neljapäev, veebruar 01, 2024

Pullerits: Mis sai saatuslikuks Tamsalu-Neeruti maratonile?

See oli alles eile, kolmapäeva pärastlõunal, kui rääkisin Estoloppeti tegevjuhi, kõva mägironija Kunnar Karuga, kes ütles siis, et annab reede hommikupoolikul teada, kas Tamsalu-Neeruti maraton toimub. Ta kõlas lootusrikkalt, et toimub, sest ööseks vastu reedet lubas külmakraade. 

Aga juba täna varasel pärastlõunal hakkasin saama signaale, et vabatehnikas sõidetav 44 km pikkune Tamsalu maraton jääb laupäeval siiski ära. Eks seda võis karta, vaadates, mis väljas toimub. Helistasin Karule ja sain ärajäämise, õigemini 3. märtsile edasilükkamise kohta ka kinnituse. Ent mõneti üllatav oli põhjus, miks maraton  laupäeval toimumata jääb.

Helistasin peakorraldaja Vahur Leemetsale, kes rääkis, et 22-kilomeetrisel ringil oleks nad suutnud mustad kohad lumega ära katta, ehkki see olnuks tema sõnul meeletu töö, kuid probleem on muus. Nimelt selles, et ringil on kilomeetrite kaupa selliseid lõike, kus rada on jääs. Täpsemini, rada koosneb lume ja vee segust – liiati on palju kohti, kust vesi ära ei voola –, mis öösel külmudes muutub niisuguseks jääks, mida rajamasinaga lumiseks rajaks ei muuda. Ehk nagu Leemets tunnistas: sellistest oludest inimlikku rada ei tee.

Toetan Leemetsa otsust. Kuid kindlasti leidub siin suusadžigitte, kes väidavad, et neid küll jää poleks seganud. Mul on aga kahju hoopis ühest muust asjast. Millest, selle avaldan siis, kui Postimees on selle avaldanud.

Fotod 1-3: Tamsalu-Neeruti maraton 12. märtsil 2020. Fotol nr 2 Taavi Lehemaa. Fotode autor: Marianne Loorents, Virumaa Teataja / Scanpix

7 Kommentaarid:

At 23:02, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Tühja sellest Tammsalu maratonist, peaasi, et Virugi toimus. Pisut kahju , muidugi, et ära jäi, aga tegelikult uisumaratonid pole kunagi mu lemmikud olnud. Pikad jalad, pikad suusad ja alati leidub keegi, kes kohe peab küljealla ronima. Klassika on on loomulikum liikumine ja teeb suusataja kompaktsemaks. Alutaguse Tartu ja Haanja vot need on õiged mõõduvõtud, mida on mõnus õlg õla kõrval sõita. Viimaste teemade valguses tundub mulle, et head ajad on vaikselt taastuma hakanud. Inimesed diskuteerivad, esitavad argumenteeritud seisukohti ja väitlevad nagu intelligentsed liigi Homo Sapiens Sapiens esindajad, seda tegema peakski. Vahepeal ausalt hakkas tunduma, et inimesed on kas lolliks läinud või lolliks süstitud, aga enamus diskusioone oli ainult üks suur lahmimine kus opponeti ei kuulatud või siis ei antud opponendile üldse sõna. Puhas sildistamine ja lihtsalt lahmimine. Loodame, et suusaolud peagi paranevad, seni panen rohkem rõhku ujumisele ja jõusaalile

 
At 09:09, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, mul ka hea meel tõdeda, et diskussioon on läinud sisukamaks. Selle eest tänu ja kiitus kõigile asjalikele panustajatele! Eks see tulene ka sellest, et hooaeg on muutunud konkreetsemaks, võistlused pihta hakanud, ei ole enam sellist ebamäärast ettevalmistusperioodi, kus igaüks nokitses oma pimedas nurgas.

Loodan, et peagi saan siin tuua sisse veel ühe intrigeeriva materjali, kuid seda ei saa teha enne, kui Postimees on mu vastava loo välja paisanud.

 
At 09:44, Anonymous Avo Kirsipuu said...

Kes sel nädalavahetusel maratoni soovib sõita ja kellele meeldib klassika, siis Valgast ainult 90km kaugusel Lätis, Piebalgas on sel pühapäeval üks tore sõit: ZELTA KLASIKA 50, täpsem info www.latloppet.lv või https://www.facebook.com/profile.php?id=100078680984960
NB! Tõenäoliselt on nemadki sunnitud rada veidi lühendama, aga sõit ära ei jää.

 
At 12:10, Anonymous Anonüümne said...

https://skiwax.ee/blog/fluorimasina-testimine.html

 
At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

Õige!

 
At 15:06, Anonymous Anonüümne said...

12:10, aitäh, huvitav lugemine!

 
At 14:48, Blogger Suusataja said...

miks osa kommentaare kustutatakse? Pole kedagi sõimanud vaid oma arvamiust avaldanud - see Pullerits on nagu Putin, kes kaitseb oma seisukohti, teistele sõna andmata?

 

Postita kommentaar

<< Esileht