esmaspäev, juuni 14, 2021

Pullerits: Mida salajast näitasid mulle neli meest varahommiku kattevarjus? Ja mis kasu on sellest ratturitele?

Pühapäeval tuli tõusta vara, juba kella viie ajal. Sest täpselt 6.20 pidin startima ERMi eest teed mööda, mida hoiti minu eest saladuses. Aga lubati, et olen kõige esimene, kes sel sõita saab. Võiks isegi öelda, et seda katsetada saab.

Jõudsin igaks juhuks kohale kaks minutit enne kokkulepitud aega. Pikema tseremooniata pidin vahetama autot. Istuma oma ruumikast Chrysler Pacificast mulle tundmatusse masinasse. Et me ära ei eksiks, sain kätte legendi (fotol all vasakul). Jesver, ma pole elu sees legendi järgi sõitnud, ammugi mitte kedagi juhatanud!

Mul polnud aimugi, kuhu me ERMi tagant keerasime. Polnud seda teed mööda kunagi liikunud. Ega see suurem asi tee olnud, sõiduautoga sinna parema meelega ei läheks. Aga ajasin legendis pingsalt näpuga järge, vaatasin silmanurgast ekraanil jooksvaid meetreid ja jagasin korraldusi nii, nagu legendi tähistusest aru sain. Autojuht oli kannatlik. Näis, et ta sai kõigest aru, mida öelda tahtsin.

Meil oli aega täpselt 35 minutit. Ei vähem ega rohkem. Varem kohale jõuda ei tohtinud ja hiljem ammugi mitte. Läbida tuli 32,87 kilomeetrit.

Ja täpselt kohale me jõudsime. Selle tõestuseks esitan siin ainsa veenva asitõendi, video, mille taustatekstist paljastub paraku nii mõndagi kõnekat!

See oli selline paik, kuhu sildid keelasid sisenemast (fotol premal). Üks silt ähvardas koguni, et territooriumi valvavad peidetud kaamerad ja kui keegi ilma loata nende vaatevälja satub, läheb info jalamaid politseile. Küsisin kolmelt mehelt, kellega keelatud alale sisenesin, kas taoline ähvardus on usutav. Nad lõid käega ja väitsid, et ei maksa kõike uskuda, mis kuskil kirjas, et pole seal mingeid kaameraid.

Selle tõestuseks, et nad midagi ei karda, asusid mehed kartmatult ringi toimetama, ja vähe sellest: neljas, kes kampa lõi, läks lintidel liikuva buldooseri juurde (fotol vasakul), ronis selle kabiini ja keeras mõne aja pärast mootori tööle, nii et tossu tõusis ja mürin pidi kahtlemata kõik ümberkaudse metsa linnud üles ajama.

Ma ei saa praegu rääkida, mida need mehed seal tegid. Olen seotud vaikimisvandega. Ega kõik, mis Eesti metsade vahel nädalavahetuse varase hommiku kattevarjus toimub, saagi olla avalik asi. Selleks pead olema teatud asjadesse pühendatud, et sind ligi lastaks. Ja selleks, et ligi lastaks, tuleb usaldus välja teenida.

Hea uudis on see, et kõige selle katte varjus, mida nood mehed seal tegid (fotol paremal) ja veel pärast minu lahkumistki tegema jäid, lubasid nad tekitada midagi, millest ka jalgratturid edaspidi mõnuga osa võivad saada. Ja seda täiesti tasuta. Mul, teate, läksid seepeale kohe mõtted liikuma, mida seal korraldada võiks.

Kui vaikimisvande alt vabanen, saan teilegi lähemalt rääkida. Usun, et see idee paelub teid, ja kõvasti!

Foto 1: Üks neljast tegelasest keelatud territooriumil. Identiteedi varjamiseks on pea ära pööratud. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2: Legend, mida seni pole näinud keegi ja mis juhatas salajasse paika. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 3: Keelavad ja ähvardavad sildid. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 4: Liivanõlva all põõsaste varjus seisnud Komatsu buldooser. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 5: Mehed asjatamas pühapäeva varahommikul suletud territooriumil. Foto autor: Priit Pullerits

44 Kommentaarid:

At 23:01, Anonymous Anonüümne said...

Ralli Estonia rajal käis Priit.

 
At 06:26, Anonymous Anonüümne said...

Kadastik kirjutab järjekordse vaimustava artikli konkureerivas väljaandes. Parim Postimees ilmus Schibstedi ajal.
https://epl.delfi.ee/artikkel/93734923/kolumn-mart-kadastik-kas-oleme-lollilt-kuulekad

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

Minule Ralli Estonia mehed meeldivad. Aastal 2014 üritati toime panna maksupettust. Maksuamet sai kohtu kaudu asjale käe vahele ja 2015 ralli jäeti ära. Siis asutati määritud nimega oü asemele mtü ja hakati otse pääministrilt raha välja pressima. 2020 läks kõik õnneks ja valitsus sittus pappi. Palju pappi. Eelmise aasta viimases kvartalis oli Estonian Autosport Events Mittetulundusühing töötajate keskmine palk ligemale 10 000 € kuus. Kogu selle iluduse otsustas Kadriorg asjaosalistele annetada ordenid. Mõned Eesti autospordi telgitagustega kursis olevad ajakirjanikud on Urmo Aavalt küsinud ebameeldivaid küsimusi seoses rahadega. Aava sellistega ei räägi. Pullerits selliste nurgaajakirjanike hulka ei kuulu. Tema küsib ainult Aavale meeldivaid küsimusi. Ja saab selle eest ka boonust.

 
At 11:06, Anonymous Anonüümne said...

Elada tuleb osata, mitte siin kadedalt vinguda.

 
At 11:20, Anonymous Anonüümne said...

jaa jah, oi oi, oioioioi. surra murra. ah mõisa köis... valitsev klikk näitab musklit lihtsalt. aga et priit ka selles liigas sees on, see paneb pead vangutama. küsime priidu käest siis juba kogu eestit puudutava küsimuse ära kui ta niikõrges liigas tilbendab - kas tuumajaam tuleb eestisse või ei tule?

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

Ahhsaraissk korruptsioon!!

 
At 13:39, Anonymous Anonüümne said...

Ferrari disainerid disainisid maanteeratturitele kiivri, millega võeti ka aasta disaini auhind. Päris kobe kiiver. https://livall-evo21-smart-helmet-360.kckb.st/1d27ea62

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

Paistab,et Priit on nii füüsiliselt kui vaimselt kutu.

 
At 14:55, Blogger Priit Pullerits said...

Täiesti vastupidi, 13:41. Vaimselt supervorm ja füüsiliselt ka parem, kui varem.

 
At 15:48, Anonymous Anonüümne said...

Priit peaks Tokaio reisist ära ütlema ja Liivimaa resistansi read taastama. Me ei saa ju Tallinna kommareid Tartusse lasta? Ilma vastupanuta nad tulevad. Ka Tartu enda kommud on väga ülbeks läinud. Mis teha?

 
At 16:07, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Vägisi hakkab tunduma, et Pullerits silub endale teed ralli maailma. Kahtlaselt tihti jääb mees ühele pildile kiirete autode ja rallimaailma niiditõmbajatega. Paljud võibolla ei tea, et meie üks tituleeritumaid jalgrattureid Aavo Pikkus tegi samuti oma jalgratturi karjääri lõpetuseks veel karjääri ka rallimehena. Koos Lehar Linnoga võideti 80 nendatel aastatel mõned kohalikud rallid. Huvitav, kas Pullerits teeb debüüdi mõnel väiksemal rallil või näeme me teda roolis juba sellel "Ralli Estonia"l. Miljonid fännid tahaksid muidugi teada, kes osutub valituks austavasse kaardilugeja seisusesse. Kõlakad käivad, et toimuvad läbirääkimised Loeb i endise kaardilugeja Daniel Elenaga. Võimalik kandidaatide nimekirjas olevat ka Soonetsi nimi

 
At 16:55, Anonymous Anonüümne said...

Pikkuus sõitis rallit 82-96. Selle aja jooksul startis kokku 90 rallil, millest võitis 12 ehk tsipa rohkem kui mõned. Kogu statistika siin: https://www.ewrc-results.com/profile/28588-aavo-pikkuus/

 
At 08:55, Blogger Priit Pullerits said...

Veidi vähem kui kuu aega tagasi kuulutas peaminister Kaja Kallas intervjuus BBC-le, et EKRE toetuse klaaslagi on 20 protsenti. Täna Postimehes avaldatud erakondade toetuse tabel näitab, et Reformierakonna toetus on kukkunud nn päikesetõusu valitsuse ajal rekordiliselt madalale, 29,2 protsendini, mida aitab seletada Mihhail Lotman (samuti tänases Postimehes): «Kaja Kallase valitsus sündis vales, selle koalitsiooni esimesed sammud olid seotud valega ning paraku jätkub valetamine tänaseni.» EKRE toetusprotsent on samal ajal tõusnud üle Kallase pandud klaaslae – 21,7-ni. Reformierakond ja Kallas ei õpi mitte üks raas: arrogantne enesekindlus ja teiste kõrk mahategemine ei vii mitte kusagile.

 
At 10:58, Anonymous Anonüümne said...

Priidul on õigus. Rahvas aga on lihtsalt vait.

 
At 11:11, Anonymous Anonüümne said...

Arrogantsus viib ikka edasi, kui vaadata EKRE toetuse kasvu. Lotman peab EKREt arrogantseks, mis lõhkus Ratta rahvusliku valitsuse. Lotman pani veel ühe pirni: EKRE olevat valmis olnud loobuma abielureferendumist ja selle asemel nõustunud parlamendi aruteluga?! EKRE lubadus rahvale, ja mis sai kirja koalitsiooni lepingusse, oli abielureferendum. Miks Isamaa (eriti just Isamaa) ja KE sellest mööda hakkasid nihverdama, ei tea. Osa isamaalasi ei hääletanud enam fraktsiooni käsu järgi. EKRE reedeti. Isamaa toetus 5,6%, põrand vajub.

 
At 11:51, Blogger Priit Pullerits said...

Tahate näha, kuidas Isamaa läbi põranda vajub?
Valige Perling, siis saate näha!

 
At 12:28, Anonymous Anonüümne said...

Perling seda Isamaad veel pildis hoiab, muidu oleks täisvaikus.

 
At 12:28, Anonymous Anonüümne said...

Põranda all see põhiline äktšõn käibki

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

"arrogantne enesekindlus ja teiste kõrk mahategemine ei vii mitte kusagile"

Tänu sellele on EKRE just nii kõrgele tõusnud.

 
At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

"Tahate näha, kuidas Isamaa läbi põranda vajub?
Valige Perling, siis saate näha!"

Muuli sõnas, et Perlingu valimine on kui põrsa kotis ostmine. Võõras mure, aga mu meelest võiks Isamaa Seedri kui vana seaga jätkata.

 
At 13:06, Anonymous Anonüümne said...

Millised on isamaa silmapaistvamad saavutused spordis? See siin spordiblogi ikkagi. Selle järgi võiks öelda, et kas peaks põrsaste valimisel sõna kaasa hüüdma või oleks paslik vait nagu kult rukkis olla.

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

Täna mängivad Soome ja Venemaa vutti. Kellele pöialt hoiame, sitakotid?

 
At 13:58, Anonymous Kõva võhmamees said...

Ros-si-ja, Ros-si-ja, Ros-si-ja!

 
At 14:04, Anonymous Anonüümne said...

Miks Pullerits ralliajakirjanik on?

V:
https://sport.postimees.ee/7265607/eestlaste-karm-avarii-peatas-sardiinia-rallil-katse-linnamae-viidi-haiglasse-kontrolli

 
At 14:19, Anonymous Anonüümne said...

“Isamaaline siga!” J. Reiljan (RIP), Rahvaliit/EKRE.

 
At 14:46, Anonymous Anonüümne said...

põnev?

 
At 15:05, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits on olümpiale akrediteeritud ajakirjanik?

 
At 17:11, Anonymous Anonüümne said...

Mis meie maadlejast saanud on?
Kas saame ühe ujuja OM-ile juurde?

https://www.elu24.ee/7273472/auhinnatud-argentina-filmimees-vantab-eesti-ujujast-dokumentaalfilmi

 
At 20:23, Anonymous Anonüümne said...

Jah elada tuleb osata aga mitte maksumaksja raha eest. Ütleks esimese otsa meestele. Eesti on väike ja vaene riik.

 
At 21:59, Anonymous Anonüümne said...

Perling on õigusala spetsialist. Aga poliitikas tuleb olla midagi muud, et läbi lüüa, õiguse ja õiglusega sealt läbi ei purjeta. Jah pildile tõmbab aga see oleks ka Phyrrose võit. Tal on tahe jah suur aga kahtlane kas valijad seda oskavad hinnata. Pigem ikka tsirkust ja leiba, keda kotib õiglus, nagu keegi juba mainis eespool elada tuleb osata - vahet pole kelle või mille arvelt.

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

Väga võimalik et Pullerits ja tema kahtlased sõbrad on proua Perlingu promoteerimise taga.

 
At 22:52, Anonymous Anonüümne said...

Ee, Eesti aparatšikud juhivadki riiki proksi radari "õiges suunas" hoidmisega. Perlingu minek radarist tegevpoliitikasse näitab, et aparatšikud imbuvad jõuliselt poliitilisse võimu, et juhtimise masinavärk suudaks kompenseerida ekrekate tehtud lamendi kahjusid ahelates.

 
At 10:28, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult saavadki otseselt võimu torkida ajakirjanikud ja advokaadid. Jah oleneb kumba poolt valida. Vaadake film Dark Waters ära https://www.imdb.com/title/tt9071322/. Ei peaks kedagi külmaks jätma. Teemat jätkuks kauemaks. Endal tekkis peale filmi ja mõningast seedimist küsimus kas meie laibad kõdunevad hauas ära. Ei karm teema, kui meie eliit ajakirjanikud hakkaks tõelist jama pinnale tooma covidi katte varjust.

 
At 10:48, Anonymous Anonüümne said...

Kas Eestis on ajakirjanikke kes oma eluasemekohustuste täitmise kõrvalt sooviks radioaktiivsete teemade probleemidega tegeleda?

 
At 15:30, Anonymous Anonüümne said...

Vaikus. Seega oleme Eestis punktis, kus ei eksisteeri vaba ajakirjandust sest ajakirjanikud kardavad oma materiaalse heaolu pärast radioaktiivsete teemadega tegeleda. Kui pole vabu ajakirjanikke pole vaba riiki, lihtne, seda oligi vaja tõestada.

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Eestis saab tundmatu nimi neid asju torkida. Kellel tugev seljatagune ma ei mõtle võimu positsioonilt vaid füüsilise võimu positsioonilt. Sest ütleme nii inimese suurim hirm on surmahirm. Kui seesaatma hakkab siis ujuvad paljud asjad ise pinnale.

 
At 16:25, Anonymous Anonüümne said...

Kui ikka mõnele patusele tuleb kirst kulleriga tundmatult saatjalt koduhoovile. Hakkab räpane hing ise puhastuma.

 
At 17:00, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pullerits tõmbab ka olümpia maika selga?

https://sport.err.ee/1608250584/galerii-eesti-koondislased-naitasid-tokyo-olumpia-voistlusvormi#lg=1&slide=2

 
At 18:01, Anonymous Anonüümne said...

Ülikole vorm. Triibuline telnik on vene kroonu maika, hallid püksid juurde. Loodame et Pullerits koos Postimehe arteri naiskollektiiviga võtab kriitika ette

 
At 18:14, Anonymous Anonüümne said...

Üks sõna kriitikat Pulleritsult ja Marti paneb teise mehe lennukisse. Olukord on pinev.

 
At 18:17, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits saagu enne vaktsineeritud, seejärel vaadaku, kas vabu kohti jagub, seniks kodumaised spordisündmused nagu ralli.

 
At 18:46, Anonymous Anonüümne said...

hm, kas inimeste kriitikast oli kasu? hetkel ei leidnud enam ei delfi, postimehe , õhtulehe lehelt artikleid olümpiavormi kohta?

 
At 18:48, Anonymous Anonüümne said...

ahei, delfis leidsin.

 
At 10:56, Anonymous Anonüümne said...

Räpastesse ametitesse pannaksegi need, keda kirstuga ei hirmuta. Kas sõdur kardab kirstu? Ei karda! Sõdur paneb vajadusel ka dopingut olenemata tagajärgedest. Kui lubatakse, et ta ei jää vahele, siis ta isegi ei pabista vaid toob võidumedalid kodumaale ära ja kui vaja võtab altkäemaksu ja teeb muud seaduse valgustkartvat. Sellised sõdurid on poliitikute ja niiditõmbajate lemmiktöövahendid. Tee mis tahad, täielik vabadus, alati leiab kirstu mitte kartva sõduri.

 

Postita kommentaar

<< Esileht