laupäev, detsember 23, 2023

Pullerits: Milline sportlik elamus jättis tänavu kõige kustumatuma mälestuse?

Mis on selle aasta sportlikest elamustest kõige eredama mulje jätnud, on paslik küsida endalt jõuluajal, kas pole?

Eks eredaima mälestuse jäta loomulikult see, mida ise läbi oled elanud, eks ju? Sest enda tegevusest kogetud emotsioonide vastu ei saa miski. 

Minu eredamaid elamusi on igatahes siin. Kui seda vaatate, siis näete, et algab ju kõik vägagi sulnilt, ontlikult ja ohutult. Aga kui vaatate, kuidas olen tõusnud ümbritsevast pisut kõrgemale, siis küllap märkate, et kauguses ei tõota asi tingimata head. Ent kes oskaks seda ise seal olukorras viibides ette näha, eriti kui olud on päikselised?

Kindlasti märkate ja kuulete, kuidas aegamisi sigineb kõhklusi, kahtlusi ja ärevusnoote. Vaatepilt, nagu nendin, on koleilus, aimamata, et veel koledamaks läheb. Üksvahe saan küll hingele pisut leevendust ja kergendust, aga mitte väga kauaks. Asjade edenedes muutub seis varsti murettekitavaks, mida, nagu küllap märkate, proovin varjata. Aga kui hästi see õnnestub?

Pikapeale saab ärevus juba selgelt tajutavaks. Viimaks ei ürita ma seda ka peita.

Loodetavasti saate aru, miks sellest sai mu aasta eredaim ja pingelisim sportlik elamus (pildil paremal).

Foto 1: Lätlannade võidurõõm. Rannavõrkpallurid Tina Graudina ja Anastasija Kravčenoka tähistavad oma võitu eelmise aasta EM-võistluste finaalis. Foto autor: AP /Scanpix
Foto 2: Lätlannad Tina Graudina ja Anastasija Kravčenoka tähistavad Tokyo olümpial võitu Venemaalt pärit paari üle. Foto autor: imago images / Xinhua / Scanpix
Foto 3: Priit Pulleritsu marsruut Salt Washi eksitavas piirkonnas Green Riveri linnast lõunas. Pilt: Strava rakenduse kuvatõmmis

22 Kommentaarid:

At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

Läti preilid on ilusad küll ja emotsiooni tekitavad vaieldamatult aga Toomas Hendrik oma trofeega lõpuni rahule ei jäänud. Selles suhtes meil küll vedas, et näiteks kui Henry VII omal ajal tahtis uut naist, siis pidi terve riik usku vahetama ja paavst ähvardas sõjaga.

 
At 12:20, Anonymous Anonüümne said...

Sportlik? 10 km/h jalgrattaga?

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

Telefonipostil ja kõrgepingeliinil võiks ajakirjanik ikka suuta vahet teha. Kasvõi selleks, et lollusest mitte vale juhtme otsa uudistama minna pärast tormi. Telefonijuhe ei ole üldiselt eluohtlik.

 
At 14:42, Anonymous Anonüümne said...

Aasta emotsionaalseim spordisündmus oli kui isane puuma kavatses Pulleritsu õhtusöögiks murda, aga Eesti mees näitas kuidas intellekt julmast loodusest võitu saab.

 
At 15:25, Anonymous Anonüümne said...

Pange rohkem läti kaunitare pilti, kohe kena vaadata ja mõnuleda helepruuni kintsu fantaasiataevas. Eip

 
At 21:17, Anonymous Anonüümne said...

Läti naised ja Ameerika puumad ajavad kogukonna erutusseisundisse, muu nagu eriti ei irriteri, pange

 
At 09:01, Anonymous Anonüümne said...

Normaalsed lihased
https://sport.postimees.ee/7925121/playboy-kaunitar-ohverdab-uhkete-lihaste-nimel-seksuaalelu?

 
At 10:50, Anonymous Anonüümne said...

Maadlusmatile sellisega minna ei julge.

 
At 11:35, Blogger Priit Pullerits said...

13:21, aga äge kihutamine nende elektriliinide kõrval, kas pole? Ja enne seda ka, kui vaatasite - väga sürreaalne keskkond, kas pole?

 
At 14:18, Anonymous 13:21 said...

Priit, video on vinge, pane aga edasi, hästi rokid, respekt, üks video on parem kui lühike blogiartikkel. Maastiku osas tänan, et oled uudishimulikke säästnud jalavaevast. Millegi pärast kangastub mulle silme ette üks lõputu TRM, samas kahtlemata viimasele üks sürreaalselt vinge vaheldus.

 
At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

Boss võiks ikka viimast korda Mõõduvõtul suusad joonele panna. Läti preilide pildid küll tekitavad emotsiooni aga siia tullakse ikka vaatama, kuidas tegelikult panna tuleb.

 
At 22:39, Anonymous Anonüümne said...

Tehke mitmevõistlust päeval suusakross üle lumise maastiku ja õhtul maadlus läti ja teiste musklis preilidega.

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

Ma ükskord ühe läti neiut soojendasin tantsuõhtul. Tegin näo et vaatan taevast ja panin käe hästi ettevaatlikult põlve peale. Ohh sa poiss kohe oli tunda lihaste mängu, oli võrkpalli meistersportlane ja kergejõustiku juuniorite meister

 
At 14:29, Anonymous Anonüümne said...

11:12 said litaka ära paras sulle, võrkpalli tüdrukud on karmi käega pole mõtet eluga riskida.

 
At 23:04, Anonymous Anonüümne said...

Lugege ikka jõulude ajal kvaliteet ajakirjandust ka! https://elu24.postimees.ee/7925810/fotod-seltskonnastaar-on-armunud-bsh-naudib-puhkust-kallima-kate-vahel?fbclid=IwAR2aBrB3PmRwSLNJdlQt40R0vBaWRRdk4Y-QLn82hzatuL9voNN95CjLJsI

 
At 09:43, Blogger Priit Pullerits said...

Mu videoreportaaž peaaegu väljapääsmatuna näivast olukorrast on ka n+1 korda kvaliteetsem, kui see eelviidatu. Vaadake teise poole algul, kas sealne maastik ei tekita teil mõtteid, et umbes selline võiks välja näha rattasõit Kuul või Marsil? Alates 12:23-st, eriti aga alates 12:58-st.

 
At 11:22, Anonymous Anonüümne said...

Ei, pole veel marsile ega kuule saadetud, ei tekita sellist tunnet. Ainuke tunne mis tekib on Disney pildiraamatu lugemise oma kus mingi part samasugusel kanjonimaastikul kulda otsis. See aga on täiesti rumal idee, kullavarusid sellistest kohtadest ei leia, ainult radioaktiivset materjali. Kulla jaoks tuleb minna Eldoradosse Tahoe ääres.

 
At 12:00, Anonymous Anonüümne said...

Patagooniasse tuleb minna, see on õige väljakutse.

 
At 22:44, Anonymous Anonüümne said...

Pannoonia on õige rattamehe maa. Lõuna-Ameerika on kuulus Antarktika laevale või lennukile minemiseks, kuu sinna satud siis on imelik jätta pingviinid vaatamata.

 
At 09:56, Anonymous Anonüümne said...

Mehed siin on õigetel jälgedel, Ameerika on pehmetele turistidele, tõsine rännumees läheb Patagooniasse, 7000km kõledat kõnnumaad ohtlike kiskjatega kust ainult kõige sitkemad mehed tagasi koju tulevad

 
At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on juba liiga vana 7000 km kõnnumaad läbima näljased jaaguarid kannul. Las saadab sinna mõne noorema spordimehe, Piirimäe näiteks

 
At 19:51, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb saata keegi keda kogukond usaldab.

 

Postita kommentaar

<< Esileht