teisipäev, juuni 07, 2022

Pullerits: Mis oli Tartu rattaralli meeldejäävaim mälestus?

Tartu rattaralli kõige mälestusväärsem seik juhtus siis, kui võistlus oli läbi, kõht täis söödud – kas supiportsjon polnud seekord eriti suur? –, nõud abiliste abiga tagastatud just nii ja sinna, nagu ette nähtud, ratas rattahoiust ühes tükis kätte saadud ning peatusin McDonald’si ja medalite kaela riputamise ala tagusel ristmikul, kui vastu tuli kolm nooremat meest, kes ilmselgelt ei olnud eesti päritolu.

Mul oli seljas särk (fotol paremal), mille olin alles paar päeva tagasi saanud Viljandi maantee alguses Pinarello rattapoest – mitte, et seda sealt osta saaks –, kus märkasin samasugust sinikollast särki sinna enne sulgemist sisse astunud mehe seljas ja küsisin, kust ta selle sai.

Ta ütles, kust ta sai, aga ei lubanud mul teistele öelda. Ja ega seda niisama kindlaks tee, kes sellised särgid on teinud, sest siseõmblustes mingit silti ei ole.

Särgile on kirjutatud suurte tähtedega – kui viisakalt tõlkida –, et vene sõjalaev, käi persse. Sain ka sellise särgi.

Särgikandja rääkis, et kandis seda särki Hispaanias rattalaagris. Seal oli ühes kaupluses mingi venelane ligi astunud ja kukkunud ülbitsedes küsima, kas särgikandja provotseerib teda. See oli küsijalt muidugi suur viga. Sest esiteks ilmus kohe välja veel üks Venemaad persse saatva särgi kandja, nii et jõudude vahekord oli venelase kahjuks. Ja teiseks, arvestades särgikandja füsionoomiat, suurepärast vaenlase keele valdamist, jõulist ja konkreetset verbaalset väljendusvõimet ning teatavat erialast väljaõpet, ei teadnud venelane, kellega ta vastakuti satub. Mina tema asemel oleks sellises olukorras enda säästmiseks juba viie sekundiga kauplusest kadunud nagu soe sitt lehmaihust – nagu särgikandja armastab teinekord öelda.

Ülbe küsija sai aru, milline on seis, ja võttis vaikseks.

Teine intsident juhtus ühes Hispaania söögikohas, kus baarimees hoiatas, kui nägi Venemaad persse saatvat särki, et nende juures käib palju venelasi. «Kus nad on?» küsis särgikandja. Baarimees osutas laudadele, mille ääres venelased istusid. Särgikandja seadis sammud nende juurde, et näha, kellel on ütlemist. Kellelgi ei olnud. Ja õigesti tegid, et moka maas pidasid. Nad olid ka pilgud maha löönud.

Nüüd siis köitsin Tartu kesklinnas Venemaad persse saatva särgiga samuti kolme mitte-eestlase tähelepanu. Tegelikult oli neid neli – üks naine ka. Ja ausalt öeldes viis, nagu selgus – naise umbes kümnene laps samuti.

Üks meestest küsis mult, kas võib minuga pilti teha. Küsisin, kust nad pärit on. Nad vastasid, et Ukrainast. Täpsemalt kust, soovisin teada. Luganski oblastist, vastasid nad.

Loomulikult lasin neil pilti teha. Endast selles särgis. Ühekaupa nendest koos minuga.

Rääkisime umbes kümmekond minutit. Siin on ehk olulisim see, et nad olid väga tänulikud, et Eesti on ukrainlasi nii hästi vastu võtnud. Omakorda rääkisin neile, et kõik mõistlikud ja südametunnistusega eestlased toetavad ukrainlasi ja hoiavad neile pöialt ning paljud proovivad ka ise nende aitamiseks teha, mida oskavad ja suudavad. Ütlesin, et olen alates sõja algusest hoolitsenud selle eest, et Ukraina teema Eesti suurima väljaande veergudelt ei taanduks ega ununeks, ja et viimased kolm kuud on enamik minu lugusid olnud seotud ühel või teisel viisil Ukrainaga.

Igaüks meist peab panustama võimaluste piires sellesse, et ukrainlased tunneksid, et nende võitlused lähevad meile korda ja me oleme jäägitult nende poolt. Kellele ei lähe ja kes ei ole poolt – need ei ole ainult Ukraina, vaid on ka Eesti vaenlased.

Foto 1: Priit Pullerits Ukrainat toetavas särgis. Foto Priit Pulleritsu erakogust
Fotod 2 ja 3: Tartu rattaralli lõpetajad McDonald'si kõrval hoogu maha võtmas. Fotode autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Fotod 4 ja 5: Tartu rattaralli osalejad valmistumas Eesti rahva muuseumi taga parklas stardiks. Fotode autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix

42 Kommentaarid:

At 10:10, Anonymous Anonüümne said...

Nii huvi pärast uurin, et kas Priit teab Kaug-Idas juba mõnda sobivat jõekääru, kuhu kaldasse saab omale muldonni kaevata penisonipõlveks? On kaks varianti. Globaalne eskalatsioon, kus kõige vähem saab pihta Kaug-Ida igikeltsane piirkond. Teine variant on, et meie naaber kosub ja mobiliseerub ning näitab kes on tegelikult Köningsbergi kunn. Mõlemal juhul on vaja paika muldonni jaoks, juhul kui õnn maha ei jäta. Kas Ukraina on nagu Afganistan, et suurriigid loobuvad oma ambitsioonidest? Sajandite perspektiivis miks mitte. Aastakümnete plaanis on see väga väikese tõenäosusega. Küsimus on uues lähi kuude ja aastate tasakaalupunktis. Nüüd teame, et jama ei saa enne otsa kui sanktsioonid ära kaotatakse. Kuidas see reaalelus juhtub, arvestades, et Makaron hoolitseb oma ametivenna näo eest, ei tea me veel keegi. Kas on mingit normaalsemat lahendust peale muldonnide rajamise?

 
At 17:33, Anonymous Anonüümne said...

Kaug põhja on pikk maa. Meie ainus lootus on et Königsbergi kunn oma alamate eest hoolitseb.

 
At 23:16, Anonymous Anonüümne said...

Maailmal on ainult üks tõhus kaitse relv puudu, mis muudaks sõjapidamise mõttetuks. Laser. Ameerika filmis Resident Evil 1 eksponeeriti selle tõhusust. Eesti sugune väike riik võiks seda omada maailmas esimesena ja üksi aggressor ei taha seda riiki rünnata aegade lõpuni. Eestist saaks rahu riik, poleks vaja omada enam sõjaväge mõttetut pidevalt hoolt vajavat vanarauda. Ja idiootidel ei tekki aju soppi imperalistlike mõtteid.

 
At 10:31, Blogger Priit Pullerits said...

Puust ja punaseks, miks Venemaa ei tohi võita ja Ukraina kaotada, sest see hävitab Euroopa ilma, et peaks edaspidi ühtki pauku tegema:

https://arvamus.postimees.ee/7540106/priit-pullerits-kui-kaotab-ukraina-kaotab-euroopa

 
At 10:45, Anonymous Anonüümne said...

Ei tohi võita, kuid võib võita. Hetkel on Ukrainast okupeeritud viiendik.
Lääne varud pole põhjatud. Venemaal on nõukogude aegset moona kuhjades ja venemaalasi (sh kaukaaslased, burjaadid), keda rindele saata, ja kellest Vene riigil suva, on samuti lademetes. Välksõja said venelased pähe, aga kurnamissõja tulemus on veel lahtine.
PP hinnanguga saab nõus olla, venelaste võidu korral hakkavad riigid langema püssipauguta.

 
At 10:48, Anonymous Anonüümne said...

Kas võib siis väita, et kõige tähtsam pole mitte lastetoetused (nagu Muuli Kuku raadios väitis), vaid pigem hetkel julgeolekuküsimused?

 
At 11:14, Anonymous Anonüümne said...

Suurt julgeolekupilti silmas pidades, tuleb arvestada ka sellega, et hiljutise uuringu järgi 22% Eesti elanikke peab Putinit positiivseks poliitiliseks tegelaseks (aasta tagasi tervelt 30%). See on ohtlikult suur toetus Vene maailmale ja agressorile. See on mass, mis võtab Vene okupandid lilledega vastu.

https://www.err.ee/1608621070/ligi-veerand-eesti-elanikest-ei-pea-venemaad-sojasuudlaseks

Pullerits tegi mitte väga ammu väljasõidu Ida-Virumaale, vene elu ja keel lokkab. Maardu, Lasnamäe (kust on võrsunud Tallinna linnapea), Kohtla-Järve, Sillamäe - see piirkond muutub Vene agressiooni tõttu kiiresti ja aktiivselt eestivaenulikuks. Nõukogude okupatsiooni pärand. Ja pärandit poputatakse juba 30 aastat. Selles mõttes oleme sama naiivsed ja rumalad nagu kantsler Merkelgi.

 
At 11:25, Blogger Priit Pullerits said...

Sinna Ida- ja Kirde-Virumaale tuleb selgelt viia sõnum ja arusaamine, et kui nad tahavad venelasi ja toetavad Venemaad, siis vaadaku, mis on juhtunud Ukrainas venemeelsete aladega - Donbass ja Lugansk on venelaste poolt maatasa tehtud. Arvestagu, et see juhtub sõja korral esmajoones ka just nende kodudega Ida- ja Kirde-Venemaal, sest lahingutegevuse suurim aktiivsus jääb nende alale. Vene maailm ei too neile muud kui vaid hävingut.

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

PP hinnanguga saab nõus olla, venelaste võidu korral hakkavad riigid langema püssipauguta

Võiks need püssipauguta riigid siis loetleda. Kui langevad moldaavia ja balti riigid, siis mida oleks Euroopal häda? Need riigid olid suurvenemaa niigi. Või arvad et püssipauguta langevad norra portugal prantsusmaa? Kes sinna okupeerima lähevad? Burjaadid?

 
At 11:36, Anonymous Anonüümne said...

Vastuseks Padre 11:25 vastuseks: neid see ei morjenda, et kodu hävib. Küll Putja tagasi ehitab. Vene impeeriumi nimel on venelane nõus taluma palju. Neile tuleb selgeks teha, kes on siin peremees ja vajadusel näidata, et ukrainlane on peremehe sõber. Ammu oleks aeg hakata peremeheks omal maal, aga kahjuks on lastud meil igasugustel vantidel teha riigisektoris karjääri ja seda kutsutud integratsiooniks.

 
At 11:52, Blogger Priit Pullerits said...

Teie kommentaariga, 11:36, ei jää üle muud kui tuleb paraku nõustuda. Lööte naelapea pihta. See on valus ja kibe tõde, aga nii see on.

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

Kui visiooni ja ideoloogiat on, siis on kõik võimalik. Hävitatud Mariupoli soovivad Vene "vabastajad" ja kohalikud kollaboratsionistid taastada kuurortlinnana, hetkel on seal küll lagunevate laipade hulkade tõttu koolera.

Pealegi, Ukraina langedes hakkavad sõjas end tõestanud väärt mehed sõdima juba putinlastega koos. Nii nagu osa idaukrainlasi sõdib praegu Ukraina armee vastu (ja nii nagu osa idavirulasi tõstab relva Eesti vastu). Eesti langedes luuakse uus Eesti laskurkorpus, mida siis vajadusel rindel liigutakse. Selliselt see agressiooniarmee kasvab. Kui Ungari täna ütleb, et see pole tema sõda ja ta ei luba Nato riikide relvaabi läbi nende territooriumi, siis võib juhtuda, et Karpaatidest vaatavad neile varsti vastu platnoilik kohtlajärvelane, Donetski kaevur, burjaat ja teised koerakoonlased, kes heameelega teeks kodutehnika inventuuri nende kodudes, vägistaks nende naisi ja lapsi. Loota, et ehk me ei ole järgmised, on allaandmine.

 
At 13:28, Anonymous Anonüümne said...

Ehh, kuhu jampsi me oleme jõudnud? Hakkame pihta algusest. Oli suur tsaar. Juhuslikult läbi ja lõhki saksa verest läbi imbunud. Sakslased teenisid usinalt ja tulusalt tsaari. Selline on sakslaste ürgne mälupilt. Tsaar muutus koiks ja sakslased otsustasid ta kõrvaldada. Asemele tulid aga mongolite kultuuripärandiga karmid moskoviidid. Sellest tuli suur tüli kus sakslased said suure kentuka. Pärast haavade lakkumist tuli sakslastel ürgmälu jälle meelde ja hakati tegelema idanaabrilt koore noolimisega. Positiivse majandusliku kaasamisega. Kuni saavutati usaldusliku õhkkonna loomise abil Berliini müüri langemine ja suur Saksamaa taasühinemine. Merkeli muti tegevus on vaid ühe pika ürgse protsessi vankumatu osa. Nii. Pragmaatiline sakslane teab, et kuidas on võimalik rikas olla ja lüpsta venelasi. Venelased aga uskusid naiivselt, et pärast Berliini müüri langetamist hakkab lääne oskusteave ja tehnoloogia usinalt Venemaad üles kergitama. Lääne tegelikud kavad said venelastele aga selgeks vähem kui dekaadiga. Õigemini said nad aru, et poliitilised lubadused ei olnud siduvad ja ajutise iseloomuga millest taganeti sobival ettekäändel esimesel võimalusel eesmärgiga muuta Venemaa Euroopa bensiinijaamaks. Vene hing paneb nüüd pärast kosumist raevukalt vastu. Selleks on olemas plaanid. Lääs on näidanud oma nõrkust Põhja-Koreaga asjatamisel ja afgaanidega kembeldes. Venelased on sellest õppinud. Põhja-Korea kogemus näitab, et rahva pärast pole vaja muretseda. Rahvas on ressurss. Konflikt peab Lääne alistamiseks kestma lihtsalt kaua. Siis saabubki võit.

 
At 14:29, Anonymous Anonüümne said...

Milliseid poliitilisi lubadusi Lääs Venemaale murdis? 13:28, ilmselt kibeled Nato laienemise ja demokraatia ekspordi keelu kokkulepetest näiteid tooma, palun anna tulla!
Nii oskusteave kui ka tehnoloogia voolaski Venemaale. Vanka valik oli aga bensujaama mängida.

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...

Ajal kui venelased pettusid lääne lubadustes eelmise sajandi viimasel kümnendil, puudusid sinna lubatud välisinvesteeringud. Raha mis investeeriti läks esmalt maavarade kaevandamisse. Kus olid tõrked, kes seda teab? Eeldati enamat. Samal ajal kui 90 alguses olid välisinvesteeringud Hiina samal tasemel Venemaaga, siis juba kümnendi lõpuks oli Venemaa investeeringute maht üle 10 korra väiksem kui Hiinas. Sotsialismi utopismist võrsunud riik ootas investeeringuid kaasaegsetesse tehastesse kuid selles ei suudetud kokku leppida. Seal on juurpõhjus. Kindlasti olid venelased naiivsed ja ülbed. Lääs aga heategevusele ei panusta rohkem kui hädavajalik. Oma ülbuses soovivad venelased suruda nüüd lääne põlvili. Neil on vaja alistada ainult Ukraina, esialgu kasvõi 1/5 sellest. Sellest neile piisab 5-aastakuks. Siis tuleb järgmine laks.

 
At 15:53, Blogger Priit Pullerits said...

12:32, jah, teadagi need LNRi ja DNRi mobiliseeritute baasil loodud väed. 1. need on venelastele kahurliha, keda saata Ukraina kuulide alla surema; 2. need on väljaõppeta, mistõttu nad surma saavadki. Nii et siit taas sõnum kirde- ja idavirumaalastele: kui tahate orkisid, siis nad ei pommita puruks ainult teie kodusid, vaid saadavad teid ennast ka püssikuulide ette surema; veab neil, keda küüditatakse kuskile Siberisse sealseid alasid asustama.

12:32, Ungari on tarkade inimeste teadmiste järgi püüdnud alati laveerida mitme poole ja jõu vahel, aga mis nende omaaegsest impeeriumist seetõttu järele on jäänud - mitte essugi. Veel sajand ja pisut rohkem tagasi suurest Ungarist on järel jäänukid, igaüks on neilt tükke ära võtnud. Vaat kuhu viib kollaborantlik ja selgrootu laveerimine. Nii et mul kama kaks, kui ungarlased pärast nüüdset käitumist peavad platnoiliku kohtlajärvelasega tõtt vahtima. Ju siis 1956 mälestused ei ole enam meeles neil. Kes minevikku ei mäleta, see, nagu teame, elab tulevikuta.

13:28: "Vene hing paneb nüüd pärast kosumist raevukalt vastu." See, kes Ukrainas märatseb, pole mingi hing, vaid hingetu bande. Mingit vene hinge pole olemas, see on müüt, millest on aeg vabaneda. On vaid bütsantsliku meelelaadiga ja mongolliku hävitamistungiga arulage mass.

14:29 küsib 13:28-lt hästi. Minu teada ka on peamiselt just Venemaa leppeid murdnud, nagu seda, mis puudutas Ukraina saatust vastutasuks tuumarelvadest loobumisele. Kes siin midagi murdis, ah?

 
At 16:39, Anonymous Anonüümne said...

Mehed tublid olete, hakkab quara kvaliteeti tulema.5 aastat on pikk aeg ,kui olla tegus ,sihikindel.Aeg läheb tiksuma nüüd, et sellist idootsust enam kunagi juhtuks ,kui üks vastutav isik läheb hulluks.Isegi hull peab teadma ,et elu pole mäng.

 
At 16:53, Anonymous Anonüümne said...

Minu väike ettepanek üleminekul laser kaitse tehnoloogiale ,oluliselt odavam.Topelt agendid ja musta töö tegijad.Iga väiksemgi poliitiline avaldus, mis on rängalt vastuolus rahuarmastavate riikidega tähendab päästik klõpsatab ja kuul suretab.Poliitiku elu oma ülbuses on läinud liialt turvaliseks,see peab muutuma või muudab seda rahvas.

 
At 17:12, Anonymous Anonüümne said...

Juhuslikult on Hiina majandus ka 10 korda suurem Venemaa omast.

Oluline on, et põhjalikult kaalutud lääne investeeringutelt, nagu nt Renault liinilt, BMW koostetehasest hakkavad tulema Moskvitšid, Žiguliid ja Hiina õigustega rämps.

 
At 17:30, Anonymous Anonüümne said...

Tuumapommijuttu, nagu hr Ants Frosch PMis kenitlevalt vahutab, hakkab kindlasti Venemaa poolt rohkem tulema. Mida kehvemini Vene armeel läheb, seda rohkem ähvardusi - aga me paneme teile aatomiga, kui...
Seda artiklit soovitaks ajakirjandusüliõpilastele analüüsimiseks anda, et selgitada välja faktid, millele see tore jutuvada toetub. Ja mida püütakse fakti pähe serveerida, et narratiivi luua. Nt artikli alguse "me võitleme viimase ukrainlaseni" väide.
https://arvamus.postimees.ee/7540291/ants-frosch-proua-peaminister-mis-on-eesti-plaan-tuumasoja-puhul

Endine julgeolekujuht on venelastele ELi viisavabaduse andmise küsimuse ajal olnud Reformierakonna liige, mis seda ideed pidas võimalikuks ja nüüd on liige Ekres, mis saab maailmavaatelist toetust idast. Millegipärast mõni on alati erakondades, mis kiikab just sel ajal optimismiga Venemaa poole.

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

90 alguses oli Hiina ja Vene majandus võrdsel tasemel kogusummas. Seal ongi pettumuse juurpõhjus.

 
At 19:31, Anonymous Anonüümne said...

Oleme antud aja hetkes. Ilmselt ei näinud meist keegi 90 ndatel ette mis toimub 2022.Hiina tõusis ikkagi tänu läänele ja õnneks ta mõistab seda.Muidugi see on läbi meedia tekkinud arvamus.Üks suur turvaprobleem on veel tekkinud tänu globaalsele internetile.Meie ei saa enam näha neid nemad saavad meid.Siin oleks uus sanktsioonide materjal vpn lukku ajaks kui koletis on surnud.Midagi ei ole teha kuigi ma tean et seal on häid inimesi siis vähemalt see sanktsioon ei tapa neid.Me kohtume parematel aegadel.

 
At 20:17, Anonymous Anonüümne said...

Kõik kindralid kes 90 alguses oma ego alla surusid, said sajandi lõpuks aru, et läänel polnud huvi seal mässata nagu Hiinas, vastutasuks vägede tagasitõmbamisele. Loogiline, et soovitakse taastada oma mõjusfäär mis võideldi välja II MS ajal kasvõi III MS hinnaga. Ukraina on näidispoomine kus ei jää ükski trikk tegemata. Ka japsidel oli ukrainlastega võrreldav sõdimise tahe II MS ajal. Ükski konventsionaalne relv ei suutnud seda hävitada.

 
At 20:45, Anonymous Anonüümne said...

Ma arvan keegi meist ei suuda täiusliku pilti tõest ajaloost ette maalida me pole kogenud.Jaapanile visati minu väikse arusaama järgi tuumapomm kättemaksuks selle ebainimliku brutaalsuse eest hiinale.Vene praegune brutaalsus kahvatub selle kõrval.See kongreetne sündmus võis neist teha maailma ühe tasakaalukama rahva võimalik et ka targima.

 
At 22:53, Anonymous Anonüümne said...

Hägustuma kippuv pilt ütleb, et Eesti poleks vabanenud ilma sakslaste venelaste kaasamise poliitjooneta. See joon on toonud kaasa sõja Euroopas.

 
At 07:13, Anonymous Anonüümne said...

20:45 tee endale selgeks mille eest visati japsidele aatomipomm, muidu teed häbi Padre suurele suusablogi lehele.

 
At 09:07, Anonymous Anonüümne said...

Kõik te teete häbi Padrele õnneks Padre tolereerib sellist muilutamist.

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

Ikkagi suure südame ja m-ga Mees.

 
At 10:46, Anonymous Anonüümne said...

Ühel päeval viskab Padre kõik huilumehed blogist välja vaat siis.

 
At 11:15, Blogger Priit Pullerits said...

Vaat millised tegelased on meie keskel! Tõin nende tõelise pale esile:

https://www.postimees.ee/7541030/isehakanud-rahuvoitlejad-hoiduvad-venemaad-hukka-moistmast

 
At 11:23, Anonymous Anonüümne said...

Nojah. Nii kui venkudel õnnestub saada rahu Ukrainas, on neil varrukast võtta uus argument, et nad ekspordivad rahu maailma Миру — мир!

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Narvajeesuslane A.Peterson (sünd Krõlov) on avalike andmete järgi moraalselt sirgeselgne kodanik:
1. traditsiooniliste pereväärtuste eest seisev,
2. koroonaskeptik,
3. kollektiivse lääne kriitik,
4. nüüd ka rahuaktivist.
Mees nagu hr Kägu.

Taolise kõrge moraaliga rahuaktivisti võiks koos oma kõlakojaga saata riigi toel Moskvasse rahupiketile. Üheotsapiletiga, ega Venemaa venelased Krõlovil pakun üle 15min piketeerida ei lase. Sealt edasi on autokong, eeluurimine, kohus ja vangilaager.

 
At 13:23, Blogger Priit Pullerits said...

13:03 - 15 min on palju. Arvan, et kolmest aitab küll.
Ja miks peaks kedagi venemaale saatma riigi toel? Kui venemaa (sic!) on nii ihalusväärne riik, siis sinna saamise nimel oleks selle ihalejad kindlasti valmis peale maksma. Antagu neile see võimalus!

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

13:03 ära hõiska midagi. Narrid Kägu? Ole õnnelik kui jaanipäeva näed. Kägu mehed nalja ei mõista.

 
At 17:14, Anonymous Anonüümne said...

15:20, milline neist 4. punktist on naeruvääristav?

 
At 18:46, Blogger Priit Pullerits said...

Kägutajad, otsige teda mujalt, siit te teda ei leia. Siit lõime temast platsi puhtaks.

 
At 21:25, Anonymous Anonüümne said...

Peremees, uuri, kas meie Autorollo ministeeriumis on mingid vandid-putinlased? Peab olema täielik sileaju, et nõuda Ukraina armeele tehtud annetustelt tulumaksu. Tädi Autorollo lausa ütles valitsuse istungil märtsis, et pole vajadust Ukraina armeele tehtud annetusi tulumaksust vabastada. See on ju Putini hüveks tegutsemine!

 
At 09:09, Blogger Priit Pullerits said...

A uuri ise, 21:25, saada teabenõue ministeeriumile ja nad on kohustatud teile vastame, miks sunnite mind oma küsimustele vastuseid otsima. Saate seda sama hästi ise teha.

 
At 10:18, Anonymous Anonüümne said...

Seni kuni uurite rollo värki võtame aja maha ja naudime Priidu sõbrantsiga hetke - https://elu24.postimees.ee/7542071/videointervjuu-avalikult-elukaaslase-ees-vabandanud-silvia-ilves-isegi-kui-talle-porguvalu-tekitan-jaab-ta-ikka-mu-korvale

 
At 11:18, Blogger Priit Pullerits said...

Jaa, see on väga tähtis teema.

Tegelikult, miks te, 10:18, seda jampsi siia topite?

 
At 14:56, Anonymous Anonüümne said...

Need vene rinnakad tüdrukud, kelle pilte spordimehed siin blogis nõuavad, pole enam koššer. See piiga on blogi kaudu tuttav alternatiiv. Ja tegelikult on ka temal kenad rinnad.

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

Rinnad on alati koššer. Elu algus. Spordimeeste motivatsioon kuivab kokku kui rinndut ei näe, jaks lõpeb ära.

 

Postita kommentaar

<< Esileht