reede, aprill 20, 2018

Pullerits: Autoriteetne tõdemus - noored mehed ongi pehmod!

Toimetuses räägitakse, et ma olla saanud Baiba Rubesa, Rail Balticu juhi intervjueerimise eest preemiat. Faktilist tõestust must valgel sellele veel leidnud pole, aga usun seekord kuuldusi, sest lugu on tõesti tekitanud avalikkuses tugevaid, ent hästi varjatud allhoovusi, misjärel läksin kodulähedasse Velotandemi rattapoodi, kus töötab Eesti kõigi aegade nimekamaid rattamehaanikuid Kalle Kirsiaed, ja ostsin sealt loodetavasti peagi saabuva preemia eest... rattapumba. Lausa kahe otsikuga, nii et saab jämeda ja peenikese ventiiliga rehve täis lüüa. Ja lisaks statsionaarse manomeetriga, mistõttu ei pea näpuga katsudes ja tunde järgi otsustama, kas õhku sai ikka piisavalt sisse pressitud. Kas üks teema on sellega nüüd maas?

Eile õhtul tegin veel ühe olulise liigutuse: panin end kirja laupäevase Allan Orase karikale toimuva Kõlleste rattamaratoni 52-kilomeetrisele põhisõidule. Toetasin sellega ürituse korraldamist 35 euroga. Täna, reede hommikul osalejate nimekirja vaadates tundub, et on suur šanss maastikuvõistluse põhisõidul esisaja sisse tulla. Kolm aastat tagasi esimesel Kõlleste rattamaratonil sain 77. koha, aega kulus toona Ameerikast Salt Lake Cityst ostetud 15-kilose Treki seljas poolteist minutit alla kahe tunni. Homme on plaanis startida vähem kui kümnekilose Cube’iga – näis, kas tuleb ajaparandus? Kindel ei saa olla, sest olud on vist märjemad kui 2015 kevadel. Jões pidi vesi olema täitsa kõrge, ütles mulle Allan Oras, kes lubas täna õhtul proovima minna, kas saab läbi sõita, ning teada anda. Ja 37. kilomeetril on üks metsaveokoht, kus kaks nädalat tagasi pidi sõitma perve peal, paar korda ka jalaga tuge otsima ja hoogu andma, kirjeldas ta.

Eile õhtupoolikul kirjutasin ajakirjale Ma Olen Jalgrattur kõvade harrastajate rubriiki järjekordse loo, sedapuhku ühest väga heast ja tunnustatud arstist, kes teeb ratta seljas teile kõigile tuule alla, kui korralikult vunkimiseks läheb. Vestlusest temaga jäi meelde üks intrigeeriv tõsiasi, mis seniajani kummitab – ja kinnitab mu teooriat (mis ei ole enam teooria, vaid tegelikult tegelikkus!) –, et noored mehed on nõrgad, ludrid ja pehmod. Ta mainis sellist mõistet nagu skinny fat. Kas teate, mida see tähendab?

Isegi kui ei tea, olete seda märganud. Vaadake tänaval ringi. Näete noori mehi, kes on pealtnäha saledad ehk skinny. Aga too saledus on petlik. Nad võivad kehamassiindeksi ehk BMI järgi liigituda selgelt normaalkaaluliseks, kuid tegelikkuses on nad pekised – sellest tulebki tolles uues mõistes sõna fat. Kas nüüd tuleb pilt juba tuttav ette? Olete ju selliseid tüüpe näinud? Nõder keha, longus õlad, püdel figuur, ja nagu mu intervjueeritud tipparst ütles, siis «pöiakaart pole ollagi ja säärelihast pole ollagi». Need, võtke teadmiseks, mehed, ongi nüüdisaja pehmod.

Teie ju ei taha selliseks saada? Kui ei, siis tehke trenni ja tulge homme Kõlleste rattamaratonile ning püüdke mind esisajast välja tõugata!
*
ENNUSTA, mis aja ja koha saab Priit Pullerits homme Kõlleste rattamaratonil ja võida sõit Moabi!

Fotod 1 ja 3: Maastikuratturid märtsi lõpus Alaskas liustikul. Fotode autor: Caters News Agency / Scanpix
Fotod 2 ja 4: Veetakistus mullusel Tartu rattamaratonil umbes 25 km enne finišit. Fotode autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

36 Kommentaarid:

At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

Preemia preemiaks, kuid signora RB A Rubesa endaga nelja silma vahele jäämine pole mingi naljaasi. Tegemist on väga kõrge tasemega. Sa võid kohtuda Euroliidu komissari A RC Ansipiga peale mõningaid konsultatsioone, kuid RB A Rubesaga - no way. Selleks pead sa ise olema spetsiaalse klassi superstaar.

 
At 11:14, Anonymous Anonüümne said...

Teeme siis veel ühe asja selgeks - signora Rubesaga intervjuu nii hilja tegemine näitab lihtsalt õiges infoväljas mitteolemist, mõned võiks isegi öelda, et ebaprofessionaalsust. Ammu enne kui toimus nõukogu usaldushääletus ja nimi Rubesa tavaeestlase avalikku inforuumi jõudis, rääkisid ja kuulasid need kes oskasid - https://futurism.ee/

Teemat rohkem lahti seletamata, võtan oma sõnad loomulikult tagasi, kui ajakirjaniku eesmärgiks oligi kogu aeg massidele orienteeritud kommunikatsioonipsühholoogia produkt ning selle najal enda taseme upitamine siinse nišiseltskonna ees. Sellisel juhul well done!

@kaevur

 
At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

Saades kvaliteetmeediast Postimees innustust tegin väikest statistikat. Missugusest Eesti naissportlasest on enim artikleid sel kevadtalvel? Tulemus: Johaug, Alusalu, Kontaveit.
Johaugist teame kõike, kui palju ta nuttis, keda kallistas, kui palju ta trenni tegi ja kui kõva on sportlik tase. Isegi tema treenerist teame. Treener nimelt hoiatas konkurente õpilase ülivõimsa vormi eest. Täpselt kella kukkumise päeval kirjutati artikkel mille sõnum oli et "lõpuks on see õudusunenägu otsas". Sisuliselt anti mõista et 18-kuuline dopingu karistus oli täiesti ülekohtune.

Ikkagi väga huvitav paradigma. Meedia kellab ja treener ülbitseb ning pole kellegi asi. Kas näiteks Rootsi meedia on edastanud Johaugi uudiseid?
Paradoks on selles et mõne teise maa sportlase ja tema treeneriga oleks juba asjad ühelpool. Sponsorid kadunud kui tina tuhka ja meedia poolt oleks täielik infoboikott.

 
At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

Eks see oligi PR tiimi meeskonnatöö. Tampida pisaraid kiskuvaid uudiseid ja jätta mulje et kogu maailm on süüdi ja Johaug ise süütu. Vaata kes kõik ringmängus osalesid ... südamesõbranna valas kilokaupa nõretavat teksti ja see sõbrants juhtus olema 10x maailmameister ja OM võitja. Juhus?

 
At 12:13, Anonymous Anonüümne said...

Umbes nii 3 korda rohkem kui Alusalust ja Kontaveitist on juttu olnud Björgenist. Kusjuures ülimalt pugejalikult seda läbikriipsutatud o tähte kasutades. Eesti nimesid kui need ä tähte sisaldavad küll lääne meedias ei viitsita õigesti kirjutada.

 
At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

Kas üks teema on sellega nüüd maas? Ei ole. See manomeetriga pump ei pea sihipärasel kasutamisel üle aasta vastu. Aasta pärast on vaja protseduuri korrata. Tarbimisühiskond.

 
At 14:52, Anonymous Anonüümne said...

Lugu tundub igast suunast imelik. Björgenist sai pärast Phönjangi kõigi aegade talisportlane. Kui teravas vormis Johaug oleks ühe kulla ja hõbeda ära napsanud, siis ju ei oleks.

Huvitav mida norra irvhambad kommivad? Neil peaks nõksa rohkem inffi olema kui meil siin ei

 
At 14:53, Anonymous Anonüümne said...

Naljatilk! Egas ajakirjanikuhärra sellega kumme pumpama ei hakka, see on lihtsalt igams juhuks!

 
At 16:08, Anonymous Anonüümne said...

Mul on jäänud ilmselt kahe silma vahele, kas Moabi jooksumaraton sai plaani võetud või on tegu skinny fatiga?

 
At 17:56, Anonymous Anonüümne said...

Pump ja koos manomeetriga?
Läks aga aega. See sama elementaarne töövahend , nagu klassika suusatajale pidamismääre, ratturile kuuskandi komplekt. Miks selle õnnetu pumba ostmiseks pidi nii palju aastaid ootama? Polnud raha? No kuskil 20-30€ peaks saama manomeetriga pumba kätte. Krooni ajal oli tegu veel odavama inventariga.
Mehaaniku kompetentsuse koha pealt kahtleks. Kui ta su Cubet uueks rattaks pidas on asi ikka kahtlane.
Tahad eesti parimaid mehaanikuid? Vaata Bora proffi teami. P.s. mehaanik ei saa midagi teha kui sa oma ratta kettad -ketid läbi lasknud ja vahetada ei luba.
Tõdemus ise pealkirjas on väär ja üldistav. Jahh üldine füüsiline seis on muutunud aastakümnetega. Kuid nii üldistav olla ei saa. Pole see tõdemus ega fakt midagi.
Tuleb ka noorte hulgas "raudnaelu" kelles sisu rohkem kui rubla eest. On veel lapsi kes ei kooguta päevad läbi telefonis, vaid sõidavad ratast, liiguvad õues, mängivad jalkat nagu laps peaks. Küll tuleb Hiiumaalt uus Nabi või Võrust laps kes suusatada jaksab.

Huu (kodus tagasi)

 
At 19:40, Anonymous Anonüümne said...

Ülbitsed jälle Huu?
Mida Padre on öelnud see on kui aamen kirikus kinni naelutatud.

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

3 korda päevas seksiv blond Priidu õpilane Brigitte Susanne Hunt avalikustas, et ajakirjaniku amet ei tasu rahaliselt ära.

Moraal, lohvi ostmiseks tuleb 10 aastat raha koguda. Preemiat ju tihti ei saa. Loodame, et see peab kaua vastu.

 
At 22:19, Anonymous Eino Keino said...

noorte osas olen ühel nõul - ludrid ja lontud, krt ja juba väga noorelt on osad ludrid. Viin poisi trenni ja teen ise ka samal ajal trenni teinkord ja ikka jälgin poole silmaga mida nad teevad, 7-9 aastaste trenn, pooled on juba selles vanuses ludrid, treener näeb nendega veava, palub ja anub, tehke nii, olge tublid, palun tee nii, krt tüübid lihtsalt teevad nägusid, räägivad vahele. mul sai närv läbi, krt käratasin poisile, kuula treeneri sõna ja ole vait ja tee mida kästakse. Treener ei tohi ju midagi öelda, kohe minnakse vanematele kaebama ja siis vanemad, kes on ilmselt samasugused ludrid, kaebavad klubi juhatusele ja ongi jokk.
Padre osas ühel nõul, et uus genratsioon on tootnud suure hulga ludrisid.

 
At 23:25, Anonymous Anonüümne said...

Tuletan lontud teile meelde et Padre sõnad on ennegi prohvetlikeks osutunud. Mis Padre täna ütleb see homme seaduseks.

 
At 00:28, Anonymous Anonüümne said...

Äkki viimane toob paar prohvetlikku näidet?'
Kui ikka vett veiniks ei tee ja pimedat nägijaks ei tee, siis pühakuks siin ei kuulutata.

Väita et suusatrennist piisab et kiire rattur oila ja osta esimene rattapump kui 50+ kohal? Pole just võimsad väljavaated.

 
At 11:43, Anonymous Anonüümne said...

"ENNUSTA, mis aja ja koha saab Priit Pullerits homme Kõlleste rattamaratonil ja võida sõit Moabi! " Mis enneolemtu jama see nüüd siin bkogia on? Jälle mingi tüng, mille point on see, et võitjat ei tuvastata. miks lugupeetud blogija narrib oma lugejaid? Siinkohal hoiatan, et kuidas koer külale, nõnda küla koerale.

 
At 12:48, Anonymous Anonüümne said...

Aga Priit, kui sa kartulit poest ostad, oled samuti pehmo, sest sul ei jätku pikka meelt, et ise neid kasvatada. Oled kärsitu, äksi täis ja panija, laisk uitaja Utahis, selle asemel, et palehigis põldu kõblata.

 
At 13:10, Anonymous MargusM said...

Priit leiutab jälle jalgratast : )
Skinny fat ehk siseelundite rasvumisest on räägitud juba aastaid tagasi kuid nüüd siis avastab..

Kirsiaed on kahtlematult omaaja tipp tegija kuid uued generatsioonid on juba ammu peale kasvanud ja kuulsus on pigem kaugema minevikuga seotud termin.
Seda võin küll kinnitada et tavarattaid hooldab ta nagu kulda.

PS.
Mis Kõlleste, homme on Sangaste Valgete Teede Rattaralli (ägedaim sõit Eestis!!) ja Belgias on Baston-Liege-Baston kus ka eestist kaks ratturit joonel. PP lõpukoht on kõige selle kõrval tühine.

 
At 13:58, Anonymous Anonüümne said...

11:43 kui siin blogis keegi hoiatab, siis see on Peremees ise ja mitte keegi teine.
Lähipäevade tähtsaim uudis Balti kubermangu aladel on PP koht Kõlleste maratonil.

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

PP KÕLLESTE ennustus: 02:21:21 M50 4 koht.

Auhinnast loobun.

 
At 19:01, Anonymous Anonüümne said...

Koht kohaks 63 lõpetanu hulgas.
2:21:21 njaah? Ootaks kommentaari. Ega vist Kõlleste anna ka aru kas suusavormist ikka piisab kiireks rattasõiduks. Ei oska võrrelda.

Huu

 
At 20:47, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav kas Baiba RB Rubesa mõtleb eestlastest kui tublidest ja usaldusväärsetest tööinimestest kes evivad luterlikku tööeetikat ja euroopalikku mentaliteeti?
Juhul kui balti raudteest saab edulugu, siis ei ole välistatud uus kohtumine naabermaa eliidi esindajatega. Eelkõige soliidse sportliku härrasmehega kel oli veidi hispaaniapärane nimi ja kes jättis kõige väärikama mulje.

 
At 21:03, Blogger Priit Pullerits said...

Mis auhinnast loobumisest te räägite, 16:56? Te pole seda äragi teeninud, sest te nimetatud aeg on vale. Õige on 2:21.25.
Sellega on ennustusvõistlus ka lõppenud. Paraku lasid paljud mööda suurepärase võimaluse võita sõit Moabi. Eks siis tule auhind ise välja võtta.

Hea uudis no see, et tegin sõidust ka video, praegu just lõikan kokku ja varsti panen üles, siis pole vaja pikka juttu veeretada, vaadake ise, millised olid olud ja kuidas sõit läks.

 
At 21:23, Anonymous MargusM said...

..kui Priit üritas tabada mingit numbrikombinatsiooni maagiat siis 1min 1sek hiljem oleks olnud veel elegantsem : )
Homme toimuv Sangaste Valgete Teede Rattaralli saab olema huvitav avapauk ka maanteehuntidele.

 
At 22:31, Anonymous Anonüümne said...

Netoaeg, Priit netoaeg on kõige õigem aeg. Ise soovisid seda mitmetes blogikannetes ja nüüd kui said selle, hakkad vahtu suist purskama. No mida sihukese pudupeaga peale hakata? Kõik võimalused on liiga kerged sellise jaoks.

 
At 22:47, Blogger Priit Pullerits said...

Teil on endal kõik peas sassis! Ma olen alati netoaja vastu olnud. See on dokumenteeritud nii siin kui ka suures ajakirjanduses. Rohkem kainet meelt ja vähem lahmi!

 
At 10:32, Anonymous Anonüümne said...

Priit, oled tavaline kommunisti laadne tuulelipp. Kelgu intekas ei kõlanud reporteri lõppsõnas siin blogis midagi muud kui 3 arga küsimust lugejatele, stiilis kuidas tunne on. Tuletame siis seda häma meelde:"Kelk kinnitas, et esimesed vastukajad netoaja süsteemile on tema hinnangul pigem pooldavad, ja lisas, et paar tuttavat on saatnud talle sõnumi, et netoaeg on hea mõte, mis sunnib osalejaid võtma võistlust rahulikumalt.

On ka nii või? Olete nõus, mehed? "

 
At 10:56, Blogger Priit Pullerits said...

Ja see on kõik?? Midagi muud ei leidnudki? Nõrk töö, sellise tööga tausta kallal lendaksite ajakirjandusest juba enne katseaja lõppu kui ebaprofessionaal ja süüvimisvõimetu. Aga ega mul teist kahju oleks, sest ebaprofessionaalsust on niigi palju kõikjal ning neist ebaprofessionaalidest tuleb vabaneda kiiremas korras. Noile jääbki siis vaid võimalus teiste, kõvade meeste blogis argpükslikult ja anonüümselt ja kibestunult kommida-pommida.

 
At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

Ole tänulik ja ära ülba. Ega me ei soovi blogipidajat mättasse tampida. See siin ikkagi pullimiseblogi. Liiga tõsiselt pole vajadust siin esineda. Või on mingi meile avaldamata põhjus, miks peaks blogipidaja ära nullima?

 
At 12:56, Anonymous Anonüümne said...

Kommunistid, muide, ei olnud pooltki nii tuulelipud kui tänased liberastid. Lugege kui kõva mees oli Aleksei Müürisepp, EKP liider ja MN esimees.

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

Aleksei, olgugi paadunud kommar oli tegelikult väga eestimeelne mees. Loodan et Padre ja tema kaaspatrioodid hoiavad härra Müürisepa pärandit hoolega.

 
At 15:19, Anonymous Anonüümne said...

Milleks Eestile jäähoki? Et vahvad vigurivändad saaks hobiga tegeleda?
https://m.postimees.ee/section/3607/4476824

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

Need paadunud kommarid tegid head tööd. Ilma nendeta ei saaks Baiba RB Rubesa täna lubada meie lastelastele õnnelikumat elu homme.

 
At 18:03, Anonymous Anonüümne said...

Öelge palun mõne kõva mehe blogi, tahaks sinna anonüümselt kommenteerima minna. Kuni kõva mehe blogi ei tea, kommenteerin siin.

 
At 12:10, Anonymous Anonüümne said...

Kes teab kas Baiba RB Rubesa elab Riia linnas või välismaal?

 
At 03:58, Blogger raybanoutlet001 said...

zzzzz2018.4.27
ralph lauren outlet
oakley sunglasses wholesale
adidas superstar
new nike shoes
baltimore ravens jerseys
nike air huarache
cheap jordans
cheap nike shoes
kate spade outlet
fitflops sale clearance

 

Postita kommentaar

<< Esileht