reede, veebruar 20, 2015

Pullerits: Kuidas otsustada Tartu maratonil reegleid rikkunute saatus?

Kuidas edeneb Tartu maratonil uisku sõitnute diskvalifitseerimine, küsisin neljapäeva pärastlõunal Klubi Tartu Maraton juhilt Indrek Kelgult.

Ta ütles, et žürii ei ole selle teemaga veel lõpuni jõudnud, mõned videod on vaja veel üle vaadata. Neljapäevaks oli Kelk läbi vaadanud umbes tosin küsitavat olukorda, ent kinnitas, et enamik neist sanktsioone ei vääri. Ta lisas, et midagi väga katastroofilist pole silma jäänud.

Kelk lausus, et ta ei pea õigeks rahvaspordiüritusel inimesi diskvalifitseerida, kui nad pooleldi juhuslikult uisku lükkavad. Kuid ta kinnitas, et paar teistest ilmselgemat uisutehnikajuhtumit on siiski fikseeritud ning nende suhtes võivad järgneda sanktsioonid, kui õnnestub teha kindlaks patustaja rinnanumber.

Küsisin, mida ta arvab liidrite seas täheldatud uisutehnika kasutamise kohta.

Kelk ütles, et case’i ei ole. Ta seletas, et pooleldi uisu lükkamine radade vahetusel või rajast väljas sõites on piiripealne asi, mille korral ühisstardist sõitudes, ka rahvusvahelisel tasandil, sanktsioone enamasti ei rakendata.

Paljud on täheldanud, et Otepää MK-etapil sai Piret Pormeister seesuguse uisutamise eest, nagu võis näha ka Tartu maratonil liidrite seas, nn disklafi. Kelk seletas, et Otepääl oli kavas aja peale sõidetav lühike distants, ning oletas, et kui Pormeister oleks samasugust sammu kasutanud näiteks ühisstardist sõidus, poleks diskvalifitseerimist järgnenud.

Küsisin Kelgult, kuidas määratleda seda piiri, kuhu maani on uisutehnika kasutamine sallitav ja kust maalt enam ei ole.

Ta lausus, et raudse reegliga seda piiri paika panna ei saa, vaid iga juhtumit tuleb vaadelda eraldi, kas näiteks jalg libiseb kogemata kõrvale, et paremini tasakaalu hoida, või tõugatakse sellega ikka sihikindlalt hoogu juurde. «Kui ei ole pikalt uisutamisega tegu, ei hakka me üksikuid libastumisi karistama,» ütles ta.

Tehnikakontoll peab klassikamaratonil jääma Kelgu sõnul preventiivseks, mitte muutuma repressiivseks. Preventiivsus tähendab seda, selgitas ta, et osalejad teavad, et tehnikakontollid viibivad raja ääres ning jultunud uisutajad võidakse diskvalifitseerida.

Kelk avaldas neljapäeval lootust, et reede õhtupoolikuks saavad kõik videod läbi vaadatud ja arutatud ning langeb ka otsus, keda diskvalifitseerida. Noile läheb protokolli kirja DSQ.
*
Kes soovib veel kord vaadata filmi "Kellele lüüakse pulsikella", saab seda teha sellele lingile klõpsates!
******
A jeep descending from the top of Elephant Hill, Needles District, Canyonlands National Park, Utah. 28. aprill 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)

Foto 1: Leedulanna Ugne Kastanauskaite üritamas Faluni MMil põhivõistlusele pääseda. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 2: Leedulanna Martyna Biliunaite üritamas Faluni MMil põhivõistlusele pääseda. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 3: Naiste sprindi finaal Faluni MMil, kõige ees Marit Björgen, tema kannul Stina Nilsson ja Maiken Falla. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 4: Mehed Falunis korrektselt klassikarajal. Foto edastaja: ERR
Foto 5: See karu on vabast loodusest vale liikumise tõttu diskvalifitseeritud. Tema topise üle on võtnud kontrolli Miss Venemaa 2012 Jelizaveta Golovanova. Foto autor: AFP/Scanpix

146 Kommentaarid:

At 11:24, Anonymous Anonüümne said...

Kelgu põhjendused igati mõistlikud.

Toits

 
At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

Siin tuleb eristada veel ühte asja, tõusul uisutamine. Esisajas oli mehi, kellel suusk ei pidanud lõpuosas, et mitte pundist maha jääda, lükati suusk libisema tõusu lõpuosas. Väääga masendav oli seda vaadata, sai ka märkus tehtud.

 
At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

Venelane numbriga 4697 uisutas uisusuusaga tõuse, ka soomlane nr 1947 tegi sama, sest pidamine oli hell...

 
At 12:02, Anonymous Anonüümne said...

Kaks võistlust tagasi said liidrid veel reeglitest finishikurvi osas korrektselt aru: http://youtu.be/bRbZsFrTX6M?t=21m3s

 
At 13:00, Anonymous Anonüümne said...

Kõigesallivus ei vii kuhugi ja kui auväärne tehnikakontroll teeb põhjendamatult erandeid eliit suusatajatele, siis edaspidiseks külvab see vaid kõigile julgust patustada. Kui jäljest väljas libises paremini,ega siis ju ikkagi ei tohi uisusammu kasutada, kuid tegelikult mitu ülisuurt asjaolu ilmneb ju veel, kui lugeda KL sõiduviisi reegleid. Arvan vaid seda, et julm karistamine peaks toimuma, olenemata rahvusest, olgu kannatajaks kasvõi Elmar, või Romming. Reeglid on reeglid, soovitan asjaosalistel üle lugeda ja kui korraldaja peab õigustatuks neid eirata erinevaid põhjendusi pigem ettekändeks tuues, võtab nõutuks. Püstitaks ühe küsimuse, kui tohib? Mitu pooluisusammu tohib teha KL sõiduviisis kurvis (ühes), millel on KL jälg ilusti sees, olenemata rajavahetusest, või muudest libisemisest tingitud iseärasustest jäljest väljas?

 
At 13:54, Anonymous Kägu said...

Kelk võib ju hämada mida iganes, aga rahvusvalises murdmasuusatamise võistlusmäärustikus määratleb punkt 314.1 klassikatehnika järgmiselt:
Klassikatehnika hõlmab endast
vahelduvtõukelisisõiduviise,
paaristõukelisisõiduviise,libisammuta käärsammtehnikaid ning
erinevaid laskumis- ja pöördetehnikaid.
Ühe-või kahepoolne uisusamm
on keelatud.Laskumistehnikad
sisaldavad suuna muutmiseks
vajalikke samme ja tõukeid.
Ettevalmistatud suusajälje
olemasolul EI OLE jalatõukega
pöördetehnikad lubatud.
See kehtib ka võistlejate suhtes,
kes suusatavad väljaspool
ettevalmistatud rada.

Igasugustest vabandavatest asjaoludest , et keegi sõitis grupis, kellelgi olid liiga pikad suusad, keegi ei saa oma antropoloogilise ehituse tõttu mingil rajalõigul suuski paraleelsena hoida vaid peab väikest Bill Kochilikku külg jalatõuget kasutama jne, juttu ei ole.
Aga noh ju siis reeglid ongi selleks, et neid oma suva järgi tõlgendada ja vajadusel rikkuda.
Alati leidub ja on leidunud neid, kes üritavad konkureerida seadusega.

 
At 14:18, Anonymous Anonüümne said...

Ega keegi ei uisutanudki. Joosti lihtsalt kääri, aga suusk oli nii libe, et suusk libises alt ära. 20 korda järjest.

 
At 14:19, Anonymous Anonüümne said...

Hakkab tulema härra Pullerits. Noor suusaneiu on kena. Neil on lahedad nimed ka. Ugne peaks olema tuli tuleke. Päris mitmeid loodusest pärit objekte (kaste, merevaik, silmapilk) on neil inimeste nimedeks.
Eestlased laenasid naisenime Egle leedust. Kes teab mida see tähendab?
Senjöör Kelk on suure südamega mees. Ei tema hakka mingeid jütse maha võtma. Ainuke kellele peaks disklaffi panema on Kärp.

 
At 14:35, Anonymous Anonüümne said...

To 14.19, See see maailma häda ongi, et igasugused "suure südamega mehed" üritavad suhtuda ülitolerantselt igasugustesse pättidesse ja sulidesse. Palju lihtsam ja tõhusam on korralikke ja seadusekuulekaid kodanikke ko*nida ja ahistada

 
At 14:51, Anonymous Rootsi kunn said...

Murdmaasuusa asjapulgad FISis peaksid olema kui õnnejunnid, et neil selline vend olemas on.
Täiega lahe vana! :)

Northug: kas valmis Faluni MM-ks?

 
At 14:56, Anonymous Anonüümne said...

Kuna tulevikus lumeolud veelgi halvenevad ongi tõenäoline, et suur mõõduvõtt toimub mõne järve jääkaanel uiskudel, pakast ehk ikka veel vahest tuleb. Nii, et igati asjakohane juba uisutehnikat lihvida.

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

Northug ikka lõpp kinomees. Suurepäraselt rootslstele kotti pandud küll selle klipiga.

 
At 15:01, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pulleritsul on piisavalt autoriteeti ja povvarit ütelda kes siin blogis on neeger ja kes mitte. Samuti kes siin blogis Kägu võib panna ja kes mitte.

 
At 15:46, Blogger Priit Pullerits said...

Kas te, mehed, mäletate, kuidas kirjutasin ja hoiatasin paar hooaega tagasi, et ärge ronige oma kallite firmaautodega maratonidele, vaat kui keegi kirjutab nende numbrid üles ja edastab maksuametile, siis nutate krokodillipisaraid?

Nüüd selgub, et ilmselt ongi maksu- ja tolliamet käinud siit ideid noppimas ning korraldas reidi tööajal spordiklubide ette pargitud autode numbrite ülestähendamiseks. Täpselt see idee, mis ma siin blogis esitasin!

Nüüd on mõned mehed - Atso Matsalu - muidugi kohe kõva häälega protestimas. Aga mida!? Ju siis on neil hingetagune must. Õige mees, kes pätti ei tee ega sahkerda, temal ei ole midagi selle vastu, kui tema autole veidi tähelepanu pööratakse.

Mina olen maksuameti reidi poolt! Rohkem sellised aktsioone! Lööme Eesti õhu puhtaks!

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

Õige Priit! Lööme eesti õhu puhtaks! Kaua me siin rehepapime!

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

Senjöör Pulleritsu naasemine Brüsseli linnast. Vastu võtmas teda vaimustunud Eesti Läti ja Leedu sportlaste massid.
http://g2.nh.ee/images/pix/900x585/yWJSNbUQdJY/6f7f354e7330799238-70842925.jpg

 
At 17:03, Anonymous Anonüümne said...

Okei, kui ei diskvalifitseerita siis hoiatuse võiksid kodanikud ikka saada, ja kui järgmine kord ka hoiatus siis juba DQ

 
At 17:20, Anonymous Anonüümne said...

Just-just, 16:42, hakkab juba asjadele vaikselt pihta saama.
Senjöör astub vahendilt maha ja ütleb asja või nagu siinses kommuunis öeldakse, kulda. Puhast kulda!
Ning ükski lödipüks ei seleta rohkem, kõik hoiavad hinge kinni ja kuulavad.

 
At 17:39, Anonymous Anonüümne said...

karistuseks võiks rahvasportlasele olla järgmise aasta maratoniks 1-x stardigrupi võrra taha poole tõstmine. Selle rakendamiseks poleks ka disklafiga võrreldavat tõrget.

Erki

 
At 18:03, Anonymous Anonüümne said...

TM juhend:

22. Tulemused avaldatakse esialgsete mitteametlike tulemustena finišipaiga infotahvlil ja interneti kodulehel, ametlike tulemustena võistlusjärgsel reedel kell 17.00 interneti kodulehel ja Klubis Tartu Maraton.

 
At 18:06, Anonymous Risto M. said...

Karupildi kiidan heaks.

 
At 18:47, Anonymous Anonüümne said...

Pildid on blogis paremaks läinud. Avaldame kiitust ja soovime edu.

 
At 18:47, Anonymous Anonüümne said...

Lõplik tulemus on see, et kedagi ei kõrvaldata?

 
At 18:53, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas jäi selle jooksupoiste dopinguasjaga? Keegi siis ei tea kus ja mida nakitsevad Nikolajev ja Vedehhin?

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

Hr Teigamägi, on teil mune või ei ole teil mune?

 
At 18:59, Anonymous Anonüümne said...

Jaa, karupilt �� on sümpaatne. Selline tugev ja endaga hakkama saanud karu tundub olema.

 
At 19:05, Anonymous Anonüümne said...

Rein oli Portugalis TT-s 7. Meie portaalid veel magavad. Velotuur on suur ja Vader on vormis. Vastupidiselt meie talvesportlastele.

 
At 19:05, Anonymous Anonüümne said...

Vastused Pulleritsu kõige erutavamatele teemadele:
1. Filmi teist korda ei vaata, sest oli väheinformatiivne ja hämmastavalt kehva tehnilise teostusega.
2. Pargin autot sinna, kuhu tahan, sest maksud on makstud. Samas sellised püüduraktsioonid on debiilsuse ja meie vohava (rämps)õigusloome tulemus.
3. Klassikarajal ei uisuta kuid Kelguga nõus - mingi jama ning nõiajahiga tegeleda pole mõtet. Sõida, ning ära mölise! Kui vahetud konkurendid ametlikku protesti ei esita- case closed! Ehkki TM tõususalvestuste järelvaatamine on raudselt põnevam, kui pulsikellukese film;)))))

 
At 19:15, Anonymous Anonüümne said...

Olen nõus. Vaid Taaramäe ja Pullerits on vormis ja paugutavad resultaate. Ülejäänud sitakotid ootavad et keegi nende suuski määriks. Aga nii me seda sõda ei võida.

 
At 19:18, Anonymous Anonüümne said...

Austatud 19:05, kes teate "püüduraktsioonide" sobimatusest, aga karjatate alles pärast seda, kui keegi puiduettevõtja spordiklubi ukse pealt pissimistõenditega meediasse paisatakse. Mul on tõstatud "case klosett" meetodi suhtes küsimus:

TM juhendi järgi on protesti jaoks vaja esimese tunni jooksul taskust võtta 40€ ja tulla audiovisuaalse tõendiga, tagumise otsa omadele sama summaga kuni finiši sulgemiseni. Kui neid resursse vahetutel konkurentidel võtta ei ole, ongi klosetijuhtum. Kas jääte klosetiseisuga rahule või näete siingi "püüduraktsiooni"? Või peaks ikka sõitma ja "mölisema"?

 
At 19:25, Anonymous Anonüümne said...

19:05 on õigus. Kui oled tavaline harrastaja ilma abiliste armeeta ja video-sõpradeta, siis sinu eesmärk on üks - sõida ja ära mölise!

 
At 19:26, Anonymous Manivald, ei kirjuta oma nime saksapäraselt, Võhma said...

"Eesti Jooksjate Lood" --SPORDIPORTAAL

Kui me kõik sõnad suure algustähega kirjutaksime, siis poleks vahet kelgul ja Kelgul.

 
At 19:27, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pullerits ütleb. kes siin blogis "möliseb" ja kes mitte!

 
At 19:39, Anonymous Anonüümne said...

Hea 19.18.
Põhjendatud märkuse kohene tegemine rajal ilmselge jama korraldajale on OK. Ei usu , et keegi mind mõne uisusammu abil kunagi võitnud on, see et tagantjärele lonti põristada lustispordi üritusel pole nagu teema. Ma saan aru, et Pullerits ootab pikisilmi oma lõpukoha paranemist DCF tegelaste arvelt, aga Teie?
Mis erasõitude maksustamist puudutab, tulistas RK ja maksuamet endale julmalt jalga juba krooniaja lõpus, tõstes maksu 2K eek-i pealt 4K peale. Maksulaekumine vähenes kohe rohkem kui poole võrra. Edasine on juba koomiline agoonia. Aga mul on tunne, et seda matemaatikat valdate Te isegi.

 
At 19:49, Anonymous Anonüümne said...

A Nilk ikka eesti keelt tunneb. Kõvemad emakeelesolkijad meie spordimaastikul on täppsportlased. Enda arvates on nad Täppsportlased.
http://tappsportlased.ee/2015/02/ilurannak/

 
At 20:04, Anonymous Rudolf, endine määrdemees Järveotsalt said...

Vaid härra Pullerits on pädev hindama kes mida solgib ja kes neegrimurrakus jutustab. Aga kui eetiline on see, et Faluni MM peasponsoriks on valitud vene viinavabrik Zimnjaja Doroga? Vaat see on terav küsimus mida semiootikud ja poliitnõunikud arutama peaksid?

 
At 20:05, Anonymous Anonüümne said...

Pärtel sai 3/4 sõidu järel aru, et asjal pole mõtet.

Dr Holden tabas juba sügisel ära. "kogu minu sügisene ettevalmistus Tartu Suusamaratoniks* oli pandud vaid ühele ja ainsale kaardile - et talv ja maraton jäävad sel aastal ära" ja veel "pidutsemise ja nautimise asemel oli vähemasti 2000-3000 osalejat tulnud peole vaikselt nohisema ja nina maas suusarada kündma. Selmet tunda rõõmu sellest, et kusagil Eestimaal on lund, toimub suur suusapidu ja päike särab taevas, murti tati (ja ka mati) lennates ning keppide raginal teed Elva poole, et saada finišis parem aeg või koht, panna ära naabrile"
http://blogger-holden.blogspot.com/2015/02/voorana-laulupeol.html

Üks nendest tati lennates ja keppide raginal Elva poole teed murdjatest nohisejatest oli siis ka siinne blogiperemees. Sellised meeleolud siis 3000-4000. meeste seas.

 
At 20:06, Anonymous Anonüümne said...

Tänan vastuse eest 19:39. Nõus, aga väikese nüansiga - austatud pissil käinud ärimehed jt on viimase nädala jooksul siiski 6000-7000 sõiduki osas maksuametile väikseid ülestunnistusi teinud. Need ei ole kõik muidugi kasutusotstarbe muudatused. Oleksin ise ka asja vastu veidi skeptiline, ainult üks argumendike. Sõidukitele tehtud investeeringud voolavad riigist välja ja imevad meie enda rikkuse kasvu. Uue auto ostmise asemel võiks sama raha ikka oma regiooni tagasi investeerida, küll vana masinaga ka Spartas/MyFitnessis/Estoloppetil äri- ja turunduspissitegevust ajamas käia saab. Teed sisendkäibemaksukulutuse iga kolme aasta asemel hoopis iga seitsme-kaheksa aasta tagant, maksad riigikopika ja ülejäänuga investeerid.

Kui suure huviga oodata disklaffitavaid? 19:18 on juba koju naisele ja lastele helistanud ning raporteerinud, mitmekümne tuhande hulgas lõpetas. Mõne üksiku Mr Jalatõuge-Väike Ikka eemaldamine rotopkollist ei anna mõjuvat põhjust samadele instantsidele uue kõne võtmiseks, aga kedagi teist ju ka ei huvita. Vaevalt, et Pulleritski enam viitsib vanas postituses oma kohta ümber muutma minna?
Nüüd, viis päeva hiljem saab siin ikka ainult sirgeselgsust ja ausust taga ajada!

 
At 20:23, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits võiks läbustajad siit kommentaariumist nahker kustutada.

 
At 20:25, Anonymous Vene viinavabrikant said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 20:34, Anonymous Anonüümne said...

20.06.
Erasõitudelt tasutav summa km kohta ei sõltu auto soetamismaksumusest.

 
At 20:37, Anonymous Anonüümne said...

Õige! Kustutage 20.23!

 
At 20:43, Anonymous Anonüümne said...

Loen teie, 20.23, kommentaari ning miskipärast kangastub silme ette lenksukaamera kaadrid Pulleritsust MTB sadulas rappumas. Hullunud pilk silmis.

 
At 21:01, Anonymous Manivald said...

Tabavalt, 20:43. Sadulas lenksu kohal rappumas, hullunud pilk silmis. Suurest kolmikust - jooks, ratas, libesuusk - on siiski viimane Pulleritsu paremini passiv ala.

 
At 21:15, Anonymous Anonüümne said...

Mehed teeme ikka testi ka http://publik.delfi.ee/news/ev/suur-toelise-eestlase-test-kas-void-end-ikka-eestlaseks-nimetada?id=70840457

 
At 21:16, Anonymous Martin said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 21:27, Anonymous Anonüümne said...

Martin sina oled meie "Nokia"

 
At 22:17, Anonymous Anonüümne said...

Martin, natuke liiga allaheitlik toon. Pole vaja tõestada, et tegelikult on väits terav puusavööl. Kohe algusest peale peab olema selge, kes on siin peremees asjade käiku määramas, mitte nii, et küll me veel näitame pärast teile.
Sellise suhtumise nahka me ja riik lähmegi. Kohe algusest tuleb valu anda punanahkadele ja pruunidele preestritele. Paluks vol2 natuke optimistlikumalt!

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

Loodaks väga et härra Pullerits enamiku siinsetest kommentaarijunnidest sootuks ära kustutab.

 
At 23:24, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 23:37, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits võib siin kustutada mida tahab ja neegritada palju jaksab, kõvad mehed sõidavad Piirojaga ühes pundis. Isegi Talts teeb teile suuskadel tuule alla.

 
At 09:17, Anonymous Anonüümne said...

Priidu arvustusele "Jooksjate lood" liskasin veel omalt poolt, et pigem oleks see võinud olla analüütilisem võibolla eri ajastuid võrdlev. Millised olid need mõjurid, mis mõjutasid toonaseid tulemusi, kes olid need sportlased, millised olid olud jne. Miks Priidu 1.55,9 on tänavu esikümneaeg, vajaks võibolla täpsemat analüüsi kui piiruda vaid klišeeliku käsitlusega - siis oli muru rohelisem.

 
At 10:32, Anonymous Anonüümne said...

kus on see arvustus? Andke link

 
At 10:36, Anonymous Andres said...

Vaid härra Pullerits on mees, kes väärib oskarit, kuldset palmioksa ja berliini lõvi. Hau!

 
At 10:38, Anonymous Anonüümne said...

http://pluss.postimees.ee/3099045/maratonteos-suurtest-kannatajatest

See on täänases Postimehes

 
At 11:19, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 13:47, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pullerits on mees, kelle selja taha me koondume raskete aegade saabudes. Ja need saabuvad juba õige pea.

 
At 14:55, Anonymous neeger said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 15:02, Anonymous Vader Artur, inimeste sõber said...

Neeger sa oled vales internetis. Kui kõvad mehed trennist tagasi tulevad siis näed!

 
At 15:10, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pullerits ütleb kes tema internetis möliseb ja kes mitte. Ning kes kiiremas korras siit nahker peab tõmbama. Selge?

 
At 16:54, Anonymous neeger said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 17:12, Anonymous Anonüümne said...

Oodake vaid, kui Priit kohale tuleb siis saate nii et tükid taga. Ärge siis nutma hakake sitakotid!

 
At 17:13, Anonymous neeger said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 17:47, Anonymous Anonüümne said...

Poisid, teie suurus on saanud võimalikuks kahjus vaid tänu subjektiivsele relativismile. Stereokeemiliselt mõõdetavatesse näitajatesse noorhärrad oma mõõtude ega nende aafrika unelmatega kahjuks ei interpreteeru.

 
At 18:52, Anonymous Anonüümne said...

Aivar lubas järgmisel nädalal tulemuse teha. Väga hea. Ootame.

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

Hoopis huvitavam kuidas Vader täna mägedeetapi sõitis. Uudiseid veel kahjuks ei ole.

 
At 18:56, Anonymous unelmate poiss said...

Ahah, 17:47, soo-soo... ja-jaa... einohh, siis küll jah,
a no vähemalt hea teada.
Ole meheks, et valgust heitsid.

 
At 18:59, Anonymous Anonüümne said...

Aga kobrast pole ikka veel näha... :(
Lääne-Virumaal uitasid kolm karu tee peal.

 
At 19:12, Anonymous Anonüümne said...

Hr Osula on sellise pildi täna teinud, ja mitte ainult teinud, vaid selle ka kõigile spordihuvilistele vaatamiseks üles riputanud.
Tubli, herr piltnik, hea et ikka kõik huvitav, mida silm märkab, saab kohe ka üles pildistatud.
Aga ega teil kemmergust väljuva proua pilti pole?

Faluni MMi suusavahetusega sõit.

 
At 19:31, Anonymous Anonüümne said...

Taaramäe supersõit ei jätkunud. Kokkuvõtte 6.juba. Ei tule poodiumit. Kahju. Vaja oleks läinud härra Pulleritsu ja tema kuulsate sõprade toetust ja innustamist.

 
At 19:49, Anonymous Anonüümne said...

täna ma vaatasin et võidumeestel olid auguga visserid.

 
At 20:22, Anonymous Anonüümne said...

Aivar paneb järgmisel nädalal Nortugi enda kotti. Ja Kolonja tagantjärele. Mis nägu te siis teete?

 
At 21:19, Anonymous Anonüümne said...

Aga kui ei pane, mis nägu sina siis teed?

 
At 22:31, Anonymous Pedro, jooksuhuviline, liituks mõne klubiga said...

Rootsi inseneride karjääriportaal kirjutab taani teadlaste uurimusest, millega olevat leitud, et maratonijooksjad on halvad juhid. Eriti nooremapoolsed mehed, kes pea kiilaks ajanud.
"Här är värsta chefstypen"
http://www.ingenjorskarriar.se/din_utveckling/article3827666.ece
"Värsta sortens chef är en ung maratonlöpande man med rakat huvud, enligt stressexperten."
(Juba keel see rootsi keel. Seda peab veel ebaloomulikult läbi suu ja nina väänama, nagu Peeter Oja ilmekalt demonstreerinud. Õudne saatus Pulleritsu 1990ndatel parema elu otsinguil Rootsi väljarännanud vennal.)

 
At 01:13, Anonymous Anonüümne said...

Juhin filmistaari tähelepanu sellele, et jalgratturid sedaviisi sadulasse ei roni. Sellist sadulasse minemist nägin kasutavat naabriküla lüpsjat. Jalgratturid teevad seda teisiti.
Terv. Toomas

 
At 01:22, Anonymous Peeter said...

Kauboi ("The Cowboy Mount", http://sheldonbrown.com/starting.html) peaks olema Pulleritsu tehnika.

 
At 06:56, Anonymous Anonüümne said...

Peetrilt huvitav link. Peab tunnistama, et ise teiste alade mehena pole sellisest vaatevinklist asjale lähenenudki, et milline sadulasse istumise viis kui palju "stressi" rattale tekitab. Nüüd aga asi selge ja nähtud tehnika peaks tõesti olema "The Cowboy Mount".

Some Wrong Ways:
The Cowboy Mount is popular among cyclists who learned to ride on a bicycle that was too large for them. This dubious technique involves standing next to the bike, putting one foot on a pedal, then swinging the other leg over the saddle while the bicycle is in motion.

The cowboy mount places the rider's weight on the bicycle while it is leaning over at a sharp angle. This puts considerable lateral stress on the frame and the wheels. Bicycle wheels, in particular, are not designed to withstand serious sideways stresses, and this poor mounting technique is very hard on your wheels.

 
At 09:57, Anonymous Uisusammu meestele lahendus leitud said...

...

 
At 10:14, Blogger Priit Pullerits said...

01:13 Toomas, 01:22 Peeter ja 06:56 - ei midagi isiklikku, aga palun, ärge lolliks ka minge! Mis kuradi tähtsus on sellel, kes kuidas sadulasse istub?!!! Kes ütles, et üks moodus on õige ja teine moodus vale?!! Mis järgmiseks - keegi tuleb välja mingi "ainuõige" targutusega, kuidas on õige suuski jalga panna ja keppe kätte võtta?!! Ärge nüüd lolliks ka minge! Loeb see, kes kõige kiiremini finišisse jõuab, ja seejuures ei mängi mingit rolli, kes kuidas sadulasse ronis. See jutt, et teatud viisil sadulasse istudes saavad jooksud ja raam liigse surve, on lamba jutt. Kas te ei ole näinud, kui suurt survet ja jõudu rakendatakse tõusudel või lõpuspurdis - keelame nood ka ära, et liigne ratta muljumine?!!! See, kui keegi tuleb kritiseerima ja targutama, kuidas on õige ratta selga istuda, ei näita muud, kui et inimene on ikka täitsa lolliks läinud - mida teie ei ole, olen selles veendunud - aga ärge siis laske igasugu "teoreetikuil" ja "õigesti ratta selga istumise õpetajail" endale nii naha vahele pugeda, et tulete siin nonde absurdet ja ebaolulist tõde kuulutama.
Äkki siin mõni mees tuleb nüüd ja räägib (ikka oma nime alt, anonüümne plära ei loe), kuidas ta on MTB või mnt ratta selga "valesti" istudes ratta puruks istunud! Naeruväärne...

 
At 11:57, Anonymous neeger said...

Say no to racism !

 
At 11:57, Anonymous Kuljabin said...

Nägite kärnased Toomas Peeter ja teised sitapead anonüümikud! Priit pani teile suhkamit nii et teie lontis kõrvade vahel vaid märg baranka ripub! Va eeslinahad sellised! Kuradi tarkpead omast arust. Minge ratsutage oma kauboi stiilis omasooiharate klubis.

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Jälle sa neeger oled siin mölisemas. Ega su nimi järsku Ohmo-Peeter ei ole? Ole mureta, ühel päeval trehvan ma sind kaubamaja ukse vahel siis vaatame kes kuuseladvas nöör kaela ümber uut kevadet ootama jääb.

 
At 12:17, Anonymous kehakultuurlane, Kägu. said...

Ratas, rattaks, aga stiil on elus ikka oluline. Kui võita siis ikka stiilselt. Priidu sugune filmistaar peaks mõtlema ka sellele ,et ta kaameras hea välja näeks. Ma arvan et arvukate naisfännide (muidugi ka meeste) jaoks oleks võrdlemisi häiriv ja isegi shokeeriv vaatepilt, kui nende ebajumal ja ihaldusobjekt roniks sadulasse nagu lüpsinaine. Kanglane peaks ikka huilatuse saatel kauboilikult sadulasse hüppama ja lokkide lehvides edasi võidu suunas tuhisema ,jättes fännid järele õhkama ja ahhetama.

 
At 12:30, Anonymous Kauboi, hippi-hippi-jee! said...

Kehakultuurlasel Kägul on stiilitunnet, paistab moekas mees olema. Kiidame heaks!

 
At 12:45, Anonymous Elina, naisfänn said...

Priitu me austame ja hindame ja õhkame just selle pärast et ta on Priit. Stiilne, omapärane, mehelik, viisakas ja nupsik. Tõeline staar ja filmistaar. Lisame puutinlikud väärtused nagu vastupidavus, sitkus, järeleandmatus, sihikindlus, isamaalisus.

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

Kuna Northugil Norra suusaliiduga kõige parem klapp pole, kas siis sellest innustununa on venelased õnged vette visanud?

"Petter Northug on tõeline vene mees. Ta võib ühtmoodi hästi juua, võistelda ja tulla maailmameistriks," ütles Vene koondise juht Juri Tsjarkovski.
Northug - tõeline vene mees!

 
At 13:20, Anonymous Martin, semiootik said...

(jätk)

Spengler, Toynbee, vana Samuel Huntington...
Aleksandr Dudinist loengus aga vaevalt juttu on.

Räägitakse: Francis Fukuyama õpetus ajaloo lõpust.
Aga tankilaevade tulekut igaüks võib jälgida Kõpust.

Üle kooli nagu taas oleks laskunud "Koobi rahu".
Eks ava see taaskord ühe eestlaste tuntud tahu.

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

Ohmo-Peeter käivat sageli Tallinnas, külastades peamiselt sadama piirkonna kaubanduskeskusi ja muid soome turistidele orienteeritud lõbustus- (ja läbustus-) asutusi.
Eks ta selle järgi ole ka oma arvamuse eestlastest kujundanud.

 
At 14:03, Anonymous Peeter said...

"Poor mounting technique", ütleks Inglise road warrior või Prantsuse brevetimees sinu video kohta.
Tõsises spordis pole pisiasju. Sekundite (aga samuti oma reputatsiooni) päästmisel loevad detailid.
Harjuta kodus pukil ja ära siis häbisse jää, Priit, kui veloklubi trennis mõne kuu järel taas käsklus "Sadulasse!" antakse.

 
At 14:22, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits teeb teile veel pukki. Kes pärast naerab naerab paremini

 
At 15:18, Anonymous neeger said...

Pigem on sellel pikad juhtmed

 
At 15:24, Anonymous Robert, ka jooksusõber said...

Õed Luiged ikka kehvad. Jooksusamm nii tönts töntsike. Ei saa aru mida see Lemberg teeb seal keenias nendega. Sellise muretu elu järel mis seal soojas peaks kohalikke tüdrukuid ikka mitme ringiga loputama.
(isegi PP oma kange põlvega oleks suhkamit teinud)

 
At 15:52, Anonymous Kalmer, Põlvamaa said...

Vajadusel paneb härra Pullerits suhkamit kellele iganes - venelastele sakslastele poolakatele prantslastele juutidele neegritele kohalikele setudele saarlastele ungarlastele reformikatele. Isegi tallinlastele. Ning mul ei ole teist põrmugi kahju.

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pulleritsul on piisavalt terasest muna kogu siinne muidusööjate kamp laiali peksta. Ilma pikemat muigutamata.

 
At 16:45, Anonymous Isa Toolik said...

Northug ja Krogh olid mõlemad täiesti teisest klassist, teistel võimatu täna vastu saada.
Aga ülejäänud maailma tugevaima lõpu tegi PP treeningpartner Nikita Krjukov. Kohe näha, et vanameistri õpetussõnad Tehvandi mägedel ja orgudel langesid väga viljakasse pinnasesse ja noor leitnant (vist?) ei vedanud ei suurt kodumaad ega oma õpetajat alt.
Vennad ja õed ka sõbralikust väikeriigist on väga rahul ja kiidavad!

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

Eesti meestelt poolfinaalikoht. See mis Kümmelil individuaalsprindis tegemata jäi, sai meeskondlikus teates ära tehtud.

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

Õige Isa Toolik,
meie naabrite edu tänu vanameistri pingutustele. Hurraaaaa!!!

 
At 17:27, Anonymous Lembit Kuusk said...

Tuline kahju, et rootslastel selle kepiga viimases vahetusalas nii läks!
Ei saanudki sotti, mis seal täpselt juhtus. Petuhhov sõitis Halfvarssonile vähe sisse ja selle käigus, tundub, purunes rootslase käepide või rihm, aga kuidas selline asi juhtuda sai, mine võta kinni...
Aga mis sest nüüd enam rääkida, praegu on hoopis uued teemad, et kas kahevõistlejad lähevad täna rajale määritud või määrimata suusaga?
Kuid seda vist ei tea vennad Pihod ise ka, selline loterii värk nagu.

 
At 17:44, Anonymous Dubcek said...

Kui midagi paisunud võistlustelt maha võtta, siis esmajoones kahevõistlus. See ala on vaid harrastajatele endile. Ei nad seal hüppa midagi ja nende suuskamise asemel vaataks juba koroonanuppude plõksimist.

 
At 18:03, Anonymous Anonüümne said...

Kahevõistluses piisaks kahest alast, miski ind distants ja miski teade, pigem sprindipoolne. Ülejäänud alad on seal täiesti mõttetud. Kuid see pole minu öelda, ainult FISil ja Pulleritsul on õigus öelda mis jääb ja mis tuleb kalevi alla panna.

 
At 18:11, Anonymous Anonüümne said...

Kauboi mount - kes meil seda õpetaks? Veikko Täär vast mitte, ta võib püksid lõhki käristada. Ülo Muttika ja Rasmus Kagge - kohmakad. Hermaküla. Elina Pähklimägi või see laulja, kes läks sommile mehele ja kelle vend on veel kuulsam laulja. Jaak Mae või too end. jooksja, kes tšikkidele jooksutrenne teeb, kõrvale õpetama ja ratast hoidma.
Kui tegelikult see ei sobi. "Kauboi selgakargamine" pole naiste võte. Nendele "Lüpsineiu". Mõnedes rattameeste ringkonnis peetakse "Lüpsinaist" meesratturile kohatuks. Polevat mehelik.
Algame varustusest. Sadul parem kui ei ole väga kõva, terava äärega. Kui sdulapostil on sulgur-hoob, siis tuleks alguses sadul allapoole lasta. Järk-järgult kergitada kogemuste kasvades.
Riietus - kindlasti tihedalt ümber aluspesu või liibuvad rattapüksid. Mitte kodusolemise dressipüksid!
Eristatakse vasak- ja parempoolset "kauboid". Parempoolsel on algpositsioon siis nii, et võtame kahe käega lenksust kinni ja seisame PAREMALE poole ratast. Asetame PAREMA jala pedaalile. Lihtsam kauboi - pedaal allseisus. Hiljem võib proovida ka "kiiret" kauboid - see on pedaali ülaasendist.
Vasaku jalaga lükkame vaikselt hoogu sisse. Lapsepõlve tõukeratas! Nii võiks kohe üks neli-viis korda a 30 m lükata. Jalutades tagasi. Kontrollime hingamist.
Iga tõuge kiirem. Võtame hoo üles. Äratõuge! Vasak jalg taha! Seejärel kaarega vasakule. Maandumine sadulasse. (Tihe aluspesu!)

 
At 18:15, Anonymous Anonüümne said...

Usun minagi, et P Pullerits peaks otsustama selle mõttetu ala saatuse. See on väga ne mjaaso, ne rõõba ala. Ning seal veel nii mitu medalivõimalust. Ei ole õiglane teiste alade suhtes. Seal vist nagu ujumises, et kui oled vormis, laksid kinni nii sprindi kui staieridistantsi.

 
At 18:19, Anonymous Anonüümne said...

18:11 kuule lõngus,
tuleb härra Pullerits siis vaatame mis su pikast tiraadist alles jääb. Arvan, et mitte kärbsesittagi. Aga tervisi sulle sinna karjakülla!

 
At 18:27, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pullerits on mees kelle hinges on piisavalt otsustavust Eesti elu uueks luua.

 
At 18:32, Anonymous Anonüümne said...

Juhtusin just vaatama viimast Eesti lood saadet. Väga äge! Paar sõbraliku tögamist:

-kas nägin õigesti, et saata alguses suusa osas memmerätt kaelas???
-kuidas enne starti rattarallil selline pabin...
-kas arvutil trükkides tõesti vaatad klaviatuuril tähti...?
-mis on siis see jõud, mis aega nii ebaratsionaalset kasutama sunnib?
-kas liigitad ennast ka sõltlaseks?

tänud!

 
At 19:28, Anonymous Priimabaleriin Maige said...

18:11, vabandan oma teadmatuse eest, aga misasi see tihe aluspesu on ja miks see hea peaks olema?

 
At 19:34, Anonymous Anonüümne said...

Kristjan Port ajab järjekindlalt maratonisõltuvuse teemat:
"Nii juhtubki, et suurima väsimuse hetkel, maratoni puhul näiteks reeglina kümme kilomeetrit enne finišit, tekib küsimus: «Miks ma siin olen?» ning tunne, et kohe sured ära, kuid eufooria võidab. «Ja kui sa rohkem nende «kaasnarkomaanidega» suhtled, siis tundub kõik väga õige"
tervis.postimees.ee/3096573/kristjan-port-jooks-mojub-paljudele-nagu-narkootikum

Majanduse seisukohalt on probleem ka sellest, et sõltlane pole hea töötegija.

 
At 19:35, Anonymous Paul, Tamsalu spordiveteranide koondis said...

Tihe aluspesu on just see, mida me sinu priimajalakeste ümber näha EI TAHA, lugupeetud baleriina. Väike pilt sinu kaunitest kehaosadest oleks meile pühapäeva õhtul väga soojendav näha. Seega, hea priimabaleriina, me ootame ja väike ilagi juba tilgub üle lõua alla, kui tohib nii otse väljenduda.

 
At 19:47, Anonymous Anonüümne said...

Vaatasin täna jälle TV-st Pulleritsu kino. Leidsin veel ühe nüansi. Krt! Priidul on ju käed karvased. Kuigi jalgu ei näidatud, arvan, et ta on ka karvajalg. No nii küll head kiirust ratta seljas kätte ei saa, tekivad ju tuulekeerised, mis kiirust maha võtavad.

 
At 19:53, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits on vist komandeeringusse saadetud.

 
At 20:21, Anonymous Kaštanov A L said...

Nortug - maladets!
Võlegzanin - maladets!
Pulerits - maladets!

 
At 20:42, Anonymous Anonüümne said...

Priit Pulerits, vsegda maladets!

 
At 21:13, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits: Slušhu Sovetskoju Zojusu!
- VF alampolkovnikutele, majoritele ja vanemleitnantidele võib Pullerits oma nooremseersantiga olla vaid tentsikuks.

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu seersandi ajad on möödanik. Täna on ta Tabernaakli Prints ja seda Jesuiitide Malta Ordu Washingtoni harus. Tehke järele sitakotid vanemseersandid.

 
At 21:27, Anonymous Anonüümne said...

Kas Kuuse Lemps nutab alati kui venelased ei võida?

 
At 21:57, Anonymous Anonüümne said...

Vaata, Pullerits, asjade õigesti tegemises pole midagi taunimisväärset. Tasuks omandada! Kui sadulasse saamine torkab sinu puhul rohkem silma, kui keskpärased tulemused, otsi viga ikka endast.

 
At 22:11, Anonymous Ants Audrust, endisest rebasefarmist said...

Pullerits istub sadulasse nii kuidas ise tahab, ükski sitakott ei tule talle õpetama, milline on õige sadulasse istumise tehnika. By the way muudab see istumine lõppresultaati, ei muuda, nii et käige oma istumise alustamise tehnikaga kuusele.

 
At 22:16, Anonymous Anonüümne said...

Rebasekasvataja Ants on õige asja eest välja. Vaid härra Pullerits omab piisavalt autoriteeti ja pauerit otsustada kuidas ta sõitu alustab ja mida ta selle peessekukkunud kommentaariumiga teeb - kustutab kohe või jätab homseks.

 
At 22:36, Anonymous Peeter said...

Kõnnitee äärekivilt või pingilt ratta otsa ronimine on natuke naljaks. Suur "harrastusspordi staar".
Oleks veel trekiratas.

 
At 22:53, Anonymous Priit said...

Side Mount?
Ready Mount?
Cycle-cross Mount?
http://www.wikihow.com/Mount-a-Bicycle

Internetis on õpetused üleval, piltidega. Pulleritsu ignorantsus paneb hämmastama.

 
At 23:40, Anonymous Anonüümne said...

Sellist amatöörlust nagu nägime täna ETV spordisaates pole ikka juba ammu näinud.
Senjoriita Süvaril on saates värske ja lahendamata dopingujuhtumi alaliidu juht ja selle asemel, et küsida olulist, mis tegelikult on ka ainus, mida avalikkus sellelt mehelt praegu teada tahab, küsib lapsajakirjanik mingite tühiste ja avalikkuse jaoks mõttetute normatiivide kohta ja herr Teigamägi vahutab muidugi suurima rõõmuga nii "olulisel" teemal pikalt ja palju ja rohkemgi.
Piinlik, ETV, piinlik...

 
At 07:28, Anonymous Anonüümne said...

Mis on internet Pulleritsu kõrval, vanameistrit pole mõtet närvi ajada, keerab teil neti kinni, vot siis hakkate blogi paberkandjal ostma nii, et niutsute ning kommentaare saadate postiga.

 
At 08:51, Anonymous Anonüümne said...

Kõlba uskumatu - 6:56
Vaata millised jõud rakenduvad veel finiši heitluse "vänderdamises" , siis veel lisaks lenksule ka.

 
At 09:17, Anonymous Anonüümne said...

Raisk, lumi läinud ja suusad kuivavad garaazis. Jõusaali kah ei viitsi minna. Mis siis nüüd üle jääb? Masseerida nokut ja lugeda kommentaariumi? Oodata millal meie oma homo-intellektuaal Martin uue romantilise luuletuse valmis vorbib? Lood on ikka väga sitad sellise stsenaariumi korral. Näib et senjöör Karvajala entuasiasm on lahtunud? Kodanlik ajaloolane härra Pärtel hoopis kadunud? Haigeks jäänud äkki? Näete siis mehed! Kõigest kõvatamisest hoolimata olete ikka väga sitad. Moraal on teil nõrk ja vaim vilets. Pruugib vaid + kraade hoida kui uppis omadega olete. Mis siis veel saab kui tiblad tulevad? Oi oi ei taha mitte mõeldagi. Püss ammu nurka visatud ja sool, leib ja viin valmis pandud "külaliste" kostitamiseks? Aitab ma pean tööle minema.

 
At 09:30, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pullerits omab piisavalt autoriteeti ja meelekindlust kogu see näkane kommentaarium allavett lasta. Loodame, et ta nii talitab ka.

 
At 10:08, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pullerits suudab metsiku hobuse ehk mustangi taltsutada ja vaenuvägede liikumisele piiri panna. Kui olete omale juht valimas pidage see meeles, sitakotid!

 
At 10:23, Anonymous kõvema otsa mees said...

09:17 küsib, et mis siis nüüd üle jääb?
Asi väga lihtne, valmistumine Haanja maratoniks.
Tuulemäel on 28cm lund ja ega Haanjas eriti vähem pole. Ainult lödipüksid ja tahtejõuetud hädavaresed kiunuvad. Mehed teevad trenni!
Lumeolud

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

Eile Otepäält Kuutsemäele ja tagasi. Rada ideaalilähedane, rahvast nagu laulupeol! See, et ovaalil lund pole, ei tähenda, et suusatada ei saa.
P.S. Ilmselge vaimupuudega PP(ugejad), katsuge ikka ilusasti rohud ära võtta, rahuneda ning eluga ilma pulleritsuta toime tulla.




 
At 10:45, Anonymous Anonüümne said...

Millal algab Pulleritsu poliit-e-kirjade jätkuaktsioon, ja millised ülesanded on blogilugejail.

Ärgem unustagem, et EMORi uuringu järgi on näiteks Tartu regiooni (ilmselt linn ja maakond) popim kamp sotsid 26,7%-ga.

 
At 10:53, Anonymous Anonüümne said...

Kohe näha, et vanad sõbrad. Loodame, et Ilves jagab biiti ja seekord ei solvu. Poleks nagu väärikale riigijuhile kohane.

RusEmbEst: Президент РФ В.В.Путин поздравил президента ЭР Т.Х.Ильвеса с Днем независимости и пожелал многонациональной Эстонии процветания.

http://m.delfi.ee/ev97/article.php?id=70858887

 
At 11:27, Anonymous Manitoba Ants said...

ka Soomes elab palju rahvusi, ometi ei sõima keegi Soomet paljurahvuseliseks.
Tegemist on vastiku ninanipsuga meile. President jäta kõrvale, presidendile on Eesti vaid projekt.
Kas on raske aru saada, et maailmas unikaalne väikerahvus eestlased peavad oma viimast võitlust. Meid ega meie riiki ei ole enam kauaks. Ometi peab veel mõnitama? vaid loll ja opakas ei näe seda läbi kui võidurõõmsalt vene saatkond selle telegrami esitas. Paljurahvuseline, minu perse!

Nimetage mõni edukas paljurahvuseline riik? Jugoslaavia, ukraina, venemaa, usa?
Sellisteks võib ehk pidada veel saksa ja prantsusmaad. GB-d enam mitte.

 
At 11:43, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pullerits võib siinsesse viljatusse vaidlusse selguse tuua.

 
At 12:04, Anonymous Kusti said...

Jaan Martinsonilt tänases EPL-s hea Faluni lugu, kus muuhulgas selgub ka järgmist.

"Pärast suusavahetusega sõitu andsid põhjanaabrid omadele täiega ja suusatajad lisasid omalt poolt värvi juurde.
Kui uskuda Soome meediat, siis liikus viis korda keppi vahetanud Iivo Niskanen rajal risti-rästi nagu perse tulistatud karu. Ju nii oligi.

Aino Kaisa Saarinen seevastu suusatas nagu põhikooli õpilane kehalise kasvatuse tunnis, ütles pealkiri.

Sami Jauhojärvi läks enda sõnul suuskadega alt. Ta selgitas, et kui Niskaneni vastu libisemist proovis, oli tiimikaaslasest maha jäänud pask juba külmunud, kui tema kohale jõudis."

 
At 12:16, Anonymous Anonüümne said...

Pane link sellele artiklile. Ise ei leia. Martinson võiks olla isegi hea kirjutaja kuid siiski kütab väga tihti üle. Tegelikult ka kahju eesti spordiajakirjanikest, sest tulemusi, millest kirjutada ju ei ole. Martinsoni Faluni MM artikkel algas Alaveri ja Nurmsalu nimedega ??? Oleks vist tulnud Levandi ja Ants Antson ka ära märkida?

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

Tellijad loevad.
http://m.epl.delfi.ee/article.php?id=70855983

 
At 12:28, Anonymous Anonüümne said...

Kui siin manitobeeritakse, et presidendi jaoks on riik kui projekt, siis köhitakse poole pihuga küll punaste kardinate poole.. Ärgem nö "ninanipsutagem" oma multientiteetidega nagu "perse" jt, hoidke pilk kaine ja väljendage autunnet!

Ja TMil uisutanute "komitee" kogunemise tulemusest - estoloppet.ee ei kõnele asjast midagi, tartumaraton.ee kõneleb, et Aet on reedel peale kella kuut tulemuste faili ära uuendanud, aga uisutajatelt protokollis klassikavärve ega medaleid eemaldatud ei ole. Kas keegi teab, kuidas koosolek lõppes - kas fraasiga "ok" või "jokk"?

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pullerits omab mandaati ütelda kas oli "okk" või "jokk".

 
At 13:08, Anonymous Anonüümne said...

Mis meil nende soomlastega asja? Martinsonil vaid mahakirjutamise vaev, jah? Vanamees võiks uurida mida tegid Pihod terve aasta Norras ja kuidas siis suusad määrimata ja hüpe "kadunud"? Enne naabrite musta pesu võiks enda oma pesta?
Kus on ajakirjanik kes pistab mikri Mae nina alla ja küsib miks ei olnud Piho-poistele hooldajat määratud?

Aga ei, igasugu suvalisi muid asju saab uuritud ja asjatundja nöoga "edasi antud"

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

Vaid härra Pulleritsul on piisavalt autoriteeti ja pauerit see ussipesa siin laiali peksta (hea oleks seda teha enne kevade saabumist)

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

Ühinen 13:21 kommentaariga.

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

13:36, pehmodel ja neegritel vesi ahjus, et astuti varbale, või mis see kõige pikem on teil? Autoriteedi osas nõus, hea et mingi koht kobiseda kurja elu üle.

 
At 04:16, Blogger oakleyses said...

burberry, michael kors outlet, louis vuitton, tory burch outlet, louis vuitton, burberry outlet online, michael kors outlet, uggs on sale, ugg boots, louis vuitton outlet, nike air max, michael kors, prada outlet, ray ban sunglasses, louboutin outlet, ray ban sunglasses, polo ralph lauren outlet, gucci outlet, nike air max, oakley sunglasses, cheap oakley sunglasses, nike free, louis vuitton, replica watches, longchamp outlet, ugg boots, chanel handbags, ugg boots, oakley sunglasses, tiffany jewelry, longchamp, jordan shoes, polo ralph lauren outlet, replica watches, michael kors outlet, michael kors outlet, louboutin shoes, kate spade outlet, oakley sunglasses, prada handbags, louboutin, ugg boots, christian louboutin outlet, longchamp outlet, nike outlet, louis vuitton outlet, michael kors outlet

 
At 04:19, Blogger oakleyses said...

air jordan pas cher, kate spade handbags, coach outlet, nike roshe, nike air max, abercrombie and fitch, hermes, north face, louboutin pas cher, sac longchamp, true religion jeans, longchamp pas cher, oakley pas cher, nike air max, ray ban uk, sac guess, hollister, nike free run uk, hogan, true religion jeans, ray ban pas cher, nike free, timberland, michael kors, nike roshe run, lacoste pas cher, new balance pas cher, lululemon, michael kors, mulberry, vanessa bruno, nike blazer, coach outlet, michael kors, hollister pas cher, vans pas cher, burberry, coach factory outlet, true religion jeans, ralph lauren pas cher, tn pas cher, air force, ralph lauren uk, north face, coach purses, converse pas cher, michael kors, nike air max, air max, true religion outlet

 
At 04:21, Blogger oakleyses said...

iphone 5s cases, abercrombie and fitch, giuseppe zanotti, ralph lauren, iphone 6s plus cases, wedding dresses, nfl jerseys, soccer jerseys, valentino shoes, asics running shoes, iphone 6s cases, herve leger, hollister, new balance, timberland boots, beats by dre, lululemon, ipad cases, reebok shoes, s5 cases, babyliss, mcm handbags, iphone 6 plus cases, oakley, mont blanc, iphone 6 cases, iphone cases, soccer shoes, north face outlet, ferragamo shoes, nike huarache, jimmy choo shoes, nike trainers, p90x workout, birkin bag, baseball bats, louboutin, hollister, vans shoes, instyler, longchamp, insanity workout, mac cosmetics, celine handbags, ghd, nike air max, bottega veneta, nike roshe, north face outlet, chi flat iron

 
At 04:25, Blogger oakleyses said...

juicy couture outlet, doke gabbana outlet, nike air max, wedding dresses, pandora charms, bottes ugg, karen millen, moncler, gucci, montre pas cher, ugg,uggs,uggs canada, swarovski crystal, canada goose uk, swarovski, pandora jewelry, toms shoes, vans, hollister, supra shoes, canada goose outlet, michael kors handbags, louis vuitton, ray ban, louis vuitton, hollister, moncler, pandora jewelry, ugg boots uk, converse outlet, ugg pas cher, louis vuitton, moncler, canada goose, canada goose outlet, ugg,ugg australia,ugg italia, moncler, canada goose, coach outlet, moncler, michael kors outlet online, canada goose, links of london, barbour, moncler outlet, marc jacobs, michael kors outlet, thomas sabo, pandora charms, lancel, sac louis vuitton pas cher

 
At 17:16, Blogger داليا said...

http://www.prokr.net/2016/09/ceramic-polishing-companies-11.html
http://www.prokr.net/2016/09/ceramic-polishing-companies-10.html
http://www.prokr.net/2016/09/ceramic-polishing-companies-9.html
http://www.prokr.net/2016/09/ceramic-polishing-companies-8.html
http://www.prokr.net/2016/09/ceramic-polishing-companies-7.html

 

Postita kommentaar

<< Esileht