esmaspäev, juuni 28, 2021

Pullerits: Kus asub Eestis rattureile parim kergliiklustee?

LISATUD VIDEO.

Üks tabel ja pingerida on Eesti jalgratturitele puudu. See on parimate kergliiklusteede pingerida. Ma tean kõvasid mehi, kes ei julge maanteel rattaga sõita – näiteks tunnistas mulle paar nädalat tagasi Eestis siiamaani väga tuntud endine laskesuusakoondislane, et tema ei söanda Tartu-Tallinna maanteele rattaga minna –, mistõttu muutub ilmselt üha aktuaalsemaks, kus saaks korralikult, st ohutult ja ilma rohkete ristmike takistusteta rattaga vajutada.

Kindlasti on selles edetabelis üks pretendente kõrgele kohale parajasti viimast lihvi saav Narva-Jõesuu ja Narva vaheline ligi tosina kilomeetri pikkune kergliiklustee. Käisin seda piki Narva jõe läänekallast (fotol vasakul) kulgevat teed nädala lõpus proovimas, mõlemas suunas. Plussid on: piisav pikkus; vähe segavaid ristmikke; hea sile asfalt, vähene liiklus, olgu jutt jalutajatest, jooksjatest, rulluisutajatest või ratturitest; mõlemas otsas linn (mitte nii nagu enamik teisi kergliiklusteid, mis viivad küll linnast välja, aga lõpevad siis põllu servas või metsa ääres). Ülevaate sellest rajast saate siin!

Igal juhul on Narva-Jõesuu ja Narva (fotol paremal) vaheline kergliiklustee palju etem, kui ükskõik milline Tartu ümbruse kergliiklustee, mis on enamasti liiga liiklustihe; arvukate ristmikega, kus peab hoogu maha võtma; siin-seal ka muhliku või kulunud asfaldiga. Ma teisi Eesti kergliiklusteid eriti ei tea, mistõttu küsin – kui olete Narva-Jõesuu ja Narva vahelise kergliiklustee reportaaži ära vaadanud –, mis võiks olla harrastajaile veel paremad või vähemalt sama head ja mõnusad kergliiklusteed. Palun, kas lisaksite mõne argumendi ka, nagu lisasin omalt pool eespool, olgu nii poolt kui vastu, et pilt saaks aus.

Äkki saame siin kamba peale kokku rattureile parimate kergliikulusteede edetabeli või vähemasti loetelu, millest oleks suvel kõigile kasu ja vaheldust! Ja miks mitte avaldada see pingerida suures ajakirjanduses?! Kes soovib, et tema panus seejuures saaks ära märgitud, lisage julgesti oma nimi, kuid kohustuslik see mõistagi pole.

Teeme üheskoos ära ka midagi asjalikku!

*

Teadmiseks neile, kes maasikaid ostavad, olgu sportimiseks vajaliku raua või muude ainete saamiseks: sain läbinisti veenva teadusliku kinnituse, et kui soovite võimalikult puhtaid, st keemiliselt töötlemata maasikaid, siis eelistage igal juhul eestimaiseid.

Foto 1: Narva-Jõesuu ja Narva vaheline tee Narva jõe kaldal. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2: Eesti piiri tulp Narva jõe kaldal. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 3: Vaade Narvat (vasakul) ja Jaanilinna ehk Ivangorodi lahutavalt Narva jõele. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 4: Vaade Vene poole rajatisele Narva jõel. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 5: Vaade Jaanilinnale ehk Ivangorodile laupäeva hommikupoolikul. Foto autor: Priit Pullerits

36 Kommentaarid:

At 10:32, Anonymous Anonüümne said...

See rattatee ju poolik värk. Miski haltuura. Äkki sügiseks on parem, praegu jäi väga kõhe tunne. Muidugi parem sellest, et enne polnud miskit. Ja see nüüd väga vajutamise tee ei paistnud just olevat. Eeldus on ikka see, et pidurid on hästi timmitud ja tuunid oma kiirust vastavalt tegelikele oludele. Lisaks tankitoru jutt on suht nõrk sest - The Americans also concluded the maximum range of the gun was 2–3 km (1.2–1.9 mi), but the effective range was only up to 1,900 m (1.2 mi). Ütleme nii, et kui see sitikas paugutama hakkab, siis lükatakse ta kärmelt Narva jõkke.

 
At 11:31, Anonymous Anonüümne said...

Elva maantee Nõo ristist läbi Nõo ja Vapramäe kuni peaaegu Elvani. Liiklus hõre. Miinuseks, et Elvasse sissesõit (2km) on alles planeerimisel ja Külitsest kuni Nõo ristini (3km) puudub kergliiklustee.

 
At 13:06, Anonymous Anonüümne said...

Laske traktoriga üle saab sile asfalt küll

 
At 13:33, Anonymous Anonüümne said...

Johhaidii käib tsivilisatsioonide sõda meid imetakse verest tühjaks tõmmatakse traktoriga siirud näkku ja teie jandite kergliiklusteedega. Pullerits kasva suureks ja millal kommunistidele säru teed? Sa rohkem sõbrustad nendega.

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

Meie maadleja on audis, kes siis medalid koju toob.
Pulleritsu ka olümpiale ei lasta?!

 
At 20:02, Anonymous Anonüümne said...

Neli sõudjat ja Epp toovad medalid ära.

 
At 20:13, Anonymous Anonüümne said...

Mida te siin pidevalt hädaldate.

 
At 21:05, Anonymous Anonüümne said...

Idapiir võiks ikka tipptopp olla. Kaua see kommude pärandporr seal püsti püsib? Tegelikult oleks ammu aeg postamendilt vanaraud Emexi veskisse saata.

 
At 21:28, Anonymous Anonüümne said...

Kurat õige

 
At 08:50, Anonymous Anonüümne said...

Las Pullerits käib olümpial ära pärast vaatame kuidas kommudele säru teeme.

 
At 09:01, Blogger Priit Pullerits said...

Heiki Nabi sai distsiplinaarkomisjonilt tõesti kiire ja karmi karistuse, mis on huvitav, arvestades, et tema kaitsemeeskond oli enne omapoolsete argumentide esitamist Nabi kaitseks väga enesekindel.

 
At 10:08, Anonymous Anonüümne said...

On võimalus, et Nabi polnud oma jope. Igatahes on tegemist hea näitega noortele, et dopingu panemine pole vahelejäämisel tolereeritav ja sellega tegelemisel peavad olema väga head, usaldusväärsed ja korraliku renomeega soovitajad. Ärge sellega ise tegelege.

 
At 10:19, Anonymous Anonüümne said...

Oli ette teada et läbikukkumine. Nabi lubadus et välismaa tuntud teadlased seisavad tema poolt on lapsik.
Keegi kirjutas EPLis üli lolli jutu väikerahva vastasusest. Olge nüüd, keda huvitab eesti kes maks 1-2 medalit võimeline võitma. Kus nagin käib on suured kes medalite üldarvult võistlevad. Usa venemaa hiina, britid prantsus võistlevad omavahel

 
At 11:03, Anonymous Anonüümne said...

Distsiplinaarkomisjon, kes tühistas esialgse võistluskeelu, paugutas nüüd täie rauaga. Muljet avaldav ümbersünd.

 
At 11:19, Anonymous Anonüümne said...

Mõni spetsialist võiks lahti seletada, Pullerits on autsauder, temale infi ei nõristata

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

Jääb mulje, et vaadati Nabi vormi ja kui see jäi praegu pronksi tasemele, siis otsustati, et kehva meest pole mõtet päästa. Loeb ainult võit.

 
At 11:59, Blogger Andres P said...

Autor on selle kommentaari eemaldanud.

 
At 11:59, Anonymous Anonüümne said...

Doktor Pullerits teab alati rohkem kui räägib. Taktika

 
At 12:04, Blogger Andres P said...

"et tema kaitsemeeskond oli enne omapoolsete argumentide esitamist Nabi kaitseks väga enesekindel." - mitte enesekindlat kaitsemeeskonda pole mõtet palgata. Isegi kui meeskond kuskil sisimas teab, et tervikuna on asi natuke hapu, otsitakse mingi nüanss ja mängitakse selle peale, enesekindlalt. Tänapäeva kohtud on sageli nagu WWF/WWE - suur klounaad.

 
At 18:44, Anonymous Anonüümne said...

Miks uudiseid vähe peale jookseb? Suvi küll aga olümpia eel peaks kobrutama kuulujutte ja spekulatsioone nii et internet märg ja tilgub üle ääre.

 
At 20:47, Anonymous Anonüümne said...

Tokyo Olümpiast olulisem on see, et kas me näeme Pulleritsu Rally Estonia stardis või mitte.

 
At 22:53, Anonymous Anonüümne said...

Kui Pullerits läheb rallile on tema maine määritud kah

 
At 09:30, Anonymous MargusM said...

Täiesti arusaamatu miks peab üldse treenima Tartu-Tallinn maanteel, kas mujal pole ruumi? Võtku kaardirakendus ette ja avastagu rohkem võimalusi oma koduümbruses liikumiseks.
Kas kergliiklustee otstarve on "rattaga vajutamine", kindlasti mitte. Seetõttu on tegemist koduperenaistele suunatud teemapüstitusega. Hapukurgihooaeg juba käib!

 
At 10:27, Blogger Priit Pullerits said...

Hmm, see on nüüd juba tõsisem jutt.
Tartu medtöötaja rääkis mulle tuttavast, umbes 40ndates naisest, kes oli saanud koroonavaktsiini, pärast mida tekkis tromb ja oligi minek. Tilluke laps jäi emata. Arvestades allikat ja tema lähedust ohvrile ning et olen seda ise otseallikast kuulnud, paneb see kogu asja hoopis teise valgusse.
Ütlen otse, et mul ei ole väljakujunenud seisukohta, kas vaktsiinid tapavad või mitte, lähtub tõsiasjadest, mille teada saan, aga siin on mul kahtlus, et kuna ju keegi otse vaktsiini tõttu sure, vaid vaktsiin võimendab tõenäoliselt nõrkade kohtade probleeme, siis on loogiline, et kirja läheb surmapõhjusena see, millesse inimene suri (tromb), mitte aga see, mis suure tõenäosusega trombi tekke vallandas.
Karm lugu...

 
At 10:44, Anonymous Anonüümne said...

Nii, et ikkagi sapsud sees. Hirm. Äkki tapavad ära. Vaktsiiniga. Kas lihtsal sõduril on hirmu lahingusse minnes? Kas lihtsal ehitajal on hirmu objektil turnides või augus müdistades? Ja mis on lihtsa ehitaja või sõduri palk? Palgaks on täis kõht ja kuiv ase kui katus terve ja seda kuni järgmise lahingu või auku ronimiseni.

Kindlasti on trombide teke tähelepanuväärne jama. Tundmatu maa. Aga kumb siis on parem kas inimesed kes surevad avatud piiride puhul kui kärbsed või see kui kõik riigid kehtestavad liikumispiirangud ja koduaresti oma kodanikele regulaarselt nii 2-3 korda aastas kuni kolmeks kuuks korraga? Äkki arutaks selle teema lõpuni.

 
At 11:46, Anonymous Anonüümne said...

Samuti 1000 inimest, kus koroona otsis ülesse nõrgemad kohad orgamismis ja oligi minek.
1000 on eesti kohta ikka juba korralik number

 
At 12:08, Anonymous Anonüümne said...

Enamuse nende 1000 nõrgim koht oli vanus. https://www.telegram.ee/eesti/fakt-eesti-koroonasurnute-keskmine-vanus-on-796-ja-eesti-keskmine-eluiga-on-786

Nüüd kus on vaktsiinid olemas saab uut lainet ohjeldada riigikogu seadusega, et need kes on vaktsineerimata pensioni ealised, need korontsi diagnoosi puhul haiglaravi ei saa. Muud koroonapiirangud võib Eesti likvideerida. Ülejäänud riigid tehku mis tahavad. Lihtne ja väga tõhus meede, mis annab inimestele valiku oma saatuse üle enda kätte.

 
At 15:00, Anonymous Mehine Risto said...

Kas Pullerits õhtuti jalkat vaatab telekast?

https://lh3.googleusercontent.com/ngPA5ujXOT9gQz73j128m5Edy_q8BjfAGUAnTqy9lOA71mwsXaexBWzRwB7dwUf6IMAvdwJy_JMQhxBsslovo7pSJCk=w640-h400-e365-rj-sc0x00ffffff

 
At 16:38, Anonymous Anonüümne said...

15:00 pole vaja, võhmamehed lähevad liiga särtsu täis ja debatt suubub taas tupikusse. Kui te mehed teaksite et Laura suples basseinis ja demonstreeris bikiini keha aga seda uudist otsi tiku tulega taga.

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

Ei saanud aru, et kes neist Risto pildil ründaja ja kes kaitsja. Reied kõigil ühesugused. Need vist ei saa pallilegi pihta.

 
At 17:17, Anonymous Anonüümne said...

Kavatsesin trenni minna aga bikiini kehade paraad viis mõtted mujale. Olümpial on ka bikiini kehad, ralli estonial on bikiini kehad. Mmmanahhh

 
At 17:55, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas Pullerits olümpiale saab? Bikiini keha tal ei ole rohkem selline võhmahundi keha on.

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...

Oi jumper sumper see veel puudus õlitatud bikiini kehad, kas Pullerits sai ülesande tantsupoiste tiim üles ehitada?

 
At 22:06, Anonymous Anonüümne said...

Kuna PP covidi antivaxxerina olümpiale ei pääse, siis üks, mida Eesti rallil hea organiseerimistöö ja kõvade, ent vähese konkurentsiga spordimeeste soorituste taustal võiks kajastada, on rallipubliku käitumine ja kultuur. Aus reportaaž fizzi- ja longerorahvast, nagu jalkaprimaatidest, on käiku väärt.

 
At 23:56, Anonymous MargusM said...

PP-d ei tohiks üldse rahva hulka lasta, jääb veel haigeks.. ja kui haigeks jääb hakkab veel teisigi nakatama.
Vaktsiinihirm on ikka imelik asi, rattaga sõites hukkub ka inimesi aga nii paanilist kartust ühiskonnas pole täheldanud..

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

Kes pole vaxxineeritud istub kodus ja imetleb õlitab kodus oma bikiini keha ja loeb suusablogi postitusi keha kehandusest

 

Postita kommentaar

<< Esileht