kolmapäev, detsember 09, 2020

Pullerits: Mehed, ärge andke alla! Või muidu juhtub see, mis tuleb aasta sportlaste valimisel

Paar päeva tagasi sain küsimuse: "Keegi veel väntab kah? Hommikul vaatasin, et -4 kraadiga liikus jaaniussikeste rivi mööda sulgliiklusteed. Enamik läks tööle. Aga oli ka sportlikumas riietuses tööle tõttajaid. Priidu Endomondo on kutu. Ei tea, kas ta ikka sõidab veel tööle või on muutunud ka bensularistajaks?"

Vastan: muidugi sõidan rattaga. Ja mitte ainult tööle. Töölesõidurattaga (Trek) on see häda, et ragistab kõvasti ketti, kui vähegi tugevamalt vajutan, ja vahel viskab isegi esimeselt hammasrattalt maha, aga siis aitab õnneks enamasti see, et väntan edasi ja tõmbab keti uuesti peale. Eks see ole sellest, et aastate jooksul, just talvel, on nii hammasrattad kui kett saanud kõvasti vatti. Aga ei taha ka vastu talve veel komponentide vahetust teha, sest siis tuleks kevadel nagunii jälle uus vahetus teha.

Sõidan rattaga ka ajaviite mõttes. Näiteks eelmisel nädalal, kui temperatuur oli vaid üks-kaks pügalat üle nulli ja puhus vali tuul, sõitsin kogunisti neljal päeval. Kokku 157,7 km, aega sõitmisele kulus 5:34.20. Nagu näete, ei ole tempo olnud kiire, ainult 28-29 km/h kandis. Täna, kolmapäevalgi, paari miinuskraadiga maanteerattal 30,7 km rahulikult ajaga 1:05.54. Praegu pole ju see aeg, mil peaks kuuma andma. Praegu on see aeg, mil on mõtet veidi järele anda, lihtsalt toonust hoida. Kokku olen tänavu rattaga sõitnud 6184 km, selle sees ei ole töösõite - nood tuleks veel lisaks.

Tegin ka oma valiku aasta sportlaste ja treenerite konkursil. Pakutud valik oli nadi. Tegin siis sedasi, et panustasin sportlaste konkurentsis ainult naistele:

1. Kelly Sildaru (freestyle-suusatamine)
2. Eva-Lotta Kiibus (iluuisutamine)
3. Katrina Lehis (vehklemine)

Treenerite hulgas oli valik veelgi suuremaid küsimusi tekitav. Oleks võinud kulli ja kirja visata, keda valida, niisiis tegin sellised panused:

1. Anna Levandi (iluuisutamine)
2. Anne ja Taivo Mägi (kergejõustik, 400 m tõkkejooks)
3. Nikolai Novosjolov (vehklemine)

Te ei pruugi nõustuda. Ei peagi. Et minu valikute kaalu ja tähtsust vähendada, minge ja tehke oma valik! 

Foto 1: Vaade teisipäeva pärastlõunal Emajõele - kas teate, kust? Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2: Allee, mis viib ühe veidi rohkem kui kolmekilomeetrise matkaringi juurde - kas teate, kus? Foto autor: Priit Pullerits
Foto 3: Sügisvärvides Tartu Toomemägi. Foto autor: Priit Pullerits

43 Kommentaarid:

At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Lubame et ei anna alla ja hoiame monoliitselt kokku.

 
At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

Iluuisk on kõva ja populaarne sport ja vehklemine aristokraatne ala. See noorte kaasamine ja punase pulli reklaamiraha pole küll asi millele panustada.

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

Foto 1-Emajõe ärihoone(Pipedrive jmt), järjekordne "Tallinna ülikool" Tartu kesklinnas.

 
At 14:56, Anonymous Anonüümne said...

Teine pilt. Ikka Saare järve ääres.

 
At 15:04, Anonymous Anonüümne said...

Kes on need mehed keda Padre kutsub mitte alla andma? Ma ei näe ühtegi. Homosotside seltsi üle jooksnud jukud pole mehed. Padre hüüab metsa aga sealt ei vasta keegi

 
At 15:21, Anonymous JooneJ 257 said...

Tehnilise teadmisbaasi stabiilsel tasemel hoidmine on lahe ja selle eest punktid kirja, aga kommentaatorid nii ei saa.
Korrigeerin: ülekande detailidel pole mingit sellist hooajalist erikulumit, mis öigustaks maha jooksva ketiga pere ja enda piinamist. Tahaks näha, kuidas köik jälle kevadeks kulunud on (ütleks seda sama isegi septembris, aga täna on ju vaevalt 2-3 talvelaadset kuud ees ootamas.

Endiselt on abiks, kui ka töörattal kord-kaks lihtsurelik möödulint ketile visata. Saaks hammas- ja ketirattaid mitu korda suuremad mahus ekspluattida.

Autorilt muidugi reaktsiooni ei looda, liidan ja kiidan selle jutuga karvajalgade punti.

 
At 15:27, Anonymous Anonüümne said...

Miks on postimees spordis sellised artiklid? Jah muidugi klikkimiseks, aga mis huvi on meil türklaste ja prantsuse nigeerlaste vahelisest vuti matšis sündinud jamast? Vanemtoimetaja peaks sellise eest noortoimetajatele pisduleid tegema
https://sport.postimees.ee/7129415/skandaal-pariisis-rassism-voi-vaaritimoistmine?

 
At 16:33, Anonymous Anonüümne said...

Varsti saame kõik vanemtoimetaja käest pisduleid. See päev ei ole kaugel sõbrad sitakotid.

 
At 16:41, Anonymous Märt, hobikorras riistvõimleja said...

Väga õige, 15:27, keda kurat huvitab neegrite ja türklaste n-ö tüli. Ja veel millest, seda et neegrile öeldi must?!
Lasteaed...

Aga... usun, et võhmamehed on minuga vägagi ühel nõul, et selliseid artikleid peaks palju rohkem olema.
Loodetavasti Padre autoriteet ja toetav sõna aitab suunda õiges suunas mudida.

Kohtuvad õrnus, ilu, visadus ja absurd

 
At 17:09, Blogger Priit Pullerits said...

Sõitsin täna, kolmapäeval, oma Scotti maanteerattaga 30,7 km keskmisega 28 km/h. Miinust oli paar kraadi. Ei olnud hullu ühtigi. Kui korralikult riidesse panna, ei ole ka külm. Isegi libe ei olnud. Lahe on kuulda, kuidas kummid sellise külmaga asfaldil sahisevad.

Neegrite ja türklaste tüli ei puutu tõesti meisse. Käsk: ignoreerida! Seda enam, et eesti keeles on täiesti tavaline sõna neeger, siin pole meil mingit teemat.

Ketist ja hammasratastest. Kuigi panustan sellele, et suusatalve suurt ei tule, siis mingi lumi ikka tuleb ja soola ka visatakse, aga mina jätkan rattaga liikumist, mis tähendab, et sool ja pori ja muu löga hakkab ikkagi ju oma toimet avaldama. Seetõttu mõtlesin, et oleks ju mõistlik see, mis niigi omadega õhtul, täielikult läbi trööbata, et siis kevadel teha suuremat sorti kapitaalremont.

 
At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

Ei hea isake Pullerits, asi pole mis kes sõnu kasutasid, vaid Postimehe pealkiri "skandaal pariisis rassism või mis?" asetab eesti lugeja rolli et TAAS on valge inimene vaeste värviliste suhtes ülekohtune siga olnud. Lugeja asetatakse juba valmis süüdlase rolli. Semantilised vigurid härra Pullerits teie peaksite spetsialist olema teemas või mida teile NewYorgi Columbia maailma universiteedis õptatatati?

 
At 17:28, Anonymous Anonüümne said...

See rattasõit pole jätkusuutlik nõnda. Suvega kärutasin 4 tuhat km tööle ja koju. Säästsin bensult nii ca 400. Kui kevadeks sool ratta kallal töö ära teeb, siis pole sihuke asi kuidagi ökonoomne. Pealegi soojema varustuse hankimine on kah kallis. Ütleme ausalt - see ikka lõbu ja üldse mitte odav. Seega marss lase oma riist korda teha. Niru riistaga on nigel toimetada ja ei tea kas saab paugutada. Näed sobivat momenti ja tahad panna aga siis käib nõks ja sorri, hea kui kellegile ette ei jää ja sulle tagumenti ei köeta.

 
At 19:11, Anonymous Anonüümne said...

Minu meelest asetatakse suusablogi lugeja tihti rolli nagu ta oleks sitakott, kuigi sagedasti on täitsa õigus ka

 
At 19:28, Anonymous Tõeline alfaisane, naisküsimuse magister said...

Häid lähenevaid jõule teile, mehepojad ja sitakotid!
Head unistamist!
https://www.youtube.com/watch?v=NX-a_nk3YSU&feature=emb_logo

 
At 22:39, Anonymous Anonüümne said...

Millal endise suusablogi peremees Pullerits sel hooajal esimest korda suusad alla saab?
1. sel nädalal
2. järgmisel nädalal
3. jõululaupäeval
4. kolmekuningapäeval

Õieti ennustajatele auhinnaks au ja kuulsus siinses kommentaariumis.

 
At 08:46, Anonymous Anonüümne said...

Enne suuskade alla panemist oleks hea isakestelt vabandust paluda. Südametunnistus saab puhtamaks misläbi kergem tunne ja suusk libiseb kiiremb

 
At 11:04, Anonymous Anonüümne said...

Ma ise paluks hr Pulleritsu eest isakestelt andeks, aga kardan et nad ei anna. Karmid ja mornid mehed niisama ei pehmene.

 
At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

Vabandust nimi ununes, olen Paul, harrastan sporti ja lugemist

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Mileks detsembris rattaga keskmisi kiirusi jälgida ja kirja panna?
Esimene mõõduvõtt Priidul heal juhul mai kuus. Mis sa lõdised seal maanteeratta seljas. Soojasid kingasid pole sa niikui nii raatsinud osta.

Kui just esimene start pole Priidul veebruari alguses Tour Down Underil


Huu

 
At 13:43, Anonymous Anonüümne said...

Jaanuari lõpus olev üritus on tühistatud ja keegi pole uut aega veel teatanud. Huu, kust sa võtad, et veebruari alguses, hiromant oled?

 
At 13:43, Anonymous Anonüümne said...

Ketist ja hammasratastest. Hammasrataste täiendav kulu, mis külma ajaga tekib, pole suur. Vaevalt kettki rohkem kui 30% lisakannatusi saab.

Aga rihmaks lastud Trekiga edasi piineldes tekib peagi täiendav 35tuheur investeering ja 300eur jooksevkulurida, umbes sellise dialoogi läbi:
Kraisleri müügisilk: Teil on praegu ilge piin vändata tööle ja tagasi, on jah?
PP silgule: On jah. Oian vahtse keti arvelt kokku.
Silk: No selge, siis ma lähen koostan Uvve Ameeriklase müügilepingu ja paneme kirjad alla, õhtuks võtmed kätte. Saate niimoodi tööl käima akata, et käik püsib sees ja Elmar mängib. Naanõ võib Vana Massinaga edasi sõita, las toob meile õlivahetusse, "teeme välja". Keti võitegi vahetamata jätta, "oiate raha kokku".

Tähendab, vaja on ratas mehannile jätta. Järgmine kord õigel ajal ketti vahetada, et hammakad noorelt risuks ei läheks. Muidu autostumise kordaja hüppab

 
At 14:16, Anonymous Anonüümne said...

Astmaatikud ja huulehaiged hüppasid Tuurdeskiilt maha, Ustigoff ei saanud näitajaid paika, topiti lennuki peale. Kas on veel mõni Matipoeg jäänud, kes kuldkärje ära tooks? Kui ei too, olgu õitsengu- ja viljalõikusaeg lõpetatud kuulutet.

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

13.43
Pole hiromant. Optimist.
Milleks pakun on, et tahaks teada milleks Pullerits valmistub rattal külma trotsides detsembri kuus.

P.s. teadlik et nii Tour down under kui Ewans gp varakult teatanud et jätavad ära.

 
At 15:51, Anonymous Anonüümne said...

Mäs Optim? Naise vana Optima?

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

Kas see veel alles? Ilma hoolduseta, see ammu 100 prossa rooste puretud ja järgi vaid tolm.

 
At 16:18, Anonymous Anonüümne said...

Kuna tunnen isiklikult isake Kägu siis tegin otsa lahti ja palusin Pulleritsu eest vabandust. Kägu vastus mulle - kasvata endale selgroog, sa hale sitakott - ei olnud just julgustav

 
At 17:54, Anonymous Anonüümne said...

Padre on suure südamega ta annab kõigile andeks. Ka isakestele kui need väga paluvad.

 
At 20:19, Anonymous Anonüümne said...

Isakesed ei unusta. Peavad meeles ja tuletavad meelde. Kui kohtupäev käes, teevad arved klaariks.

 
At 11:16, Anonymous Anonüümne said...

Norra ja Rootsi tunnevad eksperti nimega Martinson. Teisi ei ole. Oli juba meelest läinud, aga läheb teemaga kokku.

-----
Tolv år senare kan SportExpressen presentera nya uppgifter om varför Kristina Smigun-fallet har tystats ner från alla håll.

– Någon har gjort ett stort misstag, säger experten Jaan Martinson.

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

Nii sünnib fakt. Ajakirjanik nimetab ajakirjanikku eksperdiks. Miks ma ei imesta? Muidugi, ma ju õpin pidevalt blogiPriidult.

 
At 14:22, Anonymous Anonüümne said...

Kes on siin blogis ekspert seda ütleb P Pullerits. Teised pidagu heaga mokk maas.

 
At 14:27, Anonymous Anonüümne said...

11:16, kas vihjatele sellele vanale kirjatükile.

https://www.expressen.se/sport/os-2018/os-mysteriet-darfor-har-smigun-fallet-tystats-ner/

 
At 15:02, Anonymous Isa Nabullion said...

Räakige eesti keeles kuradi põdrad. Ikka tegi rootsi kulidele haiget et mingi väike mõttetu rahvus võttis nende eest medaleid. Oleks samad medalid venelased sakslased norrakad viinud poleks svenssonitel mingit kobisemist

 
At 15:52, Anonymous Anonüümne said...

Homod sotsid kommud sveedud tiblad ärapööranud isakesed, hr Pullerits kas pole aeg suur puhastus ette võtta?

 
At 17:00, Anonymous Anonüümne said...

Las Padre toimetab. Kui aega saab paneb kõigile šaakalitele litaka nii et tolmab.

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on rohkem nähtud eliidi kintsu kaapimas. Ei ole temas enam rahva innustajat ja noorte meeste võitlustandrile viijat, meest kelle järel rivistub rahvuslik leegion veremaitse huulil

 
At 18:31, Anonymous Anonüümne said...

Eks pinsiaeg läheneb, peab rahulikumalt võtma ja oma asja panema. Kas Priit viina ikka võtab veel? Räägitakse, et vanemad enam nigu ei kannata või nii.

 
At 18:52, Anonymous Anonüümne said...

Vahendan ehk kanaldan teile siin peremeest, kes ise on tähtsal missioonil:
Ma ei ole mingi eliidi kintsu kaapija, 18:12. Enamgi veel: mulle ei meeldi eliit! Mulle ei meeldi, kui keegi arvab ennast kellestki paremaks, kõrgemaks. Mis kuradi eliit?! Kas see on eliit, kes Eestit ära annab, jookseb Brüsseli, lgbt-hullude, homosotside, soroslaste ja teiste sääraste segaste kambas? See ei ole eliit. Tegemist on puhtakujuliste selgrootute, äraandjate, limukate ja reeturitega. Selliseid ei kannata keegi silmaotsaski.

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

Näe Trump ja Putin ammu pensionil, aga võitlevad rahva eest ennastsalgavalt. Pullerits kui varane spordiveteran haigest põlvest hoolimata peaks reeturite ja limukate vastast võitlust juhatama, koordineerima ja isikliku eeskujuga innustama. No pasaran! Patria o muerte!

 
At 20:15, Anonymous Anonüümne said...

Hästi öeldud 19:04 Ma läheks lahingusse küll kui Pullerits isiklikult kutsub. Sõjasarve puhub. Pole midagi ilusamat kui kodumaa eest langeda verepisarad suus
Paul

 
At 23:48, Anonymous Anonüümne said...

Priit langeb kodumaa eest, raketiväelane teeb nii või ilma raketti teele saatmata? Olge muinasjuttudes realistid ikka, ega sportlased nii kaua trennis ka pole olnud, et nii ära kammiks.

Vanasti oli ikka nõnda, et kodumaa eest läks lahingusse aadel, kes oli jõuga varanduse kokkukahmanud ja kes pidi valvama, et ta sulased tema eest usinalt võitleks. Surm oli ikka õnnetuse läbi kui asi täitsa pekki läks. Ei tea, et siin blogis keegi ennast ohverdavalt rabelema hakkaks Priidu tagumendi kaitsmiseks. Isegi Lobamokk hoiab tast võitlemise ajal eemale.

 
At 06:45, Anonymous Anonüümne said...

Mis mõttega meile Eesti riik kui keegi selle eest surema pole nõus?

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

06:45 mis sa pärid punastelt, ihu mõõka!

 

Postita kommentaar

<< Esileht