neljapäev, veebruar 03, 2022

Pullerits: Hiinlased, kurat, laske Kristjan Ilves vabaks ja võistlema!

Nüüd on aeg olla ükskord ometi ka emotsionaalne.

Mis kuradi olümpia see on, kui enamikul seal on ilmselt keskne teema see, et jumala eest mingi test positiivset vastust ei näitaks.

See, mis Kristjan Ilvesega juhtus, tõi küllap kõigi teadvusse selle traagika, mille hiinlased on totalitaarse nulltolarantsiga valla päästnud. Seni oli see välismaalaste, näiteks norrakate probleem, aga nüüd lööb Hiina paindumatus valusalt ka meie pihta. Pole mingit põhjust hiinlasi austada ega armastada.

Hüva, paigutagu Ilves eraldi hotelli, aga põrgu päralt, laske tal rajal trenni teha! Keda ta seal vabas õhus nakatab?! Kes käinud Estoloppeti maratonidel, teab omast kogemusest, kui palju seal viirusi õhus lendab: kõik hingeldavad, sülitavad, tatistavad, nuuskavad, köhivad - ja ei ole mingeid koroonakoldeid sellest tekkinud! Mäletate ju eelmist talve?!

Las Ilves ise otsustab, kas ta tervis on selline, et saab trenni teha ja saab võistelda, kuid ärgu hiinlased tulgu oma kuradi testidega otsustama, kes võib ja kes ei või olümpial kaasa lüüa. Ise tahtsid olümpiat korraldada, siis ise nüüd ka tagagu, et kõik, kes on sinna pääsenud, saaks ka osaleda. Korraldajate ülesanne on luua kõigile maksimaalsed võimalused kaasa lüüa ja maksimaalselt oma võimeid näidata, mitte takistada sportlastel osalemast, sest mingi test näitab, et mingi näit on alla 40.

Ausõna, mul pole vähimatki selle vastu, kui hiinlastel see olümpia pekki läheks, sest hiinlased selle koroonajama valla päästsid ja see, et olümpia tuleb viimasel minutil massiliste positiivsete proovide tõttu ära jätta või katkestada, oleks neile igati korralik õppetund maailmale selle neetud China viruse (hr Donald Trumpi tabav väljend) kaela tõmbamise eest.

Kes, kurat, julgeb vastu vaielda, ah?

*

PS: Siin mu tänane karm lugu sellest, kuidas seadusesepad ähvardavad ühiskonna kõige haavatumatest ignorantselt üle sõita.

Foto 1: Kristjan Ilves (vasakul) ja Austria esindaja Franz-Josef Rehrl pühapäeval, 30. jaanuaril MK-etapil Seefeldis. Foto autor: EPA/Scanpix
Fotod 2 ja 3: Kristjan Ilves laupäeval, 29. jaanuaril MK-etapil Seefeldis. Fotode autor: AP/Scanpix

36 Kommentaarid:

At 08:54, Blogger Ain Veemees said...

Täiesti nõus.

 
At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits ära kõvata siin midagi. Kõik kardavad hiinlasi. Norra saab veel omad vabaks sest ilma norra võhmameeste ja naisteta pole suusatamist, seda teavad kõik. Aga kes on Ilves? Kes on eesti? Istugu aga karantiinis, kes käskis viirust külge võtta?

 
At 10:53, Anonymous Anonüümne said...

Keegi rootslane kes on praegu kiiruisutamise staar (Nils van der Poel?) hädaldas et suu peab Hiinas kinni hoidma. Sama peaks tegema Padre muidu on varsti Hiina saatkonda kutse.

 
At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

Eks nende eesmärk on muuta OM Hiina Meistrivõistluseteks ja siis medaleid kokku kühveldada. Teste pole vist raske võltsida?

 
At 12:56, Anonymous MargusM said...

Priit, nüüd siis tuli ära- nulltolarasti mõttetu postitus 01. Nüüd on OK siis oma peaga mõtlemine ja käitun nagu paremaks pean mentaliteet?
Hiinlaste parastamine ja sel moel süüdistamine on selge märk moraali langusest, eks neid on ka varasemates postitustes. Kurb kuid nii see tendents kipub vananedes olema.

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

Võta tagasi Priit. Norras tuvastati koroona juba 12.detsembril 2019 ehk 4 päeva pärast 0 patsiendi avastamist Hiinas. Nii väike ajavahe viitab, et 0 patsient ei pruukinud üldse olla hiinlane. Haigus levis asümptomaatilisena müüda ilma enne ringi kui see muteerus murdjaviiruseks. https://maailm.postimees.ee/7440253/norra-uurimus-koroonaviirus-levis-euroopas-enam-kui-kuu-enne-esimest-kinnitatud-juhtu

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

Kahevõistluses teadaolevalt ühtegi hiinlast ei osale, nii et seal konkurentide kõrvaldamisest nagu suurt tolku pole. Aga see olümpia kisub farsiks kätte ära küll. Juba räägitakse, et laskesuusa Norra ässad võivad ka lähikontaktsed olla ja eks me hakka igapäevaselt kuulma uutest nakatunutest, kellel enamasti isegi mingeid sümptomeid ei ole.

 
At 13:18, Blogger Priit Pullerits said...

Mind hämmastab ja kurvastab siin kommentaaride varjus ridade tagant paistev alandlik lömitamine Hiina ees.
Mind Hiina ei koti, 10:53, ja mingisuguse Hiina suursaatkonna kutsele... kuidas kadunud suurintervjueerija ütleski üle literaadi kohta, mäletate?
Ärge unustage, tolerastid, et Eileen Gu suurim rivaal on kes! Nii et ei ole me Eesti sugugi väike ja mõttetu, kellega ei maksa tegeleda. Juba sai Kelly hoiatuse, et vaadaku ette - lugesite?

 
At 14:07, Anonymous Anonüümne said...

Saite nüüd sitakotid! Ainus mees kes ei lömita hiina lohe ees on P Pullerits, teine on serbia tennar Djokov Nokovits. Kägu mehed kardavad küll hiinat, putkasid metsa peitu nagu jänesed.

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

Kuhu nüüd siis pugejalikkus kohalike reeglite ees on kadunud? Djokovici veel mäletad?

 
At 14:18, Anonymous Anonüümne said...

Kokku kolm meest. Soonets ka ei lömita Hiina ees.

 
At 16:17, Anonymous Anonüümne said...

Üllatav, et Saskia lugu PM auhindade jagamisel oma kategoorias võitu ei toonud.

 
At 17:06, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, Saskia lugu ei võitnud. Nagu mitte ka mu multimeedia lugu Kreeka maasikatest Resti turul.
Mul jällegi, mul jällegi on tühjad pihud...

 
At 17:10, Anonymous Anonüümne said...

Soonets on kõva mees. Ei lömita ta Putini ei hiinlaste ei vanakuradi enda ees. Ainult Pulleritsu ees natuke.

 
At 19:30, Anonymous Anonüümne said...

Ilvese lugu läheb imelikumaks, miks mees kommenteerima väga ei nõustu, ega hiinlased ometi temalt mobla ära pole võtnud. Koondise spordiarst paneb diagnoosi sportlast nägemata!?

 
At 19:37, Blogger Priit Pullerits said...

https://www.postimees.ee/7445413/vaata-jargi-selgusid-jaan-tonissoni-meediaauhindade-laureaadid

 
At 20:39, Anonymous Anonüümne said...

Mida seal koroonal ikka kommenteerida, ega see pole mingi positiivne dopinguproov, et kõik ootavad huviga kuidas ta sealt ennast nüüd välja üritab keerutada.

 
At 20:49, Anonymous Anonüümne said...

Padre ei saanud karikat aga palju kuuma informatsiooni on ta eesti rahvale jaganud küll möödunud hooajal. Ütleme talle kogukonna poolt suure aitähh ja patsi peale.

 
At 20:58, Anonymous Anonüümne said...

Preemia laureaat kõlab uhkelt. Võin uhkusega öelda, et olen laureaadi blogi stammfänn.

 
At 22:36, Anonymous Anonüümne said...

20:39, kui on haige, siis ei keeruta. Kas on, ei tea, käitub kui AV Seefeldis.

 
At 22:40, Blogger Unknown said...

Äkki oleks Ilvest päästnud koronast 3. Vaktsiin. Seda ta minu teada ei võtnud mis oli muidugi risk.

 
At 23:51, Anonymous Anonüümne said...

Just just kolmas, siis neljas ja viies jne. Viggo Sörensen, Madis Milling.... Lõputu loetelu noortest sportlastest näitlejatest ja muudest ühiskonnategeleastest. Kes lihtsalt jalapealt kokku kukuvad. Mis neid kõiki seob?

 
At 23:53, Anonymous Anonüümne said...

Nagu ütleb geniaalne Kägu on see koroona teie ajudes ja need mängud jätkuvad seni, kuni te olete nõus seda lolli mängu mängima ja sellesse uskuma.

 
At 00:38, Anonymous Anonüümne said...

22:36
Need omikroni tüvega sportlased saavad oma "haigusest" tavaliselt teada ainult tänu sellele proovile. Näiteks Susan Külma puhul selgus ka proovi põhjal, et on nakatunud, aga paar päeva hiljem oli proov juba negatiivne. Mis tõsisem viirushaigus see niimoodi üle läheb? Igasugu viiruseid ja baktereid oleme me tegelikult kõik täis, aga meie tervise mõjutamiseks peab neid olema piisavalt palju või peab olema immuunsüsteem nõrgenenud, et ei suuda nendega enam võidelda. Kas Ilves oleks sinu rõõmuks pidanud väriseva häälega teatama, et ta on üdini haige, kuigi tegelikult ise seda ei tunne? Võrdlus väikse Veerpalu dopingu juhtumiga on juba täiesti arusaamatu.

 
At 10:36, Anonymous Anonüümne said...

Jah absoluutselt arusaamatu. Miks peaks hiinlased haige Ilvese lubama võistlema kui austraallased ei lubanud mittetervet Djokovici võistlema? Muide maailma ja maade meedia mõnitavad siiamaani Djokovici et "this man did not follow the rules".
Reeglid reeglid sõbrad on kõigile, välja arvatud Pullerits ja Soonets kes on julged ja murdumatud.

 
At 10:48, Anonymous Anonüümne said...

Olümpialainele jäädes küsin, kas keegi teab, kas Eestis on järgmise taliolümpia uue ala, suusamägironimise (skimo), harrastajaid või sportlasi? Eriti tänulik oleksin Priit Pulleritsu vastuse eest.

 
At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

Isegi kui Priit Pullerits ei vasta me oleme tänulikud talle.

 
At 12:28, Anonymous Anonüümne said...

Padret ja Soonetsit osatakse karta isegi Põhja-Koreas.

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

Osatakse jah. Pole kuulnud et Kim Jong sun Padret ja Soonetsit külla oleks kutsunud.

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

Kui juba liidrist juttu tuli, siis sporti tuleb osta teha naerulsui.
"Kim Jong-un Defeats Federer 6-0 6-0 6-0 To Claim 10th Consecutive Australian Open Title — The Betoota Advocate" https://www.betootaadvocate.com/headlines/kim-jong-un-defeats-federer-6-0-6-0-6-0-to-claim-10th-consecutive-australian-open-title2/
Vabandan viitamine eest.

 
At 14:14, Blogger Priit Pullerits said...

Minu lugupidamine meie kiirreageerijate vastu, kes eile selle arutu pööbli vastu, kes käitus igasuguse väärikuseta nagu kari kaake, säilitasid külma vere. Kui midagi ette heita, siis ehk ainult seda, et sutsu jõulisemalt oleks ikka võinud tegutseda.

 
At 14:19, Anonymous Anonüümne said...

Hiina superstaar vastu meie superstaar
https://www.news.com.au/sport/winter-olympics/cover-girl-eileen-gu-is-chinas-secret-weapon-in-winter-olympics/news-story/

 
At 14:45, Anonymous Anonüümne said...

Politseile respekt selle eest, et eelmisel aastal tehtud vigadest on õppust võetud. Kirvega kure püüdmise asemel naeratatakse pätile, vestluse algfaasis vahetatakse sõbralikult viisakusi, saadakse aru lumpeni muredest, siis kontaktandmete vahetus, ka pangakonto number. Ja kogu sündmus jäädvustatakse videofailina, seda siis lisaks sotsiaalmeedia autahvlile üles riputatud materjalile...

 
At 17:10, Anonymous Anonüümne said...

No näe, et mõnedel on ikke mõistus veel säilinud: https://tartumaraton.ee/et/tartu-maratoni-korraldusmeeskond-loodab-et-valitingimuses-maratoni-saab-korraldada-koroonapassi-kusimata

 
At 17:56, Anonymous Anonüümne said...

Tartu maratoni korraldusmeeskond arreteeritakse.

 
At 16:53, Blogger Thanks3 said...

Kiireim ja lihtsaim viis endise väljavalitu, naise või abikaasa viivituseta 12 tunni jooksul tagasi saada. Nad armastame ja austame teid Dr Sacre, ta on suurepärane loitsujuht, ta tõi tagasi mu endise kallima, kes minust lahku läks 8 kuud tagasi, nüüd armastame ja austame üksteist üle kõige maailmas, võtke ühendust dr Sacre'iga e-posti aadressil sacretempleofpower@gmail.com või WhatsApp või helistage talle numbril +2349076034359, kui igatsete oma väljavalitu

Andrea Martin

 

Postita kommentaar

<< Esileht