neljapäev, veebruar 08, 2024

Pullerits: Ma tean suurt saladust, kas Alutaguse maratonile tuleb fluorikontroll või ei

Selle töönädala lõpu suur küsimus on, kas põrgumasinaks ristitud agregaat, mis suudab tuvastada fluori sisalduse suusapõhjade all, tuleb ka laupäeva hommikul Alutaguse maratonile või mitte.

Ma tean selle küsimuse vastust.

Sellest vastusest oleneb, kas Alutaguse maratonist saab suuresti fluorimaraton või saab suuresti fluorivaba maraton. Ei maksa teeselda naiivset ja arvata, et kui vastus oleks, et fluorikontrolli ei tule, siis enamik tuleb starti fluoritamata suuskadega ehk nii, nagu reeglid nõuavad. Mis siis, et spetsialistide väidete kohaselt fluor laupäevastes prognoositavates oludes erilist eelist ei anna. Aga ka ainult üks minut võitu mängu kõvasti muuta. Viru maratonil sai telemees Hannes Hermaküla 1:19.12ga 100. koha. Minut kiirem aeg oleks teda viinud küll ainult kolm kohta ettepoole, aga ta koht oleks olnud kahekohaline arv, mitte kolmekohaline. Minut aeglasem aeg oleks seevastu kukutanud teda tervelt üheksa kohta tahapoole, 109. kohale, sh tahapoole kolmest naisest.

Siin on juba mõni mees, kes minult vastuse sellele põletavale küsimusele kätte saanud, asunud mind survestama, et ma teistele enne laupäeva hommikut kella 11 seda ei ütleks. Selge see, et nad tahavad saada konkurentsieelist. Kas mitte ebaausat? Kunagi, vähemasti Ameerikas, oli selline loosung, et information wants to be free.

Kusjuures, olgu rõhutatud, nende soov vastust kinni hoida ei tulene mitte sellest, et nad tahaks ise fluori alla panna. Vastupidi, ei taha. Nad tahavad, et teised ka ei paneks - ülemisel vasakpoolsel pildil on suusad, mis lähevad Alutaguse maratonile, fluorimääre all -, ja selle saavutamiseks on nende arvates parim moodus, et ma infot põrgumasina tuleku või mittetuleku kohta ei levitaks.

Siin tuleb mängu veel üks, märksa isiklikum kalkulatsioon. Nimelt, ükski ajakirjanik pole parem, kui on tema allikad. Aga ajakirjanik peab ka oma allikaid kaitsma. Sedasi siis mõtlengi, et kui info põrgumasina ehk fluorikontrolli teemal teatavaks teen, ega ma väärt allikat kaota. Karta võib, et kaotan küll. Sest ajakirjandus põhineb usaldusel.

Jah, ma tean sajaprotsendiliselt, mis Alutagusel toimub ja mis ei toimu. Ega selle teadmisega ole kerge elada. Mõelge ise, mida te minu nahas teeksite!

Fotod 1 ja 3: Tähtvere spordipark Tartus. Fotode autor: Priit Pullerits
Foto 2: Osa suuski Tartus, mis lähevad Alutaguse maratonile, fluorimääre all. Foto autor: Priit Pullerits

66 Kommentaarid:

At 17:28, Anonymous Anonüümne said...

"Minu aeglasem aeg oleks seevastu kukutanud teda tervelt üheksa kohta tahapoole, 109. kohale, sh tahapoole kolmest naisest."
Ma ei saa aru, kuidas PP sõidetud aeglasem aeg oleks hr Hannese tahapoole kukutanud?

 
At 17:36, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh veale osundamast. Mõtlesin minut aeglasemat aega. Viga parandatud. (Mulle anti uus arvuti, pole sel klahvidega veel päris sina peale saanud.)

 
At 17:51, Anonymous Anonüümne said...

Kogukond tervitab uut pereliiget!

 
At 18:13, Anonymous Anonüümne said...

Mina hüppaksin Pulleritsu asemel kas ojasse või siis tombaksin ennast lihtsalt oksa. Arvan, et mitte ükski tavaline lihtsurelik sellisele pingele vastu ei pea. Ainult see kelle soontes voolab sinine veri suudab korda saata imetegusid mida teeb Pullerits.

 
At 18:36, Anonymous Anonüümne said...

Eks see trükkimine keeruline ole jah, aga pigem trükiviga kui vigane mõte. Aga samas kinnitab, miks hiljutine PM tellimuse lõpetamine õige mõte oli :)

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

Yr näitab Alutaguse starti -21 kraadi. Ükski põrgumasin seda külma välja ei kannata. Küll aga võib minna varbaid ja sõrmi. Priit, postimees võiks jagada tasuta meestele ajalehti, mida püksi pista…

 
At 20:20, Anonymous Filoloog Mirjam said...

Kuidas saab ajaleht kaitsta sõrmi ja varbaid, kui see püksi pista, 19:04?
Kas sa sõidad maratone käsi püksis? Kui, siis milleks?
Kui ei, siis palun põhjenda loogikat, sest praegu on kogukond pigem nõutu.

 
At 20:22, Anonymous Anonüümne said...

To 18:36 Vigased mõtted on põhjus ,miks minagi hiljuti kompostimehe toitmisest loobusin. Müügu oma toodangut liberastidele ja omasooiharatele või lugegu ise.

 
At 20:31, Anonymous Anonüümne said...

20:22, kummaline avaldus. Konservatiivsed häälekandjad Eestis on mõjukuselt Postimees, Objektiiv, Eesti Kirik, Uued Uudised ja mõned PMi maakonnalehed, nt Sakala. Kas teil pole hinnangukompass roostes? Mida näiteks hr Mart Raudsaar liberastidele ja homodele meeldivat on kirjutanud? Oma äpardustest romuga euroliidu maanteedel?

 
At 20:52, Anonymous Anonüümne said...

Näed nüüd, Priit, mis juhtub kui võhmameestele pitsi pakkuda? Hakkavad Objektiivi, Eesti kirikut, Uhuu-Uudiseid ja Eestinen.fi-d lugema!

 
At 21:08, Blogger Priit Pullerits said...

Ma arvan, et see joomine on pigem segadusest ja meeleheitest, mida Alutaguseks alla panna ja kas tasub riskida.
Täna õhtul käisin suusatamise ettekäändel laululava all määrdestaabis. Sõitsin 13,45 km ka, aga see oli n-ö taustaks. Tegelik põhjus oli teada saada, kui paljud panevad enne Alutaguset fluori alla. Paljud! Jaanus Kunts ütles, et alles hooaja 68. päeval ilmus tal esimene kunde, kes palus, et ärgu fluori alla pandagu. Järeldused võib igaüks ise teha.
Aga teine mees, kes palus, et ma ta nime ei ütleks, rääkis õhtul sealsamas staabis, et kuna Tšehhi maraton jääb ära - jääb või? -, pidi sinna määratud fluorikontroll saabuma Alutagusele. Kui see tõesti nii on, on see nii uus informatsioon, et mul pole seda vastu ööd kuskilt kontrollida.

 
At 21:09, Anonymous Anonüümne said...

Mirjam, läheb üks sõrm v varvas. Mis seal ikka, 9 tk veel. Aga kui püksis midagi läheb, siis see üks ja ainuke on lännu…

 
At 21:33, Anonymous Anonüümne said...

Ei lähe külmaga nii lihtsalt midagi, kui oled liikumises. Ma üks maraton lõpetasin selliselt, et varbad olid kui klaveriklahvid mustad ja valged vaheldumisti. Krõbe ilm oli küll, aga rohkem mängis rolli uued sissetöötamata ja paraku vale suurusega saapad. Tänapäev on ju lahendusi palju - kätele kasvõi nood krabisõra kindad. Saabastele spetsell katteid võimalik muretseda (muideks, muretse see ligase ja rohke lume korral), vanasti tõmmati vanaisa sokid saabastele peale. Ajaleht püksis tänapäevaste spordipesude juures on pigem nostaligalaks püksist kuuldava ajalehekrõbina peale.

 
At 22:10, Anonymous Jaanus Kunts said...

Kõige pullim oli täna see baasis, et see sama mes, kes palus, et ma talle kohe kindlasti fluori alla ei paneks, küsis kõva häälega, et kas ta on siis ainuke JOBU? Saali teisest otsas üks munadega mees kiirelt vastas, et oled JAH :)
Mina naersin, munadega mees naeris ja see sama vend ise ka naeris!
Ühesõnaga, vot sinna olemegi jõudnud selle idiootse teemaga, aga vähemalt on lõbus ja nalja peab saama!

Siit üleskutse suusahuntidele ja muidu sõnaseadjatele - paluks mahlakaid suusalugusid, kas naistega saunas räägituid või iidsetest aegadest, kui veel Murmanskis talvel laagris olles 60-ndatel kose all pesemas käidi!
Andke tulla - kõige mahlakamat premeerin isiklikult mõne rariteetse määrde või pulbriga!
Aega on täpselt TM stardini, ehk kuni 17.02.24 kella 9-ni!

 
At 22:14, Anonymous Anonüümne said...

no masin on ju Otepääl, kahevõistluse MK etapil? igatahes lähen fluorivabalt, trenni pole niikuinii eriti teinud eks näha on

 
At 23:07, Anonymous Jaanus Kunts said...

to 22:14

Mul oli noorena nii, et kui jooksuvorm oli kehv, siis eelistasin ikka vastutuulele taganttuult!
Aga noh, mis mina siin ikka targutan, kellele ema, kellele tütar!

 
At 23:08, Anonymous Anonüümne said...

Kesse jobu oli?

 
At 23:16, Anonymous Jaanus Kunts said...

to 23:08

Esiteks, kas mõtlesid küsimust, et KES SEE jobu oli?
Teiseks, ise oled lihtsalt suvaline anonüümne lõdvik ja küsid samal ajal sellist delikaatset infot?
Ütlen ausalt poja, räägime pigem uuesti 5 aasta pärast, kui sul kõrvatagused enam piimased pole!

 
At 08:44, Anonymous Anonüümne said...

Igavaks läheb siin. Kunst suunab on tühja jutu ajamisele.

 
At 09:14, Blogger Priit Pullerits said...

22:14, ma ei saa aru, miks inimesed, kes ei ole kursis elementaarse infoga, mida olen edastanud juba tervelt nädal tagasi, tulevad siia sellist rumalat juttu ajama, nagu teie seda teete.

Palun tutvuge enne sõna võtmist, kuidas on FISis fluorikontrollimasinad jaotatud. Sellest kirjutasin väga selgelt Robert Peetsi vahendusel eelmise laupäeva Postimehes. Seal on seletatud, et suusaalade vahel on masinad ära jaotatud ja kui palju on neid suusahüpetes, kui palju kahevõistluses jne. Seal on selgelt arusaadav, et kahevõistluse fluorimõõtja ei tule murdmaasuusatamises suuski mõõtma.

Aga pole ime, kui siin mõned uhkustavad sellega, et on lõpetanud Postimehe ja ajakirjanduse jälgimise. Palju õnne, elage edasi oma pimeduses ja sotsmeedias või omavahel levitatavate spekulatsioonide, kuulujuttude ja vandenõuteooriate keskel. Aga siin paluks selle jama levitamine ja oma ignorantsuse demonstreerimine lõpetada - see on tüütu.

 
At 10:10, Anonymous Anonüümne said...

Boss on pahas tujus täna. Pole ka ime.

 
At 11:02, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen ka pahas tujus, põhjust on rohkem kui küll, aurahade jagamisel ei pudenenud mitte kübe purugi.

 
At 11:24, Anonymous Anonüümne said...

Fluor pole ju ainus regulatsioon murdmaasuusatamises mida FIS reeglistik reguleerib.
Kui räägime CL võistlustest, maratonidest siis puutume kokku väga konkreetsete reeglitega, millised reguleerivad CL tehnika kasutamist ja suusakepi pikkust!
Meie ülipüüdlikud tehnilised delegaadid ja Estoloppeti sarja CL maratonide korraldajad peakski alustama sellest.
Tehnika kontroll ja õige varustus. Pole vaja mingit kontrollimasinat! Viimaste aastate TM on selgelt näidanud, et enamik paaristõuke kasutajatest reeglipärast varustust ei kasuta ja tõusudel käärsammu kasutades on libisemisfaas selgelt sees. Kõikvõimalik ühest rajaäärest teise ( nn rajavahetus) uisutamisest ei maksa rääkidagi.
Seega alustame elementaarsest ja korraldajad võiks olla lugupidavad nende suhtes kes sõidavad reeglitepärast tehnikat kasutades.
Viimane suusakepi pikkuse kontroll oli vist Otepääl TM lühikesel variandil ja mitusada suusatajat said uisusammu diklafi ... aastal. See on kirjas TM raamatus.
Visuaalsel hinnangul peaks eelmise aasta TM top 200 kindlasti 30+ suusatajat dikvalifitseeritud saama. Kaassõitjate manitsused rajal uisusammu kasutajatele igal juhul ei mõju! Loll on see, kes seda eelist ära ei kasuta! Nii ka fluoriga!

Seega - esmalt ootaks Peetsilt ja Kelgult selget plaani tehnika kontrolli osas!

 
At 11:50, Blogger Priit Pullerits said...

Küsimused õiged, 11:24.
Olen sellest kirjutanud juba aastal 2015:
http://suusk.blogspot.com/2015/02/pullerits-kelle-tulemus-tartu-maratonil.html
Küsimused on endiselt lahendamata.

 
At 12:07, Anonymous Anonüümne said...

PM tellimuse lõpetamine ei tähenda pimedasse keskaega naasmist, maksma sai hakatud lihtsalt konkurendile, kes kirjutab olulisematest asjadest, sisu on parem, rohkem analüüsilugusid, vähem hinnanguid ja vähem vigasid. Aga ikkagi PM spämmib kõnedega "euroke kuus, äkki ikka tahate lugeda". Over and out.

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

Nõus 12.07 -ga, pole sealt eriti midagi lugeda.
Priit, järgmisel koosolekul tee ettepanek trükkida PM pehmemale paberile, siis saaks kempsus kasutada ja teil läbimüük ka kasvaks, win-win!

 
At 12:29, Anonymous Anonüümne said...

Mina olen PMi, Ekspress Grupi ja PP blogi lugeja. Kuskilt kolmest tuleb kõva litakas igal juhul. Ei kurda, infot on kõvva, tuleb kohati selekteerida.

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

Priit!
Kas Sa suudaksid Kelgult sellekohase kommentaari veel välja võluda ja avalikuks teha. Veidi on veel enne TM i aega.
Päris huvitav on teada, mis ta TM kaitseks ütleb.

Tegelik põhjus selles, kuna talved, viimaste aastate suutmatus normaalset rada teha jne. on osalejaskonna kokku kuivatanus siis sõitke kuidas tahate - peaasi regage! Nii hetkel tundub!
Kui panen protokolli õigustatult DSQ - siis ju osaleja solvub ( tema Harku ringi musklimängu näed ei aksepteeritagi)ja jätab regamata!

 
At 12:44, Anonymous Anonüümne said...

Nagu Kunts informeeris, väheste reeglitega ja kontrollidega suusasõite on küll, näiteks Lemeksi suusasari, kus saad rahulikult diskvalifitseerimist kartmata sõita.

 
At 12:56, Anonymous Anonüümne said...

To 12:29Tahad korralikke litakaid siis loe "Objektiivi".

 
At 13:00, Anonymous Anonüümne said...

12:29 te olete natuke keskajas ja kaldute liiga ühekülgsuse poole. Tellida tuleb ikka kogu suurmeedia ampluaad, vaid nii omad õiget vaibi. Mõni kord võib väärt kraami olla ka õhtuse lehe spordi teemadel. Lisaks on veel rohkem ja vähem sõltumatuid kellele maksta tuleb. Inff lihtsalt maksab. Ei ole mõtet koonerdada, tuleb võtta kõike mida antakse ja kõike ei pea ju lugema, saab alati omale meelepärasema menüü valitud paladest koostada.

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

Priidu viidatud artikkel oli natuke segane - väidetavalt on masinaid murdmaa jaoks 4 aga litsensiga kontrollijaid (operaatore ehk reaalseid mõõtjaid) 2? Üldse on FIS'il kontrollijaid vähem kui masinaid. Praegu toimub murdmaasõite nii Canmores kui Planicas ( mis võiks olla tähtsamad kui Alutaguse) nii et kui kedagi pole juurde akrediteeritud, siis jään jätkuvalt arvamusele, et mõõtmist ei toimu. Aga, pohlad, kihutage siis rajal mööda. PS. Jaanus - nõrka treeningut ei maksa tehniliste vahenditega näiliselt paremaks keerata.

 
At 13:12, Anonymous Anonüümne said...

Objektiiv on muidu mõnus küll ainult viirustest tiine. Nood hullud ju vaktsiine ja antiviirusi ei tunnista. Ainult raha kerjavad.

 
At 13:21, Blogger Priit Pullerits said...

Küsite, kust saab infi. Näiteks, kust mina saan. Väga lihtne, ei pea ootama, käsi pikal, et äkki PP teile midagi poetab. Minge ise elu keskele. Näiteks läksin eile õhtul Tartu laululava alla Limpa suusastaapi, puhusin meestega veidi juttu enne ja pärast sõitu ja infi muudkui pritsis peale, püüa vaid kinni.
Valesti arvavad need, kes usuvad, et inf on teil feissaris või mujal somes. Seal ei ole teil essugi, seal on enamastik ehe saast. Inf liigub ikka teadjate hulgas, lobedalt nendega juttu tehes tilgub see sealt ludinal välja.

 
At 13:51, Blogger Priit Pullerits said...

Vaat see mees, kes eile õhtul rääkis, et Tšehhi ärajääva maratoni fluorikontrollija tuleb Eestisse, mainis, et tuleb sellepärast, et Alutaguse maratonil stardib norralane Stian Hoelgaard, kes on 2017. aastal võitnud Vasaloppeti ja kuna nii kõva mees tuleb kohale, peab tulema ka fluorikontroll.

Nüüd vaatan, et see ei tundugi nii uskumatu jutt, nagu eile näis. Nimelt on saanud teatavaks, et meie fluorikontrollija Robert Peetsi sõnul oli Hoelgaard temaga e-kirja teel otse ühendust võtnud ja maratoni kohta küsinud.

Kuulame, mis Peets veel on rääkinud:
„Alutaguse maraton on Ski Classics challenger võistlus ehk selline nii-öelda satelliit nende suurte ja mainekate kõrval, kus samas on ka võimalik suure sarja punkte saada.“

Kas on usutav, et ilma mingi kontrollita hakatakse punkte jagama?

 
At 13:53, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult ikka ootame kust tilgub inffi PP käest ja Objektiivist mis on kahjuks alla käinud, meiekirikust ja pereraadiost aga lihast inffi saame Kuntsilt ja Kägult suurte munadega meestelt alati teretulnud otse lauale soojalt või süldi vormis. Sinepit pange ka peale siis on väga mõnus.

 
At 13:58, Anonymous Anonüümne said...

PP, kas te eile Kuntsi punkris saite aru, kes kohalviibijatest jobu oli? Kunts poeb kliendi konfidentsiaalsuse taha.

Jah, Limpa sõitudel ka fluorikontrolli pole. Nimekiri pikeneb: Lemeks, Limpa, loogiliselt siis ka nn suusahullude sõidud.

 
At 14:12, Anonymous Anonüümne said...

13:00, nõus teiega, ÕL-i sporditoimetust tuleb kiita. Kui Eesti Kirikus oleks spordinurk, annaks tellimusavalduse kohe sisse. Kust siis konservatiivne, vaga ja tervete eluviisidega mees veel spordiuudiseid lugema peaks.

 
At 14:37, Anonymous Anonüümne said...

Stian ei ole eales Vasat võitnud. 2017a oli kolmas.

 
At 15:03, Anonymous Anonüümne said...

No vot. Tuleb välja, et Kunts puhus Priidule jällegi hambasse. Jäle kaabak.

 
At 15:06, Blogger Priit Pullerits said...

Kas te teate, et kaheksakordne olümpiavõitja ja 20-kordne maailmameister Ole Einar Bjørndalen kritiseerib hooaja alguses kehtima hakanud fluorimäärde keeldu.

https://sport.postimees.ee/7955479/laskesuusakuningas-bjoerndalen-sellest-ei-tule-toeline-mm

 
At 15:10, Anonymous Anonüümne said...

Ole Einar võiks pigem Batja osas midagi arvata. Või on ka sellise kostjaliku süldi “mina pole poliitik” hoiaku võtnud.

 
At 15:36, Anonymous Anonüümne said...

Björndalen pole autoriteet. Me teame siin kelle sõna maksab.

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Debbie müttab nii täna kui ka terve nädalavahetuse Otepääl tööd teha. Valge jope, must müts ja sinine sall. Vaga ilus.

 
At 15:57, Anonymous Anonüümne said...

Jaa, muidu üsna vingus olemisega Lamparteri sulatas Debbie küsimustega kenasti üles. Go, Debbie, go!

 
At 15:59, Anonymous Anonüümne said...

Björndalen on liidus KGB-lasega, on pikalt punahiinlaste juhendaja olnud. Pole imestada, et ta fluoristidega mestis on.

 
At 16:08, Anonymous Anonüümne said...

Nädalavahetusel lubab suurel mõõduvõtul tatti ja plöga. Mis soovitused on jobudele fluorfree arsenalist?

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

https://pohjarannik.postimees.ee/7955155/alutaguse-maratonil-stardib-kuninglikul-vasaloppetil-esikolmikusse-joudnud-norralane

Pool siga võib mehel pildi eest võtta :)

 
At 16:55, Anonymous Anonüümne said...

Inffi on paksult kui iga mees väikse kotitäie toob siis saab ja kõvemad mehed toovad rohkem.

 
At 17:48, Anonymous Anonüümne said...

Padre jätku koti suu lahti küll me ise õngitseme sealt infot

 
At 19:39, Blogger Priit Pullerits said...

Õhtul sõitsin 17,2 km, temperatuur kõikus -13 ja -15 kraadi vahel, aga peamine oli see, et sain teada, et homme läheb Tartust vähemalt kaheksa suusapaari Alutagusele, fluorimääre all. Mehed võtavad maksimumi, mis võtta annab.

 
At 20:47, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu blogis käib kõva agitatsioon flourimäärete kasutamisele ja mehed võtavad muidugi maksimumi jah. Mehed teevad ju täpselt seda mida päälik käseb. Õeldakse süsti,toeta ukraina sõda vmi. Nii nagu Suur ataman ees nii alamad järgi

 
At 21:10, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Leidsin ühe huvitava ja mõtlema paneva video. See on küll teemasse mitte puutuv, aga siiski aktuaalne ja meid kõiki puutuv, kui juba noored mehed mõtlevad nii https://www.facebook.com/100092619177295/videos/2626106867562563.
Öelge, et sellel noorel inimesel on fookus paigast ära? Kui on paigast ära siis miks on? HR Pullerits mida ütleksite Teie sellele noorele mehele?. Kui Postimees oleks tõesti konservatiivne leht millena teda reklaamitakse, siis see oleks teema ,mida tasuks aretada ( ilustamata ilma kõlavate loosungiteta ja ausalt). Kui juba noored mehed ei tunne, et meil oleks mingi reaalne oma riik, mis teeb otsuseid meie parema elu ja tuleviku nimel, siis milleks sellist riiki üldse vaja on ja kas sellisel riigil on ka mingi tulevik.

 
At 21:27, Anonymous Anonüümne said...

Aitähh, doktor Kägu! See video näitab ilmekalt, miks Eesti haridustöötajad on ilmselgelt ülemakstud. Kui koolist lipsavad läbi sellised kretiinid, siis tuleks õpetajatel palka vähemaks võtta.

 
At 21:46, Anonymous Jaanus Kunts said...

Ühtust seltsimehed!
Mis variante siis homsks Alutagusele alla keevitati ka??

 
At 22:49, Anonymous Anonüümne said...

MustKuntstnik keevitas oma jobudele klientidele vist alla dopingu ja peab nüüd peenikest naeru nagu Keemia Mati omal ajal Andrust ja Jacki süstides.

 
At 22:56, Anonymous Jaanus Kunts said...

to 22:49

Esmalt soovin sulle toredat nädalavahetust, puhka lihtsalt natuke ja toitu korralikult ning kui lõpuks sitahäda peale tuleb, siis soovitan seal poti peal olles natuke mõtiskleda, et kas äkki leiad elult rohkem värve, vb hoidud sellest kibestumisest ja lõpuks äkki ka leiad oma igapäeva ellu mõned rõõmupilved!
Nb! Mine oma mõtetes esmalt tagasi lapsepõlve, see aitab!!!

 
At 23:04, Anonymous Jaanus Kunts said...

Aga muidu kõigile suusahuntidele homseks teravat jalga, kuna paaristõukeid te nagunii enamus tõugata ei suuda ja pidot ilmselt keevitasite ka niipalju alla nagu läheks Marcialonga lõputõusu sõitma ( ok, see oli väikse irooniaga öeldud )
Ühesõnaga pange nii et tatti lendab ja homme õhtul siis ootaks kokkuvõtteid!

 
At 23:41, Anonymous Anonüümne said...

Seltsimehetamine on siin kohatu, PP blogi kogukond hõlmab laia spektrit - talupoegadest professoriteni -, kes igaüks on isiksus, mitte osa massist.

Ühe säravama liikme loeng:

https://tv.postimees.ee/7956219/vaba-akadeemia-partel-piirimae-oiglase-soja-idee-euroopa-motteloos-ja-venemaa-soda-ukrainas

 
At 23:47, Anonymous Jaanus Kunts said...

No kurat, kui nii on, siis püüan edaspidi sellist pöördumist vältida!
Aga mis siis austatud kogukonnale sobiks, et ma kedagi ei riivaks?

 
At 00:31, Anonymous Anonüümne said...

Hr.Kunts!
Taaskord kisub sulaks ja head ämbrite kolistamist TM-il.

 
At 09:20, Anonymous Anonüümne said...

Eilses laskesuusa ülekandes "ekspertkommentaatorid" muu kisa ja kära vahele mölisesid pikalt sellest, et Nove Mesto räpasest lumest rajal kestab määre kõige rohkem esimese ringi ja pärast seda on kõigi suusad võrdsed. Enne sõitu tehti ka mingeid inimkatseid, kus selgus, et üks kommentaatoritest on raskem kui teine ja tegelikult määrdest ei sõltu mitte midagi. Itaalia koondisel aga õnnestus suusad kinni määrida terveks sõiduks. Küsiks nüüd eksperdilt, et kuidas selline asi võimalik on? Teistel kulus määre suusa alt esimese ringiga maha aga itaallannade suuskade all pidas sitt määre terve sõidu vastu?

 
At 10:03, Blogger Priit Pullerits said...

Teatan, ametlik:

täna Alutaguse maratonil fluorikontrolli ei ole.

 
At 10:22, Anonymous Anonüümne said...

Täna see fluor mingit imelist efekti ei anna - külm ja madal õhuniiskus. Õige suusk ja muster on ilmselt rohkem teema.
Ennem flurikeeldu oleks olnud mõistlik tooted poelettidelt korjata ja probleem laheneks varsti iseenesest. Mõttetu raha raiskamine kontrollimise peale rahvamaratonidel.
Olles sõitnud TM kohtadel 100-500 ja näinud päris palju uisutajaid siis suuremaks probleemiks saavad nüüd needsamad uisutajad kuna suusad libisevad kehvemini ja õigustusi uisutamiseks leitakse enda peas aina rohkem.
PS ei jõua ära oodata millal saab sõita TM täies pikkuses vabatehnikas.

 
At 18:26, Anonymous Anonüümne said...

10.22 Loodan väga et teie ootused ei reliseeru kunagi, TM võiks olla ikka klassika! See on nn. laulupidu, uisku võite päev varem kühveldada.

 
At 21:16, Anonymous Anonüümne said...

Elus on palju paradokse, 09:20. 😁

 

Postita kommentaar

<< Esileht