reede, jaanuar 28, 2022

Pullerits: Kas Eesti sportlaste medalilootused Pekingi olümpial hakkavad suurenema?

Koostasin homse Postimehe spordikülgedele suure materjali, mis võib kogu olümpia ära sõnuda.

Nimelt vestlesin üheksa endise ja praeguse talispordi tipptegijaga, kes hakkavad eksperdina kommenteerima vähem kui nädala pärast algavat taliolümpiat. Nende hulgas on siin meile ammused tuttavad Vahur Teppan (ülemisel fotol) ja Margus Ader, samuti mulle juba Salt Lake City olümpia ajast tuttav Margus Hernits, viimasel ajal tuttavamaks saanud Kaarel Nurmsalu, ent ka terve rida uusi tutvusi, nagu Eesti hokikoondise põhiväravavaht Villem-Henrik Koitmaa ja naiste kurlingukoondise liige Marie Kaldvee (enne abiellumist Turmann, all parempoolsel pildil). Pidasin nendega maha huvitavad vestlused, kus lisaks ametlikule osale, mis jõudis lehte ja veebi, kasutasin juhust, et paluda neil seletada asju, mis mind ka isiklikult huvitavad. Nii näiteks rääkis Nurmsalu Planica lennumäe eripärast, Koitmaa väravavahtide vigastustest, Kaldvee jääkeeglist kui malest jne. 

Nüüd mõtlen, kas mu koostatud materjal Eesti olümpiakommentaatoritest ei saanud veidi ennatlik. Et äkki olümpiat ei toimugi?

Sest vaadake, mis on juhtunud kas või Norra suusakoondises. Täna andis positiivse koroonaproovi kahekordne olümpiavõitja Simen Hegstad Krüger. Nädala alguses tegi sama sprindikoondise treener Arild Monsen, mis viitab, et haigus võib levida ka sportlaste hulgas. Eile andsid positiivse proovi Anne Kalvå ja Heidi Weng.

Karta on, et see nimekiri hakkab pikemaks venima ja et sinna lisandub ka teiste riikide sportlasi, sest omikroni tüvi on teatavasti väga kergesti leviv ja nakkav. Ja need, kes on juba haigestunud, on sama hästi kui mängust väljas. Krüger saab kõige varem Hiinasse lennata 15 päeva pärast, enne mida peab ta andma neli negatiivset PCR-testi. Hea, kui ta viimasteks distantsideks võistluskõlbulikuks saab. Aga võib kihla vedada, et selle ajaga lisandub uusi koroonaohvreid.

Kui nii edasi läheb, muutub olümpia mõttetuks. Siis jääks variant, et riigid saadavad kohale B- või C-koondise – mis aga ei ole võimalik, sest neil ei ole ju akrediteeringut, nad ei ole registreeritud. Teine variant on, et võistlevad need, kes on terved ja kohal. See tähendab, et Eesti sportlaste peaülesanne on püsida terve. Sest kui see õnnestub, kes teab, äkki võib hakata koitma koht esimeses 20s, võib-olla koguni esikümnes, ja kui olukord eriti hulluks läheb, siis äkki paistab medalgi.

Ainult et kui Eesti sportlased hakkavad pretendeerima medalile, siis kas olümpia üldse nii kaugele lastakse langeda või kuulutatakse see enne katkestatuks?

Foto 1: Suusatund Tartus Tähtvere spordipargis Limpa suusakoolis treener Vahur Teppani juhendamisel. Foto autor: Margus Ansu, Tartu Postimees / Scanpix
Foto 2: Marie Kaldvee mullu jääkeegli MMil Kanadas. Foto autor. Zumapress.com/Scanpix
Foto 3: Suusahüppajad Siim-Tanel Sammelselg (vasakul) ja Kaarel Nurmsalu Sotši olümpial. Foto autor: Liis Treimann, Postimees/Scanpix
Foto 4: Margus Ader kommentaatorina Tehvandil. Foto autor: Paul Poderat, Lõuna-Eesti Postimees / Scanpix

53 Kommentaarid:

At 19:20, Anonymous Anonüümne said...

Kas olümpiat kannab seekord üle Postimees (Kanal 2 jt)? Kui nii, siis jääb vaatamata. Kes jõuab neid reklaame ära vaadata? Enamasti ühest kohast tellitud kah (KFC, Apollo, Apotheka, Vapiano jne). See viimane märkus ei ole primaarse tähendusega.
Küll soovitaks ma teha igaõhtuse Olümpiastuudio saate, kus PP saaks rääkida kuluaarides toimuvat ehk endiste sportlaste käest kuuldud "huvitavaid" lugusid. Kõik see info oleks selline, mida esimest korda just läbi selle kanali inimeste ette toodaks.

 
At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

Aga mis Kirsti Timmer kogu aplaavast arvab?

 
At 20:20, Anonymous Anonüümne said...

Kes kommentaatoritest Pekingisse lähevad? Ja kes PM grupist püstolreporteritena paugutavad? Kaljuveer, selge see, aga värskematest ja huvitavamatest?

 
At 22:15, Anonymous Anonüümne said...

Kaljuveer, vana peer... Siis on veel see peller-Eller...

 
At 09:55, Anonymous Anonüümne said...

See kui norra suusatajad haiged ja olümpial osaleda ei saa pole meie mure ega muuda olümpiat mõttetuks. Suusatamises juba liiga alasid nagu ujumises. Talve olümps on iluuisutamine slaalomsuusk ja hoki. Veidi ka laskesuusatamine.

 
At 10:04, Anonymous Anonüümne said...

Reaalseid medalilootusi on kaks, Sildaru ja Ilves. Tõenäosus, et murdmaas või laskesuusas hakkab kümnete kaupa sportlasi välja kukkuma, meie omadest vähemalt mõni sealjuures ei nakatu, võistlusi ikka edasi peetakse ja meil õnnestuks sellises farsiks muutunud jandis medal võtta, on üsna nullilähedane.

 
At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

Ka Padre on langenud vasakkiberaalide võrku. Miks on nädala persson konservatiivide suunas vihakõnelenud endine diplomaat? Ka sina, Brutus...

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Elvis rokib. Naudime!

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

Nauding sai läbi.

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

Mis medalilootus on Ilves?

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Ligi minuti võtavad teravamad konkurendid Ilveselt tagasi. Karm.

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

...ja seda 5 kilomeetriga.

 
At 16:43, Anonymous Anonüümne said...

2 mintsa sõiduga pähe on karm.

 
At 17:01, Anonymous Anonüümne said...

Olid ajad, kui Levandil läks hüppetornis kõht lahti. Aga nüüd. Mis Ilvese vigastus on? Päevad?

 
At 17:10, Anonymous Spetsialist said...

Täna oli hüppepäev. Sõidupäev ja medal tulõb Peijingis.

 
At 12:08, Anonymous Anonüümne said...

Ei tule utopistid

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

Kas Padre paneb enne olümpiat litaka või peame Kägu meeste ülbitsemist vaatama?

 
At 19:12, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsust pole enam mingit litaka panijat. Tema on nüüd tavaline pokemon. Kirjutab seda mida peremehed käsevad. Müstika kui kohitsetud on kogu maailma ajakirjandus. Näiteks Kanadas toimub rekkajuhtide piirangute vastane protest, kus osaleb üle 50 000 rekka. Meie ajakirjandus kirjutab, et osaleb 200 rekkat! Nii et Pullerits kirjutab ükskõik mida, peaasi, et saaks oma närusele toidulauale killukese leiba.

 
At 19:31, Anonymous Anonüümne said...

Müstilised ajad on tulemas. Järsku võtab Kägu Pulleritsu oma staapi kirjutajaks?

 
At 19:52, Anonymous Anonüümne said...

Vaevalt Kägu globalistide tallalakkujat oma staapi tahab.

 
At 19:53, Anonymous Anonüümne said...

Muideks see kes kirjutab 19.12 on tõele kõvasti lähemal, kui ERR. Vaadake ise https://www.youtube.com/watch?v=ZwoO-kInKQU

 
At 19:59, Blogger Unknown said...

Kägu on kõva mees küll, aga Rafael Nadali kõrval kahvatub ka tema. Krt See mees on elav legend. Milline tahe ja milline visadus. Krt kui ükskõik millisel meie sportlasel oleks veerandki sellest tahtejõus ,mis sellel mehel, siis tuleks medaleid nagu Vändrast saelaudu. Muideks ärge kurjustage Pulleritsuga. Mehele on kiibid sisse süstitud ( nagu kõigile peavoolu meedia ajakirjanikele), mille kaudu
globalistid teda juhivad. Tuleks organiseerida päästeoperatsioon Pulleritsu vabastamiseks sellest ikkest.

 
At 20:25, Anonymous Anonüümne said...

Iga asi ikka omal ajal, mehed. Kui valitsus võtab keskerakondlaste juhtimisel vastu otsuse, et vaktsineerimist ja/või koroona läbipõdemist tõendav dokument pole enam vajalik, siis võib asuda dekiibistama. Hetkel käigu juhtimine läbi hr Gatsi arvutipargi.

Kanadalased ongi oinad, eriti veel rekajuhid, Pullerits on ju ometi sellest siin rääkinud!?

 
At 20:52, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu niisama kergelt kaptenisillalt ei kõrvalda eriti valeinformatsiooni ja gossipi abiga.

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

Oleks Aadul omal ajal staabis selline kirjutaja olnud nagu Pullerits, ta poleks sõda kaotanud. Juba vanadest aegadest peale on teada, et häid asju saabki massidesse viia vaid läbi peksu, räige propaganda ja ajupesu. Mõelge milline õnn on, et sakslased meile ristisõdadega kultuuri tõid ja venelased seda veel kinnistasid. Muidu me ajaks isaisade kombel üksteist endiselt sääreluuest meisterdatud nuiadega taga. Meil poleks praegu lycrast combesid ega carboon rattaid rääkimata übervisseritest.

 
At 23:07, Anonymous Anonüümne said...

To 23.00. Kas te vihjate sellele, et kultuurne ja haritud inimene on see, kes laseb endasse regulaarselt süstida valitsuse poolt ette nähtud aineid ja saab selle eest premeeritud ülisoodsate reisidega välismaale ning kohapeal jagatavate hüvedega?

 
At 00:03, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on kadunud. Kas Kägu mehed on ta kinni nabinud ja lohistanud kuhugi natside keldrisse? Kus nad parajasti tulise rauaga viisnurka rinna peale kõrvetavad?

 
At 08:55, Blogger Priit Pullerits said...

Ei ole ma kadunud. Aga igale lollile jutusle siin ka ei pea reageerima.

 
At 08:59, Blogger Priit Pullerits said...

Minu nädalalõpu hitid:

https://www.postimees.ee/7441329/kersti-kaljulaidi-viibiv-otsus-segab-poliitikas-kaardipakki

https://www.postimees.ee/7441341/ekre-puuab-pidurdada-kaljulaidi

https://arvamus.postimees.ee/7441443/harri-tiido-putin-on-omandanud-palju-pattide-maailma-reegleid

https://om.postimees.ee/7441063/talispordi-tipud-toovad-olumpia-eesti-kodudesse

Need lood ei tule niisama. Nende nimel tuleb ikka vaeva näha.

 
At 09:31, Anonymous Anonüümne said...

Väärt hitid, aga üks oodatud hitt kogukonnal jäi saamata - reportaaž Viru maratonilt.

 
At 10:07, Blogger Priit Pullerits said...

Aga siin kommentaarirubriigis ruumi on - kirjutage igaüks siia oma reportaaž! Milline vaatenurkade mitmekesisus siis tekiks!

 
At 10:33, Anonymous Anonüümne arvamusliider said...

Padre, kas see ettepanek mitte liiga mitmekesiselt liberastlik pole siin tõsimeelses ja väärtuspõhises suusablogis? Võib väga pehmotamiseks kätte ära minna ja fookus hajuma... Ei?

 
At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

Arvan ka reportaaze ei peaks iga poisike kirjutama. Jäägu see meistrite hooleks, meeste kes maailmas käinud ja suuri tegusid korda saatnud.

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

Jah, mehed, kes pole Moabi põrgust läbi käinud, lõgismaoga silmitsi seisnud ja puumat oma käega kägistanud, ei peaks siin üldse sõna võtma.

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

Priit lehvitab valget lippu. Reportaazidega on siis nüüd kõik. Heal juhul saate veel Moabi olukirjeldusi pealuu radadest ja muudest karmidest paikadest. Kui hästi läheb ja kõik viksilt käituvad. Mott on kuhugi maha jooksnud. Eesmärgid on jäänud täitmata ja pole põhjust kireda. Eks ta nii olegi.

 
At 12:44, Blogger Priit Pullerits said...

Ei ole nii, et reportaaže ei tule! Te ei tea, mis plaanid on mu peas küpsemas. Eelmisel nädalal polnud lihtsalt jaksu neid ellu viia - vt mis ma kirjutasin 08:59.

 
At 12:59, Anonymous Anonüümne said...

12:19 väga õigesti sõnastatud.

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

Jaa ,siin võib juba nentida vanade poliitkommentaatorite moodi kes igal sammul korrutavad ega me Putini/Pulleritsuu pähe näe.

 
At 19:47, Anonymous Anonüümne said...

Ettearvamatus on hea taktika, kunagi ei tea, mida otsustatakse ja millal tuleb käsk tegutseda. Võib ootamatult heleda litaka saada, millest ei toibugi.

 
At 21:20, Anonymous Anonüümne said...

Ainult rumal ja näruse hingega inimene saab rõõmustada selliste medalite ja olümpiamängude üle. Need koroonamängud on ausa spordi mõnitamine, aga noh mõnel mehel pole kunagi põhimõtteid ega väärikust olnud.

 
At 23:59, Anonymous Anonüümne said...

Külmade ilmaolude ja ülemiste hingamisteede viirusnakkuse olümpialt tagasipõige kergeraksu imelisse maailma. Mullustelt Euroopa tiitlivõistlustelt Tallinnas kulla kaela saanud Dalia Kaddari ilusooritus Itaalia meistrikatel:
https://www.youtube.com/watch?v=EBjS7rRCdRY

 
At 03:34, Anonymous Anonüümne said...

Jaa, Dalia on ilus ja torm küll, aga kas teil, 23;59, meie oma Njuušast pole midagi, vaataks siiski parema meelega teda ja leiaks hingele kosutust.
Temake ikkagi ju nagu meie kogukonna liige juba ja vist iga võhmamees õhkab tema nime kuuldes.

 
At 07:21, Anonymous Anonüümne said...

Seda tõesti. Noorema generatsiooni võhmameestele kes pole veel pere loomisega ühele poolele saanud on Njuuša nagu ema eest rohkem.

 
At 07:48, Anonymous Anonüümne said...

Ega peale Pahvi, Käo ja lp 03:34 vene l..u esteetikat suurt poolehoidu siit ei leia. Tuleb ise linkida.

 
At 08:14, Anonymous Isafiguur Roobert said...

Et siis nagu emafiguur rohkem, 07:21?
Чёрть, ei usu!
Njuuša ikka nii malbe ja nooruslik veel.

 
At 08:36, Anonymous Anonüümne said...

Kellele ei meeldi kui ema on nooruslik ja šeks?

 
At 08:38, Anonymous Anonüümne said...

Aga las tulevad mõlemad. Njuuša ja ema.

 
At 09:12, Anonymous Anonüümne said...

Paistab, et lennuk juba ootab Priitu. Sellist pingutust lehe tarbeks ei tehta ju ilma motivatsioonilaksuta.

 
At 09:38, Anonymous Anonüümne said...

Padre mott on liivadüünid Ameerikamaal, mitte Finnairiga 1. klassis Pekingi pärapõrgusse lennata.

 
At 09:48, Blogger Priit Pullerits said...

Väga õige, 09:38. Mõni mees saab asjadest suurepäraselt aru. Olümpia, mehed - see on ajakirjanikule orjus.

 
At 09:49, Anonymous Anonüümne said...

Finnair sõidab ka Chicagosse ja SF-i. Turistikas on seal mõnus nurru lasta. Aga ei. Priit kolistab sinna alati läbi Rootsi. Hoiab sendi kokku. Kes senti ei korja see eurot ei saa.

 
At 10:41, Anonymous Anonüümne said...

Njuuša ema on dünamiit.

 
At 16:52, Blogger Thanks3 said...

Kiireim ja lihtsaim viis endise väljavalitu, naise või abikaasa viivituseta 12 tunni jooksul tagasi saada. Nad armastame ja austame teid Dr Sacre, ta on suurepärane loitsujuht, ta tõi tagasi mu endise kallima, kes minust lahku läks 8 kuud tagasi, nüüd armastame ja austame üksteist üle kõige maailmas, võtke ühendust dr Sacre'iga e-posti aadressil sacretempleofpower@gmail.com või WhatsApp või helistage talle numbril +2349076034359, kui igatsete oma väljavalitu

Andrea Martin

 

Postita kommentaar

<< Esileht