neljapäev, juuli 01, 2021

Pullerits: Kas rattaõnnetuse põhjustaja pääseb karistuseta?

LISATUD TEMPOSÕIDU VIDEO! 

Eile tuli uudis, et naine, kes tõenäoliselt põhjustas oma tobeda ja mõttetu papp-plakatiga tee ääres vehkides Tour de France'i esimesel etapil massilise kukkumise, on kinni võetud ning süüdimõistmise korral ootab teda CNNi väitel kuni 35 000 dollari suurune rahatrahv ja kuni kahe-aastane vanglakaristus.


Arvan, et trahvisumma on liiga väike ja vanglakaristus liiga pikk. Tegemist on ilmselgelt rumala ja ettevaatamatu inimesega, kes ei olnud nimme paha peal väljas, mistõttu vanglasse saatmisel pole mõtet. Liiati, vaevalt kohus talle nii pika vabadusekaotuse määrab. Küll aga võiks trahvisumma olla märgatavalt suurem - see oleks hoiatuseks ka teistele pealtvaatajatele, kes on suurtel rattavõistlustel sportlastele liiga lähedale roninud.

Minimaalselt õiglane karistus oleks, kui naine peaks kinni maksma kõik lõhutud rattad ning samuti arstikulud. Maksimaalselt õiglane karistus oleks ka see, kui võetaks arvesse, mil määral rikkus ta paljude sportlaste võistluse - ja see oli ikkagi sportlaste elatisallika ruineerimine! - ning võib-olla isegi olulise osa hooajast. Kuid see kahju on spekulatiivne ning seda on raske määrata.

Kuid nüüd tuleb kannapööre: ma ei ole kindel, et kui asi läheb kohtusse, siis naine hoopis karistuseta ei pääse.

Esiteks, formaalselt polnud pealtvaatajate ala võistlejate alast kuidagi eraldatud. Seega võib naise kaitseks väita, et ratturid, ennekõike plakatile sisse sõitnud Tony Martin, oleks pidanud ise elukutselistena suutma olukorda adekvaatselt hinnata ja vastavalt reageerima. Teisisõnu: sama hästi võib Martin ise olla süüdi hooletuses ja ettevaatamatuses. Mis veelgi hullem: kõik teised ratturid, kes tema taga kukkusid, võivad süüdistada juhtunus just Martinit, mitte toda amatöörlikku plakatiga pealtvaatajat.

Pidage silmas, et kui mängu astuvad juristid, on tulemus ennustamatu. Mäletate, kuidas juba paistis, et tippjurist Paul Keres suudab maadleja Heiki Nabi dopingusüüdistuste alt puhtana välja vedada, ent võtke näpust - ei suutnud. Sedasi pole kindel, et ka totra plakatiga pealtvaataja kaitsjad ei võiks teda süüst puhtaks pesta ning veeretada juhtunu eest vastutuskoorma hoopis sportlasele, Martinile. Ei me eales ette tea.

Kellel nüüd pulss erutusest tõusis, rahustagu seda minu seltsis erilise temposõiduga siin!

Fotod 1-4: Massiline kukkumine Tour de France'i esimesel etapil. Foto 1 autor: Reuters/Scanpix; fotode 2-4 autor: EPA/Scanpix

33 Kommentaarid:

At 11:58, Anonymous Anonüümne said...

Kukkumine oli kohutav. Arvestades aga, et kahtlemata oli tegemist prantslasest Eurovisooni fänniga, kes oli nats üle piiri, siis on karistus pigem sümboolne. Vaatame vahelduseks üle ka prantslaste kõigi aegade parima eurolaulu Allez ale ole, mida fänn nii ennastunustavalt rahvale plakatiga meelde tuletas.

 
At 01:39, Anonymous Ps said...

Miamis tehtud eurovideo tuli fännile meelde pärast Surfside katastroofi, mis asus video võttepaikadest 9 miili eemal. Üks jama tõi kaasa teise, ehk siis näide doomino efektist...

 
At 08:23, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav juhtum: Orban soovis puna-Hiinale sarnaselt Postimehes poliitreklaami teha, kuid leht lükkas reklaamiraha tagasi. Kas hr Pullerits oskab otsust põhjendada, Hiina propat on ju avaldatud?
https://maailm.postimees.ee/7284018/ungari-tungib-valisriikide-ajakirjandusse

 
At 09:25, Anonymous Anonüümne said...

Postimees ju eraettevõte, tahab võtab raha, tahab eivõta. Ka lugemine pole kohustuslik.

 
At 10:06, Anonymous Anonüümne said...

Kardetavasti tuleb PP-l jälle vabandada.

 
At 10:18, Anonymous Anonüümne said...

Mitte kardetavasti vaid kindlasti tuleb vabandada.

 
At 10:40, Anonymous Mehine Risto said...

https://www.elu24.ee/7284012/usu-mind-nende-bikiinidega-ei-saa-keegi-sinult-pilku-eestlanna-uus-kollektsioon-loob-pahviks

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav mis firma bikiinides sõidab Pulleritsu kamanda?

 
At 17:34, Anonymous Anonüümne said...

Soonetsile peab xxxxl versiooni ostma ta selline tugevama kerega mees

 
At 22:18, Anonymous Anonüümne said...

Kas boratid pole mitte venivad? Suure numbri puhul ei ole kontuurid selged. XL tooks iseloomulikud kumerused paremini nähtavaks. Oluline on tiimi nimi. Borati bikiinidele sobib häst kamanda nimi "Panna on vaja!"

 
At 07:57, Anonymous Anonüümne said...

Keres suutis PR kampaaniaga isegi PP ära petta...
kah priit

 
At 08:15, Anonymous Anonüümne said...

Mingit jama aetakse siin......

 
At 10:03, Blogger Priit Pullerits said...

Täna lehes siis sellest:

https://leht.postimees.ee/7284035/kes-hiljaks-jaab-see-ihaldatud-puhkuseta-jaab

https://www.postimees.ee/7284883/turismitalude-pidajad-lahkuvad-bookingu-platvormilt

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

Vist jah xl suurus oleks parem hoiab karbulkini paigal ja ei lase loksuma

 
At 13:07, Anonymous Anonüümne said...

TdF jõuab Alpidesse, kas keegi sloveenidele vastu saab? Mohoric sai kah etapivõidu kirja, kadedaks teeb nende tase. Roglic toibub esimeste etappide kukkumistest. Sean Kelly kommenteeris, et toibumine kõvematest paukudest võtab umbes 4-5 etappi aega.
Valgas kõva sõitu näidanud Skujins on kokkuvõttes kõrgel 18. kohal, Läti meistrisärk uhkelt seljas, sümpaatne rattur.

 
At 13:26, Anonymous Anonüümne said...

Lätlased ja sloveenid lammutavad girol, tdf -il ja NBAs. Eesti juntsud ei saa ligilähedalegi. Kas Pullerits on spordijuhtidega tõsise jutuajamise maha pidanud? Oleks aeg.

 
At 15:31, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits enam eesti spordi pärast südant ei valuta. Tal peaasi laupäevaks artikkel libameediasse susata

 
At 17:54, Anonymous Anonüümne said...

Näib, et Pogacar võtab esimese mäeetapiga kollase maika omale selga. Alpides on vaid 2 etappi, mägedemehed teevad teevad sotid selgeks nädala pärast Püreneedes.

 
At 19:43, Anonymous Anonüümne said...

Tour on huvitav. Pole aega väga jälgida loodame et isake Huu viskab sahmaka kaela.

 
At 22:13, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits laiskvorst päevitab uued bikiinid jalas ja Huu peab leili viskama? Olgu ikka võrdne pingutus

 
At 00:15, Anonymous Anonüümne said...

Bikiiniboss tegi lehes haltuurat. Mingid tüübid nurisevad booking.com tasu pärast. No kuulge. Olete ööbinud nn puhkekeskustes? Läänes lähevadki sellised kohad pankrotti kui seinad kostavad läbi või wc aroomid meenutavad lauta. Ei aita seal ka müügiplatvormi vahendustasu kärpimine. Nii odavatest paikadest ei tohiks mees, keda lennutatakse esmalennuga Shanghaisse ja sõidutatakse Rollsiga The Peninsula sviiti, üldse sõnagi kribada. Räme kukkumine. Eestis tähendab puhkekeskuses ajaviitmine, et järgmine päev tuleb kodus taastuda olematute inimlike majutustingimuste tõttu. Need on kohad kus võid olla ainult siis kui nii kõvasti ennast täis kaanid, et ükski asi maailmas ei suuda sinu sõba häirida. Nojah. Sellised paigad ei saagi jääda ellu. Nende eksistents on sulaselge anomaalia. Nad saavad eksisteerida vaid siis, kui piirid on lahti ja loodusehuvilistel on midagi nende majutuspaikade kandis ette võtta. Selleks tuleks nt Eesti rabad ja matkateed üles haipida. Eestis on metsikuid liivarandasid kuhu turistid tänaste ilmadega suure huviga peale lendaks. Need on vaja aga nonde hädahotellide kodulehtedel üles haipida.

 
At 01:26, Anonymous Anonüümne said...

Kas see pole piinlik, kui me oma Euroopa ja Ameerika sõpru kutsume siia, et neid rappa või mõnele muule "toredale" matkarajale sundida? PP läheb igavatele Moabi liivaväljadele vabatahtlikult, maksab kabiini eest ja hoidub puumade ja koiottide eest. PP on erand. Kui me veidrikele positsioneerime, siis häda meile.

 
At 09:25, Anonymous Anonüümne said...

Sellise kuumaga ei viitsi puuma liigutada. Lesib põõsa vilus vaikselt ja limpsib oma koiotte kui need väga higiseks lähevad

 
At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

Olin eile bikiinide väel aga ikka läksid higiseks. Võib arvata kui higised on neil kes ajavad jalgpalli ja pedaalivad mäefinišit ja võitlevad puumaga elu ja surma küsimuses.

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Higi higiks. See ei takista panna. 3 päeva tagasi sain tööl päikse piste ja siiamaani mõjud.3 tunnine rattasõit on muutunud kuradi raskeks. Mitte võhma ja et lihas välja ei vea vaid peas tekkivad enneolematud valu haistingud. Kael muutub sõiduajal jääkülmaks. On kellegi sama janti ette tulnud ja kas peab hakkama kirstu raha valmis panema.

 
At 13:07, Anonymous Anonüümne said...

Hais pole küll valu teinud. Jääkülm kael on boonus. Mul takistab panemist alati just see kui kael märjaks ja kuumaks läheb. Kas pappkirste ei saa leivaraha eest? Ei pea koguma, loodetavasti nii palju ikka palgapäevast üle jääb, et odavama lahendusega ära saadetakse. Nipp on selles, et tuleb minekuni ikka tööl edasi panna,siis ei teki lahkumisel rahamuret.

 
At 13:15, Blogger Priit Pullerits said...

Siis on asi tõsine, 12:40. Lõpetage sõitmine ja minge arsti juurde, las teevad uuringud.

 
At 14:46, Anonymous Anonüümne said...

See on tõsine võitleja mees. Arstid saatku kukele need ei tea midagi

 
At 18:27, Anonymous Anonüümne said...

Videos on Priit oma "headuses" - sõidab kergliiklustee pidevjoonega eraldatud jalakäiate rajal nagu tavaline töll...
Selline mees ei peaks mitte õigusest ja õiglusest kirjutama!

 
At 19:09, Anonymous Anonüümne said...

Kord näitas telekas film mehest kel vaid bikiinid jalas ja võitles edukalt kahe isase puuma vastu. Õnneks oli tal oda ja kilp varustuses. Võimsad lihased olid ka. Ühel hetkel sai ta puuma kõrvad pihku, teise käega haaras vöölt pussi ja tõmbas tsahh tsahh sälgud sisse ja tiris naha maha kuni saba otsani. Verd tilkus ja higi tilkus aga rahvas plaksutas. On mehi kellest eeskuju võtta.

 
At 19:45, Anonymous Anonüümne said...

To 12:40
Kuhu sa, panija, oma mõistuse panid? Mis pagana pärast on vaja vahetult peale päikepistet palava ilmaga 3 tunniseid rattasõitu uhada? Või käid 100km kaugusel tööl ja ratas on ainus transpordivahend?

 
At 21:39, Anonymous Anonüümne said...

Äitäh kaasa elamast, aga tuleb kuulata vanemaid mehi ja vaadata, mis arstid arvavad asjast seekord. 19:45 jah pihtas põhjas. Teinevarjant, et tuleb öötööle keskenduma hakata. Müts maha nende hullude ees kes 180km selliste ilmadega sõidavad igapäev. Maailm on segaseid täis.

 
At 23:00, Anonymous Anonüümne said...

Kahju et Kägu on puhkusel. Ta ütleks kohe lahenduse välja mida teha

 

Postita kommentaar

<< Esileht