esmaspäev, jaanuar 20, 2020

Pullerits: Kas suur mõõduvõtt tuleb või mitte?

Praegune seis on siis minu hinnangul ja nägemuses selline. Üksjagu lootusetu, olgu ette öeldud.

Argumentatsiooni saate lugeda selle lingi alt siin!

21 Kommentaarid:

At 15:44, Anonymous Anonüümne said...

Gismeteost märksa paremad pikad ilmaprognoosid Accuweather'il (seal pole ka sellist jama saabuva ulmekülma kohta pakutud nagu Gismeteo teist aastat järjest tegi):
https://www.accuweather.com/et/ee/otepaa/2279722/february-weather/2279722?year=2020&view=list

 
At 16:44, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Nagu Pullerits isegi mõistab, siis see aasta tõelist mõõduvõttu ei tule. Mingit väikesel ringil tiirutamist peaks iga tarbija põhimõtteliselt boikoteerima, et järgenevatel aastatel sellist ersatsi ei pakutaks. Mõistan, et Kelgu jaoks on asi äri ja tema tahab igal juhul rahvale raha tagastamise asemel mingisuguse klounaadi välja pakkuda. Võib olla siis peakski juhendisse sisse kirjutama, et force majeure juhtudel, korraldatakse harrastajatele ca 30- 40 km kepikõnni matk või siis jalgratta maastiku sõit täispikkusel TM trassil. Äkki oleks õigem kui paralleelselt toimuks mõlemad alternatiivid. Esimene oleks lihtsalt matk vanematele ja vähema treenitusega inimestele ja teine toimuks võistlusformaadis. Inimene, kes paneb ennast Tartu maratonile kirja, registreerib ennast ka alternatiivüritusele, st teavitab korraldajat millise alternatiivi ta peasündmuse ärajäämisel valib. Kuna FIS koodiga suusatajatele üritatakse ilmselt niikuini mingisugusel 2 km rajajupikesel midagi korraldada, siis võiks "umbä kõvadel" meestel( TM eelmise aasta esimese 100 või 150 hulka sõitnud sportlastel olla soovi korral võimalus osaleda proffide mõõduvõtul. Numbrid on ju trükitud, söögid joogid tellitud ja muud ettevalmistused tehtud. Milleks siis asi raisku lasta minna. Parem siis juba pakkuda rahvale välja võimalus värskes õhus aega viita. Palju meeldivam ja tarbijasõbralikum oleks , kui sa ei peaks piletit lunastades ostma põrsast kotis, vaid alternatiivid oleksid ette teada.

 
At 17:49, Anonymous Anonüümne said...

Tartu Maraton veebruarikuus jäägu suusavõistluseks, kui lund ei ole, üritust ei toimu.
On ennegi ära jäänud, looduse vastu ei saa.

 
At 18:20, Anonymous Anonüümne said...

Kägu on suurte projektide mees. Miljoni projektide.

 
At 18:25, Anonymous Anonüümne said...

Gismeteo kuuprognoos ja arvestatav :D
Ma olen seda jälginud sest ajast saati kui Eesti kohta veel prognoose ei tehtudki ja pidi Pihkva ja Peterburi "prognoosidega" leppima .Kindel on see et tegu pole ühestki otsast tõsiseltvõetava prognoosiga -see on arvuti genereeritud juhuslike arvude rida mis tegeliku ilmaga läheb veelgi vähem kokku kui seapõrna pealt ennustajatel.
Tõsi on see ,et ükski prognoos midagi head täna ei luba , kuid see pilt võib üleöö pöörduda teise äärmusse, mis on pikkade prognooside puhul täiesti tavaline nähtus .

ploomi milvi

 
At 19:31, Anonymous Anonüümne said...

17:49 Olen Teiega kahel käel nõus, aga samas parem tõesti olgu reglemendis kirjas, millised on alternatiivid, kui, et Kelk hakkab omalkäel leiutama, kuidas tal majandulikult kasulikum on. Parem siis juba kepikõnd, kui mingisugune suvaline huinjaa. Me kõik saame aru, et paljud ettevalmistused Kelgu ja kompanii poolt tehtud ning see kõik lendaks muidu prügikasti. Samas suurele osale rahvast oleks pisut kepikõndi ilmselt üsna kontimööda. Osalemisest loobuda saab alati. Samas mingile väiksele ringikesle hambad ristis suuski ja keppe murdma minna tahavad ainult tõelised alfaisased. Küll nemad juba oma verepulma saavad.

 
At 19:41, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult selleks, et kvaliteetne suusarada saada, mis masside survele vastu peaks, on nii, et hiljemalt nädalapärast peaks korralikult külmaks minema ja hiljemalt 2 nädalapärast hakkama stabiilselt lund sadama. Sellise raja tegemine ei ole nii, et nädal enne tuleb lumi maha ja teeme ära! Paadunud optimistid võiks natukenegi viitsida pühenduda suusaraja valmistamise tehnoloogiasse. Esimesed 100 võibolla saavad suusatada, aga ülejäänud teevad suuskadel kepikõndi. Sellise lumes porno asemel eelistan mina isiklikult rodeot. Tõepoolest, Kelk võiks alternatiivalana pakkuda hoopis rodeot. Ma usun, et see tõstaks osalejate arvu enneolematutesse kõrgustesse, ka lumevaesetel talvedel

 
At 20:16, Anonymous Anonüümne said...

Mina kindlasti osalen ja tiirutan 5-6 km ringidel, rõõmuga... ja müts maha, kui Kelk seda ka korraldada jõuab. Nädalakese ikka külma lubab. Mehed, TM korraldamine pole mingi kullaauk, raha ja rikkaks saab teistel elualadel. Mina küll seda 70 e taga ei nuta. Küsimus on laiemalt tervisespordi kuvandis, liikumuses, sõnumis ühiskonnale, meie järelkasvule, terves mõistuses ja ka rahvusvahelises maines. Võtame nüüd selle Kelgu tümitamise päevakavast maha. P

 
At 21:20, Anonymous Anonüümne said...

Kui TSM täismahus ei toimu, kas siis on asendusürituse starti mittetulijatel järgmisel aastal võimalus poole hinnaga registreerida.

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...

Lugedes kuidas mõned mehed rõõmuga 5km ringidel maratoni nõus on tiirutama, tekkis minul mõtte, et kas tulevikus ei võiks teha nii, et sikutame suusa ergomeetrid ja samasl ajal vaatama tehvandi suurelt ekraanilt ilusat lumist pilti? IT riik nagu me oleme, äkki teeme ära?. Ergomeetrite ostmine oleks ühekordne kulutus ja neid saab üritusteks ka laenutada. Edasi on ainult puhas rõõm, ei mingit ilmast sõltumist.

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole mõtet TM nii väetiks teha ja korraldamist ülistada.
Loomulikult ei ole see kerge jalutuskäik, aga kui ei IK seda ei teeks, teeks seda keegi teine

 
At 21:28, Anonymous Anonüümne said...

TM ei ole juba ammu liikumiskuvandi looja.
Need ajad on jäädavalt läbi.
Suur osa ei eriti plaanist a b või c vaid liiguvad regulaarselt oma tarbeks.

 
At 21:34, Anonymous Anonüümne said...

Alfaisaste verepulmaga alanud sõjakirvest ikka veel maha ei maeta.

 
At 21:37, Anonymous Anonüümne said...

Kõige verepulmalisem sport on juba leiutatud ja see on üllatus üllatus - rodeo. Ka on see kuluefektiivne.

 
At 21:45, Anonymous Anonüümne said...

Minule see suusa ergomeetri värk täitsa meeldiks. Esiteks mul on väga võimas paaristõuge ja teiseks halva ilma korral saaks seda ju vabalt teha ka siseruumides. temperatuur oleks ühtlasem ja ei peaks pikka pesu, ega buffi kandma. suuskade määrimine ja igasugu mu huinjaa jääks ka ära. Tehvandile tuleks selleks tarbeks selline suur kaarhall rajada.

 
At 21:46, Anonymous Anonüümne said...

Kas rodeot saab suuskadel ka teha?

 
At 05:45, Anonymous Anonüümne said...

aga kes suupilli mängis?
kah priit

 
At 09:34, Blogger Priit Pullerits said...

Ma vaatan, 19:31 ja 21:34, et see mu legendaarne pealkiri "Alfaisaste verepulm" on ilusasti spordimeeste sõnavarasse kinnistunud.

 
At 10:14, Anonymous Toits Pärnumaalt said...

Kui Suur Mõõduvõtt lume puudusel a`la force majeure üldse ära jääb ja kellelgi seetõttu ka raha pole lootust tagasi saada, on kepikõnd, MTB-sõit vms variandid igatahes alternatiiviks.

Ise ei hellitagi enam lootust sel aastal suuski alla saada, jooksmine ja rattasõit pea igapäevased teemad ning ilmad ka selleks 5+. Abiks ikka.

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Kui pikal rajal suusatada ei saa, võiks alternatiivina toimuda samal rajal jooks. Võib ka matkata või kepitada. Igal juhul oleks kindel, et üritus toimub alati TM rajal just sel ajal. Võib olla kujuneks väga rariteetseks, kui suusatalved tagasi tulevad, ja järgmist korda annab oodata.

 
At 14:25, Anonymous Anonüümne said...

Kägu jagab tasuta kuldaväärt ideid. Doktor Pullerits peaks eeskuju võtma.

 

Postita kommentaar

<< Esileht