esmaspäev, detsember 23, 2019

Pullerits: Kergitame saladuskatet – kuidas edeneb talvehooajaks ettevalmistus?

Millal seda veel nähtud: jõulueelne nädalavahetus ja vabalt saad võidusõiduratta maanteele ajada! Laupäeval oli asfalt nii kuiv, et sai tehtud 54-kilomeetrine ring ümber Tartu 1:55.50ga. Sooja oli lausa nõnda palju, et kõik riided olid pärast higist niisked, isegi dressipluus. Pühapäeval valitses küll niiskus, vahepeal puistas koguni sademeid lisaks, aga tegin sama ringi 1:56.45ga. Pärast tuli muidugi kõik üleriided, rääkimata rattakingade katetest, vee all esmalt porist puhtaks loputada ja siis pesumasinasse põhjalikumale kasimisele panna. Ja ratast andis ka üksjagu aega asfaldilt üles pritisinud peenikesest poriliivast puhtaks küürida.

Eelmisel nädalal kogunes rattakilometraaži 108 km. Kolm korda, kolmapäevast reedeni, käisin ka Tartu kesklinna MyFitnessi jõusaalis, kus tõmbasin kokku 25 km suusaergomeetrit, lisaks jõuharjutused ja sekka pisut veloergomeetrit samuti. Treeninguaega kogunes nädala viie korraga peaaegu kuus ja pool tundi.

See on hea, et jõusaalile vahelduseks sai nädala lõpus ka ratast sõita. Muidu oleks ettevalmistus läinud liiga ühekülgseks. Liiati, ega suusaergomeetri sikutamine ole mingi lust ja lillepidu. Kogu aeg pead hoidma pilku tablool, et tempo ei langeks, samuti keskenduma tehnikale; vaade on mõistagi ääretult üksluine. Kui ikka 5 kilomeetrit ära oled «suusatanud», on tüdimus parajalt korralik. Aga sellele tuleb lisaks teha! Siis ongi hea, kui «suusatamise» pauside ajal saab ka rauda kangutada. Ühtlasi olen abi ammutanud Queeni lugudest, milles on powerit sees.

Peab tunnistama, et teine, pühapäevane rattasõit mõjus rammestavalt. Mis on hea märk, sest järelikult läks sõit asja ette. Praegu peabki mahtu tegema ju. Suusarullidel toksimas ei käi, sest esiteks mõjuks see praeguses hallis olustikus vaimselt demotiveerivalt, mistõttu juhuks, kui lumi peaks mingi ime läbi kunagi jaanuaris siiski saabuma, oleks osa energiat juba tuulde lastud. Teiseks mõjuks asfaldi toksimine randmetele ja küünarnukkidele kahtlemata traumeerivalt. Isegi minust palju kõvematele sõitjatele mõjub – tean, sest nad on seda tunnistanud.

Täna, esmaspäeva hommikul käisin taas jõusaalis, kus tegin suusaergomeetril esmalt 5000 meetrit pisut alla 25 minuti ning seejärel kaks korda 2000 meetrit kumbki pisut alla kümne minuti. Ja loomulikult tegin õlavöötmele jõuharjutusi ka. Olen vältinud selliseid harjutusi, mis võivad seljas liigseid pingeid põhjustada, sest kord, nagu mäletate, sai juba selg trauma. Seetõttu tõmban jõusaalis alati vöö keskkoha ümber.

Kui muid rekordeid äkki ei tule, siis vähemalt kaalurekordid on küll pidevalt löögi all. Mäletate, just hiljuti raporteerisin, et sain kätte noorusaja ideaalkaalu, pisut alla 68 kilo. Täna näitas kaal, et seegi tippmark on ületatud. Osuti ei ulatnud 67 kilo märginigi. Olgu, tunnistan ausalt, et eks ma tegin pisut sohki ka – selles mõttes, et lasin enne kaalule astumist saunas higil veidi joosta. Aga ütlemata hea on olla kerge. Kas pole?

65 Kommentaarid:

At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

Hirmu higi huugab otsmikule kui loen kaalu kahanemisest. Kas kõik on ok, mäletate ikka Bowie viimast albumit ja seda mis juhtus? Äkki mõni spets toetab päälikku ja päästab blogi varna pistmisest.

 
At 17:13, Anonymous Anonüümne said...

Aeg on vaadata, et millistele ajakirjanikele võib kindel olla, st toetavad rattasporti ja kes on vastased st ignoreerivad rattureid. Kahjuks pole võimalik lahterdada Priitu, ta ei ole meie esindajana oma panust üldse andnud.

Anu Säärits: -
Jüri Butšakov: 5. Tanel Kangert
Raul Ojassaar: 4. Rait Ratasepp, 5. Tanel Kangert
Kaarel Täll: 5. Tanel Kangert
Kris Ilves: -
Karl Mihkel Eller: -
Ragnar Kaasik: -
Juhan Kilumets: -
Johannes Vedru: -
Kristi Kirsberg: -
Ats Kuldkepp: -
Kristjan Jaak Kangur: -
Tiit Lääne: 4. Tanel Kangert
Kristo Tamm: 4. Tanel Kangert
Meelis Naudi: 5. Tanel Kangert
Andres Vaher: -
Anders Nõmm: -
Madis Kalvet: -
Erlend Teemägi: 4. Tanel Kangert, 5. Rait Ratasepp
Peep Pahv: -
Jaan Martinson: -
Helar Osila: 4. Tanel Kangert
Tarmo Paju: -
Mart Treial: -
Maarja Värv: -
Kristjan Kalkun: 4. Tanel Kangert
Henry Lääne: 4. Tanel Kangert
Aet Süvari: 4. Tanel Kangert
Ivar Jurtšenko: 4. Tanel Kangert,
Eha Väinsalu: 4. Tanel Kangert
Kristjan Roos: 5. Tanel Kangert
Lembit Peegel: -
Karl Juhkami: 3. Tanel Kangert
Gunnar Leheste: -
Ott Järvela: 5. Tanel Kangert
Marko Kaljuveer: -
Alver Kivi: 4. Tanel Kangert, 5. Rait Ratasepp
Viljar Voog: -
Siim Boikov: -
Rivo Saarna: 5. Tanel Kangert
Gunnar Press: -
Taavi Libe: 5. Tanel Kangert
Liisi Alamaa: 3. Tanel Kangert

 
At 18:44, Anonymous Anonüümne said...

Tundub nagu anoreksiale kalduv kestvusala võhmamees?

 
At 18:58, Anonymous Anonüümne said...

Mille nimel!? Pyeongchangi olümpiale sõitnud suusatajad seadsid lisakoguse verd kehasse süstides oma elud ohtu

https://www.sportschau.de/doping/video-sms-chats-des-dopingarztes-empfehlung-zum-blutdoping--100.html

 
At 20:06, Anonymous Anonüümne said...

Mille eest Ratasepp esi topis figureerib? Üks konkurent tal oli, ee poolakas, aga selle käest sai suhukummi.

 
At 21:56, Anonymous Anonüümne said...

To 20:06 Kas tõesti on tal mõni konkurent? Arvasin, et ta on maailmas ainuke veidrik. Kas see mis ta teeb on tõesti sport? Sport peab olema publiku jaoks vaatemänguline ja vaatemäng ei tohi kesta liiga pikalt, sest muidu tüdineb publik ära. Sellessuhtes on rodeo ideaalne spordiala

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

Kerstil ei ole isegi jõulude ajal muud teha, erinevate inimguppide vahel vaenu õhutada. Kohati tundub, et postimehest on saanud tema isiklik hääle toru. Nüüd asutakse juba põhiseadust väänama. https://www.delfi.ee/news/paevauudised/eesti/otseblogi-president-geivastastest-meeleavaldustest-see-ei-ole-vastuvoetav-see-ei-ole-pohiseaduse-mottega-kooskolas?id=88471389.

 
At 01:34, Anonymous Anonüümne said...

Mis sa selle 67-68 kg jändad, võta suuremaks sihiks kohe 60 kg ja siis võid juba suusahüpetega hakata tegelema.

 
At 11:58, Blogger Priit Pullerits said...

Ei julge.

 
At 13:09, Anonymous MargusM said...

..järelikult lödipüks?

 
At 13:19, Anonymous Anonüümne said...

Padre võib olla ka kärbeskaalus 48kg, kuid tema moraalne raskusjõud on see mis maksab.

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

Mehel on õige kaalunumber ees kui suudab eestis enamus tõusupõksud rattaga võtta nii, et ei hingelda peale tõusu ja neid lennates sõita. Siis võib alles rääkida kas mõni kilo on üle või puudu. Ja kui see päev tuleb siis saab öelda et kõik on õieti tehtud. See räägib ju otseselt mis seis on tervises, kuidas hapniku tarbimimine, mis seisus lihased jne. Ühesõnaga võiks rattasõit hea formi korral olla nii loomulik tegevus kui olla saab ja puhas nauding siin Eesti piires. Jõudu edaspidiseks.

 
At 14:16, Anonymous Anonüümne said...

Kuuleb Priidu suust esimest korda, et on väga hea olla ja see on õige märk. Keha ei valeta kunagi. Ja kui see pole mingi ajutine välgatus siis liigub kõik õiges suunas.

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas täna siis aasta kõige raskem trennipäev? Kas mitte Erki Nool ei öelnud et kõik konkurendid puhkavad sel päeval, et see on päev kus ettevalmistuses tuleb teha otsustav samm, võrreldes teistega. Võtsin ise kuulda ja tegin raskel maastikul korraliku tempokrossi, vere ja okse maitse suus.
Pühin lõua puhtaks ja soovin häid pühi.

 
At 17:25, Anonymous Mati said...

Võhmamehed, HÄID JÕULE!

 
At 19:30, Anonymous Anonüümne said...

Mitte ainult võhmameestele. Ka sitakottidele ja dolbajoobidele palju jõulu ja armu kõigile.

 
At 19:47, Anonymous Anonüümne said...

to 19:30
Armas Kersti, Sina või?

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsule ja tema blogirahvale häid pühi ja head vana aasta lōppu!

 
At 19:00, Anonymous Anonüümne said...

Kas kristliku püha puhul peab siinseid paganaid üldse pühkima? Tänapäeval võib ju iga päev saunatada. Ega need pühad ju vägevamasse armeesse uskuma ei pane. Saan aru kui siin põlle mehed koguneksid, neile võib kõike soovida, nemad on kohustatud uskuma. Tavalistel rodeotajatel on ju kama kaks, peaasi, et jalad seinale saab visata pärast päevast rapsimist.

 
At 19:42, Anonymous Anonüümne said...

Paganatel oli ammu enne kristlust praegune jõuluaeg traditsiooniline piduaeg ja peetakse vast siiamaani lugu. Pigem vast uus satanistidel ükspuha kõigest mis olnud ja tulemas.

 
At 20:32, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits on satanistidega käed löönud?

 
At 21:57, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, olete kõvasti peale võtnud või? Te jutt muutub ikka täiesti mõttetuks!

Räägime asjast. Mul kaks päeva trennita juba... Aga homme selle vea kõrvaldan! Kuid teie?

 
At 22:16, Anonymous MargusM said...

Liigutama ennast peab kuid kas kõik liigutamine peab kohe trenn olema selles ma kahtlen.

 
At 22:19, Anonymous Anonüümne said...

Kah kaks päeva ilma trennita, kindel see et homme tuleb minna. Kes teab mis suuna see eluke võib võtta kui homme ka ei lähe.

 
At 22:40, Anonymous Anonüümne said...

Rooma paganatel oli iselaadne püha, mida nad tähistasid 17-25 dets. Selle nädala jooksul oli rahva elu pea peale pööratud - kohtud suleti, seadusi enam ei eksisteerinud ja kedagi ei karistatud ükskõik millise kuriteo eest, sageli teenisid isandad oma orje jne. (Väidetavalt valis iga kogukond endale kurjuse kehastuse, keda siis nädala jooksul sunniti tegema midaiganes kästi. Nädala lõpus ta tapeti - Pimedus sai hävitatud. Oli see ikka nii?). sajandil võttis kristlik kirik saturnaalid oma rüppe, lootes sellega ümber pöörata suurt hulka paganaid. Probleem oli aga selles, et saturnaalides pold kübetki kristluse tavasid. Probleemile leiti lahendus sellega, et kuulutati pidustuste viimane päev Jeesuse sünnipäevaks.
Haarates roomlaste püha oma kalendrisse, ei saanud kirik enam kuigivõrd selle tähistamise traditsioone muuta - seega jäädi veel pikaks ajaks vanade kommete ja harjumuste juurde. Ehk siis varased kristlikud jõulud möödusid juues, laaberdades ja kõikvõimalikke seadusi ning moraalinorme eirates. Sellest tulenevalt (paganlik päritolu jms.) keelati näiteks 17. sajandil Massachusettsis jõulude pidamine ära.

Aastal 1466 elustati mõned kummalised vanad traditsioonid. Nimelt lasi paavst Paulus II rahva rõõmuks alasti juutidel läbi linna joosta. Mida arvab siinne kogukond jõulude ära keelamiseks? Kõva põnts eesti majandusele või pigem kasulik?

 
At 07:50, Anonymous Anonüümne said...

Spordimehed kasutavad vabu päevi sportimiseks.

 
At 08:07, Anonymous Anonüümne said...

Tänane lõdvestav trenn tehtud - sai siia kahel käel lause kribatud!

 
At 19:42, Blogger Priit Pullerits said...

Mul ka täna, neljapäeval trenn tehtud, 11 km suusaergomeetri sikutamist ja siis veel veerand tundi jõudu ka (ainult puhas aeg, pausid arvesse ei lähe).

 
At 21:28, Anonymous Isafiguur Roobert said...

Vähe nõrgalt ei esine, mehed?

Täna klassikarulle 02:05 ja peale 55 min kerget sörki, viimane lõpp lumesajus, puud jõuluajale kohaselt kenasti valged. Täielik romantika.

Kui teil nii edasi läheb, siis olete ikka kindlad, et Suurel Mõõduvõtul pärast Kuutset hinge ei heida...?

 
At 00:25, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits valmistub nüüd terve talve "talvehooajaks", juhuks kui veebruari algul korraks lumi maha tuleb ? Hetkel peaks juba kevadeks valmistuma.

 
At 00:30, Anonymous Anonüümne said...

Auras 50m rajada, seega 3.5km ujumist vahelduseks.

 
At 07:27, Blogger Priit Pullerits said...

Kuhu nii vara, 00:30? Suveni on ju veel palju aega!

 
At 08:53, Anonymous Anonüümne said...

Talveks valmistumist tulnuks alustada jaanipäeva paiku,praegu võid ju rabeleda aga TM-i silmas pidades on juba lootusetult hilja mis hilja.
Täna tehtava töö esimesi viljakesi võib näha Kurepalu tilluralli ajal, ei varem.

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

Padre baastase on nii raudkõva et ta teeb Suure Mõõduvõtu ilma eri ettevalmistuseta enamus noortest saab nii et tolmab.

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

Seda me teame et vaid väga hoolsalt treenitud noored saavad spordirajal Padrele vastu, filosoofilises ja maailmavaatelises plaanis aga üldse mitte.

 
At 12:42, Anonymous Kägu said...

Tundub, et enamus teist ei loe ega kuula Greta Tintin Eleonora Ernman Thunbergi loenguid, ega ka teisi kliima spetsialiste-aktiviste. Möga ütlete te, lapse lalin ütlete te. Ma ei vaidle, aga ütelege mitu korda on tänavu suusa alade MK ettapidel võisteldud loomulikul lumel? Kui vaadata laskesuuska, põhja kahevõistlust ja murdmaad siis praktiliselt polegi? Üha enam loeme, et suured rahvamaratonid toimuvad kunstlumel. Kas me tõesti tahame sellist raiskamist ja mõtetut totrust toetada? Te unistate suurest mõõduvõtust? See tuleb, aga mitte veebruaris ja mitte mürkkemikaalidega töödeldud katusesindlilitel. Seekordne suur mõõduvõtt, tõeline ja ainus mõõduvõt tuleb meil juulis. Mõõduvõtt tuleb sedakorda ja ka edaspidi alal, mis on inspireerinud inimesi aegade algusest peale. Inimene looma vastu! Prutaalne jõud versus leidlikus ning osavus.
Edumeelsemates taludes on juba kasvamas ja eritreeningut ning hoolt saamas nn“ puking pullid“, Rodeo areeni püstitamise asukoha ja tingimuste suhtes käivad valitsuse tasandil läbirääkimised.
Varuge usku ja kannastust. Tean, et kodus oma naisega treenimine läheb kulukaks, sest peale igat treeningkorda läheb abikaasaga taas leppimine järjest raskemaks. Sellepärast üritavad selle ala entusiastid ja pioneerid anda ennast parima ja kohe uue aasta alul asendatakse edumeelsemates jõusaalides moraalselt vananenud suusa ergonomeetrid elektrooniliste härgadega. Ise müüsin kogu oma suusavarustuse ühele aiandusfirmale, milline valmistab ka aiamajakesi. Saadud rahammaga katsin kulud tellimaks Ebay st elektrooniline härg.
Head vana aasta lõppu kõigile spordimeestele, sitakottidele ja lõdipüstele!
Kehakultuurlane Kägu

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

Kas kõik rodeo fännid teavad, et Noblessneris saab seda harrastada grupi viisiliselt ühisseansil? Originaal programm on jama, seetõttu soovitan oma Google Cardbox-i ja mobla kaasa võtta sobiva bucking bull programmiga ning siis nautida mehaanilist vibratsiooni oma video abil. Suureks suviseks mõõduvõtuks saab vormi küll. Võib minna koos naise ja lastega . Kui korravalvur pea ära pöörab siis võib proovida istmel ka süles karata.

 
At 13:31, Anonymous Rodeo meister said...

Mehed 4 minutit on päris hea mark rodeotada!

 
At 14:36, Anonymous Paul, tulevane rodeo äss. said...

Pöördun teie poole murega, mis võib olla südamel väga paljudel. Ka mina müüsin kogu oma suusavarustuse maha. ( ühele seiklusturimist elatuvale laplasele, kui see peaks kedagi huvitama). Hetkel teen lihtsalt jõutrenni ja ühtlasi treenin reaktsiooni kiirust ja osavust. Kuna mul on ambitsioonikad plaanid, siis sooviksin esimesed erialased trennid teha kogenud spetsialisti käe ja valvsa silma all. Kas keegi teist oskab soovitada, mõnda head treenerit või siis treeninggruppi. Soov oleks Tallinnas või siis Harjumaal.

 
At 14:53, Anonymous Rodeo fänn said...

Kes tahab saada tõeliseks meistriks, sellel soovitan minna treenima meerika maale ja liituda seal mõne rantšo juures asuva treening grupiga. Eriti soovitan seda noorematele meestele. Samas on suures spordis teada legende, kes on suureks saanud treenides lapsest saadik vaid kodus ( näiteks Rafael Nadal). Siiski arvan, ma et tasub siiski kaaluda bucking bullid, kas osta või rentida välismaalt. Kes on rahakam ja ambitsioonikam saab kindlasti abi näiteks sellelt lehelt. https://www.bennybinionsale.com/15bulls.html

 
At 15:00, Anonymous Anonüümne said...

Väga nõus kultuuriheeros Käguga. Mees kirjutab tõtt, tulevik kuulub puking pullidele ja miljonitele noortele kes sammuvad Asutavate Isade jälgedes suure rodespordi radadel.

 
At 15:27, Anonymous Anonüümne said...

Kas naised saavad ka suurt rodeosporti harrastada?
Stina

 
At 15:44, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Tore on näha meie ülimalt maskuliinses keskkonnas ka naisi. Teadmiseks kõigile spordihuvilistele neiudele, et otse loomulikult on naistel võimalik seda suurepärast spordiala harrastada. Teatud mõttes sobib see naistele isegi enam kui meestele. WPRA on organisatsioon mis toetab paimate naisrodeostaaride tegemisi. Täpsemalt saab uurida alaliidu kodulehelt https://www.bennybinionsale.com/15bulls.html
Pealegi, kontrollimata andmetel on meil siin eestiski tublisid naisrodeostaare, kes tegelevad profesionaalsel tasemel rodeoga. Arvestades, seda, et viiulimänguga selliseid kadestamisväärseid kõhulihaseid ei peaks saama, siis pole selles mingit põhjust kahelda.

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

https://m.youtube.com/watch?v=uggLO2kynKg.
Padre videoklipid mida ta meiega aegajalt jagab, on küll täielik tipptase, aga tunnistagem, et see siin on ülim nauding, mida inimene üldse võimeline on läbi silmade evima

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

Vastuseks ülalpoole et naised saavad rodeot harrastada vaid abikaasa loal. Tegemist on vana väärika ja konservatiivse spordialaga. Homodele on keelatud kui teada tahate. Kägu on spetsialist kuid siin ta eksib julgustades vallalisi naisi rodespordi radadele. Küsige Pulleritsu käest tema teab.

 
At 16:46, Anonymous Anonüümne said...

PM-s jälle suurpuhastus, nagu näha on suundumis järjekindlalt elu24 stiilis partei väljaandeks.

 
At 16:49, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits vana kiidukukk ei tea midagi.

 
At 17:19, Anonymous Anonüümne said...

To 16:27 Meil ongi liiga palju vallalisi naisi ning abielu väärtus tundub olema devalveerunud. Nüüd on selgunud veel üks positiivne asi. Enam kui kindel on see, et rodeo populariseerimisega tõstame ka konservatiivse perekonna kui tugeva ühiskonna nurgakivi väärtust. kujutlen, et paljud neidised kiirustavad nüüd enesele kaasasid valima ja paljud kes plaanivad oma kaasast lahutada jätavad selle tegemata. Moto on siin ju lihtne- pole abielu, pole rodeot.

 
At 17:23, Anonymous Anonüümne said...

See rodeo värk tuleb ette sööta EKRE juhtfiguuridele. Usun, et kui nemad asjale õla alla panevad siis hakkavad mäed liikuma. Härra Pullerits isiklikult peaks seda suurepäraste traditsioonidega vaatemängulist spordiala Mardile tutvustama.

 
At 17:34, Anonymous Anonüümne said...

Hea on küll hea trigger moraali ja kultuuri tõstmiseks rahva massides. Rodeo võistluspassi saab vaid abielutunnistuse ette näitamisel.

 
At 22:33, Anonymous Anonüümne said...

Motivatsiooni nii mees kui naissoost rodeosõpradele
https://www.youtube.com/watch?v=PaGM0PbEZnQ

 
At 13:56, Anonymous Anonüümne said...

Klikkige Pulleritsu

https://leht.postimees.ee/6859387/vaata-millega-ullatavad-telekanalid-aasta-viimasel-ohtul

 
At 14:17, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits maailmakarika rajal.

https://www.youtube.com/watch?v=TR6gf9G9upI

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Ilus video 14:17. Kõik oli valge, puhas, plekitu. Nagu muinasjutus.

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

Tahaks kõike saada, nii valgel lumel liuglemist kui rodeot kena valge abielunaisega.

 
At 12:47, Anonymous Anonüümne said...

11:49 ole Pulleritsu sõber saad seda kõike

 
At 14:11, Anonymous Anonüümne said...

Rodeo on lihtsalt fantastiline!

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

Aga kes ratast siis sõidab?

 
At 17:20, Anonymous MargusM said...

äkki Helmed?
Seda nimetakse poliitrodeoks.

 
At 19:23, Anonymous Anonüümne said...

Kas rodeosid on juba kolm? Poliitrodeo, puking rodeo ja see "õige magus" rodeo (koos naabri kena prouaga)?

 
At 20:26, Anonymous Anonüümne said...

Kelle jaoks laskesuusa meistrikaid korraldatakse?
Kus meie koondise mehed?
https://sport.postimees.ee/6860173/raido-rankel-krooniti-eesti-meistriks-laskesuusatamises

 
At 22:22, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu st pole kippu ega kõppu. Huvitav , mis liiki rodeoga tema tegeleb?

 
At 22:45, Blogger Priit Pullerits said...

Homme saate näha!

 
At 09:55, Anonymous Anonüümne said...

Pole täna vanamehe juttu ei blogis ega lehes. Mis toimub, kas kõik on hästi?

 
At 11:07, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits valmistab ette rodeo katusorganisatsiooni, ERRF, Eesti Rodeo Ratsutajate Föderatsioon

 

Postita kommentaar

<< Esileht