reede, jaanuar 12, 2024

Pullerits: Kuhu kadus Eesti väidetavalt parima treeneri käes Eesti parima naisjooksja jooksukiirus?

Arvud on halastamatud. Küllap kuulsid paljud üle-eelmisel suvel esimest korda sellisest omapärase nimega jooksjast, nagu Marielle Kleemeier, kes püstitas 300 meetris nii Eesti sise- kui välisrekordi ning saavutas veel kolmel jooksualal Eesti kõigi aegade teise tulemuse. Tema treener oli Mehis Viru.

Siis lõpetas Kleemeier Viruga koostöö ja läks treenima Andrei Nazarovi juurde. Nazarov on suutnud paljus tänu Ksenija Baltale luua enda ümber aura, nagu oleks ta väga hea treener. Kuid Balta sagedased vigastused näitavad, et miskit on seal viltu. Lasin ühel kergejõustikutreeneril, kelle üks õpilane on jõudnud ka olümpiale, seletada, milles asi, ent see läheb liiga spetsiifiliseks – puudutab näiteks pöia maha asetamise erinevust 100 meetri jooksu kiirustel 11,3 ja 11,6 –, et hakata seda siin süvitsi lahkama.

Niisiis, Kleemeier treenis ka Nazarovi juures – ja mis on tulemused! Siin need on. Nagu hoiatasin: arvud on halastamatud. Võrdlesin alade kaupa 2022. ja 2023. aasta tulemusi:

100 m: 12,01 ja 12,39
200 m: 23,78 ja 24,46
300 m: 37,46 ja 38,43
400 m: 53,33 ja 54,82
400 m tj: 56,74 ja 58,63

Nagu näete, et Kleemeier kõigil viiel jooksualal muutunud aeglasemaks. Kõigil viiel. Ja mitte sajandike ega ka üksikute kümnendike võrra aeglasemaks, vaid ikka paljude kümnendike ja lausa sekundi ja rohkemgi jagu aeglasemaks.

Aga ikka, nagu olen kuulnud – sellele on raske faktilist kinnitust saada –, käib mujalt sportlaste suunamine Nazarovi hoole alla. Seda olen kuulnud mitmest allikast räägitavat ka Karmen Bruusi kohta, et temastki olla tahetud teha Nazarovi õpilast, mis viiski lõpuks Viru liistule tõmbamiseni. Mäletatavasti oli Viru liistule tõmbamisega seotud ka Nazarov.

Tagasi Kleemeieri juurde. Kui tulemused jäävad kängu, siis tuleb ju kuskilt abi otsida. Näiteks tarkadest mõtetest. Nii leiab Kleemeieri Instagrami kontolt sellise mõtteavalduse: «Believe something and the Universe is on its way to being changed. Because you’ve changed, by believing. Once you’ve changed, other things start to follow. Isn’t that the way it works?»
Eesti keeles: «Usu millessegi ja universum hakkab muutuma. Kuna sa oled muutunud, millessegi uskudes. Kui oled muutunud, hakkavad ka teised asjad muutuma. Kas mitte nii asjad ei käi?»

Mida ma äsja lugesin?! Mis mõttetu suuresõnaline sõnamulin! Püüdke nüüd sellesse veidigi süüvida, eks. Et kui te midagi usute, siis hakkab kogu universum muutuma?! Vau, milline mania grandiosa! Veel kord: kellegi mõtte jõul hakkab universum muutuma?!

Universum, las ma ütlen ka inglise keeles, doesn’t give a shit, mida keegi meist usub, mõtleb või arvab. Me oleme nagu liivaterakesed suures rannas isegi maakera kontekstis, rääkimata siis veel universumist, mis, nii palju kui viimati kontrollisin, on lõpmatu. 

Seesugust pseudointellektuaalset jutuvada universumist ajab tänapäeval märkimisväärne osa noortest naistest. Kusjuures nad veel usuvad ka seda! Ma ei häbene neile öelda, et lõpetage pateetiliste lolluste suust väljaajamine ja parem otsige endale korralik treener, kellega tulemused lähevad paremaks, mitte halvemaks. Praegu oleks põhjust selle sissekande pealkirjas küsida ka nii: kuhu kaotas Eesti väidetavalt paremaid kergejõustikutreenereid pelgalt ühe aastaga Eesti parima naisjooksja jooksukiiruse?

Foto 1: Marielle Kleemeier 2021. aasta veebruaris Tartus 400 meetrit jooksmas. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Fotod 2-5: Marielle Kleemeier 2022. aasta augustis Münchenis
kergejõustiku EMil 400 meetri tõkkejooksus. Fotode autor: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix

57 Kommentaarid:

At 15:52, Blogger Andres P said...

Sarnast p* ajavad välja 1001 suunamudijat ja "coach'i", mida noored meediast ahmivad. Sageli lisandub siia juurde avaliku meedia ignoreerimine, mille tulemus ongi igasugu pseudovärgi uskumine. Sarnane värske probleemiga, et Rootsi noored on paanikas võimaliku sõja tõttu, sest nad vaatavad ainult Tik-Tokis levivat, mille on reaalse eluga vähe pistmist.

 
At 17:00, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Hr Pullerits, ütlete küll, et see on jama, aga olete te seda ise proovinud? Äkki see töötab ikkagi kui piisvalt uskuda?

 
At 18:27, Anonymous Anonüümne said...

Arvud on tõesti halastamatud, isegi PP saab arvudelt peksa kui oma fiktiivseid kategooriaid ei loo : )
Õige aeg soovide võimalikkusse on kahjuks ka maha munetud, Vigala Sass oleks kindlasti õige teeotsa kätte juhatanud.

 
At 22:06, Anonymous Anonüümne said...

ETV laskesuusakommentaatorite pidevad usutlused stiilis "ega täna ju midagi ei tulnud" on vähemalt Tuuli Tomingal üle visanud. Täna juba teist korda kõlas ta vastustes ridade vahelt, et mida sa, Tarmo, õiendad.

 
At 09:19, Anonymous Anonüümne said...

Tarmo Tiisleri aeg on juba mõnda aega lootusetult läbi. Igati tolerantne ja heatahtlik Margus Ader ei suuda tema sisutuid, ajast ette ruttavaid mõtteavaldusi kuulata ja selgelt on tunda, et Marguse karikas on vaikselt täis saamas.

 
At 10:11, Anonymous Anonüümne said...

Balta oli väike ja nääpsuke, tema lagi oli 6.50. Edasi punnimisel oligi vigastused.

 
At 10:37, Blogger Priit Pullerits said...

Te vist ei taipa selle sissekande kaalu ja sügavust. See on tegelikult veelgi karmima sõnumiga kui hiljutine kriitika laskesuusatajate mittearengu kohta (mida näitas taas eile naiste sõit, parim viiendas kümnes). Siin on tegemist treeneriga, kes üldise arvamuse kohaselt on kergejõustikus Eesti tipptreener. Ta saab endale heade tulemustega õpilase - tööta ja arenda teda edasi. Aga absoluutselt kõigil aladel lähevad tulemused tagasi, ja seda märgatavalt, kahel alal üle sekundi ja ühel alal ligi sekundi. Milles asi? Asi võib olla selles, kui viitan pädevaile kõrvaltnägijaile, et uus treener on suht primitiivse lähenemisega, väidetavalt kang selga ja anna minna. Kui te vaatate sportlase klippe somes, siis näete ka, et ta punnib neil sageli kangiga. Ma ei ole spetsialist väitmaks, et kangitrenniga on üle pandud ja just selle tõttu on kiirus kadunud, aga kusagile on need sekundid ikkagi ju läinud. Siin on küsimus treenerile, mitte niivõrd sportlasele. Sportlane on nüüdseks selle uue treeneri käe alt ka lahkunud, väidetavalt oli põhjuseks hõõrumine treeneri seni tulemuslikema õpilasega. Näis, kas uus treener, kes vähemasti minu käsutuses oleva video järgi on noort naissportlast pärast edukat esinemist musitanud ja silitanud - seda vaatas ka EADSE -, suudab sportlase tulemused viia tagasi tasemele, kuhu suutis need viia varem Tartu treener.

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

Eelkõige on vaja vabaneda ebaeetilisest, et mitte öelda perverttreenerist, seejärel tuleb sport ja sportlik tulemus. Saa, PP, sellest ükskord aru.

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

Eelmisega väga nõus, sellel tasemel spordi tegemise puhul on olulisemad hoopis teised asjad kui pool sekundit siia või sinna.

 
At 12:49, Anonymous Anonüümne said...

Kas saaks kuidagi Aderi ja Kulbini koos stuudiosse? Kelle võimuses see iganes, tehke ometi midagi.

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits pangu kord majja.

 
At 15:12, Anonymous Anonüümne said...

Kivisildnik möliseb Selevko kallal. Aga pole meil rahvusvahelist talvesporti. Laskesuusatajad 10 parema hulka ei punni veel ära. Ilves medalit ei näe põhja kahevõistluses, ahjaa Marten Liiv pani medali. Aga talvesporti ei ole, Tänak rallib küll jaanuaris aga ...

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas kuskil on need erootilised videod ka nähtavad või ainult siseringis kasutamiseks?

 
At 19:16, Blogger Priit Pullerits said...

...Siseringis kasutamiseks, sest kuigi avalikus kohas tehtud, on mul palutud seda mitte levitada, sest see on sportlasele väidetavalt ebameeldiv ja piinlik, kuigi vastavad instantsid, kes samuti videot näinud ja hinnanud, leidsid, et ei ole tegemist kohatu käitumisega. Miks siis oln palutud seda mitte levitada, kui kõik on instantside sõnul korras?

Keskpäevased kommenteerijad: äkki suudate seletada, mis on aastataguses kaasuses nii hullu! Nazarovil oli afäär Baltaga, kas see on uurimata ja hukka mõistmata ainult sellepärast, et nad lõpuks abiellusid? Aga oletame, et ühe teise linna treeneril oli ka mõne treenitavaga afäär - mille kohta, pange tähele, ei ole kuskilt tulnud väidet, et keegi oleks kedagi ahistanud või midagi vastumeelset teinud! -, siis miks selles probleemi näha ehk kas probleem kaob ära siis, kui afääris osalised abielluvad, aga probleem jääb üles siis, kui afäär abiellumisega ei päädi?

Ausõna, mitte muhvigi ei saa aru, mille alusel siin süüdistusi esitatakse ning õigust ja kohut mõistetakse! Ehk kus on rikkumine, mis annab alust uurijaile ja prokuratuurile sekkumiseks?

Ma kohe uue nädala algul uurin prokuratuurilt, et kuulge, aasta on möödas, millal asi kohtusse jõuab, ah? Kas nagu Lehtme kaasuski, et vajub ära?

 
At 19:30, Anonymous Anonüümne said...

Kohtuga oli ju nii, peale mitmete sportlaste tunnistusi MV kaasuses tegi EKJL uurimise järel otsuse, kus MV-l võeti õigus sportlasi treenida. Seejärel MV leer lubas asja kohtusse anda, annab siiamaani. Hoopis proks alustas menetlusega MV kas uute või vanade ahistamisjuhtude asjus. Te aga uurige jah, kaugele uurimisega on jõutud.

 
At 21:04, Anonymous Anonüümne said...

Priit, Sa loe H.Runneli luuletus "Muuda ennast" lõpuni, siis saad aru, et mania grandiosaga pole sel mõttel mingit pistmist. Sellest on Jää-äär ka lausa laulu teinud.
T.

 
At 21:20, Anonymous Anonüümne said...

Pange grammofon mängima.

 
At 06:35, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas siis jääb? Kas iluuisutamise medal on kõva asi või Kivisildnik irvitab?

( : ) kivisildnik: Euroopa pealinnades pole elektrit, et tänavaid valgustada, Berliin haiseb virtsa ja sõnniku järele, talupoegade mahavaikitud rahutused teevad enam kui ärevaks, aga ka sellel raskel hetkel leitakse tükk hõbedat ja riputatakse Aleksandr Selevkole kaela – ülev moment üleilmse ilu ajaloos.

 
At 09:36, Anonymous Anonüümne said...

Tütred teevad ka kergejõustikku, naistreeneri käe all… Ei tea kas hingata kergemalt või on ka põhjust muretsemiseks….

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

Ega kivisildnikust väljuvad aroomid Berliinist väga erinegi. Aga spordi-asjades on kindlasti tegemist autoriteediga.

 
At 10:10, Anonymous Anonüümne said...

Teine samasugune spordispets on Andri Kiige. Kriisa pidi kohe kohe NBA-sse saama ja Eesti koondis soome treeneriga tippu. Mida pole seda pole.

 
At 10:45, Anonymous Anonüümne said...

Kuhu kadus Anett Kontaveidi Eesti spordi üks läbi aegade kaalukamaid saavutusi naiste maailma jooksvas reitingus hoitud teine koht peale maailmakuulsa saksa treeneri käe alla minekut.

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

Reitingus teine koht küll aga suure slämmi turniiridel saavutusi pole. See näitab, et see tuli pigem heade juhuste kokkulangevuse tõttu. Nii et eesti spordi läbi aegade kaalukama saavutusena on nagu küsitav.

 
At 21:48, Anonymous Anonüümne said...

Kleemeieril oli valikus, kas puruks nagu Pintsaar ja Leibak või tervis ja vôistlusport. PP valik oleks puruks ja muu ebamugavus lisaks.

 
At 09:23, Anonymous Anonüümne said...

https://sport.postimees.ee/7938325/olumpiavoitja-kukkus-pohja-koik-raakisid-temast-aga-nuud-on-ta-tuhi-koht/

Missugune allakäik? Mis põhja? Olümpiavõit on käes nüüd tiksub keskmistel kohtadel milles häda? Kas tal oli käsk võitma hakata? Võib-olla mõtleb laste tegemisele?

 
At 11:16, Anonymous Anonüümne said...

Ärge käige Pulleritsule närvidele.

 
At 11:20, Anonymous Anonüümne said...

4 Soome fluoripetist jäid Otepääl vahele. Hea töö, loodetavasti Tartu maraton peilib ka närukaelad välja!

https://sport.delfi.ee/artikkel/120262265/neli-soomlast-jaid-otepaal-vahele-fluorimaarde-kasutamisega

 
At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

Sommid vingerdavad välja et jõle kallis pidi olema seda testida.

 
At 13:42, Anonymous Anonüümne said...

Loodetavasti jagatakse TM-l vahele jäänud fluoristidele kohapeal finišis ihunuhtlust. Pööbli rõõmuks ja sportlaste õpetuseks.

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

Muideks, kas keegi teab, on eestikatel fluor lubatud. Sommid väidavad, et nende kohalikel suusavõistlustel sallitakse fluorireostust.

 
At 14:16, Anonymous Anonüümne said...

Sommid väidavad palju asju.

 
At 14:32, Anonymous Anonüümne said...

loll kes vabandust ei leia. sommid tulid lihtsalt tünga tegema, et ega need lollid lõunas ei taba matsu.

 
At 15:03, Anonymous Anonüümne said...

Otepää on vanast ajast olnud mõnus suusatamise koht, kus igasugu kontrolle on vähem ja seega "katsetamisruumi" rõõmsale ja kiiremale suusatamisele rohkem. Tutkit - nüüd võetakse asja, paistab, tõsisemalt; Mae sai ka sule sappa.

 
At 17:37, Anonymous Anonüümne said...

Lugesin Viru maratoni juhist ja floormäärete osas ei leidnud selget (konkreetset) sõnastust (viited FIS jne regulatsioonidele/määrustele). Ootaks siis Estoloppeti võistlusmäärustikku ja esilehele ka selget sõnastust (floorisisaldavad määrded on keelatud). Boldis ja punasega.

 
At 18:28, Blogger Priit Pullerits said...

Uurin järele, 17:37, ja kui vastus käes, annan teada.

 
At 18:30, Blogger Priit Pullerits said...

Ja kohe sain ka Estoloppetilt esialgse vastuse:

Küsimused käes ning saadame puust ja punaseks info sulle homme!

 
At 18:48, Anonymous Anonüümne said...

Kas PMi Tartu osakonnas on samuti Trumpi elusuuruses kujutis, nagu peakontoris Talinas?

 
At 20:30, Anonymous Anonüümne said...

3d vahaprint või? Pronks oleks austusväärsem.

 
At 08:31, Blogger Priit Pullerits said...

See sissekanne, mis sisaldab faktipõhist äärmiselt mõtlemapanevat ainest Eesti spordis, on käinud enamikule nähtavasti üle pea, võimete ja mõistuse. Kaasamõtlemiseks ja arutlemiseks oleks siin ruumi küll ja veel. Oleks ma kutseline kergejõustikuajakirjanik - ja neid Eestis on -, võtaksin kindlasti ette nii Kleemeieri kui Nazarovi, et milles asi, miks on Eesti koondise sportlane tuksi keeratud. Kui paljuke meil neid on, kes naistest EMile pääsenud, ja see vähenegi solgitakse ära. Faktid selle tõestuseks on ju olemas. Isegi mittehuvilisele nagu mulle on näha, et oli sportlane, nüüd enam pole. Kas seda on siis nii raske märgata? Kas see tõesti kellukesi helisema ei pane?

Selle asemel käib üks lõputu rõkkamine laskesuusatamise üle. Keda peaks kottima, kas võidab Tandrevold või Christiansen või keegi viies või kaheksas? Las ma ütlen teile otse: ERR on suutnud suurepäraselt teha Eesti spordihuvilistele ajupesu, nagu Putin Venemaal. (Krt, hea mõte, peaks sellest kolumni kirjutama!) Pikaajalise kõigutamatu tööga on suudetud istutada Eesti inimeste pähe mõte, et laskesuusatamine on kõige tähtsam ala (Henrik Kalmeti kuldsed sapised sõnad, et laskesuusatamist ei saa ETVs olla kunagi liiga palju) ja seal tuleb kaasa elada ka neile, kellel pole meiega mingit pistmist. Neilt võetakse suht pikki intervjuusid, nagu eile spordisaates sellelt Tandrevoldilt. Küsin: miks peaks meie ERR andma mitu minutit eetriaega ja -ruumi kellelegi Tandrevoldile? Või ükskõik kellele välismaa sportlastest, kelle mikrofoni ette saavad?

 
At 09:50, Anonymous Anonüümne said...

Nazarovil vedas lihtsalt aegruumilises kontekstis. Sai oma sebimised enne ära tehtud kui kõrgemad moraalsed standardid üldsust huvitama hakkasid. Treenimise koha pealt võib Priidul täitsa õigus olla. Liigne kangitrenn on sprinteri puhul üks lihtsamaid viise karjääri tuksi keeramiseks. Sealt tagasi tulla on väga raske. Kui mälu ei peta siis ka suurlootus Argo Golberg suutis mingil hetkel liiga palju jõutreeningutele keskenduda. Muidu loodeti tast esimest valget meest, kes alla 10 s jookseb (laeks jäi 10:28).

 
At 09:52, Anonymous Anonüümne said...

Õige isake Pullerits väga õige.

 
At 10:54, Anonymous Anonüümne said...

Kurb on see et spordimeedia suure osatüki soome meediast üle võtab. Nende õhtulehe pask pannakse meil spordiuudiseks. Juha Mieto on meil ikka veel legend aga soomes on ta kollase meedia täht, möliseb niisama et vaid pildil olla.

 
At 11:31, Anonymous Anonüümne said...

Vana Tiisleri intervjuud muutuvad järjest piinlikumaks. Noorema omad on seda puuduliku võõrkeeleoskuse tõttu alati olnud. ERR'il on ammu aeg neist mõlemast vabaneda. Pullerits võiks antud teemal kolumni vähemalt kirjutada.

 
At 11:40, Anonymous Anonüümne said...

Laskesuusatamise promo on puhas kaitsetahte motivatsiooni tõstmise üritus. Meil on vaja Reil baaltikut, et sõjamoona saaks kiiresti siia abina kohale toimetada, meil on vaja püssi ja lund armastavat rahvast, kes teaksid, kuidas nendes oludes võõrastele säru anda, isegi kui nende nimed on euroliku thunderbolt ja mis see teine oligi, vist eesti päraselt kersna, nii nad ned kristlikke nimesid ju väänavad, mis juba meie vaimsele teenäitajale on pähe sügava augu kulutanud. Mina ei naeruvääristaks seda. Kägu pataljonile on alati relvavendi juurde vaja, neid ei ole kunagi liiga palju. Inimesed näevad, et millised on kaitsetahtelised ligutused, ja kuidas kuul rauda ja sealt välja saab. Väga õpetlik ning kordamine on tarkuse ema, eks Pullerits!?

 
At 11:41, Anonymous Anonüümne said...

11:31 väga nõus

 
At 11:59, Anonymous Anonüümne said...

17:37 Kas suudategi lugeda vaid boldis ja punasega tekste? Viru maratoni juhendist otse kolmas punkt:

"3. Viru Maraton korraldatakse vastavalt murdmaasuusatamise pikamaasuusatamise võistlusmäärustele, rahvusvahelistele võistlusmäärustele (ICR 2012), Estoloppeti üldjuhendile, käesolevale juhendile ja programmile ning korralduskomitee otsustele. Vastavalt FIS võistlusmääruste punktile 222.8 on kõik flooriühendeid sisaldavad suusamäärded ja suusahooldusvahendid keelatud."

Ehk siis olemas on nii konkreetne sõnastus kui ka viited vastavale määruse punktile...

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Priit, tippsport kui selline käib Sulle nähtavasti üle pea, võimete ja mõistuse (Sinu enese väljend). Sinu küsimus -- miks peaks meie ERR andma mitu minutit eetriaega ja -ruumi kellelegi Tandrevoldile? Või ükskõik kellele välismaa sportlastest, kelle mikrofoni ette saavad?
Vastus: Tandrevold on hetkel MK sarja liider spordialal, mis on vaieldamatult populaarseim talispordiala Euroopas. On väga vahva, et ERR teeb selle ala tipptasemel võistlustest pikki reportaaže, tegemist on vaieldamatult väga põneva alaga, kus sõna otseses mõttes jagatakse kohad pea igas tiirus uuesti ümber. Võrreldes murdmaaga (kahevõistlusest rääkimata) on nii startijate arv kui pealtvaatajate huvi nii tribüünil kui TV vahendusel meeletu. Ja laskesuusatamine on ainus suur spordiala, mille absoluutsed tippvõistlused lähiajal ka Eestisse jõuvad -- 2026 maailma karika etapp ja 2027 maailmameistrivõistlused.

Kui ERR ei näitaks talviti laskesuusatamist, siis mida ta spordist peaks näitama ja keda intervjueerima? Viru maratoniks valmistuvaid wannabesid või kohalikke külavõistluseid? Või korraldama iganädalasi probleemsaateid teemal millal ajaleht püksi panna või memmerätt pähe?

Priit, Sa oled lihtsalt väiklane ja kade -- Sinu tööandja ei saada sind laskesuusa MK etappidele Alpidesse vaid sunnib miskeid kohalikke lugusid kirjeldama. Ja seetõttu väidad Sa üleolevalt, et ERR annab eetris sõna miskitele mõttetutele välismaalastele. Eks viinamarjad ole ikka hapud, tahksid ju ka ise iga nädal eetris olla...
Kui keegi on mõttetu, siis oled seda Sina oma ülbes enesekindluses ja piiratud mõttemaailmas.

Jõudu virisemises, lu läheb edasi ja Sinu arvamus läheb tegelikult vähestele korda.

 
At 12:44, Blogger Priit Pullerits said...

"Priit, Sa oled lihtsalt väiklane ja kade -- Sinu tööandja ei saada sind laskesuusa MK etappidele Alpidesse"
Taevale tänu, et ei saada, peaksin leiutama ettekäändeid, miks ma sinna minna ei taha. Vahtida mingit sporti, kus mingid välismaalased võistlevad omavahel - minu jaoks täielik oma isikliku unikaalse elu raiskamine. Kui tahan kusagile välismaale minna, siis lähen sinna, kuhu ise tahan, ja teen seal seda, mida ise tahan (vt Moab, sept-okt 2023).

"Eks viinamarjad ole ikka hapud, tahksid ju ka ise iga nädal eetris olla..."
Ei taha. Alles eelmisel nädalal kutsuti telesaatesse ühel teemal arutlema, ütlesin, et aitäh, ei taha telesse tulla. Mul ei ole vähimatki edevust ega vajadust end teleekraanil eksponeerida.

 
At 12:52, Anonymous Anonüümne said...

Vahtida mingit sporti, kus mingid välismaalased võistlevad omavahel - minu jaoks täielik oma isikliku unikaalse elu raiskamine -- õige, Priit!
Selle asemel kuluta oma unikaalset elu nädalate kaupa fluori teemadel jahumisele ja tühjast kohast intriigide käimatõmbamisele. See on ju palju põnevam kui maailma tasemel tippsport...

 
At 12:56, Anonymous Anonüümne said...

Ajupesu käibki nii, et lollid ajavad lollust ekraanil. Ainuke viis rahva lolluse ajupesust päästmiseks on see kui normaalne inimene läheb ajab normaalset juttu. See kui normaalne inimene keeldub, see kallutab kaalukausi ebanormaalsete kasuks ja nii me riik lolluse jääväljade vahele kinni kiilubki. Kahju, et mõnes kõvas mehes pole seda sisemist missioonitunnet, rahva ja riigi päästmiseks. Tavaline lödi.

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

Sisemisest missioonitundest peaks rohkem rääkima.

 
At 14:07, Anonymous Anonüümne said...

Messi, Muhammed Ali, Tandevold. Peeter Nothug ja Michael Phelps. Postimees sport kirjutab meile kellestki Rovanperast kes läheb Jaapanisse uue tojotaga sõitma. Katsuks vahet teha mis on sport ja mis ei ole sport.
Päris mitu Eesti poissi sõidavad kuskil maailma motospordi sarjades. Neist ei kuule me midagi. Aga soome meediast hea mõnus tõlkida.

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

Kui Pulleritsul vähegi sisemist missioonitunnet on teeb ka kõigile korraliku peapesu. Ja veel litaka perrä.

 
At 16:36, Anonymous Anonüümne said...

Üleöö on ilmunud ka Viru maratoni juhendisse flooritemaatine lõik. Kas kontroll on enne v peale starti. Huvitav, kuidas see kõik korraldatud. Jama küll kui lased puraka rajal välja, kulutad nagu soomlasedki selle pealmise parafiini ära ja alt tuleb välja siis see floorikratt. Võiks patustajad stardis välja sõeluda. Estoloppeti määrdepartner pakub võimalust nii lf kui ka hf. Arusaamatu, keelatud, aga teenuse pakkumine lubatud …
https://skiwax.ee/suusahooldus

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

Mitmendat korda postitustes kasutusel sõna wannabed. Arvestades antud postituse stiili ja ülekannetes rõkkavat kahtlaselt sarnas mula, võib arvata kellega tegemist. Laskesuusatamine on tõesti huvitav taliala aga selle käsitlemine ja rahvale kajastamine on võiks olla paremini korraldatud. Nõus Priiduga, et ei huvita suvaliste mitte eestlastega võõrkeelsed intervjuud. Ja veel. Ühes ülekandes tuli väga sarnaselt esile kunagine "Kuuse Pekki saagimine". Häbi!!

 
At 17:42, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas intervjuud on suvalistega!? Mitte-eestlastega mõnikord küll. Seb Coe pole ka eestlane. Vene suusatajaid Otepääl, kellele käidi pugemas, pole ka eestlased jne. Võib-olla ajab laskesuusatamise vaatajate arv kadeduseussi peale ja seetõttu taandutakse tuttavasse nartsismi ja oma elu unikaalsusesse?

 
At 18:18, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits tehku kodus dushipeegli ees omale peapesu ja pärast siis veel litakas perra! Videot ärgu unustagu ka teha!

 

Postita kommentaar

<< Esileht