neljapäev, november 27, 2014

Pullerits: Milles peitub suure pehmoväitluse tuum?

Pärast eelmise nädalavahetuse suusatrenni musta ja vesise jääga asfaldil, mis tekitas furoori üle Eesti ning jõudis isegi Eesti Ekspressi veergudele, sain sõnumi ühelt rahvusvaheliste tiitlitega pärjatud mehelt, kes, olles lugenud siin blogis esmaspäevast sissekannet «Kuidas lumeta kõva trenni teha?», kirjutas, mis seal salata, tunnustavalt: «Võimas motivatsioonipostitus jälle Priidu sulest.» Ent ta märkis, pealtnäha tagasihoidlikult, et on isegi läbinud suuskadega pikki-pikki maid radadel, mis paljudes kohtades liivased ja kivised, ning tunnistas, et kui tahta, saab igal pool suusatada. Ja lisas, et on samuti ligilähedastes oludes, nagu ma pühapäeval, äsja trenni teinud.

Millest siis selline üleriiklik imestus, kui uudist tegelikult ju pole?

Nüüd jõuame karmi tuumani, mille esitan küsimuse vormis: kas teie ei ole märganud, et tänapäeval imestatakse üldse liiga paljude asjade üle, mis veel kaks kümnendit tagasi olid täiesti normaalsed, tavalised, argised?

Jah, me saame ju kõik aru, millest räägin.

Aga suur pilt on palju laiem – ja kurjakuulutavam –, kui esimese hooga paistab.

Nagu teate, põhjustas Eestis samasugust furoori, nagu too foto minu nädalalõpusuusatamisest, 25 küsimusest koosnev kõva mehe test number 2. Olen saanud pööraselt tagasisidet – hämmastavalt paljud inimesed on seda testi täitnud. (Isegi naised, kuigi see polnud neile mõeldud, ammugi mitte kalibreeritud.) Nii mitmedki on pidanud vajalikuks seda kommenteerida. Üleolevalt. Ülbitsevalt. Miks?

Ju sellepärast, et said hirmus vähe punkte. Olgu, kaks väidet olid seal irriteerimiseks – üks auto suuruse ning teine ülikondade arvu ja hinna kohta –, aga kõik muu, mööngem, oli ju täiesti asjakohane, adekvaatne, mõistlik, arukas, põhjendatud, eeskujulikult mehelik. Aga ju siis isegi see, et kahte küsimust võis tõesti pidada testi koostaja irritatsiooniks, ei aidanud mõningaid, et nad noid arvestamata saanuks kokku punktisumma, mida arvanuks end väärivat – ja see, et neile vaatas sealt otsa enda kriitiline portree, ajaski nad üleolevaks ja ülbitsevaks. See oli karm tõde, mis neile ootamatult näkku lajatas.

Ja selleks, et oma pettumust iseendas paremini alla neelata, hakkasidki nad mulle ette ja taha heitma muudkui ja üksnes seda, et auto mass ja ülikondade arv ei ole mingi näitaja – nagu see olnuks seal peamine. Veel kord: ei olnud. Ent kuidas sa saad oma pettumusest iseendas üle olla: loomulikult avalikult seda, mis pettumust valmistas, tobedaks, naeruväärseks, mõttetuks, tühiseks jne kuulutades. Aga milline noist ülejäänud 23 punktist oli selline, mis normaalset meest ei peaks iseloomustama?

Too laiem ja kurjakuulutavam järeldus, mida paljud näha ei taha, aga mis vaatab vastu nii üliimestunud vastukajast minu pühapäevasele suusatamisele kui üleolevast suhtumisest kõva mehe testi 2, on see – ja kuulake nüüd, palun, tähelepanelikult: kui argine pühapäevane trenn kuulutatakse üle-eestilises nädalalehes sensatsiooniks ja kui normaalse mehe omadusi väärtustav test kuulutatakse absurdseks, siis kes on sellises nõrgas ühiskonnas need jõud, kes suudavad seda ühiskonda, selle ühiskonna nõrgemaid liikmeid, nagu naised ja lapsed, kaitsta näiteks idas muskleid ja rammu paisutavate jõudude eest? Kes on need, kelles leidub võitlusvalmidust ja -tahet noile vastu astuda? Kelles on üleüldse jaksu ning füüsilis-moraalset suutlikkust noile vastu astuda? Selles on kogu temaatika tuum, mõistate? Kas need mehed, kes jagavad euroopalikke moodsaid pehmoväärtusi, on kriitilises olukorras võitlusvalmis, kas neile saab loota, kas neist on vastuhakkajat, kas neist on kodu- ja isamaa kaitsjat, kas neile võib Eesti raskel ajal loota?

Mina ei julge sellistele meestele loota. Ja selles ongi kogu selle pehmo versus kõva mees temaatika kese, essents, tegelik mõte.

Kahju, kui seda näha ega mõista ei suudeta, vaid takerdutakse pilti, kus inimene teeb trenni, ja näägutatakse-kaagutatakse detailide kallal, et mis tähtsus on auto massil ja ülikondade arvul.

Aga elu ongi vist selline, et ainult mõned üksikud suudavad näha suurt plaani ja hall mass sipleb tühistes pisiasjades.
******
A jeep descending in the beginning of Steelbender Trail, Moab, Utah. 26. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Fotod 1-3: Steel Benderi maasturiraja algus, Moab, Utah. Pildistanud Priit Pullerits
Fotod 4-5: Mill Creeki kanjon, Steel Benderi maasturirada, Moab, Utah. Pildistanud Priit Pullerits

111 Kommentaarid:

At 20:29, Anonymous Anonüümne said...

Naabri musklinäitamine on väiksem probleem, aga kuidas isise vastu saab, kui nad ükskord siia jõuavad? Islam pidi ju maailma ära vallutama. Need on ju puhta metsalised, ega siis enam suuska ka sõita ei lubata.

 
At 20:34, Anonymous Anonüümne said...

ma jäin hiljaks tahtsin olla esimene kommenteerija, kuid 20:29 jõudis ette. Muide olla Pulleritus blogis uues teemad esimene kommenteerija on samuti üks kõva mehe tunnustest, krt pean ennast nüüd pehmona tundma ja kõva mehe au jääb 20:29le.

 
At 20:42, Anonymous Anonüümne said...

Jälle kõva "artikkel" kirjanikuhärra poolt.
Jutule juurde ka emakese looduse "loodusvaateid" - see müüb.

 
At 20:49, Anonymous Anonüümne said...

Tsensuur on üle käinud - vanade postituste kodumaise ilu pildid on kustutatud.

 
At 21:00, Anonymous Paul said...

Väga õige Priit. Nii ongi!

 
At 21:21, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mis juhtunud on? Oled oma tõekspidamisi muutnud? Alles suvel oli kõige olulisem treeningu hindamise faktor treeningu keskmine kiirus. Nüüd rullitades kirjutad, et loeb vaid treeningu aeg ja kiirus pole oluline. Kas see pole mitte klassikalise pehmo tundemärk, vahetada poolt vastavalt sellele kust puhub tuul? Mehed pole ju nii selgrootud? Kusjuures see pole sul mitte esimene kord üle karata! Kord hetero, seejärel ...

Tanel

 
At 21:44, Blogger Priit Pullerits said...

Kas paluda hea maitse piiresse jääda (eelmise sissekande kommentaarumis), Tanel, on tõesti palju palutud? Tahaks siinsetest lugejatest ja sõnavõtjatest ikka rohkem ja paremini arvata, kui nad teinekord ise ennast näitavad.

 
At 21:47, Anonymous Anonüümne said...

Kas te Anatoli Krikuni mäletate? Vaikne mees oli. Mängis Kalevis.

 
At 22:14, Anonymous Anonüümne said...

Ikka mäletame. Lentsiust ka mäletame, aga tema vist suri noorelt.

 
At 22:54, Anonymous H ja K said...

ja jälle pläma nagu ikka. mulle meeldivad sellised mehed, kellega saab koos jalgpalli vaadata, reisil käia, õlut lakkuda ja kontserte külastada. mitte suusakeppidega asfalti toksida. kahju kohe, kui elu ongi üks toksimine. 500 taalane ülikond on pigem muidugi huumorivaldkond. sest see on nii odav. luurele ma priiduga ei läheks mitte kunagi. sest see hakkab kindlasti luurel nihelema. juttu ajama ja oma rida kuulutama valjuhäälselt. ilmselt võidu luuramagi. elu ei ole sport. õnneks. toksi seent!

 
At 22:58, Anonymous Anonüümne said...

Fallose sarnane objekt Pilt 3 (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)
Ja nii pea igas postituses!
Omapärane blogi

 
At 23:24, Anonymous Anonüümne said...

Kodanik Pullerits!

Alfaisased kannavad frakki.
Punkt.

 
At 23:29, Anonymous Anonüümne said...

22:58, kui sa paljudes naturaalsetes looduspiltides peamiselt fallost näed, siis räägib see nii mõndagi ja kõnekalt, aga mitte PP, vaid ühe fallostest unistava mehe kohta.

Netis on palju kohti, mis sellistele meestele palju ehedamat materjali pakuvad, sa ei pea siin ju käima kõigest neid mulaaže vahtimas.

 
At 01:42, Anonymous Anonüümne said...

Kes vana asja meelde tuletab, sel ...

http://sport.delfi.ee/news/liikumine/rahvasport/suusaliidu-juhatuse-liige-karjus-harku-terviserajal-kaassoitjale-kuradi-mnn.d?id=65780260

 
At 03:39, Anonymous Anonüümne said...

Loe nagu lapsejuttu. Machokultuuri taandumine on üks viiest suurest põhjusest, miks maailmas on vägivalda aina vähem. Telli omale Pinkeri "The Better Angels of Our Nature" ja loe mõttega läbi http://www.amazon.com/The-Better-Angels-Our-Nature/dp/1491518243

Kõige suurem oht Eesti riiklikule iseseisvusele ongi see, kui Venemaad juhib mõni kõva mees, kes sülitab "euroopalikele moodsatele pehmoväärtustele" nagu suveräniteet või rahvaste enesemääramisõigus.

Aga elu ongi vist selline, et ainult mõned üksikud suudavad näha suurt plaani ja hall mass - ka sina, Priit - sipleb tühistes pisiasjades.

 
At 09:35, Anonymous Anonüümne said...

From R2:

IGORI JA OLEGI PEHMOTEST
1. Töötad mõnes üleriigilises päevalehes.
2. Korra aastas korraldad lugejatele küsitluse treeningute kohta, liiga vähe treenivatel pehmodel lased leviosakonnas ajalehetellimuse tühistada.
3. Juhuks kui kutsutakse presidendi vastuvõtule, oled soetanud endale spetsiaaltellimuse korras valmistatud liibuva smoking-jalgrattaülikonna.
4. Palkad oma naise märjaks ajamiseks määrdemeistri ja ise lähed trenni
5. Teil on pulma-aastapäev, ei hakka oma naist süles Teletorni restorani viima, lükkad ta lifti ja ise lähed Pirita metsa trenni.
6. Kui määrdemeister sult naise üle lööb, oled talle ikka väga tänulik, sest viimane kord 25km vabastiilis libises suusk ülihästi ja tegid isikliku rekordi. Palud tal veel kord suusad korda teha ja lähed trenni.
7. Laps lõpetab 9. klassi. Saadad New Yorki maratonilt talle SMS-i “Nahhui sul kehalise hinne 4 on??? Pehmo!” Kaalud vanemlikest õigustest loobumist.
8. Naine on haige, tal on rämedalt paha olla, selle asemel et talle kanasuppi keeta ja lilli viia, lähed Tähtvere parki suusatama, sest täna nagunii keppi ei saa
9. Oled viimase 10 aasta jooksul jalgratturi liibuva riietuse peale investeerinud rohkem, kui teatripiletite, raamatute ja romantiliste õhtusöökide peale.
10. Pole kordagi käinud oma ilusa naisega mere äärde jalutamas pigem sõidad koos teiste päris meestega 180 km jalgrattal ja näed ainult liibukates higiseid perseid enda silmade ees
11. Ütled oma naisele, et toro tegemine jääb see kuu ära, kuna kuu aja pärast on SEB sügisjooks ja sul on energiapahvak kõik täpselt välja arvestatud.
12. Kui sinust möödub noorsportlaste treeninggrupp, peatad nad ja kontrollid üle ega keegi ometi memmerätti ei kasuta- kui selliseid tüüpe leiad, kisud neilt memmeräti kaelast ja topid püksi.
13. Restorani sööma minnes keeldud pakutavast toidust ja imed kaasavõetud isotoonilist energiageeli ja batoone- pärast võtad rattapluusi seljataskust mõnelt pehmolt võetud memmeräti ja pühid sellesse vuntsid puhtaks.
14. Pühapäeviti kirikus käies võtad velotrenažööri kaasa, ihu ja vaim olgu mõlemad haritud!
15. Reanimatsioonist helistatakse, et vanem poeg kukkus jalgrattaga. Ütled arstidele, et õmmelge see pussy tuimestuseta kokku ja jätkad vastupidavustrenni
16. Name-dropid seltskonnad kõiki võimalike sportlaste nimesid stiilis: “Nagu me suvel siin Kanteriga just Käärikul staadionil rääkisime, et....”
17. Sul on arvutisse ripitud film “Küljetuul” ja sa pole elu sees vaadanud “Breaking Bad”-i, sest see on vastik dopinguid ja enesemürgitamist ülistav seriaal.
18. Uurid tänaval inimestelt, kas nad on abielus, kui pole, teed neile ettepaneku kodakondsusest loobumiseks, selliseid kasutuid pudulojuseid Eesti Wabariik ei vaja.
19. Pead viimase 5 aasta jooksul lõbustusasutustes käinud inimesi tüütuteks, mõttetuteks ja arulagedateks. Lähed trenni.
20. Viimase 5 aasta jooksul oled kõik aastavahetused vastu võtnud suusarajal.
21. Oma mägijalgrattalt keerasid ammu sadula maha ja sõidad ainult toruga. Kannatustes selgub tõsine spordimees.
22. Televiisori viskasid kodust välja, selle asemel sunnid oma naist ja lapsi vaatama, kuidas velotrenažööril 3 tundi tõsist trenni teed.
23. Kodus oled kõik kalendrid ümber teinud- aasta esimene päev on Tartu maratoni toimumiskuupäev.
23 korda nõus. Braavo! Ainult kolm sõna: sulle pole konkurente! Või: oled Priit Pullerits
21-22 korda nõus. Väga tubli! Oled igati väärt ja eeskujulik mees. Eesti on su üle uhke.
19-20 korda nõus. Hästi! Võid pea püsti, väärikalt teiste seas ringi käia. Eesti hindab sind kõrgelt.
17-18 korda nõus. Pole paha! Koju minnes pane oma higised trenniriided Tammsaare kogutud teoste peale kuivama. Eesti arvestab sinuga.
15-16 korda nõus. Asi pole lootusetu! Mine töölt ära ja hakka tigedalt trenni tegema. Eesti lugupidamine tuleb välja teenida.
13-14 korda nõus. Olgu keerutamata öeldud: olukord on kriitiline. Võta end kätte, inimene! Muidu kannab Eesti sind maha.
12 ja vähem korda nõus. Oled sa kindel, et oled üldse mees?Mine kaeva haud ja roni juba sisse. Mis sinust Eestile üldse kasu on?

 
At 09:48, Anonymous Anonüümne said...

Lisan siia veel ühe, kes saab testis hindeks: "Te ei ole kahjuks Priit, proovige uuesti." Testi muidugi selleks täitma ei pidanud hakkama, tean küll, mis passi kirjutatud on.

 
At 09:55, Anonymous Anonüümne said...

Sellepärast sipeldakse pisiasjades, et tunnetatakse end alaväärsena, mõttetuna, kahetisena. Justkui peaks, aga ei suuda.Ühiskonna "eliit" justkui nõuab liikmetelt olla hermafrodiit aga mõistus tõrgub, sest loodusseaduste vastu minnes on tulemus katastroofiline.

 
At 10:01, Anonymous Anonüümne said...

Kõrvalpõikena vaatasin iaafi lehelt MM-ile pääsu norme. Mis silma hakkas. Maraton 2.18.00, 800 - 1.46.00, 1500 - 3.36.20. Maratoni naiste MR on 2.15, 1500 naiste MR on 3.50. Minuarust ütlemata madalad normid on maratonile pääsuks.

 
At 10:15, Anonymous Anonüümne said...

Ise kõva harjutaja, Väike-Peedu aga pehmo. Juhtub ka nii. Eriti kui Pärtli soovitust ignoreerida.

 
At 10:35, Blogger Priit Pullerits said...

Ja lisame sellesse õigesse ja originaalsesse küsimustikku veel ühe väite:

Oled eesti edukaima ettevõtte Olympic Entertainment Group omanikke.

 
At 10:41, Blogger Priit Pullerits said...

Tänases lehes kirjutan ka jalgpallist:

Mis tagajärg oleks jalgpalli MMi Venemaalt äravõtmisel?

 
At 11:40, Anonymous Luuletaja said...

Pean ütlema, et 01:10 harrastaja laulus on sarmi. :)
Ja tunda on isegi meistrisulge.

 
At 11:58, Blogger Priit Pullerits said...

Kas ei ole siiski kohatu sellist laulusalmi siia riputada, 01:10 jt ka? Minu arvates ületab see hea maitse piiri. Mida teised arvavad? Annan 15 minutit argumenteerimiseks, kui selle ajaga veenvat argumenti ei tule, miks see peaks siin olema, läheb kustutamisele. Minu hinnangul ei ole ilus niiviisi kedagi mingi vana asja pärast mõnitada. Aeg läks!

 
At 12:05, Anonymous Anonüümne said...

Väike paroodia:

https://www.youtube.com/watch?v=KMTzMonboXI

 
At 12:07, Blogger Tauno said...

Vana asi jah, aga tuleb tunnistada, et vemmalvärsi "loomingulises" tasemes on näha siiski teatavat kvaliteeti. Terav, humoorikas, oma "zanri" raames andekalt sõnastatud.

 
At 12:10, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole ilus jah.
RP ju kõva mees ja raudmees JL-st Pirita rajal olema ka kuulnud, need ju hetkeemotsioonid.

Keegi kasutab luuletaja C. stiili.

 
At 12:13, Anonymous Anonüümne said...

Hardcore on ka välditud - m*nn. On kasutatud neutraalset soft vormi ja küllaltki elegantselt.

 
At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

Täna tehakse siinse blogi "vaatajarekordid".
PP koos koeraga Elu24-s.

 
At 12:34, Blogger Priit Pullerits said...

Tänan argumenteerimast, aga need argumendid pole piisavad. Paigutage oma nimi viidatud nime asemele ja mõelge uuesti. Rohkem empaatiavõimet, palun.

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Priit kustuta siit kogu see isetegevus. Kui oma nime all ei luuleta, siis pole siin mingit õilmitsemist. Otsigu mõni teine areen.

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

Kuigi andekalt sõnastatud, siis eks ta üle hea maitse piiri muidugi läks. Otsus õige.

 
At 13:05, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, mul on hea meel teatada, et liigume praegu rekordtempos. Üle-eelmisel tunnil oli siin blogis lugejaid 881, eelmisel tunnil juba 1122. Näis, kas tuleb kõigi aegade rekord? Reede õhtupoolik selle ründamist muidugi ei soosi, aga eks õhtul loeme lugejad kokku. Muide, mis täna trennis plaanis? Arvan, et äkki kannatab isegi ovaalile minna - peab järele vaatama.

 
At 13:14, Anonymous Anonüümne said...

ütleks et see on viga et lasime blogi üldsuse kätte. See ei ole enam nö. omameeste asi. Vanad tõsised spordimehed ei taha pederulladega sama blogi lugeda.

 
At 13:36, Blogger Priit Pullerits said...

See on õige, 13:14, olen päri. Kahjuks on jah nii, et kõik, mis läheb lollide masside kätte, kannatab sellest. Asi ei ole selles, et me oleks lasknud blogi üldsuse kätte, vaid me blogi muutus lihtsalt liiga võimsaks ja mõjukaks ning muutus sedasi väga tähelepandavaks, seda ei suudetud enam vaikuse spiraalis ignoreerida. Nüüd on kaks võimalust, mis teha. Esiteks, keerame suuna tagasi spetsiifiliselt vastupidavusspordi peale, siis kaotavad teie nimetatud pederullad huvi. Teine võimalus on kasutada tekkinud huvi oma seisukohtade ja maailmavaate jõulisemalt teatavaks tegemiseks - et hei, Eestis on küllaga mehi, kellele see jama, mis Eestis tehakse, ei meeldi ja nad on valmis selle takistamiseks reaalselt tegutsema.

Milline on teie nägemus otstarbeka edasise tegutsemise osas?

 
At 13:47, Anonymous Anonüümne said...

Minu teos püsis ülipopulaarses Pulleritsu blogis siis täpselt 12 h 13 minutit.
Aitäh! SUUUUR samm avatuse ja sõnavabaduse poole.
Muidu on tunne "sovsem bez h.ja" nagu tuntud Puškini-anekdoodis.
Autor

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

Soomes on tehtud - sooneutraalsus:
http://www.yle.fi/

 
At 13:55, Anonymous Anonüümne said...

Ikka see teine variant.

 
At 14:10, Blogger Priit Pullerits said...

Kustutatud luuletuse autor, minu arusaamine avatusest ja sõnavabadusest ei lange kokku teie omaga. Üks minu põhimõtteid on see, et keegi ei pea avalikul areenil (nagu siinne blogi) taluma kellegi anonüümseid solvanguid ja õelutsemisi ja mõnitamisi. Ma ei soovi, et seda keskkonda siin keegi selleks kasutaks. Ma palun kõigil jääda hea maitse piiresse ja seista nii enda kui ka teiste hea nime ja väärikuse eest. Palun vaadake üle oma arusaamine sõnavabadusest ja avatusest. Alustage kas või sellest: kas teile meeldiks, kui teie kohta konkreetselt keegi samalaadse sisuga luuletuse avaldaks? Ma arvan, et paluda üksteist veidigi austada ei ole liiga palju palutud. Tänan.

 
At 14:23, Anonymous Anonüümne said...

Õige Priit me oleme sinuga.

 
At 14:29, Anonymous Anonüümne said...

Kui väga oleks Lembit Kauna vaja praegu Priidule toeks kõige selle kärnase amoraalse maailmaga võitlemisel.

 
At 14:31, Anonymous Anonüümne said...

Otstarbekas on hoogsalt edasi blogida, ega Juurikas ja ROK asjata siinseid arenguid kajasta. Mõni mees võib ju punnida mis ta punnib, aga ei m.-gi.

 
At 15:00, Anonymous Anonüümne said...

Kõrvemaal ja Valgehobusemäel saab vana suusaga edukalt sõita.

http://www.ilmateenistus.ee/ilm/ilmavaatlused/sademed/

Teisipäeva õhtuse seisuga mõlemas kohas "buraniga" rada kinni pressitud ei oldud.

http://www.korvemaa.ee/veebikaamera

 
At 15:06, Anonymous Anonüümne said...

Miks ERRi lumeinfo enam "ei tööta"?

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...

Minuarust need, rumalad kahemõttelised kommentaarid ei tee meile kõigile siin au.Ma isiklikult ei näe põhjust, miks ma peaksin väljendama ennast selliselt, mis annaks alust minu sõnaksutusest aru saada väga rumalalt.

 
At 15:46, Blogger Priit Pullerits said...

Kas te ei arva, et parim vastulöök sellele lahvatanud ülbavale pehmokiunule ja -kisale on säilitada eneseväärikus, enesekindlus, rahu, väärikus teiste suhtes ja eelkõige üksteise vastu siin, mitte minna kaasa alatute provotseeringutega?

 
At 15:56, Anonymous Anonüümne said...

Priit tee kuidas paremaks arvad. Meie oleme alati sinu selja taga ja anname jõudumööda tuld. Ükskord me võidame! Remember it!

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

ERRi lumeinfo näib olevat lõpuks kinni pandud. Ähvardati seda teha juba eelmisel talvel.

Eelmisel talvel sai mitmete inimeste poolt juhitud terviserajad.ee veebisaidi haldajate tähelepanu keskkonna liigsele keerukusele ja "klikinõudlikkusele". Endiselt pole seal võimalik näha avalehelt kõikide radade viimaseid kommentaare. Saamaks tervikpilti näiteks Tallinna ja Harjumaa radade seisukorrast, peab klikkima eraldi läbi kõik rajad koos kõigi lisaklõpsutamistega.

Kuramus, kui lihtne oli see ERRi lumeinfos! Johhaiidiii, kui nõmedaks on see tehtud uuel saidil.

Selline mulje jääb, et terviserajad.ee valmisklõpsijad on nutitelefoni-, mitte suusasõbrad.

PP kommentaarium nüüd ainus koht, kus suusateemat arendada, vist.

 
At 16:43, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

Täna sai 25km rulli toksitud 1:44-ga. Väike valge kirme oli peal, natuke raskem oli, kui muidu aga päevavalges on ikka üle prahi sõita. Pärast põmmutasin garaazis kangi peale.

 
At 16:45, Anonymous Anonüümne said...

ERR lumeinfo on kinni pandud, kuna ei käi kokku ERR Spordi kontseptsiooniga.
- Eesti inimeste terviseharjumuste arendamine,
- Reklaamivaba
- Labasemaiselise kujundusliku visuaalporno vaba
- Ennaseimetlejatest näitlejatest "staar-harrastajate" ja "õpetajate" videoporno puudumine.
Need on mõned omadused, mida kinnipandud ERR Lumeinfol ei olnud. (Merko/Eesti Energia/Swedbanka) saidil seevastu on kõik need omadused Eesti inimesele rohkelt saadaval.
Õige ka. Laskem ERR Spordil keskenduda Ameerika liigade uudisnuppude eesti keelde panemisele.

"Krdi m.nn"

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

Vanakooli jooksumehed teadsid rääkida, et kui mindi laupäeval pikale krossile, siis joosti talvel pakasega kilomeetreid niipalju kui palju oli ões miinuspügalaid. Mis muud kui loodame pakaselist talve.

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

Keegi kohe ei saa teisti kui peab rumalaid sõnu rääkima. Hiljuti oli Tallinna linnapildis ka reklaamplakat, mis soovitas inimestel mina pittu, (keskmiste tähtede asemel olid punktid). Ma olen kaugel sellest, et taolisi reklaame kuidagi keelustama peaks. Kindlasti sellisel reklaamil on oma alamõõduline klientuur ja nõudlus, kuigi minuarust vägagi häiriv vaatepilt.

 
At 16:59, Anonymous Anonüümne said...

Pärast põmmutasin garaazis kangi peale.

Vaadake mehed hoolega ja mõtelge. Loodan et jõuate teiegi valgustatusele. Ütlen teile otse ja keerutamata: see on lahendus. See on lõpmatus. See on nirvaana. Võtad kangi ja trahh trahh trahh! Rohkem pole vaja midagi.

 
At 17:23, Anonymous Anonüümne said...

Tule taevas appi. Ma ei saa aru, kas siin toimuv on üks suur nali või üks eriline lollus, küllap mõlemat. Elu24-s kommentaaride keelamine oli muidugi geniaalne lüke!

 
At 17:30, Anonymous Anonüümne said...

Ja mida sinusugusel põmmpeal, sa eelmine, kes sa aja biiti ei taba, seal üldse tarka öelda oleks olnud? Parem ongi, et ära keelati, lolluse ja idiootsuse kontsentratsioon on meie elus niigi suur, sinu oma sellest veel puudus.....

 
At 19:17, Anonymous Anonüümne said...

Tuumast. Kust lähtub tegelik oht Eesti iseseisvusele? Tundub, et, te mehed, ei ole sellest veel aru saanud.
Vihje: Vastust ei tasu otsida suurest meediast.

 
At 19:38, Anonymous Anonüümne said...

Valgehobusemäel saaniga lumi kinni sõidetud. Päälinna toksijad Kõrvemaale suusatama!

Kahju, et lumeinfo kinni pandi, kas "jalgpalli MMi" jaoks vaja raha koguda?

 
At 20:29, Anonymous Anonüümne said...

kust me seda siis otsime, sa ninatark. Ära ülbitse siin ja tee ennast tähtsaks. Juba kaugele tunda et ega sa ise seda tea.

 
At 20:33, Anonymous Anonüümne said...

Pehmotesti küsimustikku lisaksin ühe küsimuse veel. 24 küsimus. saadad naise 3 kuuks (dets-jaan-veebr) kuhugi Lõuna-Hispaaniasse ära, et saaksid rahulikult TM-ks valmistuda, sest just seal pannakse kogu Eesti harrastusspordi hierarhia paika, sa võid olla mingitel baigi ja rattarallidel kuskil 30nes, 90nes, see ei tähenda midagi, kuid olles TMl esi100 sees, siis see on juba kvaliteedinäitaja.

 
At 21:58, Anonymous Anonüümne said...

Keegi teab, mis sellest Tartu mehest sai, 3 lapse isast, kes Pulleritsu suusad lubad puruks murda? Pole kuulda olnud?

 
At 22:52, Anonymous Anonüümne said...

Astana tegevus peatatud. Nah mis meie poisteFinito?

 
At 23:22, Anonymous Anonüümne said...

Natsa nihu jah.
Kas vabanenud mehi ootab nüüd äkki Rene Mandre Estonia-tiim?
Õnnistus ja krõsha EOK-lt, võib-olla isegi kõrgemalt?
Muide, kuidas läheb elu Kohtoff-il?

 
At 23:25, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pulleritsul pedagoogikas ka oma hindamisskaala on? A la
5 - spordimees
4 - pole paha
3 - ei rahulda
2 - poolpehmo
1 - pehmo (mis pehmo)

 
At 02:53, Anonymous Anonüümne said...

Õnneks on vahepeal ühtteist edasi arendatud. :)
Roller skiing in the 1950s

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

Meie
Petsile tehti idanaabrite poolt kambakas.

 
At 16:51, Anonymous Anonüümne said...

Ivo Linna kõva mehe test (Contralt)

1. Vaikin igal pool
2. Malbe võrgu enda ümber koon, mille tagant eal ei keegi mind välja too
3. Ükski hing minust ei tea, et nii tihti endas duelli ma pean
4. Olen nagu sangar seiklusfilmis
5. Ohu ees ei sule iial silmi
6. Ei ma satu hätta
7. Ükski neiu jätta mind ei saa
8. Kui tarvis tähti taevast alla tooma sõidan
9. Igas paigas aina kuulsust võidan
10. Kasvõi tiigrit paitan
11. Kõigist julgem olen ma

 
At 19:02, Blogger Priit Pullerits said...

Eile tegi blogi kõigi aegade rekordi - päevaga 6027 vaatamist! Palju õnne meile kõigile.

GILD Bankersi endine partner Tarmo Jüristo kirjutab FBs:
"päev ivan denissovitši elus: "Kaks ja pool kuud on veel jäänud. Ainult. Iga päev, ka kõige lootusetum ja pimedam, on kulla hinnaga."
krt, unustage see tammsaare, this is the real shit: [ja viitab blogi eelmisele sissekandele, kuidas kasvatada tahtejõudu.]"

Talle vastab professor Rein Raud:
"wow...puhas kuld: "Kõige raskemad, psüühiliselt, on esimesed kolm edasi-tagasi lõiku: sest tead, et see on alles algus ja palju-palju kordi on veel tänavat läbida. Aga viiendast edasi-tagasi korrast läheb kergemaks. Mees, kes pargib oma tumeda Ameerika päritolu hiidmaasturi tänava äärde, soovib jõudu. Jõudu tarvis, vastan. (Tegelikult luiskan: jõudu on piisavalt, rohkem on vaja meelekindlust ja kannatlikkust.)""

Mart Juur nendib: "Priit on heas hoos."

Aalto ülikoolis õppinud Villem Loigom kirjutab: "Puänt on selles et kunagi lubas Pullerits meedias Tartu maratonil saja sisse sõita see pole aga teostunud, mees rügab võimsalt eesmärgi nimel siiamaani aegajalt produtseerides puhast ajakirjanduslikku kulda."

 
At 19:03, Anonymous Anonüümne said...

Mis jura see on, 16:51?!

 
At 19:34, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu loetakse.
Loevad Tarmo Jüristo ja prof Raud, loeb keegi Soomes õppinud Villem Loigom, loevad jpt jpt.
Klounidest (Juur, Kivirähk) rääkimata.
Märkigem, et tasemevahe TLÜ humanitaaride ja nt Venemaa rahvusliku sotsiaal-filosoofilise mõtlemise komeetide, MRÜ professori Aleksandr Dugini ja Aleksandr Prohhanovi vahel on umbes samas suurusjärgus kui meie "Petsi" ja suusasprindi tippmeeste nagu Fourcade või Nikita Krujovi vahel ...

So, mr Name Dropper, you think you're so good.?

 
At 19:59, Anonymous Anonüümne said...

Ei taha ei Raua ei Jüristo ega muude asjapulkadega samas kommiruumis viibida.

 
At 20:52, Anonymous Anonüümne said...

http://epl.delfi.ee/news/arvamus/jumal-uus-karjane?id=70251857

Pullerits on laia kõlapinna leidnud.

 
At 20:59, Anonymous Anonüümne said...

Sest nende mõttekäigud ja argumentatsioonid on kõva mehe jaoks liiga lohised ja keerutavad? Spordimees seevastu räägib lühidalt, konkreetselt, imperatiivselt.
Kaks sõna lauses. Mitte rohkem.

 
At 21:16, Anonymous Anonüümne said...

"Vesi", "Jook", "Rada!", "Eest!". Spordimees ei vaja palju sõnu.

 
At 21:47, Anonymous Anonüümne said...

Suusatajate suur sari hakkas täna pihta. Endine suusablogi peaks sellist sündmust ikka kajastama, muidu võib selle blogi küll pehmode hulka arvata. Mis Priit arvad Peetrikese sõidust?

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

Ei taha tulla jah kuidagi.
Mäletate kui suured olid lootused kui sveitsi treener tuli sprintereid treenima? Poisid ise olid ka äksi täis et trennid hoopis tummisemad ja maru mõnus jne.
Naiste poolelt mitmes aasta läheb Ojastel ja Pormeistril? Kas nad ei peaks spetsialiseeruma? Kas nad pole sprindi jaoks nagu liiga väikesed?

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

Petsil jäi poolfinaalist ainult 0,2 sek puudu, mis näitab, et täna oli õnnest rohkem puudust kui kiirusest.
Tema veerandfinaal oli üldse kõige kiirem (Kümmelil 7.aeg veerandfinaalide peale kokku) ehk ükskõik millises teises veerandfinaalis startides oleks ta vähemalt poolfinaali mees olnud.
Kokkuvõttes polnud temalt üldse paha hooaja algus, aga täna jäi siis õnnest tiba vajaka.

 
At 22:17, Anonymous Anonüümne said...

Mis neist Petsidest. Kuidas Pirital rada?!

 
At 23:44, Anonymous Anonüümne said...

Sprindisuusatamisega peab midagi ette võtma. See, et Estonia Peeter Kymmeli taolised õnnekütid end MK-etapil esikümnesse joppavad, näitab, vaja on muutusi. Muidu võib kohe Olympic Casinosse kolida.

 
At 01:23, Anonymous Anonüümne said...

22:17, Piritat ei tea, aga Harku on ka kehvema trennisuusaga ilusti sõidetav.
Täpsemalt siin: Terviserajad.ee

 
At 02:16, Anonymous Anonüümne said...

Kaadrid otsustavad kõik. /J.V. Stalin.
Eriti siis, kui on vaja lasta aadrit.
Alustati enne marti, jätkatakse pärast kadrit.
Kõlab nagu halb nali, kuid lõpuks Eestissegi
saabuvad USA, Ukraina, Aafrika, al-Badri ...

 
At 10:50, Blogger Priit Pullerits said...

MItte et Kümeli Peetril jäi õnnest puudu (22:11), vaid vastupidi: mees võttis maksimumi ja enamgi veel. Enam paremaks minna ei saa. Selline on minu prognoos. Kaeme siis, kellele õigus jääb.

 
At 11:34, Anonymous Anonüümne said...

Olen 100% kindel et kui rivistada sprindi kuuma grupi suusatajad 1500 m jooksuks stardijoonele siis meie mehed haaravad finišis viimased positsioonid. See näitab, et siiani on neil just olnud õnne saavutades need mõned sähvatused veerand- ja poolfinaalides.

Rein Valdmaa

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

Aga vana teema? Kuhu kadus Laura Suur? Oli tubli noorsportlane, rekordid ja toreda jooksud? Mis edasi? Vigastus ja huvide muutumine?
Sellist asja peaks Jooksuportaali kommentaariumis arutama.

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Jah, kuhu kadus Laura Suur?
Noored eesti naised rändavad välja. Tihti just võimekamad, andekamad, energilisemad. Eesti mees ei vasta nende vajadustele. Ei suuda konkureerida belgia Guis'iga, inglise Johniga, Canada Elroy'ga, hispaania Pedroga. Õrnuselt, humanitaarsuselt romantilisuselt.
Kuigi Eesti mees on ka endale võõrapärase nime (kirjavigadega) ja mõnigi üritab trenni teha.

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

14:49 kommenteerid puusse
tee endale enne teema selgeks

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Ei tea jah,
mitte kuidagi ei saa mehed järgi. Naistest ei räägigi. Suusatamisest siis jutt. Mulle isiklikult väga subjektiivselt tundub et eesti rahvas praegu on füüsiliselt nõrk. Võta jalgpallurid, korvpallurid, võrreldes vastastega (leedulased, soomlased, venelased) tunduvad nad aeglasemad ja nõrgemad.

 
At 15:51, Anonymous Anonüümne said...

Neegritega pole plaani mitte võrreldagi. Kas neegrid on tulevikuinimesed? Miskipärast meeles eelmise aasta augustilõpu korvpalli EM finaal Leedu Prantsusmaa. Esimesed paar minutit oli võrdset mängu, edasi oli neegrite ülekaal mäekõrgune. Nad olid kiiremad, tugevamad, võimsamad, ning sellest piisab. Korvpall ikka selles mõttes nagu õiglasem mäng, et kui oled tugevam, siis võit on sinu (nojah viiki seal ei ole). Jalgpall teine asi, sitem mansa võib seal kaitses istuda ja vigu teha ja nii oma viigi kätte saada.

 
At 16:04, Anonymous Anonüümne said...

Postimehes kirjutab et Raido Ränkelil muutus lihas külmaks juba pärast esimest tõusu.
Mida siin kommenteerida? Kas meie meestel on mingid tehis lihased? Teistel läheb soojaks, meie meestel külmaks? Olen nõutu. Kuidas saab nii olla?

 
At 19:54, Blogger Andres P said...

Priit, kuule ütle mis neist "Ohhoota tüdrukutest" sai. Scanpixi poolelt oli ju kõik korras? Või hakkasid naisõiguslased turja? Päris mehed ju ajalugu muutma ei lähe..
40 km suuska nv.

 
At 20:08, Anonymous Anonüümne said...

Keegi ei hakanud turja. Poleks pidanud kohaliku toodanguga jamama. Postimehe noorfotograafi pildid olid lihtsalt "pehmed". Sellises kontekstis pilt peab olema üldistav ja viimse peale esteetiline. Nö. postkaart, kunstiline pilt. Amatöörfotograafi katsetused ei kõlba. Rikub miljöö.

 
At 20:25, Blogger Priit Pullerits said...

Andres, asi on palju lihtsam, kui paistab. Kinnitan käsi südamel, et kelleltki mingit survet ega muud säärast polnud. Aga siin avalikult seda laiemale publikule seletama ei hakka. Aga Andres, ole hea, astu Tartus või mõnel Estoloppeti etapil ligi ja hea meelega räägin kõigest lähemalt.

Aga mis puutub Eesti suusatamisse, siis taas ei ole millestki ka sel hooajal rääkida. Kärp parimana 38., kaotust võitjale üle pooleteise minuti. Jah, mulle teevad Kärp ja Co kalendriga, aga nad ei võistle ju minuga, vaid teiste riikide parimatega, nii et võrdlus käib nondega, ja seal ei ole ka sel hooajal kahjuks millestki rääkida. Mis on ka loogiline, et kui juba 6-7 aastaga pole tulemust tulnud, kust ta siis nüüd äkki tulema peaks.

 
At 21:39, Anonymous Ants said...

Pirital, Kloostrimetsa poolel trennisuusaga väga ok. Tõusud ja linna poolne jõekallas nõmedat killustikku täis. Pirita spordikeskuse juhid tuleb välja vahetada - nende kolme päevaga oleks saanud lume ära toota, aga mingit lume tootmist ei toimu.

 
At 21:42, Anonymous Anonüümne said...

40 miljonit last nälgib ja teie ootate et linn peab lund valama! Mida keda? Eesti rahvas ei saa presidenti valida ja teie ootate et rulliradasid peab ehitama?

 
At 22:00, Anonymous Anonüümne said...

Ost-Müük-Vahetus --
Kogu ülejäänud suusakaup
[Suusafoorum]

"Müüa kasutatud ISC Eesti olümpiakoondise soojendusjakk

Seljal kiri ESTONIA

Hind 45€"

Litsid mehed!

 
At 22:26, Anonymous Karvajalg Harku Vallast said...

22:00 näol on tegu tavalise pealekaebaja ja kitsega! Kahjuks on selliseid terve Eesti täis, et saaks ikka kellegile ära panna. Tee trenni, mida sa kitud siin.

 
At 22:47, Anonymous Anonüümne said...

Ohhoota tüdrukute saatus huvitab teisigi, kuid mõistame, et see pole telefonijutt.

 
At 22:52, Anonymous Anonüümne said...

Jutuajamine kodus naisega ja Pullerits eemaldas - NB! Täiesti vabatahtlikult - igasugused ohhootapildid blogist. Enam sellist pornot siia blogisse ei satu.
Case closed.

 
At 23:39, Anonymous Anonüümne said...

22:52 näol on tegemist, nagu võisime veenduda, täieliku võhikuga naiste teemal (olete omasooihar jah? Sel juhul isegi mõistan saamatust).

Pange nüüd hoolega tähele, need varasemad pildid olid pornost nii kaugel kui Eesti korruptsioonivabast ühiskonnast.
Need olid ilusad, sulnid loodusvaated, kus kohalik teostus küll vahel soovida jättis, kuid üldpilti see siiski ei rikkunud.
Olen kindel, et blogipidaja rõõmustab meid juba õige pea uute ja säravate loodusvaadetega, sest mehed (eriti veel sportlikud) ja ilusad tüdrukud... - kes neid suudaks lahuta.

Senikaua aga, kui otsingumootor pildiserveris tööd teeb, olgu vahepalaks lisatud tükike Risto Mehise tähelepanekutest.
Franco: võtke mind sportlase, mitte modellina.

 
At 23:49, Anonymous Anonüümne said...

Taset pole kui sprindis saab mingi suva Norra jota teise koha.
Teet

 
At 01:09, Anonymous Anonüümne said...

** 100 **

Mida näitas lõppenud sõnavõistlus?

Ei sure me rahvusena veel sõnasurma.

Sõnagurmaanidele tõelisi leide.

Kõrgkäideldavad värkvõrgud / internet of things
(EMTA võrku ühendatud mängupõrgud)

Tahaks otsendada - mõnda protsessi (või isegi sõna) - palun, otsenda! /streamlining

LGBT tuletab meelde nõuk. aegset kalatraalerit? Kasuta: "rõõmik", "vikerlane" jt.

EU bürookeele "non-paper" sai eestikeelse vaste. (Ei mäleta - non-issue - selle vaste?)

Viraalne -> Kulutulelik

"Teablemine" jpt,, ligi 2000 sõna

http://www.sonavoistlus.ee/

 
At 14:01, Anonymous Anonüümne said...

Putini kõrval pole läänes võrdväärseid juhte! Seda olen mina alati rääkinud.
http://www.postimees.ee/3010735/vene-aseminister-putini-korval-pole-laanes-vordvaarseid-juhte

Ka Eestinaal pole väärikaid juhte eesotsas. No vaadake lödipüks Toomast! Tema asemel näeksin meeleldi otsusekindlaid PP-d, Pärtlit või Karvajalga. Viimane on ehk liiga laiade õlgadega lääne kitsaste kabinettide tarvis, aga noh, siseneb siis külg ees. Saab hakkama küll.

 
At 14:06, Anonymous Anonüümne said...

Plaanisin väikse jutu postitada, aga usinad kommijad juba 100 kommi valmis nikerdand, mis siis minagi enam. Head detsembri pakast kõigile paaristõukajatele!

 
At 14:30, Anonymous Anonüümne said...

Meie sprinterid peaksid jah jooksutrenni tegema mingi aeg. 40x150m, ja nii 5x nädalas, ehk hakkab tulema

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

Nibali jagas oma kamraadidele "eksklusiivseid" kellasid. Huvitav kas dopipoisid Iglinskid ka said oma jao? On meil siin mõni tagatoa mees kes virtsahvti jagab?

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

Priit on meil parim tagatoa mees. Kõik see infovõrk jookseb tema juurde kokku. Tundub et viimasel ajal ta meile neid magusamaid asju ei räägi. Aga õige ka. Kiibitsejaid ja igasugu reinraudasid ja sarnaseid marte on siin palju. Räägid tõsise tagatoa jutu ja juba on pederingkondades teada. Selline ei kõlba kuskile. Priit peaks mingi suletud ringi looma, kus siis asjalikud suusa jooksu ja tsiklism mehed omavahel, nagu vanadel headel aegadel.

 
At 18:50, Blogger Priit Pullerits said...

See viimane kommentaar, kes seda siin lugema juhtub, on tegelikult väga asjalik. Ega pärast seda, kui igasugused pehmod ja lödipüksid siia sattusid ja üle Eesti kriiskama kukkusid, ei taha küll midagi sellist siia postitada ega siin avaldada, mis asjatundmatute hambusse võiks sattuda ning noile jahvatamisrõõmu pakkuda. Otsigu oma perverssetele meeltele meelelahutust mujalt. See õppetund sunnib edaspidi pisut madalamat profiili hoidma ja rahulikumat joont ajama, et väärastunud eluarusaamade ja huvidega tüübid siit kaugele jõuaksid eemalduda.

 
At 04:01, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 04:02, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 04:03, Blogger oakleyses said...

louis vuitton, converse, canada goose outlet, michael kors outlet, michael kors handbags, pandora jewelry, moncler, hollister, ray ban, sac louis vuitton pas cher, moncler, lancel, ugg boots uk, bottes ugg, doke gabbana outlet, moncler, coach outlet, montre pas cher, louis vuitton, moncler outlet, canada goose, louis vuitton, moncler, michael kors outlet online, doudoune canada goose, thomas sabo, moncler, karen millen, juicy couture outlet, toms shoes, wedding dresses, converse outlet, canada goose, moncler, vans, marc jacobs, links of london, hollister, pandora jewelry, moncler, canada goose uk, ugg,uggs,uggs canada, nike air max, swarovski, canada goose, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, swarovski crystal, supra shoes, canada goose, pandora charms, barbour jackets

 
At 02:57, Blogger Unknown said...

mbt shoes outlet
beats by dre
ed hardy clothing
longchamp outlet
ugg boots sale
nike air max uk
oakley outlet store
prada outlet online
coach outlet online
air jordan shoes for sale
fitflops sale
longchamp handbags
louis vuitton bags cheap
rolex uk
winter jackets
cyber monday deals
oakley sunglasses wholesale
ray ban,rayban,occhiali ray ban,ray-ban,ray ban occhiali,ray ban sunglasses
michael kors handbags sale
1205minko

 
At 08:50, Blogger Unknown said...

zzzzz2018.7.13
christian louboutin shoes
canada goose outlet
golden goose sneakers
adidas nmd
christian louboutin shoes
ralph lauren uk
mbt shoes outlet
ugg boots on sale 70% off
skechers outlet
ugg boots clearance

 

Postita kommentaar

<< Esileht