neljapäev, detsember 14, 2023

Pullerits: Õppige mu pealt, kuidas praegustes oludes edukalt toime tulla!

Olete pidevalt lisanduvas pehmes lumes liikumisega hädas, nagu paljude saamatusest näen? Vähese treeningu vili, ütlen ma.

Seda saab harjutada ja õppida, isegi mittelumistes tingimustes. Ei usu? Aga palun, näitan teile ette - vaadake, et kõik on hea tahtmise korral võimalik. Muide, see on koht, kus minu teada seni mitte ükski eestlane pole veel liikunud (veenduge all paremal kuvatud kaardil ja siin ennist lingitud videos). Või väidab keegi vastupidist?

Eks sel ole kokkuvõttes ka oma hind muidugi. Riistvara saab vatti. Lasin kuluosad parandada ja läks 380 eurot, sh - ja nüüd tuleb täpne nimekiri spetsialistide rõõmuks! - keskjooks GXP PressFit BB92, kassett 10s PG-1050 11-36T, esihammasratas 10s MTB 38T BCD 104, kett 10s PC1051 114L PowerLock ja isegi üks rehv Thunder Burt Super Ground 29x2,35, lisaks muu hooldus veel otsa. Kui mõnele tundub summa suur, siis rattapoe esindaja ütles, et suurim hooldusarve, mida tema on näinud, on olnud 2700 eurot. Kui käest ära küll see rattas pidi olema, imestasin. Selle raha eest saab ju päris korraliku tuliuue sõiduriista.

Kuid kogemus, mille ürgses keskkonnas sain, oli sellegipoolest hindamatu. Ja kulub praegu oi kuidas ära.

Foto 1: Lumine kagupiir 28. novembril. Vasakul Eestimaa, paremal Venemaa. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2: Kuvatõmmis Strava ekraanilt Priit Pulleritsu marsruudist Lavenderi ja Davise kanjonis Canyonlandsi rahvuspargi lähedal Utah's.
Foto 3: Tähtvere spordipargi 1 km pikkune Lauri ring, ees Limpa tõus. Foto autor: Priit Pullerits

81 Kommentaarid:

At 17:21, Anonymous Anonüümne said...

Nujahh, sellist eputamist ei viitsi keegi isegi kommenteerida:)

 
At 18:13, Anonymous Anonüümne said...

TT tänase sõidu tulemus võiks numbrite keelde olla pandud juba ammu siin...

 
At 18:26, Anonymous Anonüümne said...

TT-le pole kellelgi etteheiteid. Probleemid on kommentaatorikabiinis ja peotelgis.

 
At 20:56, Anonymous Anonüümne said...

Laskumistel on hädas. Kiirete laskumiste jalgadetöö jätab soovida. Jalad lähevad krampi, mis on vana häda. Lahendusena nähtud lahtise lumega aeglane trajektoor toob paraku kaotussekundeid.

 
At 22:10, Anonymous Anonüümne said...

Vanus juba sealmaal, et teatud elemente on raske paremaks vormida.

 
At 10:25, Blogger Priit Pullerits said...

Vahendan valitsuskabinetist välja imbunud ja kinni püütud olulist infot:

https://www.postimees.ee/7919024/valitsus-plaanib-kaitseks-valisohtude-eest-eestisse-paasemist-karmistada

 
At 13:49, Anonymous Anonüümne said...

PM is on pealkiri lahkus 40 aastane spordilegend. Tuleb välja keegi saksa show maadleja. Show maadlus pole sport vaid meelelahutus. Millal pm sport lõpetab Eesti inimeste mõnitamise? Kes selle küsimuse lahendab?

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Mis ajast sport ei ole meelelahutus, keegi on seemneid tarbinud? Küll aga on legendaarsus tavaline haip. Ei tea küll kedagi kes teaks kedagi kes teaks spordis ühtegi legendi mille peale lõug lahti oleks jäänud.

 
At 14:48, Anonymous Anonüümne said...

Mis mõttes show maadlus pole sport??? Show maadlus tekkis enam-vähem samal ajal vabamaadlusega, kui vähemtalendikad maadlejad astusid laatadel ja muudel sedasorti üritustel üles kavaga, kus pakuti rahvale väljakutset, et kes võidab mõnda elukutselist maadlejat, saab raha. Ürituse vastu huvi tekitamiseks sokutati publiku hulka mõni treeninggrupis olija, kes siis kokkuleppe korras võitis. Hiljem leiti, et miks üldse riskida võimalusega, et mõni turskem talupoeg lihtsalt toore jõuga atleedi maha murrab ja vigastuse tekitab, parem maadleme rahvale raha eest omavahel.

Hiljem üheksakümnendatel kolm pensionile jäänud Jaapani showmaadlejat asutasid vabavõitlus organisatsiooni Pride FC, mis sajandivahetuse paiku oli maailma populaarseim ja vaieldavalt ka kõige kõvem sel alal, tugevam isegi praegusest turuliidrist UFC-st. Kuna aga Jaapanis on traditsiooniliselt sport tugevalt seotud yakuzaga, siis Pride FC-s tuli kahetsusväärselt tihti ette ka kokkuleppe matše, mis puklikuhuvi oluliselt vähendas ja lõpuks omanikud olid sunnitud kabamärgi ameeriklaste UFC-le maha müüma. Küll aga õnnestus yakuzal nurjata Jaapani teleõiguste müük ameeriklastele ja uued omanikud olid sunnitud poe kinni panema. UFC president Dana White viskab tänaseni nalja, et näete- meil õnnestus osta maailma kalleim videote kollektsioon.

Ühesõnaga show maadlus on teiste võitlusaladega tunduvalt rohkem seotud, kui osalised ise tunnistada tahavad. Täpsemalt öeldes, sellest ei räägita üldse. Mõnedes raamatutes üht-teist on kirjutatud aga otsesõnu seotust kokkuleppematšidega kõik eitavad kategooriliselt. Näiteks kasutatakse omavahelistes vestlustes asjast rääkides koodi, kus kokkuleppematš on "work" ja sportlik võistlus on "shoot".

 
At 15:17, Anonymous Anonüümne said...

Igasugu maadlus ja poks on tõesti show, sest seal on võidab kes kahest parem. Sport on mõõdetav võistlus, näiteks kaugushüpe kus 10 vellit proovivad kes on parim, seal juba kokku ei lepi. Et finaali saada võistlema peab ka vähemalt 8m mees olema mis välistab et kampa satub mõni lihtne talupoeg kel rammu palju või yakudzilaste käsilane.

Legendid on Vladimir Kuts ja Vjatšeslav Vedenin, teised on niisama õhtulehe kuulsused. Pullerits peaks asja käsile võtma.

 
At 15:53, Blogger Priit Pullerits said...

Mis jaapani maadlus?! Mis kuts ja vedenin?! Küsimus on hoopis selles, miks Jaak Mae on arvatud uuest aastast Eesti ühe tuntuma spordikeskuse juhtijate hulgast välja, nii et alles jääb sinna etteotsa ainult presidendi poeg Kristjan Karis, ah?

 
At 17:50, Blogger Priit Pullerits said...

PÄris spordist kah ikka, seekord karmimat sorti uudis.

Eesti U23 vanuseklassi parim sprinter Grette-Ly Mäesalu, kes tuli tänavu suvel Eesti meistrivõistlustel U23 vanuseklassis meistriks 100 m ja 200 m jooksus, kukkus treeningul ja vigastas rängalt jalga. ACL on katki ja meniskist ka tükk puudu. Läheb 19. detsembril operatsioonile. Tema isiklikud rekordid on 100 meetris 12,00 ja 200 meetris 24,66.

 
At 17:53, Anonymous Anonüümne said...

Kas punahiinlane Q.Wang oli PP sõbra Teppani õpilane? Kogu murdmaa kogukond murrab pead sprindi kvalifikatsioonis vaid Kläbole kaotanud hiinlase soorituse üle. Mees võistleb MK-sarjas veel harvemini kui A.Veerpalu hiilgeaegadel.

 
At 18:51, Anonymous Anonüümne said...

Q Wang võib olla Teppani poeg. Samm on samasugune lennukas. Herbert Abeli kool.

 
At 20:15, Anonymous Anonüümne said...

Nojah, just mõtlesin, et kas tean mõnda soomlasest olümpiavõitjat ja pakkusin Mietot, läks pihta aga tänu teiste abile, võit tuli ainult teates, kes abilised olid ei tea tänaseni, sest on vaid üks legendi laadne nimi, aga temagi ei saa vedenini vastu, kellest keegi miskit ei tea, isegi siinne kunn köningsbergist. Järelikult olümpiavõitja on kehvem tiitel võrreldes "legendaarsega". Teadupärast sündis legendaarsus tänu epole, ei midagi jumalikku, lihtsalt meditsiin. Meditsiin teeb legendaarseks, ja nüüd kõik kandidaadid arsti juurde!

 
At 23:54, Anonymous Anonüümne said...

Q Wang võis kvalifikatsioonis natuke ärevust tekitada, aga finaali siiski veel asja ei ole, poolfinaalis oli lõpuks kutupiilu mis kutupiilu.
Hiinlase kohta muidugi kõva, seda ei saa eitada. Iseasi, palju aineid sees, eks varsti kuuleb.

 
At 01:13, Anonymous Anonüümne said...

Aga tormihoiatus oli kõva

 
At 08:14, Anonymous Anonüümne said...

Kelk kirjutab flooripetistest pühal TM. Mis teema. Mul garaaž floor määrdeid täis, suusad on sellest aastatega läbi imbunud. Seda pole võimalik ühegi vahendiga maha võtta. Natuke solvav sellist kirjutist lugeda. Nagu mingi Kurjategijate kamp seal TM. Priit, uurid natuke teemat, need aparaadid mis seda kontrollivad, kui täpsed nad aastaid pulbrist läbikärsatatud suusa osas on. Mis ma siis nüüd teen, viin määrded ohtlike jäätmete kogumis punkti. Suusad ahj. Kelk selle roheteema osas natuke vinti üle keeranud.
Kui tootmine keelatud, las siis inimesed sõidavad oma varud ära ja lähme edasi. Kohe tembeldada petturiks

 
At 08:16, Anonymous Anonüümne said...

https://sport.delfi.ee/artikkel/120255719/tartu-maratoni-petiste-saatus-on-ebaselge-indrek-kelk-ma-pole-veel-pussi-nurka-heitnud

 
At 08:24, Anonymous Anonüümne said...

Kas sa Kelgule ütled seda ka, mul on nats EPO-t külmikus järgi, kasutaks ikka Tartu maratonil varud lõpuni?

 
At 09:01, Anonymous Anonüümne said...

Ma hooldan suuski kord nädalas madala floorisisaldusega parafiiniga, ka enamus pehmeid pidamismäärdeid sisaldab floori. Neid ka siiani müüakse. Ka ratta hoolduses kasutatakse kõiksugu keskkonda kahjustavaid määrdeid. Millal see pull ära lõpetatakse. Ketile hanerasv peale.
Järgmine teema, geelid, nende tootmine ja pakendamine, terviseriskid.

 
At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

Et müüakse sellist kaupa, mida tegelikult kasutada ei tohi, see on normaalsus. Kaupmehed ei ole milleski süüdi. Ostan poest, panen kodus seisma ja kõik. Kasutada ei tohi ja see on teine teema. Sellist kaupa on palju. Näiteks osad raadiotelefonid, mis töötavad sellisel sagedusel mida eestis kasutada ei tohi aga müügil nad on. Ja neid näiteid oleks palju.
Mis puutub floori testi, siis ei kujuta ette, kuidas seda tehakse. Isegi siis kui vastav aparaat oleks. Kindlasti on see vaja teha enne starti, mitte finisis. Kui juba rajal, siis suusk võib koguda sealt põhja alla mida iganes. Kuidas sellist massi suuski enne starti testida, kui see käib nii nagu laskesuusa teleülekandes näidati?

 
At 11:19, Blogger Priit Pullerits said...

Käige puu taha oma fluori testiga! Tulge mõistusele! Kurat, olete ka alles leidnud probleemi, millega võidelda! Täielik pseudovärk. See on siis nüüd suur ja otsustav probleem FISi arvates või?! Meil on kõrval suur Venemaa, kes ohustab kogu Euroopat, sh meid, ja meil tegelevad FISi tegelased ja nende tuules kõik kohalike maratonide korraldajad raha ja energia paigutamisega mingi määrde keelamisse, mis kuidagi maailma ei mõjuta, selle asemel et suunata see raha ja energia näiteks Ukrainale mürskude tootmisse.

Ääretult sügavalt pettunud nii FISi kui neile alluva Tartu maratoni meeskonna tegevuses ja kuri selle peale, millise tühise ja mõttetu asja peale nad kulutavad aega ja raha ja energiat. Täielik võitlus tontidega. Kas endal piinlik ei ole või?

Kuulutan siinkohal välja, et boikoteerin eesootavat Tartu maratoni, kuni see jaburus kestab. Mul kama kaks, mida keegi suusa alla paneb, ja kui ta saab sedasi minust parema libisemise ja pidamise, mis siis?! Kui saab, siis saab, mina kade ei ole.

 
At 11:25, Anonymous Anonüümne said...

Maratonihuntide suusapõhjad on floorist nii läbi imbunud, et seda ei saa sealt enam kuidagi välja. Ainult uued suusad päästavad. Ainult et kõik ei jõua uusi suuski niimoodi hoobilt osta. Kelk võiks 50 maratoni puhul osalejatele kinkida uued tipptasemel suusad ja need ka vastavalt nõetele enne ära määrida. Et starti minnes saad endale sobivad suusad ja kõigil võrdsed tingimused ning loodus jääb ka kahjustamata.

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

Siin blogi kommentaarideski on floori probleemile osundatud ammu enne sõda ja seda kui ükski spordiajakirjanik teemast haisu ninna sai. Info oli rahvusvahelises meedias jõuliselt üleval pikalt aga siin pidas kogu alaliit oma ostetud kirjatsuradega pikka karuund, lootes, et see jama möödub. Nüüd PP ulub ja boikoteerib. No mida värki? Priit sa oled tavalin vevelaste räketi esindaja kes ei piuksu ilma raha saamat silpigi siis kui oleks ka reaalselt midagi mõjutada saanud ja hüsteeritsed nagu tuntud tennisist alles siis kui üldine paania on kohal, ajad ainult hagu oma boikotiga alla, et saaks skandaali suureks ja tähelepanuväärseks ja siis saaks jälle palju klikke, et demonstreerida tudengitele kuidas kivist vett välja pigistatakse.

 
At 13:22, Anonymous Anonüümne said...

Boikotilaks pannakse tõesti liiga varakult lahtisega ära.
Määrdeküsimus on tõsine, sallimatust tuleb üles näidata klassikasõidul uisusammuga varastajatele, niisama tõsiselt tuleb paika panna ka fluoritajad.

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

Eesti murdmaa koonduse suusad on nii libedaks määritud, et suuski testinud peatreener Nuudel oleks nibin-nabin surma saanud. Ehk tuleks määrded üldse ära keelata?

 
At 14:59, Anonymous Anonüümne said...

Määrimisoskus on meie koondisel olemas. Muud oskused jäävad sellest aga pikalt maha. Puudu on teravast silmast ja täpsest toimetamisest. Oleks Nuudel prilli ninale pannud või läätsed silma ja nats erksama olemusega siis ei peaks täna me silmi maha pöörama. Eks kala mädaneb peast.

 
At 17:53, Anonymous Anonüümne said...

Muusikaline vahepala https://www.youtube.com/watch?v=n3Mn6V1IzHw&ab_channel=OglioComedy

 
At 19:16, Anonymous Anonüümne said...

https://twitter.com/FLOTUS/status/1735074586721468855 Täiesti uus käsitlus white supremacyst. Värvilised rabavad täiega valge juhtimisel valges majas. Sellises tähenduses ega see isegi ei sega kui nad on geid ja fetiši austajad. Peaasi, et valged saavad samal ajal lumel lõbutseda.

 
At 20:43, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb ta jee mingi fluori testimine Tartu maratonil. Käsi püsti kelle keppe on mõõdetud eelpool mainitud maratonil. Nii nagu see kepi pikkuse teema (kes teab kedagi kes omakorda teaks kedagi kelle keppi on mõõdetud), nii ka fluori teema on üks hülge möla.

 
At 21:47, Anonymous Anonüümne said...

Ma mitte ei tea kedagi aga pean ütlema, et ma ei hakka trm pärast küll oma keppi lühemaks tegema. Pole siiani keegi seda finišis ega stardis uurinud. Pealegi külmaga on see lühem niikuinii. Niigi klassika ja uisu suusad, saapad, klambrid, hakka veel kepiga ka jantima, milleks. Keegi ei sõida ju nö sammu, mille järgi see pikkus on välja mõõdetud. Parem võib mõõdupededele teha lühikese sõidu päev varem ja nii, et ka värske lumega on rada kenasti eessõitjatega kõikide radade osas sisse sõidetud. Muidu libiseb ainult üks rada ja see käib nii lpalpoa, et mingist klassikasammust mõõdujärgsete keppidega ei sõida keegi, see pole kiire tempoga lihtsalt võimalik ja kõrval olevates pehmets mittelibisevates jälgedes keegi isegi ei üritagi peale matkasellide aga nende lõbuks on vintage sõit enivei. Lõpuks peaks enne kepiga jebimist ka plastiku ära keelama, et olgu ikka roheline ja tervislik ei levitaks mikroplasti. Siis starti tuldaks ainult ühistransaga, et ka trm ürituse lalajälg oleks roheline. Seega Tallinnast tulles tuleb stardis näidata ühistransa piletit, edasitagasi loomulikult. Fisi 100 sõitjat on teine teema, medalile sõidu pretendendid peavadki võimlema.

 
At 21:53, Anonymous Anonüümne said...

Õige, plastik keelata! Plastikust on maailmas uputus, mitte fluorist. Ja autoga maratonile tulemise keelamisest mõtlesin ka, kui täna dendros suusatasin. Sinna läksin jalgrattaga, automeestele eeskujuks.
Priit Pullerits, moblast

 
At 09:35, Anonymous Anonüümne said...

oletame et maratonil osaleb 5000 inimest ja autiga tulijate täituvus on 1,6 ehk 3100 autot, lisaks veel staff jne, paneme 3500 autot. keskmiselt tullakse näit 100 km kauguselt, ehk 200km kokku. 1km on ca 120 g ehk 0,12 kg CO2 heidet ehk 84 tonni CO2:)
kah priit

 
At 09:59, Anonymous Anonüümne said...

Kelk ärgu ähvardagu. Kogukond saab vihaseks.

 
At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

Padre peaks kogukonda rahustama ja Kelgule asjad selgeks tegema

 
At 12:15, Anonymous Anonüümne said...

Kelk arvab et on kunn. Aga ei ole.

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

Co2 arvutustest on jäänud välja rajatraktori panus, seda on teist sama palju. Lisaks veel Kelgu kontoora sooja ja elektritarbimise co2 jalajälg. Ühesõnaga Kelgul on pikk tee enne marssida ja eeskuju näidata, enne kui kogukonna kottimisele pühendub.

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

Tehakse ka elektrilisi rajatraktoreid juba: https://www.pistenbully.com/en/snow-groomers/pistenbully-100e

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

Väga hea ja asjalik argumentatsioon ja käsitlus on siin hargnemas. Jätkakam!
Priit Pullerits, moblast

 
At 13:28, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole kuulnud ega näinud Kelku Teslamehena kummi sahistamas. Sellest segmendist tuleb aasta peale ka kõva co2 laks.

 
At 14:17, Anonymous Anonüümne said...

Kelk saatis varjatud sõnumi - ilma waxxineerimata rajale ei saa.

 
At 14:59, Anonymous Anonüümne said...

Kogukonnal võiks progressiivsust rohkem olla. Maratonihundid võiks kasvõi talgu (Teeme ära!) korras mõned kontrollmasinad herr Kelgule muretseda, selmet metsikut suusasõitu õigustada, kus fluor, pikad kepid, nohurohud, uisusamm, kuramuse "jootjad" jms kasutuses on. Kus siin siis aus võistlemine on? Fair play'd netu. Hiljem on jälle suur ving ja kaeblemine.
Suurema vastutuse, ja teiselt poolt ka ärivõimaluse, peaksid võtma suusaboksid. Tegevust tuleb totaliseerida. Pealegi on meie seas üsna palju põhimõttelagedaid, kes on oma suusalauad jätnud teistele määrida ja käperdada. Ma paneks koguni kogu vastutuse neile juba aastaid tehtud kuritöö ehk looduse reostamise eest! Suusaboksid võtku Suurel Suusasõidul rivvi ja suusahunt ilma kontrollita rajale ei pääse. Kõik!

 
At 15:28, Anonymous Anonüümne said...

Las Komitee otsustab kes vastutab.

 
At 15:36, Anonymous Anonüümne said...

On kolleegi aastapreemiate jagamise aeg. Pakuks nominentidena nimetamiskomiteele välja järgmised nominendid, list ei ole lõplik ja ootab lisa:
1. aasta rännumees - ajaloo huviline Piirimäe;
2. aasta tuulelipp - ikka PP;
3. aasta putinist - väga aus Kägu.

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

Kägu saab nomineeritud aasta emm kategoorias.

 
At 16:43, Anonymous Anonüümne said...

Suusakepi pikkuse sõltuvus kere pikkusest on sulaselge lühemate suusatajate diskrimineerimine ja eelise loomine NBA korvpalluri kasvu kolgedele. Sama hästi võiks ju neegritele kehtestada reegli, et neegritel läheb kehapikkusena arvesse silmamunade kõrgus maapin ast ja pilusilmadel hammaste kõrgus maapinnast, sest silmad ei paista välja. Euroopa Liidus ei tohi olla mingit sättumuse, usu või kehaliste parameetrite järgi tagakiusamist võistlustel. Kelk saatku FIS oma nõuetega seenele rahvaspordi osas. Kindel on see, et kontrollimine toob kaasa ürituse populaarsuse languse. Esmalt tuleb ikka keelata floori kauba müük ja kui see tehtud, alles siis võib mõelda, et kuidas utiliseerida soetatud varusid ja tarbijatele tehtud kulud kompenseerida. Keelumajandus on ületanud igasuguse silmakirjalikuse piiri.

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

Väga õige, 16:43, FIS võib plaane pidada, kuid jumal naerab. Rahvas on jumalaga. Maapealsed jumalused on advokaadid. Kelk mõelgu järele enne, kui taha saada nõudekirja mõnelt prestiižselt õigusbüroolt. Ärgem unustagem õigustatud ootuse klauslit. Kui meile on aastaid müüdud fluori, pikki keppe ja muud p**ka, nii et silm ka ei pilgu, siis pühkigu suu ökoloogiliselt suusasõidult suu puhtaks.
Millised õigustatud ootused on tavalisel kehval suusamehel? Väga lihtsad: et saaks juba soetatud fluoripatarei viimse helbeni ära sõidetud; kepid puruks kukutud; suusapukk amortiseeritud.
Kui loodus on mõnele mehele andnud võimsa kere ja tõmmu välimuse, siis see võidusõitu ei takista. Suuskadel peab ka mees olema. Mõni kolge sõidab 2-meetrisest järsakust alla ja valmis.

 
At 17:29, Anonymous Anonüümne said...

Kuhu on kadunud aasta salaluuraja Soonets? On ta nüüd FSB palgal et avalikkuse ette tulemist väldib?

 
At 17:53, Anonymous Anonüümne said...

Soonets teeb tegusid mitte ei lõksuta lõugu.

 
At 18:18, Anonymous Anonüümne said...

17:53 õige mees teebki nii.

 
At 19:08, Anonymous Anonüümne said...

Ootame padre kommentaare Tomingase tänase sõidukiiruse kohta. Või on suu vett täis?

 
At 22:13, Anonymous Anonüümne said...

Tomingas oli tubli, kui teda poleks, poleks kellestki rääkida. Aga pihta peab ka ikka saama, sõidukiirusest ainuüksi ei piisa.
Priit Pullerits, moblast

 
At 00:09, Anonymous Anonüümne said...

Mis on pikk plaan ja kes haarab ohjad rahvuslikus reformiliikumises? Järgmiseks kevadeks peaks kiirus sees olema.

 
At 08:18, Blogger Priit Pullerits said...

Inimesed on pahased ja kirjutavad mulle:

Kahetsusväärne, millise ignorantsusega Eesti spordimeedia ignoreerib meie tänase päeva parima vastupidavusala sportlase Tuuli Tominga tõusu maailma paremikku. Tulemuste adekvaatne hindamine on praktiliselt olematu.

Faktide keeles Lenzerheide massstart:
Tominga 7. koguaeg, kaotus parimale 45", kaotus% 2,3;
Tominga viimase sektori 6. aeg, kaotus 21,3" ja kaotus% 6,1.

Need on selgelt parimad tulemused Eesti spordimaastikul. Ainsana jääb Tominga ette Rasmus Mägi. Aga meedia ei saa aru Tominga tulemuse tasemest. Tulemuse taseme hindamise kriteeriumid puuduvad. Objektiivsuse asemel subjektiivsus: fookusesse on tõusnud konfliktsus, seksikus, skandaal, ala potentsiaalne meediahuvi ja müüginumbrid jne.

 
At 08:58, Anonymous Anonüümne said...

Tominga tulemuse tase. 7.koht pole veel maailm. Silemaa suusatamine ja selle modifikatsioonid on alati Euroopa ala olnud. Täna on laskesuusk laiem ja konkurentsitihedam kui murdmaasuusk, aga euroopa ikka. Vehklejad on maailmatase, Mägi on maailmatase, Ilves ei ole, Tomingas ei ole

Vehklejad panevad hiinlaste ja lõunaameerika omadega, kus vehklemine on juba ajalooliselt ALA, võidu, Tiidrek Nurme sai mm-il 21.koha. Meedia on ohkimist täis kas Ilves tuleb 10 hulka. Pronksi saab siis on vabariik orgasmis mitu päeva järjest

 
At 09:08, Anonymous Anonüümne said...

Kiiruisutamine on maailma ala, kanada usa hiina jaapan korea holland, saksa. Liiv on päris tipus. Iluuisutamine on maailma ala, arvan et Petrõkina ja Kiibus on seal kõvemad kui Tomingas

Kümnevõistlejad on maailmatase, kuigi medalit pole saanud. Huvitav et suusatamise mk etapi edu peetakse kohe maailmatasemeks. Pane tiitlivõistlustel medal ära siis on maailmatase

 
At 10:03, Blogger Andres P said...

No see PP 11:29 kommentaar ""Käige puu taha oma fluori testiga! Tulge mõistusele! Kurat, olete ka alles leidnud probleemi, millega võidelda! Täielik pseudovärk. See on siis nüüd suur ja .... " jn paneb küll pead kratsima, et kas peremees on libedaga kukkunud ja pea ära löönud?
Aga muidugi. PP'l on oma määrdemeeste tervisest pohlad, neid saab vahetada ja vähese raha eest ju uusi. Järelkasv olemas (preflor ajast) ja niikuinii lõppeb elukaar ka ennem (ka kõige positiivsemate stsenaariumite juures) kui keskkond päris p* läheb. Ehk siis - pärast meid tulgu või veeuputus.

 
At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

On alasid mille tulemus mõõdetakse alles finišis. 3 tiiru sõitis tasavägiselt viimases tuli 2 möödalasku. Aga ongi, vastu tuleb pidada kõik tiirud. Ka viimane. Kirsipuu oli kaua tfd liider, aga keegi ei arvanud et ta tuuri võidab. Mis teha?

 
At 10:46, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits väntas 2 nädalat tulikuumas utahi kõrbes ja finišeeris esimesena. Füüsiline ja psühholoogiline katsumus. Maailma tase.

 
At 10:56, Anonymous Anonüümne said...

Mis on üldse adekvaatne tulemuste hindamine? Venelased eemal ja pool norrakate koondisest jääb grippi. Saavutad "ülikõva" 5.koha. Aga hüppa 8.15 kaugust, jookse Selliku 5km tulemus üle, jookse 2.15 maratonis mis pole enam rahvusvaheline tase.

 
At 11:11, Anonymous Anonüümne said...

MK-le on lisaks ju ka tasemelt kõva IBU karikas ja murdmaas Põhjamaade karikas. Ole mees ja mine müra seal skandinaavlastega. Ilvese ja Tominga esitused "kõrgliigas" on olnud tublid, paljulubavad. Jätke Nurme maratonirajale tiksuma, pole mõtet võrrelda. Sellik on kahtlemata legend.

 
At 11:12, Blogger Priit Pullerits said...

Andres P 10:03 on puhas paniköörlus. Minu määrdemeestel on fluoriga jännates alati mask ees olnud ja on kindlasti teistel ka. Kui seista määrdemeeste tervise eest, siis peaks ju Andres P seisma ka kõigi teiste tervist kahjustavatel kohtadel töötavate inimeste tervise eest. Ehitusel näiteks savad inimesed reaalselt surma! Kui mitu määrdemeest on määrdetöö käigus surma saanud?

Võitlus fluori vastu maailma päästmise sildi all on veelgi väiksemat efekti omav kui plastkõrte vahetamine ma-ei-tea-millest-tehtute vastu. Kui tahad maailma päästa, lõpeta Hiinas kivisöel töötavate jaamade tegevus ning Venemaa sõda Ukraina vastu, kus õhku lendab kurat teab mida.

 
At 11:53, Anonymous Anonüümne said...

Priit pane neile rottidele litakas ära.

 
At 11:53, Anonymous Anonüümne said...

Flooripaanika on sulaselge rohepesu. Puhas klassikaline kapitalism. Esiteks tekitame tõestamatu probleemi ja väidame, et see õudus tuleb lõpetada ja samas pakume lahedat kallist alternatiivi, millega saab lollidelt lihtsate regulatsioonide abil raha ära hanitada. Klassikaline skämm. Kui sellega tegeletakse kuskil nö medalite tasemel, siis pole see nagu meie asi aga kui sama valega ronitakse otse meie rahakotti tuulutama ja seda röövima ähvardustega TM-lt eemaldada, no siis on kuri karjas ja selline porno tuleb lõpetada. See on hullem kui keskajal indulgentsi müümine ja seda ei tee mingid suured ususektid vaid kartellid, kes määravad üritustel osalemise mängureegleid.

 
At 12:02, Anonymous Anonüümne said...

https://sport.delfi.ee/artikkel/120256150/kuula-suusajutud-suurematel-suusatiimidel-on-palgal-keemikud-fluorile-otsitakse-aseainet natuke aktuaalset loba fluorist 30000€ ja 2-3 minutit suusakontrolliks. Palju õnne!

 
At 12:15, Anonymous Anonüümne said...

Keegi võiks teha ka selgeks, et kas fluor on tervisele kahjulik või lausa hädavajalik. Kuidas saab mingi alaliit tervisliku elu põhimõtted üldse peapeale pöörata, mis toimub? https://toitumine.ee/energia-ja-toitainete-vajadused/mineraalained/fluor

 
At 12:42, Blogger Priit Pullerits said...

Ega siin muu aita, 11:53, kui peate ühinema minu boikotiga fluorikontrollijate spordiürituste vastu.

 
At 13:29, Blogger 12:15-le said...

12:15-le.
Oeh. Jutt käib ju täesti erinevat tüüpi ühenditest. Sama targalt võib küsida, kas süsinikupõhiseid ühendeid on organismil vaja või mitte. Kuuluvad ju süsiniku aatomid ka enamuse mürkide koosseisu.

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

Mina olen poolt.

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

Ma boikoteerin Suurt Mõõduvõttu iga aasta. Põhjused on samuti alati otsitud.

 
At 13:53, Anonymous Anonüümne said...

12:42 - hilja, raha on läinud, nüüd tuleb hagu anda. 12:02 podcast lubab, et harrastajaid keegi ei koti, kuulake see ära ja ärge ühinege boikoteerijate armeega.

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Kurb aga tõsi, Priidult selline ameerikalik rookie suhtumine. Piinlik peaks olema!

 
At 14:42, Blogger Priit Pullerits said...

13:53, ei saa olla nii enesekeskse suhtumisega, et kui mind ei puuduta, siis ma ei reageeri, ja see, kui teisi hakatakse piirama, olgu pealegi eliiti, siis see pole minu asi. Lõppeks on kõik võrdselt (??) ühel üritusel koos. Ja kust läheb eliidi viimase mehe ja harrastajate esimese mehe piir? Mitte pelgalt stardinumbriga pole see määratud. Mõni esiharrastaja võib olla kõvem, kui tagumine eliidimees, ja nüüd saab siis kõva harrastaja tagumiste eliidimeeste ees ebaausa eelise! Vaat mis juhtub, kui hakata mingeid erisusi ja vahesid tegema!

Ega muud, kui ka eliidimehed peavad boikotiga ühinema.

 
At 15:06, Anonymous Anonüümne said...

Kus ta siis võrdselt on koos, kui eliit saab parima raja ja teised peavad talluma sellel mis eliidist järgi on jäänud. No ei ole kuidagi võrdne ja ma ei tea eliidimeest, kes oleks boikoteerinud starti minema, et harrastajatel oleks sama hea rada kui eliidil ees. See värks on ikka täiega poris.

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb suur vastasseis, tuli ja teras, veri vastu veri,

 
At 16:54, Anonymous Anonüümne said...

Võib ju olla aga Pulleritsule kaotab pika puuga.
https://sport.postimees.ee/7921332/seninagematut-hirmu-kogenud-rehemaa-ihkab-kahe-kuu-parast-taas-suuskadel-olla?

 
At 17:32, Anonymous Anonüümne said...

Nuudli imeline surmasuust pääsemine on hetkel kindlalt spordiuudis nummer üks Eestis. Jääb vaid loota, et ehk on tal edaspidi oidu suuskadest ja suusatamisest eemale hoida.

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

Kas see on spordiuudis? Soome porno pannakse meil spordi rubriiki. Konservatiivne leitnant küsiks seepeale, võ što rebjata ohhhujeeeli?
https://sport.postimees.ee/7921485/maailmameister-hoidis-mitu-kuud-suurt-saladust?

 
At 18:59, Anonymous Anonüümne said...

PM Sport on soometunud. Kahju.

 
At 19:05, Anonymous Anonüümne said...

Piinlik jah.

 

Postita kommentaar

<< Esileht