laupäev, jaanuar 27, 2007

Šmutov: raskelt teenitud Otepää MK-etapi pronks

Võttes arvesse, et mäest ma üles ei saanud, alla tulin tagumikul ja teatesõidu vahetusalas kihutasin tagant otsa konkurendile, on saavutatud pronks lausa suurepärane, isegi fantastiline tulemus. Ikkagi medal Otepää MK leheneegrite sprinditeatesõidus, mille eest FISi punkte küll ei jagatud, kuid mälestused ja auhinnad on ehk veelgi väärtuslikumad.

Tõele au andes polnud minu panus selle hiilgava saavutuse kindlustamisel just teab kui suur – kõige tähtsam on tõenäoliselt, et ma suutsin teatevahetuse üle anda. Seega – suured tänud Meelis Luhtile ja Ain Kaarele, kes koos minuga Postimehe meeskonna moodustasid ja meie niivõrd auväärsele kohale vedasid.

Kuid pronksine autasu ei jäänud märkamata - pärast autasustamist andsin oma esimese intervjuu sportlasena. Järgnev pole küll päris see, kuid vorm on sama ehk intekas.

Pilt suusarajale, pärast võistluse lõppu:
Kuidas Ain sõitis?
Ain põrutas ikka täitsa hiilgavalt – esimese tõusu järel oli ta üldarvestuses (ka sponsorid ja korraldajad) kolmas, kuid teate andis üle vist kuuendana.

Vahetus läks edukalt?
Võttes arvesse, et ma Aini tuleku maha magasin, polnud just kõige ideaalsem, kuid minema saime küllaltki hästi. Eks osa süüst oli ka korraldajatel, kes jätsid meie numbri hüüdmata. Kuid muidu oli lahe.

Kas stardijärgne tõus on tõesti mõrvarlik?
Korralikud sportlased panid sealt üles vahelduvtõukega. Mina aga sahaga, sest mu suuskadele on tehtud vaid esimene hooldus ja määrdealasid pole veel paika pandud, mistõttu pole suuskade all ka kübetki määret. Seega tuli mäest sisuliselt üles roomata, teisiti ei saanud.

Nii ma seal siis ukerdasin ja jälgisin, kuidas normaalselt valmistunud tüübid vups ja vups mööda põrutasid. Aga mis seal ikka, ei julgenud pidamist suusale suvaliselt alla panna, sest treener Jaak Teppan on lubanud need kriitilised asjad ise millimeetri pealt paika mõõta.

Aga mis edasi sai – kas olidki viimane?
Ei, Ain oli teinud ikka nii hea sõidu, et viimased polnud me kindlasti. Lisaks tuli tõusu järel kohe pikk-pikk laskumine suusastaadionile, kus ma mõnest konkurendist mööda vuhisesin, pidamist ju polnud, oli ainult libisemine.

Ahsoo! Et siis võitsid kaotatud sekundid tagasi?
Oleks ehk midagi võitnud, kuid laskumise lõpus otsustasin paaristõugetega kiirust lisada, kuid tasakaal läks ära ja lendasin persili. Publikul oli vähemalt lõbus ja tervitus neile, kes südamest naerda said ja heatahtlikke soovitusi jagasid. Igatahes selle lükkega tõmbasin publiku meie meeskonna taha.

Rohkem viperusi ei saa 800 meetri peale ju ikka olla?
Edasi oli kõik täitsa okei – kaks pikka sirget võtsin paaristõugetega ja nende vahele jäänud väikesest tõusunukist sain ka küllaltki edukalt üle.

Mitmendana vahetuse üle andsid?
Ei teagi, sest põrutasin alas ühele konkurendile täie laksuga tagant otsa ja nii ei suutnudki jälgida. Kuid Meelisele andsin siiski käehoobi ja minema ta sai.

Kas tema ülesandeks oli koha hoidmine?
Nooo, Meelis ja Ain on ikka suusamehed ning nagu Aingi tegi ka Meelis suurepärase sõidu, tõstes meid mööda näiteks raadiomeeste võistkonnast ja tema kindlustas ka pronksi. Super!

Mis mulje rada jättis?
Rada oli loomulikult täiesti super – sügavad ja korralikud jäljed, mitte nii nagu dendropargis, kus igal sõitjal on oma jälg. Veremaigu sai ka suhu, sest see esimene tõus pole nii lihtne midagi. Kuid lahe oli, väga lahe.

Pilt üldisele melule:
Scanpixi ülema Art Soonetsi tüüritud meeskond võttis meedia arvestuses kulla. Pärast sõitu temaga koos hingeldades oli meie mõlema seisukoht üpris sarnane – ega see koht polegi nii oluline, palju tähtsam on, et sai tõelise suusameka tõelist rada proovida ja vaid loetud tunnid enne ametlikke starte. Mis saaks veel parem olla?

Ja tänaseks ennustused:
«Šmigun saab teise koha, kuid Kuituneni võitu ma ka ei usu. Eile oleks veel Maele võitu pakkunud, kuid nüüd ütlen – viies koht. Ja ma garanteerin, et kumbki ennustus ei pea paika,» sõnas Priit.

«Ma pole kunagi eriti hea ennustaja, sest tunded saavad mõistusest võitu. Kuid – Šmigun napsab medali ja Mae jääb napilt ilma. Ehk kolmas ja neljas,» lisasin mina.

8 Kommentaarid:

At 10:16, Anonymous Anonüümne said...

Palux selgitada, kuidas on võimalik MÄEST ÜLES sahka minna ???

 
At 05:29, Blogger oakleyses said...

abercrombie and fitch, mulberry, ray ban pas cher, hollister, air force, nike air max, air jordan pas cher, nike blazer, nike air max, vans pas cher, hermes, michael kors, true religion jeans, lacoste pas cher, louboutin pas cher, converse pas cher, coach outlet, north face, air max, ray ban uk, coach outlet, longchamp pas cher, tn pas cher, true religion jeans, ralph lauren uk, lululemon, timberland, true religion outlet, nike free run uk, vanessa bruno, michael kors, sac longchamp, hollister pas cher, north face, ralph lauren pas cher, new balance pas cher, nike roshe run, coach purses, hogan, coach factory outlet, nike free, kate spade handbags, nike roshe, nike air max, sac guess, michael kors, true religion jeans, michael kors, burberry, oakley pas cher

 
At 05:31, Blogger oakleyses said...

mac cosmetics, mcm handbags, wedding dresses, beats by dre, birkin bag, vans, asics running shoes, north face outlet, p90x workout, new balance, mont blanc, ray ban, hollister, bottega veneta, babyliss, nike huarache, vans shoes, nike trainers, louboutin, baseball bats, jimmy choo shoes, north face outlet, hollister, giuseppe zanotti, nike roshe, nike air max, celine handbags, nike air max, chi flat iron, insanity workout, reebok shoes, converse, gucci, converse outlet, timberland boots, soccer shoes, iphone 6 cases, lululemon, soccer jerseys, abercrombie and fitch, instyler, herve leger, longchamp, valentino shoes, hollister, ferragamo shoes, nfl jerseys, ghd, oakley, ralph lauren

 
At 05:34, Blogger oakleyses said...

montre pas cher, pandora jewelry, canada goose, juicy couture outlet, doke gabbana outlet, hollister, moncler, karen millen, marc jacobs, louis vuitton, replica watches, coach outlet, wedding dresses, swarovski, pandora charms, moncler, barbour jackets, canada goose outlet, ugg pas cher, canada goose, lancel, thomas sabo, ugg,uggs,uggs canada, canada goose, moncler outlet, moncler, louis vuitton, ugg boots uk, canada goose outlet, swarovski crystal, pandora jewelry, moncler, juicy couture outlet, michael kors outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, louis vuitton, sac louis vuitton pas cher, moncler, barbour, supra shoes, canada goose uk, links of london, michael kors handbags, toms shoes, moncler, bottes ugg, moncler, doudoune canada goose, michael kors outlet online, louis vuitton, canada goose, pandora charms

 
At 03:23, Blogger oakleyses said...

north face outlet, hermes belt, gucci, reebok outlet, longchamp uk, iphone cases, ralph lauren, p90x workout, asics running shoes, soccer jerseys, chi flat iron, mont blanc pens, giuseppe zanotti outlet, converse outlet, herve leger, mac cosmetics, lancel, hollister clothing, bottega veneta, hollister, celine handbags, nfl jerseys, wedding dresses, timberland boots, nike air max, ferragamo shoes, nike air max, insanity workout, nike huaraches, vans outlet, new balance shoes, ghd hair, soccer shoes, oakley, abercrombie and fitch, mcm handbags, babyliss, baseball bats, north face outlet, lululemon, vans, hollister, beats by dre, valentino shoes, ray ban, instyler, louboutin, jimmy choo outlet, nike roshe run, nike trainers uk

 
At 04:39, Blogger chenlina said...

oakley sunglasses
louis vuitton handbags
louis vuitton handbags
michael kors outlet clearance
burberry outlet
air jordan 8
michael kors outlet clearance
polo ralph kids
louis vuitton handbags
jordan retro
authentic louis vuitton handbags
michael kors outlet
asics shoes
kobe 11
michael kors canada
true religion outlet
coach outlet store online clearances
nike outlet
true religion jeans
ray ban sunglasses
jordan 4
gucci outlet
rolex watches
supra shoes
true religion outlet
coach factory outlet
nike factory outlet
oakley sunglasses
oakley sunglasses
ray ban sunglasses
adidas ultra boost
louis vuitton outlet
vans shoes
kids lebron shoes
louis vuitton outlet
kobe 10
beats by dr dre
basketball shoes
cheap jordan shoes
air jordans
chenlina20160729

 
At 07:34, Blogger Unknown said...

ysl bags
fenty puma
tom ford eyewear
yeezy boost 350
moncler jackets
vans outlet
yeezy boost
air force 1
true religion
reebok outlet

 
At 05:18, Blogger jeje said...

Pour plus d'informations Adidas Zx Flux Pour Homme Pas Cher visitez notre site à. Surtout, le rapport de la hauteur au diamètre avec adidas zx flux w chaussures pas cher les colonnes est de 7: 1, et cette dimension crée air jordan eclipse rouge pas cher une élégance et un raffinement rencontrés dans le normal 9: air jordan basketball ball price 1 ou 10: 1 des bâtiments ioniques. Lorsque l'entreprise a Air Jordan 4 Chaussures commencé, ils utilisaient le bleu marine et le noir comme asics gel lyte 3 homme avis deux couleurs principales pour les combinaisons de travail, simplement parce que nike air max 1 w chaussures blanc gris les couleurs plus sombres masquaient mieux la saleté que les couleurs plus basket nike air trainer huarache low claires.

 

Postita kommentaar

<< Esileht