reede, november 05, 2010

Pullerits: Kui palju lihtne trenn tegelikult maksab?

Mõned on püüdnud inimesi spordi ligi meelitades jätta neile muljet, et pole midagi lihtsamat ja odavamat, kui tõmmata spordiriided selga ja sportima minna. Aga kui alustada nullist? Eks vaadake, mis see maksma läheb!

Vaatame siis õige, mis maksab Salomoni sügistalvine trenniriietus

1) naistele

fliismüts 279 krooni
softshell jakk Momentum 2199 krooni
softshell püksid Momentum 1599 krooni
pikkade varrukatega jooksusärk Trail Runner 799 krooni
jooksujalatsid Speedcross 2099 krooni
softshell kindad Nordic Race 729 krooni
sokid XT Whisper 159 krooni
Briko võrksärk 459 krooni
Briko pesutop 330 krooni

Kokku, armsad naised, läheb see lõbu teile maksma 8652 krooni.

2) meestele

müts XA 299 krooni
softshell spordisärk XT Wings 1499 krooni
softshell püksid XT Wings 1499 krooni
jooksujalatsid XT Wings 2499 krooni
sokid XT Wings 259 krooni
tuulejakk Fast 1499 krooni
vihmajakk XT Speed 2499 krooni
pulsikell Polar RS300 2045 krooni
Briko pesu: bokserid 329 krooni; lühikeste käistega särk 629 krooni
joogi- ja geelivöö XT 649 krooni

Kokku, vaesed mehed, läheb see lõbu teile maksma 13 705 krooni.

Siin jääb esitada vaid kaks küsimust:

esiteks, kust peaksid inimesed nii suured summad võtma (isegi Chrysler Pacifica 17-tollised talverehvid ei maksa sedavõrd palju nagu naiste spordiriietus)?
teiseks, miks läheb meeste spordiriietus maksma palju rohkem kui naiste oma? Äkki võrdõiguslikkuse volinik võtab selle küsimuse päevakorda. Igasugused palgalõhed ja -käärid talle meeldivad. Küllap võiks meeldida ka hinnakäärid.
******Rovinj vanalinn, Istria poolsaar, Horvaatia. 23. juuni 2010. Pildistanud Priit Pullerits.

Foto 1: Kaupluse A&T Sport klienditeenidaja Kertu Ird, kes harrastab jooksmist, suusatamiast ja lumelauasõitu, näitab naiste sügistalvist trenniriietust. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix
Foto 2: Kaupluse A&T Sport klienditeenidaja Maido Mesipuu, ka harrastab jalgratta maastikusõitu ja jooksmist ning kelle 100 meetri jooksu isiklik rekord on 10,70 (2006), näitab meeste sügistalvist trenniriietust. Foto autor: Sille Annuk, Postimees/Scanpix

40 Kommentaarid:

At 16:51, Anonymous Anonüümne Lugeja said...

Aga miks pole naiste riietuse hulgas pulsikella ja joogivööd?
Mis vahetegemine naist ja meeste varustuse juures käib?
On nähtud küll mehi, kes spordipoodi sisse minnes tulevad sealt ise välja kõige kallima varustusega ja kui naisele vaja mingit spordiriiet osta, siis kõigepealt vaadatakse, kas seda kusagilt Säästukast ei saa.

 
At 17:49, Anonymous Anonüümne said...

Kas panid kohe nimme kõige kallima võimaliku varustuse? Väga kvaliteetse võrdväärse kollektsiooni saab ligi 14 000 eeku asemel kindlasti 5-6000 eeku odavamalt kätte. Näiteks jooksutossude eest maksta üle 2000 eeku......päris lolliks läinud. Ja tuulepluusi eest 2000?....Ise järgi proovitud, et sama hea toote saab näiteks craftilt mingi 1100-1300 krooniga või vahel soodushindade puhul isegi alla tuhande.

Jooksutossude puhul jah kehtib tavaliselt, et mida rohkem seal igasugu pehmendusi ja muud jama on seda kobakamad ning ka kallimad.....kerged võistlus või tempotreeningu tossud on tavaliselt ka palju odavamad. Sellest listist muidugi enamik asju jätaks algajana üldse ostmata. Kui nullist alustad, siis pole sul esialgu ka joogivööd vaja,kuna esialgu harjutades ei ole mõistlik üle 10km joosta ja kui treening ei kesta üle 1,5 tunni,siis treeningul joomise vajadus puudub.

 
At 18:35, Blogger Oliver said...

Teema on Priidulikult natukene üle võlli, kuid päevakohane sellegipoolest. Ise sama tee läbi käinud ja varustuse soetamisel tasuks järgida samuti põhimõtet, et "tark ei torma". Priidu rõivavalik on kõige moodsam ja spordimoe viimane sõna. Sealt ka kõige kallimad hinnad mida poest leida võib. Kui asja natukene rahulikumalt võtta ja alati mitte kõige uuema ja läikivama peale tormi joosta, siis sama kauba saab kuni -50% soodsamalt kätte. Tihtilugu kaupmehed annavad eelmise moeaasta jooksuriided juba oluliselt mõistlikuma hinnaga. Alati ei pea ka kogu varustust korraga ära ostma. Särgid on ühel hetkel soodsamad, püksid järgmisel. Samas hea varustus kestab väga mitmeid aastaid ja mitmeid kümneid pesutsükleid.

 
At 18:45, Anonymous Anonüümne said...

Üldjoontes peab arvestus kindlasti paika. Tundub, et Salomonil on ka üldiselt kvaliteetsem kaup kui mõnelgi teisel brandil.

fleece müts 300 kr
fleecejakk Odlo ca 500 kr (Rademar)
tuulejakk Craft ca 500 kr (kpl Stopper Nõmmel)
vihmajakk Mizuno ca 600 kr
paksemad jooksupüksid ca 700 kr
Craft Pro aluspüksid ca 600 kr
jooksujalatsid 2000 kr (oota allahindlust) - kasutusel kaks paari, aga arvestagem ka suve
kindad ca 300 kr
sokid Nike DriFit (2 paari) ca 200 kr
- - - -
Kokku 6000 kr

See on talvespetsiifiline varustus jooksuvarustus. Aga arvutagem ka suusavarustus otsa! Lisaks veel u 2000 kr eest ostetud varustust, mis osutunud vähesobivaks (nt Craft fleece jakk - raske, aga ei pea sooja).

 
At 18:46, Anonymous Anonüümne said...

1.Milleks on vaja sellist ebaadekvaatset infot levitada?
2. Kui palju (%) on selliseid "sportlasi", kes on nii palju kulutanud?
3. Priit kas sa arvad, et selliste tekstide pärast sind armastataksegi?
Ära hakka siis pärast selliseid üllitisi teisi süüdistama, loe lihtsalt enne läbi, mida üles riputad.
Minu kaastunne.

 
At 18:48, Anonymous Anonüümne said...

Priit, saad ju oma vanad kombed ja muud tasuta, miks levitad siin valet. Kirjuta parem, kui palju sina aastas varustusele kulutad?

 
At 18:56, Anonymous Anonüümne said...

P.S. Kapis on veel Tallinna maratonilt saadud muidu korralik Nike alussärk, aga suure SEB logo ette plätsitud - kasutamiskõlbmatu (400 kr). 18:45

 
At 19:01, Anonymous Anonüümne said...

to: 18:48 No Eesti tuntuselt kolmandal suusatajal ;) on ju ometi õigus sponsorlepingutega varustust saada?

 
At 19:23, Anonymous Anonüümne said...

Spordiriiete tootmine on eelkoige ari. Igal hooajal tulevad valja uued kollektsioonid ja moehuvilisest harrastajal ja monel muul linnatanaval kulgejal on tahtis spordimoega kaasas kaija. Nemad siis toetavad tootearendust. Ja kui ei taha ara oodata toote kollektsiooni nn vananemist voi habened liikuda eelmise hooaja riietes, siis nagu oeldakse - nutad ja maksad. Regulaarsed harrastajad ootavad soodusmuuke voi teavad kust osta. Muidu kannataks muu elu. Kuna PP naiteks oli salomoni jalatsid, siis ei saa murginooleta. Jagan isiklikku kogemust - salomoni jooksujalanoud on head, kuid tekstiil ei pea vastu. Probleemiks on olnud kannaosa sisemise tekstiili "auku" kulumine ja poiaosa tekstiili auklikuks kulumine noorkinnituse juures. Mu materjal (kumm jms) on OK. Kirjutan seda seeparast, et jalatsite tavaparane nn letihind on teenimatult korge - 2000 kr kandis. Nn teenimatut hinda pole kogenud asics ja adidase jalatsite puhul. Loomulikult, koik kulub, kuid hinna ja kvaliteedi suhe on tahtis.

 
At 19:27, Anonymous Anonüümne said...

Algajal pole arukas varustuse peale palju kulutada. Nii ehk naa üle 15 minuti paari-kolme korra trenni ei tee. Selleks käravad suvalised 200 kroonised tossud ja dressid.
Vajadus kallima spetsriietuse vastu tekib ikkagi mahtude kasvades. Kui ikka kaks tundi Pulleritsu moodi iga päev väljas rassida (ok, üks päev nädals on ilmselt puhke päev ja mõnikord piirdub ka tunniga), siis on muidugi ülaltoodud kulutused vältmatud ja tuleb lisagi kulutatada :)
Pealegi järg-järgult soetades tekib väike moivaator iga uue asja soetamise järel. Korraga soetades ei oska esimsel korral ead varustust hinnata :)

 
At 20:35, Anonymous Anonüümne said...

In his own words..

"jooksujalatsid XT Wings 2499 krooni"

"Käisin spordipoes. Töö asjus. [..] Vaatasin, et Salomoni maastikujooksujalatsid müüa. Hind oli varem üle 1800. Nüüd oli 1100. Kätte sain tuhandega." -- Priit Pullerits http://suusk.blogspot.com/2010/09/pullerits-kui-suured-olid.html, 17:08

 
At 21:57, Anonymous Anonüümne said...

Hea jutt. Koonerdada loomulikult võib, kuid ühel hetkel saab mingite asjadega sportimisest villand ja tähtsaks osutuvad ka nüansid ja siis tuleb maksta ning mitte vähe.

 
At 08:56, Anonymous Anonüümne said...

Mul jooksuks ja suusatamiseks samad riided ja püksid/ jakk alustavad vist juba 5-ndat hooaega, botased neljandat. Ehk aastas korraga üle 2000kr küll ei ole kulunud. Aga olen ka selline ostja kes lihtsalt teinekord spordipoodi sisse astub ja kui mõni riie tundub oma hinda väärt ja on kindlasti parem kui see, mis hetkel olemas, siis olen selle ära ostnud. Aga endal põhiala jalgrattasport - vot see on kallis. 2-e ratta eest väljakäidud hind on seal ca 60 tuhande kanti, plus ca 5000kr aastas amortisatsioonikulu ja riided, stardimaksud jne. Et kui tahaks nullist hakata harrastussportlaseks, teha suusa/jooksutreeninguid, käija jõusaalis ja sõita mnt ja mtb võistlusi, siis peaks investeerima 100 tuhat alustuseks.

 
At 09:00, Anonymous Anonüümne said...

tahtsin veel öelda, et tervise edendamise nimel võiks riik kaotada käibemaksu sporditarvetelt ja sporditeenustelt. Miks? Sest mida rohkem sporti tarbime seda väiksemad on meie peale kulutused tervishoiu teenustelt.

 
At 12:00, Anonymous Anonüümne said...

Nii ehk naa: varustus on odav võrreldes tervisega. Lihtne näide: ostsin soodasalt kossuketsid. Pärast kannakõõlus valus. Elektriravi shockwave seanss 4x700 krooni ja tulu vaevumärgatav. Lisaks raisatud aeg ja talutud piinad + elu aegalseim Tartu jooksumaraton. Tegelikult sa Priit võiks kirjutada ka juurde tüüpilise näiteks 45 aastase tervisesportlase toidulisandite hinnakirja: glükosamiin, kalamaksaõli kapslid jne. Ja siis võrdluseks haigekassa hinnakirja suitsetava, ülekaalulise ja alkoholi liigtarbiva isendi lappimiseks. Ning lõpuks teha järelduse kumb elu on rohkem elamist väärt.

Head soovides,
Vahur

 
At 21:53, Anonymous Anonüümne said...

Vahur, elektriravi olematu mõju on tänapäeval juba teada. Kes oskas sult 2800.-kr välja petta?
Muus osas sinuga päri.

 
At 00:53, Anonymous Anonüümne said...

toidulisandite hinnakirja: glükosamiin, kalamaksaõli kapslid jne

Need paistavad elektriraviga samas reas olevat.

 
At 18:30, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 19:29, Anonymous Anonüümne said...

Modereerimise asemel peaks 18:30 stiilis "kommid" tärniga vms tähistama. Siis saaks sisu otsiv lugeja nendest kiiresti üle libiseda 8)

 
At 19:54, Anonymous Anonüümne said...

Siia tulles on sisu otsiv lugeja sattunud valesse kohta.

 
At 20:16, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei materdaks 18:30-et, nagu teeb 19:29. Tema jutus on iva sees. Aga tegemist on ju puhata reklaami üritusega. Vähegi asjasse süvenev inimene ei jookse sellega kaasa, vaid mõtleb oma peaga.

 
At 20:17, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei materdaks 18:30-et, nagu teeb 19:29. Tema jutus on iva sees. Aga tegemist on ju puhata reklaami üritusega. Vähegi asjasse süvenev inimene ei jookse sellega kaasa, vaid mõtleb oma peaga.

 
At 21:02, Anonymous Anonüümne said...

arusaamatu. pealkirjas on jutt lihtsast trennist. aga allpool räägitakse 700 eegustest kinnastest ja mingist mõttetust geelivööst. 12 punkti läheb Salomoni turundusinimestele. pulleritsile üle zero ei paneks.

 
At 22:14, Anonymous Anonüümne said...

Spordiblogist on saanud reklaamiblogi.

 
At 22:34, Anonymous Anonüümne said...

Oleks Eestis spordivarustuse tootjaid, kelle kaupa kõlbaks selga-jalga panna, küll Pullerits kirjutaks neist hea meelega. Aga ei saa Ilves-Extra kahjuks (muide soomlaste omanduses!) Salomoni vastu..

 
At 09:50, Anonymous Anonüümne said...

Kus poes neid XT Wingsi asju näha saab.

 
At 15:42, Anonymous Anonüümne said...

Kuramus küll, nüüd tõmmati haledalt haneks mind. Ma arvasin, et PP-l on direktorite auto Volvo, aga tegelt miski ameeriklane...

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

PP: Edaspidi, teatan, kasutan kommentaaride toimetamist. Küll näete, kuidas seda teen. Igal juhul näete, et te õelutsemine muutub mõttetuks. Sellest jääb maha märk teie kohta, aga kirjutatu sisu mitte!

Niiii, näen, et 18:30 kommentaar on kustutatud. Lubati, et jäetakse maha märk kommenteerija kohta. Ei taha norida, aga siiski tagasihoidlik küsimus, et kus ma seda märki näeksin?

 
At 09:13, Blogger Priit Pullerits said...

16:21 - seal polnud midagi maha jätta, kõik oli puhas s**t.

 
At 10:12, Anonymous Anonüümne said...

Lubadus märgi maha jätmisest osutus taaskord lubaduseks. Kahju.

 
At 03:18, Blogger Unknown said...

michael kors handbags outlet
hollister clothing
snow boots
christian louboutin
replica watches
oakley sunglasses sale
louis vuitton outlet online
armani exchange outlet
canada goose outlet
michael kors handbags clearance

 
At 08:15, Blogger Unknown said...

michael kors handbags
polo ralph lauren
beats by dre
cheap ray bans
gucci bags
longchamp outlet
hollister clothing
tiffany jewellery
nike free run
oakley sunglasses
20170214lck

 
At 04:42, Blogger Unknown said...

adidas stan smith uk
calvin klein outlet
nike kyrie 3
chrome hearts outlet
prada eyeglasses
golden goose sneakers
nike air force 1 low
converse shoes
jordan retro
nike air zoom pegasus 32

 
At 05:44, Blogger Unknown said...

air force ones
longchamp longchamps
pandora bracelet
vans shoes
atlanta falcons jersey
asics running shoes
nike huarache
curry 4
adidas superstar
nike polo

 
At 07:40, Blogger Unknown said...

yeezy boost 350 v2
russell westbrook shoes
adidas yeezy
ferragamo belt
new england patriots jersey
crazy explosive
jordan retro 6
adidas yeezy
pandora charms
nike zoom

 
At 12:19, Blogger Unknown said...

qzz0419
canada goose uk
coach handbags
yeezy boost 350
michael kors outlet
ralph lauren uk
cheap nike shoes
salomon boots
ralph lauren outlet
christian louboutin shoes
nike shoes

 
At 10:46, Blogger Unknown said...

www0525

ray ban sunglasses
nets jerseys
ysl outlet
canada goose outlet
true religion jeans
michael kors outlet
true religion outlet
ray ban sunglasses
canada goose outlet
cheap jordans

 
At 05:29, Blogger jeje said...

adidas yeezy
pandora charms
ray ban sunglasses
football soldes
salomom shoes
nike shoes
coach outlet
kate spade outlet
pandora charms outlet
ray ban eyeglasses

 
At 10:21, Blogger miki said...

0815jejeair jordan 5 gs La marche air jordan 11 concord pas cher nordique est souvent un avantage pour le groupe de patients souffrant de air jordan basketball socks maux de dos chroniques, mais chaque sujet aura son propre Air Jordan 13 Homme bénéfice individuel: vous voyez la marche vous procure basket nike air max 90 premium un soulagement fantastique pour votre arthrite des membres. La air jordan 1 retro femme cale de transition Midfoot augmente l'efficacité du footstrike. Le prix air jordan basketbol ayakkab? standard d'un sac Dickies est d'environ 20 $ à 50 adidas zx flux noir et rouge $.

 
At 12:05, Blogger lamiss ibrahim said...

I definitely love this site.
http://prokr.emyspot.com/
http://prokr.activeboard.com/
http://www.freewebsite-service.com/prokr/prokr+services.php
https://www.prokr.net/ksa/jeddah-water-leaks-detection-isolate-companies/

 

Postita kommentaar

<< Esileht