kolmapäev, juuli 28, 2021

Pullerits: Mis alad tuleks olümpialt kiires korras kõrvaldada?

Ivar Juršenko ütles teleülekandes, et Tanel Kangerti (fotol vasakul) eraldistardist sõit Tokyo olümpial oli keskpärane. Kangert ise andis veelgi karmima hinnangu: kohutav. Grupisõidus sai Kangert pisut rohkem kui kümneminutilise kaotusega 46. koha. Peeter Pruusi võtsid kohtunikud liidritega liiga suureks kärisenud vahe tõttu sootuks maha. Naiste maastikusõidus sai Janika Lõiv loodetud esikümnekoha asemel 17. koha. Rohkem Eestist ükski rattur olümpial starti ei pääsenud.

Sõna on spetsialistidel: mis hinnang Eesti rattaspordile Tokyos anda?

Võime öelda, et rattaspordis on maailmatase hirmkõva ja pelgalt seetõttu on kiiduväärne juba see, et üldse kolm Eesti ratturit olümpiale sai. Ja see taseme väide muutub veenvamaks, kui vaadata näiteks sellist ala, nagu 3x3 korvpall, kus osalevad ka lätlased (kahel alumisel fotol heledates särkides), kes pääsesid lausa finaali. (Üleüldse, miks 3x3? Mida tahetakse selle tehtega, mille tulemus on 9, meile öelda? Õige oleks 3 v. 3 [3 versus 3] ehk kolm kolme vastu korvpall.)

Vaadanud kolm kolme vastu korvpalli, jõudsin paari minutiga järeldusele, et see ala ei peaks olümpiaprogrammi kuuluma. Sest kes näinud pisutki klassikalist korvpalli, saab isegi mitteprofessionaalse pilguga aru, et 3x3 korvpall on amatöörlik, heal juhul tugevate harrastajate turniir. Olümpial peaks aga olema iga kavas olev ala maailma absoluutsel tipptasemel, mida on nauding vaadata.

Kuid kolm kolme vastu korvpall Tokyos on sama, et lähed La Scalasse või Metropolitan Operasse, aga seal esinevad lauljad, kellel poleks kohta isegi Estonia või Vanemuise lavale. Ei mingit atleetlikkust, ei mingit erilist meisterlikkust. Läti ja Hollandi mängus nägin paari minuti jooksul kolme olukorda, kus kolme punkti joone tagant teele saadetud pall ei tabanud isegi korvirõngast.

Nii see olümpia alla käibki...

Mis on veel alad, mis teie meelest ei peaks oma osalejate tasemelt kuuluma olümpia programmi?

Foto 1: Tanel Kangert Tokyo olümpial eraldistardist sõidus. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 2: AP fotoallkiri Scanpixis väidab, et pildil Tanel Kangert Tokyo olümpial eraldistardist sõidus. Aga ei ole ju! See on sakslane. Foto autor: AP/Scanpix
Fotod 3 ja 4: 3x3 korvpalli mäng Läti ja Jaapani vahel Tokyo olümpial. Fotode autor: SIPA/Scanpix ja AP/Scanpix

146 Kommentaarid:

At 13:53, Anonymous Anonüümne said...

See, et profid olümpiale lasti on kohutav viga. Oled proff - teeni pappi aga ära tule mängudele oma võimekusega kekkama. Olümps on ikkagi noorte amatööride spordipidu. Tase pole nii oluline kui alade arv. Alasid peaks olema oluliselt rohkem. Olümpia peaks olema koht, kus kõik alad on esindatud, milles MM-i peetakse. Tokyo olümpia näitab, et alad ei kaota midagi kui vaatajaid pole kohal. Võlutöö teeb TV ja Internet. Kas rõõmustasime vähem kulla pärast mis võideti tühjas saalis? Ei! Meie rõõm on endiselt siiras. Olümpia ei pea olema sportlaste kondoomirikas kepipidu mis toimub olümpiakülas. Oluline on, et tiitlid jagatakse ükskõik kus maailma nurgas. Nagu jalka MM. Võistlused toimusid korraga erinevates riikides. Sama peaks olema ka Olümps. Ainult siis on olümpsil tulevikku kui sinna kaasatakse kogu sporditegevuse vikerkaar!

 
At 13:58, Anonymous Anonüümne said...

Jah see 3x3 koss on hale vaadata. Eesti meestel praegu kadedus suur. Prrovisid ka peale saada aga kaotasid Mongooliale. Oleks olnud 4 mehel võimalus olümpiavõitjaks tulla ja veel korvpallis. Pauhti Jordantsiku ja MustaMambaga võrdseks.

 
At 14:01, Anonymous Anonüümne said...

Suure maailma meedias on olümplane nr1 neegritüdrik kummipall Biles. Nuttu kui palju, Valge maja toetab kogu maailma progresssiivne üldsus toetab. Nimetatakse Goat. Ei ole, goat on ikka rumeenia ja vene tüdrukud. Ühesõnaga, perse mis toimub

 
At 14:38, Anonymous Poliitkorrektne spordikommentaator said...

Biles on tüüpiline Ameerika peavalumeedia ja pööblimeedia ehk sotsmeedia haip: neegritüdruk, kes peab kandma oma väikestel õlgadel kogu progressiivse maailma lootusi ilusast tulevikust, aga kes selle koorma all lõpuks kahjuks murdub - see on see narratiiv. See on nii tüütu! Tegelikult, kui vaadata kaine pilguga, on Biles plikaliku ala inetu kehaga esindaja, 142 senti ebaproportsionaalsust ja kasinat, puuduvat naiselikkust. Liiati ei tule ta oma tunnetega toime, kuigi pole mingi pubekas, vaid 24. Nõrk! Umbes sama, kui Lehis ka hakanuks pillima, kui poolfinaalis kaotas, ja kõik teised puu taha saatnuks. Biles ei ole mitte mingi kangelanna, kellest mingit suurt lugu hakata küpsetama.

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

Väga kahju et sellest jässakast, käed sama paksud kui jalad nukust kõigi aegade kangelanna loodud. Comaneci ja vene tüdrukud olid kenad sihvakad, füüsilises võimlemises on paksukesel kergem, kompaktne kere peab hüpetele ja löökidele kergemini vastu. Vene tüdrukutele on samasugune stress, sa ei tohi võistkonda alt vedada, ameeriklased hakkasid muidugi kohe tänama ja kaasa tundma, knäu

 
At 15:06, Anonymous Anonüümne said...

Ootame mis Kägu ütleb temale lõplik sõna

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

Kõik uued alad - surf, rula, pehmepall, sportronimine, 3x3 - võiks maha võtta välja arvatud karate (jalg-käsi võitlus), mis võiks asendada taekwondod (jalavõitlus).Golf samuti maha, las ajavad palli auku raha eest oma võistlustel. Kujundujumine ning vettehüpped on ka liiast.

 
At 15:26, Anonymous Anonüümne said...

Rula surf vigursuusk on trikialad, need ei tohiks olümpial olla. Nah lauatennis ka aga seal on punktide lugemine, sufis annavad hinde kohtunikud mis on subjektiivne.
Vettehüpped on karm ala. Pealegi seal on homod seda ei puutu.

 
At 15:47, Anonymous Anonüümne said...

Kui suusablogis homodega karm olla saab Pullerits Postimehes peapesu.

 
At 16:45, Anonymous Anonüümne said...

Kuus on darts, male, kabe, pokker, elektroonilised sportmängud - virtuaalsed tankilahingud? Sellist sporti tahame. Seda, et miskid imelikud 20 aastat treenivad, et tulla nn olümpiavõitjaks on ausaltöeldes probleem. Inimesed keeravad oma elu spordi tõttu tuksi. Nägite kuidas Võsa Pets Pulleritsule ära pani, ähh? Rämedalt pani. Sellist äksess zurnalistikat nagu Võsa tegi naistrekiratturist olümpiavõitjaga, pole Priit veel suutnud. Igatahes. Inimene elas mööda nööri vähemalt 20 aastat ja seda kõike tänu nõukogude propagandale pähe istutatud olümpia nimel. 20 aastat on ju terve inimpõlv. Olümpiaunistus rikkus noore inimese elu sisuliselt ära...

 
At 17:03, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Palju õnne lätlastele. Väga mehine mäng oli. Oli kõvasti draamat ja põnevust jätkus kuni lõpuni. Lätlased näitasid sisu ja panid tiblad paika. Õnneks Pullerits ei otsuta millised alad olümpial osalevad millised mitte. See 3 vs 3 on rohkem meeste mäng, kui tavaline korvpall, kus viimasel ajal on liiga suur roll kohtunikul. Muideks huvitav millepoolest on see 3 vs 3 korvpall halvem kui näituseks rannavõrkpall?

 
At 17:23, Anonymous Anonüümne said...

Imelik küll. Kui ameerika ja prantsus oma ambaalid välja pannud siis võitnuks läti pensionäre. Nad vist ei panusta. Noortepärased alad ei peaks sees olema, see just näksib olümpia autoriteeti. Palju jama. Kui Putin Roki presidendiks panna ta lööks korra majja. Ansip talle abiliseks.

 
At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

Selline targutamine ei vii niikuinii kuhugi. Võiks ju õelda, et olümpial peaks olema ainult klassikalised olümpia-alad. Samas paljud alad on modifitseerimisete ja kokkusurmistega ära lörtsitud ja pealtvaatajate jaoks igavaks tehtud. Võtame näiteks klassikalise maadluse. Kaks suurt meest pusivad paar minutit ja kallistavad teineteist ning peale seda vaatavad ootusärevalt kohtunikule otsa, et see ütleks, kumb võitis. Igatahes on selles 3x3 kossus kindlalt kõvasti rohkem sporti ja põnevust, kui vähemalt pooltes teistes alades

 
At 17:34, Anonymous Anonüümne said...

To 17:23 Mingil seletamatul põhjusel nad ei pannud neid ambaale välja? Kõigil riikidel oli võimalus OM ile kvalifitseeruda. Kusjuures, need on täiesti erineva iseloomuga mängud ja pole üldse kindel, et näiteks 3 keskpärast NBA mängivat prantsuse või ameerika neegrit nende läti penskarite käest korralikult türnüflisse ei saaks. Spordiajaloos on küll ja küll juhtumeid, kus kõvad tavalise kossuvennad, suvaliste külapoiste käest tänavakorvpallis korralikult peksa saavad. Seda sama on juhtunud ka korduvalt meil Eestis

 
At 17:40, Anonymous Anonüümne said...

Bilesi ja Osaka lugude peal mängitakse välja rassismi ja vähemusi. Kuskil oli pealkiri et nad vaesedkesed peavad lahendama maailma muresid ja see on neile koos spordiga liiga raske.
Jälk propaganda. Must treener teda kindlasti keppis ja nüüd on kogu maailma trennad süüdi laste ahistamises.

 
At 17:55, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole see tänavakorv nii ime midagi. Sa paned pika ja kiire venna vastu kes sulle kulpe laob ja lauad maha võtab. Söödud ka vahelt nagu suures kossus usa teeb, neil käed väga kiireks treenitud ja ongi street vennad nulli peal. Korvpall on füüsiline mäng.

 
At 18:20, Anonymous Anonüümne said...

Ottist on kahju. Naisel on kõvasti mune, aga liiga hilja on üritada Eestis demokraatiat, sõna- ja mõttevabadust kaitsta. Põhiseadus on juba ammu jalgealla tallatud. Argpüksid vaatavad pealt, kuidas zombid talle kambakat teevad. Varsti ühineb nendega ka Pullerits, zombidega liitumine päästis talle töökoha ja ees terendab võimalus saada Kiislari suguseks priviligeeritud staarajakirjanikuks.

 
At 18:31, Anonymous Anonüümne said...

18:20 ah mis sa seletad, Pulleritsul olid munad läinud juba enne zombi segu sisse süstimist. Valis teine hoolega teemasid mis jõukohased tundusid ja vastaseid, keda võis karistamatult kannist näksida. Eks talle anti valida, et kas astud "võitjatega" ühte paati ja kirjutad oma nürisid ja vaimuvaeseid soperdisi edasi või saad kinga. Kunagisest terava sulega sensatsioonilisi artikleid kirjutavast mehest on järel ainult sammaldunud varemed

 
At 18:36, Anonymous Anonüümne said...

Arusaamatu, miks pole veel e-sporti olümpial?

 
At 18:38, Anonymous Anonüümne said...

Väga hästi eelmised,nagu ta armastab öelda sitakott,aga pole tast sedagi alles jäänud.

 
At 18:43, Anonymous Anonüümne said...

Mis te sitakotid siin mögisete!

 
At 18:43, Anonymous Anonüümne said...

Minge oma lameda vaktsiini mögaga ometi mujale.

 
At 19:59, Anonymous Anonüümne said...

Edaspidi võiks selles blogis sõna võtta ainult über inimesed, st vaksitud inimesed. Ülejäänud minge ja halage mujal ja võtke oma Kägu ka kaasa!

 
At 21:03, Anonymous Anonüümne said...

Tänavakossul pole häda midagi, vähemalt on selgelt paigas mille eest punkte saab. Pigem võiks olümpialt kaduda kõiksugu tsirkuse stiilis taidlemised, mille eest kohtunikud oma suva järgi punkte jagavad.

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

19:59, ei ole teiega päris nõus, blogi kaudu viirus otseselt ei levi. Suusablogi teeb huvitavaks muuhulgas see, et Untermensch on kenasti esindatud.

 
At 22:15, Anonymous Anonüümne said...

Tänavakorvpall on konkreetne ja tõsine sport, kus kohtuniku roll on mõistlikult tagasihoidlik. Pigem jäägu välja kõik need tantsulaadsed asjad, mida poksiks ja maadluseks jne kutsutakse. Pole ju normaalne, kui peale matsi arvavad mõlemad osapooled,et just nemad võitsid ja kohtunike kolleegiumilgi puudub ühtne arvamus ja arusaam. Kunagi oli asi selge, üks mees pani teise pikali ja oligi võitja. Televisoon ja võistluste kokkusurumine on võitluspordile hävitavalt mõjunud. Asja muudaks, kui läbi eelneva kvalifikatsiooni saakski olümpiale näiteks 4 hetke parimat maadlejat ja mats kestaks paari minuti asemel paar tundi või seni kuni üks teise korralikult pikali paneb

 
At 22:21, Anonymous Anonüümne said...

Pallimängude tuletised nagu 3x3 ja rannavolle võiks välja lülitada. Head spordialad, aga õige kossu ja volle kõrval olümpial ikkagi vähetähtsad. Eriti 3x3.

 
At 22:24, Anonymous untermensch. said...

21:31. Millisele teaduslikule uuringule te oma arvamust avaldades tuginete? Arvestades maailmas toimuvat ja kõike seda, mida inimestele teaduse pähe sisendatakse, poleks ma sugugi üllatunud, kui peatselt ilmuksid vahutava suuga tegelased ja keelaks vaktsimata inimestel arvuti ja interneti kasutamise ära, ikka selleks, et nad ei nakataks hr Pulleritsu ja teisi vaktsineeritud inimesi viirusesse, mille vastu viimased vaktsineeritud on ja need viimased võtaks selle direktiivi vastu aplausi ja valjuhäälse heakskiiduga.

 
At 22:56, Anonymous Anonüümne said...

3x3 maha ja postitants asemele, siis on vähemalt midagigi vaadata

 
At 22:59, Anonymous Anonüümne said...

Über ja unter, peame pausi hetkeks. Lihtsalt huvi pärast, et keda see kuld Eestis kõnetab, kas oleme rahvana ka tegelikult õnnelikud? Torkamise alad on reaalsuses ju keegli ja suuskadel kargamise alade tasemel. Ei võta ju saunaõhtul õllel korki pealt ära ning ei hakka tuliste ahjuroopidega üksteist taga ajama, eks!? Isegi nüüd, pärast kulda. Kas see ongi õnn? Väga mage õnne tunne küll. Oleks mõni jässakas tüüp mõnesaja kilo rebimisega kulla saanud, oleks hoopis teine tunne. Ja kuidas sa pealegi samastud? Ajad munad mah ning hakkad peenelt rääkima? Mehed, naispresident, naispeaminister, riigikogu esinaine on kõik meil olnud, nüüd jälle naisolümpiavõitjad, kas meil enam mehi üldse vaja ongi...

 
At 00:13, Anonymous Anonüümne said...

Ma küsiks pigem , kas meil mehi enam üldse on? Ainus tegelane, kes siin blogis mehe moodi mõtleb ja räägib on Kägu ja mõni üksik anonüümik ka, ülejäänud eesotsas Pulleritsuga ongi parajad eided, nii et neile peaks kõik sobima.

 
At 00:34, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, kas lätlastel on ka samad probleemid, nagu kirjeldas 22:59. Kulla said küll mehed, aga siinseste arvamusliidrite arvates ei ole ala jällegi piisavalt prestiizne. Äkki tõesti peaksi olümpiamängudel olema vaid üks ala( 800 meetri jooks)? Võibolla annaks ka kuulsast pulleritsu testist välja arendada mõni natuke lahjem ja kiiremalt kulgev olümpaformaat?

 
At 01:10, Anonymous Anonüümne said...

Kergeraksust tasub käed eemal hoida, kuid, tõesti, meilegi nii oluline ala kui käimine võiks kustu panna.

 
At 02:01, Anonymous Anonüümne said...

Jah, mehed on enamus eidestunud. Selle asemel, et minna ja panna, haliseme ka nagu eided, et igal pool on naised.

 
At 08:57, Anonymous Anonüümne said...

3x3 korvpall on totter juba ainuüksi oma nime pärast. Võrkpallis on klassikaline saalivolle 6 vs 6 ja rannavolle 2 vs 2. Kossus saalis siis 5 vs 5 ja nö tänavakossus 3 vs 3. Aga rannasvolles mängitakse hoopis teise kattega väljakul kui saalis. Mis mõte on lihtsalt mängijate arvu vähendada. Maailma parimad saali mehed võivad olla rannas ka edukad, aga mitte nii edukad, et ilma igasuguse spetsiaalettevalmistuseta OMilt medal võtta. Selles pole ma sugugi kindel, et korvpallis nii poleks. Võtame USA 3 paremat saali meest, kes isegi OMile ei tulnud. James, Harden, Curry. Kas keegi kahtleb, et see sats kaotaks Lätile, kus mängib endine Valga mees. Sloveenia Luka Doncic leiaks ka sloveenia satsist 2 abilist, kellega lätlastele kott pähe tõmmata. Ehk siis, tase on sel alal olematu võrreldes saali kossuga, mille tase on ülimalt kõrge. Ma ei väida, et veepallis on tase kõvem kui tänavakossus, aga sama mängu miks topelt panna. Sellist ala ei tohiks OM kavas olla, kus kõrvalala tegija on kõvem kui antud ala tegija. Veepallurid on vähemasti absoluutselt maailma parimad.

 
At 09:25, Blogger Priit Pullerits said...

Väga hästi asja tuum välja toodud, 08:57! Aitäh sisuka ja tuumaka kommentaari eest!

 
At 09:26, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei või - Rootsi miljardär, kelle nime kasutades Eesti poliitikuid tinistati, Fredrik Lundberg lõi nooruses aega laiaks kurlinguga ning tuli noorte maailmameistriks. Kas neid olümpiaalasid valitaksegi nii, et mida maailma vägevad juhid on harrastanud ja mis neid on erutanud? Võiks ikka pööbli hobisid ka vaadata ja olümpia nimekirja panna, kes seda mammonat neile poliitikutele ja miljardäridele siis ikka muu kokku veab kui pööbel!

 
At 09:46, Anonymous Anonüümne said...

Lätlastel on neli kossu olümpiavõitjat. Täts it. Oleks pidanud taipama kus latt madal. Eestlastel kadetsemist küll. Tänavakossarid tegid ginessi rekordi viskasid 100000 korvi aga olümpiale ligi ei saanud.

 
At 10:32, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits oleks käpp tänavakossu skenes. Tal on kiire ja nõtke samm ja pehme vise mille katmisel ambaalid hätta jäävad. Selline kavala pausiga.

 
At 10:48, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Huvitav, et keegi kahtle, kas näiteks ujumises on vaja nii palju erinavaid võistlusformaate. Võiks ju ka olla, et näiteks distants on 50 meetrit ja uju, kuidas kiiremini finishisse saad. Kas jalad ees või pea ees ei peaks kedagi kottima. Selle asemel, et erinevate spordialade mõtekuse või mitte mõtekuse asemel iriseda võiks ajakirjaniku härra teha parem uurimistööd, miks jätsid suured korvpalliriigid oma esindused selles formaadis välja panemata. Lõppkokkuvõttes annab see riikide edetabelisse täpselt samasuguse medali nagu iga teinegi ala olümpial. Eriliselt peaks olema asjast huvitatud just need kõrge tasemega korvpallurid, kes napilt oma riigi esinduskoondistest välja jäid

 
At 10:53, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, 10:32, nii on tõesti olnud. Kord mõned aastad tagasi tänavakossus läksin viskele, olen paremakäeline, aga nägin, et pikk käsi kerkib ette, ja kandsin juba õhus olles kiiresti palli paremalt käelt vasemale ja tegin sellega katmata viske - tabava.

Mnjah, oleks pidanud meie Kotsarid ja kes kõik veel tooma tänavakossu mängima, mitte punnistama nendega EMile, ja oleks ka küllap saanud olümpiale peale, sest konkurents ju lahja - vähemalt praegu. Paari aasta pärast, kui me ehk taipame, et sel alal on kergem tulla medalile, on seda taibanud ka teised ja siis ei ole meil enam mingit šanssi.

Lätlastel on nutti ära tabada, kus on medalid. Neil on ju kelgutamine ja bobi, alad, kus on väga napp konkurents. Ja neil on ju see BMX, mis värske alana sai olümpiale ja neil on seal kahekordne olümpiavõitja Maris Štrombergs. Lätlased on innovaatilised, tabavad tuuli, mitte meie - mis on meil kasu sellest, et mingit kutid saavad Wise'i või Bolti või Pipedrive'iga multimiljonäriks - mis see innovatsioon meile rahvana ja enesetunde poolest annab? Mitte muhvigi!

 
At 11:00, Anonymous Anonüümne said...

https://www.delfi.ee/artikkel/94121177/video-leedu-migrandilaagris-toimus-taas-mass-kohale-toodud-toit-visati-ule-tara?fbclid=IwAR3abHkrxxpSRuFuVOIXS2bUlM5A-wYyun5NYOapKN_5z8kffC1cdhAuuBY Pullerits võiks selgitada, miks kotitakse igalpool euroopas omasid ja poputatakse võõrriikidest tulnud kurjategijaid?

 
At 11:04, Anonymous Anonüümne said...

Õige jah. Kui seda tänava kossu hoida, siis peaks võistlema lubama need, kes suurde kossu sisse ei pääse. Vabalt võtaks seal suured omale topelt kulla nagu usa hispaania ja teised tugevad.

Ujumises on distantse liiga. Naised said 1500m, eks see läheb sellele kes 800 ja 400 võidab reeglina.

Jooksus peaks maratoni lisaks olema poolmara ja 15 ja 10km maanteejooks sest need populaarsed alad ja kindel et üks mees kõike ära ei võida.

 
At 11:14, Anonymous Anonüümne said...

Kui ujumises jääb üks distants, siis võiks ka jooksmises üks jooksu pikkus jääda. Ujumises on vähemalt erinevad stiilid, jooksus ainult erinev vahemaa.

 
At 11:19, Anonymous Anonüümne said...

Kui jalgrattas on maastikusõit peaks jooksus murdmaa sees olema. Eks medalid läheks aafriklastele, nad harjunud mätastel jooksma aga vaata kui palju ilma jääb samas kui purjetamises on palju alasid ja laskmises, nö jõukate inimeste tehnised alad.

Mida arvavad miljonid hiinlased? Lauatennises on 2 komplekti medaleid. Nemad tahaks seal teadet ja võistkonna võistlust.

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

Tagasi lätete juurde-olümpiale jäägu ainult üks ala -staadionijooks (192.27m)!

 
At 11:22, Anonymous MargusM said...

Priit, nüüd sa teed küll Wise poistele liiga! Nad on ikka miljardärid mitte multimiljonärid, sääl on vaid vahet..
Väita et neist miskit kasu pole on ka huvitav.. Jõhvi tuleb uus it kool jne. Aitab elus rohkem edasi kui aerutamine.

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

Susi neid miljonäre söögu

Ekspress Meedial aitab kiriku-teemasse süveneda meediakanal Levila.ee, mis on asutatud 2019. aastal. Levila juht on Daniel Vaarik, üks toimetajatest Eero Epner. Levila käivitamisse on investeerinud Taavet Hinrikus, Ahti Heinla ning Sten Tamkivi. Pea kõik need nimed peaksid kõnelema enda eest, kui mõtleme, millist väärtusmaailma nad esindavad

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

Olümpial ei peaks ratsutamist ja purjetamist olema sest need härraste spordid. Vaene aafriklane ja eestlane peavad vesise suuga pealt vaatama kuidas rikkad medaleid jagavad.

 
At 12:24, Anonymous Anonüümne said...

Daniel ju Priidu junga, tema kätetöö, võib-olla nats untsu läinud aga ikkagi esindab Priid u väärtusmaailma.

 
At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

Olümpial on terve hunnik selliseid alasid, mida maailmas väga vähesed harrastada saavad.

Purjetamine - OMil võiks olla, aga piisaks ühest paadiklassist. Isegi siis oleks jalgrattasõidust ja tennisest mitu korda madlam tase. Puhas rikkurite sport.

Ka vehklemine, piisaks täiesti ühest mõõgast. Aga OMil neid ju mitu.

Ujumine - mõttetult palju sarnaseid distantse. Piisaks. Kõikidel ujumisstiilidel kahest distantsist 50m ja 200m. Ja las seal avavees ujuvad oma pikka maad. Miks triatlonis ainult üks distants on. Seal võiks ju ka sprint olla selle loogika järgi.

Rattasõidus on see trekk täiesti mõttetu. Rikkurite ala, mida harrastavad väga vähesed.

Alade valik peaks olema selline, et üks sportlane ei tohiks olla võimeline kahel alal individuaalset kulda võtma. Kui on, siis on liiga sarnaste aladega tegu. Kergejõustikus on ka liiga palju jooksudistantse.

Tõkkejooksud ja takistused peavad jääma. Kaduma peaks 200m jooks, Priidu lemmar 800m jooks ja ka 5000m jooks.

Sellest muidugi üldse aru ei saa, et miks pole orienteerumine OM ala. Selle tase on kordi kõvem, kui mitmetel muudel OM aladel.

Sõudmises ka liiga palju paadiklasse, küll paarisaerulised paadid, küll ilma paarita jne. Piisaks ainult paariaerulisest paadist ja üksikud ja nelikud võiks sõita.

Mis on kõige karmim ala, kus vaid 1 võimalus medalit OMil võita 4 aasta kohta, millel oleks ka kandepinda?

1) Triatlon

Veel midagi ?



 
At 13:47, Anonymous Anonüümne said...

Jooksud las olla, see on kõva konkurents. Ujumises 4x100 x200 ja kombineeritud teateujumises võidavad suured maad medaleid paksult juurde.

Talvine kahevõistlus sprint tavadistants ja teade, väikesele seltskonnale medalid niisama kaela

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

Maailm kõrbeb aga sportlased genereerivad oma treeningute ja võistlustega mõttetult CO2 juurde. Esimene nõue olümpiamängudele on, et selles võivad osaleda alad mis on kliimaneutraalsed. Kõik ülejäänud välja. Väga lihtne ja mõjus. Arvesse lähevad ka treeningutega genereeritav saaste. Põhimõtteliselt on isegi hingeldamine liigne co2 genereerimine, samuti rebijate gaasipahvakud alakõhust kui kangi oma kätele ajavad.

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

Postimehes ülimalt persetlakkuv pealkiri.
https://om.postimees.ee/7303523/soome-ulmeline-seeria-sai-tokyo-olumpiamangudel-jatku/

Kes on soomlased meile? Kui Eesti võistkonna kulla võidab mis on alati rohkem kui üksikala, siis pole soome meedias sooja ega külma. Eks nad teavad, aga piinlik kui väikevend on edukam.

 
At 15:57, Anonymous Anonüümne said...

Soomlased kirjutasid küll meie vehklejate edust: Virolaisnaisille jättipotti
Soome kui spordiriigi õnnestumisi ja ebaõnnestumisi tasub ikka jälgida. Läbi aegade kuldade võitmisel on nad suveolümpial pildil. 1924 võitsid neist kuldasid rohkem vaid jänkid, 1928 oli neist võitude poolest paremad jänkid ja sakslased. Svennsonid on omakorda neist edukamad olnud.
Suveolümpiavõidud

 
At 16:07, Anonymous Anonüümne said...

21.saj on eestlased edukamad. Eestil on meeste neljapaat finaalis ja sommid võdistavad üksikala medaleid nagu laskmine ja purjetamine. Nö valgete inimeste alad kus konkurents väike. Umbes sama kui setud paneks mitu kulda ja Eesti meedia märgib et jaaah said ka midagi.

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Enne teist maailmasõda oli sport valgete härrade värk ja sommid ei tahtnud venelased olla vaid pingutasid hirmsasti härrade kannule. Aafrika tuli kaasa alles 1970 lõpus ja hiina veel hiljem.

 
At 16:24, Anonymous Anonüümne said...

15:57 soomet ei tasu jälgida. Nemad jälgivad hoolega oma "vendi" rootsit ja norrat ja taanit.
Dohas maratoni MMi elasid sommid kaasa rootsile ja norrale kelle eest silkasid eilsed somaalid. Kõrval jooksid Nurme ja Fosti suurelt estonia kõhu peal aga nendest vaadati läbi. Sommid on ikka "põhjamaalased" koos moslemi rootsidega, mitte postsovjeedid.

Kanter viskas ketast oli see ala null. Kui rootslane kelle vanaema Turust siis on kettaheide neile väga armas ja hoolega jälgitav ala. Nad teevad ilgelt vahet. Alaväärsus kompleks. Jubedalt teevad faktivigu eesti spordist rääkides. Puuste ja teised vanad kergejõustiklased on neile tundmatu maa.

 
At 16:37, Anonymous Anonüümne said...

Kui olümpiamängud reanimeeriti, siis oli maailmas probleem, et ei tuntud isegi maailmameistrivõistlusi kui jätta kõrvale härraste meelelahutused nagu male, kabe, tennis, piljard, kiiruisutamine, rebimine ja rattasõit. Olümpia oli nagu hüljatud lapsukeste MM mida kaalu ja tähtsuse lisamiseks siis ühe nime all promoti. Samas oli olümpial ka üllaks eesmärgiks relvastatud konfliktide asemel rahvaste madistamine spordiareenil, kuid nii nagu pole Internet tapnud trükiajakirjandust, televisoon kino ja teatrit, nii pole maailmast kadunud ka kuhugi sõjad. Mõni riik on alustanud madistamist sõjatandril koos olümpia avamisega. Moraal on, et olümpia on hälbinud oma algsest ideest ja sellest on saanud ajupesuraketivägi. Nüüd on aga nii, et kogu olümpia mõte ongi laienemises, et uute alade tekkimisega ei kaoks ka olümpia miskiks teisejärguliseks alaks. Tennisistid ei hooli sellest enam niigi, sest olümpia rahalised preemiad on naeruväärsed härraste turniiride omadega. Kergejõustik aga on ajalooliselt pidanudki oma mm-ks olümpiat kasinate võimaluste tõttu õige mm-i korraldamiseks.

 
At 16:44, Anonymous Anonüümne said...

Just, on härraste sport, golf tennis ratsutamine purjetamin ei kõlba olümpiale. Nagu ka jalgpall olgugi pööbli meelelahutus aga fussball ongi suurem, sport iseeneses. Ka korvpall tänu nba-le pole enam olümpiasport. Seal võiks olla too 3x3 ja vanus minimaalselt 40 aastastele, eesti veteranid Abeljanov Viktorov murraks kulda.

 
At 17:40, Anonymous Anonüümne said...

Las Pullerits läheb tal on imeline vise ja triblab suhkelt nagu bläkMamba. Pullerits on tegija igas formaadis.

 
At 19:01, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Midagi erutavat ka vahelduseks https://sport.delfi.ee/artikkel/94148365/tokyo-olumpia-erutavaim-naisatleet-poneva-saatusega-laurel-ei-jata-kedagi-kulmaks

 
At 21:27, Anonymous Anonüümne said...

Kuigi Pullerits on ennast ära tinistada lasknud, on siiski olemas veel julgeid ja täie mõistuse juures olevaid inimesi. https://www.aripaev.ee/arvamused/2021/07/29/robert-sarv-palun-terve-inimese-passi?utm_medium=article&utm_campaign=button&utm_source=Facebook.com&fbclid=IwAR2MFxcUXxQTXg0xTqtE9CbwtDc3YSGiiZzCY_a-O5V75yM8YvW5vJdk5PU

 
At 21:39, Anonymous Anonüümne said...

Kas Priit jätab rattapede karjääri selja taha ja treenib korvikütiks?

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

Priidul pole vaja treenida. Priit on nagu Kim Jong Un. Meie väikese riigi kõige kõvem rattur, kõige osavam kingsepp ja kõikse kõvem korvikütt

 
At 08:46, Anonymous Anonüümne said...

"3x3 korvpall on amatöörlik, heal juhul tugevate harrastajate turniir. "

See on saalikorvpalliga võrreldes hoopis teine ala ja edu saadab teistsuguste võimete ja oskustega mängijaid. Ka meie koondislased on "harrastajatega" mõõtu võtnud ja (väheste eranditega) seljad ikka prügiseks saanud.

 
At 09:08, Anonymous Anonüümne said...

Kujutame ette et Eesti oleks olümpiale kvalifitseerunud ja näiteks pronksi saanud. Siis oleks jutt kui kõva korvpalliriik me TEGELIKULT oleme. Päriskorvapllis saame soome ja rootsi käest sahnutti nagu kassipojad.

 
At 09:21, Anonymous Anonüümne said...

See pole mingi näitaja, kui meie saali mehed on 3 vs 3 kossus kaotanud tänavakossumeestele. Esiteks pole meil vist mitte pea kunagi absoluutselt parimad saali mehed seda mänginud ja teine teema on see, kui saali mehed teeksid 3 kuud spetsiaalset trenni, kas ka siis saaksid tappa? Ehk siis, kui kõik euroliiga mehed ja NBA mehed panna tänava kossu mängima aastaks ajaks, kas siis OMil oleks tihedam konkurents sel alal ? Loomulikult oleks. Või vaidleb mõni vastu? Aga kui vatsupidine olukord on, kui need kolm OMi võitnud lätlast hakkaks saali mängima, siis ma pole sugugi kindel, et nad isegi Läti koondisse saalis saaksid. Küll aga ma pole kindel, et Porzingis ei saaks tänavakossu satsi sisse, kui ta aasta aega ainult seda mängu treeniks. Nii et see 3x3 korvpall on täielik nali.

 
At 09:36, Anonymous Anonüümne said...

Miks aasta? Porzingis oleks kohe tegija. Mis seal nii teistmoodi? Viska põrgata ja sööda, võibolla vigu ei vilistata nii palju, lubatakse kehalist kontakti aga suures kossus tohib ka trügida.

 
At 09:41, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 09:21, väga hästi asi perspektiivi pandud. Taas üks hea kommentaar - aitäh!

Küsimus suurele ringile: kes sündis Eestis täna, 30. juulil 56 aastat tagasi?

 
At 09:55, Anonymous Anonüümne said...

3x3 jäägu õlleliigade pärusmaaks - 3 õlle pealt tabab kõige paremini. Ilmselt sealt tulebki too 3x3.

 
At 10:07, Anonymous Anonüümne said...

Teati aastaid varem et 3x3 on olümpiala. Meie poisid proovisid ka ja isegi eri organisatsioon loodi kes punnib ja promob seda uut korvpalli. Kvaliturniiril kaotati mongooliale ja belgiale ja nüüd on hapud viinamarjad. Leedul on medaleid olümpialt aga kuldne on vaid lätil.

 
At 10:17, Anonymous Anonüümne said...

Eesti korvpall on nõrk igas formaadis ja hale vabandus et bää rahvaliiga.

 
At 10:38, Anonymous Anonüümne said...

Ärge sokkige. Ootame mis Kägu ütleb.

 
At 10:50, Anonymous Anonüümne said...

Ainus positiivne seik ongi see, et Läti tegi venelastele pähe ja võitis. Laadaplatsimäng. Kahtlemata pensioneeruvatele kossumeestele parem alternatiiv kui pokkeri mängimine. Aga miks pokker ei võiks olümpiaala olla?

 
At 11:25, Anonymous Anonüümne said...

Palju õnne sünnipäeval

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

Eesti 3x3 olid küll noored. Ameerika ülikoolist tulnud Nurger näiteks. Aga ei olnud läti penskaritele vastast.

 
At 12:30, Anonymous Anonüümne said...

Järgmisele olümpiale saadame Pulleritsu, kellel on täpne vise ja taktikaline vaist, Soonetsil on õige korvpalluri keha, ta saab keha teha ja Kägu kui ta muidugi soovib penskaritega ühes kamandas võistelda

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Miks siis meieomad ei suuda 3x3 korvpalli ka keskpäraselt mängida, kui see on täielik nali?
Medali puhul oleks kõik siin sillas.

 
At 13:16, Blogger Priit Pullerits said...

Kägu me ei võta, kui ta vaktsineeritud pole! Sellise Käoga ei lasta meid ju platsilegi.

 
At 13:22, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Oleks- poleks! Lätlased on olümpiavõitjad ja nii on. Vähe on kasu sellest, kui rääkida pärast kui kõva mees sa tegelikult oled. Vaja on ennast võistlusele kirja panna ja seda seal tõestada. Lätlased jagasid asja ära ja isegi venelased panid võistkonna välja. Miks suured korvpallimaad otsutasid medali teistele kinkida, see on nende probleem. Kui Djokovic tuleks olümpiavõitjaks, on ta kullaläige sellest siis kehvem, et Nadal, Federer ja veel mõned kõvad mehed ei osalenud? On palju inimesi, kelle meelest see 3X3 on just nimelt väga hea olümpia ala. Mängud kulgevad kiirelt, on põnevust, sportlikku õnne ja ebaõnne jne. Kui see ala jääb olümpiale, siis on kindel, et järgmisel olümpial on hoopis kõvem konkurents. Selle ala eeliseks on see, et see annab rohkem võimalusi väiksematele riikidele. Lisaks on täiesti reaalne, et mõni kõva kossuvend saab võimaluse tulla ühtedel mängudel 2 kordseks olümpiavõitjaks.

 
At 13:31, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

See, et te ei võta on teie kaotus. Olen mänginud mõned aastad esiliigas ja aastaid tagasi tänavakossus tõsiselt ahistanud meie tolleaegseid tipptegijaid. Sellel kevadel kontrollisin noorte poiste vastu välja paar korda vormi. Hüppe on kehvemaks jäänud ja kohalt minek pole enam see, mis noorena, aga hea visketabavuse, võhma ja mängumehe tarkusega panime endast rohkem kui poole noorematele meestele ära. Kusjuures ilma naljata, noortel poistel pole üldse võhma. Kusjuures trennipoisid ja tehniliselt enamvähem vennad.

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

Näed siis Pullerits. Ilma Käguta näete alagrupist edasisaamist nagu surnud eesli kõrvu.

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

Paljud tipptennisistid, kel vanust pea 40, ei osale ka kõikidel suurte slämmi turniiridel. See pole mingi argument. Vigastused käivad IGAL alal spordiga kaasas. Muidugi kasutasid lätlased võimaluse ära ja nutikalt tegidki. Pigem on pahameel suunatud ROKile. Maailmas on palju põnevaid alasid, saapaviske formaadi annab ka põnevaks teha. Koolides on ka naljaaladel põnevad ja vahvad spordipäevad. OMi eeltingimuseks uute alade puhul peaks olema see, et sel alal peab olema lisaks atraktiivsusele ka KÕRGE tase. Las mängivad tänava kossu MMi ja EMi ja MK sarja, mida iganes. Ja ka OMi alaks võib saada. Aga täna on nad veel vara selleks. Maailma mõistes on orienteerumine kordi rohkem tasemel spordiala.

Tänapäeva kossus on eriti oluline, et korvpallur oleks 1:1 mängus kõrgel tasemel. Äkki peaks lisama olümpiakavva ka 1:1 kossu? Mängitakse ka jõukorvpalli. Miks mitte rannaliival mängida jõukossu?

Vot laskesuusatamine sai loogiliselt OMi kavva.

Tuleviku olümpia hakkab ilmselt kolmeks jagunema.

1) Päris sport: suured pallimängud, kergejõustik, ujumine, sportvõimlemine...
2) Ja siis teine blokk on need pool naljaalad: kärestikuslaalom, 3x3 korvpall, pehmepall... Vaatasin üks päev pehmepalli, nagu Eesti naiste liiga käsipall/võrkpall, kus platsile saavad selges ülekaalus olevad sportlased. Kujutate ette, et jalka MM finaalturniiril mängiks mõni ülekaaluline mees? Eesti jalka tase küll nigel, aga ilmselt pole ka Eesti esiliigas ülekaalulisi mehi. Ehk siis Eesti esiliiga jalka tase on ka kõvem kui see pehmepall.
3) E-sport.

Viimased kaks võiksid liituda ja korraldada oma OMi, X või Y mängud :)

 
At 14:14, Anonymous Anonüümne said...

No on udud! Palju õnne 56 eluaasta täitumise puhul blogipidajale, hip, hip, hurraaaaa!

 
At 14:17, Anonymous Anonüümne said...

Softpall pesapall ja se sarnased on mängud kus seistakse ja oodatakse. Kui oled eluaeg mänginud siis oled tegija ka 60 aastaselt. Vaatajale ei ole seal midagi. Penatkk siis ka olümpiale saavad miks taadid ei saa om võitjaks tulla?

 
At 14:30, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 14:14! Mõni ikka oskab meeles ka pidada.
Mis kasu on Käost, 13:36, kui vaktsineerimatuna olümpiale ei pääse?!

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

Aga kui Kägu sebiks omale tumeveebist või keskturult vaktsineerimispassi, siis kas kõlbaks võistkonda. Tundub sobilik tüpaaž olema, liikuvus on juba kinni, aga silm seletab ja käsi peab. Noori lüpsab ja paneb keha. Teie, hr Pullerits, sobiksite oma tehniliste oskusega ja graatsiaga päriskossumeeste punti, kus pallivad teised graatsiad nagu Pau Gasol ja Luis Scola.

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

Asi on selles on vaktsineerimata Kägu on kasulikum kui 10 vaktsilammast kokku. Kägus on ürgne jõud mis olümpiakulla toob vaktsineer räimed tõmmatakse alagrupis tühjaks ühe ropsuga

 
At 15:59, Anonymous Anonüümne said...

Kägu ja olümpiavõitja jõu, jõu päev veel noor, kanepi lutsutamiseks...? Uskumatu, mida ma siit teada sain. Mis ta siin kommentaariumis passib, marss harjutama! Jahilaskmise kaarraja finaalis võitis pronksmedali 57-aastane Kuweidi sportlane Abdullah Al-Rashidi. Oscar Gomer Swahn sai 64 aastaselt 1912 aasta OM-l kulla ja on vanim olümpiavõitja laskmises. Kohe püss kätte ja harjutama, Eesti vajab täpse käega mehi!

 
At 16:08, Anonymous Anonüümne said...

15:59 aga kust sa tead? Kui Kägu 65 saab paneb litaka ära nii et kõigil hing kinni ja toss väljas. Mis siis saab? Siis on meil perse majas.

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

Kägu on löödud mees.

 
At 18:25, Anonymous MargusM said...

Ma Pulleritsu peale ei panustaks, Kägu on elujõus vitaalne mees, pigem tema.
Kas olümpiamängudele said ainult vaktsineeritud sportlased? Minuteada nii ei ole ja polnud sellist tingimust.

 
At 19:44, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

MargusM sul on absoluutselt õigus. On sportlasi, kes mitte mingil juhul ei nõustuks vaktsineerimisega. Üks neist on näiteks Novak Djokovic. Ma loodan siiski, et ka meil Eestis saadakse ehk aru, et ei saa kõiki inimesi ühe vitsaga lüüa ja inimesele peab jääma siiski võimalus tõestada, et ta on lihtsalt terve. Miks peab kannatama, inimene, kes toitub teadlikult, tegeleb regulaarselt tervisespordiga ja pole ealeski haige. Samas kui ahelsuitsetajatest ülekaalulised inimesed lasevad omale need sutsakad ära teha ja jäävad ikka haigeks. Võibolla mingi riskigrupi jaoks on see vaktsineerimine õige, sest neil pole teist valikut. Tugeva tervisega inimese jaoks on ,aga tema immuunsuse kohustuslikus korras rikkumine kuritegu. Meditsiiniga tihedalt seotud inimesena ( abikaasa, ema ja tütar on meedikud)ma tõesti ei saa aru, miks inimesed on järsku hakanud käituma nagu ogarad loomad. Minagi võtsin seda koroona juttu tõsiselt umbes paar päeva, siis kui see uudis tuli. Tunnistan ausalt, et ma pole elus vist nii harva ja hooletult käsi pesnud, kui viimase aasta jooksul, maski olen kohustsulikus korras paar korda ette pidanud panema ( isiklikud huvid olid mängus ja alternatiive polnud)ja desinfitsiooni vahendistest käin kauge kaarega mööda. Ainus asi ,mis tekitab hirmu on see, kui ma vaatan kuidas need vihastnõretava näo ja hullu pilguga vaktsiinide peale pressijad tasapisi järjest enam hulluvad ja üha verejanulisemaks muutuvad. Kõik varem kehtinud medistiinilised põhimõtted tallatakse järjest jalge alla, inimesed, kes julgevad iitsatada, et äkki ei peaks kõigile seda vaktsiini valimatult peale suruma lintsitakse ära jne. Kõige selle foonil on üha raskem sisemist rahu säilitada ja tervena püsida. Mõnda aega üritasin üldse mitte uudiseid lugeda, aga see tekitas jälle teistsugu probleeme. Paanika käes vaevlevas maailmas muudeti seisukohti ja kõik võimalike piiranguid nii kiiresti,et sellega kursis olemiseks tuli ikka ühteist uurida, lugeda, sest muidu läksid trenni, mida ei toimunud, poodi mis oli suletud või kogemata kohta, kus pidi suukorvi kandma. Pole midagi imestada, et inimesed mõtlevad selle foonil välja kõikvõimalikke vandenõuteooriaid, sest käes olev reaalsus tundub jaburamast jaburam. Vähemasti on tore, et need olümpiamängud vahelduseks paljudel mõtted mujale on viinud, ja ajakirjanusest ei pea lugema, palju on haigestunud, palju on surnuid ja kuidas ennast vaktsineema peab, sest muidu on pizdets. Olgu siis pealegi pizdets, aga elu lõpuni ravimitest sõltuda on veel hullem pizdets.

 
At 19:59, Anonymous Anonüümne said...

Hakkab looma mehed.Vahepeal mõtlesin ,et spordi blogist hakkab saama covidi blogi.Hea on endale meelde jätta ,et viirused jäävad unustuste hõlma ja sport on igikestev.Õnnitlused minugi poolt Padrele.Ma ei tea mis on Padre muusikaline teetass ,aga leidsin oma teetassist igiliikumist tunnustavat muusikat.https://www.youtube.com/watch?v=4jdMiSh7g-Y

 
At 20:10, Anonymous Anonüümne said...

https://www.meiekirik.net/index.php/art/1824-repliik-moelgem-kuhu-me-oleme-vaelja-joudnud?fbclid=IwAR1YuimJxL5se4_y4TfmHHQpmMjDxjLsw7Pkx-A-0_dlii9kKQqcuhe7Xe8.
Kui allikale mitte tähelepanu pöörata, siis päris mõtlemapanev lugemine. Lugu on lühike ja ootsaks sellele Pulleritsu kommentaari, olgu see siis milline tahes.

 
At 20:11, Anonymous Anonüümne said...

Mees lolliks oled läinud? Sellise sünteka pasa topiks sulle kurku kinni. Padre on melodispunki põlvkonnast kui tahad vana õnnitleda lase Orumetsa Jää hüvasti Maria või läti rahvalaulu Kurzeme kuulub merele, Padre on vilets maarott aga olgu seekord merelainte loks talle sünnipäevaks.

 
At 20:18, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, kas te usute, et Soonets on lasknud end süstla otsa panna? Kägu vaatamata oma kodustele haritud inimestele on otsuse teinud. Nii võib juhtuda, et 3x3 sensatsioonilises satsis on vaid PP kiibiga. Pidupäev küll, kuid asjaolud kipuvad Käo kasuks pöörduma.

 
At 20:32, Anonymous Anonüümne said...

20:11 Aga kust ma tean mida Padre kuulab.Ta on suhteliselt kidakeelne.Ja ega nime järgi ,mis on muusikaline kollektiiv valinud ,ei määra lõplikult sisu.Albumi nimi on see mis määrab sellel aastal välja lastud sisu.Tegelikult Padrel on nüüd ja võibolla esimest korda blogi ajaloos natuke rääkida ka oma muusikast.

 
At 21:06, Anonymous Anonüümne said...

Padre pole eit et muusikast räägib ega homo. Königsbergi piiskop andis Padrele pealuu ja kontidega sõrmuse koostöö ja ustavuse märgiks mis tähendab ta surub kommunistide ja ekrelaste putši julmalt maha see on töö kus muusikat ei kuula vaid verelainete loksumist ja raisakotkaste kriiskamist.

 
At 21:41, Anonymous Anonüümne said...

Alates üheksandast saab siis joonele ainult tõendiga.
Kui põdenud ei ole ja süstida ei taha on pidev testimine päris kulukas ja tüütu.

 
At 21:56, Blogger Priit Pullerits said...

No aga vaat, Kägu, mis sai, kui Djokovic vaktsineerimisega ei nõustunud - sai Saksamaad esindavalt venelaselt halastamatult lutti. Ju isegi treenitud organism hakkab vargsi viirusele järele andma...

20:32, mis muusikasse puutub, siis vanasti osati seda teha, kuuekümnendatest kaheksakümnendateni. Edasi tuleb, vabandust, peamiselt puhas pask.

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

21:06 lõbus kuulata kui inimesed seovad end kujuteldmadega.Verisem on lahing üksinda karmis vastu tuules Tartust -Tallinnasse rattaga piiripeal sõites.Põhjatuul on veri magus.

 
At 22:46, Anonymous Anonüümne said...

Sul on Priit isegi natuke õigus suur osa heast muusikast tehti ära.Aga sellega nõus pole et peale 80 ndaid on puhas... Ma armastan aega mis sellega saab teha mis juhtus peale muusika hiilge aegu.Nüüd saab vähem aga selles mitmekesisuses seda parem litakas on

 
At 00:14, Anonymous Anonüümne said...

21:56, Huvitavad järeldused sul Priit. Lutti said ka paljud vaktsineeritud sportlased. Tegelt oleks päris huvitav teada kes on rohkem lutti saanud, kas vaktsineeritud või vaktsineerimata sportlased. Pakun siiski , et vaktsineeritud, sest neid on kindlasti oluliselt rohkem. Mis Djokovici puutub, siis on mees ise sellel aastal kõigil kolmel suurturniiril teistele (ka vaktsineeritud sportlastele) korralikult lutti andnud. Me ei saa kahjuks iial teada, kas vaktsiin oleks aidanud mehel need mängud võita või mitte.

 
At 01:10, Anonymous Anonüümne said...

Kui see aeg tuleb vaxitud, mu keel tõrgub seda ütlemast. Kui teil tekkib eos mõte et te ei saa sama olla. Sest mingi mass ütleb nüüd On nii. Tulevastele sportlastele tippu nii ei jõua mitte kunagi. Esiteks juhtub maailimas see et mitte vaxitud hakkavad oma võidu sõite tegema. Ilmselge kes selles võidusõidus osalevad neil on kirg rattasõidu suhtes, panete tähele selles sõidus pole piiranguid.

 
At 01:46, Anonymous Anonüümne said...

Minu ametis tunneb ära kes kardab ja kes mitte, mis on veel meeldivam inimesed jäävad endaks. Kujutage nüüd ette et neid saab ebakindel mitte oma arvamust omav inimene mõjutada.

 
At 12:15, Anonymous Anonüümne said...

Algse postituses teema juurde tagasi pöörates, lugesin just uudist, et üks Valgevene mees võitis olümpiakulla batuudihüpetes. Suured mehed kargavad batuudil ja siis kohtunikud hindavad, et kui ilusti see välja kukub. Selle kõrval on tänavakorvpall ju täitsa esinduslik spordiala.

 
At 12:23, Anonymous Anonüümne said...

No üks haigemaid OM alasid on kärestikuslaalom. Kui kõva saab sel alal tase olla? Kus selleks treenitakse, palju selliseid spordibaase on? Käivad kuskil looduslikes tingimustes kimamas?

Nendest ruladest ja asjadest saab veel aru, kõik kohad on neid parke täis, noor ala, aga ajapikku võib seal tase väga kõvaks minna. Kui maailmas on kärestikuslaalomi treeningpaiku näiteks 10, siis rulaparke on ilmselt 10000 korda rohkem :)

 
At 16:39, Anonymous Anonüümne said...

Postimehes on ülekanne kossumängust usa tsehhi ja ühtesid kutsutakse jänkideks! Vaadake vikipeediast järgi yankeed on 6 pisikest osariiki rhode island vermont connecticut massachusets maine, isegi new york ei ole jänkide osariik. Pullerits peaks mitu pesapallikurikat oma kolleegide pähe puruks peksma, neegrid ei ole jänkid

 
At 17:33, Anonymous Anonüümne said...

Rootsi viiking Ståhl tähistab kaksikvõitu koos kaasteelise Petterssoniga rohke liha ja friikatega. Asjalikud vennad. Loodetavasti Padre oma hällipäeva avokaadosalatiga ei tähistanud.
https://www.svt.se/sport/friidrott/daniel-stahl-och-simon-pettersson-efter-os-medaljerna

 
At 17:42, Anonymous Anonüümne said...

Sellised jämedad koledad pekimäed peaks kuskil teid ja sildu ehitama mitte televiisoris ebaesteetist väljanägemist esitama. Mis neist tüüpidest kasu loobivad mingit objekti teineteise võidu. Ei ole mõttetumat inimtegevuse ala kui kuuli ketta oda visked peeretuse ja röhatuse saatel mida suurem kont seda parem tulemus. Hüpped ja sprindid kus sportlastel kenad ökonoomsed lihased on norm värk. Segateade 4x400 tore vaadata naistel kenad tagapoole lihased ja nõtke jooksusammuga pika vahemaa katmine, dünaamika ja ilu.

 
At 17:48, Anonymous Anonüümne said...

Küsige Pulleritsu käest kellelt intervjuu võtaks rootsi viikingilt või poola jooksu tüdrukutelt

 
At 18:11, Anonymous Anonüümne said...

Kõik maailma spordialad olümpiale.

 
At 18:14, Anonymous Anonüümne said...

Ja lisaks kevad- ja sügisolümpia.

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et kõik alad lähevad võistkonnaspordi juurde. Ei huvita kedagi see individuaalsport. Triatlonis juba segateade, jooksus samuti, väga atraktiivsed. Ilmselt pole kaugel aeg, kui triatlonis on laskesuusa eeskujul segateade. Tekib ka väiksematel riikidel võimalus. 150m ujumist 4 km ratast ja 1 km jooksu ja nii mees kui naine teeks seda 3x. Isegi Judos oli juba mingi võistkonnavõistlus. Murdmaasuusas ja laskesuusas juba ammu teatevõistlused toovad rahva raja äärde. Individuaalsport on hääbumas. Ujumises ju ka segakompleksteade.

Millal rattaspordis mehed ja naised teatevõistlust tegema hakkavad :) ?

 
At 19:03, Anonymous Anonüümne said...

Kole pilt. Oleks omad mehed veel aga mingid rootsi karvalõustad. Poola tüdrukutel on ilusad siledad tussud pange see lehte ja link üles

 
At 20:39, Blogger Priit Pullerits said...

Juhtusin telerist nägema ragbi pronksikohtumist Fidži-Inglismaa. Ei, see polnud meeste mäng, vaid naiste mäng! Kuigi esimese hooga ei saanud aru, sest Fidži osad naised, vähemalt need, keda pildis näidati, nägid välja nagu mehed. Ometi olin Fidži, mitte Inglismaa poolt. Teate, miks? Sest Inglise naised laskusid enne mängu põlvele. Seda tehes muutusid nad hetkega mulle antipaatseks. Kuigi, pange tähele, nad olid kõik valged. Rõõm oli tõdeda, et Fidži andis Inglismaale korralikult kolki, nii et lõpus inglastel pill lahti. Paras neile, mis nad siis lömitavad! Siin mõningaid mehi muidugi huvitab hoopis, millal saab ragbis näha segavõistkondi...

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

Batuudihüpet on päris pull vaadata.

 
At 23:26, Anonymous Anonüümne said...

Kui Pullerits olümpale saata, paneks ta need batuudi hupped oma valgetes liibukates kinlalt kinni

 
At 23:38, Anonymous Anonüümne said...

40 aasta epidemioloogina töötanud Antonina Järviste: „ Sundvaktsineerimist võivad asjatundmatud inimesed pakkuda lahenduseks epideemia olukorras rahva tervise kaitseks. Paraku on vaktsinoloogia põhitõeks asjaolu, et epideemia ajal EI TOHI vaktsineerida, sest sel ajal toimuv vaktsineerimine tekitab uusi ja virulentsemaid haigustüvesid. Kui algne tüvi ühel hetkel raugeb, siis vaktsineerimisega tekib uusi tüvesid aina juurde. Seda õpetatakse vaktsinoloogia esimese kursuse tudengitele. Seega ei saa olla ühtegi niisugust olukorda, millal sundvaktsineerimine võiks olla õigustatud. Inimeste tervise kaitsel on mitmeid meetodeid ja võimalusi. Ravimite ja vaktsiinide kasutamine on vaid üks suund. Haigustega toimetulemiseks on olemas ka teisi valikuid. Inimestele peab jääma valik kasutatavate lahenduste osas“.

 
At 23:51, Anonymous Anonüümne said...

Kõik kohad on seda täis, hoidke see covide jama siit ometi eemal.

 
At 23:53, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

To 23:38 See ka mõni uudis või asi! Maailma juhtivad viroloogid eesotsas Geert Vanden Bosschega on selle asja juba ammu välja öelnud, aga kes neid kuulab. Mõttetu on siia selliseid uudiseid panna. Kellel mõistus peas, teab isegi ja ullikesi ajavad sellised uudised vaid vihale, sest nende jaoks on vakstiin nagu püha sakrament ja Bill Gates jumala seisuses maailma päästja.

 
At 13:42, Anonymous Anonüümne said...

Kas keegi Padrele palju õnne soovis?

 
At 14:27, Anonymous Anonüümne said...

Kahju, et korvpallikommentaatorite väljend "võtab viske" on juurdunud. Ilmselt tuleb see inglise keelest ja tippliigade kommenteerijate jäljendamisest. Tarvo Villomanni ajal kasutati "läheb viskele" või lihtsalt "viskab", "viskas". Teisalt "võtab viske" osutab justkui valikuvõimalusele - kas viskab või söödab, ja teeb otsuse siis ühe või teise mänguelemendi kasuks. Sel juhul oleks minu meelest "valib viske" parem kui "võtab viske". "Võtab viske" kaaslane on "paneb viske sisse". See tähendab Jurtšenko ja Kruusi puhul tavalist viset, mis tabab. Paneb sisse sobiks aga palli ülalt sisse surumise väljendamiseks. "Võtab vea" asemel on kenam "teeb vea" või "teenib vea" jne.

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

Kõrva on jäänud korvpallikommentaatorite labane röökimine opppaaaa, assaaaa, nägite! - nagu oleks eriline kangelastegu korda saadetud. Poisikesed lastakse eetrisse.

 
At 18:08, Anonymous Anonüümne said...

Kõige suuremad rahad liiguvad ikka seal kus röögitakse - jalka ja koss. Rattasõit ei saa oma vaikusega lähedalegi :D

 
At 19:05, Anonymous Anonüümne said...

Kaugel meie 3x3 kullameeskond on? Kas Pullerits ja Soonets juba harjutavad hüppeid kang turjal ja liivakotid seljas?

 
At 19:49, Anonymous Anonüümne said...

Soonets kindlasti harjutab, aga tundub, et Pullerits loodab pelgalt oma pfizeri peale

 
At 20:04, Anonymous Anonüümne said...

Balta soovivat pühenduda 200m, sest kiirust on. Kui Sõõrukas tegutseks operatiivselt, siis oleks meil võimalik saada hoopis parem sprindipiiga. Valgevenelanna Tsimanouskaja keeldub kodumaale naasmast ja palub varjupaika. Balta isiklik 200m on 23,05s (2006), valgevenelannal aga 22,78s (2019). 100m vastavalt 11,35 (2014), 11,04 (2018).

 
At 20:50, Blogger Priit Pullerits said...

Rasmus Mägil jälle vedas nagu Rioski, kus sai finaali ühe sajndiku suuruse eduga. Seekord poleks ta ajaga edasi saanud. Vedas, et sai poolfinaali, milles ei olnud kahte teistest pea jagu üle olevat favoriiti.

Aga kas keegi selle kõrgushüppe kuldmedali kahasse jagamise ära seletaks? Reporterid rääkisid kogu aeg kindlas kõneviisis, et peavad tulema ümberhüpped, aga need jättis kohtunik millegipärast ära.

 
At 21:02, Anonymous Anonüümne said...

Rasmus peab üliõnnelik olema, et finaali sai. Poolfinaalides sai ta ju 9.nda aja, kaotas 10 sajandikuga iirlasele, kes oma õnetuseks oli ülitugevas 1. jooksus. Nii et essa jooksu neljas oli kõvem kui Rasmus. Jamaikalane ka kukkus Rasmuse jooksus, nii et sisuliselt oli ta tugevuselt 10nes. Aga finaalis ta on ja õnnejumal oli selgelt tema poolel. Pole midagi öelda, ta oli kehvem kui iirlane ja ei saa siin eeljooksude aegasid ka süüdistada, mehed kummalisel kombel loositi jooksudesse.

No need kommentaatorid ei jaga üldse matsu, jube neid kuulata. Kergejõustikus ongi viimasel ajal see reegel, et kuld läheb jagamisele, kui võistlejad teisti ei soovi. Aga miks ma peaksin tahtma ümberhüppeid, kui mul kuld taskus? Selleks, et olla ainuvalitseja, siis selleks riskin hoopis sellega, et jääda teiseks. Võimalik, et see reegel tehtigi seepärast, et vb sportlased tegid korraldajate/kohtunike elu põrguks. Kui mina ja mu sõber saame kulla ja kästakse ümberhüpped teha, siis saan ju sõbraga kokku leppida, et ajame kõik katsed maha. Kui mõlemad eestlased oleks OM finaalis, mõlemil rahalised hüved ju tagatud, kui kuld taskus. Miks me peaks omavahel selgitama, et kes hõbeda saab, kui variant on 2 kulda saada, olenemata sellest, mida kohtunikud teha käsevad. Ajame kuni hommikuni kõik katsed maha ja asi ants. Kahte hõbedat nad ei saa ju ka välja anda ja kulda mitte välja anda, ka see oleks totter. Pigem ikka peaks ümberhüpped olema, aga neid saab sundida seda tegema lihtsalt põhjusel. Kes on maailma ränkingus taga pool, see saab hõbeda, kui ümberhüpetega ei nõustu. Sel juhul toimuksid ümberhüpped ju alati. Ja võitja siiski selgub sportlikul teel.

 
At 21:11, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh seletamast, 21;02. Kas just maailma ränkingu koht peaks asja otsustama, aga miks mitte näiteks kvalifikatsioonis tehtud vähemate katsete arv või mõni muu variant, mis konkreetse võistlusega seotud. Aga telepildist võis välja lugeda, et selline lahendus tuli ka mõlemale mehele kui välk selgest taevast ehk üllatusena. Jäi mulje, et nemad ka ei teadnud, et kuld saab minna jagamisele. Olen aga samuti seda meelt, et võitjaid olgu üks. Mäletate, juba Müncheni olümpial suudeti ujumises üks võitja selgitada tuhandike abil - sest sajandikud olid võrdsed.

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

Need on ju mängud, mängus on oluline osa alati õnnel. No ei ole sport miski tõsise inimese töö nagu mõni õnnega pooleks võitja seda presenteerib. Tegemist on mänguga ja mängu ilu ongi selles, et aegajalt võidavad need kellel veab rohkem.

 
At 21:58, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Spordis peab alati õnne olema. Raske on võita, kui sul sugugi õnne ei ole. Minu hinnangul jäi Rasmusel siiski ka ühteist sisse, sest ta ei pidanud lõpuni pingutama. Viimasel paarikümnel meetril on Rasmus tavaliselt see mees, kes kogu sellest tippseltskonnast kõige kiiremini liigub. Ma arvan, et kui tal kõik ideaalselt välja tuleks, ei oleks aeg alla 48 sekundi utoopia, aga medali jaoks on ilmselt vaja joosta alla 47,5. Jamaikalase kukkumise kohta ütleks, et sa võid olla kiire ja tehniline, aga kui sa jalgadel püsti ei suuda püsida, on selles vähe kasu. Mind see küll ei häiri, et sellisel tõsiselt võetaval alal nagu kõrgushüpe antakse välja 2 kulda. Mehed olid üli võrdsed ja tegid ilusaid hüppeid ning see tulemus ei sõltunud kohtunike subjektiivsusest. Need maadlused ja muud võistluspordi alad on ju täielikud kohtunike alad. Võtame või selle Epu maadluse jaapanlannaga. Ma ütleks , et pigem oli Epp aktiivsem ja üritavam poole, aga karistus ja heite kohustus määrati temale. Vastikult palju annavad kohtunikud viimasel kümnendil ka tooni sellisel konkreetsel alal nagu näiteks korvpall. Tihti kiputakse otsustavatel hetkedel süstemaatiliselt suurriikide kasuks "eksima". Näiteks Leedule on sedasi nii mõnedki korrad suurvõsitlustel kott pähe tõmmatud ja täna üritasid kohtunikud suht vähetähtsas mängus ka Sloveeniat kottida, vilistades ridamisi Hispaanlaste kasuks väga kaheldava väärtusega vigu. Sloveenide auks tuleb öelda, et nad ei lasknud ennast sellisest asjast rööpast välja viia ja näitasid Hispaania penskaritele koha kätte.

 
At 07:00, Anonymous Anonüümne said...

Mulle tundus, et ITA poiss teadis seda reeglit, see läks ju suht kohe Katari poissi kallistama, Katari poiss ei jaganud alguses matsu, et mis sa minust kallistad. Kui kohtunik nende juures ära käis ja üle seletas, siis oli juba ka Katari poiss õnnelik.

Kvalifikatsiooni järgi ei saa seda ka väga teha, sest seal reeglina võitjad teevad vaid mõned katsed. Vahel küll komistavad. Tõsi, antud võistlustel sai kvalifikatsioonis Barshim 2.28 üle esimesel ja Tamberi 2. katsel. Tõesti, enne kullajagamist võiks ka kvalifikatsiooni arvestada.
Kui keegi pole kordagi eksinud või siis nad sama palju eksinud, siis võiks arvestada seda, kelle katsete üldarv on väiksem. Eelis ikka sellele, kes eetriaega vähem kulutab :)

Aga nüüd on põnev jälgida, et kuidas hümni mängimine lahendatakse :)

Ja sprindialadel see väljavarastamise reegel on ikka päris karm. Vähemalt eelringides võiks anda neile uue võimaluse. See on päris kurb, kui mõni ei saagi OMil võistelda. Saab ju lihtsasti teha, et kes varastab, siis sellele lisatakse finišis 0.1/0.2 (kokkuleppe asi) sekundit ajale juurde. See ei pikendaks ju võistluste üldaega. Finaalis nii muidugi teha ei saa, sest oleks totter, et lõpetad esimesena, aga tegelikkuses saad aja lisades 4. koha. Aga eeljooksudes võiksid nad küll ajalist karistust kasutada.

 
At 07:07, Anonymous Anonüümne said...

Ja kaugushüppes võiks tiitlivõistlustel kasutada varbast mõõtmisi. Tänapäeval pole see ju tehniliselt keeruline. Kes pakult (valgelt osalt) tõukab, sellel mõõdetakse varbast. Kes üle astub, siis samuti x ja kes pakku tõukab, sellel mõõdetakse paku servast. Miks seda vaja? Sest see vähendab võimalust, et võidab võistluse lühema hüppe tegija. Üks võidab teist 5 cm, aga teine tabas pakku paremini ja seetõttu võidabki, see ka totter. Paku osa võiks olla vabalt ka 20 cm asemel 30cm. Ja saab ka nii teha, et kui enne pakku tõukad, siis katse ka mõõtmisele ei lähe. Olgem ausad, see on täielikult õnne asi, kas tabad pakku 100% täpsusega või tõukad sealt 5cm kauguselt. Sry, aga sel pole oskusega midagi pistmist.

 
At 07:57, Anonymous Anonüümne said...

Kõige lihtsam kergejõustiku ala on kaugushüpe. Jäägu paku tabamise ime kui väike tehnika nüanss. Vaata Pulleritsu näitest, kas kolmese tabamine kiire jooksu pealt ja kolli pikkade käte vahelt on lihtne?

 
At 10:18, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, 07;00, see varastamisega DSQ sprindis on karm tõesti. Minu ettepanek: kes varastab, see järgmises stardis teistest pool meetrit või meeter tahapoole. Aga kohe kõrvaldada võistluselt - see pole õiglane. See on ilmselt veel üks tele survel tehtud reeglimuudatus, mis on sportlaste kahjuks.

 
At 10:37, Anonymous Anonüümne said...

Jabur on lugeda varaste õigustamise juttu Priidu ja 7:0 näppudest. Ajupestud inimeste jutt, kes ei mäleta mis jama käis kergeraksu sprindis varem kui sellist karmi reeglit ei olnud. Varas on varas. See on lihtne. Kõik on rivis võrdsed ja siis keegi süstemaatiliselt pedereerib kaasvõistlejate närvidel ja kulutab stardi patareisid ja vaatajad muudkui ootavad seda õiget starti ja kogu kupatus venib ja venib. Varastele võiks olla ilma pealtvaatajateta olõmps kus nad omavahel üksteist varastamisega lõputult pedereerida saavad. Ainult tollel olümpial saaks medaleid mitte füüsilisel vaid virtuaalsel kujul ja startida võiks zoomi abil iga üks oma kodustaadionil. Ei ole vaja selleks kokku sõita ja koguneda.

 
At 11:40, Blogger Andres P said...

Hmm. See jutt et viirus muteerub hästi justnimelt tänu vaktsiinidele on kahjuks jama. Mutatsioonid tekivad sellistel lihtsatel "olenditel" igas olukorras, kuna neil pole keerukat mehhanismi, mis mutatsioone parandaks või vaos hoiaks. Lihtsad elukad muteeruvad igal pool pidevalt ja mida rohkem neid on seda suurem on ka mutatsiooni tõenäosus. ( No nagu Norras on paljudel suusatamist soodustav mutatsioon ;) - nali). Ilmselt proovitakse siin mängu tuua bakterite ja pooleli jäetud AB kuuri paralleel. Kui AB ravikuuri ei lõpetata ja ellu on jäänud need viimased, kõige visamad, kes siis kuuri lõppedes paljunema hakkavad ja oma tüüpi levitavad.
Käo poolt viidatud Geert Vanden Bossche on ka oma kirjas WHOle öelnud, et antud pandeemiast väljatulekuks on AINULT 1 võimalus ja see on .... vaktsineerimine. https://www.geertvandenbossche.org/ > ja sealt Open letter to WHO.
Võimalik et kordan ennast, aga pahatahtlikust patogeenist piisavalt suure ja liikuva populatsiooni puhul täielikult lahtisaamiseks on ainult 2 võimalust: peremeesorgansimi hävitamine (või muutmine nii hõredaks et omavahel eriti kokku ei puututa) või täis vaktsineerimine. No ja 3s võimalus on elada ja kannatada tagajärgede all elades lollis lootuses, et ISE sellega kokku ei puutu või tänu mingile ruletile on tagajärjed kerged. PS - Härra Sarve ja teiste "elevandiluust tornis" ( loe oma elusstiili üliheaks pidavate inimeste ja õigus tipptasemel meditsiiniabile) elavate kohta võib öelda, et on väga palju juhtumeid kus täiesti terve (nii hetke arstlike hinnangute kui inimese enda poolt tunnetatud parameetrite järgi) inimene on haigestunud väga raskelt ja saanud elukestvad järelmõjud. Ehk kokkuvõttes - meie maja põleb, kuid osade arvates on see OK.

 
At 12:01, Anonymous Anonüümne said...

Andres võiks vaadata vähemalt ühe video algusest lõpuni ära, enne kui ta seda kiibistatud inimese mula edasi ajab https://www.youtube.com/watch?v=ZJZxiNxYLpc. Kõige enam häirib mind see krdi meietamine. võiks juba aru saada, et ei ela enam sotsialismis

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

Peagi koidab see päev, kui hakkab põlema nende vaktsiinijüngrite ja meietajate maja.

 
At 14:06, Blogger Priit Pullerits said...

Aitah, Andres Pae, teadust jagava ja tundva inimese rahuliku ja aruka seletuse eest. See nende vandenõuteoreetikute häda ongi, et nad leiavad mingi infotüki ja elimineerivad selle muust teabest ning puhuvad selle siis hästi suureks ja absolutiseerivad selle, sest sedasi toetab see nende arvamust. Hea, kui leidub neid, kes sellele nonsensile vastu astuvad.

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Kärestikuslaalom (kärestikuaerutamine, whitewater kayaking / canoe vms) on siiski väga vaatemänguline ja laialt harrastatav spordiala, seda eriti paikades, kus pinnavormid vähe järsemad on ja jõed kiiremalt voolavad kui koduses Eestis.
Jah, suurvõistlusi peetakse tänapäeval enamasti kunstlikes oludes (lihtsalt reaalsetele kärestikele ei pääse nii hästi ligi ning need asuvad tihti eraldatud kohtades, pealegi võivad seal tingimused järsult muutuda) kuid see ei vähenda kuidagi selle spordiala tõsiseltvõetavust.

 
At 15:44, Anonymous Anonüümne said...

Pae selgitus ongi paras nonsens,tark nagu sitahark,öeldi vanasti.....?

 

Postita kommentaar

<< Esileht