kolmapäev, aprill 14, 2021

Pullerits: Ärge kiirustage - suusatalv ei ole sugugi läbi! Oma silmaga veendusin!

Eesti on suurte kontrastide maa. Sellal kui Tallinnas jooksid inimesed suvises lühikeses vormis (fotol vasakul) mööda "spontaansetest" meeleavaldajatest, keda julgestas Eesti politsei - sest mõelda vaid, mis saanuks ilma politsei kohaolekuta siis, kui noile kogunenuile tekkinuks vastasjõud, palju suurem ja palju jõulisem vastasjõud! -, sai Tartu külje all tegelikult... suusatada.

Käisin pühapäeva pärastlõunal Lähtel. Selleks ajaks olid Tartu Tähtvere spordipargi ja dendropargi suusarajad, mis lõppenud talveks kaeti minu hinnangul kõigi aegade kõige paksema lumekihiga, täiesti olematusse haihtunud. Nagu poleks neid eales olnudki. Aga Lähtel (fotol paremal ja allpool) - seal oli olukord selline, nagu oleme harjunud nägema mõnikord telerist, kui ümberringi on tärkav rohi ja haljendavad puud, aga nende vahel vonkleb kaunis valge suusarada.

Ah, mis ma siin ikka jutustan. Kui te ise peate oma elumugavuses paljuks Lähtele kohale minna, siis, vastutulelik nagu ma olen, toon teile pildid Lähtelt lahkelt koju kätte. Nautige!

Või tahab mõni öelda, et need pildid on kõik peavoolumeedia vale, et tegelikult ei ole lund olemas, ammugi mitte Lähtel, sest mõelge oma peaga ja nähke suuremat pilti?

Foto 1: Jooksja Tallinnas Toompeal teisipäeva pärastlõunal. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix
Fotod 2-8: Lähte suusarajad Tartu lähedal pühapäeva, 11. aprilli varasel pärastlõunal. Fotode autor: Priit Pullerits

61 Kommentaarid:

At 10:50, Anonymous Anonüümne said...

Aitäh Padre pehme teema eest võtab kohe pingeid vähemaks. Keegi ei kahtle ja pole kunagi kahelnud Padre aususes - veelkord aitäh.

 
At 11:35, Anonymous Anonüümne said...

Jah õige Padre vitsutab meid (asja eest) aga tal on hell süda tegelikult

 
At 12:20, Anonymous Anonüümne said...

Kui rajamasinaga öötundidel rada läbi freesida, siis saab Pulleritsu nimelised karikavõistlused Lähtel maha pidada. Virtuaalse ajavõtuga ja medalid jagatakse blogi kommentaariumis.

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Võhmamehed vaataks meelsasti pehmet kaunitari lumestel kurvidel, see oleks nagu motivatsioon kevadesse kihutada

 
At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas olid seal rattaga läbisõidul?

 
At 14:41, Anonymous Anonüümne said...

Lähte rajad on parim tõestus sellest, kuidas vana (=raieküps) mets suusaraja ümber hoiab lund ja laseb muretult suusatada.

Tähtvere rajad on parim näide sellest, kuidas soojad tuuled ja märg maa võtavad ka paksu kunstlumekihi ruttu ära. Kõige esimesena kaotas lume asfaltkattega ovaal, mis on igast küljest tuultele korralikult avatud, päike paistab hommikust õhtuni läbi lume asfaltile, tulemused on ruttu käes. Laske kohalikul RMK agitaatoril kõik maha raiuda ja sama tulemuse saab igal terviserajal kätte.

Kui lööme need "raieküpsutid" agendast välja, saame edasi suusatada. Kui laseme rekreatsioonialadel raie-ekskavaatoritel riigile kopika korjata ja kodanikud sellega suusaradadest puhtaks lüpsta, võime oma Fischerid sama hästi kui Omnivaga Brüsselisse saata.

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

Trummis ka üksikud fanatid suusatasid veel eilegi, tiirutasid staadioni ümber ringi (mõnisada meetrit). Pühapäev sai veel pisut pikemalt sõita.

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

Väga must lumi. Suusad paneks Brüsselisse saatmise asemel panipaika ja haaraks kirve harvenduseks, ahjupuude tegemiseks, midagi ka töötlejatele.

 
At 16:16, Anonymous Anonüümne said...

Peremees, kas võhmanaistele sinilille pilti ei teinudki ja kevade puhul võhmameestele njuusha või ohhoota scanpixi arhiivist.

 
At 16:33, Anonymous Anonüümne said...

Jah, kevad käes aga õigeid pilte siit näe.

 
At 16:44, Anonymous Anonüümne said...

Skanpiksi arhiivile löövad veel koid sisse kui seda mitte luftitada kevade päikeses

 
At 17:14, Anonymous Anonüümne said...

Haanjas oli veel pühapäeval alpiparadiis, kõvad rajad, päike, palju sõitjaid. Aga seal on ka vist metsa raiumise plaan.

 
At 18:28, Anonymous Anonüümne said...

"mis lõppenud talveks kaeti minu hinnangul kõigi aegade kõige paksema lumekihiga,"

Praegu tegutsev meeskond on kaugel sellest - mõnes raja kohas oli talve haripunktis lund ilmselt üle meetri, teistes parimal juhul 20cm - ja just see viimane number määrab raja kvaliteedi.
Esimestel kunstlume tootmise aastatel suudeti näiteks ovaal katta tänavusega võrreldes 2-3 korda paksemalt ning see ka pidas pikalt sulale ja kevadilmadele vastu.

 
At 19:35, Anonymous Anonüümne said...

Ammu kevad käes, lilled õitsevad, halloo, hooaeg ongi läbi! Ratas, jooks varsti suplus. Püsime ajakohased, eks.

 
At 21:20, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Mehed kuulake parem , kuidas kena tüdruk laulab. Sellel tüdrukul on rohkem mõistust ja põhimõtteid, kui nii mõnelgi mehel. https://www.youtube.com/watch?v=GxOxmZndWHA

 
At 21:51, Anonymous Anonüümne said...

Kuulasin ja ütlen et liiga pehmo . Ootan Metsatölli töötlust. Aga soovitan seda lugu kasutada aktsioonidel kui Sisaskiga ei saa kaubale, äkki leebub ka politseikoera koon.

 
At 21:57, Anonymous Anonüümne said...

Vaevalt Sisaskiga kaubale saab, kui just LGPD üritus ei ole.

 
At 22:05, Blogger Priit Pullerits said...

Mina kui kogenud laulusõnade looja, sh inglise keeles, ütlen, et liiga palju samade ridade kordust, variatiivsust ei ole. Ja kohati läks liiga loosungilikuks, kujundlikkust on rohkem vaja, Otseütlemine reedab ära, kes on veel roheline. Aga algaja kohta ilus katsetus, siit on hea edasi minna.

 
At 22:30, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Sedakorda olen Pulleritsuga 100% nõus

 
At 22:39, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Üldse mulle tundub täna, et inimestele hakkab vaikselt mõistus pähe tagasi tulema, sest isegi Postimees kirjutab päris mõistlikku juttu. Vähemasti suund on õige https://tervis.postimees.ee/7224662/teadlased-tuvastasid-lihtsa-tegevuse-mis-vahendab-raske-covid-19-riski?utm_source=facebook.com&fbclid=IwAR3-lX0N_5_bNC_71B8Ysir2NOWrKuzwSLek4yL26hwVgGoGsrOG-VoCW2U

 
At 23:09, Anonymous Anonüümne said...

Paluks Priidult viidet laulusõnadele mis ta tehtud saaksime luubi alla võtta riimid ja kujundlikkuse.

 
At 23:17, Anonymous Anonüümne said...

Port murdumas võhmameeste blogis selgitatud tõe ees: kui Nabi tiim suudab juhuslikkust tõendada, siis võidakse karistust minimeerida. Neid näiteid on olemas.

 
At 23:24, Anonymous Anonüümne said...

Jah muidugi, kes siis kuulsat heliloojat ja laulude sõnade autorit Priit Pulleritsu ei tea. Kõik muusikakanalid ju otsast lõpuni tema loomingut täis!

 
At 07:48, Anonymous Anonüümne said...

Juhusliku saastumise eest võiks matimehe karistus olla sama pikk kui juhusulikult ja süsteemselt anaboolikumi ja bronhilõõgastit tarvitanud Sundby oma -- kaks kuud, mis juba kantud.

Õigupoolest oleks see ikkagi suurem karistus, kuivõrd Sundbüül lasti ilma igasuguseid võistluskeeldusid või rääkimata koondise treeningutes osalimisest Жаркие-Зимние- Твои nime kandnud olümpiakeskuses suusavahetusega sõidu medali võtmiseks ikka edasi harjutada, võistelda ja olümpiapoodiumile astuda. Matimees on pidanud kodus üksi pulka hammustama ja kangidega junnima.

 
At 09:37, Anonymous Anonüümne said...

Kaks aastat on kukesupp, eluaegne oleks karm.

"Ametlik: FIS mõistis Andrus Veerpalu veredopinguga mehkeldamises süüdi ja määras talle karmi karistuse"

PMi pealkirja meistrid ei ole veel ärganud.

 
At 09:49, Anonymous Anonüümne said...

Aasta pärast on AV jälle puhas poiss. Läks väga lihtsalt. Advukaadid olid head.

 
At 09:51, Anonymous Anonüümne said...

Millal kostub üle maa Tähtveres Pulleritsu nimelise ovaalil Pulleritsu sõnadele tehtud hümn, et joonduda ühtsesse rivvi, vaatega uutesse kõrgustesse?

 
At 09:54, Anonymous Anonüümne said...

Klikkime PMi

https://sport.postimees.ee/7225370/andrus-veerpalu-moisteti-lopuks-suudi

 
At 10:06, Anonymous Ärni Uduverest said...

Võhmameeste hümnid:

Talvel - TSM
https://arhiiv.err.ee/vaata/38681

Sügisel - H100
https://www.youtube.com/watch?v=l482T0yNkeo

Kevad-suveks ootame ettepanekuid või PP-lt uut lugu.

 
At 10:37, Anonymous Anonüümne said...

FIS ei näinud Veerpalu seenioril süüd dopingu tarvitamises, vaid süüd kaudselt kaasa aitamises: https://www.fis-ski.com/en/international-ski-federation/news-multimedia/news/andrus-veerpalu-guilty-of-participation-in-operation-aderlass

Ühtlasi, muuseas, ütles FIS, et This was the last of six doping bans against cross-country skiers and coaching personnel under the jurisdiction of the FIS. See tähendab, et tsirka neljakümnest verekotist sai kuus suusatamise dopingujuhtumit (sj võib arvata, et Verpa vanema verd seal ei olnud). Palju rattureid ja neid muid oli? Üsna kuiv ja kokku kängunud lugu, isegi kui preagu FISi lehel olevad numbrit päris ideaalselt varem meedias avaldatuga hästi ei klapi.

 
At 10:41, Anonymous Anonüümne said...

Veerpalu seenior, nagu ka Nabi, jäi konkreetselt dopingu tarvitamisega vahele, vaielda polnud seal midagi. Veerpalu advokaadid leidsid aga ühest täidetud protokollist kirjavea ja hakati selle tehnilise nüansi kallal nokkima, sellega suudeti vaid Veerpalu medalid ja tiitlid päästa, dopingupatune on ta aga siiski koguaeg olnud.

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

Kas auguga suusa vabrik esitas kahjunõuded?

https://sport.postimees.ee/7225434/suudi-moistetud-veerpalu-ootab-ees-veel-kohtuasi-austrias

 
At 11:49, Blogger Priit Pullerits said...

23:09 ja 23:24, need on pseudonüümi all tehtud ja EAÜs registreeritud. Ma ei taha oma sellealasele tegevusele liigset tähelepanu, seepärast ei ole seda pärisnime alt teinud.

 
At 11:53, Anonymous Anonüümne said...

Veerpalul on kogu sellest aplaavast jummala pohhui sest tal on kogu FIS-i kõige ilusam klassikasamm, mille on heaks kiitnud Kuuse Lembit isiklikult.

 
At 12:11, Anonymous Anonüümne said...

Ok , kui teadlikult pseudonüümi all siis on arusaadav. Aga nimi Priit on laulu sisse raiutud. Seda saab kuulata 0:40 sekundist siit ERM esituses https://www.youtube.com/watch?v=6YFz8bBzS5U&ab_channel=Wieisdiegast.

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

Tänavu talvel tundsin suurt puudust Lembitu Kuusest kui suurepärasest kommentaatorist. Tiislerid pole veel nii omaseks saanud aga liiguvad sinnapoole see võtab aega. Ja meie suusaiidoli klassikasamm on tõesti kogu FIS-i unimersumis parim, teame seda tõesti tänu ainult Lembitu Kuusele.

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Kuuse Lemps ei mõelnud seda ise välja. Talle söödeti see samm ette haipija poolt, kah üks TV kommar aga, mis sest vanast jamast enam.

 
At 12:41, Anonymous Anonüümne said...

Ega Priit ometi Urbsalule laulusõnade Gotta GO juures abis polnud koos ühe teise Priiduga?

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

Intriig on õhus.

 
At 13:14, Anonymous Anonüümne said...

Olümpiakuldasid pole kaelast võetud ja pension teistest vanainimestest 10 aasta varem taskus.
Andrus on legend!

 
At 13:25, Anonymous Anonüümne said...

See artikkel Urbsaluga , peab üles otsima ja vihjeid lugema terasemalt...

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

https://leht.postimees.ee/7130797/eha-urbsalu-mida-oleme-kuulnud-naistest-ja-hollywoodist-see-koik-on-tosi-ja-veelgi-hullem

13:25, andke siis tulemustest teada.

 
At 13:41, Blogger Priit Pullerits said...

Vale kivi alt otsite!

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

Verpa sammu tahaks vaadata ammulisui veel ja veel. Kes soovitab reede õhtal kella kuueks parima video, sellele otsitakse Njuuša asemel midagi kodumaist välja.

PP pseudoka alt tehtud laulude pommuudis lõi jalust! Tuleb kõrvad linna peale saata ja kilvavormis vastus letti lüüa. Keegi on kindlasti näinud lahtiste akendega Voyageri, kus acapella või karaoke vormis lüüriline meeshääl kõvasti kõlab. Kindlasti on. Sellised asjad ei jää kuulmata Võhmamehe, eriti suusatamise taustaga võhmamehe kopsud on võimsad, kindlasti kõva kõlaga! Kindlamasti!


Korralike ärinimedega seoses tuli ühtlasi meelde, et kaubamärgi "Tomati-Talvo" taotlus M202100349 on nüüd avaldatud ja kui keegi enne 01-06-2021 seda ei vaidlusta, läheb asi lukku ja ainult ühel mehel on kaubamärgi õigused selle nime all kaubaklassi nr 30 kuuluvat ketšupit käitlema hakata. Mul tekkis küsimus, et kas sõiduteel sellenimelisi värskeid tomateid peab nüüd mingi muu pseudokaga demoma hakkama või peame ketšupile üle minema.

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

13:38 kahjuks pean teatama et raudkindlaid seoseid ei õnnestunud tuvastada, peale paari. Priit küsib : Kust te loomingulisus pärineb? ja Eha vastab: Eks see geenidest tuleb. Seega peab siinkohal ekstrapoleerima pisut, ehk küllap see tuleb Priidu geenidest. Aga otselinki nende vahel ega vihjeid siiki ei õnnestunud tuvastada, sest mõlema NY-s viibimise aeg ei kattu.
Samas mainib Eha , et ; Laulud tulevad siis, kui olen romantiline, lendan näiteks lennukiga Pariisi. Priidu lennukirg on ju paljudele teada ja ka siinses blogis põhjalikult dokumenteeritud blogiperemehe enda poolt, veel üks pisike idee kus sünnib tõeline looming.
Mul oli kõva spordisõbrast kolleeg kelle puhul katlustati , et on pool elu hapnikuvõlas elanud seepärast värvikas jutt ja lennukad ideed.

 
At 15:06, Anonymous Anonüümne said...

Loogiline oleks, et dendros tõusuvarianti raiudes tuleb geniaalne mõminaräpp kui iseenesest. Midagi Metsakutsule, väiksele PD-le jt?

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

Veerpalu klassika

https://www.youtube.com/watch?v=frvuRBhbzvM

https://www.youtube.com/watch?v=Qemtcnq4MgI

 
At 16:43, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, ma ei tee räppi. Räpp on teismelistele. Ma olen meloodilise ja lüürilise stiili austaja. Kui tegin eelmisel nädalal uudislugu, et Toompea meeleavaldajad on kasutanud laule loata - mis oli metsik hitt! - ja rääkisin Eesti Autorite Ühinguga, kasutasin juhust ja kontrollisin järele, kas mu tehtud laulusõnad on ikka nende andmebaasis sees - jah, on küll, sain kinnituse.

Siin see hittlugu:
https://leht.postimees.ee/7220713/armastatud-laulud-laksid-meeleavaldusel-kaiku-ilma-loata

 
At 16:59, Anonymous Anonüümne said...

Jah, hip-hop skeenes möllata oleks teie jaoks natuke pentsik. Kuid Ameerika käikudest meenub, et te hindate kõrgelt 60ndate USA värki. The Mamas & the Papas "Monday, Monday" on võrratu, ehk olete julgemgi ja panete vahetevahel muusikamängijasse The Beach Boysi "Good Vibrations", mis viib mõtetes ilusasse ja edukasse Ameerika Ühendriikidesse.
Kokkuvõttes, te ehk tõlgite laulusõnu maakeelde?

 
At 17:51, Anonymous Anonüümne said...

Kõik need ameerika vibrad on narkouimas kultuurimarksismi toodang mis mõeldud ameerika ja hiljem kommunismimaade noorsoo dekadentseerimiseks ja kahju et Pullerits siin õla alla pani. Otsi nüüd mehi kes 5k alla 16min jookseks. Või 800 alla 2min. Ei ole

 
At 18:10, Anonymous Anonüümne said...

17:51, kõik õige, aga võib-olla on siin lugu teistpidine ja PP pani õla alla meie vabaduselauliku venekeelsele repertuaarile. T.Mägi teab, kust on tema väärtused pärit. Samas, siin on jällegi see lugu, et PP kodust leiab paremini vene keelt kõneleva isiku kui ta ise.
Tuleb vist jälle hr Kägu abi küsida, ta ehk käis Toompeal rahvaga ühte hingamas ja kuulis, mis laule ja loomingut varastati.

 
At 19:23, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits on süüdi et noored ei jaksa enam joosta ja hüpata?

 
At 19:54, Blogger Priit Pullerits said...

16:59, aitäh kaasa elamast ja mõtlemast.

The Mamas & The Papasel on kaks head lugu, teie nimetatud "Monday, Monday" ja "California Dreamin'" - kuulake seda ka. Vaat need on lood! Jah, minu maitse.
Aga laulusõnade tõlkimisega ma ei tegele. Pigem ikka originaallooming.

The Beach Boys meeldib ka, aga "Good Vibrations" küll lemmik ei ole. Neil on teisi häid lugusid, enamik USA-teemalised.

Aga kui tahate midagi väga võimsat Ameerika-teemalist, siis ülikõva on Neil Diamondi "Coming To America" - kui seda kuulate, kui olete USAsse just jõudnud, võtnud rendimaasturi ja alustanud näiteks sõitu Denverist üle Kaljumägede Moabi suunas - sellest võimsamat emotsionaalset laksu on võimatu ette kujutada:

https://www.youtube.com/watch?v=FFwSzZQ4MVI

 
At 20:01, Anonymous Anonüümne said...

Võimas!

 
At 20:16, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas on võimalik, et nii kõrge tähelepanuvajadusega inimene nagu Priit kirjutab laule vale nime all ja varjab seda kiivalt? Äkki need laulud ikka ei ole nii head?

 
At 20:17, Blogger Priit Pullerits said...

Just, 20:01 - ja kujutage ette, kui see taustal mängib, kui vaatate seda sõitu, mida kirjeldasin, mitte esimesest minutist, vaid umbes teisest - minu video mängima ja siis valige Coming to America taustaks:

https://www.youtube.com/watch?v=1UEXvD3xWcQ

https://www.youtube.com/watch?v=FFwSzZQ4MVI

 
At 21:00, Anonymous Inspektor Kukeke said...

Kiirteel hoia paremat või keskmist rada, meile, kui sellistele teedele satume, meeldib uimata vasakpoolsel, seal aga anna lapatsit või jäta kiirematele (sõiduvideo esimesed minutid, hiljem kõik okei). Autostradal piibitatakse sind kiiresti õigele rajale, võib-olla ka meerikas.

 
At 21:01, Anonymous Anonüümne said...

Psühholoogid on väitnud, et tavaliselt mõjutab teismelise iga kõige rohkem muusikalist maitset. Priidu teismelise iga jääb 70-ndate teise poolde ja pealegi vene aega. Tol aja möllas USA -s Billy Joel, Dylan, Fleetwood Mac, Eagles , Dolly Parton, Willie Nelson jpt. Aga selle kraami kättesaadavus oli vist kah mitte nii lihtne kuigi mitte võimatu. Priit on vist saanud mõjutatud pigem hilisemas elus kui kand juba ameerika pinda oli surutud kindlalt. Aga tõenäoliselt pole Priit ka tavaline inimene ega allu psüholoogia väidetele.

 
At 21:17, Anonymous Anonüümne said...

Ei tea kas sai maha magatud aga kuidas sai Kindral sakslasest doktori juurde suunamise, kas sidemehe jäljed viivad Riigikogugusse? Imelikul kombel on vahele tõmmatud peamiselt eestlased ning muud on osavalt puhtaks pestud. See viitab, et soovitjate ring on kõrgest soost.

 
At 22:19, Anonymous Anonüümne said...

Kes krt seda riiki siis juhib? Kes teab see vastaku https://www.facebook.com/anastasi.paju/videos/4142581705760505

 
At 22:27, Anonymous Anonüümne said...

Eelmise koalitsiooni ajal, kui reformierakond oli oppositsioonis, siis nad teadsid täpselt mida kõike peaks tegema, kuidas nemad teeks paneks ja oleks. Samamoodi nagu nad varasemalt pikalt võimul olles ei teinud, ei pannud, ei olnud, siis nüüd ei suuda nad isegi kellegi Kalle Grünthali lihtsatele küsimustele vastata. Hr Pullerits, nüüd peate küll riigi üle võtma, sest riik on täiesti ilma juhtimata ju!!

 

Postita kommentaar

<< Esileht