kolmapäev, detsember 20, 2023

Pullerits: Jõulumuinasjutt ehk täielik seebiooper Eesti spordis

Järgnevas võib olla tõtt, aga ei pruugi, isegi üldse ei pruugi. Niisiis on kindlam öelda, et järgnev on muinasjutt. Koguni jõulumuinasjutt. Et kõik on üks suur väljamõeldis. Mõistate?

Aga kui kärbes seinal saaks rääkida, siis ta räägiks võib-olla järgmise loo.

Pealinna kergejõustikus on seebiooper missugune. Naisjooksja, kes lahkus ülikoolilinnast, sest keegi ei tahtnud kuuldavasti seal teda enam treenida - inimeste iseloomud on ju isesugused -, sai pealinnas endale omal ajal kõval tasemel tippsporti teinust uue juhendaja, keda ja kelle süsteemi olla ta kõvasti kiitnud. Aga nüüd on nad koostöö lõpetanud ja lahku läinud. Kuuldavasti olla treeneri teine, uustulnukast palju edukam õpilane jooksja minema kupatanud, sest too olnud liiga pealetükkiv ning üleüldse ei olevat nad teineteist kannatanud silmaotsaski.

Kuid kes teab, äkki osalt asi ka selles, et siinsel tipptasemel naisjooksja kõik tulemused läksid paljukiidetud treeneri juhendamisel tänavu mullusega võrreldes kehvemaks.

Kuhu ja kelle juurde edasi minna? Oli siis jooksja jõudnud eurooplasest juhendaja juurde, kes treenis samal ajal veel ühte, palju nooremat jooksuneiut, keda ta ühel võistlusel kiitvalt paitama ja musitama hakkas. Aga nüüd olevat jooksuneiu tema juurest lahkunud, sest lisaks tulnud jooksunaine olevat väljamaalase täiega enda teenistusse hõivanud, käinud koos soojal maal laagriski.

Mis sai jooksuneiust, kelle esivanemad olla väljamaa treeneri ülalpidamisse varem üksjagu palju panustanud? Jooksuneiu olla nüüd ühe noore treeneri käe all, kuigi veel üks noor treener, tulemuste järgi sellest esimesest tugevam, pidi teda samuti juhendama ning tegelikult pidavat plaane koostama hoopis üks väga kõva jooksumees.

Ma igaks juhuks rõhutan, et sel lool pole mingit pistmist tegelikkusega ning igasugune võimalik kokkulangevus pärisisikutega on täiesti juhuslik. Mõistate?

Foto 1: Santa Dash Inglismaal Liverpoolis. Foto autor: ZUMA Press Wire / Scanpix
Foto 2: Jõuluvana riietuses jooksja, Race of the Santas, Breckenridge, Colorado. Foto autor: AFP/Scanpix

15 Kommentaarid:

At 09:57, Anonymous Anonüümne said...

Jõulujutt võiks ikka konkreetse õnneliku lõpuga olla.

 
At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

Tahaks jah, kasvõi väikest vihjetki.

 
At 11:04, Blogger Priit Pullerits said...

...aga palun väga, 09:57:
Kui naisjooksja ja jooksuneiu tänaseks loobunud ei ole, treenivad nad ka jõuluaja eel täie hooga edasi, ükskõik kes neid siis juhendab või ei juhenda.

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

Jooksunaisega on nagu on aga see neiu värk on küll huvitav teema. Et kohe vanemad treenerist nii sillas? Hmm. Tegelikult on oluline siin jutus see, et kas treener peaks jääma litsentsist ilma ja kuidas on pidanud nn Eeva ahvatlustele vastu noored treenerid ja jooksumehed kes plaane teevad, on neil ikka treeneri paberitega kõik korras ja kas peaks nad atesteerimisele saatma. Iseenesest on huvitav teema, et kui ilmub treeneri ette nagu välk selgest taevast neiu õunaga ja palub ennast treenida, siis milline on õige käitumisjuhis korrektselt atesteeritud treenerile?

 
At 11:23, Anonymous Anonüümne said...

Padrel kõik olemas, ka õnnelik lõpp!
Õppige, sitakotid, kuidas töö käib. 😁

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

No vähemalt, kes see õnnelik treener on? Las neiud jooksevad edasi siis.

 
At 15:28, Anonymous Anonüümne said...

See on ju ainult positiivne, kui töö sektsioonides käib nagu koduõlu.

 
At 16:26, Anonymous Anonüümne said...

Sellepärast Õnne 13 nii edukas ongi et eriti midagi leiutama ei pea, elu ise on nii kirju et vohmi aga seeriaid teha.. Elu24 live!

 
At 22:12, Anonymous Anonüümne said...

Keegi nimed ka välja käib või jäämegi siin vaikselt omaette mõistatama?
Marielle

 
At 22:38, Anonymous Anonüümne said...

Lp Marielle, mis teie naiselik vaist ütleb, kui suhtekolmnurgas on naine, neiu ja treener? Millega meil tegu on, kas alluvussuhtedraamaga, hurmurtreeneri mõjuväljaga, tavalise panomiehega või millegi muuga?

 
At 09:08, Anonymous Anonüümne said...

Järjekordne ilmselge üritus M.Viru tegudelt tähelepanu eemale tõmmata ning süü tema endiste õpilaste peale suunata...

 
At 13:10, Blogger Priit Pullerits said...

Ei saa aru, mis moodi Viru siia puutub.

Vähem vandenõuteoreetilist mõtlemist ja paremat oskust fakte näha!

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pulleritsul jälle õigus. Vähem vandenõuteoreetilist kuljääbi ja rohkem fakte. Only tough survive

 
At 08:47, Anonymous Anonüümne said...

Antud „muinasjutu“ tegelasi on siinsetes blogipostitustes varemgi halvas valguses näidatud –postituste teemad on olnud seotud Viru skandaaliga. Viru enda tegevust pole aga siin kordagi kahtluse alla seatud. Aga palun – faktid täitsa nähtaval.

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

Pange faktid lauale.

 

Postita kommentaar

<< Esileht