teisipäev, veebruar 06, 2024

Pullerits: Kas te leiate mind Tartu maratoni stardinimekirjast?

Fluorimäärde teema on olnud klassikaline infooperatsioon: juhtida tähelepanu millelegi muule, et siis selle kattevarjus saaks rahulikult ajada hoopis teist asja, millele kellelgi silmi ei jätku.

Näiteks eile, esmaspäeva pealelõunal, kui kommentaarium fluori teemal hoogu kogus, sain rahumeeli minna kella poole viie ajal Tähtvere spordiparki (fotol ülal vasakul ja kolmandal fotol). Arvuti tuli viia seks ajaks parandusse, sest mõned klaviatuuri klahvid keeldusid löögile reageerimast. Tekkis pooleteisetunnine ajaauk, millest ligi tunni sain täita suusatamisega. Kümme Lauri ringi, Strava järgi 11,5 km 51 minutiga. Pidamine, millega eelmisel päeval olin jännis, sest rada oli jäine, toimis, kuna lumi oli nüüd jälgedes kristalne. Jaanus Kunts ütleski, et tähtis ei ole niivõrd õhutemperatuur, kui just lumestruktuur.

Niigi oli suusatamises väike vahe kärisenud, mis nõudis tasategemist: üle-eelmise nädala algul tekkis mittemillestki kurku kipitus, mis arenes järgmiseks päevaks nohuks, mis ülejärgmisel päeval ainult süvenes. Viirused on salakavalad. Alles pühapäeval söandasin 49 minutiks suusatama minna. Järgmisel, st eelmisel nädalal pööras ilm sulale, mis omakorda mõjus eemaletõukavalt: risk sellistes null kraadi ümber vesistes oludes (fotol ülal paremal) haiguse süvenemiseks on suurem, kui lootus sellistes tingimustes liigutamisest mingit kasu lõigata.

Kes aga Tartu maratoni stardinimekirju uurinud – keegi ei ole, sest igaüks on ametis iseenda ettevalmistamisega –, siis neile pole mingi saladus, et olen üle viie aasta taas end kirja pannud. Viimati sõitsin Tartu maratoni veebruaris 2019, mil sain 3:25.40ga 410. koha. Kui kuulsin jõulude ajal ühelt sugulaselt, õigemini hõimlaselt, kes viimati käis Tartu maratonil aastal 2013 ja sõitis selle läbi 5:05ga, et tema läheb, tekkis mõte, et võiks ju ise ka minna. (2021. aasta tulemused Sportose arhiivis ei ole minu, vaid minu nimekaimu omad; olen sellest kirjutanud ka Sportose arhiivi pidajale, kuid ta ei ole siiamaani seda viga parandanud.)

Aga pole saladus, et ega ma raha tuulde pillu. Mitte sellepärast, et enamik raha kulunuks RAV4-le (fotol paremal) ja Moabile, vaid sellepärast, et, noh, ütleme nii, et pikaajalise panuse eest pikamaasuusatamise propageerimisse võiks alates teatud vanusest kaasneda teatavad privileegid. Viis eurot siiski maksin, sest see läks üle Stebby kvartalilimiidi, aga see, mööngem, on rohkem sümboolne tasu. Nagu mõnda kinnisvara müüakse Ameerikas sümboolselt ühe dollari eest.

Kui miski paljudele üllatus on, siis see, et panin end kirja 31 km sõidule. Et miks? Aga sellepärast, et 63 km olen sõitnud piisavalt ning seal saavutatud parimad kohad 146. (2010) ja 155. (2009) ei ole ületamatud mitte ainult mulle, vaid enamikule siinseist lugejaist, kommentaatoreist rääkimata. Mul ei oleks sel distantsil enam midagi tõestada. Teiseks, 63 km on sõidetud nii palju, et selle sõidu rada, profiil ja dünaamika on pealuu sisse kulunud. Kolmandaks, eks ole 63 km rajal juba piisavalt võidu sõidetud, nii Andrus Ansipi kui Jürgen Ligiga, nii Art Soonetsi kui Pärtel Piirimäega, nii Jaanus Laidvee kui Mihkel Mardnaga, nii Pavo Raudsepa kui Raio Piirojaga. 31 km sõit pakub loodetavasti hoopis uutmoodi kogemust.

Näis siis, kas näete mind 18. veebruaril stardis. Ja finišis.

Fotod 1-5: Tähtvere spordipark Tartus. Fotode autor: Priit Pullerits

68 Kommentaarid:

At 10:06, Anonymous Anonüümne said...

Vahet pole kas Pullerits on stardinimekirjas või ei ole, tema enigmaatiline vaim on alati ligi.

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

Enamus 31 km rajast kattub ju 63 km rajaga. Tuttav rada poleks nagu argument!

 
At 11:58, Anonymous Anonüümne said...

Oleks võinud juba siis uisudistantsile ka kirja panna. Millest see klassikastiili armastus? Teed jõusaalis koibi tugevdavaid harjutusi ja uisustiil ei hakka enam ka põlvedele. Need valud seal ikka ealiste lihaste atrofeerumisega seotud. Seda tuleb kompenseerida poistega koos jõusaalis lõbutsedes.

 
At 12:28, Anonymous Anonüümne said...

Jõusaalis peab rassima mitte lõbutsema. Kuidas Talts olümpiavõitjaks tuli? Pullerits rassib vähe ja teeb Maele 5 minutiga.

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Kas pidevate külmetuste tõttu (ikka ei oska härra normaalselt riietuda?) suusavorm nii lahja, et teatesõitu ei võetudki meest? Või võimalikud tiimikaaslased nõudsid ausat mängu ja floorivaba suuska?

 
At 15:25, Anonymous Anonüümne said...

Kui sa oled kogu aeg valesti treeninud, siis peadki minema laste ja pensionäride rajale, sest keha ei kannata enam meestesõitu välja. Uisk on üldse ainult unistus.

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

Ma pidin ka ükskord tervislikel põhjustel lühikest koos naiste ja lastega sõima. Noh, ega suusamõnu saanud küll. Mõned nõuanded siiski. Kui tahad panna, siis treeni stardihetke! Minu ajal läks lühike kuskilt Kuutseka lähedalt mäest üles. Tee trepijooksu või veel parem dendropargi tõusu pargi kaugemas osas tõusuvõttu. Tehniliselt: sul on pikad koivad ja käed - need ajad kõik stardipaugu järel laiali, las proovivad siis mööda ukerdada. Kui aga panna ei saa, punasesse ei taha lasta, siis, jah, käik välja ja fotokas kätte. Suusaraja saad kehva, sest õige sõidu suur punt on kablutades juba Elva suunas üle pannud. Pigem tehke reporteritööd, te olete ju osav suhtleja! Kuulake mida hingeldavad kaasteelised mõistavad kõnelda. Ja muidugi fluoriküsimus. Mida naised (õigemini naiste mehed) on suuskadele alla pannud? On suusaretkel kahtlustamist, käega löömist või hoopis roheaktivismi?

 
At 19:23, Anonymous Jaanus Kunts said...

Maru vaikne kuidagi, keegi võiks ikka sae nüüd korralikult käima tõmmata!
Õhtune meelelahutus alaku:)

Anonüümsed, andke tuld!

 
At 20:09, Anonymous Anonüümne said...

Kui ilm selline nagu kolm viimast maratoni, siis 31 km läbijatel rada ei ole. On lumepudru ilma igasuguse suusajäljeta. Mis kaif sellisest suusasõidust saadakse?

 
At 20:17, Anonymous Anonüümne said...

Kunts, püsi teemas. Milline on Pulleritsule määrdesoovitus Tartu maratoni naistesõiduks?

 
At 20:35, Anonymous Jaanus Kunts said...

to 20:17

Tubli, tegid otsa lahti!
Küsimus vähe kahtlane, kuna ma ei saa aru, miks ma peaksin andma Pulleritsule määrdesoovitusi, kui ma üldjuhul määrin ta suuski ise!
Mida Pullerits selle soovitusega peale hakkaks??
Seega, anonüümne, püsi teemas ka sina ja proovi esmalt aru saada, mida ja kellelt sa küsid, siis on elu edaspidi lihtsam!

 
At 21:19, Blogger Priit Pullerits said...

Mul jummalast savi ja kama kaks, mida Jaanus Kunts mulle määrdeks soovitab. Nagunii lasen tal endal otsustada ja alla panna.
Kui tuleb vana lumepuder, nagu siin ähvardati, siis loodan, et fluorivarud pole veel ammendunud.

Mina teie asemel küsiksin mult: kas Estoloppetile laupäeval põrgumasin tuleb?
Üks mees juba mõtleb ette ja helistas ja küsis mult seda. Eks ma talle siis ütlesin, mida tean.

 
At 21:43, Anonymous Anonüümne said...

Põrgumasinast sõltub määrimine, seda muidugi. Kas saaks kogukonnale ka vihjeid?

 
At 21:43, Blogger Priit Pullerits said...

Saab, kindlasti saab. Aga iga asi ikka õigel ajal.

 
At 21:53, Anonymous Jaanus Kunts said...

Me panime kunagi Touno Tõllaga ka poolmaratoni läbi, aasta oli vist 2004 või 2005, numbrit polnud ja hakkasime rivi lõpust vaikselt tulema ja Elva mändide all tulime ilma numbrita esimestena üle lõpujoone, hea trenn oli..

 
At 22:00, Anonymous Jaanus Kunts said...

Ja soovitan kindlasti poolikut sõita, seal näeb ikka reaalselt komöödiateatrit vähemalt kümnes vaatuses ja Niinemets& CO ei suuda pakkuda ligilähedastki elamust!

Ühesõnaga - pange poolikut!!!

 
At 22:45, Anonymous Anonüümne said...

Üks korralik poolik sobib veebruari alati valatult.

 
At 23:50, Anonymous Anonüümne said...

Komöödiat näeb pika maa stardist 2km pärast, Andsumäe laskumisel.
Ma ei tea kas lühikesel maal sellist showd näeb - https://www.youtube.com/watch?v=Y-GcHaNND9c

 
At 11:46, Blogger Priit Pullerits said...

Rääkisin eile Postimehe TV juhiga, tuli mõte, et võiks ju teha live-ülekande Tartu maratonist, panna mulle kaamera külge ja stardist käima.

Kaks probleemi, õigemini kolm.

Ülekanne kestaks külma ilmaga üle kahe tunni, mis tähendab, et vaja on lisaakusid. Päris seljakotti ei tahaks hakata nagu kaasas kandma...

Kas metsade vahel on ikka piisavalt levi, et kvaliteetne signaal õhu kaudu ülekandejaama jõuaks?

Kas ürituse korraldaja oma kätt ette ei pane? Omal ajal rattaspordi EMi ajal tegin Tartu tänavatel kiivrikaameraga legendaarse otseülekande, see pilt jooksis isegi korraldajate suurel ekraanil Turu tänaval. Aga nüüd on see isegi Youtube'ist maha võetud. Kõva kiitus sellele, kes tolle ülekande salvestise veebist üles leiab, isegi vaataks suure huviga, põnevaim ja vahetuim rattaülekanne kogu Eestis, igasugused TdF-i ülekanded kahvatuvad oma eheduselt selle kõrval.

 
At 11:48, Anonymous Anonüümne said...

31 valik loogiline-seal pole määrdekontorolli
kah priit

 
At 12:18, Anonymous Anonüümne said...

Neljas probleem - kes seda live-ülekannet vaataks? Kõik huvilised on ju rajal.

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

Aga mehed, võtame punti ja rammime selle põrgumasina kraavi! Mis ta üksi ikka meie vastu saab?

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

See et ETVs on laskesuusatamist liiga palju on selge. Kuid kui laskesuuska mitte näidata, siis mida asemele panna?

Siingi on lahendus olemas - Pulleritsule kaamera külge ja iga päev kaks tundi ülekannet Pulleritsu elust. Lisaks blogi stammkundedele oleks vaatajaid ka närtsinud välimusega lesknaiste seas. Menu oleks meeletu.

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

Levi probleem on ja jääb, kes viitsib pildihaket vaadata. Heal juhul multisim mobiilne ruuter vähendab hakke osakaalu. Lühidalt, unusta see mõte võsas. Vaja oleks droone mis tekitaks kindla levi. Ja tegelikult on tore vaadata ainult ässade sõitu.

 
At 15:23, Anonymous Anonüümne said...

Isegi kui levi on, siis eetrisse ikka ei saa, süvariik ja peavoolumeedia kustutab kohe ära. Läheb nagu ratta EM ülekandega läks.

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

Peavoolumeedia raisk muidugi kustutab kohaliku ässa ära ja näitab ainust Tondevold Tondevoldi ja Voldemort Messi väravaid. Teame.

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Aku probleem on ju kõige kergemini lahendatav?!! Neid saab ju sõidukäigus vahetada. Nii nagu jooki ja sööki ei pea ise kaasas kandma, annab ka akudega teha. Tuleb kasutada normaalset operaatorit, mis sealkandis kõigeparemini levib, siis ei tohiks ka levi probleemi olla. Isiklikest kogemustest väidan, et Eestis on pika puuga kõige parem levi Tele 2 l siis tuleb, Elion, siis sitahunnikud ja siis ülejäänud

 
At 16:22, Anonymous Anonüümne said...

Olulisim on, mida Tartu maratonil filmida. Poleks põnevamat Pulleritsu-live, kui Padre sätiks kaamerad ja mikrofonid Peetsu põrgumasina tööd üles võtma. Oi, milliste valgete nägudega kunded läbi käiks, ja mis veel saaks siis, kui fluorimees vahele võetaks! Nõtkelt liiguks sõbraliku olemisega Padre mikrofon tolle nina alla "Mis tunne on?".

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

"Tartu maratoni naistesõiduks "

:) Naistesõit algab peale ühinemist 63km rajaga, esimese 4 km-ga antakse mitmed päris korralikud ronimised.
NB!- lühemal maal on kriitilise tähtsusega aegsasti omale koht stardikoridoris varuda ja nobedalt startida, rada läheb kiiresti kitsaks.

 
At 17:37, Anonymous Anonüümne said...

Ässad peaks kambäki tegema ja ütlema mis nad asjast arvavad. Kui ei julge siis las Pullerits ütleb ässade eest. Tema julgeb.

 
At 18:25, Blogger Priit Pullerits said...

Päris mitmeid häid ideid ja ettepanekuid on juba tulnud. Kui õhtul veel paar lonksu hinge alla valate ja rihma lõdvaks lasete, siis loodetavasti lähevad ettepanekud veelgi konstruktiivsemaks, lennukamaks ja geniaalsemaks.

Pidage meeles üht, mida olen alati rõhutanud tudengitele, aga mis kõlbab korrata ka siin (ja seda õpetas mulle mu ülemus Newsweekis, chief economic correspondent Rich Thomas, kelle mõju minust võimalike liberalismi algete väljajuurimisel ei maksa alahinnata):

You can always edit down, but you can never edit up.

Eesti keeles: toimetaja võib alati liiga lennukat teksti mõistlikumaks kärpida, aga ta ei suuda eales tuima teksti elama panna.

Sama siin: head ettepanekud tulevad üksnes siis, kui lasta mõte ja fantaasia vabaks. Kui hakata end kohe kammitsema, et see mõte on vist liiga uljas ja see nagunii läbi ei lähe, siis ei tulegi mitte midagi. Küll aga võib kõrgelennuliste ideede hulka sattuda nii mõnigi selline, mis võib osutuda täiesti realiseeritavaks.

Andke tulla!

 
At 19:30, Anonymous Anonüümne said...

Ma ükskord lasin fantaasia vabaks aga sain kohe litaka ära. Kogukond ei mõista nalja.

 
At 19:54, Anonymous Anonüümne said...

Ai mõnus, laskesuusa mm algas. Saab mōnuga jälgida, onju Priiduke!

 
At 20:05, Anonymous Anonüümne said...

Eesti koondise esinemisele täna 4-. Regina näitas täna taas , et on meeskonna mängija ja temas on rohkem potensiaali, kui praegused treenerid temast välja oskavad võtta. Tore, et ETV laske suuska näitab. Õed Tissid ruulivad

 
At 20:26, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Regina oli täna tubli jah ja päästis meie koondise maotu poolse sõidu ära. Juhtusin pool kogemata lugema ühte artiklit "vendade" Tiislerite tegeliku sugulususe kohta ja üllatusin tõsiselt, saades teada, et see üleni hall, vedelavõitu vanapapi on minuga täpselt ühe vanune! Kui täpne olla siis paarkümmend päeva vanem. Arvasin alati, et ta minust vähemalt 10 aastat vanem. Käin nädalas korra kossu mängimas, seal pundis on paar kuuekümne aastast, kellele üle neljakümne viie ei pakuks (sisuliselt ei ühtki halli juuksekarva). Tundub, et tänapäeval ei ole välimuse põhjal riskantne mitte ainult inimese sugu määrata vaid ka ligikaudset vanust mitte.

 
At 20:43, Anonymous Anonüümne said...

19:30 ära palju mölise, me hoiame sul silma peal

 
At 20:55, Anonymous Jaanus Kunts said...

Täna oli Tähtveres kõva andmine Lemeksi suusasarjas ja sai ka vanu määrdeid proovitud mõne tugeva harrastaja suuskade all, täitsa toimisid!
Kahju ainult , et nv nii külmaks läheb, ilmselt vanade uunikumidega suurt efekti ei saavuta kahjuks Alutagusel!

Ja üks asi, mille lubasin ka ära klaarida ja siin kellelegi vastata, mis puudutab fluorimäärete utiliseerimist!
Selline vastus siis AS Epler & Lorenz"ilt:
Täname päringu eest! Võtame antud jäätmed vastu Ravila 75a Tartu käitlushinnaga 3,50 €/kg, lisandub käibemaks.

 
At 21:30, Anonymous Anonüümne said...

Jaanus, mis sa arvad, kui suur on tõenäosus, et head kallid suusamäärded hävitamise asemel sealt Elleri ja Lorenzo kontorist kellegi suuda alla lähevad?

 
At 21:39, Anonymous Anonüümne said...

Lahe järjestus MM teates, Eesti Leedu Läti Soome. Soome tahab ennast ikka Norra Rootsiga võrrelda, Balti omad pole nende jaoks mitte keegi

 
At 21:46, Anonymous Jaanus Kunts said...

to 21:30

Väga hea küsimus!
Isiklikult arvan, et pigem mitte, aga kurat teab!

 
At 22:18, Anonymous Anonüümne said...

Üldiselt las ässad kommenteerivad.

 
At 22:45, Anonymous Anonüümne said...

Mis suusasarjades peale Lemeksi fluor veel lubatud on? Tartu meistrivõistlused siis ilmselt ka.

 
At 22:55, Anonymous Jaanus Kunts said...

to 22.45

Vastuse saad ESL kalendrist, kõik võistlused mis seal kirjas, nendel on väidetavalt keelatud, mida kalendris pole, seal lubatud!

 
At 23:59, Anonymous Anonüümne said...

MM-i avapauk oli suurejooneline: koondise häbiplekk tegi päeva parima sõidu. Nagu ütleb Šveitsi koondise peatreener Kevin Uljaste "siit on hea edasi minna!". Selliselt võiks kokku võtta ERR'i ülekande. Jookide valikust Tšehhis saame jooksvalt teadaandeid muude saadete vahel.

 
At 00:14, Anonymous Anonüümne said...

Poolikus võib tulla tõesti kannatuste rada, oleneb ilmast. Näiteks eelmine aasta, on üks libisev jälg, kogu pikk maa on praktiliselt seda ühte jälge sõitnud, mõlemad jäljed kohati 40cm laid, ujuvad, lisaks kummis, keskelt kõrgemad, suusad käisid ühest äärest teise, samas välja astudes ei libisenud üldse.

 
At 09:48, Anonymous Anonüümne said...

Millal ilmuvad välja suure mõõduvõtu koridoride jaotused. Tahaks planeerida, et mis kellaks peab kohale ilmuma ja kuhu auto susata. Liiga vara ei tahaks seal külma käes passida. On inffi, mida pritsida, et millal rinnanumbrid avalikustatakse?

 
At 11:31, Anonymous Kägu said...

Ma saan aru, et Priit kavatseb minna Tartu maratoni laste sõitu sõitma. Pole ise kunagi ühelgi maratonil lühikest sõitu proovinud. Kindlasti on siin lugejaid keda ka huvitab, et kust leiab ta selleks motivatsiooni ? Ma olen mõelnud, et kui tervis ei luba 63 km vähe rahulikumas tempos läbi sõita, et ega siis see 31 kui midagi head ei tee. Tegelikult tapab ju tempo, mitte distants. Natuke iseenda pettus aga eks iga mees ise tea.

 
At 11:34, Blogger Priit Pullerits said...

Mida mul 63 km-s veel tõestada on?
Mu parimad kohad seal on 146. ja 155.
Sõitke üle ja lööge tulemused letti!

 
At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

Aga mida sul 31 km-s tõestada on?

 
At 12:02, Anonymous Anonüümne said...

Kägu, tõelisel spordimehel ongi raske sellist otsust mõista. Oleks see 31 Km siis mingi teistsugune rada või dünaamika. Sama tuntud raja lõpp ja kergem osa. 31 on tõelise spordipeo säästu variant. Umbes, et tahaks peol osaleda küll, aga ei raatsi täit hinda maksta. Pikal distantsil saad sa endale igal aastal tõestada, et oled veel jätkuvalt heas vormis ja suudad 63 km mõnuga läbi suustada, aga mida sa tõestad endale, seal naiste ja laste sõidul? Ma arvan, et see on samasugune vähikäik, nagu täielik vabatehnikast loobumine. Veel paar aastaksest ja parim mida Pullerits TM il suudab on lugeda selle kohta postimehest ja vaadata ERR ist toimunu kohta videoklippi. Muidugi jääb veel Pahvilik pläkutamine, kuidas tema omal ajal.....

 
At 12:13, Anonymous Anonüümne said...

On palju mehi, kes 20 aastaselt jooksevad 800 meetrit kiiremini, kui Pullerits, aga on krdi vähe mehi, kes 80 aastaselt suustavad TM i 6 tunniga läbi. Küsimus et kumb mees tahaks sina olla?

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

Ma arvan, et üks ei sega teist. Saab noorelt kiiresti joosta ja 60 aastaselt veel päris mees olla, mitte mingi hädine päss

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

Pidage nüüd vähe hoogu, kui te ei ole ise rattaga Moabi pärapõrgus kaks nädalat jutti 6-tunniseid päevi ihuüksinda põrgupalavuses kurat teab kus teinud, pidage Padre koha pealt mokk maas. Üks kord suuskadel üks kuuetunnine sõit ettevalmistatud rajal teha on sellega võrreldes tordiviil ehk piiss of keik.

 
At 13:09, Anonymous Anonüümne said...

Ega muidu ei saakski teada, mis rahvas seal poolikul kohal käib. Nüüd läheb Padre ise korda looma ja kogukonna sõnumit levitama. Ja ega Kuntsgi uue turu avanemisest ära ütle.

 
At 13:32, Anonymous Anonüümne said...

Poolikul maratonil suusatada on kui kumminaisega hullata.

 
At 13:33, Anonymous Anonüümne said...

Kumminaisega on hea. Ta ei esita nõudmisi ega tööta vastu, saad omas rütmis ja tempos kulgeda.

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Pole vahet kus Pullerits jookseb suusatab või tsiklitab, võidab ikka tema, sest taevased väed ja põrgu isad on tema poolel.

 
At 13:42, Anonymous Anonüümne said...

Võibolla on sul õigus kuid Priit ei suuda enam selle tordiviiluga kuidagi hakkama saada, mentaalselt. Taandareng on pöördumatu!

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

To 13:02 Pole mingisugust veenvat tõestust, et Pullerits seal Moabis üldse viimane kord käis! Vana keerutab ja monteerib oma vanu videosid ja puhub teile habemesse. Vastake parem, millal Pullerits viimati TM meeste sõidul osales ja mis kaoha ta seal sai? Keegi küsib otse, et mida pullerist selle lastemaratoni läbimisega tõestada tahab? Kelle tõestada ja mida? Mulle näiteks tõestab see vaid seda, et ta ei suuda täismaratoni läbi teha.

 
At 14:01, Anonymous Anonüümne said...

Teades milline sendisaagija Pullerist oma olemuselt on, siis võib asi muidugi olla ka puhtalt rahas. Esiteks on Tartust Arukülla vähem maad sõita ja ka osavõtu maks on ka väiksem. Samas Pulleritsule meeldib "PANNA". Niipalju vanemaealsi naisi ja lapsi (mõned ülekaalulised alavormis meesterahvad ka ehk ikka on), kellele korralikult "PANNA" vaevalt sa kuskil mujal veel leiad. Protokolli läheb kirja kõva koht ja pärast hea sellega oma ego upitada. Pullerits hammustas läbi, et pärast ei koti kedagi, kes konkurendid olid vaid loeb tulemus. Pullerits läheb see aasta TM ile elu tulemust tegema on üsna kindel. Kui välja ei tule saab asja lihtsalt naljaks keerata, seega riskivaba üritus.

 
At 14:40, Anonymous Anonüümne said...

Suurepärane! Maratoni-eelne psühholoogiline mõjutamine on hoogu võtmas. Nagu vanadel headel aegadel! Isegi Pulleritsu kammbäkk, aga naistesõitu, tõmbab suusamehed pillikeelena pingule. Mõneti loogiline, kogukond vananeb koos Padrega, noori vihaseid tuleb kogukonda vähe peale ja naistele on ilmselt siinne leksika natuke liiast. On, kes on, nendega tulebki edasi panna!

 
At 15:09, Blogger Priit Pullerits said...

Te vaid oodake pisut. Ärge tormake sündmustest ette. Küll ma teid veel töötlen enne Alutaguse teemal. Kuigi Laidvee Jaanus on püüdnud mind täna terve päeva töödelda, et ma ei töötleks. Ma juba tegin talle noomituse, et kas ta üritab mind mõjutada?! Nagu näete, siin pole isegi omadel kerget pääsu, mis siis veel teistest rääkida. Praadige nüüd!

 
At 16:45, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et ka täna tuleb käsk õhtul inspiratsiooni saamiseks rüüpama hakata.

 
At 16:59, Anonymous Anonüümne said...

Heh, tundub et ajakirjanikuhärra avas juba lõuna aeg pudeli ja võttis kuraasiks "paar lonksu hinge alla".
Ootame pegasuse suure kaarega lendu!

 
At 17:22, Anonymous Anonüümne said...

16:59, mis siis veel saab, kui torud ja torujürid peale tööd liituvad ja 3 õlle pealt arvamust avaldama hakkavad.

 
At 17:57, Anonymous Torujüri said...

Mina arvan, et Pullerits annab teile kõigile molli! VOHH!

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

Mul on tunne et kogukond peab Jaanus Laidvee korralikult ette võtma. Jaanus suusatab, aga kogemust noorele generatsioonile edasi ei jaga. Miks? Väga kahju. Kas me ajame ühist Eesti asja või nokitseme egoistlikult omaette? Jah või ei? Kägu ja Kunts suurte munadega mehed osalevad eeskujulikult ühiselu ettevõtmistes, külvavad tarkust ja heaolu meile kõigile. Kogukond on neile põhjani tänulik. Padrel on ka kindlasti midagi öelda samas hoovuse tuules.

 
At 18:22, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen Kägus pisut pettunud. Tema ilukirjanduslikke pajatusi lugedes olen arvanud, et seda jahu saab kirja panna juba üsna kustunud ja eakas spordimees. Tuleb aga välja, et suisa Tiisler sen. vanuseklassis mees.
Suured munad üksi ei päästa, peab ka nuppu olema.
Me kõik teame siin, kellel on nuppu.

 

Postita kommentaar

<< Esileht