kolmapäev, jaanuar 26, 2022

Pullerits: Kas ma olen nüüd treenitum kui Karel Tammjärv ja Algo Kärp?

Kannatamatud ja läbematud tegelased on taas kütmas üles intriigi, kas ma ikka laupäeval Viru maratonile tulen. No kuulge: kogu maailm muretseb selle üle, kas Venemaa ründab Ukrainat, aga teie väike maailm tiirleb ümber selle, kes saabub Mõedakul starti ja kes mitte. Kas poleks aeg horisonti ometi avardada?

Enne kui suusad kuskil joonele lükata, tuleks ikka veenduda, kas vorm, mis näib olevat kogutud, ka kannab või on petlik. Viimase aja mahukad ettevõtmised, näiteks sel esmaspäeval 150 000-lises tiraažis ilmunud lugu EKRE väidetavast vaktsiinivastasusest, on võtnud palju aega, ka vaeva, sest ega latti saa alla lasta. Sedasi õnnestuski eelmisel nädalal suusad alla saada vaid neljal päeval. Suusasõiduaega kogunes paar minutit üle nelja tunni ning kilomeetreid ligi 53.

Ega seda nii vähe olegi. Samas lehes, kus ilmus minu ülimenukaks kujunenud EKRE-lugu, rääkis Karel Tammjärv, et tema enam ei treeni, vaid käib harrastajana suusatamist nautimas, ning tunnistas, et ei tea, kas ta kunagi rinnanumbriga enam starti tulebki. «Praegu poleks ilmselt veel väga mõnus võistelda, sest pole kiiremaid liigutusi veel teinud,» ütles ta ajakirjanik Karl Juhkamile.

Sama ebalevaks, nagu Tammjärv, jäi edasise võistlemise teemal ka Algo Kärp. Ta rääkis Juhkamile, et tahaks küll pingutada, kell aega mõõtmas, kuid viimasel ajal on ta sattunud suusatama vaid korra nädalas, ja sedagi nautides. «Olen ikka täielik pühapäevasuusataja,» ütles Kärp.

Tammjärve ja Kärbiga võrreldes olen seega innukas treenija, aga mis parata – need mehed pole enam mõõdupuuks, seda mitte seoses lähimöödaniku, vaid treenimisega. Täna tegin töös pausi ja käisin Tähtvere spordipargis katsetamas, milline minek on. Panin piiri sinna, et pulssi üles ei aja, higistama hakkamist püüan vältida ja hingamise hoian rahuliku, liigutused lõdvad. Sõitsin veidi rohkem kui tosin kilomeetrit veidi rohkem kui kolmveerand tunniga, mis teeb keskmiseks kiiruseks pisut üle 16 km/h.

Mul puudub nüüd mõõtkava, mis ütleks, kas sellise vormi pealt tasub laupäeval Viru maratonile tulla ja millise koha seal võiks välja sõita. Kes teab?

Foto 1: Tartu Tähtvere spordipargi Pulleritsu-nimeline 850-meetrine ovaal 18. jaanuari hommikul. Foto autor: Priit Pullerits
Fotod 2-4: Vaated Tähtvere spordipargi 1,3-kilomeetrisele sprindiringile 18. jaanuari hommikul. Fotode autor: Priit Pullerits

58 Kommentaarid:

At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

No mis jutt, hingamine rahulik ja higiseks ei aja ja siis 16 km/h? Mõnel ikka veab. Pole vaja treenidagi ja juba kõik vorm paigas.

 
At 16:36, Anonymous Anonüümne said...

"Kas sellise vormi pealt tasub laupäeval Viru maratonile tulla?"

Mis küsimus see selline on? Loomulikult tasub, iga vähegi endast lugupidav võhmamees on hooaja avastardil stardis.

 
At 18:50, Anonymous Anonüümne said...

Kägu mehed on stardis, ega Padre äkki neid ei karda? Jumal hoidku!

 
At 19:11, Anonymous Anonüümne said...

Kägu mehed on vormis. Eesmärgiks on 8 meest esimese 10 hulka süstida. Täitsa võimalik et Padre veidi kardab.

 
At 20:33, Anonymous Anonüümne said...

Andrjuha pani kindrali keemia toel Kägu meestele ära! Ja kindrali keemia on palju hullem kui koroonavaktsiin.

 
At 21:24, Anonymous Anonüümne said...

Padre ei karda tal pole aega. Väike võistlus ka see ei kaja kaugele.

 
At 21:41, Anonymous Anonüümne said...

Keegi oskab öelda, et mis asi see suusatamise nautimine on? Tavalisele inimesele peaks võrreldav nauding olema lihtne jalutuskäik koerakesega, soovitavalt suusarajal teiste nautijatega koos. Senised tähelepanekud on olnud, et nautimiseks on vaja vähemalt paari. Siis saab rahulikult kõrvuti laiutada ja lobiseda. Aegajalt märgatakse kiiremaid tuusasid ja antakse rada. Nauding saabub sellest, et peni saab oma ihuhädad rahuldatud ja hulga kaaslasega sooja õhku võngutatud. Üksi liikuvate kodanike pilk ei reeda aga miskit naudingut. Pigem on tegu bussilt koju pikema teekonnaga, kuna õige buss oli lihtsalt ära läinud või liiga täis. Pealegi on nauditavalt aeglasel liikumisel häda tuulega, mis kipub liigselt jahutama. Seetõttu peab olema tempo, mis hoiab keha soojas. Siit on väike samm higi valamise ja kiirema lõõtsutamiseni. Õige jutt on ikka see, et lähed teed oma rutiini ära, et hoida keha vormis ja vältida ülekalluliseks paisumist. Reaalselt on ikkagi tegemist aja ja vahendite laristamisega. Sellest kõigest hiljem eepiliste lugude pajatamine aga puhas eputamine, promo. Või on veel miski usutav võimalus?

 
At 22:40, Anonymous Anonüümne said...

Kas AV esitlusega öömaratonil 3 kohaga võime rahule jääda? Pikale rivile vanamehe poolt jälle särk püksi pandud. Isegi meie reporter Jaanus sai kalendriga. Tundub, et kõik ainult nautisid. Isegi Tatjana sai meeste arvestuses esikümnesse.

 
At 00:28, Anonymous Anonüümne said...

Oeh, 21:41, meie vanuses meestel on nt Pulleritsu ovaalil suusasahistamine, olgugi madalas tempos vererõhku tõstev, meeliülendav. Millised hirved uisklevad mööda, oi kui kenad rebasejalad suhisevad, teised kenad metsalised. Noh on ka mäkrasid, nutriaid, karujalgu, aga see ei morjenda. Kui oled oma tunnikese terviserajal teinud, siis lähed suusad õlal õnnis nägu peas koju viiva bussi peale ja sa oled õnnelik. Õnnelik on ka perenaine, kes su eemal olemist ja koju jõudmist tervitab silmas helk kui esimesel kohtumisel.

 
At 02:48, Anonymous Anonüümne said...

00:28 räägib nii ilusasti, et hakka või nutma! Eestimaal on veel südamega (spordi)mehi, kõik ei ole kaugeltki kadunud.
Ja laupäeval joonele!

 
At 07:28, Anonymous Anonüümne said...

AV-le keegi plaksutas ka, kui poodiumile astus?

 
At 07:38, Anonymous Anonüümne said...

Loomulikult, poodiumikoht on tunnustust väärt.

 
At 08:19, Anonymous Anonüümne said...

PP võib ju pingutada, aga treeningute maailmameistriks jääb ikkagi Raul Olle.

 
At 10:59, Anonymous Anonüümne said...

00:28 selline ilujutt kõlbab spordimeestele aga mitte võhmameestele

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

0:28 - see ei ole nauding, see on piin. Sahistas ka must mööda üks rebasesaba. Hoidis kenasti uisklevat tempot, püsisin paaristõugetega kenasti 10 mintsa taga. Aga naudingut küll ei olnud. Rohkem nagu piin, et vaadata võid aga puutuda mitte.

 
At 11:52, Blogger Priit Pullerits said...

Täna hommikul võtsin veelgi kergemalt, et vaadata, kuidas nüüd minek on. Sula oli, vesiseks kiskus. Tegin 10 km keskmisega 14 km/h.

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

11:27 nauding ja piin ühekorraga ongi see kõikse parem. Ah? Umbes sama nagu see blogi siin

 
At 12:34, Anonymous Anonüümne said...

Nauding ja piin korraga annab summana apaatsuse. Hakkad mõtlema, et mida pagan ma siin pimedas keppi lükkan.

 
At 13:50, Anonymous Anonüümne said...

Kägu mehed lükkavad ja ei hädalda.

 
At 13:52, Blogger Priit Pullerits said...

Tühi bluff! Ei ole ma küll kordahgi kusagil ühtki Kägu meest midagi lükkamas näinud. Pole siin keegi isegi Kägu ennast näinud. Ei tea, kas sai vaktsineerimatusest lõpuks koroonalitaka kätte ja nüüd hingitseb aparaadi alla?

 
At 15:45, Anonymous MargusM said...

Priit, talitse nüüd ennast oma ärapanemise tuhinas..
Esiteks ei tea sa kunagi kas su kõrval suuskab Kägu mees v mitte.
Teiseks imestan et sul sellised haiged mõtted Kägu osas peas keerlevad. Ega sa radikaliseerumas pole?

 
At 15:47, Blogger Priit Pullerits said...

Rahu, MargusM! Kui keegi on radikaliseerunud, siis Kägu. See oli ikka paras kämarajura, mis ta siin leelotamas käis. Jah, nii ütlengi selle eluvõõra ja teaduskauge jutu kohta - mida siin ilustada oleks?!

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

https://www.facebook.com/1837182963/videos/pcb.10215962248089191/649156722874485 panin eelmise postituse alla ja panen siia uuesti ka. ära kustuta, vaid kuula. ma ei ole ka mingi vaktsiinivastane, aga see paneb mõtlema. võib ju ka olla, et ajab jama- aga loogiliselt võttes ei saa olla nii, et üks pool räägib sulatõtt vaktsiinidest ja teine sulavalet.

 
At 16:44, Anonymous Anonüümne said...

Kägu mehi veel õnneks osalema ei lubata - nii et ärevuseks pole põhjust.

 
At 17:11, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits on laupäeval Virus stardis?
Kas Pullerits stardib Suurel Mõõduvõtul?

https://tartu.postimees.ee/7440216/tartu-maraton-sai-valitsuselt-eriloa-ja-toimub-taies-mahus#_ga=2.198761832.675203259.1643194867-234677821.1601545011

 
At 18:20, Anonymous Anonüümne said...

Ma küll näen Kägu mehi vilksatamas igal pool, varjus ja valges, võistlustel ja treeningul, saunas ja kõrtsis, lennukus ja taksos. Üks lubas mulle üle kurgi panna. Neid on nii palju et praktiliselt ei ole sa kunagi ilma kägu meesteta. Üks läks just üle silla krae kõrgele tõstetud.

 
At 19:24, Blogger Priit Pullerits said...

Tõsisemat juttu ka, olümpiast. Sain kindlast allikast teada, et kiiruisutaja Marten Liiv ei osale Pekingis mitte kolmel, vaid ainult kahel distantsil, 500s ja 1000s meetris. 1500s teda nimekirjas ega isegi nn ootelehel ehk reservlistis varusõitjate hulgas ei ole. Aga allikas, endine kiiruisutaja (mitte Saskia Alusalu), kes iga päev Liiviga kontaktis, ütles, et seal võib kõik iga hetk muutuda, et üldse pole haruldane, kui päev enne öeldakse, et sul on homme starti minek. Aga praeguse seisuga, jah, kaks distantsi.
Jätke meelde, et esimesena lugesite sellest siit.

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

Võtame tuure maha! See info on juba mitu päeva Wikipedia's lugeda lehel: Speed skating at the 2022 Winter Olympics – Qualification

 
At 20:37, Blogger Priit Pullerits said...

Too Wikipedia tabel on puudulik ja vigane, sest seal pole Liivi ka 500 m stardinimekirjas. Ometi ta osaleb, kindel.

 
At 20:42, Anonymous Anonüümne said...

Padre pani nüüd siukse paugu, et ma olen terve õhtu oimetu, kindel laks!

 
At 20:55, Anonymous Anonüümne said...

Kuradi viiuldJa.......

 
At 21:09, Anonymous Anonüümne said...

Tänuväärne, et PM WSJ artikleid võttis vahendada, kuid artiklite valik ja eriti tõlketöö lamestavad kogu kasu. Ma ole WSJ tellija olnud, kiidan lehte. PP on ju Ameerika ajakirjanduse asjatundja PMis. Nagu öeldakse, on elanud, õppinud ja töötanud seal. Aga tõlketööd teeb keegi kuramuse Urho Meister. Viimasest lehenumbrist vaid üks näide: poliitikas kasututav mõiste "restart" võiks ju isegi eestikeelses artiklis nii ollagi, tõlgitud on "algseadistus", pangu siis kasvõi "taaskäivitus" või kirjutagu mõte lahti. Majandusterminite ja mõistete näiteid ei hakka välja toomagi, tõlkija pole teemaga kodus, see on selge. PP võiks võtta oma paar tudengit, juhendaks neid ja tulemuseks saaksime vaimustavad Ameerika ajalehelood, milles on teravust ja sisu nagu nt artiklis pealkirjaga "Kõmm! Linn läks lõhki".
https://arvamus.postimees.ee/1309074/priit-pullerits-komm-linn-laks-lohki

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...

Qualification summary
Kirjas on nii 500 m kui 1000 m Eesti jaoks.
Süveneda on vaja!

 
At 21:44, Anonymous Anonüümne said...

Ega enne postimehest nahka saa kui Pullerits pea direktoriks määratakse. Praegu künnavad ninaga põldu.

 
At 23:10, Anonymous Anonüümne said...

Nahk on vähe kortsus jah. Räägitakse palju igasugu udu. Nagu näiteks:"Karis sõjaohust: ilmaasjata rahvast hirmutada ei ole mõtet." No kuhu me tõesti nii jõuame? Venelaste plaan oli kristallselge juba põlvkond tagasi. Kõigepealt tõmmatakse oma rüppe Ukraina ja siis alles PriBaltikum. Seega kuni Ukrainas on olukord muutusteta pole põhjust siin igasugu jura ajada, et on oht või nii. Baltikum on nagu i-le täpp.

 
At 23:33, Anonymous Anonüümne said...

Kägu mehed ei pea mokalaata vaid valmistuvad lahinguks baltikumi vabaduse nimel. Pärast peame neile tänulikud olema kui hing sisse jääb. Pullerits ja tema sõbrad kirjatsurad hakkavad Kägu kangelaste malevast romantilisi jutte kirjutama. II vabadussõja eepiline kirjeldus tuleb talletada tulevastele põlvedele.

 
At 08:43, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, 21:09, et seda head lugu meelde tuletasite. Lugesin uuesti läbi ja ütlen ausalt, et võimas, väga võimas. Lugu oli nii võimas, et USA saatkond Eestis oli lausa närvi läinud, vaaginud, et kas peaks mulle vastu litaka andma, aga kui olid ise asjasse süüvinud, siis veendunud, et kuramuse Pullerits, õigust räägib meie maa kohta, millestki pole kinni võtta. No muidugi ei ole, sest ega ma neid jubedaid asju, mis seal toimunud on, välja ole mõelnud. Kodumailgi inimesed reageerisid, näiteks teadusnõukoja nüüdse juhi poeg süüdistas mind vähemuste vihkamises. Selle asemel võinuks rahulikult sisuga tutvuda ja kaasa mõelda.

 
At 09:33, Anonymous Anonüümne said...

Nojah, kas on ilus oma sõbrast selliseid lugusid vesta? Olgugi, et tõde. Mida peab ameerika ajakirjanik aga oma lugejatele rääkima, et jänkid siia jälle 1000 meest saadaks, kas kah sellist juttu, et tegelikult eestlased ihkavad odavat elektrit ja gaasi Venemaalt? Nii on aga kas see tõstab jänkide moraali Eestis? Pigem istuvad kõik kenasti Tapal kui mingeid probleeme kontrolljoonel tekib. Siit tulebki ajupesukirjanduse ideoloogiline tähtsus. Otsustajatele ja auditooriumile on vaja luua mulje mis motiveerib mitte aga ei purusta usku "American dreami". Mis on "American Dream"? See on maja, auto ja televiisor. Need kõik olid Detroidis saadaval tol hetkel. See, et keegi loobus oma unistustes Detroidis tähendab ikkagi seda, et talle avanesid veel säravamad võimalused kuskil mujal Metsikus Läänes. Sellele oleks pidanud sõbrast kirjutades keskenduma. Kuidas harilikud Joed pärast "American Dreami" täitumist sattusid kullasoonele või kuidas inimestel tekkis vastupandamatu kihk uute väljakutsete vastuvõtmiseks ning selle nimel loobusid oma eluasemest võileiva hinna eest. Õnneks Priit parandas selle vea kui tegi seeria kullapalavikus Californiast, kuhu isegi eestlased manti võtma rändasid. https://leht.postimees.ee/6568106/eesti-teadlane-arendab-hiigelsumma-abil-paljutootavat-vahiravimit Jah, seal on palju pappi, mine ja korja ainult üles. Tore, et Priit sellele lõpuks pihta sai.

 
At 10:39, Blogger Priit Pullerits said...

Kägu meestele teadmiseks, et Tartu maratonile nad oodatud ei ole:

Lisaks spetsiifilistele ohutusmeetmetele kehtivad maratonil kõik ajakohased COVIDi reeglid: tõendi- ja maskikohustus.

Jah, 09.33, tegin Silicon Valleyst kümme suurt lugu - nii suurt ettevõtmist ei ole keegi Eesti ajakirjanduses Ameerika suunal nii kompaktselt ette võtnud.

 
At 10:54, Anonymous Anonüümne said...

10:39 jaa, see oli tõsine ajakirjanduslik dessant otse epitsentrisse. Kõik oli vägev. Siiski. Midagi jäi puudu. Puudu jäi grand finale.

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

Kägu meeskonna õiguste eest peab kohtulahinguid Varro. Kui muidu ei saa, siis lähme kasvõi CAS-ini välja!

 
At 11:42, Anonymous Anonüümne said...

Grand finale saabus 2 aastat hiljem kui ameeriklased põletasid uue "Matrixi" filmiga palju raha kahjumina korstnasse. Näitasid filmis millega tegelikult San Franciscos Market Streetil ja Russian Hillil tegeletakse.

 
At 12:22, Blogger Priit Pullerits said...

Rääkisin Kaarel Nurmsaluga homse PMi loo tarbeks, üht-teist jäi üle, mida siin jagan.

Nagu teate, sai Kristjan Ilves eile Seefeldis provisional roundis kolmanda tulemuse, kuigi hüppas kõige kaugemale. Riiberist ka 2 m kaugemale. Aga punkte sai palju vähem, rohkem kui 14 vähem. Miks nii? Nurmsalu vaatas, et Ilves oli hüpanud palju kõrgemast luugist, et ju siis oli seda ümber sätitud. Ja palju punkte läks kaotsi tuulekorrektsiooni tõttu.

Aga põhiküsimus on teate, milles? Nurmsalu tõi välja kaks:

ega Ilves ole liiga vara tippvormi jõudnud?

ega ta end enne olümpiat liiga ära väsita, sest on liiga palju võistelnud?

Nurmsalu ütles, et Ilvese lõpukiirendus suusarajal on hea, tal on lihastes teravust. Otepääl jäi ta gruppi sappa seepärast, et tal olid kõige kehvemad suusad seal pundis. Ent ta möönis, et kui Ilves hüppemäel peaks veidi alt minema, st oma maksimumi ära ei tee, siis suusarajal ei ole tal enam midagi teha. Nii et kõik algab väga heast hüppest - ja seda on ta ka näidanud.

Nii palju eksperdi siseinfot teile - palun väga!

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

Näete nüüd taseme vahet, susserdajad! Teie ajate mingit mõttetut iba olematust kägust, aga Padre räägib meile ikka pärisinimeste päriselu asjadest. Õppige, s**akotid!

 
At 13:11, Anonymous Anonüümne said...

Selleks, et teha head hüpet on vaja, et emake loodus annaks õigel momendil täiendavat tõstejõudu. Elementaarne. Siin vast aitab kui Käo pojad lasevad oma fantaasia lendu ja paluvad abi kõrgematelt jõududelt. Kellegi sõna peab ju aitama!

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

Siin vilksas jutus teadusnõukogu. Kas Postimees palkas Lutsari oma teadusnõukogusse, et iga nädal pakub riigi omale konkurentsi Postimehes artikli näol? Kahju et tal ei lastud lõpuni olla , seda aega oleks ju nii vähe jäänud on tänaseks selgunud.

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

Eesti poliitikud on ju parimad Corona asjatundjad. Viroloogil ei ole vaja rahvale selgitada, kuidas asjad on. Tegelikkus peab olema nii, nagu poliitik ütleb.

 
At 17:05, Blogger Priit Pullerits said...

Homses, nädalalõpu Postimehes täidan kolme looga kokku kuus lehekülge. Ja need ei ole niisama lood. Üks on vestlus targa mehega Venemaa ja Ukraina teemal, teine on põhjaliku allikatööga lugu Eesti ühe tuntud riigitegelase lahtisest saatusest ning siinsele publikule mõeldes on ka algava olümpiaga seoses üks lugu, mille tarvis usutlesin üheksat Eestis hästi tuntud spordimeest (hüva, üks neist on siiski noor ja kena naine).

Kes arvab ära, millest?

 
At 17:10, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei tea keda Nurmsalu analüüsid Ilvese väljavaadetest täna või homme huvitavad? Kui Kontaveit KAOTAB, siis kirjutab Guardian tema nime pealkirja sisse. Kas on mõni eesti sportlane kelle VÕIDU korral Guardian kirjutab nime pealdisesse? Ei tule nagu ette.

https://www.theguardian.com/sport/2022/jan/20/sabalenka-survives-despite-service-disruption-but-kontaveit-crashes-out-australian-open-tennis

 
At 17:12, Anonymous Anonüümne said...

Millest? Ikka sellest, et kas ja mitu medalit tuleb. Kas peale Sildaru on ülejäänud lihtsalt turistid. Millest veel?

 
At 17:19, Anonymous Anonüümne said...

Ilves who? Sildaru who? Eile oli holokaust ja sellest suusablogis mitte sõnagi? Tublimad võhmamehed keda tean pidasid holokausti viisakalt ära aga oleks võinud seda ikka koos kogukonnaga teha. Kes on süüdi?

 
At 18:07, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, ma arvan, et see olümpia läheb pekki.

Norrakatest on juba väljas murdmaasõitjad Weng ja Krüger. Koroona levib. Ma ei imesta, kui olümüpia muutub farsiks, sest üksteise järel hakkab osalejaid rivist langema ja Hiinasse nad ei saa, sest seal väga karmid reeglid. Kui nii edasi läheb ja meie omad terved püsivad, võivad vabalt tulla kohad teises kümnes. Murdmaas, mõtlen.

Aga iseenesest tundub lugu väga hapuks minema. Ja saab järjest hapumaks minna, sest need, kes juba haigestunud, on sama hästi kui mängust väljas, ja kindel see, et haigestujaid tuleb üha juurde.

Äkki peaks olümpia käntseldama?

Aga Euroopa julgeoleku kaalutlustel ei saa, siis hakkab Putin kohe Kiievi peale minema.

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

Priit. Kas Mõedaku kohta ka infot on? Homme ju esimene Estolopeti start. Õiged võhmamehed ägavad praegu pastakuhjade otsas. Mida Evi rääkis?

 
At 18:57, Anonymous Anonüümne said...

Üks pekki läinud olümpia oleks Pekingile paras. Isa nad selle viiruse seal kuskil valmis nikerdasid.

 
At 18:59, Blogger Priit Pullerits said...

Heitke pilk homsesse lehte - tutvuse poolest teile privilegeeritud enneaegne juurdepääs:

https://om.postimees.ee/7441063/endised-tipud-toovad-olumpia-eesti-kodudesse#_ga=2.195054828.1161231915.1642075807-1744021326.1641551374

 
At 19:09, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake mehed keda huvitab suusatamine? Vanasti küll kui wassberg nühkis habe härmas. Aga Weng ja Krüger? Sport peab olema šõu. Väga hea šõu pani Medvedjev AO poolfinaalis, sõimas kohtuniku näo täis ja õiglaselt. Väga hea šõu tegi Novax Djokovic. Kägu tegi väga hea šou ja siis läks metsa trenni tegema. Naiste sport ei ole šõu aga kui aluspüksid on näha siis kõlbab kah. Pool šõud on parem kui üldse mitte šõud. Vaadake siis

 
At 09:39, Anonymous Anonüümne said...

Laupäe hommikuks võiks siis olla šõu, aluspükstega või pikematega vahet pole. Eesti spordireporterite pläma ei taha kuulda.

 
At 16:51, Blogger Thanks3 said...

Kiireim ja lihtsaim viis endise väljavalitu, naise või abikaasa viivituseta 12 tunni jooksul tagasi saada. Nad armastame ja austame teid Dr Sacre, ta on suurepärane loitsujuht, ta tõi tagasi mu endise kallima, kes minust lahku läks 8 kuud tagasi, nüüd armastame ja austame üksteist üle kõige maailmas, võtke ühendust dr Sacre'iga e-posti aadressil sacretempleofpower@gmail.com või WhatsApp või helistage talle numbril +2349076034359, kui igatsete oma väljavalitu

Andrea Martin

 

Postita kommentaar

<< Esileht