reede, august 06, 2021

Pullerits: Kas olümpial on karta ebasportlikke pehmoilminguid?

Täna tabas mind kahtlane aimdus, et see, mis juhtus meeste kõrgushüppes, võib kujuneda edasiseks suunanäitajaks rahvusvahelises spordis. Halvaks suunanäitajaks. Nagu küllap mäletate, leppisid Mutaz Essa Barshim Katarist ja itaallane Gianmarco Tamberi, kes ületasid kõrguseni 2.37 lati alati esimesel katsel, ent kõrgusel 2.39 tõid lati kõigil kolmel korral maha, et nemad ümberhüppeid tegema ei hakka ning saavad sedasi mõlemad kuldmedali.

See oleks umbes sama, kui jalgratturite maanteesõidus ütleksid kaks esimest, kui nad finišeerivad hästi kõrvuti, kohtunikele, et ärge hakake pildilt uurima, kes oli millimeetri eespool, me oleme kokku leppinud, et võtame mõlemad kuldmedali.

Spordis on alati võimalik vahet teha, kes on esimene ja kes teine. Te olete ju näinud äärmiselt tihedaid maanteesõidu finišeid, kuid kui paljud teist on näinud, et autasustamisele kutsutakse kaks meest? Mul ei tule ühtegi sellist juhtumit meelde. Müncheni olümpial, nagu targemad mehed teavad, kaotas ameeriklane Tim McKee 400 m kompleksujumises kuldmedali rootslasele Gunnar Larssonile kahe tuhandiksekundiga. Tõsi, pärast seda otsustas rahvusvaheline ujumisliit, et juuksekarva enam nii lõhki ei aeta ja edaspidi mõõdetakse aega ainult sajandiku täpsusega.

Mul pole midagi selle vastu, kui sportlased saavad sajandiku pealt sama aja – las siis saavad tõesti mõlemad kuldmedali, sest oleks tõesti narr panna neid näiteks teineteise vastu veel kord ujuma, et selgitada ainus võitja. Stopp – või äkki siiski las ujuvad? Sest mäletate, kuidas Sydney olümpial pidi Jana Kolukanova pidama lisaduelli, et selgitada, kas 50 m vabaujumise poolfinaali pääseb viimasena tema või konkurent. Pääses Kolukanova.

Me ju teame, et jooksus suudavad kohtunikud sajandiku pealt võrdse aja puhul selgitada, kes oli ikkagi eespool ja kes jäi tahapoole. Seda arusaamatum on otsus, et kõrgushüppes, kus on võimalik selgitada võitja ümberhüpetega, jäeti esimese ja teise mehe vahel vahe tegemata. Ja kui ümberhüppamine kellegi meelest võitja selgitamiseks ei sobi, on võimalik leida hulk teisi mooduseid, näiteks kes jõudis lõppvõistlusele väiksema arvu katsetega, kes alustas lõppvõistlusel suuremalt algkõrguselt, kuni kas või selleni välja, kes kulutas viimase kõrguse ületamiseks alates katse algusest vähem aega. 

Kõrgushüppes ainsa võitja selgitamisest loobumine, nagu ütlesin, võib meid viia ohtlikule rajale. Ja see on, et edaspidi loobutakse veelgi rohkem paremusjärjestuse selgitamisest, eeskätt kolmanda ja neljanda koha duellis. Mingi sisetunne ütleb, et ei pruugi kaugel olla päev, mil mõlemale, kes kaotavad poolfinaali, olgu rannavõrkpallis või jalgpallis või korvpallis, antakse pronksmedal. Sest kõige valusam kaotus on küllap see, kui oled lisaks poolfinaalile kaotanud ka pronksmedali ja sõidad koju tühjade pihkudega. Nagu juhtus viis aastat tagasi Rios Eesti epeenaiskonnaga ja nagu juhtus nüüd Tokyos Läti rannavõrkpalli naispaariga (kolmel ülemisel ja all vasakpoolsel pildil) ning samuti Läti meespaariga.

Miks mu sisetunne seda ütleb? Nii paljukest, kui olen olümpiat vaadanud, olen näinud, et need, kes on kaotanud pronksilahingu, on enamasti kõige rohkem löödud. Jah, see võib olla tõesti kurb, aga sport on sport. Iga sportlane teab algusest peale, et ta võib jääda neljandaks – sellega tuleb tal arvestada. Ent vaadates, kuhu maailm suundub – ikka rohkem pealesurutud sallivust ja ülevoolavat empaatiat ja pugejalikult üksteisele õlale patsutamist –, pole üldse imestada, kui ROK tuleb peagi välja ettepanekuga, et kolmanda koha võistlusi edaspidi enam pidama ei hakata ja pronksmedali saavad mõlemad, kes poolfinaali kaotasid.

Ma ei poolda seda. Sest sport on sport: kui pole kaotajaid, pole ka võitjaid. Vastasel juhul võiks edaspidi anda kuldmedali kõigile, kes jõuvad väljalangemissüsteemiga võistlusel nelja parema hulka või ujumises ja kergejõustikus finaali ehk kaheksa parema hulka. Miks peab ainult norralane Karsten Warholm (fotol paremal) saama rõõmustada? Las rõõmustab Rasmus Mägi ka! Mõlemad ju jõudsid finaali. 

Foto 1: Kedagi ei huvita välismaiste meeskõrgushüppajate pilt selle sissekande juures. Kõik tahavad näha poolataride pilte. Aga palun! 35-aastane Kamila Licwinko (183 cm, 66 kg; isiklik rekord 2.02) naiste kõrgushüppe kvalifikatsioonivõistlusel Tokyo olümpial. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 2: Millised sihvakad jalad! Usbekistani 34-aastane kõrgushüppaja Svetlana Radzivil (186 cm, 61 kg; isiklik rekord 1.97) kogumas hüppeks hoogu kvalifikatsioonivõistlusel Tokyo olümpial. Foto autor: Reuters/Scanpix
Foto 3: Šveitsi ja Läti rannavõrkpallurid enne pronksmedalimängu algust Tokyo olümpial. Foto autor: AP/Scanpix
Fotod 4 ja 5: Läti rannavõrkpallurid rõõmustavad pärast järjekordset võitu Tokyo olümpial. Fotode autorid: AFP/Scanpix ja Reuters/Scanpix
Foto 6: Lätlannad (paremal) püüavad teha Tokyo olümpial pärast kaotust Šveitsi rannavõrkpalluritele pronksmedalimängus head nägu. Foto autor: EPA/Scanpix
Foto 7: Norralane Karsten Warholm rõõmustab pärast olümpiavõitu 400 meetri tõkkejooksus, Rasmus Mägil ja teiste nägu on tõsine. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix

53 Kommentaarid:

At 23:10, Anonymous Anonüümne said...

Aitäh Priit, meie hääled garanteeritud!

 
At 23:55, Anonymous Anonüümne said...

Ei tea millest jutt aga pildid on super, rind küll pisuke kuid muidu väga nummid. Kui Priit häält on vaja siis hääl on olemas. Aitäh! Proovin nüüd juttu ka enne rapsima hakkamist veerida kui jõuan...

 
At 09:06, Anonymous Sotside sabarakk said...

Huvitav on see, et erinevalt rannakäsipalluritest ei kisa ükski rannavolletaja, et nende riietus peab olema liiga napp. Ilus on ju! Aga millest see erinev suhtumine?

 
At 09:11, Anonymous Anonüümne said...

Aitäh! Oli ka juba aeg….

 
At 09:23, Anonymous Anonüümne said...

Nõrk.
Kus päris sportlased? Mamona Patricia? Andreicik Maria?

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

Nool pani olümpsil just Priidule räme fantastilisel ära võttes LIVE pika inteks Priidu sõbralt Sebastianilt. See on tase milleni Priit ei ulatu.

 
At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

Rannapalluritel üllatavalt lõdvad pehvid kuigi hüppavad liival. Jooksjatel palju paremad tagumikud. Priit me ootasime ikka esteetilist posti mitte tselluliiti. Lati alt läbi.

 
At 17:33, Anonymous Anonüümne said...

Kas mitte polnud nii, et kohtunik küsis, kas olete nõus veel hüppama? Mõlemad mehed nõustusid ja siis ütles kohtunik, et kell on palju, lähme sõbralikult õhtule. Peremees pahvistub, kurb.

 
At 17:54, Anonymous Anonüümne said...

Vesik ja Sammelvuo ei suutnud venelasi võidule viia, see on oluline.

 
At 18:05, Anonymous Anonüümne said...

Kõrgushüpe koos teibaga on ses osas eriline ala. Kauguses võib kolm parimat hüpet mõlemal sama olla kuid neljas vaevalt. Kõrguses jääbki viiki ning lõpetatakse hetke vormi suurimas kõrguses. Ümberhüpped oleks tulnud alustada altpoolt ja mõlemale kulla pakkumine on igal juhul turvalisem kui et teisele jääb hõbe.

 
At 18:23, Anonymous Anonüümne said...

Telekast vaatasin. Sommid kuradi neegrid elavad kaasa lääne neegritele, mitte poolakatele. Jäle rahvas.

 
At 21:36, Anonymous Anonüümne said...

Võhmamehed, kuidas tunne on, kas Tiidrek ja Roman päästavad Eesti kergejõustiku hävingust või jooksevad n-ö oma jooksu?

 
At 00:31, Anonymous Anonüümne said...

Mägi päästis juba hävingust oma 7.koha ja Eesti rekordiga. Meie maratonimeestelt oleks vähe palju enamat tahta.

 
At 01:18, Anonymous Anonüümne said...

Vaatan OM-i ja tuleb kahjuks tunnistada et Kanal2 on taas lati alt läbi jooksnud (meenutades suusaalade MM-i) - meeste maratoni algusega saabus kahe profaanist kommentaatori "tähetund" - meie sportlasi ei suudeta teistest enam eristadagi!

 
At 09:56, Anonymous Priit Pullerits, Paikuse said...

13.05, olen ka Coed usutlenud.
Kuulasin Erki intervjuud temaga. Hea oli kuulda Coe ilusat selget inglise keelt, mitte nagu ameeriklaste arusaamatu mambojamba, kus sõna algusel ja lõpul pole vahet, kõik on üks kuuma kartuli suus veeretamine.

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

Eheheh, hingelt noor inimene räägibki artikuleeritult, ülenuumatud aga on harjunud toit suus seletama, et vajadusel lõputult täpsustada ja ümber seletada. Mis paik see Paikuse on, kas politseinike väljaõppe pesa või?

 
At 11:14, Anonymous Anonüümne said...

Olümpia edukaimaks pressis end viimase päevaga USA! 113 medalit, neist kuldsed 39. Hiinlastel 1 kuld vähem (kokku 88 medalt). Jaapan kolmas, 27 kulda (58). Britid olid paremad venelastest, 22 kulda vs 20 (medalid kokku vastavalt 65 ja 71). Venelased uluvad individuaalse iluvõimlemise koha üle, apelleerivad, et kuld kuulub neile mitte Iisraelile (võimalik muutus, mis üldjärjestust venelastel ei paranda), Austraalia 6.

Parim kergejõustikumaa USA 7 kulda (kokku 26 medalit), teine Itaalia! ainult kullad - 5. Kahtlane, kas tifosside sprinterid on puhtad. Individuaal ja 4x100m kuulus neile. Keenia 3. (4 kulda; kokku 10 medalit) ning kogukonna üks lemmikuid Poola 4. (4 kulda; 9).

Baltimaadest Eesti ja Läti võrdsed (1 kuld, 1 pronks), siis kohti kaheksa hulgas oli lätlastel rohkem. Meil vaid Mägi lisaks 7. koht ja 2 punkti. Meie kergejõustiku häving teeb lätlased paremaks. Leedu 1 hõbe.

Parim põhjamaa Norra (4 kulda; 9), Rootsi (3; 9), Taani (3;11), Soome 2 pronksi, Island medalita.

Pullerits pangu oma kultuuriruumi ehk endise Nõukogude Liidu riikide pingerivi kokku.

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

Mis aladel japsid tervelt 27 kulda korjasid?

Lätlased kõvad jah. Leedu järgi andnud. Varem neil oli ujumist sõudmist kergejõustikku.

 
At 11:50, Anonymous Anonüümne said...

Soome on eriline kusik. Nende pronks on naiste kärbeskaalu poksimises, kus poolfinaalide kaotajad saavad mõlemad pronksi. 40 aastane naine poksib. Kui neil mehelikud naised siis kus on nende naiste odavise? Odaviskemaa või asi. Kahjuks meilgi et vehklemises kunn olla peaks ka mehed kõvemad olema.

 
At 11:54, Anonymous Anonüümne said...

Japsid tegid reha tatamil, 9 judos + 1 karates. Ülevaade siit:
https://olympics.com/tokyo-2020/olympic-games/en/results/all-sports/medal-standings.htm

Kergeraks: https://www.worldathletics.org/competitions/olympic-games/the-xxxii-olympic-games-athletics-7132391/medaltable

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Aitäh kergeraksu tabel on kena. Suured prantsus ja ukraina üks medal, britannia ilma kullata, hollandile tõi enamuse Sifan, Belgiale toob alati see nais mitmevõistleja. Etioopia on kuival, selle oleks Gidey pidanud tooma 5 ja 10k kullad.

Hispaanial 1 pronks. Kes tõi saksamaale kulla?

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

Saksa kuld naiste kauguses: Malaika Mihambo :).

 
At 12:25, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits aja Kadastikule pind perse, et olgu rahakotirauad vehklejatele ja rattameestele lahti kangutatud. Kergejõustikus on mõtet vaid ketast ja odaviset arendada. Võibolla mitmevõistlust ka kui läti Laura meile väiksed dekatlonistid sünnitab.

 
At 13:25, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits peaks naiste spordi oma šefluse alla võtma. Saaks rohkem medaleid ja feimi.

 
At 15:23, Anonymous Anonüümne said...

Feimi tuli jah aga kogukond vigises ja mölises kogu aeg. Kas Pullerits annab meile andeks?

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits pikka viha ei pea. Loodame et ta meile sitakottidele andestab.

 
At 16:38, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 11:14 teeb küll põhjaliku ülevaate, kuid vigase. Eestil lisaks esikaheksas neljapaat (6. koht) ja Beljajeva individuaalepees 7. kohaga.

12:25, vabandust, kus ajas teie küll olete elanud? Kadastikul pole Postimehega juba aastaid enam puutumust. Ohjad ja rahakotirauad on hr Linnamäe käes.

 
At 16:51, Anonymous MargusM said...

Priidul on ilmselged pehmoilmingud, siin räägitakse medalikohtadest kuid tema jahub midagi esikaheksast. Mis järgmiseks, kas esi 15 või esi 30?

 
At 18:00, Anonymous Anonüümne said...

Ebatäielik on ka teie täiendus, Epp Mäe sai 8. koha. Mu mõte oli paremus selgitada, kui medalid jaotuvad võrdselt. Punktid parimast 10-8-6-5-4-3-2-1. Lätlased said medalitele lisaks vähemat 2 neljandat kohta, mis on 10 punkti, võib-olla oli neil veel punktitoojaid? Meie 4-paat tõi 3 punkti, Epp 1 ja Rasmus 2. Läti on parem. Meile kergejõustiklastelt 2 punkti on pehmelt öeldes mage.
Soome spordijuhid vabandavad kehva esitust, et punkte siiski saadi, finaalidesse murti hästi välja. Ei ole rehkendanud, on see nii.

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

Lätlastelt saame alati suhku, see on kindel raks. Riia oli vene impeeriumi kolmas linn. Miša Tal on kõigi aegade kümne satsis, Keres mitte. Pullerits küsigu oma läti sõpradelt mis on saladus. Ise niikuinii välja ei mõtle.

 
At 19:10, Anonymous Anonüümne said...

Kuigi Padrel oli puhkus, siiski oli ta selle raske aja meiega, õpetas ja suunas, noomis ja kiitis, hoidis kätt elu pulsil. Mina tänan aitäh.

/Kalmer

 
At 22:00, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Tõeline pehmo ilming, mis paraku levib ka mujal, kui spordis, on kergelt selle sundvaktsineerimisega nõustumine. Ma mõistan inimesi, kes tões ja vaimus meditsiini imettegevasse võimesse usuvad . Paraku enamus suht mõistliku suhtumise ja maailma asjadest arusaadavatest inimestest on teinud need süstid, sest neid on selleks sunnitud. Tõepoolest on väga vähe inimesi, keda vaatamata WHO ja riigivalitsuste toel meedias meeletu ajupesu tulemusena on õnnestunud panna uskuma, et see nõnda nimetatud covid19 on midagi tõsisemat, kui tavaline gripp, kõigi oma muteerunud tüvedega. Oh ei, inimesed ei karda haigust, enamus kannab ka maski sellepärast, et kästakse ja teeb seda väga lohakalt ja hoolimatult. Inimesed vaktsineerivad ennast sellepärast, et nad lihtsalt annavad alla. Kogu nende elu ja karjäär lõpeks koheselt, kui nad seda ei teeks. Koolis, tööl_ igalpool tehakse sulle selgeks, et mitte kedagi ei koti, oled sa haige või terve, aga kui sul pole neid kuradi süste sees, siis pole sa enam kodanik. Enamus teadvustab endale ka seda, et vakstineerimine võib kahjustada nende tervist ja isegi selle lõpetada, ka see ei huvita kedagi, neid ei huvita ka see, et tulevik saabki olema, üks pidev süstimine ja selle eest maksmine.Paraku on nii, et kui sa ei vaktsineeri, siis lõppeb su elu sisuliselt kohe. Rahad mis farmaatsiatööstuses praegu liiguvad on kosmilised. Kõige tavalisem meditsiini õde, kui ta läbib ühe päevase videokoolituse ja nõustub inimestesse süstima seda *****, hakkab saama koheselt 2,5-3 korda rohkem palka. Pole vist mõtet rääkida arstidest ja tõsisematest funktsionääridest. Sisuliselt pannakse meedik fakti ette, kas võtad raha ja räägid seda mida kästakse või lahkud. Tõrksamate peal rakendatakse samu meetmeid, mida ka nõukogude võim hästi valdas. Kõik geniaalsed ärid eeldavad, et inimesed on lambad. Paraku keskpärased ärimehed ei suuda uskuda, et nad on nii lambad ja neid lambaid on nii palju. Selline usk ja teadmine ongi see mis teeb lihtsast ärimehest ärigeeniuse.

 
At 22:17, Anonymous Anonüümne said...

Silmus tõmbub järjest enam kokku. Ei pidanud tulema maskikandmis kohustust. Kindlasti ei hakata lapsi vakstineerima. Kindlasti ei tule vakstiini passi. Küll ei sobinud üks vaktsiin vanadele ja teine noortele, siis oli jäsku vastupidi. Kohustuslikku vakstineerimist ei tule kindlasti. Nagu lambad määgivad, et tapamajasid pole olemas, määgivad mõned , et vaktsineerimine on ju vabatahtlik . Pulleritsul pole oma munadest sooja, ega külma, aga kas ta oleks nõus 25% ajuvähendusoperatsiooniga, kui partei ja valitsus kinnitaks, et see aitaks vanureid ja teisi riskigruppe päästa?

 
At 22:33, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole küll ise vaktsineeritud, kuid tundub, et Kägu on tarbinud tunduvalt kangemat kraami, kui vaktsiin, et sellist ehedat käojaani juttu siin ajab ja ullikesi püüab.

 
At 22:47, Anonymous Anonüümne said...

To 20:33 Olen jumala kaine ja ullikeseks ka ennast ei pea, aga no krt ei leia hr Käo jutust seda nõrka kohta. Äkki sa oled nii kena ja kirjutad asja lahti. Teistel ka hea lugeda , et mitte lõksu langeda.

 
At 22:55, Anonymous Endel, saarelt said...

Kägu paneb kulda . Tegin juuli alul teise süsti ja peale seda olin 2 nädalat 39 palavikus. Praegugi alles nõrk ja uimane. Enne seda pole ca 30 aastat haige olnud. Loll olin, et seda sitta endasse süstisin

 
At 23:18, Anonymous Anonüümne said...

Kägu paneb kulda jah. Tal on kodus arstid ja mees on igati arvamusliider. Mingid kährikud katsuvad tema autoriteeti alla tõmmata aga ka doktor Pulleritsul tuleb Kägu geniaalsust tunnistada. Ex moro dem faniera sum.

 
At 23:25, Anonymous Anonüümne said...

Eesti spordi probleem on lumehelbekeste generatsiooni pealetung. Treenerid räägivad, et vanemad tulevad ja küsivad, miks piinatakse lapsi, pärast trenni vaesekesed väsinud ja vaja läheb MäkkDuunaldsi lasteeinet, et laps pingutusega seonduvatest vaimsetest ja füüsilistest traumadest taastuks. Muideks, Priit pani oma rekordiga mitmele kõvale olümpiale jõudnule ära.

 
At 23:26, Anonymous Anonüümne said...

Endel Sa oled tõesti rumal. Tegid süstid ja põdesid haiguse ka läbi. Kuna sa olid nii tark ja tubli, siis oled ju nüüd eliit kodanik. Kägu sugused vaatavad varsti vesise suuga pealt, kui sina peenes kohas kalleid hõrgutisi sööd. Nad saavad veel ainult lugeda kohtadest, kuhu sina igakell reisida saad. Põhiline on, et Kägu sugused ei saa enam jõusaaligi minna. Tere tulemast perekonda kallis Endel!

 
At 23:44, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Halb näide 23:26. Kägu saab minna igale poole. Härra Gates pole ainuke ,kes raha eest maailmas kõike saab. Teadmiseks neile, kes arvavad, et vaktsineerimata inimesel vakstiinipassi omamine on suur kuritegu, siis osadele inimestele on niikuinii süstitud platseebot. Ise nad seda ei tea ja nad on saanud täpselt samasuguse vaktsiinipassi nagu needki , kes solgisüsti on saanud. Eks neid viimaseidki on erinevaid, sest inimkatsed on põhjalikud ja laiaulatuslikud

 
At 23:59, Anonymous Anonüümne said...

Kes platseebot on sundvaktsineerimisel saanud, on õnnesärgis, sest munad on alles ja vaktsiinipass kah käes! Käi ringi kui miska.

 
At 01:02, Anonymous Anonüümne said...

See käo mula muutub järjest jaburamaks."Meditsiiniõde, kes süstib vaktsiini saab 2,5-3 korda rohkem palka."Ei tea mis alternatiivmeediale selline info nüüd tugineb? Arvestades, et enamus meditsiinitöötajaid on ise vaktsineeritud, siis vaevalt on neile vaktsiini süstimine nii raske tegevus, et peaks sedavõrd suure boonusega seda ergutama. Seda tehtaks rõõmuga ka 20% lisa juures, ainult puruloll maksaks sellise töö eest 3 kordset palka. Üldse kui arvestada, et ca 60% täiskasvanutest on meil vaktsineeritud ja lugedes neid vaktsiinivastaste õuduslugusid mida see kohutav mürk pidavat tegema, peaks meil praegu juba haiglad ja surnukuurid "klientidest" lõhki läinud olema. Ja kui see covid on ainult tavaline, üsna süütu gripp, siis miks selle vaktsiin peaks mingi jube mürk olema? Gripivaktsiinid on ammu olemas ja nende kohta pole väga suurt paanikakisa justkui kuulda olnud. Lõpuks poleks ju ka äriliselt kuigi kasulik oma kundesid ära mürgitada. Kes siis edaspidi ravimifirmade tooteid ostab?

 
At 07:36, Anonymous Anonüümne said...

Käo hirmude ja luuludega, mida ta pidevalt teada annab on raske siin ilmas elada küll, värisedes võltsitud vaktsiinitõend taskus.

 
At 08:00, Anonymous Anonüümne said...

Kägu võiks teha olümpia kokkuvõtte ja eesti rahva tuleviku perspektiivi.

 
At 08:18, Anonymous Sotside sabarakk said...

Kägu vaktsineerimisjutt muutub kord korralt jaburamaks. Nüüd veel see platseebosüsti jaur. Palun, äkki säästaks ta meid sellest jamast!
Katrin Lehis on ka vaktsineeritud, teles uhkelt teatab. Ikka võitis olümpial kaks kuldmedalit!

 
At 08:41, Anonymous Anonüümne said...

Katrin Lehis on erakordne inimene. Talle tuleb süst kasuks. Suusablogi sitakottidele mitte. Pulleritsule ei mõjunud hästi.

 
At 09:56, Anonymous Anonüümne said...

Alles lugesime lahedat ülevaadet kuidas Priit Narvast ja Paikuselt Riisa rappa sattus värskele 5 km pikkusele laudteele rallima aga nüüd on mingi jama. Jälle on kõik kiibitsejad foe müüri taha aetud. Tundub, et suudetakse tühjalt kohalt jälle kivist vett välja väänata. Las ma pakun, äkki tuleb teemaks, et mitu hektarit metsa võeti laudtee ehitamiseks lageraiega maatasa?

 
At 13:10, Anonymous Anonüümne said...

No mis laudtee kulla mees, see jäi ju meitele. Graanul invest ajab kah metsaäri aga 99 % graanulist rändab piiri taha, et co2 nõudeid saaks välisriigid täita.

 
At 13:16, Anonymous Anonüümne said...

2,4,6 pilt on mõttetu kohatäide. Pullerits pane normaalsed pildid võhmameeste kannatus hakkab katkema.

 
At 14:05, Blogger Priit Pullerits said...

Aga millised siis, 13:16? Ma nii pingutasin lugejate soove ja eelistusi aimates ja arvestades, aga ikka ei olda rahul...

 
At 14:35, Anonymous Anonüümne said...

https://www.zimbio.com/photos/Patrycja+Wyciszkiewicz/Iga+Baumgart-Witan/rpqcyd1Mn7z/24th+European+Athletics+Championships+Day

 
At 15:02, Anonymous Anonüümne said...

Võhmameeste lemmik
https://m.youtube.com/watch?v=0M0v8mzUBkk

 
At 13:28, Blogger tiktokbeauties said...

Mumbai Escorts is the best partners for all types of travelers. With various nightlife activities and several options to fulfill their needs, they make great choices for night parties and social events. 
Russian Goregaon Escorts ###
Call Girls Malad ###
Panvel Call Girls ###
Call Girls in Dadar ###
Premium Call Gils Mumbai ###
Juhu Escorts ###
Andheri Escorts ###
South Indian Call girls in Juhu ###

 

Postita kommentaar

<< Esileht