neljapäev, märts 27, 2014

Pullerits: Milles mul jälle õigus oli?

Kahte asja olen ma siin kohe kindlasti korduvalt rääkinud ja argumenteerinud. Esiteks seda, et jalgpall ei ole õige ega arukas mäng; enamgi veel – see on mõttetu; et palju õigemad alad on näiteks rattasõit ja suusatamine ja jooksmine. Mille peale on paljud protestinud, et oi-oi-oi, ei saa spordialasid vastandada. Selle peale, ja seda teiseks, olen ma alati rääkinud, et saab küll. Ja peabki vastandama.

Ja taas, ikka taas, on elu näidanud, et jälle on mul olnud õigus. Mitte teistel.

Tänases Postimehes ütleb Eesti Rahvusringhäälingu esimees Margus Allikmaa Peep Pahvile Marko Kaljuveeri ametist kangutamise loos selge sõnaga: «Minu soov on see, et ERRis oleks spordi valik laiem. Praegu on kõik liiga jalgpallikeskne – samal ajal kui näitame aastas 110 jalgpallimängu, on meil probleeme kolme käsipalli- või võrkpallimängu näitamisega.»

Kui lugeda oskate, siis seal on kirjas täpselt see, mida olen rääkinud: jalgpalliga on Eestis arulagedalt liiale mindud. Seda esiteks. Ja teiseks, mis eriti oluline: jah, saab küll spordialasid vastandada – seda tehakse ja see vastandus ongi elu!

Mis me siit tõdeme? Aga seda, et taas kord on mul olnud tuline õigus, sest 1) ma kasutan kainet mõistust, 2) mul on kriitiline meel, 3) ma ei lähe kaasa massipsühhoosidega (nagu jalgpallihaigus), 4) ma julgen iseseisvalt ja (enamiku [väär]arvamusega võrreldes) vastuvoolu mõelda ja 5) ma ei ole sinisilmne, vaid vaatan asju nii, nagu need on, mitte nii, nagu ma arvan, et need võiksid olla.

Seda tasub kõigil mult õppida, kui soovite samuti elust adekvaatselt aru saada ja olulistes asjades kaasa rääkida, nii et te hääl ka midagi maksaks.
******
Onion Creek Road, Moab, Utah. 23. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Marko Kaljuveer intervjueerib juunis 2011 Andrus Veerpalu, keskel teeb märkmeid Peep Pahv. Foto autor: Joosep Martinson, Õhtuleht/Scanpix
Foto 2: Margus Allikmaa (vasakul läkiläkiga) märtsi algul Estonia ees suusavõistluse stardis. Foto autor: Mati Hiis, Õhtuleht/Scanpix

45 Kommentaarid:

At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

Endal pärast selle lugemist paha ei ole? Või häbi? Mina, mina, mina, mina. Mina! Pane oma pilt rahakoti vahele. Või taustapildiks arvutile.

 
At 12:29, Anonymous Anonüümne said...

No mis hülgemöla see on? Igale normaalsele, heteroseksuaalsele mehele meeldib jalgpall, kui liiga palju vastuvoolu ujuda, võib noku kakaseks muutuda.

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

Kaljuveer oli lihtsalt enamus poolt ja enamus nõuab jalgpalli, igasugu pederastid, jalgpalli-vastased ja muud vähemused võivad kappi tagasi tõmmata!

 
At 12:48, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpalli MM ei ole iga aasta.

Hanno ja Markoga julgeks ühte kaevikusse minna.

Ennast kiitmast ma ei väsi ...

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

Mäletame heldusega 25.-30. aasta taguseid spordisaateid. Pole siin imestada midagi. Varsti on telkus vaid ekstreemspordialad.

 
At 13:24, Anonymous Anonüümne said...

Vaatamata sellele, et olen Tour de Franci ülekandeid jälginud juba üle kümmne aasta ning olen aktiivne harrastusrattur, ei ole ma kaotanud, erinevalt Teist lugupeetud PP, oma kainet meelt ja tervet mõistust. Maanteerattasõidu ülekanded on valdava osa jaoks surmigavad ülekanded, erinevalt jalgpallist.

Jalgpalliga tegelevaid ametlikult registreeritud harrastajaid spordiklubides - ~15 000 ja rattaspordi harrastajaid 2000. Vahe on ligemale 7,5 korda.

Vahe on märkimisväärne. See on ka põhjus miks ETV peaks eelkõige eelistama jalgpalli.

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

Olen Priiduga nõus, et ERR-i ülesanne spordisündmuste kajastamisel võiks olla tõesti pisut laiem kui pelgalt ühe pallimängu kajastamine, liiatigi arvestades, et Eesti on FIFA edetabelis alles 92-l kohal ehk mudaliigas. Pealegi, keda huvitab pallimäng, kus 90 min jooksul lüüakse heal juhul paar-kolm väravat, muul ajal käib lihtsalt üks sebimine. Kui jalgpall on tõesti nii populaarne nagu mõni siin väidab, siis võiks põhirõhk jalgpalli kajastamisel langeda kommertskanalitele, nii saaks maksumaksjate raha eest näidata tõsiseid spordialasid.

 
At 15:34, Anonymous Anonüümne said...

imal lugu....

 
At 15:52, Anonymous Anonüümne said...

Käesolevaga teen ettepaneku algatada korjandus Priidule juba tema eluajal ratsamonumendi püstitamiseks. Monument peaks tuleks kindlasti püstitada Tartusse, sest see linn kus meie vaimuhiid on sündinud ja kasvanud. Ühtlasi on Tartust alguse saanud ka meie rahvusliku uhkuse, hr Pulleritsu suured mõtted ja teod. Monumendi täpsema asukoha suhtes on oodatud ettepanekud. Hetkel tundub kõige sobivam püstitada monument dendroparki.
Eesti Anonüümsete Heteroseksuaalide Liidu nimel, Jaan Jalgratas

 
At 16:04, Anonymous Anonüümne said...

Enese peegelpilt ei ole kunagi adekvaatne hindaja. Hea veel, kui peegeldus väidab, et keegi kuskil seitsme maa ja mere taga on ilusam ja targem. Sageli ei leia kahjuks sedagi. Kui lugupeetud ajakirjanik oleks võtnud loo lugemiseks veidi enam aega ning oleks tutvunud ka erinevate osapoolte argumentidega, siis oleks ta ehk märganud põhjuseid erinevate spordialade ETV ekraanile pääsemisel. Praegune arvamusavaldus ei sisalda kahjuks peale suure koguse eneseimetluse mitte ühtegi argumenti. Väide, et minul on õigus, sinul mitte, jääb väga kaugele analüütilisest arutelust.

 
At 16:06, Blogger Priit Pullerits said...

Selle asemel, et siin ilkuda, võiksite endale ausalt otsa vaadata ja mõelda, miks te mulle kogu aeg alla jääte - ja mitte ainult spordis. Vaid ka väitluses, ettenägelikkuses, elu tõsiasjade mõistmises. Aga loomulikult, kergem on õelutseda, eriti anonüümselt. Jõudu teile oma väikese ja mannetu ego väljaelamisel!

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Kahju on sellest, et PP ei tunneta spordi loomulikku arengut ja selle põhijoone ja tuleviku - meeskondliku spordi sisu ja olemsu

 
At 16:22, Anonymous Anonüümne said...

Kahju on sellest, et PP ei tunneta spordi loomulikku arengut ja selle põhijoone ja tuleviku - meeskondliku spordi sisu ja olemust

 
At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

Ajuvaba suurushullustus tõesti, nagu Putin juba (väikeste meeste kompleks?)

Milles sul õigus oli, Priit, kui üks põhiline tüliõun oli Tour de France, mida sa nii vingelt promosid ETV ekraanile. Sul ei olnud õigus, Taarakas hävis ja kedagi ei huvitanud ja see sõtkumine.

"Seda, et eriliseks tüliõunaks sai just Prantsusmaa velotuur, ei varja ka Allikmaa."

 
At 16:59, Blogger Kaur said...

Aga mulle paluks rohkem rahvasporti. Tore, kui saab aeg-ajalt tipptasemel pallimängu vaadata, aga need on ikkagi mingid kauged võistkonnad kusagil kaugel maal. Rahvuslik meedia võiks rohkem kajastada kohalikke võistlusi, olgu see siis Marimetsa kapp või 100 KP jooks.

Uudistele ja ülekannetele & tulemustele lisaks paluks veidi analüüsi. Mitte tasemel "miks täna jälle medalit ei saanud", vaid näiteks "miks on tv-s nii palju jalgpalli". Kirjutav meedia kirjutab spordist iga nurga alt, kuid tele on minu arust aga täiega üksluine. (Aga ehk pole ma lihtsalt piisavalt kursis?)

Tundub, et sporditoimetuse sihtgrupp on puhas tugitoolisportlane, mitte aktiivne harrastaja ega osaline.

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Priidul on absoluutselt õigus!! See on tema blogi ja temal on siin õigus oma väikest ja mannetut ego välja elada. Oma hädise ego upitamiseks teisi alandada ja naeruvääristada. Eksiarvamusi ja võhiklikust tõe pähe serveerida jne. Kui teie tahate ka oma väikest nokut lasta suurena paista, tehke omale isiklik blogi. Meelitage sinna inimesi ja lõbustage ennast nende arvel. Tulla siia Priidu blogisse laia lehte mängima ja nii öelda tarka panema on lubamatu.

 
At 17:09, Anonymous Anonüümne said...

Aamen, Eesti Kristlik Heteromeeste Liit seisab ja toetab härra Pulleritsu!

 
At 17:13, Anonymous Anonüümne said...

Kas see on spordiblogi( suusk, ratas ja teised võhmaalad) või
ärapanemise ja muu jama blogi?

 
At 17:16, Anonymous Anonüümne said...

Sporti leiate siit blogist (väga) vähe, selleks on teised blogid. Küll aga kõike muud - ärapanemisest kuni tsirkuseni välja. Parim blogi ikkagi ju, nagu PP on siin korduvalt öelnud

 
At 17:19, Anonymous Anonüümne said...

Tahaksin vastuvaidlematult laikida kõige esimest kommentaari.

 
At 17:21, Blogger Priit Pullerits said...

16:28, ma ei tea, võib-olla tõesti olen lühem teist, aga sel juhul peate olema pikem kui 187 cm - ja selle pikkusega olen ma kõvasti üle Putinist (ka Medvedevist) ja olen üle ka enamikust teistest eesti meestest, sh siin sõnavõtjaist.

17:06 on hämmastavalt primitiivne ja aborigeenne, pidades mehe mõõduks n*** suurust. No sel juhul, head kaasmaalased, oleme me kõik ikka kordades mannetumad mehed kui need neegrid, kes elavad Aafrikas - ja see ei ole mu väljamõeldis, vaid sellest rääkis mulle üks Tallinna arst, kes on käinud Aafrikas korduvalt songa lõikamas.

 
At 19:01, Anonymous Anonüümne said...

Ukraina meestel olevat pikem kui venelastel:
Исследование: Пенисы украинцев длиннее, чем у россиян
Новое исследование ученых, посвященное вычислению средней длины полового члена мужчин разных стран мира, показало, что по сравнению с прошлым годом показатели несколько изменились.
Так, средняя длина пениса украинских мужчин составляет 13,97см.
У россиян за последний год показатели улучшились на 0,09%, и теперь среднестатистический результат составляет 13,3 см.
Отметим, что в этой же группе вместе с россиянами остались жители Австралии (они сравнялись с россиянами, улучшив результат с 13,2 см до 13,3 см) и американские мужчины (13 см, в прошлом году было 12,9 см).
Замеры половых органов мужчин 113 стран мира Ричард Линн опубликовал в сентябрьском номере журнала Personality and Individual Differences.
В числе лидеров по этому показателю по-прежнему африканцы. Согласно данным исследования, самый длинный половой член - у жителей Демократической республики Конго (18,03 см). На втором месте оказались эквадорцы (17,8 см), на третьем - жители Ганы (17,3 см). При этом только замеры бронзовых призеров остались такими же, длина пенисов лидеров рейтинга и эквадорцев увеличилась на 0,1% (с 17,93 см и с 17,7 см соответственно).
Также в новом исследовании изменилась расстановка лидеров среди жителей стран Европы. Если в прошлом году первыми были венгры со средними пенисами в 16,1 см, то теперь их потеснили исландцы (16,5 см). Самыми короткими половые члены в этой группе оказались у румын (12,7 см).
По данным опубликованной статьи, жители Великобритании в среднем имеют пенисы по 14 см, французы - 13,5 см. Средняя длина члена в Италии и Нидерландах - 15,74 сантиметра, в Швеции - 14,98 см, в Греции - 14,73 см, в Германии - 14,48 см.
Среди жителей бывшего СССР лидерами по длине пенисов являются грузины (16 см), у среднестатистического жителя Беларусь длина члена - 14,63 см.
По традиции замыкают рейтинг мужчины стран Юго-Восточной Азии и Дальнего Востока. В Китае средняя длина пениса составляет всего 11 сантиметров, в Индии и Таиланде - 10 см, а в Корее - 9,7 см.

 
At 20:16, Anonymous Anonüümne said...

Kahte asja oled korduvalt rääkinud. Et parempoolsus on hea ja samas oled oma meelest ka Eesti rahvuslane. Kui vaadata aga kuidas parempoolsed väljarände ja sündimuse vähenemise abil Eesti eksistentsiaalse kriisi äärele on viinud, siis on selge, et parempoolne ei saa olla rahvuslik. Ainult vasakpoolsed saavad tagada, et maa eestlastest tühjaks ei jääks. Järelikult Pullerits räägib endale vastu. Is this a problem? No! He never intended it to make any sense whatsoever.

 
At 20:36, Blogger Priit Pullerits said...

Ärge tõmmake väitlust tarbetult laiali! Lähtuge, palun, ikka algtekstist ehk teema püstitusest. Seal on selgelt öeldud, kellele ma seekord väljakutse esitan (ja mis teemal): esiteks neile, kes jumaldavad jalgpalli, ja teiseks neile, kes oma naiivsuses on retooriliselt hüüatanud, et miks ma küll spordialasid vastandama pean. ERRis toimuv on ehe ja reaaleluline näide, et vastandamine on möödapääsmatu ja kõiki võrdselt kohelda ei ole lihtsalt võimalik. Sa kas seisad oma asja eest või sind tallatakse laiaks. See ei ole võimalik, et kõik on ühtviisi elujõulised ja kõigil on võrdne koht päikse all.

 
At 20:50, Anonymous Anonüümne said...

Hoian Vaderile pöialt, et tuunitud kõriga vana hea minek tagasi tuleb ja põhjust suvel tuuri jälgida.
Ja jalgpall on parem, kui keks.

 
At 21:43, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, kas härra Pullerits nüüd isiklikult vabandab Marko Kaljuveeri ees, sest põhjustas otseselt tema vallandamise? Kelkis siin küll kõvasti, et tänu temale need Tour de France'i ülekanded ETV-sse saidki, aga nüüd kus Kaljuveer selle uskumatu ämbri eest oma töö kaotab, on Priidul suu vett täis või mis?

 
At 21:57, Anonymous Keit Marcus said...

Priidul on õigus - jalgpalli on liiga. Eesti koondise palliveeretamist on kõhe vaadata. Kogemuse teeb eriti hulluks lapsreporterite jutumulin. Lobisemist peaks olema minimaalselt. Miskipärast arvatakse et vahutama peab PIDEVALT. Tiisler seletab suht intelligentselt, kuid soolab tihti üle.
Väravpalli ei peaks üldse näitama. See pole fotogeeniline mäng. Eriti veel Eesti staari Patraili puhul kes pole aasta juuksuris ja 2 duši all käinud.
Aga jah, Eesti koondise mäng ei vääri veel tv-s näitamist. Ootame nii aastat 10, kuigi, kust need "pallivõlurid" peaks 10 aasta pärast tulema?

 
At 22:06, Anonymous Anonüümne said...

Sellest, et Kaljuveerule pandi kang alla TdeF pärast, mitte sõnagi. Mulle tundus, et see uskumatult igav spordiala pandi ekraanile peaasjalikult siin blogis toimunud kiunumise tulemusena.

Suusatamisega läks ETV tõesti liiale. Murdmaasuusale kulunud ressursid tuleks kõik üle kanda pallimängudele ehk korvpallile ja vutile. Veidi ka võrgule.

 
At 22:23, Anonymous Anonüümne said...

Kes on viimastel päevadel toimuva pedelobi taga? Raadiost ja lehest saab kuulda ja lugeda kui lummav on ikka kahe samasoolise vaheline armastus ja kui hästi nad võiksid lapsi üheskoos kasvatada. Ja kui rumal on see pööbel, kes seisavad homoabielude vastu. Homoabielu vastasust võrreldakse isegi Krimmi okupeerimisega.
Kõige selle peale kulutatakse veel maksumaksja raha? Milleks selline propaganda? Miks ei propageerita seda,et on normaalne kui peres lapsi rohkem kui kaks? Kes organiseerib meie ühiskonna surma?

Võidab see (ühiskond) kel kõige rohkem lapselapsi.

 
At 22:41, Anonymous Anonüümne said...

19:01 Huvitav kust sellised arvud pärinevad? Mul ühtegi tuttavat või tutttava tuttava tuttavat kes teaks kedagi , kellel oleks seda mehe uhkust ka reaalselt kunagi mõõdetud.
Priit kuidas sa sina kui nn machomees saad väita mehe riista mõõdud ei ole mingi näitaja? Kahjuks elu keerlebki tegelikuses selle ümber. Mehed teevad mida iganes, et väikset peenist kompenseerida. Ostavad suuri autosid, kasvatavad muskleid , omandavad teaduslikke kraade tiitleid jne. Muidugi mõnedes piirkondades ei ole mehelikuse ja mehisuse tunnus mitte suur peenis vaid suured munandid. Näiteks ameerikas. Lugedes muidugi 19:01 teaduslikust üllitisest ei pea ka põhjust kaugelt otsima. Väga tihti panevad võimukad mehed: treenenerid, erakonna liidrid, direktorid jne alluvaid paika sellega et rõhutavad oma mehelikuse suurust ja alavääristavad teist seades kahtluse alla oma opopnendi riistvara.
Väide nagu oleks arenenud riikide lodevad rasvunud ja lõdvad mehed paremad kui aborigeenid kõlab pigem kompleksides inimese eneseupitamisena

 
At 22:55, Anonymous Anonüümne said...

Ole nüüd, et ei ole mõõdetud. "Virtuaalset" peenist mõõdetakse näiteks igal aastal Tartu suusamaratonil. 6000 mehel. Aga Pulleritsu puhul see, et raskeid küsimusi väldib, näitab, et mehel pole mune.

 
At 23:30, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpall on kindlasti rohkem jooksuala kui käsipall või võrkpall... ega siis jalgpallurid süüdi pole, kui rahvas hullub. Priit tegeleb juba poliitikaga. Varjatult.

 
At 23:39, Anonymous Anonüümne said...

Ukraina idapoolsetes oblastitel kostab öösiti üle piiri mootorite urinat ja venelaste laulu: "Tankid on meil kiired ja soomus on neil kõva.."
Samal ajal on Pulleritsu blogis ja Eestis päeva tähtsaim küsimus, kas ja kui palju ERRis näidata jalgpalli..

 
At 01:14, Anonymous Anonüümne said...

Lp Priit Pullerits,

1. Kas tipus on tõesti nii üksildane?

2. Kas Te tõesti hindate oma arvamuse õigsust lähtuvalt erapooletute arvamusliidrite ja/või jõupositsioonil olevate isikute antavate hinnangute järgi... ?

Saan aru, et PM veebiküljel on suuresti tegemist klikimajandusega, kuid tulevase kvaliteetse ajakirjanduse nimel loodan siiralt, et oskate oma õpilastele lisaks provokatiivsusele ka midagi muud edasi anda.

Vanale koerale küll uusi trikke ei õpeta, kuid lootus säilib, et vanuse kasvades tuleb ka mingi hingeline rahuolu ning kaob vajadus literaalse eneserahulduse järgi.

 
At 02:11, Anonymous Anonüümne said...

Strateegiliselt tuleb Allikmaa otsus muidugi heaks kiita, kuna Kaljuveer sellel kohal on end ammu ammendanud ja kindlasti on tegijaid, kes on Kaljuveerist igas elemendis selgelt üle. Iseasi, kas nad soovitakse üles leida ja kas nad ka ise on valmis kõiki sääritsaid kantseldama. Aga küllap ikka on.
Kuid taktikaliselt, paraku, meenutab Allikmaa senine tegevus üht ammust luulerida. Ja sellest on kahju.
Kaats-kaats kammaijaa
kraapis perset küüntega
teisel päeval silmad vees
küüneviha perse sees.

Et mis oleks lahendus, küsite?
Nagu juba ammustel aegadel gurud õpetasid: peenemalt tuleb teha, peeenemalt tuleb asju ajada.
Loodetavasti jõud siiski ei rauge ja ei murduta poolel teel...

http://arhiiv.err.ee/vaata/tippjahutaja-apos-82-peenemalt-tuleb-teha

 
At 08:08, Anonymous Anonüümne said...

Kurb, et siin blogis leidub nii palju pööbli mängu - futbolli kaasaelajaid, kellele Priidu kriitika hirmsasti haiget teeb ja valust väänlema paneb. Kus on individuaalsete, niitselike ideaalide fännid ratturid, jooksjad, suusatajad?

 
At 08:51, Anonymous Anonüümne said...

Mina olen niitselike ideaalide fänn ja ütlen et eesti riigil ei jätku ei füüsilist ega intellektuaalset ressurssi võistelda nii populaarsel sprdialal nagu jalgpall. Mida aeg edasi, seda kurvem saab olema pilt, sest teised lähevad kiiremini eest ära kui eesti järele jõuab. Gibraltari oleks pidanud võitma 12:0, aga mis oli tulemus?

 
At 09:06, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 10:35, Anonymous Anonüümne said...

http://sport.postimees.ee/2742756/teaduspohise-susteemita-kaob-eesti-sport-pildilt

vaadake siin tuleviku trendi. Kui sul VÄGA palju raha alla panna ei ole, siis pole mõtet võistlema minnagi (tiitlivõistlustele ma mõtlen)

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

Olete tähe pannud, et need, kes mõistavad palli mängida, olgu see siis jalgpall, korvpall vms. nemad ei ole üldjuhul suusatamise ja jalgrattaspordi vihkajad. Mõnedele meeldib, mõnedele mitte. Aga enamus need, kes mõistavad ratast sõita ja suusatada, aga ei mõista palli mängida, siis kõik need on jalgpalli vihkajad. Kindlasti on üksikuid erandeid. See on küll minu subjektiivne arvamus.

Need, kes mõistavad mõlemit teha, need ongi normaalsed mehed :)

Ma pole Priitu palli mängimas näinud, aga julgen arvata, et jah....
Seetõttu on ta ka pallimängu vihkaja.
Pallimängu võlust saavad aru ainult need, kes on seda teinud teatud tasemel, kui ikka seda taju pole, siis pole mitte midagi teha...
Kui teisiti pallimängijatest võitu ei saa, siis tänu väitlusoskusele ta seda tihti suudab, kuid see ei muuda asja sisu, see on lihtsalt näiline võit pallimängijate üle.

Lõppude lõpuks on see Priidu isiklik blogi ja ta kirjutab siia seda, mida hing ihkab. Kuid milleks kirjutada jalgpallist, kui sa ise seda vihkad?

Eelmises postituses oli Priidu pihta väga palju rünnakuid, seetõttu ilmus ka uus teema eriti kiiresti.

Täiesti mõttetu on kakelda mingite x teemade üle, kus võitja selgub tänu väitlusoskusele ja kirjaoskusele. Teinekord kui argumendid on otsas, siis rõhutakse kirjavigadele jne.

Selge on see, et Priit on tipptasemel ajakirjanik. Korralikul tasemel harrastussportlane (suusatamine, ratas,jooks). Andetu pallimängija!?

Mina olen andetu kirjamees.
Korralikul tasemel harrastussportlane ja sama korralikul tasemel pallimängija.

Ma ei väida, et kirjutamisoskus on nõme. Ma lihtsalt ei oska seda...Samamoodi võiksid ka sina väita, et jalgpall pole nõme, sa lihtsalt ei oska sellest mängust rõõmu tunda ja nii lihtne see ongi.


Rohkem sisukaid arutelusid!

 
At 15:59, Anonymous Anonüümne said...

SEE ON EILNE TEEMA.

OOTAN JUBA KANNATAMATULT NN PURUMEEDIA JÕULISEMAT HÄÄLT, kes ei sõltu aja ostmisest oligotele eetrisse. Paneb oma kaamera püsti ja teeb ülekande ära, nagu delfi.tv

Eriti ootan seda aega, kus kaob ära sõltumine telenägudest, kus ühed ja samad peerud sisendusjõuliselt paska näkku määrivad (näiteid ei jõua üles lugeda), terve kari mõttetuid saateid, aga jah, idiootidel ongi veel televisiooni vaja. Tegelikult toimub peagi segmenteerumine neti avarustes, kus igaüks valib oma laulu, paraku, kui rohkem maksab, alles siis reklaami vabalt. Maailm muutub sinna suunas, kus on ilm.ee, vaadake chrome'iga, kuidas see reklaamilainetus meeldib?

 
At 03:37, Blogger oakleyses said...

tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp, oakley sunglasses, michael kors outlet, michael kors outlet, replica watches, nike air max, michael kors outlet, louis vuitton, michael kors outlet, prada outlet, cheap oakley sunglasses, oakley sunglasses, gucci outlet, prada handbags, michael kors, polo ralph lauren outlet, kate spade outlet, ugg boots, ray ban sunglasses, ugg boots, jordan shoes, ugg boots, nike outlet, burberry outlet online, longchamp outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, louis vuitton outlet, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, ugg boots, louis vuitton, louboutin, nike air max, louboutin outlet, chanel handbags, longchamp outlet, louboutin shoes, burberry, tiffany jewelry, nike free, uggs on sale, oakley sunglasses, replica watches

 
At 03:45, Blogger oakleyses said...

new balance pas cher, sac longchamp, hogan, true religion jeans, kate spade handbags, nike air max, air max, north face, ray ban pas cher, air jordan pas cher, true religion outlet, nike air max, ralph lauren pas cher, north face, louboutin pas cher, coach purses, sac guess, lululemon, coach outlet, timberland, nike roshe, longchamp pas cher, michael kors, burberry, air force, true religion jeans, lacoste pas cher, tn pas cher, nike air max, abercrombie and fitch, true religion jeans, hermes, vanessa bruno, michael kors, nike free run uk, michael kors, ray ban uk, ralph lauren uk, coach factory outlet, nike blazer, mulberry, michael kors, coach outlet, converse pas cher, nike free, vans pas cher, oakley pas cher, nike roshe run, hollister, hollister pas cher

 
At 03:48, Blogger oakleyses said...

bottega veneta, giuseppe zanotti, mac cosmetics, nike air max, north face outlet, longchamp, lululemon, soccer jerseys, mont blanc, new balance, celine handbags, baseball bats, oakley, ralph lauren, babyliss, louboutin, valentino shoes, insanity workout, vans shoes, nike trainers, iphone 6 cases, asics running shoes, reebok shoes, mcm handbags, beats by dre, ferragamo shoes, chi flat iron, hollister, jimmy choo shoes, nike huarache, wedding dresses, nfl jerseys, instyler, p90x workout, ghd, north face outlet, herve leger, abercrombie and fitch, iphone 6s cases, iphone 6s plus cases, iphone cases, hollister, soccer shoes, ipad cases, birkin bag, nike roshe, s5 cases, iphone 6 plus cases, timberland boots, iphone 5s cases

 
At 04:40, Blogger chenlina said...

kobe 10
beats by dr dre
basketball shoes
cheap jordan shoes
air jordans
coach outlet
gucci belts
coach outlet
lebron 13
louis vuitton purses
cheap jordan shoes
adidas uk
longchamp bags
tod's shoes
ralph lauren outlet
polo ralph lauren
jordan retro 3
adidas shoes
jeremy scott shoes
coach factory outlet
ray ban sunglasses
christian louboutin shoes
nike basketball shoes
louis vuitton bags
michael kors handbags
coach factory outlet
michael kors uk
mont blanc pens
michael kors handbags
cheap jordan shoes
true religion sale
jordan concords
louis vuitton outlet online
michael kors handbags
jordan 8
michael kors outlet
nike outlet store
louis vuitton handbags
insanity workout
louis vuitton outlet
chenlina20160729

 

Postita kommentaar

<< Esileht