esmaspäev, aprill 18, 2022

Pullerits: Kuidas ma saavutasin Kaspar Kokaga võrdse tulemuse ja sain kohalikuks legendiks?

Ma olen nüüd juba kuu aega Stravas. Endomondo, mida suutsin käigus hoida veebruari lõpuni, mil viibisin nädala Lõuna-Eestis ratta- ja suusalaagris, ütles viimaks ka minu telefonis üles. Siis ei jäänud muud, kui üle kolida.

Pole kurta. Seni, tundub, töötab Strava isegi õlitatumalt. Kui Endomondo reageeris mõnikord suuna muutusele pika viivitusega, siis Strava paistab kiirema reaktsiooniga. Ja ega teisiti saakski, sest vastasel juhul ei oleks tulemused võrreldavad.

Aga tulemusi Stravas võrrelda saab.

Eile tegin õhtupoolikul Toomel ja mujal Tartus mõnusa ja kerge 20-kilomeetrise sõidu Cube'i maastikurattaga, mille Art Soonets mulle juba aastate eest üle andis. Hästi sõidab see riistapuu. Paari asja peab laskma Kodanik Männikul, kelle nüüd leiab Tartu linnapiiril Pinarello esindusest, siiski timmida - kord viskas tõusul keti tagumiste hammasrataste ja kodarate vahele, kus kulus viis minutit pusimist, et seda sealt kätte saada, ning amortide sisse- ja väljalülitaja leistangil on ka üles öelnud -, aga näiteks käiguvahetaja teeb oma tööd endiselt ägeda spetsiifilise kolksuga, mis on kui muusika kõrvadele.

Sõitsin eile õhtul tagasi koju mööda mullu sügisel avatud jalakäijate ja ratturite silda (fotol paremal ja all vasakul) üle Riia tänava. Strava nimetab seda millegipärast Vauxhalli sillaks (Vauxhall Bridge; sellenimeline sild on ka Londonis üle Thamesi jõe). Strava on seal virtuaalselt maha märkinud 0,31 km pikkuse lõigu. Pärast kodus vaatasin, et sõitsin seal välja kõigi aegade teise-kolmanda tulemuse, sama, mille on saavutanud Eesti endine suusakoondislane, mulle kaugelt sugulane Kaspar Kokk. Nii olemegi Stravas 34 sekundiga samal pulgal, eespool näiteks Marko Vilipsonist, Danel Schvalbest, Joel Zirelist. Pikalt kõige ees on keegi Riho Valdmets, kelle kohta Sportosest mingit infot ei leia, aga kes edestab mind ja Kokka tervelt kuue sekundiga, mis tekitab küsimusi, kas tegemist on loodusliku supertalendiga või mõne muu trikiga.

Aga vähe sellest. Veel teatab Strava, et olen 1,27-kilomeetrisel lõigul nimega l'attaque! Tähtvere servast Gardesti aianduskeskuse poole kohalik legend (local legend), sest olen seda sõitnud viimase 90 päeva jooksul kaheksa korda. Vaat mis igasugu huvitavaid asju saab enda kohta teada!

Ega teil nüüd midagi muud üle jää, kui panna mind Stravas jälgitavaks. 

Ja arvata võib, et Vauxhalli sillal läheb nüüd paugutamiseks ning l'attaque!'il saab ka näha tihedamat liiklust, kuigi seal on esimeste püüdmine väga raske - nood on hoidnud keskmist kiirust ligi 46 km/h. Isegi Vahur Teppan ja Vilipson kaotavad noile tervelt poole minutiga.

Nii et alustage pigem Vauxhalli sillast.

Foto 1: Pühapäevane Pariis-Roubaix võidusõit. Foto autor: Zuma Press / Scanpix
Foto 2: Saksamaa esindaja John Degenkolb pühapäevasel Pariis-Roubaix võidusõidul. Foto autor: imago-images/frontalvision.com/Scanpix
Fotod 3 ja 4: Jalakäijate ja ratturite sild Tartus üle Riia tänava. Fotode autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 5: Pühapäevane Pariis-Roubaix võidusõit. Foto autor: imago-images/frontalvision.com/Scanpix

32 Kommentaarid:

At 10:53, Anonymous Anonüümne said...

Vauxhall Bridge nimetus viitab, et tegu on miski ülikooli õppejõu naljaga, kellele see meistriteos meenutab oma kodulinna. Ei, seda lõiku ei märgi maha anonüümne Strava, ei! Maha märgivad neid lõike need kes ei koonerda ;) ja valivad tasuta Strava versiooni asemel teadagi mille, vaevalt, et seda mõni üliõpilane jaksab teha.

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Stravas King of the Mountain (KOM) "Panna on vaja!" - teadagi kes.

 
At 13:11, Anonymous Anonüümne said...

Selleks et panna on vaja potentsi kuid longus viineriga kaugele ei jõua, siit edasi tuleb appi farmaatsiatööstus ja "supplements". Kas KOM kangelasel on õiget värvi tabletid taskus?

 
At 13:37, Anonymous Anonüümne said...

Vähesed saavad uhkeldada KOM tiitliga. See on nagu kuldne MM medal. Sellist värvi pistad tasku sobiva suuruse tabletina siis kõik on sillas.

 
At 16:06, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 17:38, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 18:01, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 18:46, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 19:25, Blogger Priit Pullerits said...

Mölaks läheb ja seda ma enam ei salli. Kustutasin hoiatuseks ära. Rääkige asjast, ja kui rääkida asjast ei ole, olge pigem vait.

 
At 20:07, Anonymous Anonüümne said...

Räägime asjast. Rattameestega on kuiv. Anjuta Kontaveit on prognoositud kõige kuumema wta500 turniiri poolfinaali ja Margus Kirt asub kulda püüdma. Stress on tohutu kuidas maandada

 
At 20:38, Anonymous MargusM said...

Priit, aga palun, räägi siis asjast. Kas selliselt duudeldades kogudki rattakilomeetreid, naljanumber.
Oled siia üles laadinud ilusad Paris-Roubaix võistluse pildid, kuidas sõit tundus, oli seekord päris närvekõditavalt põnev, ettearvamatust kui palju...
Ah jaa, noorte P-R sõidul eestlane teisel kohal kuid rodeokangelane tegeleb siin mingi sillaületamise rekordi pongestamisega.. mõelda vaid kuus sekundit eespool ja inffi ka ei leia.. tunnen kaasa!

 
At 20:46, Anonymous MargusM said...

Kas Degenkolb esindas sel sõidul Saksamaad või klubi DSM ?

 
At 01:00, Anonymous Anonüümne said...

Merit Kopli vastas 2 Pulleritsu küsimusele nii:
[...]
ERRi seadus ütleb, et ühiskonnaelu teemade käsitlus programmides peab olema tasakaalustatud. Kas olete mõnikord märganud kallutatust ning kui jah, siis kuidas seda välja juurida?
MERIT KOPLI: Kallutatuse teema on oluline, kuid vahel kipub olema nii, et see, kes väidab kellegi kallutatust, on ise kallutatud. Neile, keda kritiseeritakse, võib tunduda, et kajastus on ebaõiglane ja tasakaalust väljas. Kui vastased saavad sõna, siis neile antud aeg näib liiga pikk. Tasakaalustatuse mõõtmine ei ole lihtne. Kui küsimus on saatejuhtide kallutatuses, siis neil on õigus oma hinnangutele ja valikutele. Mulle meeldivad targad ja teravad intervjueerijad, aga tigedus ei ole kohane. Erinevalt erameediast on ERRile tasakaalus olemine kohustuslik seaduse tasandil, seega on piirid paika pandud. Eelkõige on oluline uudised ja arvamused korrektselt lahus hoida. Uudise lähenemisnurga valib aga ikka ajakirjanik ja mida rohkem on erinevaid lähenemisnurki, seda parem, mitmekesisem ja huvitavam. Oluline on, et ajakirjanikud ei muutuks kriitika tõttu araks, sest siis ei saa nad täita oma peamist rolli, valvekoera oma.
[...]
Paljude suurte spordivõistluste, sh olümpiamängude ülekandeõigused on läinud eratelevisioonile. Mil määral kavatsete sellega leppida või saab selle vastu midagi ette võtta?
MERIT KOPLI: See on ülemaailmne probleem, et spordivõistlusi vahendavad suured korporatsioonid, kes müüvad õigusi edasi oksjoni põhimõttel. Selles olukorras ei ole avalik-õiguslikel kanalitel lihtne reklaamituludega arvestava erameediaga võistelda. ERR peab olema mõistlik ja ratsionaalne majandaja. Ta võib väga tahta olulisi spordivõistlusi näidata, aga võimalused on piiratud. Olen seda meelt, et Eesti-suguses väikeses riigis peaks ERR tegema koostööd erameediaga, võimalik, et sport oleks selleks üks valdkond. Koostöö võiks olla mõlemale poolele huvitav ja kasulik, lõpuks võidaksid Eesti inimesed. Eraldi teema on see, et ilma suurvõistlusteta jääb heade spordiajakirjanike potentsiaal kasutamata, nende motivatsioon võib langeda.
[...]

 
At 08:13, Anonymous Anonüümne said...

Õige.

 
At 09:05, Blogger Priit Pullerits said...

Täna kuulab ERRi nõukogu üle kolm ERRi juhiks pürgijat. Kuulasin neid üle eile õhtul, et rahval oleks ka aimu, millest kinniste uste taga võidakse rääkida:

https://leht.postimees.ee/7503257/rahvusringhaalingu-juhiks-purgijad-kaivad-visiooni-valja#_ga=2.247481031.110930823.1649049320-1744021326.1641551374

 
At 09:41, Anonymous Anonüümne said...

Ettevõtte juhi valimine ei ole demokraatlik protsess. Milleks seda kajastada? Mis mõte on jätta mulje pseudodemokraatiast, justkui see valimine lahendaks kõik meie probleemid. Andke mõistust. ERR direktori asi pole ju programmi sisu vaid see, et programm jõuaks inimtehnilist trakti mööda vastuvõtjate kaudu inimesteni. Tehniline hammasratas kellele omistatakse mütoloogilisi võimeid raha juurde hankimises. Raha otsused on ikkagi valitsuses ja riigikogus. Võrreldes kolme endist PM-i nägu, siis kelle ajal sai PP tuule tiibadesse ja maandus Peninsula hotellis? Ja mis juhtus - juhi lend jäi ulmeliste projektide tõttu lühikeseks. Selline jama on riigirahakotis parasiteerimiseks muidugi Eestis eelistatud. Kas pole äge sünergia, PM-i ajakirjanikud hakkavad tegema otse reportaaže uutest lennuliinide avamistest ja headest hotellidest globaalsel tasandil? Kõlab nagu näljapajukil kirjutava pressi märg uni.

 
At 10:04, Blogger Priit Pullerits said...

Nimekiri sportlastest, kes osalesid Putini sõjahüsteeria üritusel Lužnikis - et teaksite, kellesse edaspidi täie põlgusega suhtuda:

Evgeni Viktorovich Plushenko – Figure skater
Adelina Dmitriyevna Sotnikova – Figure skater
Svetlana Sergeyevna Zhurova – Speed skater
Svetlana Vasilyevna Khorkina – Artistic gymnast
Alexander Gennadiyevich Legkov – Cross-country skier
Dina Alekseyevna Averina – Rhythmic gymnast
Arina Alekseyevna Averina – Rhythmic gymnast
Alexander Alexandrovich Bolshunov – Cross-country skier
Evgeny Mikhailovich Rylov – Swimmer
Viktoria Viktorovna Listunova – Artistic gymnast
Vladimir Evgenyevich Morozov – Figure skater
Victoria Alexandrovna Sinitsina – Figure skater
Nikita Gennadyevich Katsalapov – Figure skater

 
At 11:28, Anonymous MargusM said...

Ma ootaks hoopis keelatud artistide nimekirja, nende mõjuala on palju suurem.
Kuidas see küll on nii juhtunud, et Läti ja Leedu suudavad tuvastada kuid meie välisminister laob kõik organiseerijate kaela..

 
At 12:01, Anonymous Anonüümne said...

Esimene on artistide nimekirjas 100% Jaak Joala? Neid ööbikuid on meil veel - Anne Veski. Tahaks kangesti teada, et mis põhimõtte järgi neid nimekirju peab tegema. Kas kõik kes on venelastega seotud või on andnud pühaliku vande venelastele nagu Priit Pullerits raketivägedesse astumisel? Ja kuidas saab nimekirjast indulgentsi osta mineviku eksimuste pärast, kas piisab lihtsalt küünlast kirikusse või on vaja suuremat panust? Mina olen Priidule andestanud aga ürikutes on mustvalgelt ja värviliselt tema patud kenasti kirjas. Neid olematuks ei tee. Samas peab olema ka sportlastel ja artistidel mingi legaalne lunastustee. Me ei peaks neid kõiki roomlaste kombel risti otsa naelutama. Seni kuni sõja lõpptulemus pole selgunud, tasuks olla ettevaatlik oma soovidega. Juhul kui peaksime valele poole raudset eesriiet jääma, siis hõõrutakse meile neid soove nina alla, et ise soovisite kõike boikoti alla panna.

 
At 13:28, Anonymous Anonüümne said...

Et siis ainult 6 uisutajat, 4 võimlejat, 2 suusatajat ja 1 ujuja ongi Vene sportlastest putinistid või? Kuidagi väga lahja nimekiri suure deržaava kohta.

 
At 13:32, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, 13:28, see on jäämäe veepealne osa.

MargusM, artistide nimekiri on siin:

Polina Sergeyevna Gagarina – Russian singer, songwriter, actress, model, Confidant of Vladimir Putin
Oleg Mikhaylovich Gazmanov – Russian singer, actor, composer, poet, producer, specializing in patriotic songs, Confidant of Vladimir Putin
Nikolay Vyacheslavovich Rastorguyev – Vocalist, soloist, the lead singer of the Russian group Lyube, Confidant of Vladimir Putin
Vitaly Feoktistovich Loktev – Keyboardist, bayanist, Lyube group
Alexander Erokhin – Drummer, Lyube group
Sergey Pereguda – Guitarist, Lyube group
Dmitry Streltsov – Bass player, Lyube group
Alexey Tarasov – backing vocalist, Lyube group
Pavel Suchkov – backing vocalist, Lyube group
Alexey Vladimirovich Kantur – backing vocalist, Lyube group
Vasily Georgievich Gerello – Russian opera singer, soloist of the Mariinsky Theater
Natalia Yuryevna Podolskaya (Natalla Padolskaja) – Belarusian and Russian pop singer
Timur Ildarovich Yunusov (Timati) – Russian rapper, singer, record producer, actor, and entrepreneur. Confidant of Vladimir Putin
Anastasiya Vasilevna Makeyeva (Malkova-Makeyeva) – Russian theater, film and dubbing actress, singer, fashion model, TV presenter
Moscow Cossack Choir
Marina Firsova – Soloist of the Moscow Cossack Choir
Ksenia Babikova – Soloist of the Moscow Cossack Choir
Antonina Kochergina – Soloist of the Moscow Cossack Choir
Maria Korneva – Artist of the Moscow Cossack Choir
Andrey Kargopolov – Artist of the Moscow Cossack Choir
Svetlana Chebanko – Soloist of the Moscow Cossack Choir
Anton Kornev – Soloist and director of the Moscow Cossack Choir
Anna Valyavina (Goncharova) – Soloist of the Moscow Cossack Choir
Artem Limin-Kosachev – Soloist of the Moscow Cossack Choir
Sergei Zhuravlev – Soloist of the Moscow Cossack Choir
Natalia Alexandrovna Kachura – concert performer, artist-vocalist of the Music and Drama Theater. M. M. Brovun (Donetsk, DPR)
Victoria Petrovna Dayneko – Russian singer and actress
Ballet by Alla Dukhovaya “Ballet Todes” – Russian dance group and a network of schools-studios for teaching dance art
Nikolay Viktorovich Baskov – Singer
Sergey Evgenievich Zhukov – Singer
Alexander Vladimirovich Oleshko – Actor
Alexander Felixovich Sklyar – Singer
Dmitry Vadimovich Kharatyan – Singer
Yaroslav Dronov (SHAMAN) – Singer
Oksana Vladimirovna Nechitaylo (Sogdiana) – Singer
Anna Sergeyevna Tsoy – Singer

 
At 13:36, Blogger Priit Pullerits said...

...kusjuures nimekirjas esikohal oleva Polina Gagarina, kaks korda lahutatud artisti kontsert on Tondiraba jäähallis kuulutatud välja 23. septembriks sel aastal.
Tondiraba jäähalli juhib Jelena Glebova.

 
At 14:52, Anonymous Anonüümne said...

...ja Glebova pani pukki munitsipaalpoliitik Savisaar (kes on kadunud Kobzoni talendi austaja). Peninukid on end nimekirjadesse sättinud pühendunud tegevusega pika aja jooksul.

 
At 15:06, Anonymous Anonüümne said...

Ma lisaks siia nimekirja mõne poliitiku kah, nt selle mõttetera autori - majandusminister: "Vene firmale kuuluvate naftatankerite teenindamine Tallinna külje all on seaduslik tegevus"

 
At 15:39, Anonymous Anonüümne said...

Blogi administraator eemaldas selle kommentaari.

 
At 16:25, Anonymous MargusM said...

Sel juhul 27.mail Kirkorovi kontsert Tondirabas on OK. Kontserdil näeme, bljäät!?
Tegelikult ei näe, hoolimata sellest et välisminister oma vastutusest kõrvale hiilib.

 
At 17:50, Blogger Priit Pullerits said...

Välisminister on meil saamatu möku. Tuleb kiiresti välja vahetada.

 
At 18:22, Anonymous Anonüümne said...

Ära kutsu kurja välja, asemele võib tulla Ratas, mis veereb vasakult teepervelt paremale, siis jälle tagasi, vahel vurab ka tee teljel. Edaspidi, tagurpidi veereb, veereb hoo andja tahtel...
Ikka veereb ümmargune ratas...

 
At 20:12, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake, kuidas lp Padre ja PM kajastab ERRi juhi valimisi. Padre küsimuste ja kandidaatide vastusete artiklit illustreerib pilt kolmikust, mis spordivõistlustel tähendaks: 1. koht Kopli (asub pildi keskel), "hõbe" - Luik (asub vasakul) ja 3. koht Roosele (paremal).
Tänast vestlusvooru kajastaval lool digimeedias plingitatakse Meriti fotot, edasi tuleb punase näoga mees ja sealt edasi halli näoga mees. Lood iseenesest on hästi tasakaalus.
Nii tehakse teile, sitakotid, asju selgeks.
Publikule mäng aga ei tähenda paljut. Vaevalt, et Sibul, Tuus, Randpere (hr Muuli äripartner), Espak, Poolamets jt sellest mõjutada end lasevad.

 
At 08:43, Blogger Priit Pullerits said...

Aitab siin vene memmekeste kussutamisest!

https://arvamus.postimees.ee/7504032/memmekesed-on-kurja-juur

 
At 10:03, Anonymous Anonüümne said...

Tubli, Priit, hea memme lugu! Viide debatile oli ka asjakohane. Sellest debatist võiks saada etalon ERR mölasaadetes. Arusaadav, et poliitikud on rusikaga vehkivad räuskajad ja neid jörme jõmme kõige räigemas tähenduses, ei saa seetõttu kambakesi eetrisse lasta. Nende jutuvada tuleb jagada eraldi alamdebattideks kasvõi turniiri põhimõttel, et nad ei möliseks teineteisele vaatajale äärmiselt tüütult jälgitavalt vahele, mis tekitab alamklassi viha kogu Toompea seltskonna vastu, alates kõige kuivemast ja vaiksemast saadikust kuni kõige ärksameelsema ministrini.

Asjast.

Memme sündroom reffide valitsuses on masendav. Näitab, et Eesti riiki valmistub Venemaale kapitulatsiooniks. Milleks meil siis enam sõjavägi ja NATO kui peaministri portfell istub memmesõprade partei käes?

 
At 10:07, Anonymous Anonüümne said...

Kas Suusablogi mehed on oma allkirjad juba ära andnud?

https://rahvaalgatus.ee/initiatives/9bcf7b4c-ac32-4ccc-928f-7f2326afc51f

 

Postita kommentaar

<< Esileht