reede, august 13, 2021

Pullerits: Kuidas kaitseme oma kodumaad ja saame tagasi järve, mille USA kompanii andis ära Venemaale?

Mehed, sel ajal kui te vaidlete siin minu blogi kommentaariumis tühja, kas süüdi on vaktsiini pooldajad või vastased – ja selle lahingu võidavad lõpuks nagunii vaktsiini pooldajad, sest neil on võim, jõud ja õigus –, toimuvad meile palju olulisemad lahingud, kus tulevikus võib ka sportlikke mehi hirmsasti vaja minna, meist esialgu veel veidi kaugemal, ent pole põhjust arvata, et meie piirile need heitlused ei jõua. Seepärast käisingi inspekteerimas, kuidas edeneb Kagu-Eestis meie piiri tugevdamine vastu Venemaad.

Sest koroonat ei peata miski, aga migrante – neid suudab loodetavasti pidada tugev ja jõuline piir. Mõistagi mehitatud piir.

Ma ei hakka siin ümber jutustama seda, mida oma silmaga nägin. Seda saate kõik lugeda üksikasjalikult Postimehest.

Mulle tegi igatahes suurt heameelt, et viivitustara peale tuleb mitte okastraat, vaid lõiketraat. Ai, see on ränk! Ränk sissetungijate vastu. Selle kohta kirjutan oma reportaažis nii:

«Lõiketraat on halastamatu. Vähe sellest, et sinna on tihedalt kinnitatud lõiketerad, mis jätavad  puuoksale isegi mõõduka puudutuse järel mitme millimeetri sügavuse soone. Piirivalvurid seletavad, et kui lõiketraati tangidega lõhkuma minna, lendab katki kaksatud ja pinge alt vabanenud traat ettearvamatus suunas. Vastik mõeldagi, kui see silma lähedusse sööstab.»

Tahtsin levitada oma lugu Postimehes ka rahvusvaheliselt, panna selle kirjelduseks ja migrantide heidutamiseks järgmise lause:

«Let the world know that Estonia is taking the protection of its border with Russia seriously to prevent the influx of migrants by erecting a fence with ruthless and deadly cutting wire.»

Aga ei pannud. Mis toob mind ja viib teid selleni, miks vihata Ameerika suuri sotsiaalmeediaplatvorme ja -kompaniisid.

Hiljuti tegin ühe sõnavõtu, kus ütlesin eesti keeles, et Valgevenest Leetu tungivate migrantide vastu tuleb olla halastamatu ja nad igal juhul tagasi lüüa. Umbes tunni pärast tuli suurelt Ameerika kompaniilt teade, et nad on selle sõnavõtu eemaldanud kui viha külvava ja mind hoiatanud, et ma rohkem nii ei teeks. Kui ma selle siin ülal toodud ingliskeelse lause välja paiskaksin, siis saaksin suure tõenäosusega disklafi. Mis ei ole kuidagi kasulik, sest siis oleks üks kanal, kus saab kõiksugu sõnumeid levitada, täiesti ära lõigatud.

Küllap saate nüüd aru, miks ma neid Ameerika suuri kompaniisid ei salli: kes on andnud neile õiguse mu sõnavõtte tsenseerida ja minu sõnavabadust piirata? Seda esiteks. Ja teiseks, mäletate, kuidas seda tüüpi kompaniid varem kuulutasid, et ei, nemad ei vastuta jäetud sõnumite sisu eest, nemad on ainult platvorm? Nüüdseks on nad oma suhtumist 180 kraadi muutnud. Kus on nende järjepidevus ja loogika?

Aga ei ole need suurkompaniid ise veatud ja süütud. Siin on oluline fakt selle kinnituseks: Google rikub räigelt Eesti piiri

Google’is töötavad kas rumalad või pahatahtlikud Eesti riigi vaenlased, sest miks muidu on Google kandnud Kriiva järve (pildil paremal) Kagu-Eestis kogu täiega Venemaa alale, kuigi suurem osa järvest (see osa, mis pildil jääb pontoonteest vasakule) kuulub meile, Eestile! Vaadake siin lingitud Google'i kaarti! 

Nüüd mind huvitab väga, kas see Ameerika suurfirma, antud juhul Google, mille sarnased teised firmad on nii varmad sind sotsiaalmeedias karistama, sh blokeerima, on sama varmas ka oma viga tunnistama ja seda parandama. Info selle vea kohta peaks neil olema juba täna, reede hommikust saadik olema.

Kas teeme pakkumised, mehed, kui palju aega kulub, kuni Google oma Eesti riigi terviklikkust ja puutumatust tugevasti rikkuva ja riivava vea parandab? Ma pakun, et selle nädala jooksul küll mitte.

Foto 1: Hoiatusmärk eesti, vene ja inglise keeles tekstiga «Seis. Eesti riigipiir». Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 2: Lõiketraadiga viivitusaed ehk piiritara Eesti riigipiiril vastu Venemaad. Tara ees kulgeb patrulltee. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 3: Lõiketraat ootamas viivitustarale paigaldamist. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 4: Lõiketraat viivitustaral. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Fotod 5 ja 6: Betoonpontoonidest patrulltee üle soo Eesti ja Venemaa piiril. Fotode autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 7: Piirivalvurid Paavo Mikson (paremal) ja Andres Kongo pontoonidest patrullteel üle Kriiva järve, mida Google’i kaardirakendus näitab ekslikult kuuluvat täiega Venemaale. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 8: Piirivalvur Andres Kongo jälgimas Eesti ja Venemaa piiri Vanigõjärve kaldal. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

67 Kommentaarid:

At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

Google kaardid ongi vigased. Neid parandatakse ainult siis kui sponsor nõuab. Tehismõistus või inimlik üldistus on asja taga. Laias mastaabis on oluline fakt, et kuskil on kontrolljoon. Täpsem info selgub alles kohapeal. Sama targad on ka tehismõistusega autod. Uberi oma ajas USAs alla teed ületava rattaga jalakäija. Süsteemi viga. Andurid ei suutnud reageerida kuna põõsad takistasid olukorra analüüsi. Programm tembeldas jalakäija ohutuks veaks. Lihtsalt inseneride jäme olukorra lihtsustamine programmi loomisel. Isejuhtivad autod pidid asendama inimesi ja olema kõigi autode standarvarustuses juba 2010... Vene ajal elanud teavad, et see on lihtsalt suur vale millega üritatakse masse panema tegema seda mida kewgi vabatahtlikult ise ei teeks aga kui kõik karjuvad uraaa siis ikka karjud kaasa kasvõi Pavlovi refleksina alalhoiu instinktist lähtuvalt. Pikk jutt aga Googli kaardist on vaatamata puudustele palju kasu kui kasutajal ajud kaasa mõtlevad. 5 aastat tagasi pääsesin napilt läbi tänavast kus peeglite ja seinte vahele jäid kitsamas koha loetud sentimeetrid. Tagasi oli veel raskem minna kui pilust läbi pressida. No ikka juhtub. Käid ja mõõdad ja hindad kui jääd probleemi avastamisel hiljaks. Üks leedukas kündis rekkaga meil suusaradu, kuna Google map juhendas nii. Vette sõitnud masinatest parem ei räägi. Lillepis on ratturitele ja jalakäijatele Googli järgi tunnel tee ületamiseks. Tegelikult on aga mudase veega tiik mille põhja ei ole ka selge ilmaga näha. Noh heal juhul täpsustab sellist inffi waze. Võib-olla mõne kuu pärast saab Kõlvartivalitsus ka selle probleemi Googli kaardile püsivalt paika panna. Ootame, vaatame. Elame tõeta maailmas kus lolle lambaid pügatakse ja kotitakse. Paremat süsteemi keegi ei taha ka teha. Valitsejad on niigi õndsad.

 
At 21:52, Anonymous Anonüümne said...

No see Google viga on ju virtuaalne viga kui tohib öelda. Pigem on probleem selles mis on ka Leedus akuutne - saab väga lihtsalt piiri ületada. 30 aastaga pole suudetud teha piiri meitel selliseks mis peletaks juba kaugelt selle ületamise soovi. Me oleme ju teiste Balti riikidega tsoonis mis jagab selle maanurga poliitiliselt ja majanduslikult selgepiiriliseks erisuseks. Selle kaitsmiseks oleks pidanud tegema pidevalt investeeringuid aga nüüd nutame ,et piir ei pea. Praegusel juhul just lõunanaabrid. No öelge mis kasu on rehitsetud mõne meetrisest maaribast kui minigi migrant on sealt üle läinud suvalisel ajal. Okastraat , hundikoerad ja tulirelvaden reaalne kasutmine hoiavad piiri kontrolli all. Otsigu hr. Padre need piirivalvurid üles kes vene ajal piiri valvasid relvadega ja uurigu kuidas tegutseti omavoliliste piiriületajatega. Kõik head oskused ja praktikad vajuvad miskipärast unustusehõlma...

 
At 23:33, Anonymous Priit Pullerits said...

Google ei paiguta Kriiva järve ainult oma väärakal kaardil Venemaale, vaid teatab ka tekstiosas, et Kriiva järv on Russia oma. Lööge Google otsingusse Kriiva järv sisse ja näete ise. Pole see midagi ainult kaardi aps.

 
At 00:08, Anonymous Anonüümne said...

Ärge nutke, Pedetsi jõe luhtadelt on Google Venemaale kõva tünga teinud. Venelased on aga suuremeelsed ja ei õienda sellise jänkide kräpi pärast. Näha ju, et Googli piiri on joonistanud tasuta praktikant, kellel oli vaja multitaskingut teha ja kärmelt pittu põrutada. Ei ole hoolinud need tüübid piirist. Jänkistanist vaadates on viga maakera kumeruse taga peidus ja neist kauguse ning meetrite suhe on marginaalne promill. Ei suvatse ükski ameeriklane eesti keele vigu arvutis parandama hakata, neil on täiesti savi kui odav keskkooliplika on neid termineid kiirkorras alamakstuna teinud. Nemad maksid ja said ilmselt kuskilt Eesti tõlkebüroost miski töö, omanik toppis omal kukrud raha täis ja täpsus ei huvita ei siinset kaval-Antsu ega jänkisid.

 
At 06:29, Anonymous Priit Pullerits said...

Nii küllap on, 00:08, et ameeriklasi ei huvita. Aga katsuge te nt selles Suhkrumäe FBs kuskil kellegi sõnavõtu peale sabas kirjutada, et käigu migrandid p**se ja kobigu tuldud teed tagasi, kui ameeriklastel on kohe huvi laes, mida siin kauges maanurgas arvate, pole ka eesti keel neile enam mingiks takistuseks ja hetkega saabub ingliskeelne hoiatus. Nii on! Kui ei usu, eks proovige järele! Ja apelleerida ei ole teil kusagile.
Loodetavasti nüüd mõistate, miks ma neid Ränioru kompaniisid ja nende juhte mitte üks raas ei salli ega seedi. Nende maailmanägemine on lihtsalt niivõrd pekkis.

 
At 07:42, Anonymous Anonüümne said...

Need kaks teemat pole seotud. Esimene on piiri üksikasjad mida on kindlasti tuhandeid kogu maailmas mida google pole aega oodata täpsustamist ja teine üldine ideoloogia kallak. See pole nende kompaniide isiklik maailmanägemine vaid nad on sunnitud järgima.

 
At 09:50, Anonymous Anonüümne said...

Priit Nostradamuse ennustuse järgi hävitab võimas maavärin see aasta california maatasa.Tore oleks kui see teostuks,Päris suur hunnik saasta saaks korraga mullaks.Muide Nostradamus ennustas aastase täpsusega ülemaailmse viiruse puhangu.Millega veel täppi pani et tehisintellekt saavutab see aasta iseseisvuse ja kaalukauss läheb nüüd sinna poole.Elon Musk kinnitas seda hiljaaegu ,et selles osas game over.Vot sellise täpsusega pani see apteeker 500 aastat tagasi.

 
At 10:15, Blogger Priit Pullerits said...

Panin kell 10:11 FBsse sellise sõnumi oma tänase Postimehe piiriloo saateks:

Let's spread the word and let the world know that Estonia is taking the protection of its southeastern border with Russia very seriously to prevent the influx of migrants by erecting a fence with ruthless cutting wire and all sorts on technical devices.

Näis, siis, kui kaua see püsib ja kas järgnevad ka ülereageeringud.

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

Sa Priit tõesti ei tea siis, et räniorus pole ühtegi suurt tehnofirmat, mis ei alluks ameerika eriteenistuste jõuga võetud õigusele olla nende tehnoloogias sees kohustuslikult nagu vanasti oli partorg ülikoolides. Need firmad on eriteenistuste käepikendus. Kasvõi selleks, et vältida venelaste poolt ameeriklastele nö oma jope pukki panemist presidendiks. Täiesti mõistetav teema eriti väikeriigis kus kakeldakse presidendi nime pärast pikalt ja visalt. Need tehnikaplatvormid on nagu lauluväljakud kus tehakse lauldes laipadeta revolutsiooni. Selge ju, et laval ei tohi olla vale suunaga juttu. Lammaste juhtimiseks peab jutt reljeefselt toetama peavoolu või olema neutraalne. Kõhklustel peavoolu suhtes ei ole neil platvormidel kohta. Peavoolu määravad aga eriteenistused.

 
At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

Kui üks erafirma kipub väga pinda käima, siis võib teise vastu välja vahetada, kui lihtsat lahendust otsida. Kas olete mõelnud Telegram kanali, VKontakte või koguni TikToki peale? Mõnede arvates ajakirjanik Assange kasutas Telegrami. Seal saab vabamalt teatud teemadel oma mõtteid avaldada, aga USA sanktsioonidest ei pruugi ka see päästa. Päris riskivaba ei ole miski.
Valeinfot pakuvad ka teised soliidsed firmad. Soovid kasutada oma blogis Kangerti fotot, saad mingi toreadoori pildi. Ja mis siis sellest?

 
At 14:41, Anonymous Anonüümne said...

Oh jah, kas mõni lammas tõesti arvab, et Google ise neid kaarte koostab ? Siin üks pildike meie regio kaardilt https://imgur.com/yphTonm , paneb keegi seda halli joont tähele ? Ja ei, see hall joon ei ole sõidutee ega metsarada. Võite kolm korda arvata, mida see hall joon tähendab, ja miks ta just sealt jookseb. Seega Priit, järgmine kord hoia oma pudrumulk kinni, enne kui fakte kontrollinud pole.

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

Teksti kammib üle robot mis teeb seda pealiskaudselt. Semiootilist arusaamist nõudvad tekstid kitutakse edasi kohalike asjameeste poolt. Pullerits kui ise sündikaadi mees pole nende hammaste vahel kinni sestap tema julge profundiga pole muret, las vedeleb who keers?

 
At 15:31, Blogger Priit Pullerits said...

Ja millist fakti. 14:41, ma kontrollinud pole? Ma esitasin kõik tõendid, et Google on meie Kriiva järve andnud Venemaale.

Te ise pidage oma pudrumulk kinni! Teiesugusele lahmijale ja "tarkpeale" siin veel kord minu tõendid:

https://www.google.com/maps/place/Kriiva+j%C3%A4rv/@57.5982718,27.3554329,17z/data=!3m1!4b1!4m5!3m4!1s0x46ea89fa35b5d12d:0x1ddf0c0984f2c072!8m2!3d57.5983012!4d27.3573357

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

1441 su jooneke on piirivalvurite kitserada, enamuses raskesti nähtav isegi ortofotolt. Parema resoga fotol on see kenasti nähtav. See, et mõni loll kitseraja järgi Googli piiri joonistab pole õnneks meie mure. Riik võiks aga küll erafirmale avaliku märgukirja teha. Võib-olla EL jõu abil saame ka kontrolljoone paika. Samas kontrolljoon pole piir. See on lihtsalt kokkulepitud joon.

 
At 18:57, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Mis tähtsust on mingil järvel ja piiril, kui pole enam riikigi? Riik, kus tallatakse jalgealla põhiseadus ja mille valitsus ei teeni mitte rahvast, vaid tegeleb võõraste isandate tallalakkumisega, pole riik. Maailmas kus probleemiks pole mitte pandeemia vaid pandeemia poolt põhjustatud paanika ja surmahirm, võib ainult väike rumal poisike hoobelda ja unistada mingisusgust võidust. Mida te siis võidate? Võidate õiguse suukorvi kanda ,regulaarseilt vastu võtta teid juhmistavaid süste ja sitsida ja haukuda , siis kui lubatakse või kästakse. See on see maailm, mille eest Pullerits ja tema “haritud “ kaasvõitlejad hea seisavad

 
At 19:08, Anonymous Anonüümne said...

Hahaaaa super! Näe Kägu paneb litaka, pole enam riikigi homode ja pagulaste paradiis kus suvalised prääksuvad psühholoogid seletavad keda vangi panna ja keda mitte.
https://www.err.ee/1608306918/psuhholoog-piirangud-aitavad-kallutada-kohklejaid-vaktsineerimisele/

 
At 19:48, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Tundub veider, et niipalju kõrgharidusega inimesi, peab ennast viimasel ajal üleval nagu kari paavianeid. Nad lasevad ennast tüssata labaste võtetega ja loobuvad oma põhimõtetetest ja konstitutsioonilistest õigustest paljalt mingi kaubanduskeskuse kinkekaardi eest .Lisaks parastavad ja irvitavad nad vulgaarselt tervete ja normaalsete inimeste üle, tunnevad siirast rõõmu , et viimaseid nüüd igat moodi represseeritakse ja kiusatakse. Igasugused ajaloolased, psühholoogid, ajakirjanikud jne võtavad sõna, nagu nad oleksid pigem õppinud meditsiini, mitte ajaugu ja ajakirjandust jne. Mingil seletamatul põhjusel arvavad paljud, et kui nad on spetsialistid ühel elualal, siis on seda automaatselt kõiges. Tegelik elu näitab kul kahjuks seda, et tihti on hoopis ilma hariduseta inimesed elulistes ajades hoopis mitmekülgsemad ja hakkajamad. Nende majanduslik seis on parem, nad on palju laiema silmaringiga ja mitmekülgsemad. Saavad hakkama enamvähem kõigi töödega jne ( näiteks jalgrattale keti peale ja suusad määritud). Põhjus, miks paljud kõrgharitud inimesed on nii saamatud ja eluvõõrad ,võib peituda selles, et tegelikult ei õpetata kõrgkoolis mõtlema, vaid lihtsalt käsku täitma. Selleks, et seal edukas olla tuleb lihtsalt pähe õppida kõike seda, mis keegi arukam, loovam ja nupukam on valmis mõelnud ja kirja pannud. Kõrgkool õpetab automaatselt kummardama kõiki neid, kes on nn. üldtunnustatud autoriteedid . Selline ilma iseseisva mõtlemisvõimeta kõrgkooli läbi punnitanud inimne on reeglina võrdlemisi nüri ja tähtsale ametipositsioonile paigutatuna on ta tõeliseks nuhtluseks andekatele ja loovatele inimestele ,kelle arvamus erineb kardinaalselt nende nn. autoriteetide arvamusest. Paraku on tegelikult inimkonna ajaloos sensatsioonilisi uuendusi teinud just need inimesed, kes on vilistanud autoriteetide arvamusele ja eiranud igasuguseid üldlevinud kivinenud dogmasid. Kaasaegselt väljendusdes uhuuinimesed, ehk lamemaalased.

 
At 20:24, Anonymous Anonüümne said...

Kägu, pagan, oled sa kursis palju on jänkidel ja venelastel pandora laborites vigureid peidus lamemaaliste ja uhuuinimeste tarbeks. Kui sa ei tea seda, siis ongi parem kui need tallalakkujad oma kohtadel toimetavad. Nad vähemalt on asehalduritena mingi kilp pandorakasti sisu liigse tarvitamise vastu.

 
At 20:36, Anonymous Anonüümne said...

Eestlane olla on uhke ja hää
https://www.youtube.com/watch?v=TlzSpmRTFA4

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

Õige Kägu

 
At 21:38, Anonymous Anonüümne said...

Kägu leidis nüüd uued vaenlased - haritlased,kes ei lase andekatel hariduseta inimestel areneda. Äkki oskad nimetada ka mõne hariduseta inimese, kes oleks maailma teadust, majandust ja üldse elu kuidagi suutnud arendada?

 
At 22:18, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Maa-ilm on pöördunud kui Körtpärtli särk.
Sotsid ja Reformierakond on unustanud kõik eilsed seisukohad.
Ansip esineb kui viimane paremäärmuslane.
Milline vaadete pöördumine - NLKP, Euroopa Komisjon ja lõpuks Orbani verevelleks maanduda.
Mikser)!) sekundeerib talle ja - ei ole üle-euroopaliste solidaarsuskvootide kehtestamises üldse mitte optimistlik.
Mis lahti, härrased?
Te kardate.
Aga tore, et õhtuks kõik endas eestlase üles olete leidnud.
https://vikerraadio.err.ee/1608294453/vikerraadio-paides-euroopa-parlamendi-liikmete-debatt?fbclid=IwAR2ua73FlKVjCFbC5QmXsnjT2s6EhHqHeWPiMpo4RrV7r801wHdrfpXIQCA

 
At 22:22, Blogger Priit Pullerits said...

Jaaa, ilma hariduseta inimesed, need on need kõige targemad. Muidugi! Neid ei kammitse mingid valmisteadmised, nemad on loomingulised, mõtlevad ise oma teadmised välja. Seda on, jah, viimasel poolel aastal näha ja kuulda olnud, kuidas nemad on nood kõikse nutikamad ja elutervemad, targemad kui kõik maailma teadlased kokku.

 
At 22:31, Anonymous Anonüümne said...

21:38 tead, Kägu räägib pseudoharitlastest, nagu neid Tartu ja teiste ülikoolide humanitaarsed teaduskonnad täis on. Nagu sealt mingid psühhologid (Andero Uusberg) ja mõtteloo prohvessorid on järsku viroloogia spetsideks ümber profileerinud. Ise pole nad mikroskoopi rohkem kui algkoolis näinud. Ansip ja kompanii on tavalised kukk konservatiivid, internetist võib vaadata cuck conservatism, ka raamatuid on. Nasp

 
At 22:54, Anonymous Anonüümne said...

Pole mõtet punnitada, 22:31, sa ja Kägu ei pea lugu ka füüsikutest, matemaatikutest, keemikutest. Mitmendas klassis ise pähetuupimise rajalt maha tulid ning loovalt oma peaga mõtlema hakkasid?

 
At 23:03, Anonymous Anonüümne said...

Loomulikult on teadlasel ja teadlasel suur vahe. Pulleritsu viimanes postituses on küll tunda irooniat, aga kui võtta ükskõik mis valdkond peale ajakirjanduse, siis tuleb tunnistada, et ta on enamuses asjades keskmisest põhiharidusega inimsest võhiklikum ja mingisugusest tehniliselt taibust või käelisest osavusest pole mõttet üldse rääkidagi. Mis puudutab seda viimast poolt aastat jne. näilist tarkust, siis saame mõne aasta pärast näha, kes oli tegelikult targem ja rohkem uhhuu. Praegu on vara vehkida ja kekutada. Ma muidugi mõistan, et on üsna palju vaxitud inimesi, kes juba mõistavad ( Pullerits ilmselt veel mitte, sest tal on pikad juhtmed), et on tõmmanud lühikese kõrre ja kotivad vaximata inimesi puhtast kadedusest. Teeb ju meele mõruks, kui mingi krdi vaximata uhhuu, kes ei pese käsi, ei kanna maski ja on terve ja priske, samas kui sinul, kes sa nagu lammas liimile läksid ja omale solki sisse lasid süstida, kõiksugu tervise hädad välja löövad ja kõigele lõpetuseks veel koroona ka saad.

 
At 23:09, Anonymous Anonüümne said...

22:54 kust sa võtad et Kägu füüsikutest lugu ei pea? Kuigi paljud füüsikud on kommud nagu näiteks Aaviskoo kes ttü murjameid täis tõmbas. Ära liimi oma fantaasiaid teiste kaela, sellise närutamise eest saab kolakat

 
At 23:18, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

22:54 Kägu peab kusjuures väga lugu füüsikutest, matemaatikutest ja isegi keemikutest. Need on konkreested ja üheselt mõistavad asjad. Need on valdkonnad kus ei piisa mingi lugulaulukese pähe õppimisest ja selle ette vuristamisest. Kägu peab isegi ajaloolasest, kes jääb oma liistude juurde ja kellel oidu mitte rumalusi rääkida teemadel, mida ta ei valda. Ajakirjanikest on tänapäeval raske lugu pidada, sest isegi keskmisel prostituudil on rohkem selgroogu ja objektiivust, kui peavoolu meedias sõna võtvatel ajakirjanikel. Samas mis teha kui oled sellise ameti valinud ja midagi muud ei oska. Siis tuleb laulda selle laulu, kelle leiba sa sööd. Inimesed kellel on mingisugunegi eneseväärikus ja selgroog, on näiteks postimehe sugustest ajalehtedest lihtsalt lahkunud. Võibolla on nende hinnang selle lehe tegemise köögi poole kohta liiga emotsioonidest mõjutatud, aga samas, kui lugeda mis stta selles lehes kirjutatakse, siis tuleb uskuda ja nõustuda.

 
At 23:24, Blogger Priit Pullerits said...

Põhiõigustest, millest Kägu ja tema jüngrid ei väsi ketramast.
Vaadake, siis kehtib selline paralleel: võtke Locke´i tõekspidamise rahvapärane sõnastus: minu vabadus rusikaga vehkida lõpeb seal, kus algab teise inimese nina. Mis tähendab, kui pikajuhtmelised aru ei saa, et vaktsiinivastaste vabadus teha, mis nad tahavad, lõpeb seal, kus algab teise mehe nina. Ja kui ikka veel keegi aru ei saa, siis olgu puust ja punaseks: kellegi väidetavad põhiõigused lõpevad täpselt seal, kus ta muutub teistele inimestele, kes lähtuvad ühiskondlikust ühishuvest, haiguse kandja ja levitajana ohtlikuks.
Vaktsiinivastaste lõputu minakesksus, millest kirjutas hiljuti ERRis ka Raul Rebane, hakkab juba üle viskama.

 
At 23:29, Blogger Priit Pullerits said...

Hmm, ma saan 23:18-st aru nii, et Kägu-sugused on Postimehe lugemisest loobunud, aga juba järgmises lauses teab ta väga veenvalt väita, et seal kirjutatakse s*tta. Kust see teadmine, kui eneseväärikuse ja selgrooga inimesed, nagu Kägu end selliseks ka ilmselgelt peab (seda on ta postuleerinud ühel või teisel viisil siin nädalate kaupa, tülgastuseni), on Postimehe sugusest lehest lahkunud?
Rohkem pole siin selliste inimeste mõttemaailma ja suhtumise kohta idagi öelda. Sellega, mis 23:18 lõpus ütles, on kõik nende kohta öeldud. Nimelt, nende lähenemine: ma ei tea juba ammu, mida üks või teine kuskil teeb, aga ma tean kindlalt, et see on puhas s*tt.
Kõva, ülikõva!

 
At 23:36, Anonymous Anonüümne said...

On tõesti puhas sitt. Tüdruk tahab #metoo abil oma raamatut müüa. Vastik ja alatu.
https://sobranna.postimees.ee/7314851/kirjanik-pamela-maran-mind-peaaegu-vagistati-intervjuu-kaigus

 
At 23:43, Anonymous Anonüümne said...

23:18 see vabadus kehtib ka vastupidi. Vaktsiinivastased ei taha "midagi teha". Vaktsiinivastased tahavad et neid ei rünnataks ega süstitaks. Misasi on "ühiskondlik ühishuvi"? Natuke aega tagasi oli selleks kommunism. Enne kui pole ära tõestatud see ühishuvi peaks moka maas hoidma. Eriti Rebase sugused ideoloogiapõllu komissarid.

 
At 23:44, Anonymous Anonüümne said...

Eelnev oli to 23:24

 
At 23:56, Anonymous Anonüümne said...

Hämmastav kuidas mõned mehed ei väsi seda vaktsineerimise juttu siin ketramast. Kõik on juba ammu kursis kes on ja kes mitte süstitud. EI pea lugema ju kellegi pro ja contra artikleid vaktsiini teemal- olgu ta professor või tavakodanik. Elage oma tõeksidamiste järgi - pole vaja olla siin blogis oma tõe evangelist. Lugege parem Padre kirjutisi ja arutagem seda maailma.

 
At 00:03, Anonymous Anonüümne said...

To 19:48 - Nende majanduslik seis on parem - , paluks siia siis ka mingit statistikat või uuringut selle väite kinntuseks.

 
At 00:18, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Vaktsineeritud inimestele on tekkinud huvitav komme lugeda minu jutust välja sõnu mida ma pole kirjutanud. Ilmselt on see taas üks mingi tülikas kõrvalnäht. Selleks et võtta mingis küsimuses seisukoht, tuleb aegajalt tutvuda erinevate allikate maailmakäsitlusega. Minu kadunud isa ütles alati, et selleks, et piiblit kritiseerida, tuleks see vähemasti läbi lugeda. Ma ei mõista, millele tuginevad inimesed, kes ülistavad testimisjärgus olevat vaktsiini, millele ei anna mingit garantiid , et tootja, ei riik, ega isegi vanajumal mitte. Tootja vabastab ennast enne vakstiini turule laskmist üldse vastutusest. Sellise vakstiini tarbimine ja selle imetegevatesse omadustesse uskumine on seadulik ja lubatud. EV Põhiseaduses nimetatud paragrahv 12 tagab kõigile kodanikele ja riigis viibijatele usuvabaduse. Inimesel on õigus ka kõikvõimalikele foobiatele, aga kust võtab üks terve mõistusega natukenegi koolis käinud inimolend endale õiguse ja ülbuse nõuda ka oma kaaskodanikelt inimkatsetel osalemist, jääb paraku arusaamatuks. Oma foobiatega tuleb ikka ise hakkama saada. Kui on raskusi, siis äkki mõni psühholoog aitab ( kas või seesama , keda mainis 19:08). Keegi võiks vaktsieeritud inimestele ometi selgitada, milleks neile need süstid tehti ja et nad on nüüd peaks nad teoreetiliselt selle haiguse vastu kaitstud olema .See tähendab, et ei pea enam kartma ja võiks rahuneda. Näiteks kui teil on nohu siis te ju ometi ei nõua, et kõik inimesed teie lähikonnas peavad hakkama sudafedi kasutama vaid täiesti piisab kui teie seda teete ( kas see löga teid ka aitab ja raviprotsessi kiirendab see on iseasi)? Või nõuate? Kuidas küll ometi mõni oinas kuidagi aru ei saa, et on olemas inimesi, kes pole juba kümmneid aastaid ühtegi ravimit vajanud ja kasutanud ja ülim egoism ja minakeskne on hoopis neilt selle nõudmine, sest mis saab olla sellest veel egoistlikum ja minakesksem, kui nõuda kaaskodanikelt ravimi manustamist, sellepärast, et teie olete haige või lihtsalt kardate terve olla? See lollakas vaxxerite hoolivus jutt ja vastutus jutt hakkab ausõna juba üle viskama. Isegi massimigratsiooni ja homoabielude pooldajate jutus oli rohkem tegelikku hoolivust ja loogikat.

 
At 00:20, Anonymous Anonüümne said...

to 23:56 Loe parem ise Padre kirjutist ja tema ärplemist, kuidas vaxxerid võidavad jne. Täiesti teemakohased ja õigustatud kommentaarid

 
At 00:27, Anonymous Anonüümne said...

Tore Kägu, aga kes neid solgi- ja mürgivaktsiine siis valmis treivad? Ega ometi ajakirjanikud?

 
At 00:38, Anonymous Anonüümne said...

Kui kasutada Priit Pulleritsu loogikat, siis võib politseiuurija talle iga kell ligi astuda ja süüdistada teda kõikvõimalikes vargustes, vägistamistes ja röövimistes. Kui Pullerits ei suuda veenvalt töestada, et tema vähemalt mõneski neist süüdi ei olnud. Kui tal puuduvad usaldusväärsed tunnistajad, ta ei tea täpselt, kus ta mõne neist toimunud kuritegudest ajal viibis jne, siis tuleb ta kui ohtlik inimene igaks juhuks ühiskonnast eraldada. Täpselt samasuguse loogika alusel kotitakse ju neid nn antivaxxereid. Täiesti absurdne, et antivaxxer peab iga natukese aja tagant tõestma, et ta ei ole pätt varas ja kaabakas, samas kui kasutades ametlikku statistikat ( tegelikus on muidugi muidugi palju nutusem) haigestub ca iga kümnes vaxxer ikka covidisse? Enim vaktsineeritud riikides on see ametlik näitaja kõrgem ja sellel on olemas selgitus, miks see nii on. Põhjus lihtne suur osa vaxxerite haigestumisi eestis lihtsalt ametlikku statistikasse ei jõua, sest hetkel on iga vahend on hea, et süstlanõel leiaks taas uue ohvri ja igasugune antireklaam on kurjast ja keelatud.

 
At 00:43, Anonymous Anonüümne said...

0:27 Te ei usu ometi tõsiselt, et ajakirjanikud vaktsiine teevad? Neid teevad ikka suured farmaatsia hiiud, keda tuleb aina turule juurde, sest see äri on hetkel muinasjutuliselt tulus. Internetist on leiatavad tuntumatute firmade kasumid. Vaevalt te üldse nii suuri numbreid tunnete, millistega need firmad oma kasumeid väljendavad

 
At 00:56, Anonymous Anonüümne said...

Kui antivaxxerid viibivad rohkem looduses ja piirduvad Eestis puhkamisega, nagu on soovitanud meie valitsus ( üks vähestest üsna mõistlikest soovitustest selles valdkonnas), siis vaxxerid kujutavad ette, et neile on nüüd kõik lubatud, muutuvad ülemeelikuks ja ronivad igalepoole. Haigestuvad välismaal ja tassivad erinavaid haigustüvesid riiki. Keegi neid ei kontrolli ja ei testi ka, sest nemad on ju vaktsineeritud. Nii nad siis käivad ja tassivad neid haigusi mööda riiki laiali. Patuoinad tehakse antivaxxeritest, ja Pullerits klähvib vale ukse taga. ( mida ta muidugi teab, aga omasuguste peale ei tohi ju häält tõsta.)

 
At 09:23, Blogger Priit Pullerits said...

Oeh, Kägu, Kägu...

"Selleks et võtta mingis küsimuses seisukoht, tuleb aegajalt tutvuda erinevate allikate maailmakäsitlusega." - Teie sõnavõttudest paistab selgelt läbi, et olete tutvunud ainult ühe poole allikatega, liiati küsitavate allikatega, sest teaduslikud allikad enamasti väidavad teie tõstatatud küsimustes hoopis midagi muud, kui teie.

"Minu kadunud isa ütles alati, et selleks, et piiblit kritiseerida, tuleks see vähemasti läbi lugeda." Kritiseerite pidevalt vaktsiine, aga kui palju vaktsiini teemal eelretsenseeritud teadusajakirjade artikleid olete te lugenud võrreldes kõige muu kraamiga, mis te netist kätte saate ja oma peaga välja mõtlete?

"Põhiseaduses nimetatud paragrahv 12 tagab kõigile kodanikele ja riigis viibijatele usuvabaduse." Keegi ei keela teil vaktsiinidesse mitte uskuda, aga pidage meeles, et uskuda võib mida tahes, kas või reptiilidesse, aga hull on see, kui hakkate sedasi käituma, nagu olekski reptiilid olemas.

"Inimesel on õigus ka kõikvõimalikele foobiatele." Jah, me teame, et teil on tugev vaktsiinifoobia. Sellest oleme kõik juba ammu aru saanud. Seda kinnitate veel kord ka oma eelnevas sõnavõtus. Keegi ei ole teile teie foobiat keelanud.

"Keegi võiks vaktsineeritud inimestele ometi selgitada, milleks neile need süstid tehti ja et nad on nüüd peaks nad teoreetiliselt selle haiguse vastu kaitstud olema." Te vist tõesti ei jälgi uudiseid, nagu hiljuti siin postuleerisite. Kui jälgiksite, siis teaksite, et vaktsiinide mõte on see, et juhul, kui haigestute, siis mitte nii rängalt, nagu vaktsineerimata inimesed, ja ei satu surma suhu ega hakka haiglas voolikute all viibides koormama meie meditsiinisüsteemi, mida on hädasti vaja ka muudeks puhkudeks, nt plaanilisteks operatsioonideks, sh nt vähihaigete raviks.

"Näiteks kui teil on nohu siis te ju ometi ei nõua, et kõik inimesed teie lähikonnas peavad hakkama sudafedi kasutama vaid täiesti piisab kui teie seda teete." Jällegi, te pole asjadega kursis, sest ei ole ilmselt lugenud, et covid on väga nakkav viiruslik haigus. Vaadake või arve, kui paljud üle maailma on sellesse nakatunud ja kui paljud on selle haiguse mõjul surnud.

"On olemas inimesi, kes pole juba kümmneid aastaid ühtegi ravimit vajanud ja kasutanud." See, mis tõi meid siia, ei pruugi meid viia siit edasi. Ehk teisisõnu: see, kui seni pole ravimeid vaja olnud, ei tähenda, et neid ka edaspidi teile tarvis pole, sest tegemist on täiesti uue ja ääretult nakkusohtliku ning surma külvava olukorraga. Näete, isegi Mart Seim ei saanud sellele vastu, kuigi mees tugev kui jõujuurikas, aga ikka murdis covid ta jõu maha. Ja on terve rida teisi tippsportlasi, kellega on juhtunud sama, lihtsamatest inimestest, kellel on palju rohkem haiguskoldeid ja kelle organism pole nii tugev, rääkimata.

Lühidalt, palun, jätke siin oma vaktsiinivastase ja covidit tühiseks pidava jutu ajamine. Lähme tagasi spordilainele!

 
At 09:35, Anonymous Anonüümne said...

Priidult hea analüüs Kägu viimase postituse kohta, mis, nagu paljud eelnevad, kubisevad loogikavigadest. Eks selline (loogikavaba) see Kägu mõtlemine ongi, kiitku ta siis ennast oma suguvõsa ja jüngreid niipalju kui kulub.

 
At 10:33, Anonymous Anonüümne said...

Pp,mida spordilainel sinuga targutada,oled ju oma tervise igakülgselt tuksi keeranud.......viimaseaja sähvatustele,mida siin ajad ......................no peaksid ikka ju haritud inimene olema,aga ilmselt vaksid on oma töö teinud.

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

Loogika võit on täiega doktor Kägu poolel. Sportlane Seim pidigi maha langema nagu teame sportlase organism on niivõrd timmitud et iga tite haigus külge hakkab. Veerpalu käis suvelgi sall ümber kaela. Kägu aga kümbleb talvel jääaugus ja tõstab raskusi nagu Hackenschmidt õpetas

 
At 11:03, Anonymous Anonüümne said...

Kägu on kunn.

 
At 14:07, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

"Selleks et võtta mingis küsimuses seisukoht, tuleb aegajalt tutvuda erinevate allikate maailmakäsitlusega." - Teie sõnavõttudest paistab selgelt läbi, et olete tutvunud ainult ühe poole allikatega, liiati küsitavate allikatega, sest teaduslikud allikad enamasti väidavad teie tõstatatud küsimustes hoopis midagi muud, kui teie.
Kägu: See et mul on kujunenud pikaajalise erinevate allikate uurimisel ja lugemisel seisukoht ,mis erineb teie ja peavoolu omast ei tähenda, et ma pole nende peavoolu omadega tutvunud. Maailmas on tuhandeid teadlasi ja ilmselt miljoneid meedikuid, kelle seisukoht erineb praegusest nn peavoolus kajastatavast. Kui teil on sailinud veel pisutki loogikat ja kainet mõistust, siis ehk olete märganud, millise raevukusega tormatakse praegu kallale kõikidele inimestele, kes julgevad mainida, et äkki me võiksime diskuteerida, ka mõne teise peavooluga mitte kaasa mineva teadlase arvamuse üle. Igasuguseid “lock downe “ ja sund vaktsineerimisi on ajaloos üritatud ka varem ja seni pole need soovitud tulemust andud, nagu ka praegu. ( Uurige naiteks Austraalia või Kanada ajalugu)

"Minu kadunud isa ütles alati, et selleks, et piiblit kritiseerida, tuleks see vähemasti läbi lugeda." Kritiseerite pidevalt vaktsiine, aga kui palju vaktsiini teemal eelretsenseeritud teadusajakirjade artikleid olete te lugenud võrreldes kõige muu kraamiga, mis te netist kätte saate ja oma peaga välja mõtlete?
Kägu:Oma peaga võiksite mõtlema hakata ka teie, äkki siis ei peaks te pidavalt tarbima ravimeid ja vaktsiine, mis nagu teada pole teile kahjuks tervist taganud. Viimane vaktsiine puudutav kirjutis mida lugesin oli konspekt mille minu vaktsineerimiskoolitusel osalenud ( kohustuslikus korras) abikaasa mulle lugemiseks andis. Jah mu abikaasa on vaktsineerimata ja kuna ta on suht asendamatu tööjoud hetkel valitsevas ajudega meedikute ja üldse meedikute puuduses, siis pole talle veel kinga antud. Mingil veidral kombel ei ole ta põdenud ei neid grippe mida vakstineeritud töötajad igal aastal põdesid on, ega ka kovidit, millesse on haigestunud juba kümmekond topelt vaktsineeritud töötajat. Võibolla meie nn. uhhuu inimesed teame, midagi mida teie ei tea? Igaksjuhuks ärge kuulake meid ka vaid raiuge samas suunas edasi.

"Põhiseaduses nimetatud paragrahv 12 tagab kõigile kodanikele ja riigis viibijatele usuvabaduse." Keegi ei keela teil vaktsiinidesse mitte uskuda, aga pidage meeles, et uskuda võib mida tahes, kas või reptiilidesse, aga hull on see, kui hakkate sedasi käituma, nagu olekski reptiilid olemas.
Kägu:Paraku mina usun vaktsiinidesse ja vaktsineerimisse, kuid ma tean vaktisiinidest ja vaktsineerimisest pisut enam, kui mõned seal endale rusikaga vastu rinda löövad ja kõvasti lõugavad arstid-teadlased. Iga esimesel kursusel õppiv viroloog teab, et epideemia ajal ei vaktsineerita (uurige ise miks laiendate ehk pisut oma silmaringi)
Teiseks tuleb vahet teha vaktsineerimisel ja ravimi toime uuringul.
Kolmandaks kasutan ma hoopis tõhusamaid vahendeid oma tervise ja heaolu tagamiseks, kui seda on vaktsiinid

"Inimesel on õigus ka kõikvõimalikele foobiatele." Jah, me teame, et teil on tugev vaktsiinifoobia. Sellest oleme kõik juba ammu aru saanud. Seda kinnitate veel kord ka oma eelnevas sõnavõtus. Keegi ei ole teile teie foobiat keelanud.
Kägu:Teie vist ei joo ka näiteks uriini ja ei söö sitta, seega on ka teil rida foobiaid

 
At 14:08, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

"Keegi võiks vaktsineeritud inimestele ometi selgitada, milleks neile need süstid tehti ja et nad on nüüd peaks nad teoreetiliselt selle haiguse vastu kaitstud olema." Te vist tõesti ei jälgi uudiseid, nagu hiljuti siin postuleerisite. Kui jälgiksite, siis teaksite, et vaktsiinide mõte on see, et juhul, kui haigestute, siis mitte nii rängalt, nagu vaktsineerimata inimesed, ja ei satu surma suhu ega hakka haiglas voolikute all viibides koormama meie meditsiinisüsteemi, mida on hädasti vaja ka muudeks puhkudeks, nt plaanilisteks operatsioonideks, sh nt vähihaigete raviks.
Kägu:Isiklikele ja oma meedikutest lähisugulaste vaatlustele tuginedes pole ma seda paraku täheldanud. Seega minu arvamus on, et väide nagu, vaktsineeritud inimesed kergemini põevad on müüt

"Näiteks kui teil on nohu siis te ju ometi ei nõua, et kõik inimesed teie lähikonnas peavad hakkama sudafedi kasutama vaid täiesti piisab kui teie seda teete." Jällegi, te pole asjadega kursis, sest ei ole ilmselt lugenud, et covid on väga nakkav viiruslik haigus. Vaadake või arve, kui paljud üle maailma on sellesse nakatunud ja kui paljud on selle haiguse mõjul surnud.
Kägu:Statistikat on juba ammu peetud ühiskonna suurimaks valeks. Erinevates riikides näitab ametlik statistika samades asjades totaalselt erinevaid numbreid. Pealegi riigis ,mis kallutab kõikvõimalike vahenditega oma kodanike inimkatsetel osalema ja kus tihti peale vaktsiini süsti surnud inimese surmapõhjuseks märgitakse “covid” ei võtaks ma statistikat liiga tõsiselt . Samuti pole ma ka aru saanud et see covid oleks eriti nakav.Pidada tavalisest gripist leebemat haigust ohtlikuks ma ka ei suuda. Võimalik, et minu viimane seisukoht pole objektiivne põhjusel, et mul on tavaks suhelda elurõõmsate ja terve mõistuse juures olevate inimestega, kes samuti nagu mina on arvamusel, et see mis inimesi tegelikult haigeks teeb on see paanika, töö kaotusest ja vaktsineerimisele sundimisest tekitatud stress, need piirangud , maski kandmisest tingitud hapnikuvõlg ja maskides vohama hakkavad bakterid mida enesele kopsu hingatakse. Neid viimasel ajal juurutatavaid tervist kahjustavaid sunniviisilisi vahendeid ja põhjuseid on veelgi, aga ma arvan et ei hakka loetelu pikendama.

 
At 14:09, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

"On olemas inimesi, kes pole juba kümmneid aastaid ühtegi ravimit vajanud ja kasutanud." See, mis tõi meid siia, ei pruugi meid viia siit edasi. Ehk teisisõnu: see, kui seni pole ravimeid vaja olnud, ei tähenda, et neid ka edaspidi teile tarvis pole, sest tegemist on täiesti uue ja ääretult nakkusohtliku ning surma külvava olukorraga. Näete, isegi Mart Seim ei saanud sellele vastu, kuigi mees tugev kui jõujuurikas, aga ikka murdis covid ta jõu maha. Ja on terve rida teisi tippsportlasi, kellega on juhtunud sama, lihtsamatest inimestest, kellel on palju rohkem haiguskoldeid ja kelle organism pole nii tugev, rääkimata.
Kägu:Tippsportlase kogu organism ressurs on koondatud sooritusvõimele, mis enamasti tuleb immuunsuse arvelt. Sellepärast on tippvormis olevad sportlased kõigile haigustele väga kergesti vastuvõtlikud, Seega Teie näide ei ole eriti õnnestunud.Me kõik peame pidevalt kohanema, hankima uusi teadmisi ja mitte lootma jääma ainult vanadele. Paraku olen ma juba piisavalt vana, et ise teada, mis on minu kehale spetsiifikale kõige parem. Ma pole mitte alati nii hea tervise juures olnud kui praegu. Aastat 15 tagasi oli mul tervisega rohkem probleeme, kui teil praegu. Ma ei arva, et isegi surmahirm ja ohtlik haigus peaks inimese muutma loomaks. Inimene peaks igas olukorras säilitama inimväärikuse ja mitte muutuma naeruväärseks. Hirm, vihkamine ja kadedus on emotsioonid mis meid vaikselt tapavad, mitte mingid viirused.

Lühidalt, palun, jätke siin oma vaktsiinivastase ja covidit tühiseks pidava jutu ajamine. Lähme tagasi spordilainele!
Kägu:Mainisin juba, et ma ei ole vaktsiinivastane, vaid pigem tervise ja terve mõistuse pooldaja. Kui te oleksite nii palju tervist ja terve olemist puudutavat kirjandust uurinud ja lugenud, siis te teaksite, et mõttel on ülisuur jõud. Kui me peame ühte asja tühisemaks kui titepeer, siis nii ongi. See ei tähenda muidugi et me peaksime ülbelt uljaks muutuma nagu seda teevad paljud vaktsineeritud inimesed praegu. Ettevaatlik tasub alati olla. Mina ei protesteeri selle vastu, et inimesed vaktsiini usuvad ja ennast vaktsineerida lasevad. Ma protesteerin autoritaarse riigikorra ja sundvaktsineerimise vastu.
Olen nõus, et võiksime seda vaktsiine puudutavat töra edaspidi vältida ja keskenduda spordile, aga see eeldab, et tuleks vältida ka vaktsineerimisele survestavat ja vaktsiine ülistavat töra.

 
At 14:25, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits kogu austuse ja lugupidamise juures teie isiku vastu tuleb nentida, et veel mõned aastad tagasi olekste te Käo suguse venna mängeldes paika pannud. kahetsusega tuleb tunnistada, et peale vaktsineerimist on teie väitlus tehnika muutunud sedavõrd lapselikuks ja labaseks ning teie muidu nii teravad repliigid nürimast nürimad. Austan teid, et te lasete oma isiklikus blogis sedaviisi diskuteerida ja ei kustuta väiklaselt kommentaare, aga ma soovitan teil edaspidi selliste väitluste puhul vait olla. Fännide mälestuste nimel oleks parem, kui te ennast nõndaviisi enam ei blameeriks. Las meile jäävad meie mälestused terava sulega ja kartmatust Priit Pulleritsust, kes seisis alati tõe ja õiguse poolel ja koogutanud rahva orjastajate suunas oma sirget selga.

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

Kägu on rünnakult kaitseasendisse surutud. Kas ta tõuseb veel parterist püsti?

Protesteeri oma õlgmehikeste - autoritaarne riigikord ja sundvaktsineerimise - vastu terviseks edasi.

 
At 14:41, Anonymous Endel, saarelt said...

Hr. Pullerits mõni aeg tagasi teatasite, et Teil on oma munanditest sügavalt ükskõik. Mõistan, et vanemal mehe jaoks, kellel lapsed juba valmis tehtud ei peakski see enam esmatähtis olema.
Kuid vastake palun ausalt, kas Teile sugugi ei tee muret tõsiasi, et järjest enam Teie fänne leiab, et Teie kirjutised on langenud keskpärase koolilapse tasemele? Olete hakanud tegema rohkem nii õigekirja ja loogika vigu ning stiilist parem ei räägigi. Nimetatud suured muudatused on toimunud just vahetult peale vaktsineerimist. Äkki tõesti need vaktsiinid mõjuvad kuidagi mõistusele ja teevadki meid lambaks?

 
At 14:41, Anonymous Anonüümne said...

14:34 idikas sundvaktsineerimine ei ole õlgmehike. Kägut rünnatakse aga õnneks ta on tugev nagu karu ja julge nagu puuma.

 
At 14:45, Anonymous Anonüümne said...

14:34 Te jaga maadlusest mitte tuhkagi. Kägu sai just puhta seljavõidu ja pakkus oma opponendile suuremeelselt võimaluse piinlikust olukorrast väärikalt välja tulla

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...

Vaktsiini tootjatel, müüjatel süstijatel reklaamijatel ja teistel vakstiinide populariseerimisele kaasaitavatel inimestel on praegu tõelised kuldajad. Kokku aetakse hiigel varandused. Mida rohkem kliente seda suurem kasum. Mida rikkamaks vaktsiinitootja saab, seda võimsama ja kõlavamatest nimedest koosnevama meekonna suudab ta enda ümber kokku panna. Pulleritsu vaktsiini vaimustus võib olla samuti tingitud asjaolust, et hapukurgi hooaeg ajakirjanduses on meie ajakirjaniku härra viinud otsusele kasutada ära oma tuntust ja teenida endalegi pisut mammonat. Suurepärase konspiraatorina muutis ta tibakene stiili ja teeskleb ohmukest, aga tegelikult pole tal ühtegi vaktsiini sees. Meie kangelane ja iidol on täie tervise ja mõistuse juures ja ootab paremaid aegu . Selline egoist ja eneseimetleja ei hakkaks iialgi midagi tegema sellepärast, et ta hoolib vanuritest , nõrga tervisega inimestest jne blablablaa. Vaevalt mees, kes hiljuti paljaste kätega puumasid kägistas, mingisugust titepeeru sugust haigustki kardab. MIna ei pane seda talle pahaks, sest raha peabki lollidelt ära võtma.

 
At 15:18, Anonymous Anonüümne said...

14:34, aga kas siis autoritaarne riigikorraldus on õlgmehike?

Kaitsepositsiooni võtmine on toimund järgmiselt:
1. Koroonat pole olemas, see on suur pettus.
2. Koroona on küll olemas, aga see on nagu gripp...nohu...titepeer.
3. Koroonaga ei tasu uljaks minna, võib olla ohtlik.

 
At 15:45, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et padre valmistub saama madreks. Munad on juba maha võetud, küll varsti ka see järelejäänud ripats ära eemaldatakse.

 
At 16:25, Anonymous Lennart, endine kergeraksu mees said...

15:18 Liiga uljaks ei tasu kunagi minna . On ilmselge, et need, kes koroonat ei usu, nende jaoks seda ka ei eksisteeri. Olen juba paar aastat seda janti pealt vaadanud ja pole mina aru saanud mis neil inimestel viga on? Tundub, et kogu maailm läks järsku lolliks .

 
At 16:28, Blogger Priit Pullerits said...

Kui see nii on, hr Endel, 14:41, nagu te väidate mu kohta, siis tekib mul kahtlus, et äkki see on hoopis sellest, et mul on vaktsineerimine tegemata?

Võta nüüd kinni?!... Aga lõbus on siin vaadata, kui nüüd rahulikult teie kismast kõrvale astun, kuidas te üksteise kõri kallal närite ja sülge pritsite. Ajagu need vaktsiinivastased siin mis juttu tahes, mina sllest enam tuld ei kavatse võtta ja soovitan teistelgi rahulikuks jääda. Pole ju mõtet!

Palju põnevam on näiteks meenutada seda, et 2016 veebruaris tegin intervjuu ukraina krasaavitsa Anna Rizatdinovaga. Mäletate?

https://sport.postimees.ee/3581779/ukraina-kuulsus-lihvib-tartus-olumpiakavasid

Nüüd sattusin vaatama, kuidas Anna elu vahepeal edasi on läinud. Olete kursis?

 
At 17:09, Anonymous Anonüümne said...

Ma imestan ,et võimurid ei ole sellises olukorras tulnud mõttele ja pakkunud lahendust, et teha vaxikutele ja antivaxikutele eraldiseisvad teenused. Kõiges. Ja juba kuu jooksul oleks adekvaatne statistika ja arusaam kuidas võita see viirus. Praegu on kaos. Kaoses jääb inimene alati ekslikuks. Veel hullem on mitte tunnistada oma vigu mis nagu elu on näidanud on võimuritel üsna sage nähtus. Siis algab vassimine ja kaos keeratakse veel suuremasse kaosesse.

 
At 17:56, Anonymous Anonüümne said...

Oot oot kes on meile Anna Rizatdinova? Kas ta saab Reinuga lapse? Laura ja Shaunae on meie krassaavitsad. Priit mida sa seal NewJorgis õppisid? Strateegilist evolutsiooni seksuaalset vallutamist küll mitte.

 
At 18:19, Anonymous Anonüümne said...

17:09 Teie jutus on jumet. Olid kunagi head ajad kui olid eraldi nn käimiskohad neegritele juutidele jne. Elu on näidanud, et see multikulti ja krdi meietamine ei vii kuhugi. Ajaloos pole veel keegi totaalselt erineva maailma vaatega gruppe üheks rahvaks kokku liita suutnud. Pullerits kellel on sidameid ja tutvusi nii siin, kui seal ,võiks selle asja ära korraldada. Ainult et antivaxxerite ja vaxxerite napsuvõtmiskohad peavad olema teineteisest piisavalt kaugel ( riigikogulased kindlasti teavad milline oleks mõistlik vahemaa). Kujutage ette, kui Kägu istub oma uhhuuinimestega ühes baaris ja Pullerits oma teadlaste ja tohtritega kõrval baaris, siis võib kergesti juhtuda, et uhhuu inimesed muutuvad kanegete napsude mõjul agressiivseks ( kindlasti ei juhtu seda alati viisakate ja vaoshoitud teadlaste-tohtritega) ja võivad tulla naaberbaari tüli norima. Seda muidugi, et Kägu seltskonnal pole reaalses kakluses teadlaste vastu shansupoegagi teavad nad kaine peaga ka ise, aga kangemate napsude mõjul võib reaalsuspilt väga kergesti muutuda. Teine põhjus miks vahemaa peab olema piisavalt suur on see , et kasimatud, täisid ja parasiite täis antivaxerid ei nakataks härrasrahvast covidisse ja mõnda veel hullemasse haigusesse.

 
At 18:41, Anonymous Anonüümne said...

18:19 - no kus teie küll olete elanud? Läänes on lihtne. Pööblile on tavapubid aga eliidile on peenklubid kuhu saab sisse kõva tasu eest. Tavapööbel saab ka eliiti seal tasuta lõbustada kui atraktiivsed ja lojaalsed välja paistavad. Klubi ees on aga suured musklis kapid, kellest lamemaakad läbi ei trügi tüli norima. Sedasi ongi lood kapi maailmas.

 
At 08:45, Anonymous Anonüümne said...

Pp paneb segast,oled siis vaxitud või Ei ole.....

 
At 09:46, Blogger Priit Pullerits said...

Las ma täiendan siin teie teadmisi ukraina iluvõimleja Anna Rizatdinova kohta, kes viis aastat tagasi siin võhmameeste südame põksuma pani. Rizatdinova tuli Rio olümpial mitmevõistluses pronksile. Veidi rohkem kui aasta hiljem, 12. novembril 2017 sünnitas ta poja, kes sai nimeks Roman. Tuli välja, nagu sahistati, et lapse isa on Aleksandr Oništšenko, kirja möödanikuga Ukraina endine takistussõitja ja ülemraada liige, kes on Rizatdinovast 24 aastat vanem ja kelle varasemad lapsed olid Romani sünni ajal vastavalt 22 (tütar) ja 15 (poeg).
On alles lugu, kas pole?

 
At 09:57, Anonymous Anonüümne said...

Jätab täiesti külmaks,vasta eelnenud küsimusele!!!

 
At 10:32, Anonymous Anonüümne said...

Ukraina santa barbara ei huvita. Rohkem tuleks kirjutada kas Laura poeg hakkab eesti või läti eest oda 95m viskama ja kas Eestil on lootust 200m sprindi olümpia kullale kui Shaunae pikkade jalgadega tütar eesti lipu all võistleb? Kõik on juba teada aga pole julget ajakirjanikku kes avalikustaks.

 

Postita kommentaar

<< Esileht