teisipäev, august 17, 2021

Pullerits: Fotolugu Rein Taaramäe kukkumisega päädinud neljandast etapist

 
Rein Taaramäe (Intermarche-Wanty-Gobert Materiaux) ootab Burgo de Osmas Vuelta liidrina ülejäänud osalejatest tunduvalt eespool neljanda, 163,9 kilomeetri pikkuse etapi starti. Foto autor: EPA/Scanpix

 
Rein Taaramäe (paremal punases vormis ja kiivris) meeskonnaliikmed kaitsmas teda ja Vuelta liidrisärki. Foto autor: EPA/Scanpix

 
Rein Taaramäe koukimas ilmselt sööki Vuelta liidrisärgi tagataskust. Foto autor: EPA/Scanpix
 
 
Rein Taaramäe on lõpetanud Vueltal neljanda etapi Molina de Aragonis veidi rohkem kui kaks kilomeetrit enne lõppu juhtunud kukkumise tõttu peagrupist ligi kaks minutit hiljem. Sellelt pildilt paistab, nagu poleks tal suurt häda midagi. Foto autor: EPA/Scanpix
 
 
Rein Taaramäe pärast Vuelta neljanda etapi lõppu mägede kuninga mummulises särgis. Foto autor: EPA/Scanpix

 
Rein Taaramäe pärast Vuelta neljandat etappi autasustamisel endiselt liidrisärgis. Foto autor: AFP/Scanpix
 
 
Rein Taaramäe suudab pärast kukkumist Vuelta neljanda etapi lõpu eel teha autasustamisel mänguhärjaga isegi nalja. Jääb loota, et see on märk, et midagi hullu ei juhtunud. Foto autor: AFP/Scanpix

35 Kommentaarid:

At 20:11, Anonymous Anonüümne said...

Ei, no äge! Tulevad head ajad meelde.

 
At 20:17, Anonymous Anonüümne said...

Meeskond juba ütles, et mees on valmis ka homme punast särki kaitsma. Pääses õnneks kriimustustega.

 
At 20:49, Anonymous Anonüümne said...

Tipp-topp kollaaž pildikirjadega. Nii hoida!

 
At 02:22, Anonymous Anonüümne said...

Rein ütles, et Jumbo-Visma mees ees tegi ulja manöövri ja tõmbas ta maha. Jumbo-Visma on Roglic'i meeskond. Vader lisas, et ei süüdista kedagi, see on rattasport.
Härra Piva, a smart directeur sportif , sedastas, Reinu-sugust kõva meest on vaja motiveerida. Eesolevaid etappe analüüsides arvab itaallane, et veel 2-3 päeva punase särgiga sõita oleks fantastiline.
https://www.cyclingnews.com/news/piva-motivation-is-the-key-word-for-vuelta-a-espana-leader-taaramae/

 
At 07:57, Anonymous Anonüümne said...

Less gas more ass.
https://www.elu24.ee/7317711/ulipaljastavad-kaadrid-londonist-alasti-ratturid-vallutasid-jalle-linna

 
At 12:35, Anonymous Anonüümne said...

Blogiperemehel on ligipääs korralikule fotopangale.

 
At 13:01, Blogger Priit Pullerits said...

On. Selle eest tänan ja tänage teie ka Art Soonetsit ja Scanpixi.

 
At 13:15, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...


Üks pilt olevat parem, kui 100 sõna, nii et 10 pilti on vähemalt võrdne 1001 sõnaga. Tõepoolest väga hea pildivalik. Kiire ja ülevaatlik info sündmusest ja põhiline, et emotsioonid ei ole kaduma läinud.

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne said...

Nii jätkata, vähemalt seni, kuni punane särk meie mehe seljas.

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

Miks me peaks tänama rahvusvahelist röövfirmat ja selle kohalikku aidameest? Ei näe põhjust.

 
At 16:04, Blogger Priit Pullerits said...

Seni kui mehed täna Vueltat sõidavad, mõelge mu kahele küsimusele ja mõttele.

1.
Kui Eesti alles tärkava riigi eestvedajad ja ülesehitajad oleks ka 30 aastat tagasi, mil Vene vaenulikud tankid ja soomukid tungisid Tallinna, ummisjalu Soome või Rootsi põgenenud või püüdnud põgeneda, nagu praegu pagetakse või üritatakse lennukitega pageda Afganistanist - või vahetanud poolt, nagu nüüd vahetatakse Afganistanis -, kas meil siis oleks tekkinud oma Eesti riik?

2.
Kui räägitakse, et peame Afganistanist välja tooma need, kes meiega koostööd tegid, siis minu selge seisukoht on, et me ei võlgne Afganistanile mitte midagi, sest andsime sinna niigi oma panust pikka aega, üheksa meie meest sai surma ja kümned haavata. Andsid neile ka teised riigid, kümneid miljardeid dollareid ja tuhandeid elusid. Kui nad ise on sellised, nagu kirjutab tänases Postimehes väga selgelt erioperatsioonide väejuhatuse ülem kolonelleitnant Margus Kuul, siis on nad ise selles süüdi, et 20 aastaga ei suutnud ära teha seda, milleks paljud maailma riigid ja rahvad neile abi andsid. Sel juhul seisku silmitsi nüüdsete tagajärgedega.

 
At 17:11, Anonymous Anonüümne said...

36 eestimaalast hukkus Afganistanis kui võitjate poolel olid jänkid, neist 16 eestlast. Jänkide sõja ajal hukkus 9 eestlast. Nii või naa on jänkidega koos meie olu parem. Afgaanide esimese sõja ajal pages riigist 10%, ilmselt sama palju lahkub ka nüüd. Nähes nende haridustaset lennukil turnides, siis eestlased ei kaota just midagi kui neid endale ehitajateks ei värba. Mis tööd neile aga oleks pakkuda, lambakarjuseid ja kanepikasvatajaid meil vaja ju ei ole. Covidi pärast on ka söögikohad kinni kus nad võiksid köögis toimetada. Vanu harimatuid ju muude töödega ei saa koormata. Raha neile ka pole mõtet anda, sest ameeriklaste andam läks ju kõik vett vedama. Vaatame parem, et mida idanaabrid afgaanidega peale hakkavad ja võtame neilt šnitti. Kindlasti on hiinlastel palju masstootmistehaseid, kus uutest toimekatest kätepaaridest ära ei öelda. Ukrainlased võiks ka näidata, et mis rakendust neil on pakkuda afgaanidele. Kindlasti ei tasu abi pakkuda anarhilistele persoonidele kes impordivad siia keskvõimule allumatust.

 
At 17:29, Anonymous Anonüümne said...

Olgem ausad, ega me sealsest elukorraldusest ja mentaliteedist hästi aru ei saa, rääkigu sealkäinud ja isegi pisut seal elanud mida tahes.
Kuu aja pärast on see teema päevakorrast maas.

Aga täna tuleb Vaderit vaadata.

 
At 17:30, Anonymous Anonüümne said...

Kui kiigata suuremate meediamajade väljaannete kommentaariumitesse, siis ega amide ja meie kaotuse puhul väga leinameeleolu pole, vastupidi, nn liberaalne lääs sai tappa ja konservatiivid võtsid nädalatega riigi üle, mis annab põhjust rõõmustamiseks. Tõstatud on küsimus, kas me peaksime kaotavas paadis edasi olema, võita on ju parem.
Meil on võimalus seal meie meeste ja naistega lähimad koostööd teinud afgaanid sealt ära tuua, aga ma saan Priidu seisukohast hästi aru. Variant on ka süda külmaks jätta ja nad saatuse hooleks jätta. Kui ise ei suuda riiki hoida, siis tulevad need, kes saavad sellega hakkama.

 
At 17:45, Anonymous Anonüümne said...

Vader tiksus pelotoni päras, nüüd, 43km lõpuni, on toodud ettepoole. Küljetuule kartus?

 
At 18:26, Anonymous Anonüümne said...

19km rünnaku ajal oli Vader ees kohe valmis minema.

 
At 18:30, Anonymous Anonüümne said...

Vader jälle maoli. 10km, kas oodatakse järgi või punane läinud.

 
At 18:31, Anonymous Anonüümne said...

Ei OLE VÕIMALIK.

 
At 18:32, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, oodatakse järgi.

 
At 18:36, Anonymous Anonüümne said...

Ei oodata midagi järgi. Liidrisärk on läinud.

 
At 18:36, Anonymous Anonüümne said...

Ai kurram, Rein ei saanud punti tagasi ja ees läheb tempo sprindiks üles 5,2km minna.
Palju suudab kaotust vähendada, 1:33 peapundiga.

 
At 18:38, Anonymous Anonüümne said...

Suur kukkunute punt oodati järgi.

 
At 18:45, Anonymous Anonüümne said...

Homme siis mummulisega võitlusesse, homse etapi lõputõus alguseks peab tiim ta heale possale panema, 3 kat tõus, pigem väiksem mägi pole Vaderi leib.
Kohutavad päevad punase maikaga :(

 
At 18:52, Anonymous Anonüümne said...

Kuradikurat...

 
At 18:53, Blogger Priit Pullerits said...

Varsti võib vist küsida viktoriini küsimuse, kes on see jalgrattur, kes sai Vuelatal kanda kaks päeva punast särki, aga mõlemal päeval kukkus mõned kilomeetrid enne finišit.
Kahju...

 
At 20:05, Anonymous Anonüümne said...

Vanemtoimetaja Pulleritsu kirjutised on jäänud vähesteks, mis väärivad suurimas päevalehes lugemist. Nende lugemisel kaasneb ebameeldiv aspekt - samal ajal panustan muidu andetute ja vasakliberaalide palgafondi. Peremees võiks kaaluda Substacki või Patreoni sisu loomist, nii saaks toetada meistrit otse.

 
At 21:38, Anonymous Anonüümne said...

Vaderi juhtum näitab, kui tobe ja ohtlik on tõsises spordis suhtumine "naudime" hetke, olukorda, võistlust. Nautis liidrina 2 korda maokat ja särgi võttis seljast mees, kes jäi Picon Blancol kolmandaks. Nautimise juttu kõnelesid olümpial 3 kümpimeest. Nautimise tulemus oli nõrgad punktitulemused (rohkem kui kahesajased pakid isiklikele rekorditele) ning tagasihoidlikud kohad protokollis. Kui naudid, siis naudi, kui võistled, siis võistle.

 
At 23:01, Anonymous Anonüümne said...

Räägi mida tahad, aga kui kogu punt on enne lõppu laialt üle tee sellisel kiirusel tihedalt koos, siis on lihtsalt õnne vaja.

 
At 23:04, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, tegelikult küll, panna on vaja.
Spordis tuleb võidelda, nautimisega pole seal kusagile jõuda.

 
At 23:18, Anonymous Anonüümne said...

Pajud jäid sinna külakuhja kinni, aga paistis Vaderi sats sai täislöögi, nende mehi oli seal maas rohkem, mõni ka korralikuma põrutusega. Kokkuvõtte mehi jäi samuti, nt Bardet, kes veeres lõpuks üle lõpujoone üsna lapitult. Roglic, Ellisonde pääsesid. Kas olid õiges kohas või aitas tiim neid käbedalt sadulasse tagasi. Suur hulk kukkumisse takerdunud mehi ju oodati järgi. Vader jäi kui mäksa molu rattaabi ootama, endale ta suurt häda ei tenud. Eilne kukkumine oli veel arusaamatum, ainus, kes grupi keskosa lainetuses selili lendas, oli tema. Õnne peab ka olema.

 
At 23:24, Anonymous Anonüümne said...

Alustuseks Taaramäe üllatas mind jälle korralikult kui Elisondele ja McNultyle ära tegi ja liidrisärgi võttis.
Kuid siis kaks päeva järjest maoli panna?
Miks see nii on et tugevamad purjetavad tõsiste kukkumiste ja jamadeta suurtuuridelt läbi? Roglic istub rahulikult 5sec. liidrist maas. Touril Pogacar kasvatas koguaeg edu kui enamus konkurente asfaldile oma nahka nühkisid. Armstrong purjetas 7 aastat touril jutti (v.a. rumal 2003 tuulevarju nooliv lenksu takerdus kukkumine)..samal ajal Beloki (kukkus nii et täismeest tast enam ei saanudki)..Hamilton murdis rangluu..Ullrich lendas üle lenksu 2004. ja lohises vihmas 2003. Tegu pole rattavalitsemis oskusega.


Huu

 
At 18:46, Anonymous Anonüümne said...

Kas meie Vaderit saboteeriti kaks päeva järjest?
Liidrisärgi äravõtmiseks korraldati külakuhi?

 
At 18:53, Anonymous Anonüümne said...

Täpiline jän selga.

 
At 19:37, Anonymous Anonüümne said...

Mummulise kaitsmiseks oli vaja ainult üle lõpujoone tulla. 3. kategooria mäevõit annab 3 punga, Reinul oli 10 p, vaid Elissonde oleks saanud samale pulgale mäe arvestuses tulla (7p), see oleks tähendanud etapi võitmist ja punase edasikandmist. Tõsi, arvestades eelmisi etappe, on finišisse jõudmine tubli tegu.
Mummulise särgi rebimiseks läheb homme, kaks 1. kategooria mäge, 2 2. kat mäge ja 2 3. kat mäge. Punktid nende eest leiab siit (pdf-formaadis doki 8. lehelt): https://www.lavuelta.es/en/the-race/sporting-stakes
Kas Roglic läheb homme oma teed, nagu Podgacar TdF-il?

 
At 19:38, Anonymous Anonüümne said...

Mõistlik mõtisklus.
https://www.eurosport.co.uk/cycling/vuelta-a-espana/2021/la-vuelta-cycling-what-were-they-playing-at-smith-slams-team-for-not-helping-leader-rein-taaramae_sto8496105/story.shtml

 

Postita kommentaar

<< Esileht