esmaspäev, märts 23, 2009

Pullerits: Kas hooaeg läheb tõesti edasi?

Täna hommikul helistas mulle mu õpilane Pavo Raudsepp, endine Eesti sprindikoondise liige, kes teatas ilma pikema hoovõtuta, et nüüd tulevad suusatamises Eestimaa karikavõistlused. Ja teate, mis eriti huvitav - Raudsepp lubas, et selle võistluse reeglid panevad huvilised ise paika.

Niisiis, nüüd on kõigil õigus ja võimalus jätta siia ettepanekud, mis moodi need võistlused korraldada.

1. Võistluse nimi - see pole sugugi otsustatud. Kui keegi, näiteks Andrus Veerpalu või kes iganes, tahab kõigile auhinnad välja panna, võib ta saada võistluse nimeks Andrus Veerpalu või kelle iganes karikavõistlused. Samuti on võimalik, et kui keegi tahab korraldada võistlused oma vanuseklassis, näiteks 1965. aastal sündinud meestele (minu klass), siis võib ta panna selles klassis auhinna välja ja siis ongi kavas selline võistlusklass.

2. Võistluse aeg - esialgu on plaanis võistlus korraldada kas järgmise nädala kolmapäeval või neljapäeval või siis järgmise nädala lõpus, laupäeval või pühapäeval Tamsalus. Oleneb, milline variant kõige rohkem pooldajaid kogub, ehkki oht on see, et tuleva nädala lõpuks ei pruugi lumeolud enam parimad olla.

3. Võistluse distantsid - Raudsepp arvas, et distants võiks olla 10 km, aga ma arvasin, et nii lühikese maa pärast küll ei maksa Tartust Tamsallu sõita, ja panin ette, et distants võiks olla vähemalt 15 km. Raudsepp ütles, et tal ükskõik, kui rahvas tahab, võib teha kas või 50 km eraldistardist. (Sõidutehnika, nagu aru sain, on vaba - kevadine aeg ju, raske klassikajälge sisse tõmmata.) Aga esialgu, kuni teistsuguseid arvamusi ei ole, on algseks töövariandiks 10 km ühisstardist - kas startida vanuseklasside kaupa või kõik koos, taas on rahva otsustada. Isiklikult pooldan 15 kuni 25 km ja minu pärast võiks olla pigem eraldistart, siis ei pea massi sees lõhkuma, kuigi seltsis, jah, on segasem, st lõbusam.

Niisiis, jätke siia oma arvamused või helistage otse Raudsepale 56 460 921. Lõpuks on saabunud suusatamises tõelise demokraatia aeg, kui me saame kõike ise ja ühiselt otsustada, mis alal ja millal ja mis auhindadele võistelda.
******Pacific Coast Highway (State Route 1), California. 13. juuli 2008. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Pavo Raudsepp Reporter Hugona Tartu maratonil Kuutse toitlustuspunktis. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 2: Pavo Raudsepp haarab Tamsalu maratonil joogipudeli. Foto autor: Arvet Mägi, Virumaa Teataja/Scanpix
Foto 3: Pavo Raudsepp ehk Reporter Hugo finišeerimas Tartu maratonil. Foto autor: Rainer Rannala, Scanpix

23 Kommentaarid:

At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

Priit sa võid ju igapäev mil lumi olemas on Pulleritsu nimelise suusavõistluse iseendaga ja hiljem auhinnaks naise valmistatud toitu süüa. Peab siis selleks Tammsallu või kuhu iganes sõitma? Aga minu pärast olgu Veerpalu, Pulleritsu või kelle iganes nimeline karikavõistlus siis mulle küll selleks aastaks aitab joonele panemisest. Viimaseid lumepäevi(nädalaid) võib niisama matkata aga teistele edu ja jaksu:)
Tervitades,
Eero

 
At 19:41, Blogger Priit Pullerits said...

Kus kõik suusatajad on jäänud? Täna olid Tartu dendropargis imeliselt head värskelt sissepressitud rajad. Tegin 20 välimist ringi (kokku 17 km) 47.50ga, mis pole küll just maailmaklassist tempo, aga ega väga pingutama ka pidanud - minek oli nii kerge. Pärast tegin veel kolm sprindiringi otsa, 3,6 km 10.50ga. Väga mõnus!

 
At 19:51, Blogger Madis said...

Ega Tallinnas ka keegi maga. Pirital käib vilgas elu. See nädal on plaan 2x kindlasti veel vabatehnikat lükata.

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

Ilm lubab pigem juba rattaga mõnusaid ringe lasta
Arx

 
At 20:58, Anonymous Anonüümne said...

Üsna vaikus eetris...
Mina eelistaks 20 km, pühapäev, 12.00, vaba.

 
At 22:55, Anonymous Anonüümne said...

Haanjas ja Otepääl saab 3 nädalat kohe kindllat veel suusatada.

 
At 08:06, Anonymous Anonüümne said...

Dendropargis "imelised" rajad aga kus sina sõitsid ?
Kuhu kõik suusatajad on jäänud-kalendrisse oled vaadanud-järgmise tippsündmuseni on jäänud kõigest 8 nädalat .

 
At 09:19, Blogger Kidra said...

Idee on lahe - kel vaimu ja jaksu veel, tehku teoks!

Selle ilusa talve jooksul sai õnneks (või kahjuks) suusaisu ilusti täis. Isegi (suusa)võitlused on 6 järjestikuse pühapäevaga teinud oma töö minusguse amatööri jaoks.

Täitsa mõnus on astuda majauksest välja ja lihtsalt jooksma hakata - pole vaja ilma enne analüüsida ega kuhugi kohale minna :)

Edu ja jaksu vapratele suusatajatele!

 
At 09:43, Blogger Priit Pullerits said...

No näete, jälle panin mööda. Muidugi ei käinud ma sõitmas dendropargis, sest seal on arvatavasti jää. Käisin ikka spordipargis. Kevadväsimus, mis muud, ilmselt prohmakate põhjuseks... seepärast ehk ei maksakski dendrosse minna, et kontsentratsiooni (see ju tähendab keskendatust ikka?...) häirituse tõttu võib veel bambusesse, vabandust, võssa panna.

 
At 10:44, Anonymous Anonüümne said...

Hetkel küll tunne ,et kuhugi Tamsallu ei viitsiks sõitma hakata.Seda enam ,et Lõuna -Eestis lumeolud kindlalt paremad. Pigem kutsun üles Tartu mehi (eelkõige Pulles Jaanus ,lp. Vooremäe taaskäivitaja) teha Vooremäel kus sellest aastast ülilaheda reljeefiga suusarajad,üks hooaja lõpuvõistlus .Ja Priit ,jäta juba ükskord järgi see ovaalil tiirutamine.kas see lolliks ei tee,kui ümberringi ideaalsed tingimused.Kui vaja anna teada ja sõidutan sind Vooremäele,kus näed millised peavad olema suusatamise treeningtingimused ,et tulemust teha!
RVW

 
At 10:48, Anonymous Anonüümne said...

Eile oli tõesti suurepärane suusailm. Nägin ka Sind seal tiirutamas. Kuigi pole mingi tehnika spetsialist, hakkas silma, et jala ettetoomisel alustad liigutust jalga kanna poole tõstes. Teiste sõitjatega võrreldes tõstad suuska üldse kõrgemale, nagu oleksid paksus lumes. Liuglemise asemel paistab sõit tammumisena. Aga muidu oli hoogu ja minekut küll!
j.

 
At 11:26, Blogger Priit Pullerits said...

Jehhuu, selge nüüd, kus tehnikas varu peitub. Nüüd tuleb vaid tehnikaõpetaja kõrvale võtta, et ta aitaks puudusi likvideerida. Siis saaks jälle paar minutit edasiminekut. Nii need liidrid lõpuks lähenema hakkavad, kuni...

Aga Rein, ovaalil oli eile nii mõnus tiirutada. Tõeline mugavussport, mida praegusel aastaajal talve lõpus ju vaja ongi. Ja kodule nii lähedal!

 
At 11:57, Blogger Priit said...

Käärikul on raja ja lume olud väga head, jälle saab Vanaposimäel sõita lisaks Kekkose ring ja Tartu maratoni rada on täista OK(mõlemas tehnikas).

Suusatada on nii mõnus et võid ennast unustama sõitma ja pärast imestad et kuidas kilomeetreid ja tunde koguneb.

Pühapäeval võis kokku olla seal kandis 100km suusaradu sees, kõike kahjuks ei jõudnud ühe päevaga läbi sõita.

Sellelt foonilt Tähtvere spordiparki erit ei kipu, Dendroparik ehk veel.

 
At 13:26, Blogger Erkki Ehasalu said...

Vastus küsimusele kus suusatajad on?! - Minu hooaeg lõppes Tartu Maratoniga ja nagu igale tippsportlasele kohane, võtsin ka mina peale hooaja lõppu kuu aega puhkust :D

 
At 13:53, Blogger Priit Pullerits said...

Aga kes sai Käärikul suusahundiks? Kes võitis Ebaveres 24 tunni suusatamise? Neist pole mitte midagi kuulda ega teada... kahju. Promoma peab oma asju, promoma. Muidu on need sama hästi kui nurgatagused üritused, mil pole lootust suureks saada.

 
At 14:16, Blogger Erkki Ehasalu said...

Ebever 24h sõidu kohta pole ültse midagi kuulnud. Ja Kääriku sõidust kuulsin alles siis kui V. Tääri pilt lehes oli. Ses mõttes kahju küll, 8h sõitu oleks isegi tahtnud proovida. Nii pikka maad/aega sõites vist peab seljakoti toiduga kaasa võtma, vaevalt et raja äärne toitlustus on?

 
At 14:51, Anonymous Anonüümne said...

Kääriku kohta paar lauset kirjas

http://suusafoorum.etvsport.ee/viewtopic.php?t=353

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

8h suusatamise võitis Olav Karu. Sõites 8h-ga 121,5km so 8Kekkose ringi ja 5,5km veel peale ka. Tõusumeetreid kogunes tal 3,5km. Süüa ja juua sai peale igat ringi staadionil. Muidugi oli võimalus kotiga võileib ka rajale kaasa võtta. err suusaportaalist näeb esikolmikut ja suusafoorumist näeb ka rohkemaid tulemusi.
Ebavere kohta saab ka infot samadest kohtadest.
eero

 
At 15:22, Blogger Priit said...

Hei!

Hooaeg ei ole veel läbi juba neljapäeval saab proovida suusavahetusega sõitu:
Piret Niglase I auhinnavõistlused suusavahetusega sõidus 6+6 km
http://www.sportiv.ee/index.php?2/5304


Ebavere 24H:
http://www.ebaverekeskus.ee/index.php?page=sisu&id=4
Oli huvitav suusatamine ja mitte ainult käte ja jalgadega vaid ka peaga.

 
At 20:08, Anonymous Anonüümne said...

Väga hea idee - Vooremägi. Käisin isegi seal mõned päevad tagasi. Sealse seisu võib lühidalt kirjeldada sõnaga super. PP võiks seal korraldada ürituse, et promoda sealseid suurepäraseid radu.

tartlane.

 
At 00:02, Blogger Kaspar said...

Ebavere 24h sõidu võitis Taru Suusaklubi (Kristjan Oolo, Kaspar Abel, Tarmo Napa, Raido Rüütli, Even Toomas).
Teine ja kolmas siis vastavalt Männikumäe ja SiljaSport (loodan, et ei eksi)

 
At 05:14, Blogger jeje said...

Ils viennent dans toutes les couleurs que vous pouvez penser Air Jordan 1 Homme et à peu près chaque conception et forme. La barrière de la langue affectera négativement les quatre étapes (formation, assaut, normalisation, performance) du modèle de développement d'équipe de Tuckman (Blair). Les bottes conçues pour les scénarios de fonctionnement sont conçues pour protéger le travailleur contre les dangers précis qui peuvent être rencontrés dans différentes situations d'emploi. Avec le soutien de l'unique Dynamic Supporting System, chaussures nike homme ete les chaussures de jogging Lunar peuvent s'adapter à la situation unique des coureurs. Au cours des années, elle a précisé direction à de nombreuses mariées qui aident à rendre la décision sur cette robe distinctive une procédure plus simple. Affiliés entre eux et avec les compagnons de pratique, ils pourraient avoir des discussions savantes beaucoup plus Adidas Zx Flux Soldes fructueuses sur les progrès de leur domaine.

 
At 16:53, Blogger mostafa eid said...

ايه الحلاوة دي
دا شاب مصري.. بيقدم محتوى مميز جدا فيما يخص التكنولوجيا والتقنية والكمبيوتر.
يبدو من الشرح انه واسع الاطلاع ومجتهد .. وعنده افكار كويسة.. واتوقع له مستقبل طيب.
ربنا يوفقه .. واتمنى تدعموه ب لايكات لقناته على اليوتيوب.
كمبيوترانجي - COMPUTERENGi

 

Postita kommentaar

<< Esileht