esmaspäev, august 09, 2021

Pullerits: Mis ala esindajad pakkusid Tokyo olümpial silmile enim rõõmu?

Pärast seda, kui Venemaalt Tverist pärit, ent USAs Atlantas elav ja treeniv kaugushüppaja Darja Klišina (fotol vasakul), kellele mingi tüüp pakkus pakkus pool aastat tagasi eskortteenuse eest 200 000 dollarit kuus, astus Tokyo olümpia kvalifikatsioonivõistlusel A-grupis kaks esimest katset üle ja vigastas kolmandal reielihast ega saanudki tulemust kirja - seega jagas saatust Ksenija Baltaga, kes samuti lõpetas traumaga ja tulemuseta -, võis naiste kaugushüppevõistluse huvi seisukohalt lõppenuks lugeda. 

Klišina (fotol paremal) ärasõidutamine olümpiastaadionilt ratastoolis tähendas ka seda, et päevakorralt läks maha Lumivalgekese loost tuttav küsimus: peeglike, peeglike seina peal, kes on kaunimad kogu maal, kas kaugushüppajad või kõrgushüppajad? Klišina eemale jäämine lõppvõistluselt muutis selle ala sama väheatraktiivseks, nagu olnuks 1990ndatel naiste kaugushüppevõistlused ilma sakslanna Susen Tiedtketa.

Niisiis, ei olnud Tokyos ses Lumivalgekesest inspireeritud küsimuses kaugushüppajatest enam konkurenti. Mis tingimata ei tähenda, et kõrgushüppajad võidaksid selle võrdluse mõne teise ala esindajate vastu.

Aga see on muidugi ainult minu arvamus ja ma ei hakka seda kellelegi peale suruma. Siin on palju alfaisastest arvamusliidreid, kes kindlasti suudavad veenvalt argumenteerida, mis ala pakkus Tokyos kõige rohkem silmailu. Ja ei maksa hakata feministlikult kiunuma, et ega spordis ilu maksa ja seda ei hinnata, peaasi, et sportlane kaugele ja kõrgele hüppab või teise naise rusikatega põrandale taob. Naissportlased on ju ise rääkinud, et näevad enda üleslöömisega võistlusteks teinekord palju vaeva. Arusaadav - kes ei tahaks kogu maailma silme ees ilus välja näha.

Aga mis ala esindajad nägid siis Tokyos kõige kaunimad välja? (Ja veel kord: ärge, palun, püüdkegi ajada seda lolli juttu, et tähtis pole kassi värv, vaid tähtis on ainult see, kui hästi ta hiiri püüab.)

Fotod 1 ja 4: Darja Klišina Tokyo olümpia kvalifikatsioonivõistlusel. Fotode autor: AFP/Scanpix
Foto 2: Darja Klišina 2017. aasta MM-võistlustel Londonis. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 3: Ukrainlanna Julia Levtšenko sai Tokyo olümpial kõrgushüppes 1.96ga 8. koha. Foto autor: Reuters/Scanpix

108 Kommentaarid:

At 17:39, Anonymous Anonüümne said...

Taoline vaade olümpiale on olümpia põhimõtteid ja väärtusi naeruvääristav, nagu muideks on ka medalitabelid. Nii et häbi!
Aga PP, mis teil enam noist kenadest slaavitaaridest, te ju vaktsineeritud eunuhh?

 
At 18:27, Anonymous Anonüümne said...

Loomulikke kenadusi ikka on. Mitte ainult slaavitarid ja serbitarid portugaallanna Mamona, võhmamehed siin embreisivad iga mamacita kes ette jääb.

Homod jäävad ilma kahju et pole enam karvaste jalgadega McEnroed

 
At 18:37, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits pane mamaciitasid, kõrgus ja kaugus üppajad on nagu poisid sileda rinnaga, ei ole mitte õige võhmamehe unistus.

 
At 19:23, Anonymous Anonüümne said...

800 naised olid seekord kenad

 
At 19:55, Anonymous Anonüümne said...

Kahju, et Shelly on parematele jahimaadele siirdunud. Tema särakas niitis.

Michelle Janneke, https://www.youtube.com/watch?v=bx0bi1CjGBY

 
At 20:20, Anonymous Anonüümne said...

See Janneke on koolipoistele, kogenud distantsimehed ootavad küpset ilu ja rauget esteetikat, sellist mis viib tunded generatsioonide lõpmatusse taeva võlvidesse läbi paradiisi väravaste

 
At 21:49, Anonymous Anonüümne said...

20:20, pane aga oma naisukesed letti, mis näitavad teed paradiisi.

 
At 22:24, Anonymous Anonüümne said...

Siit tuleb üks üllatus:see USA naiskettaheitja kes tuli kullale. https://www.youtube.com/watch?v=fsfZJhbxGw0&ab_channel=Gymworkout20_11

 
At 22:29, Anonymous Kadjaste külavanema abi said...

Pole tükk aega seda blogi külastanud ja sellepärast kirjutan tiba pikemalt, asjadest mis südamel.Lugesin hiljuti , kuidas Leedus olevad pagulashordid vaikselt Eesti poole liiguvad. Kui 3 aastat tagasi arvasid tänased vaktsiine täis tolerastid , et neid sõjakoledustes kannatanud inimesi, kes tulevad meile dollaripakid “prada” jopede taskus ja uhkeimad Iphoned näpuvahel on vaja aidata ja nunnutada, leiavad nüüd järsku, et neid ei peakski oma koju lubama. Mõtisklesin pisut selle üle tundsin äkki , et mul on täitsa ükskõik. Ma olen oma kaaskodanikes ja kogu valges rassis pehmelt öeldes sügavalt pettunud. Kui valitsus võtaks vastu seaduse, et vabastab inimesed, kes majutavad oma katuse alla pagulaspere, edasisest ajude kepist seoses covidi ja vaktsiinde, suukorvide ja muu klounaadiga, siis valiksin kõhklematult kas või 2 pagulasperet. Seda muidugi tingimusel, et ma ei pea kuskil esitama seda inimväärikust alandavat loomapassi, oleks raadiojaam, kust ei tuleks neid debiilseid covidi uudiseid ja kõikjal kuhu lähen ei tuleks ükski suukorvi kandev inimese laadne olend mulle lähemale kui 15 meetrit. Mulle meenuvad tolleaegse nomenklatuuri ja juhtfiguuride ühest suust laustud sõnad, et kui rumal on inimne, kes ei sa aru kui kasulikud need pagulased meile on ja kui väga me neid vajame. Olen olnud tõepoolest rumal ja pole siiani suutnud mõista, miks on ühele riigile vaja muidusööjaid, kes varastavad laamendavad, vägistavad on lärmakad ja räpakad jne. Alles nüüd ma mõistan, et tegelikult oleks meile neid väga vaja. Ainus asi mida poliitik austab ja kardab on kontrollimatu ja vägivaldne rahvamass, brutaalne jõud mida udujuttude ja tühjade lubadustega enam kontrolli alla ei saa. Eestlane tõmmatakse ükskord haneks, teine korda haneks ja kolmaskordki ja paremal juhul läheb ta lööb kodus rusikaga vastu lauda ja kiristab natuke hambaid, halvemal juhul hakkab kogu seda hülgemöla ,mis talle aetakse lihtsalt uskuma.
OM ist .Liiga kokku surutud .Sellise alade rohkuse juures peaks see kestma vähemalt 3 -4 nädalat. Pullerits räägib totatkatest ja mõtetutest aladest, siis seal tipus on kindlasti persevänderdus jooks, ehk käimine. Sellel alal tuleb võitjaks see, kes suudab joosta nii, et kohtunik seda ei märka. Milleks selline ala, kus jooksjad teesklevad käimist ja siis võit sõltub sellest, kas sind võetakse enne staadioni maha või mitte. Ilusaid naisi muideks jätkub paljude suht erinevatele aladele. Sellel aastal tuli isegi nii mehelikul alal nagu vasaraheites võitjaks täiesti kena ja seksikas naine. Väga ilusaks peetakse muidugi iluvõimlejaid, aga need on kuidagi liiga noored ja sry ei ole seksikust no ei ole. Kolmihüppaja Mamona on muidugi tõeline sekspomm. Kui vaadata jalgu ja pepusid siis tuleb tõdeda, et keskmaajooks ja pikk sprint arendvad naiselikust väga hästi. Ei saa ka mina vaatata mööda nende poola tüdrukute kenadest tagumikudest. Toonitan,et väljendasin isikliku vaateid ja ei ürita kellegi mõttemaailma muuta või kedagi ära tinistada

 
At 23:12, Anonymous Anonüümne said...

Kena statement hr Kadjaste küla ametnik, kuid asjalood on täpselt vastupidi, selleks, et pagulasi oma koju mitte majutada, tuleb vaktsineerida. Pullerits näitab teed, mäletad kuidas ta veel terve ja võimeka mehena deklareeris, mina neid pagulasi koju ei võta.

Naiste suhtes sul on silma. Respekt! Tere tulemast tagasi!

 
At 00:34, Anonymous Anonüümne said...

23:12 Kas teie siiralt usute, et vaktsineerimine päästab maailma? Ma kahtlustan, et tulevikus on vaktsineerimas käimine vähemalt sama sage nagu juuksuris käimine. Kui praegu klapivad inimesed kokku leiva, bensiini ja üüri raha, siis tulevikus, makstakse ära kõigepealt vaktsiinide eest ja siis vaadatakse, kas raha ka millegi muu tarbeks üle jääb. Vaktsiinid muudetakse eluliselt tähtsaks, inimeste oma immuunsus muutub vaikselt laisaks ja vaktsiinidest sõltuvaks ning pööbel hakkabki palgapäevast palgapäevani tööd rügama selle nimel, et Bill Gatesi sugustele multimiljardäridele mammonat juurde teenida. Päris huvitav, millisena kujutab oma tulevikku ette hr Pullerits? Munad mees juba kaotas, mille nimel on veel elada ja võidelda? Härra kägu kirjeldas eelmise postituse all mustades toonides, millisena näeb tema tulevikku. Tegelikult on talle raske vastu vaielda. Muideks kontrollisin usaldusväärsest allikast Kägu väidet nagu saaks vaktsineerimist teostav õde 3 kordset palka, see on siiski liialdus, sest 2 minu tutvusringkonnas vaktsineerimist teostavat õde rääkisid siiski vaid pisut enam kui 2 kordsest palgatõusust, nii, et need 20% pakkujad on ajast maha jäänud. Vastukaaluks Kägule võiks mõni intelligentsem vaktsineeritud inimene ( kui selliseid muidugi on, kes suudavad midagi peale 3 rea labase lahmiva sõimu kirjutada) Kirjeldada, kuidas mõistab tema riigis ja maailmas toimuvat ja kuidas ta kujutab ette tuleviku. Vaidelmistes ja väitlemises sünnib tõde, aga lahmimine ja ärapanemine pole väitlus. Selles suhtes meeldivad mulle Kägu kirjutised ( kuigi ma pole nendega teps mitte alati nõus), sest need on intelligentselt üles ehitatud, neis on viited allikatele , põhjendused ja selge loogika. Pullerist on kahju küll, aga viimasel ajal üle läinud rohkem lahmimise peale. Ma ei ole vaktsineerimise vastane, pigem skeptik ja äraootav. Hetkel ei näe erilist vahet covide läbipõdemisel ja peale vaktsineerimist tekkival ägedal reaktsioonil. Kaldun sinna leeri, et kui kodaniku õiguseid ei piirataks siis jätaks selle ilmselt ära.

 
At 01:05, Anonymous Anonüümne said...

Kui just süstimist ei karda, siis tühja sellega. Arstid soovitavad vaktsineerimist. Kui meedikud saavad sutsu pealt palgalisa, siis ma pole kade. Härra Gates langeb jõukate edetabelis seoses lahutusega, temal tuleb kah haavu lakkuda ja positsiooni parandada. Just lugesin, et Pentagon teeb vaktsineerimise kohustuslikuks. Putin soovitab vene rahvale. Teine autoriteet Lukasenko küsib Venemaalt raha pandeemiaga toimetulekuks. On kellele toetuda.

 
At 08:32, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Ohhoo mõned päris kenad kommentaarid siin. Tundub , et inimestele meeldib uus maailmakord. Paljud ei adu peamist. Nõustumine sellisel viisil pealepressitud vaktsineerimisega tähendab loobumist oma kodaniku õigustest oma väärikusest ja põhi õigustest. Pullerits on kaotanud munad ja lisaks sellele ka fookuse siin maailmas. Teda häirivad kohutavalt väikesed tüssamised, pisirikkumised jms selline. Ometi suudab ta läbi sõrmeda vaadata suurte rikkumiste peale. Isegi peavool ei varja teie oinaste eest, et tegemist on katsetusjärgus vaktsiiniga, igasuguse ravimi katsetamisel kasutatakse alati ka platseebot. Sry aga kõik teie kes te seda vaktsiini endasse manustanud olete, olete hetkel laboriroti seisuses. Te osalete ravimi uuringus. Kui keegi sellest aru ei saa, siis ilmselgelt käib inimolendina eksisteerimine sellisele üle jõu. Kui inimesed õpiksid vahet tegema rumalusel baseeruvatel nõudmistel ja seadustel siis oleks see suur edasiminek. Seadus mida EV tuleks jälgida on EV põhiseadus. Kui Toompeal istuva nõrgamõistuliku pätipundi määrused lähevad põhiseadusega vastuollu, siis on iga kodaniku püha kohus jälgida põhiseadust ja vilistada isehakkanud seadusetegijatele. Palun tutvuge https://www.riigiteataja.ee/akt/633949. Pöörake erilist tähelepanu näiteks sellistele paragrahvidele nagu 12 ja 18. Kirjutades teemasse ka siis Kadjaste külavanemal on naiste suhtes väga sarnane maitse minu omaga. Keskmaajooks mõjub tõepoolest naiste tagumikule ja jalgadele väga hästi.

 
At 08:53, Anonymous Anonüümne said...

Mamona on liiga noor aga olgu siis suusablogi kuked on hingelt noored
https://www.vogue.pt/patricia-mamona-n-o-gosto-de-comodismo-e-aborrecido/

 
At 09:08, Anonymous Tõeline alfaisane, naisküsimuse magister said...

Ühe ala esindajad oleme täiesti unustanud. Vaadake Venemaa kujundujumise naiskonda naturaalses olekus - üks kaunitar teise järel!

https://olympics.com/tokyo-2020/olympic-games/en/results/artistic-swimming/athlete-profile-nswawteam8-roc01-roc.htm

Paljukiidetud Patricia Mamona on venelannadega võrreldes keskpärane mimm.

 
At 09:09, Anonymous Anonüümne said...

Vaktsiiniusk on ristiusk, kommunism või mõni muu sarnane ideoloogia, mis on suutmatu oma väärtusi tõestada ( sest neid polegi), sellepärast peab seda jõuga peale suruma.

 
At 10:09, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Veider, et keegi peab 32 aastast naist, mõtlen siin Patrícia Mamona-t liiga nooreks?! Vene naiste ilu on enamasti väheväärtulik, veri noorena on nad kõik tõepoolest väga ilusad, aga kui võtame kasvõi näiteks Jelena Välbe ,kes oli noorena kaunitar, siis, kes peaks sellist mutti ilusaks praegu? Samas võime leida Välbest 15-20 aastat vanemaid naisi, kelle peale paljudel meist ila tilkuma hakkaks. Selline noorena ilus ja ca 30 aastaselt baaba ,on slaavi sportlaste seas suht sage nähtus. Tõeline naisküsimuse ekspert hindaks natuke püsivamaid väärtusi.

 
At 10:16, Anonymous Anonüümne said...

Kas pole paradoksaalne, et isegi laushomodel on suuremad munad, kui mõnel ennast alfaisaseks pidaval ajakirjanikul? https://majandus.postimees.ee/7311901/peeter-rebane-me-ei-kontrolli-komeedis-koroonapassi?fbclid=IwAR2xDIf6TrDv_2vYD3KC2UnQ3N0Jj2BcN0d0HJSx6PH9GaQrmU3GgiQVzzo

 
At 10:22, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits hoiab püsivamad väärtused kiivalt peidus

 
At 10:39, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits 59, Soonets 63, neile ja meile on Mamona 32 noor küll.

 
At 10:52, Anonymous Anonüümne said...

Käotaoliste agitpropgrupp (kellele vastutus teiste ees on võõras teema) on leidnud endile nüüd siin blogis koha, kus endid välja elada ja propagandat teha.

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

Vastutus ja lammas olemine ei ole sünonüümid. Lihtsalt neile, kes ei teadnud.

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

See korontsi vastandumine on nagu mingi uus ajupesu sekt. Puhas usk. Pikemalt järgi mõeldes oleks võib-olla parem kui pöörduksime ka seda teed, et ei ühtegi piirangut ja muu maailm isoleerib eestlased kui pidalitõbised omale maale. Piirile Lätiga pannakse okastraat ja väljamaale saab ainult salaja muistsete piiritusevedajate kiirete kuunaritega. Siis oleks vist kõik vallavaesed rahul, kes Eestist niikuinii välja ei taha minna.

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

Korontsi kui ilmasuure peteka vastu peabki vastanduma idioot.

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits millal tuleb intervjuu ja kohtumine Mamonaga? Kogukond ootab hinge kinni pidades.

 
At 12:56, Anonymous Anonüümne said...

10:16, aga palun, mine siis lahkesti sinna kohvikusse, kus istuvad korontsid ja homod kenasti koos. See põhiseaduslik õigus sul on olemas.

 
At 12:58, Anonymous Anonüümne said...

Mamona tundub olema intelligentne ja vitaalne naine.Vaevalt ta vaktsineeritud on? Seega on ta Pulleritsule ohtlik.

 
At 14:09, Anonymous Anonüümne said...

Mamona on tuline naine. Aga Pullerits oskab käsitleda me teame vanast ajast.

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

Seitsmevõistlejad, naisteivashüppajad ja naisrannavõrkpallurid.

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

Vanadele võhmameestele preemiaks:

https://www.imago-images.com/sp/0003014727

https://www.gettyimages.com/detail/news-photo/dortmund-susen-tiedtke-ger-weitsprung-frauen-news-photo/52842178

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

Sakslased on pervid ei taha ühtki sakslast näha olgu nad või valget värvi. Minu lemmik on Luisa Rõivas, Pullerits teed intervjuu? Hea lihtne ei pea kuhugi reisima.

 
At 17:39, Anonymous Anonüümne said...

Ma loodan, et Alica Schmidt saab ikka Pariisis rajale, millegipärast Tokyos ei saanud. Suurem tõenäosus on, et nagu Jenneke, läheb ära interneedusesse suunamudijaks.

Ka kohimeestel hakkab põksuma: https://www.instagram.com/alicasmd/

 
At 19:36, Anonymous Anonüümne said...

Noh

 
At 05:59, Anonymous Anonüümne said...

Pange mõnus mamatsiita enne ei hakka midagi põksuma saadana homorügement

 
At 09:48, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits ära pane plikatirtsusid ikka mamoona kelles emalikku küllust. Võhmamehed vajavad tissi, tühja kõhuga ei jookse ja rekordit ei tee. Sellest räägiti juba vanas testamendis.

 
At 12:46, Anonymous Tõeline alfaisane, naisküsimuse magister said...

Mehed, lõpetage see Mamona jutt! Mamona on lühike ja jässakas, ainult 166 cm. Jah, plahvatusvõimet tal on, kahtlemata. Aga pange ta perspektiivi, lisage aastaid kümme, üks-kaks last, arvestage geneetilist päritolu ja räägime siis.

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pulleritsu blogis valitakse Eestimaa ilusaim kergeraksu preili?
Kes on kandidaadid?

 
At 13:04, Anonymous Anonüümne said...

Toompel istuv nõrgamõistuslik pätipunt- kas me mitte ise ei valinud neid sinna. Milleks sellised väljendid soliidse seltskonna ees. Võiks ikka rohkem oma riigi institutsioonidest lugu pidada- kui vaja siis ise püüdma muuta seda mis ei meeldi.

 
At 13:25, Blogger Priit Pullerits said...

Toetan, 13:04 - eks see näita teatud kalduvuste ja uskumustega isendite taset, kui nad ilma igasuguse kõhkluset selliseid lahmivaid ja alandavaid sildistamisi esitavad.

 
At 13:48, Anonymous Anonüümne said...

13:02,

https://om.postimees.ee/7306005/sloveenia-meedia-tiris-eesti-kergejoustiklanna-suurde-skandaali

 
At 17:33, Anonymous Anonüümne said...

Moodsa liberaalse demokraatia kavalus seisnebki selles et ise valime ja hiljem protestida ei tohi, tuleb eriüksus ja klohmib nuudiga üle turja. Ühes väljamaa lehes alles kirjutas et riiki ei jookse valitud saadikud vaid "managerial class" ja corporate power

 
At 18:07, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake Postimees firmat. Kaagebee ei olnud ka nii kuri ausate inimeste vastu kui see.

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

Piirangute, maskide, vaktsiinide vastaste üks plakatitest on: Meedia on viirus. Institutsioonide vastased ründed ei ole juhuslikud, nagu ei olnud eile juhuslik mööbeldamine Vilniuses ja illegaalide laagris Leedu piiri ääres. Käo-suguseid ullikesi kasutatakse väga hästi ära.
17:33 näitab käolikku pidetust ja valet. Protesti palju tahad, järgi eeskirju ja seadusi, sest need on rahva poolt valitud parlamendi loodud. Parlamenti pääseb inimesi erineva kvalifikatsiooni ja professiooniga. Naljamehest ja sportlasest juristi ja ärimeheni. Valimistel vahetus ligi kolmandiku jagu saadikuid - ikka nii, nagu rahvas valis.

 
At 18:54, Anonymous Anonüümne said...

Idioodi meedia väljamõeldis mida mõni tola edasi patrab et leedu parlament ja migrandi laager oli koordineeritud üritus. Putin käskis samal päeval märatseda eks?

Institutsiooni vastased ründed! Hahaa! Lammas! Kui institutsioon on mäda peabki seda ründama. Arvad et see ise ära haihtub? Huvitav mis institutsiooni vastu kähmivad migrandid? Demokraatia vä?

 
At 19:12, Anonymous Anonüümne said...

Täpselt nii, demokraatlike institutsioonide ehk demokraatia vastased ründed. Piirangutevastased ründavad politseid parlamendi lähistel ja illegaalid laagris. Sa võid suuri silmi teha, aga, jah, sa oled üks nendest. Sul ja illegaalil on sama eesmärk - illegaal soovib ühiskonna reeglitest kõrvale hoides sisse murda, sa eirad pandeemia tõttu vajalikke piiranguid.
Ära loodagi, et meedia ära haihtub. Unista vähem! Ajakirjandus on ka tugevat enesekriitiline. Konkurents töötab, tellijad "hääletavad". Hr Pullerits on kõvasti kriitakt teinud, ja see on tugevuse märk mehele ja institutsioonile.

 
At 20:18, Blogger dr Holden said...

https://om.postimees.ee/7313155/14-aastane-olumpiavoitja-keeldus-35-miljoni-euro-suurusest-preemiast

Priit Pullerits, juba 6 tundi on Postimehe veebis nähtaval liigutav lugu Hiina noorest sukeldujast, kes sai 10 m sukeldumises esikoha ja keeldus 35 miljoni suurusest preemiast, mis tegelikult oli annetus....

Elagu meie ajakirjanduse noorus....kes pole iial kuulnud sõna "Vettehüpped"....

 
At 20:23, Anonymous Anonüümne said...

Sa pojake ei tee sisul ja vormil vahet. Illegaal tahab sisse murda. Kuidas tal see võimalik on? Kas sina saad saksamaale sisse murda? Illegaal ei murra mingeid demokraatlikke institutsioone, vastupidi ta kasutab ära luduse ühiskonna pseudohumanistlikku aitamise paradigmat. Normaalsed riigid tunnevad end kohustatud ebaõnnestunud riikidest pärit õnnetuid aitama, kuid sisuliselt on see võõraste kostile võtmine, oma maksumaksjale lisa koorma asetamine samal ajal kui oma noored ja vanurid kes töövõimelised pole kiratsevad. Viivi Luik nuttis vikerraadios et MEIE oleme kaa süüdi kui maailmas on viletsus. Nigeerias on 30 milj inimest näljas. Mis on eestlaste osa nende aitamises? Kas meile kukub leib taevast?

 
At 20:33, Anonymous Anonüümne said...

Meie sõber Pärtel teeb ennast lolliks Delfis kirjutab et peab hakkama KOHUSTUSLIKULT vaktsineerima. Vaatame nüüd seda konformismi ja orjakarja määgimist kui ülevalt tuleb käsk.

 
At 20:49, Anonymous Anonüümne said...

Ca 20 illegaali lahkus omavoliliselt eilsete korratuste ajal laagrist, selmet järgida varjupaiga taotlemise reegleid ja menetlust, mille Leedu riik on kehtestanud. Küllap püütakse korrarikkujad lähemalt või kaugemalt kinni ja arvestatakse seda rikkumist asüüli otsuse tegemisel.
Loe sa kah Pärtli artiklit, arukat arutlust ja meie valikuid, ja saa sellest paremini aru kui 20:33.
https://epl.delfi.ee/artikkel/94274091/partel-piirimae-peame-valima-kas-piirame-oma-vabadusi-voi-kanname-suuremat-vastutust

 
At 20:53, Blogger dr Holden said...

20:33 ei oska lugeda! Pärteli artikkel ei kutsu üles kohustuslikult vaktsineerima, aga paneb mittevaktsineeritutele vastutuse edasise jama eest, mida peavad helpima ka vaktsineeritud!
Antivaxxerid ei adu USA ja Eesti ühiskondade erisusi, eriti 13% osas maksusüsteemis...

 
At 20:53, Anonymous Anonüümne said...

Hr dr, ega see tõlkeartikkel ei ole ometi tõsi. Kas ükski eestlane keelduks sellisest summast? Ei. Kas leidub hiinlast kes keelduks? Ei usu. Midagi on sel pildil väga viltu. Arvestades asjaolusid, on meie tõlkeajakirjanike asjatundmatus pisiasi.

 
At 20:57, Anonymous Anonüümne said...

Tänapäevast mehelikkust näitab, et tõeline jõud peitub hoolimises.Klisee aga aga kuradi õige.

 
At 21:25, Blogger Pärtel said...

Minu arust on piinlik, et suured mehed kardavad väikest süsti. Sellest ma ei kirjutanud, sest vastavat uurimust pole ma leidnud, aga paljud märgid viitavad, et antivaxxerite suuresõnalise ideoloogia taga on sageli lihtne, ilmselt lapsepõlvest pärinev hirm süsti ees. Mehed, minge tehke suts ära, see ei ole tegelikult üldse valus.

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

Väide

".. paneb mittevaktsineeritutele vastutuse edasise jama eest, mida peavad helpima ka vaktsineeritud!

on puhas bolševistlik ideoloogiline komissarlus. Piirimäe esitab lause et antivakser on loll. Mees on ise loll ja müüdav nahk.

 
At 21:29, Anonymous Anonüümne said...

Sellises ülemaailmses vastandumises näevad kindlasti uut turgu allmaailm.Sport kui selline on alati näinud neile kui liiga kontrollitud keskond.Nüüd kui see kaob jääb soliidne turuosa hooleta.Võistluste poodiumi mehed ,naised vastavalt vajadustele saavad ka rohkem hüvesi võrreldes diplomi ja pagari toodetega.Ja nii ta läheb.Noor tahab ikka paremat emotsiooni.Aga jah mis siin rääkida elu on spiraal.

 
At 21:53, Blogger Priit Pullerits said...

Väga hea, professor Pärtel, et ütled mehesõna sekka, siin juba mingisugused isehakanud arvamuskujundajad hakkasid enda seljal suuri tiibu tundma ja läksid liiga õhku täis.

Jah, dr Holden alias Ain-Ivar, nägin ka seda artiklit ja imestasin silmad suureks, kui juttu oli sukeldumisest. See on siis näide, et ei kõlba igaüks ikka sulesepaks. Piinlik lugu, väga piinlik. Mitte ainult liistule võtta, vaid ikka palju kapitaalsemalt ette võtta, st otboi noormehele. Nüüd on küll sukeldumine vettehüpeteks parandatud - aga selline viga läbi lasta...

Muide, pole enam synchronized swimming ehk kujundujumine, vaid on artistic swimming. Kuidas seda ala siis nüüd eesti keeles nimetada?

 
At 22:14, Anonymous Anonüümne said...

Kunagi kasutati eesti keeles ka otsetõlkelist sünkroonujumist, tuleb nagu ette. Kujundujumine on artistic'ule lähedane, mu meelest igati sobilik.

 
At 23:01, Anonymous Anonüümne said...

Pärtlile lisaks.
Tüüpiline antivaxxer on:
- keskmiselt vähem haritud
- tõenäoliselt madala sissetulekuga
- tõenäolisemalt keskealine
- tõenäolisemalt mees
- tõenäoliselt ei hooli keskkonnast
- omab tõenäolisemalt muid teadustevastaseid seisukohti

Kusagilt jäi silma ka artikkel nende madalama IQ skoori kohta.

Kehakultuurlase nimetus võiks selle kõik kokku võtta küll.

 
At 23:20, Anonymous Anonüümne said...

23.01Enamus punkte neist käib siiski nende vaxerite kohta

 
At 23:34, Anonymous Anonüümne said...

Päris huvitav on miks mõningaid suure ajuga tegelasi nii võrd kotib teiste inimeste tegemine? Tehke või 10 süsti, miks te teisi sunniti? Holdenilt ja Pärtlilt ootaks pisut enam soliidsust. Peavoolust ilmuvad pidevalt kirjutised kuidas riikides kus on ca ligi 90 protsendile vaktsineeritud pole mingit karjaimmunsust.Kirjutatakse kuidas tänased vaktsiinid ei tule toime uute tüvedega ja rohkem haigestuvad vaktsitud inimesed. Kas teile makstakse selle sisutühja vaktsiini propaganda eest?

 
At 23:56, Anonymous Anonüümne said...

Mida aeg edasi,seda lollakamaks muutuvad need vaktsiini pealesurujate põhjendused. Mina keskealine ebaintelligentne,väikese riista ja väikese sissetulekuga meeskodanik ei vaktsineeri sellepärast,et ma hoolin enda ja oma lähedaste tervisest. Kui teie panustaks ka oma tervisesse pooltki niipalju kui mina seda igapäevaselt teen siis te samuti ei mõtleks millegi endasse süstimisele. Mina saan kõik endale vajaliku oma toidust(mida ma hoolega valin).Süstimised las jäävad narkomaanidele ja raskelt ja ravimatult haigetele. Raskelt haiged inimesed on tihti haiged sellepärast,et nad on teinud elus valesid valikuid.Vale valik võib olla liialdamine ravimitega,oma immuunsüsteemi hävitamine igasugu süstida ja rämpstoiduga jne.

 
At 00:00, Anonymous Anonüümne said...

Pärtli artiklist: /.../Vaktsineerimise vältimine tähendab teiste potentsiaalset kahjustamist. Minu vabadus viia vaktsineerimata laps lasteaeda piirab nõrga immuunsusega lapse vanemate vabadust leida oma lapsele hoiukoht.

Nii nagu juhuslikust nakatamisest hoidumist, võib ka kogukonnaimmuunsusse panustamist pidada meie moraalseks kohuseks, sest see on ainus viis kaitsta inimesi, kellele vaktsiinid on meditsiiniliselt vastunäidustatud./.../

23:34, kirjutate, et vaktsineeritud inimesed haigestuvad rohkem. See on vale.

 
At 00:16, Anonymous Kägu said...

Lugupeetud vaxxerid,kui teie tahate mängida neid koroonamänge ja süstida endasse vaktsiine, siis laske käia palun. Kui te seda enam ei soovi siis kasvatage endale munad ja hakake elama. Minu maailmas ei ole haigusi. Ma elaks meeleldi edasi ilma nende piirangute,suukorvide jne. Ärge süüdistage minusuguseid oma hädades. Meie pole pannud teile neid piiranguid ja oleme igati poolt,et lõpetame ühiselt need mängud. Meditsiinisüsteemi olemasolust pole mul sooja ega külma.Ma ei kasuta seda.Palun ärge üritage vastutada kogu maailma eest. Vastutage iseenda ja oma laste eest. Uskuge kui me kõik nii teeme on see piisav.Maailm kiirgab teile vastu just seda mida te ise kiiruste. Kui näete kõikjal haiguseid ja potentsiaalset ohtu, siis nii ongi. Tulge üle minu maailma.

 
At 01:20, Anonymous Anonüümne said...

Kägu võib siin ju vastu rinda taguda ja kiidelda kuidas tema meditsiinisüsteemi ei kasuta, aga paraku haiglates on miskipärast just 90% temasarnaseid antivaxereid. Kui sa, Kägu, oma kaasvõitlejatele ka seletaks, et nad meditsiinisüsteemi ei koormaks ja haiglatesse ei laseks ennast vedada, siis meil tegelikult ju mingit erilist probleemi polekski.

 
At 08:03, Anonymous Sotside sabarakk said...

Teate, Kögu, minge te ka oma jutuga sinnasamusesse. Arvestage, et enamasti peavad just need, kes kõige küvemini vastu oma rinda taovad, kõige kibedamalt oma sõnu sööma. Ma loodan, et te tõesti siiski olete erand ja mitte kunagi mitte mingil juhul ei löhe haiglasse, isegi kui mingi karm tõbi teile kallale tuleb. Sest mitte keegi ei lahku siit ilmast tervena, enne minekut palju, palju arstide juures käimata, v.a need, kes õnnetult surma saavad.

 
At 08:12, Anonymous Anonüümne said...

On väga erineva elustiiliga vaxxerid ja antivaxxerid. Erinevust võib võrrelda öö ja päevaga. Ühed kes haiglaid vajavad on kindlasti kelle elustiil on kaoses. Kus puudub elu toetavad tegevused, vaimne ebastabiilsus, jne. Või lihtsalt halb elu järk. Kui elada kindlate veendumuste järgi mis on kehale ja vaimule õige, siis ei murra miski neid. Tegelikult ongi olemas raudmehed ja naised ja miks peaks nende kätte võideldud isiku omadusi piirama hakkama. Raudmeheks ja naiseks saadakse väga suure vaevaga. Sel ajal kui see kes haiglat vajab lulli lööb harib teine oma keha ja vaimu.

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

Vaxxereid ja teisi argpükse iseloomustab dogmaatiline usk autoriteetidesse. Ei ole nii et tavai kõik vaktsineerima, muidu oled madala IQ ja lühikese nokuga. Isegi propagandat te ei oska teha.

 
At 10:35, Anonymous Anonüümne said...

Pidasin Pärtlist lugu,aga ta sittus PP tuules ennast täis..."?....

 
At 12:52, Blogger Priit Pullerits said...

Pärtel on arukam ja targem ja mõistlikum kui kõik need isehakanud vastalistest tüütud tarkpead siin kokku.

Mina toetan Pärtelit!

 
At 12:56, Blogger Aare said...

Antivaxxerite jaoks hakkab silmus koomale tõmbuma ja nüüd hakkab nende poolt järjest jaburamaid väljaütlemisi tulema.
Oma argpüksluse tõttu ei saada enam normaalselt ühiskonnas tegutseda ja siis süüdistatakse teisi nende diskrimineerimises jms.
Sügis- talvel on need samad raud munadega kõvatajad haiglas lalisemas ja siis otsitakse süüdlasi, et miks neid kiirelt riigi raha eest terveks ei ravita.
Ootan nüüd huviga seda hüsteerilist hukkamõistu ja lolliks tembeldamist nende
vähe kooliskäinud eitajate poolt.
Kõlab küll julmalt, kuid ei tunne absoluutselt teie suhtes kaastunnet, kui peaksite haigestuma - oma vitsad peksavad. Kuid ärge oma süüdimatu nn.vabaduste nõudmisega normaalsete inimeste elu tuksi keerake. Toonitan - normaalsete inimeste!

 
At 13:08, Anonymous Anonüümne said...

Argumendid ja faktid käojaane ei kõiguta - nemad on omas usus kindlad.
Kui nad on pähe võtnud uskuda mingeid kontekstist väljakistud või lausa valefakte (mistahes valdkonnas), siis mingid objektiivsed argumendid ja analüüsid neid ei mõjuta. Oma usu levitamine on muutunud neil vältimatuks vajaduseks, seda on jätkuvalt näha siin blogiski.
Nende kindlameelsust võiks tunnustadagi, kui see ei tekitaks probleeme enamusele ühiskonnast ja nad saaksidki elada vaid omas mullis. Paraku nad tahavad kasutada ka paljusid ühiskonna poolt pakutavaid hüvesid - millest muidu see kisa inimõiguste piiramisest.

 
At 13:19, Anonymous alfaisaste marssal said...

Väga head sõnavõtud, kaks eelmist.
Vaktsiinivastaseid, kui olete tähele pannud, iseloomustab üüratu egotsentrism, enesekesksus - ainult mina, mina, mina! Sellised inimesed on täiesti vastuvõetamatud, kes oma ninaotsast kaugemale ei näe. Räägivad ainult oma õigustest ja vabadustest, unustades täiesti ära, et ka nemad on ühiskonna liikmed, mitte ei ela mullis, kus nad on isoleeritud ja teistele kahjulikku mõju viiruse levitajatena ja ka raskesti haigestujatena - kelle pärast jäävad haiglas abita paljud need, kes vajaksid muud plaanilist elutähtsat protseduuri - ei avalda.
Mul pole peaaegu midagi selle vastu, kui Kägu ja teised vaktsiinivastased end vaktsineerida ei lase, aga sel juhul hoidku ka kõigist teistest suure kaarega eemale. Mida nad ju peakski tegema oma egotsentrismis - mina, mina, mina!
Olgu siis ainult omaette, saavad oma enesekesksust lõputult nautida ja imetleda.

 
At 13:20, Anonymous Anonüümne said...

Sa 13:08 ei tea mis on argumendid ja faktid. Tee endale selgeks kes on suruja ja kes kaitsja pool. KES seda oma usku levitavad? WHO (BillGates ja co) järel riikide valitsused koordineeritult ja väikesed šaakalid mõtteloo professorid nende sabas. TEIE surute peale oma vaktsiini vajaduse usku. Ausad inimesed seisavad kaitsepositsioonil mitte ei ründa nagu sina demagoogiliselt väidad.

Terved inimesed ei tekita probleeme ühiskonnas. Miks ei tohi terved inimesed kasutada "ühiskonna poolt pakutavaid hüvesid"? Näiteks arsti juurde minna? Nii ekstreem fašistlikku juttu pole ammu kuulda saanud.

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

13:08

.... kelle pärast jäävad haiglas abita paljud need, kes vajaksid muud plaanilist elutähtsat protseduuri

Kas häbi pole sellist pisarakiskumise valet uuesti ja uuesti esitada? Jõuavad need haiglad nii grippi ravida ja elutähtsaid operatsioone teha.

Terved vaktsineerimata inimesed ei ole oht. Miks peaksid nad kaares teistest eemale hoidma? Järgmine fašist kes tahab ühiskonnas segregatsiooni hoida.

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

Terved vaktsineerimata inimesed ei ole ohuks senikaua, kuniks satuvad intensiivi. Seal maksab üks ööpäev tühised 10000 €. Kusjuures küsimus on - kas tuleb tervena välja või jääbki torude külge.

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge pojad. Aidake palun. Tahan teha veel saunasporti. Panna kärakas leili linnasaunas. Aga häda. Vaktsiin on sees aga tõendit ei ole. Vanust 90 ja ei suuda nende id pinnidega mässata, see noorte tugevate hobi. Saun tahab aga saada miskit kovid tõendit wat dee fak, ma ei tea. Poja ütleb 100 kiltsa kauguselt, et saab miskist tebera eportaalist. Ma tahan aga lihtsalt sauna minna, kust antakse inimese poolt saunakülastamise tõend vanaviisi ilma e peenutsemisteta, lähen viskan oma idee lauale ja keegi ei küsi pinni vaid trükib lehe , tembeldab, paneb allkirja ja kui vaja küsib visiiditasu. - Äkki Kaja Kallas maksab selle saunatõendi muretsemise vanainimesele kinni?

 
At 13:50, Anonymous Anonüümne said...

Eks need vaktsineerimata tegelased, kes täna moodustavad 90 % covidiga haiglas lamajatest, olid ka enne terved ja arvasid, et nemad on kuulikindlad nagu Kägu.

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

https://sport.delfi.ee/artikkel/94283521/kaks-eestlast-lopetasid-euroopa-pikima-jalgrattavoistluse-vastavalt-14-ja-17-paevaga

4000 km läbis Väärsi 14 päeva, 19 tunni ja 15 minutiga ning Toomik 17 päeva, kümne tunni ja 30 minutiga.

Tour de France 2021 kestis 23 päeva ja ratturid läbisid ainult 3,414 km. Ehk siis meie mehed panid proratturitele ära nii kui rannamehed rottidele.

 
At 14:00, Anonymous Anonüümne said...

13:41 kuidas satub terve inimene intensiivi?

 
At 14:06, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits, kas doktorihärra Teid oma üritusele on kutsunud.
Millal on ajalooline hetk ja PP stardib H100-l.

 
At 14:11, Anonymous Anonüümne said...

14:00

Täpselt samamoodi nagu sportlik ja terve Enn Veskimägi.

 
At 14:31, Anonymous alfaisaste marssal said...

Miks arvavad vaktsiinivastased, et nemad on kogu aeg terved? Millele see usk ja veendumus tugineb?
Kuidas need vaktsiinivastased, kes on covidiga haiglasse sattunud või lihtsalt covidi saanud, siis järsku haigeks jäid??? Seda ei tohiks ju juhtuda!!!
Nemad peaks ju kogu aeg olema terved, nagu siin enesetarkade põmmpeade esituses loeme.

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas siis terve Enn Veskimägi haigeks jäi? Taevast langes täht ja....?

 
At 14:51, Anonymous Anonüümne said...

Lp vanake, 13:44, kui te olete üles leidnud juba Pulleritsu blogi ja siin tublisti möllate, siis asi too digilugugi üles otsida. Parem muidugi, las teie lapselaps abistab, noile on too pinnitamine ja internetis surfamine sama lihtne kui vikatiga heina niitmine. Saun aitab ikka tõvede vastu. Head tervist ja hüva leili!

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

Selleks ajaks , kui valmib vaktsiin on populatsioonis juba UUED TÜVED . COVIDI puhul on muutumiskiiruseks minimaalselt 8-15 TUNDI , maksimaalselt PAAR PÄEVA . Ja evolutsiooniprotsess KÄIB PIDEVALT , mitte hüpetega . Covid valiti spetsiaalselt välja just seepärast , et sel on teiste viirustega võrreldes KÕIGE PIKEM RNA AHEL , järelikult mutatsioonivariante KÕIGE SUUREMA VALIKU-VARIANTIDE VÕIMALUSEGA . St. sel on kõige suurem võimalus SAADA TULEVIKUS (kui teda LUTSIFERI "teadusnõukogu" ja teiste analoogsete poolt terves maailmas ÕIETI JA PIDEVALT POPUTADA) SUPERTAPJAKS !

 
At 16:26, Blogger Andres P said...

See et "raudmunadega meestel pole haigusi" ja meditsiini ei vaja on kõige suurem eneseillusoorne soovunelm. Ilmselt need mehed ravivad oma hambaid Metabo löökdrelliga ja luumurde parandavad naelapüstoliga. Siinsamas blogis on Priit viidanud oma lugudele kus heas seisukorras mehed on pea sirgelt jalalt kukkunud (ja juba enne koroonat), nüüd koroona ajal on selliseid juurde tulnud.
Veel suurem lollus on väita et minu maailmas pole haigusi. Sellist meest ei peaks tõsiselt võtma sel teemal. Pigem võiks arvata et tegemist on Putinliku infooperatsiooniga.

 
At 16:28, Blogger Andres P said...

15:40 on täiega purjus. Kõik viroloogid ja bioloogid koputavad näpuga oimukohale sellise jutu peale

 
At 16:33, Anonymous Anonüümne said...

Tõsi on et raudmunadega mehel pole haigusi. Luumurrud on õnnetus mille eest pole keegi kaitstud. Asjad on erinevad. Hakata vaktsiini vastase teemas ilkuma et hambaid drelliga on õlgmehike ehk mööda rääkimine, demagoogiline prääksumine. Blogi peremees peaks sellistele korraliku pisdulei tegema.

 
At 16:35, Anonymous Anonüümne said...

15:40 räägib väga õiget

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

14:51 teie mainitud vanade germaanlaste peremudel kus vanad ja noored on ühes asumis ja ühe katuse all on arhailine igand. Eestlased on sunnismaisest orjastaatusest vabanenud juba üle eelmisel sajandil Vene Keisri armust. Kahjuks on peremudeli uuendamise käigus kaasnenud probleem, et IT ajakohasena hoidmine on vanuritele suureks probleemiks ja lihtsam on piirduda ebaturvaliste üldlahendustega mis ei nõua isikutuvastamist arvutist. Lapselapsed aga pole alati samuti IT alal tugevad ja langevad IT võrgupedofiilide ohvriks. Üks vist oli ka PM-i toimetuse boss aga täpselt ei mäleta, et mis kohtuotsus talle määrati, et kas oli pedofiil või ei olnud. Seega vana teema, et vanakestel paber ruulib ja las Kaja otsib riiklikele lollustele ka lahenduse mis inimeste ajusid ei pedereeri, penskaril peab olema võimalus omale riigi käest tasuta tõend saada paberil igast riigiasutusest kus saab ennast tuvastada. Teoorias võiks seda väljastada ka postkontor või pank kus isikusamasust kontrollitakse ID kaardiga. Arve aga esitada välja tõendi printimise eest Kajale või siis riigile.

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

andresp on ka langenud.............

 
At 16:58, Anonymous Anonüümne said...

16:42, ärge olge nii abitu. Kui raudmunadega pole õnnestunud järglasi saada, siis küsi nt kollasel paberil vaktsineerimispassi oma sõstarsilmselt perearstilt, kus eakad tõenäoliselt oma sutsu said. Või vaktsineerimiskeskustest või -punktidest. Või mõtle raamidest välja ja tao omale QR kood otsaette nagu hr Peeter Laurits.

 
At 17:57, Anonymous Anonüümne said...

Too Laurits pole härra vaid kloun. Piinlik vana oli ta alati.

 
At 18:34, Anonymous Anonüümne said...

Jalgpall ja ERR.

Siin kõik koos võhmamehed, aga minule on täiesti vastuvõetamatu, kuidas ERR propageerib pallimängudes seda sõelmängude terminit, see sai alguse jalka EMil. Ükski teine portaal selle terminiga pole kaasa läinud. Aga ERR jätkuvalt seda kasutab, kõik "jalkapeded". Sõelmäng saab olla parimal juhul alagrupimäng. Alagruppe on pallmängudes nii 3 kui ka 6 liikmelisi reeglina ja enamasti saab 1.-4. võistkonda alagrupist edasi. Selle puhul saab öelda, et anumas on mitu kartulit ja mõned pisemad kartulid sõelutakse välja. Aga mis krdi sõelumine see on, kui anumas on 2 kartulit ja üks auk. Sõelungi kahest ühe välja?

 
At 18:59, Anonymous Anonüümne said...

Väljakummismängu kohta öelda sõelmäng. See pole korrektne.
Tegemist võib olla sõeluuringuga (kes jääb sõelale, kes ei jää). Kui kahest üks, siis see pole sõelumine.

 
At 19:12, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, Andres Pae, 16:26 hea ja tabava repliigi eest! Jah, kunagi ei tea, kes ja mis kaigus niidab. Eile oli jutt, et üks Ameerika "raudmunadega" neegersprinter suri 26-aastaselt jala pealt. Küllap ka arvas ja uskus, et on võimas ja võitmatu pull.

Ma ei tea, kas 15:40 on purjus, aga kirjapilt viitab ilmselgelt, et selle on ta kopeerinud kuskilt hullude küljelt või on ise veidi ohohoo, sest niiviisi suurte tähtedega osa sõnu esitades kirjutavad teatud "väljaannete" ja "kanalite" esindajad.

18:34 kriitika sõelmängu sõna kohta on igati põhjendatud. Pigem on see väljalangemismäng, kas pole?

 
At 19:35, Anonymous Anonüümne said...

Väljakukkumismäng jah. Seda pidasingi silmas. Et play-offi (väljakukkumismäng) kohta on väär öelda sõelmäng.

Millised need sõelmängud ERRi arvates siis on, kui need pole alagrupimängud? Millal tuleb siis see päev, kui poolfinaali kohta öeldakse sõelmäng?



 
At 19:36, Anonymous Anonüümne said...

Vaktsiinivastased on süüdi ja liberaalne üldsus nõuab kategooriliselt sonderkommandode ja sõjaväljakohtute ellukutsumist. Sest niimoodi on salliv ja üleüldse. Ligi ka kärtsus ja paukus - tuleb võtta kasutusele meetmed.

Kardate poisikesed repressioone jah? Teras munadega mehed ei karda. Ameerika sprinteri surm on "parking garage incident". Ta võis olla vabalt vaktsineeritud

 
At 20:28, Anonymous Anonüümne said...

Milles me süüdi oleme, selles et vaxxerid lasevad uute tüvede tekkega saada viiruse nii võimsaks, et see ei lähe mitte enam ainult kopsude kallale vaid võtab aju käsile. Teisisõnu zombistab ära.

 
At 23:52, Anonymous Anonüümne said...

Püha püss.Mehed olete täiega lolliks läinud! Kõrgharidusega lugupeetud mehed ei saaks ja ei tohiks nii rumalat juttu ajada!

 
At 09:36, Anonymous alfaisaste marssal said...

Jääge ükskord vait oma õiguste ja vabaduste jutuga, vaktsiinivastased!

Jürgen Ligi paneb oma keerulises, kuid konkreetses sõnastuses asjad selgelt paika.

https://arvamus.postimees.ee/7313898/jurgen-ligi-meie-vastutus-ja-teovoime-proovikivi#_ga=2.239375171.119696460.1628836485-532792975.1608287490

 
At 11:57, Blogger Priit Pullerits said...

Lugege, mis toimub me kagupiiril:

https://leht.postimees.ee/7314639/eesti-paneb-migrantidele-vastu-veristava-loiketraadiga-piiritara#_ga=2.8180722.119696460.1628836485-532792975.1608287490

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Aitäh piiriehituse ülevaate eest. Kas ajakirjanikuhärra saab piirivalvuritelt eksklusiivse loa kagupiiri valmimisel ja põrutab vabariigi parimal laudteel, vabandust, pontoonteel ning muul teel 100+ km läbi. Oma silm on kuningas.

 
At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

Kas härra Pullerits käis jalgrattal piiri peal patrullimas?

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits, kas te seal Tartus kakite otse jõkke?
https://www.delfi.ee/artikkel/94295241/varske-tartu-ulikooli-reoveeuuring-koroonasse-nakatumine-touseb-koige-enam-tudengilinnas

 
At 14:06, Anonymous Anonüümne said...

Loen häbiga, et Eesti kagupiiri ehitus venib nagu härja ila. Keegi on saanuberld vähe sidruneid ja jagab tööd näpuotsaga. Max 5 aastat peaks olema sellise projekti tegemise aeg. 144 km pikkune Grenzmauer 75 ehitati valmis just nii pika aja jooksul koos Stalini vaibaga selle ette, et klientidel oleks enne rajatiseni piisavalt huvitav.

 
At 14:09, Anonymous Anonüümne said...

14:06 meil kõigil on häbi

 
At 14:25, Anonymous Anonüümne said...

Kohver kadus piiril ära 5.9.2014 optimistlik lubadus on, et mingi jupp saab kontrolljoonel valmis 2026 ehk 12 aastat hiljem. Sellest ajast on munade kratsimisele ja nüpeldamisele kulunud üle poole... Piiriehituse vajadus on teada 30 aastat. Seni aga panustati reformistlikult headele suhetele venelastega. Me ei unusta seda jama!

 

Postita kommentaar

<< Esileht