neljapäev, juuni 10, 2021

Pullerits: Kuidas Eesti rahvas taas mõttetult üles köetakse

Jälle on alanud ERRis lapsik kilkamine. Seda näeb pärast õhtust uudistesaadet juba tükk aega, mitmeid päevi jutti. Kuidas üks telereporter hõiskab, et tema on Inglismaa poolt, teine, et tema hoiab pöialt Hispaanile, kolmas kuulutab, et tema lemmik on Šotimaa, neljas... no neljanda hõiklemise ajaks on mul tavaliselt juba mõõt täis. Ehk kopp ees.

Taas on ERRis maad võtnud mõõdutundetu ja kriitikavaba jalgpallihullus. Ootaks rahvustelevisioonilt siiski väärikamat ja sotsiaalkriitilisemat kajastust, mis on kohane kvaliteetajakirjandusele, mitte poisikeselikku fanatismi. Nad poleks seal nagu teismeeast välja saanudki. Kui Postimees midagi säärast teeks ja paluks mul kaamerasse öelda, kellele mina pöialt hoian, siis keelduksin. Esiteks seepärast, et hea ajakirjanik ei pea võtma pooli ega tohigi võtta poolt, ja teiseks seepärast, et see poleks lihtsalt soliidne ega eakohane.

Seda kummalisem, et nii paljudel pealtnäha mõistlikel ja toredatel inimestel kaob jalgpalli silmapiirile ilmudes enesekriitiline meel.

Ja muidugi on ka täiesti ajuvaba kuulutada, et hoiad pöialt mingile välisriigile. Minu arvates peaks igaüks olema ikkagi oma maa poolehoidja. Seega oleks ainuõige ja ainuvõimalik vastus, et olen Eesti poolt ja hoian alati pöialt Eestile – aga kuna Eesti ei mängi, on see kama kaks, täiesti suva, kes seal võidab või kaotab. See on võõras mure. Täielikult.

Lisaks, kui vaadata suurt pilti – ma ei ole ju teatavasti nikerdaja, kuigi ka detailidel on suur tähtsus (aga neisse ei tohi kinni jääda) –, siis paneb kaasa tundma inimestele, kes ei leia elus endale muud sisukat tegevust ega muud meelelahutust, kui vahtida telekast jalgpalli. See on üks primitiivsemaid ja viljatumaid aja veetmise vorme. See on tühine ja tulutu. Passiivne ja mõttetu. Kui inimesed leiavad selles endale meelelahutust, siis on nende maailm, nii sisemine kui neid vahetult ümbritsev, küll kurvastavalt vaimuvaene.

Tagatipuks, kui jalgpall on hirmus suur, tähtis ja erutav asi, mis enamikku väidetavalt kaasa haarab, siis öelge, palun, miks vajab see suur, tähtis ja erutav asi nii palju kisa ja kära ehk reklaami? Kas pole nii, et head asjad räägivad ise enda eest, ilma et neid peaks meeleheitlikult vahtu kloppima?

Ja i-tähele täpiks: Postimehes kirjutab Eesti suur sõber Edward Lucas Ameerika-Euroopa-Venemaa-Hiina teljel olukorda analüüsides, et "Euroopa on tagahoov" ja "eurooplased on kehvad liitlased"; et "Euroopa Liitu juhivad kasutud lobamokad"; et "EL takerdub venitajate vetodesse ja jääb oma suurimate liikmesriikide poosetamise varju" (millest tulenevalt "Kreml tunneb juba kahjurõõmu oma uue mõju üle Ida-Euroopas") - ja mida teeb selles olukorras Euroopa: lülitab end kollektiivselt kuuks ajaks mingisuguse jalgpalli lainele. Milline kuratlik asendustegevus ja saatanlik enesepete!

Foto 1: Slovakkia tätoveeritud jalgpallur Marek Hamsik. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 2: Venemaa väravavaht Matvei Safonov saab treeningul vatti. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 3: Belgia rahvus(!)meeskond treeningul. Foto autor: Zumapress.com(Scanpix

69 Kommentaarid:

At 14:04, Anonymous Anonüümne said...

Priit ei taba biiti. Rahvus on alati olnud konstruktsioon. See ei võrdu kunagi keelega. Rahvus on asesõna kuningriiklusele. Kunnidel pole vahet, mis keeles popsid jõmisevad, peaasi on ikka mammona teenimine ja kunni uhkuse eest seismine. Ka neeger võib vabalt kunni teenida. See, et ühte maad esindavad neegrid on igati ok ja näitab, et see ala ongi mõeldud lihtsatele inimestele. Las siis lihtsad inimesed kilkavad ja rõõmustavad. Saavad kihla vedada ja raha peale panuseid teha. Mis selles halba on. Kaasaegses ühiskonnas on tänu tehnikarevolutsioonile tekkinud palju vaba aega hea elatustaseme juures. Seda tekkinud aega on vaja surnuks lüüa. Mõni ajab selleks iga õhtu pudeli viina naha vahele ja tüütab siis oma olemisega ümbritsevat seltskonda. Las kaanib kodus ja vahib tv-st vutti, siis ei sega ta kedagi teist, kes tahab Priidu moodi midagi targemat linnaruumis ettevõtta.

 
At 14:14, Anonymous Anonüümne said...

ERRi EM on kuu aega, siis algab PMi 2,5 nädalane OM.
Kas esimene varjutab teise?

 
At 14:14, Anonymous Anonüümne said...

Täitsa nõus Priiduga. Lolliks võib minna kui oma mansa on võistluses sees, aga saksale pöidla hoidmine? Minge ka perse vutisõbrad käige süsti saamas.

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

Las Padre lammutab tema tunneb seda värki. Kui venemaa ja serbia võidab siis on kõik hästi. Vähemalt on ausad kossovaarid mitte tagasahhaara vibukütid.

 
At 15:29, Anonymous Anonüümne said...

Vandid vist ei pääsenud EM-ile?

 
At 16:44, Anonymous Anonüümne said...

"Euroopa jalgpalli juhtorgan UEFA lubas Venemaa vastasseisust hoolimata Ukrainal säilitada Krimmi poolsaare kujutis oma võistlusvormil, kuid peab sõjalise varjundi tõttu eemaldama särgilt fraasi "au sõdalastele".

Ukraina kujutab oma mänguvormil riigi kaarti, millel on näha ka 2014. aastal Venemaa poolt annekteeritud Krimmi poolsaart. Venemaa mõistis Krimmi Ukraina osana näitamise hukka. Rahvusvaheliselt tunnustatakse Krimmi aga endiselt osana Ukrainast.

Särgi tagumisel küljel on kirjas sõnapaar "au Ukrainale", kuid särgi sisse on kirjutatud väljend "au kangelastele", mis on Ukrainas sõjaline tervitus."
Debiilse UEFA (st sh ka Eesti vutiliit) käsulauad.

 
At 16:51, Blogger Priit Pullerits said...

Postimehes kirjutab Eesti suur sõber Edward Lucas Ameerika-Euroopa-Venemaa-Hiina teljel olukorda analüüsides, et "Euroopa on tagahoov" ja "eurooplased on kehvad liitlased"; et "Euroopa Liitu juhivad kasutud lobamokad"; et "EL takerdub venitajate vetodesse ja jääb oma suurimate liikmesriikide poosetamise varju" (millest tulenevalt "Kreml tunneb juba kahjurõõmu oma uue mõju üle Ida-Euroopas") - ja mida teeb selles olukorras Euroopa: lülitab end kollektiivselt kuuks ajaks mingisuguse jalgpalli lainele. Milline enesepete!

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

Kas täna saame kuuevarbaliste käest kotti?

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

Suvel puhkavad ka ameeriklased. Lucas läks ka jalgpalli lainele ära, lõi palli õhku ja ootab, et mõni talle selle tagasi toksiks. Eurovärk.

 
At 17:10, Anonymous Anonüümne said...

Au kangelastele on sõjaline tervitus? Eks väikeriik Eesti omariiklus on samuti sõjaline manifestatsioon. Räige oht ümbritsevatele suurtele riikidele.

 
At 17:16, Anonymous Anonüümne said...

Lucas vana pistrik on õhutaja. Kuradi sehkendaja selline. Karta on et Hiina võtab oma mere ja Vaikse ookeani Usa käest ära siis Lucas loodab et idaeuroopa peaks Usa käsutusse inimkehasid andma. Lakkugu panni.

 
At 21:21, Anonymous Anonüümne said...

Kas Soonets võib kiiremini sihtpunkti jõuda või peab naiste tempos tiksuma?

 
At 21:51, Anonymous Anonüümne said...

Noh, eks Lobamokk kasutab juhust naistega pikalt mokalaata pidada. Tidrikid on täitsa kommid seal. Ma usun, et Soonets naudib seda.

 
At 10:29, Anonymous Anonüümne said...

Olümpia on feminismi kool. Fussball on meeste võitlus. Kelle putsad teravama ninaga ja reied sitkemad ja rohkem musklis. Ka jalgrattasport on mehine ala kus maksab sitked reied. Mis on meie eetos ja fookus peaks Pullerits armutult välja ütlema või julgemad suusabloggarid kui Priit peab olümpia nimel poliitkorrektset slaalomit sõitma.

 
At 13:13, Blogger Priit Pullerits said...

...Olümpiamängude allakäigust kirjutan ajakirja Jooksja peagi ilmuvas numbris.

 
At 13:37, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pulleritsul on OMi akrediteering?

 
At 13:59, Anonymous Anonüümne said...

Meie eetos on panna aga mõistusega. Loodame et Pullerits nihverdab ennast kergejõustiku ja naiste võrgpalli lahingu areenile.
Isake Kuljabin

 
At 14:36, Anonymous Anonüümne said...

OM, ERR ja kõik ümbrringi väljaarvatud PP käivad alla.

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei mäleta, et kunagi oleks ajakirjanduses kellegi või millegi kohta öeldud, et läheb paremaks. Ja milles asi? Kõik on juba ammu olemas aga lansseeritakse 10-20-30 aastat pärast prototüübi valmistamist. Olles näinud prototüüpe ongi kõik muu allakäinud jura. Siit tulebki küsimue, et millist olümpiamängude parimat prototüüpi on näinud Priit, kas ida-sakslaste meesnaiste võidutsemise aja oma, kus olümpial esinesid loomaks dopsiga muudetud kollid, kes pärast üritust kärvasid kümne aasta jooksul dopsi lollide jaoks salastatud kõrvalmõjudesse? Muide Eesti oma dopsi panemise ja antidopsi isa pääses kõrvalmõjudest eluga ainult tänu sellele, et probleem oli kirurgiliselt ravitavas olekus:

"Olete rääkinud, et tollal anti teile dopingut teie teadmata.

Seda nimetati toidulisandiks. Tõestada ei saa midagi. Aga mul tekkisid pidevad seljavalud, ei saanud üldse enam pikali olla. Magasin istudes. Magnetresonantstomograafia abil sai valu põhjus täpsustatud ning Andres Ellamaa ja Rein Viilu, head sõbrad Mustamäe haigla päevilt, opereerisid mul seljaajust kasvaja ära. Sellest on nüüd 25 aastat möödas.

Tohtrina tegin ise uuringu oma paadikaaslasele Aarne Paalile, kellel oli ajukasvaja kahtlus. See oli veel enne magnettomograafia kasutuselevõttu. Vaatasin pilte, nägin kasvajat ja mõistsin, et opereerida ei saa. Meie seltskonnas liidu koondises suri närvisüsteemi kasvaja pärast neli inimest 30-st. Mina pääsesin tänu sellele, et kasvaja oli seljas, mitte peas."

https://epl.delfi.ee/artikkel/93190227/peeter-mardna-sustist-ja-maskist-keelduv-viiruse-levitaja-tuleb-kriminaalvastutusele-votta

 
At 15:06, Anonymous Anonüümne said...

Oh sa raisk!

 
At 15:27, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits on siis olümpiamees?
Mitu lugu OMi raamatusse blogiperemees kirjutab?
1. naiste maahoki?
2. kujundujumine?
3. iluvõimlemine?
4. naiste batuudihüpped?
5. taekwondo?
6. ...?
Kas naiste rannavõrkpallist ei kirjuta?

 
At 15:28, Anonymous Anonüümne said...

Nood Ida-Saksa naisukesed olid toredad ka ses mõttes, et nad oli n-ö amatöörsportlased. Eks neil oli tööraamatus siis ka kangru, ketraja või nt piirivalvuri ametinimetus (ja mõelda, kui hästi omal ajal illegaalse sisserände vastu tegutseti, väljarände puhul veel paremini!). Siis lükati ROKi pehmod-korruptandid rahapakkidega oimaseks ja Coca-Cola, burksi ja Gazpromi mängudele oli tee valla...

 
At 17:41, Anonymous Anonüümne said...

Naiste rannapalli ei vaata isegi homod, kole ja kohmakas ala. Pullerits võtku kujunduse ujumine, ilu, esteetika, kaunidus, dünaamika, kelmikad tüdrukud hoiavad vee all kolm minutit inge kinni, kas mõni eesti võhmamees teeb järgi?

 
At 17:52, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 17:41, kujundujumine on olnud minu ala, loodetavasti ka seekord, seal palju kauneid slaavitare, mitte lääne kolle.

 
At 18:07, Anonymous Anonüümne said...

17:41 Eesti võhmamehed hoiavad kolm minutit nokust kinni.

 
At 18:16, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole vaja võhmamehi narrida, nad on ausad mehed.

 
At 19:20, Anonymous Anonüümne said...

Postimehe tuuri kaunitarid võtavad iga võhmmamehe kolme minutiga rajat maha. Slaavitarid on nende kõrval mängukannid. Kahju, et Priit tuuri ei kajastanud. See oleks olnud ägedam kui märgade näkkide kordinatsiooniharjutuste kajastamine. Oi kus oleks tõusudel panemiseks läinud...

 
At 19:29, Anonymous Anonüümne said...

Postimehel on muudki kajastada. https://www.elu24.ee/7268183/katrin-lusti-otsereportaaz-tartu-kultusbaar-sodiaak-peab-viimase-krau

 
At 19:53, Anonymous Anonüümne said...

Märjad näkid on iga võhmamehe unistus. Okei vaesel ajal kõlbavad ka kuivad aga loodame ootame parimat. Näib et seekordne olümps tuleb siirupisai. Pulleritsule palju jõudu.

 
At 20:29, Anonymous Anonüümne said...

Mis selle märja vene näkiga läbi ekraani jändad. PM tuuril oleks kõik väga lihtne - nii kui tõuseb, nii paned naistega. Kõigepealt enne tõusmist lähed kõige viimase taha ja siis hakkad panema kuni oled kõige ees. Siis taastud. Ja kui jälle hakkab tõusma, lähed jälle kõige taha ja hakkad panema. Elu lihtne ja ilus kui lill.

 
At 22:43, Anonymous Anonüümne said...

Krt, selline elu oleks iga ratturi (märg) unistus.

 
At 00:49, Anonymous Anonüümne said...

Mis jalka EM, mis Olümpia? Õige võhmamees vaatas Giro lumised mäetipud ära, nüüd kosub et Touriks taas rivis olla.

Huu

 
At 08:13, Anonymous Anonüümne said...

Huule nukid

 
At 10:20, Anonymous Anonüümne said...

Tuur pole pooltki nii plombiir kui Ziiro. Seal olid naised mitte nagu tuuris poisid lilletüdrukuteks

 
At 10:44, Anonymous Anonüümne said...

Postimehe juhtkiri jalgpallist on ülimalt lollakas. Kas lapsed kirjutavad pm juhtkirju?

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

jah iga jumala kirjutaja on kellegi laps, olgu see siis valjusti välja öeldud

 
At 11:08, Anonymous Anonüümne said...

Meie oleme slaavitaride poolt.

 
At 12:02, Anonymous Anonüümne said...

15:27, naiste maahoki on kõva! Ma hoian kah salaja silma peal. Seal kus on naised ja kepid, juhtub nii mõndagi...

 
At 12:09, Anonymous Anonüümne said...

Priit, võib aru saada, et Sulle sportmängud (eriti jalgpall) ei meeldi aga milleks sellist jama kirja panna? Eestis on piisavalt jalgpallifänne ja Eesti klubijalgpalliga (mille näitamisest TV-s ma tõesti aru ei saa) võrreldes määramatult kõrgema tasemega võistluse näitamisega teleris tullakse nende soovidele vastu.

Või Priit Sa Postimehes teed seda akadeemilist "pärisajakirjandust" ning siin blogis lihtsalt elad end välja ja provotseerid -- et näha, mis müüb ja mis mitte? Ja kui blogis "müüb", st. piisavalt palju lugejaid pöördesse läheb, siis tood sama teema ka veidi hiljem Postimehes lugejateni ning seejärel saad kiidelda, kuivõrd häid ja lugejatele korda minevaid tekste sa kirjutad -- ilmselt see on siis see väärikam ja teismeeast välja saanud ajakirjandus.

Ja et veel Sind provotseerida -- kas suhtumist, et pöialt võib hoida ja kaasa elada vaid oma maa esindusele, võib üle kanda ka muudele elunähtustele -- kultuurile näiteks? Et tõsine ooperifänn ei kiida kunagi ei La Scala ega Metropolitani lavastusi (Savonlinna ooperifestivalist ja Peterburi Maria teatrist rääkimata) vaid teab, et ainsat ja õiget ooperit tehakse koduses Estonias ja Vanemuises... ?

 
At 12:37, Anonymous Anonüümne said...

Õiget ooprit teevad ainult Kaitseväe ja PPA pasunapoisid.

 
At 13:37, Anonymous Anonüümne said...

12:09 on noor ja rohelime - tere tulemastblogi fännkonda! Ainuke õige vutt on klubivutt, raiu see oma kolpa. Igasugused maavõistlused tuleb aga tvs keelata kui poliitpropaajupesu. MM solgib turgu seni kuni maad ei panda klubidega vastamisi. Ja kokkuvõtteks on see kõik ju lihtsalt tsirkuse artistnäitlejate etendus, kus peategelaseks on pall mis veereb ja hüppab ja lendab, keda kogu aeg taotakse kui teisejärgulist heledat olendit, kuid kes otsustab oma liikumisega etenduse saatuse, et milline trupp pääseb edasi ja milline ei. Kes suudab juhtida palli nagu drooni eemalt ilma väljakule astumata see juhib maailma. Kahjuks televaataja sellest ei saa aru, seda rõõmu tuntakse kinnistes klubides, kes omavad selliseks tegevuseks piisavaid vahendeid. Nendele ongi vaja pilti üle kanda, et nad saaks vahetu elamuse ja elu juhtimiskogemuse.

 
At 13:57, Anonymous Anonüümne said...

12:09 on nublu

Ooper ballett tants ja laul on universaalne kultuur. Ka sport on kultuuri osa, kuid siiski mitte sama mis kaunid kunstid. Spordi, eriti spordimängude idee on sõja aseaine, meie hõim, meie gäng pani teie omadele ära. Küttis naha kuumaks, penetreeris perse lõhki.

 
At 14:09, Anonymous Anonüümne said...

Pallimängudes ei tohi kaasa elada muudele satsidele kui oma riigi omale. Tegelikult ei tohi sellele ka, sest pallimängud on dolbajoobidele.

Rattaga sõitmine on kõvadele meestele. Rattaga sõita ei tohi meeldida oma kodustes metsades, ainsad õiged rajad on 'murica pinnal.

 
At 14:15, Anonymous Anonüümne said...

Üks tähelepanek jalgpallist. Mis pea reeglina paika pidanud. Kõik satsid kellega Eesti kui võrdne (või parem) mänginud on hiljem räigelt põrunud, kui korralikke vastaseid kohanud.
Venemaa, Holland, ..kahju kohe Soomest kes lõpuks EM'ile said.


Huu

 
At 14:37, Anonymous Anonüümne said...

Miks peaks soomest kahju olema? Samasugused murid nagu iga teine lääneeuroopa mansa. Tore kui saavad venemaalaste käest korraliku kolaka

 
At 15:27, Anonymous Anonüümne said...

Pigem ikka Madalmaad kui Holland.
Madalmaade ilu: Dafne Schippers

 
At 15:43, Anonymous Anonüümne said...

Pöidlad pihku, kell 19.00 on meie matimees Poolas pronksimatšil.
https://sport.postimees.ee/7270605/dopinguskandaali-jarel-esimest-korda-voistlustulle-astunud-nabi-on-joudnud-poolas-pronksimatsini

 
At 15:49, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake parem live Sloveenia tuurilt, kuidas Kangertit mäest ülesse veetakse. Mees vist tunneb ennast ok'lt kui sellise teenuse tellinud. Mehi tagant pudenemas.

Huu

 
At 16:35, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpall on ikka täitsa perse. Kollektiivne põlvitamine ja muu üleskeeratav pask möllab. Vaatasin delfist et enne mängu käib mingi spordikuulsuste näugumine, Sveitsi poolt oli Federer kes Walesi poolt ei mäleta aga raisk pidage matš maha ja klaar pole vaja asja ümber lisa pedereerimist kloppida

 
At 18:23, Anonymous Anonüümne said...

Loodame et kui isake Kägu aega saab siis tuleb ja klopib teid nii et saepuru ja sinine suits taga

 
At 20:30, Anonymous Anonüümne said...

Mnjaa, pallil sai togimisest siiber, sest taanlased ei suutnud sommidele kolki anda ja mis juhtus, pall lõi taanlase jala pealt maha hetkel kui toimus puude vastu säärt. Kuidas see juhtus? Noor mees keda on tervise suhtes kontrollitud spetside poolt iga nurga ja parameetri alt ja pealt, kukub kõmm ja saab reanimatsiooni.

 
At 20:37, Anonymous Anonüümne said...

Tervise toob suusatamine jooksup ja naistega seltsis jalgratta matkamine mõõdukas tempos

 
At 21:12, Anonymous Anonüümne said...

Matimees tegi põlvetõstejooksu võistlustelt kui kuulis, et dopingukütid on liikvel.

 
At 10:06, Anonymous Anonüümne said...

Mida spetsid arvavad kas Kangertil täna võimalik poodiumile tõusta üldkokkuvõttes ,või liiga sile etapp et vahesi kinni sõita?

 
At 10:10, Anonymous Anonüümne said...

Minut lahutab siis kolmandast.Sai alles täna uurima hakatud tuuri ja pole kursis jäudude vahekordadega.

 
At 12:05, Anonymous Anonüümne said...

Väidetakse, et Nabi loobus Poolas 3. kohale võistlemast vigastuse tõttu. Võib-olla oli põhjus muus. Meenutuseks, et komisjon koosseisus Mugu, Tõnise ja Mäestu tühistas esialgse võistluskeelu, mis määrati dopingusportlasele. Põhjenduseks tõid aparatšikud muuhulgas, et kuna vaidlus võib olla aeganõudev, ja millega võidakse matimees õigeks mõista vaatamata positiivsele A ja B proovile, siis portlase huvisid võidakse kahjustada ja selle pinnalt võib tekkida nõudeoht. Võistluskeelu tühistamisega saab spordimees võistlustel osaleda (ja osalebki) ja võita kõrgeid autasusid. Kõrge koht Poolas oli käeulatuses. Veel kõvemate võistluste veel kirkamad kohad on ees. Kui palju medaleid võib Nabi vaidlemise perioodil võita? Kui dopingureeglite rikkumine jääb jõusse, siis milline nõudeõigus on tekkinud sellel perioodil Nabi ja Eesti spordiorganisatsioonide vastu. Kas Nabi "vigastuse" käsk tuli spordijuhtidelt, et minimeerida kahju? Tõnise ja Co on löönud pasale? Spekulatsioon.

 
At 17:14, Anonymous Anonüümne said...

No kes meile tõde valgustab?! Priit on pikalt vait kui sukk tundlikel teemadel. Palk vajab teenimist ja seetõttu on kasulik suud koomal hoida.

 
At 17:26, Anonymous Anonüümne said...

Jah olukord on pingeline, parem pudrumulk koomal hoida kui pärast valusad laksud sisse saada.

 
At 17:50, Anonymous Anonüümne said...

Räägime vutist. Igasugused on hakanud vabandama, et infarkti saanud taanlast ei oleks pidanud näitama. Reaalsus on aga see, et vutt on sulide mäng kus inimesed viskavadki vaatajate ees murule täies elujõus ning suuri kaadreid näidatakse justnimelt selleks, et publik saaks naturaalselt aru, et kas tegu on sulitsemise või reaalse probleemiga. Seda viimast juhtub maru harva ja siis hakkavad lilleõied õiendama, et tüüp ei olnudki suli ja teda poleks pidanud näitama. Kas pildi näitajad on hiromandid, et ennustavad kohvipaksult, kumma juhtumiga on tegu? Jah lilleõite soovide tarbeks on olemas tsensuur. Saab otseülekannet mktte näidata ja näidata ainult viitülekannet. Viiteaeg ca 10 minutit garanteerib selle, et probleemist arusaamisel vahetatakse ülekande pilt sujuvalt lillekesi häirimata üldplaani või loodusfilmi vastu. Selline asi on võimalik. Seda lilled soovivad, kas aga seda soovivad ka võhmamehed kes armastavad isamaalikku karmi tõde kommurefiliku lillepeo asemel?!

 
At 18:23, Anonymous Anonüümne said...

Miks mitte näidata parameedikute ja arstide igapäevatööd. Tsenseerigu Panso kooli futbolistide püherdamisi, väänlemisi ja põlve võtmist.

 
At 18:47, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, ma jalkat ei vaata, seega öelge, palun, kas tõesti võistkonnad põlvitavad enne mängu algust!
Infarkt ja mis iganes, sh surm, on samuti elu osa ja seda peab ka näitama.

 
At 18:50, Anonymous Anonüümne said...

17:50 õige jutt. Oksele ajab see silmakirjalik ohkimine kuidas nüüd meelemärkuseta futbolisti ei tohi näidata. Kuskil oli hea komm et iga kangelase auasi on kodumaa eest langeda, mis see riikidevaheline vutt on kui sõja aseaine. Kõige jälgim on krokodillipisarad,

 
At 18:53, Anonymous Anonüümne said...

Kõige ilasem on see et Postimees kirjutas juhtkirja jalgpallist. Kuulge luuserid kui palli veeretada ei oska võiks tasa muude aladega tegelda mitte ennast lisa alandada. Pullerits ka, ole mees ja pane litakas ära

 
At 19:24, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits peab vaikselt nohistama, enne kui Tookio lennuk pole rattaid lahti saanud pole mingit kipjakki

 
At 19:29, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits õõnestab sûsteemi seestpoolt.

 
At 07:16, Anonymous Anonüümne said...

Sellegipoolest. Vanem toimetaja peaks tegema kriitikat ja vajadusel laduma litakaid nii et jormidel perse punane

 
At 09:34, Anonymous Anonüümne said...

Ma põlvitamist ei vaata, see rohkem sakraalteema, ei ülekandele lülitun alles siis kui mäng on ei tea kui kaua, igatahes jupp aega käinud. Nii saab kohe lülituda teemale. Nt eile oli jube hea, et ukraina maas püherdavatele sulidele hollandlased tappa andsid. No pole vaja Panso kooli ikka mängida murul. Võiks olla nii, et kolm tahtlikku pansolikku kukkumist kahtlases situatsioonis ja mansa saab automaatselt kaotuse kirja.

 
At 13:42, Anonymous Anonüümne said...

Teen postimehe veebi lahti ja mida ma näen? Küüditamise aastapäeval hüppab näkku kellegi taani poolkaitsja tühi möla mida tema nägi ja arvas?? Rannamaja oskar ostab krüptovaluutat. Hollandi mustad pallivõlurid võitsid ukraina poissa?? Makedoonia ja Austria? Aus eestlane küsib et mida fakk? Kes vastutab? Ma küsin kes vastutab?

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits vastutab aga küll ta süü osavalt Soonetsi kaela veeretab, me teame küll

 

Postita kommentaar

<< Esileht