esmaspäev, jaanuar 17, 2022

Pullerits: Kas Stradivariusega on rahamured nüüd igaveseks murtud?

Olen kaugel teie trikitamisest, et tõmmata sirgjoon või võrdusmärk viiuldamise ning suusatamise või rattasõidu vahele, aga seekord on asjalood kõigile nähtavalt mõtlemapanevad.

Mõni aeg tagasi ilmus mu peres välja viiul, mille olin valmis Eesti ostan-müün-vahetan portaalis odava hinnaga ära andma. Küsisin algul vist 30 eurot, kui õigesti mäletan. Kohe ilmusid huvilised. Aga siis tuli meelde, et mul on aasta vanem koolivend, tuntud viiuldaja, kes omal ajal elas ses kandis, kus nüüd elan, ja võtsin temaga ühendust. Ta tuli pealinnast kohale, vaatas viiuli üle ja ütles, et selle hind on 250 eurot. Ladus raha peo peale. Mõni aeg hiljem helistas ja andis teada, kes oli see nimekas ettevõtja, kellele ta selle viiulimängu õppimiseks edasi andis.

Viiulite hinnad on ikka hoopis midagi muud kui klaveril. Selgus, et 1970ndate keskel ostetud Krasnõi Oktjabr, mis tollal maksis üle 400 rubla, pole nüüd väärt peaaegu tuhkagi. Kuulutuse peale õnnestus siiski leida Rakverest üks pere, kes oli nõus selle mullu maikuus enda määratud sümboolse tasu eest ära viima (fotol vasakul). Muidu poleks sellest lahti saanud, kui oleksin hakanud mingit suuremat summat küsima. Sain 30 eurot ja vanematekodus suurest ruumivõtjast lahti.

Paar kuud tagasi leidsin vanematekodus komkust - see on katusealune väike urgas, kuhu oli kogunenud vanakraami, alates ajalehtedest kuni raamatute ja Eesti paberkroonideni - ühe viiulivutlari. Kohe tuli meelde endine koolivend, kes oli eelmise viiuli eest andnud 250 eurot. Palusin, et kui tal aega, tulgu vaatama, mis see pill (kõige ülemisel fotol) väärt on.

Eks ma uurisin ise ka seda huvi pärast. Teadsin, et see on vanaisa vana pill, umbes 40 aastat kasutamata seisnud. Kust vanaisa selle sai, pole aimugi, sest ta elutee oli, kuidas nüüd öeldagi, lai ja kirju. Siis märkasin viiuli tagaküljele sisse pressitud nimetust Storioni (fotol ülal paremal). Guugeldasin ja sain teada, et Storioni viiuli eest on suurim oksjonil saadud summa 664 821 dollarit. Pole paha!

Uurisin siis edasi. Piilusin sisse ka. Ja just seal, nagu olin saanud teada, kus peab olema kõnekas kiri, oligi kirjas: Antonius Stradivarius (fotol vasakul). Teda ei olnud vaja guugeldada.

Nüüd on mõttetööd ja vaagimist ja kalkuleerimist. (Tühja sest suusatamisest ja rattasõidust - nii et sirgjoont ja võrdusmärki nende alade ja viiuli vahele pole siiski vaja tõmmata.)

Fotode autor: Priit Pullerits

86 Kommentaarid:

At 23:08, Anonymous Anonüümne said...

Vägev. Viiuli kaela asendab mingi harjavars, mis laseb arvata instrumendi küsitavat seisu. Aga f-ava ja sealt paistuv on ilmselt olulisim.

 
At 09:42, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd tuleks hinnata üle viiuli seisukord. Küsimus on selles, kas Eestis tasemega eksperte on?Näen,et oksjonil on viimasel kümnendil olnud madalaim hind sellise viiuli eest 33819USD. Osaleijaid oli siis oluliselt vähem.

 
At 09:44, Anonymous Anonüümne said...

https://tarisio.com/cozio-archive/price-history/?Maker_ID=720

 
At 15:38, Anonymous Anonüümne said...

Tõenäosus, et see pole originaal, on tõenäoliselt palju suurem kui teie tõenäosus Powerballi võitmiseks. Kuid see ei tähenda, et see oleks "võlts" instrumendina, mille on valmistanud keegi, kes üritab kedagi petta ja arvata, et see on Antonio Stradivari tehtud instrument. Paljud, paljud pillid valmistati austusavaldusena originaalpillidele (mõned tegelikult väga-väga head) ja kandsid sildi Antonius Stradivarius (tavaliselt “Antonius Stradivarius Cremonensis Faciebat Anno”, millele järgnes originaalpilli valmistamise aasta). Kui asute USA-s, on enamikul neist "austusavaldustest" pärit pillidel ka päritoluriik, kui need on valmistatud või toodi riiki pärast 19. sajandi lõppu, et oleks lihtne tuvastada, et need ei ole originaalid. Praegu on teada umbes 650 originaalinstrumenti (ja need on kataloogitud ja enamasti on alati teada, kellel need on, kuigi ma arvan, et mõnikord võib eramüük muusikamaailmast hetkeks põgeneda ja mõned on kadunud) ja ta väidetavalt tegi umbes 1100. Nii et teoreetiliselt võib teil olla üks "kadunud" pillidest (kõik ei olnud viiulid ja paljud on tunnistatud hävinenuks, nii et tegelik kellegi pööningul peidus olevate viiulite arv on isegi parimatel asjaoludel palju väiksem kui 450), kuid muidugi, nagu ma ütlesin, on võimalused väga väikesed. Peate selle viima eksperdi juurde, et teha kindlaks, kas nad usuvad, et see võib olla originaal. Kui sertifitseeritud viiuli hindaja usub, et see on originaal, siis peaksid viiulit tõenäoliselt hindama mitmed teised eksperdid (Stradivari avastamata viiulil on palju nõudmisi, et seda kontrollida, see on sündmus). Edu teile, kuid ärge pange oma lootusi üles. See on vähemalt miljard ühele, see pole nii.

 
At 15:45, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, selle lootus, kes ostab lotopileti, võita jackpot on lõpmatu arv kordi suurem kui sellel, kellel lotopiletit ei ole.

 
At 16:31, Anonymous Anonüümne said...

Selles mõttes põnev maailm kui saab ühele pillile hinnasildi hindamatu panna.https://en.wikipedia.org/wiki/Messiah_Stradivarius

 
At 16:35, Anonymous Anonüümne said...

Sellise steitmenti ees, 15:45, vajuvad isegi kõvematel võhmameestel käed jõuetult rüppe ja mitte midagi muud pole teha, kui tummalt kaasa koogutada.

 
At 16:43, Anonymous Anonüümne said...

Väga imelik. Meie Anjuša ja Katjuša laksivad kulda aga siin mehed koogutavad tummalt jebediiaste ees.

 
At 17:15, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd vaja vist turvamehed palgata?

 
At 17:18, Anonymous Anonüümne said...

Arvestas taadi kirjut tausta, pilli kulunud välimust, tavapärast marketingi siis lihtsalt ongi nii, et tegu on poppikooni järeletehtud versioon. Õnneks on selle raha vastu vahetamine Priidu mure. Ma pakuks seda vahetada auguga visserite vastu.

 
At 18:02, Blogger Priit Pullerits said...

Auguga visserid mul on, tänagi sain päeval lennata.

Nüüd on juba meedia ka mul kallal selle viiuli tõttu, televisioonist helistati.

 
At 18:09, Anonymous Anonüümne said...

Kadastikul on selliseid ersats viiuleid viis tükki pööningul. Jõukas mees ei tee teist nägugi.

 
At 22:03, Anonymous Anonüümne said...

Priit, mul on hea meel, et rikkaks saad.
Kui täna oma vissereid ovaalil lennutasid, äkitsi kohtasid mõnd suusatajat, keda olümpiale saata, oskad ehk soovitada mõnd rahvasportlast Teppanile. Juba on pahandus majas.

 
At 22:18, Anonymous Anonüümne said...

22:03 -- Priit läheb ise olümpiale. tuu-in-uan -- alguses suusatab, seejärel kirjutab Postimehes analüüsiva artikli sellest, kuidas "tunne oli viimastele kohtadele võistelda ning kas tuli ka eneseületus ja sai finišisirgel Uganda sportlasest mööda".
Vin-vin -- Olümpiakomitee ja Postimees teevad lähetuskulud pooleks, mõlemal kasud sees. Ja lõppkokkuvõttes oluline on osavõtt, mitte võit nagu ütles vanahärra de Coubertin. On seal lõpuks vahet, kas Eesti parim meessuusataja saab Pekingis 71. või 92. koha?
Ainus asi, mida siinmail karta -- peale tagasitulekut ei mahu Priidu ego ilmselt enam isegi Elva metsade vahele ära, Tähtvere ovaalist rääkimata. Olümpia ikkagi, ega see pole miski Tartu rajooni kolhoosidevaheliste meistrivõistluste 800m jooks...

 
At 23:27, Anonymous Anonüümne said...

Peale viiuli leidmist pole enam miski endine - minge pekki higiliikurid, ei mingeid mahhinatsioone reisikuludega, ja (loto)võitja on selgunud, sitakotid.
Vaadake või viiulist unistava härra Martinsoni pongestust:
[...]Teiseks: Eesti meistrivõistlustel vabatehnika sprindi ja 15 km klassika tšempionid. Kui esikoha saavutab sportlane, kellel on eelnevate punktide põhjal OM norm täidetud, siis loetakse antud statuudi täitjaks talle koha poolest järgnev sportlane. Kusjuures eelistuse järjekord on: esmalt sprint, siis klassika.

Henri Roos võitis nii sprindi kui klassika. Aga... Loeme eelmist punkti veel... Kui esikoha saavutab sportlane, kellel on eelnevate punktide põhjal OM norm täidetud, siis loetakse antud statuudi täitjaks talle koha poolest järgnev sportlane. Roos võitis klassikasõidu, olles eelnevate punktide põhjal OM normi täitnud. Seega: keda loetakse statuudi täitjaks? Reeglite järgi Kõrget. Niisiis kaks esimest on paigas.

Aga oot... Eelistus on juhendi järgi sprindil. Seega peaks teine olümplane olema hoopis Martin Himma. Samas kui Roos sprinditšempioniks tuli, polnud tal eelnevalt statuut täidetud ja selle järgi poleks teise koha mees saanud teist olümpiakohta teenida.

On, kuis on, Eesti meistrivõistluste põhjal peaks olema kolm olümplast paigas. Kui sprindis teenisid olümpiakoha Roos ja Himma, siis klassikas kindlustas selle igal juhul Kõrge ning need kolm jagasid omavahel kõik medalid.

Aga kui tuleb lisakoht? Ja see ilmselt tuleb... Statuut ütleb, et siis kvalifitseeruvad sel hooajal MK-l 45 parema hulka jõudnud sportlased sportliku printsiibi alusel – parima koha saavutanu eespool.
Marko Kilbi parim koht on 39. Alevil 41. Ehk siis kõik on selge. Peatreeneri jutt, et Alev on Eesti parim mägedes suusataja ei maksa suurt midagi, kui statuut on paigas. Mees võib võtta riski, kui keskendub Eesti meistrivõistluste asemel treeningutele, aga peab seejuures leppima ka kaotusega. [...] Kui põhjendatud osas reeglile ei kvalifitseeru, siis palun eemaldada.
https://sport.delfi.ee/artikkel/95674105/skandaal-suusaliit-surub-olumpiale-meest-kes-pole-kohta-valja-teeninud

 
At 01:25, Anonymous Anonüümne said...

Aga keda see kotib, kes sinna Olümpiale läheb? Kohad, mis tagasi tuuakse, on igat pidi samad ju. Meie teeme siin Käguga mürtsu ja meil on niigi hea.

 
At 12:48, Anonymous Ain, häälelt bass said...

PP: "Nüüd on juba meedia ka mul kallal selle viiuli tõttu, televisioonist helistati."

Priit, kas ETV võttis ühendust, et läbi rääkida järgmise suve viiuli galakontsertide ajakava ja lavadena paika panna edevamate mõisate palett?

 
At 16:19, Blogger Priit Pullerits said...

Esialgu huvitus "Ringvaade". Turneest pole veel juttu. Sest kõigepealt peab vaatama, mis pillist saab.

 
At 16:36, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits ära hakka moosekandiks sinu asi on suuri küsimusi tõstatada? Et kõmiseks vastu terves Idaeuroopa pandektaasis.

 
At 16:51, Anonymous Anonüümne said...

Millal Lääne-Poolkera paradigmat muutvat etteastet ja alusmüüri laduvat sõnavõttu prime-time'l vaadata saab?
Millest otse loomulikult ka meie NATO sõbrad omad refereeringud ja konspektid pealinnadesse laiali saadavad.

 
At 17:49, Anonymous Anonüümne said...

Mhmh, ajalooline võimalus stradit kääksutades Eesti asja suurel areenil ajada. Ära lase seda võimalust käest!

 
At 17:54, Blogger Priit Pullerits said...

Just, 16:36, seepärast tänasingi saate toimetajat kutse eest, ent ütlesin, et tänan, ei. Nagu ma siin mõni aeg tagasi kirjutasin, on Eesti teleekraan niigi kekutajaid ja pläkutajaid pilgeni täis. Kas te ei ole mõnikord mõelnud, mis küll sunnib paljusid tuntud inimesi minena järjekordsesse sisult tühja telesaatesse? On see edevus? Või vajadus iga hinna eest pildil püsida, kui muid võimalusi praegu napib? Või lihtsalt kohustus, mis käib meelelahutaja ametiga kaasas?

 
At 18:10, Anonymous Anonüümne said...

No vot, las annavad aru, et miks kekud ja pläkud on okupeerinud eetri. Lugupeetud inimesed väldivad nende pärast ekraani, et mitte kekupläku tiitlit saada. Asjast kah. Kui ikka ongi stradi, siis sellest rahast saaks vähemalt oma rohelise rahamasina püsti panna kõrgele kippunud energiahindadele vastu panemiseks. Panna on vaja!

 
At 18:40, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kõigil edevatel inimestel ei ole oma spordiblogi. Seetõttu peab piirduma oma edevuse väljanäitamisega sisutühjades telesaadetes...

 
At 20:30, Anonymous Anonüümne said...

Peale eelmist korda, kui Padre käis Reikopi diivanil Moabi seiklustest rääkimas, hakkasime kõik homodeks. Kas tekkis hirm, et ajalugu võib korduda?

 
At 23:10, Anonymous Anonüümne said...

30% võhmamehesid on homod. Valusalt kõrge pross aga Vanajumal nii selle asja valmis veeretas.

 
At 23:51, Anonymous Anonüümne said...

Sellist kämarajura muidugi annab kirja panna, 23:10, oli ka väga valus ja traumaatiline sellele eelnev periood?

 
At 07:50, Blogger Priit Pullerits said...

Kontaveit siin ja Kontaveit seal, Eesti ei mõista tema suurust ja kõik need muud jutud - suur sportlane ei kaota nii palju endast tagapool olevale nii selge vahega. Jätkub Eesti tennise traditsioon: ega teisest-kolmandast, parimal juhul neljandast ringist kaugemale jõuta.

Tundub, et kas Tursunov on end ammendanud ja aeg on treeneri vahetuseks või on lihtsalt eelmise aasta lõpu maagi taandumas (ükski maagia ei kesta lõputule) ja asjad vajumas oma loomulikku sängi.

 
At 08:29, Anonymous Anonüümne said...

PP 07:50, kas mõtlete seda tõsiselt? Üksainuke kaotus ja kehv mäng pärast võiduseeriat, ja kohe on Tursunov end ammendanud? Päris raju järeldus ikka.

Viiulilugu on põnev ja ammu pole siin kommentaariumis niimoodi naerda saanud. Blogi järgi hakkasite, Priit, 2006. aastal tõsisemalt suusatama ja vist juba 2009 tuli TM 155. koht? Ausalt öeldes väga muljetavaldav ikka! Nüüd olekski aeg rahulikumaks sisekaemuseks, liiati kuna kliima soojeneb, ei saa niikuinii enam pikalt "lauad all, mööda põldu panna" (Sven Kivisildniku kunagine sõnastus). Seega ootame uue blogi, viiuliblogi avamist, sihiks PP õpingud konservatooriumis, soolokontserdid Tartus Härma koolis, Tubina saalis, väikses Vanemuises ja lõpuks väga hea õnne korral Carnegie Hallis! (Imesid ikka juhtub, vrd nt Susan Boyle edulugu superstaarisaates!)

Nali naljaks, kui viiul ongi väärtuslik, võiksite selle annetada näiteks Elleri koolile. Või mõnele Tartu kunstikooli restaureerimistudengile korda tegemiseks. Ikkagi nagu sülle kukkunud õnn. Lotomiljonärid on vist tihti depressioonis? :)

Põnev lugu kindlasti, vana muusikainstrumendi leidmises on midagi lummavat (mul endal on sama asi juhtunud, kuigi väheväärtusliku pilliga). Aitäh jagamast!

 
At 09:46, Anonymous Anonüümne said...

Pingsa harjutamise järel vist ikka ei jõua viiulikunstnikuks nagu Jehudi Menuhhin. Priit on eestlane, suurest moabi suguhõimust, ta ei ole juut ega hebreiit. Nii et viiulikarjäärile pole mõtet panustada

 
At 11:17, Anonymous Anonüümne said...

9:46 Pullerits on moablane aga esineb nagu juudlane iga päev.

 
At 12:13, Anonymous Anonüümne said...

No kui Priit kääksutamisega kuulsaks saab, ja miks ei peaks stradiga saama, ahh, siis on kõik siin maailmas võimalik? See võimatu missiioon tuletab meelde , et japsidel lendas kunagi üks über moodne jaam õhku ning selle soga kokku kraamimine on läinud maksma 202 miljardit dollarit ja eeldatakse lõplikuks summaks 660 miljardit taala: "disaster price tag of $202.5 billion. The Japan Center for Economic Research, a private think tank, said the cleanup costs could mount to some $470 billion to $660 billion, however." Isegi maailma kõikide stradide maha müümisest sellise asja kinnimaksmiseks ei piisa. Eesti aastaeelarve on koos investeeringutega 14 miljardit eurot ehk 47 Eesti aastaeelarvet. Eesti pole nii kaua veel uuesti vabagi olnud.

 
At 12:30, Anonymous Anonüümne said...

530 MW tuumajaama puhul tähendaks japside jama vastu kindlustamine, kui see oleks võimalik mõne kindlustusfirma poolt, täiendavalt 100 milli aastas lisada nö reservfondi ehk hinna kasvu 50€-lt 86€ peale. Aga kahjuks selle vastu kindlustada ei saa, kuid ausa mängu huvides peaks tasuvusarvutustes riigi vaates just sellise lisandiga arvestama jaama investeerimise mõistlikuse puhul.

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

No küll saab siin ikka naerda, aga Padre võiks tõesti olla suuremeelne ja annetada pill mõnele tulevikutalendile juhul kui pole tegu rariteediga. Ka siis võiks annetada oksjonirahast millegu või kellegi hüvanguks.

 
At 13:00, Anonymous Anonüümne said...

Tuumajaamaga on ainus võimalus riigi sõltumatut energiavajadust katta. Juba täna peaks sellega intensiivselt tegelema, et 15=20 aasta pärast reel olla kliima mõttes.

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits võiks viiuldamise asemel tuumajaama arendamisega tegeleda. Kasu rohkem.

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

12:13 Japside tuumajaam ei lennanud õhku vaid sellest käis tsunami üle. Maarjamaa õnneks ei asu Pacific Rim'il ja meil selliseid muresid ei tohiks olla. Küll aga on näiteks meie läänenaabrid tänasel päeval hädas tuumajaamade kohal tiirutavate tundmatut päritolu droonidega.

 
At 13:19, Anonymous Anonüümne said...

Las Priit viiuldab. Ilusam kuulda kui turbiinide mursket mürinat.

 
At 13:55, Blogger Priit Pullerits said...

Murske mürin - vaat see kõlab kaunilt!

 
At 13:56, Anonymous Anonüümne said...

Siin on ainult üks "aga", 13:19, siis see peab ka ilus kuulda olema.
Muidu nõus.

 
At 15:13, Anonymous Anonüümne said...

Mõhh, kes see loll ei teadnud, et Jaapanis tsunamid on? Keegi lasi ülesande lahendamisel kõvasti üle jala. Õnneks Eestis on kobarinsenerid, kes kõik ülejala laskmised suudavad eos elimineerida. Muide tuleb meelde, kuidas Tallinna esimene viadukti ehitus pärast NL-i viljastavat aega, päädis pragudega betoonis ja kõvera kaelaga. Sümptomaatiline optimistlik pohhuism on siinsete põlevate silmadega juhtoinaste peades.

 
At 15:23, Anonymous Anonüümne said...

Tallinna uuel suurringteel on ka mitmeid hüpekaid, kus kogematud rekkamehed löövad pidurid ennetavalt plokki ja ehmatavad kaasliiklejaid. Rääkimata suusehüppaja tundest, mida igapäevased tellised nautida saavad. Kui Tänak viitsiks korra oma rallikärul punni põhja panna siis vast saaks ka ca 50 meetrise hüppe tehtud. Vägisi tekib küsimus, et kas endine Postimehe kõrghoone maja läks kapremonti tänu teravale inspektorisilmale või vananeski uus hoone moraalfüüsiselt plaanipäraselt ühe inimpõlve vältel. Ei kujuta küll ette, et kui suudeti käkerdada valmis pooleldi toimiv Auvere, mis olukarras valmiks siin tuumatehnoloogiline rajatis. Tark on selline katsetus teha dokitavana, et kui asi käest läheb, siis põrutaks see automaatselt Rootsi poole.

 
At 16:39, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits võiks privaat viiuli kontserdi korraldada. Eri kutsetega paremad võhmamehed ja kaunimad naised. (Soonetsile pole vaja kutset saata las istub kodus)

 
At 16:51, Anonymous Anonüümne said...

Saaks väga tuumaka kontserdi, kaunid naised oleks kindlasti rahul.

 
At 17:07, Anonymous Anonüümne said...

Naiste võrgutamiseks oleks gitaare parem lahendus. Tasuks Nõkaga ühendust võtta, tal olevat kuulujuttude järgi Gipson gidra koopia.

 
At 17:16, Anonymous Anonüümne said...

Pole vaja Nõkat tülitada. Viiuliga saab ka panna - nagu eurolaulik Rybak.

 
At 17:28, Anonymous Anonüümne said...

Hahaa Rybakk.
Huvitav missuguse kunstnikunime Priit valib? Sama mis ameerikas Freddy B Boulerits sobiks hästi

 
At 17:36, Anonymous Anonüümne said...

Järsku oskab Soonets klaverit mängida? Siis saaks duetti nagu David Oistrahh ja Svjatoslav Richter, maailmakuulsad juudid.

 
At 18:04, Anonymous Anonüümne said...

Kuulge võhmamehed, mulle pakuvad mingid tüübid kahest eri alliast järsku tunnise virtuaalse miitingu eest auguga visserite pappi, võimalik, et siseinfi kalastamiseks. Ma pole elu sees nii iisit pappi saanud. Ei tea kas selliste tüüpidega tasub jännata, on keegi sellist raha kraadita naistest või meestest konsulteerimise eest saanud kah? Isegi Priidule antakse suure punnitamise eest vähem.

 
At 18:32, Blogger Priit Pullerits said...

17:36, Soonets on minu teada klaverit õppinud jah. Ja mina ka, seitse aastat eraõpetaja käe all. Nii et me teeme klaveriduo hoopis.

17:07, muidugi on kitarr parem! Silvia Ilves rääkis mulle isiklikult oma kodus, et piisab, kui mees teeb kitarril korra plönn (just plönn - nii ta ütleski) - ta oli siis just väljunud suhtest Neitsoviga -, kui naised juba sulavad. Viiul vist nii ei niida?

 
At 18:48, Anonymous Anonüümne said...

Soonets ja Pullerits juba on maailmakuulsad eesti juudid. Pole vaja pilli kääksutada kõrvad kukuvad küljest ära

 
At 19:17, Anonymous Anonüümne said...

Viiul niidab hästi, ja niidab just intellektuaalsemat segmenti. Kitarr võib tuua Ilvese taolised groupie'd, ise oled pärast hädas. Üldiselt on nii, olgu pill milline tahes, kui instrumentalist on karismaga, siis on kõik okei. Viiul tee rahaks, aga too Krasnõi Oktjaber osta sõbralt tagasi. Mõelda vaid, mida te Soonetsiga võiksite korda saata!

 
At 20:23, Anonymous Anonüümne said...

Viiuliga vehkimise feim on siiski olilisem kui aiguvisseri laadne papp. Selle eest ei saa lennipiletitki Moabi, kis parasjagu valmistutakse tuumajama püsti panema. Panna on vaja, seda peaks oma silmaga kaema. Võtad aga Moabis tänaval viiuli kätte ja viskad kohvri maha ning saad rohkem pappi kui reisi kulud sinna ja tagasi koos lõbustustega.

 
At 21:19, Anonymous Anonüümne said...

Kui meie moosekandid noodid harmooniasse saavad siis ike Pariis Berliin Viin ja Milaano. Moabi pole vaja tolmused pesukarud muusikat ei mõista. Euroopast saab mõne rikka aadlineiu ära meelitada kui peenelt viulu keeli sõrmitseda ja raugelt kaugusse vaadata.

 
At 21:52, Anonymous Anonüümne said...

Nii on, 21:19, aadlipreilisid langeb nagu loogu, see juba vana ja kätte õpitud trikk vilkamatel noorsandidel.

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

Keegi peaks marketingi tegema. Kuidas panna eurooplased uskuma et tegu on kuulsate juutidega idaeuroopa akadeemiast? Neil on liiga kahvatud näod peas eriti Soonetsil.

 
At 08:14, Anonymous Anonüümne said...

Võib-olla liiga julged plaanid siiski, algatuseks olgu Tähtvere suusabaasis tantsupidu. Noorte kehade vallatust ruum on täis, ja villaste sokkide lõhna!

 
At 08:46, Anonymous Anonüümne said...

Tantsupidu on lihtrahvale. Peen kontsert hõrkude klassikaliste riistadega on eliidile.

 
At 08:58, Blogger Priit Pullerits said...

Poleks oodanud, et muusika teema siin nii kaasa tõmbab!

Tuleb välja, et enamik ihkab tuimale nühkimisele ja väntamisele midagi esteetilist ja hingekosutavat vahelduseks.

 
At 09:09, Anonymous Anonüümne arvamusliider said...

Padre jagab matsu! Esteetilised, hingekosutavad ohhootad ja njuušad on suusablogis alati väga teretulnud olnud ning on kindlasti ka sellel hooajal.

 
At 09:21, Anonymous Anonüümne said...

Njušat pole ammu näinud. Peaks olema juba küps kaunitar.

 
At 09:29, Anonymous Anonüümne said...

Njuuša on alati küps kaunitar
https://mobile.alphacoders.com/wallpapers/view/933972/Music-Nyusha-Phone-Wallpaper/

 
At 09:49, Anonymous Anonüümne said...

Palun, mitte Njuušat, las Pullerits kääksutab stradit. Võiks ju miski video panna üles, kuidas ovaalil stradi keeled pingule tõmmatakse ja möödujatele esteetilist taustamuusikat teeb.

 
At 10:06, Anonymous Anonüümne said...

Vanessa Mae - Storm

 
At 10:14, Anonymous Anonüümne said...

Vanessa on kitš kitš kitš

 
At 10:32, Anonymous Anonüümne said...

Läti Laura: https://www.youtube.com/watch?v=FVa37f67Hnc&ab_channel=Laura6100

 
At 10:34, Anonymous Anonüümne said...

Tere Võhmamehed.

Oskab keegi kindlalt öelda, et kas Skin suusad on FIS'i poolt lubatud? Reeglites on selline tekst:
2.2.4 Running surface
The entire width of the running surface can be smooth or slightly
grooved length-wise. With the exception of the running groove,
however, the level must be constant in the entire length and width.
Climbing aids in the form of scale patterns or step patterns are
permitted. Devices that are activated by any energy other than the
competitor’s own muscular power are not permitted.


Turule on tulnud imesuusad Fischer Twin Skin Speedmax 3D, huvitab kas nendega tohib võistelda või hiljem tulemus tühistatakse?

https://www.fischersports.com/ee_ee/twin-skin-speedmax-3d-soft-1177

Huviline

 
At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

Huviline, see reklaam pole siin vist ok aga tootja ju ütleb selge sõnaga "Parimate väljavaadetega nahasuusk maailma karika starti."

Tegelikult on need mohäärkarvaga suusad sutsu probleemsed, kuna karv kulub kärmelt. Korralikku tõuget terve hooaeg see suusanahk vastu ei pea. Õnneks saab seda vahetada aga protseduur vajab vilumuse saavutamiseks harjutamist. Õnneks võib vabalt minna vanakoolile sujuvalt üle ja lihtsalt naha sobiva määrdega kokku möksida. Sellisel juhul on hea see, et määre ei kulu sõidu ajal maha nagu plastikult. Võid lasta ühe määrimisega kaua kaua, eriti kui paned universaali omale talla alla.

 
At 11:14, Anonymous Anonüümne said...

Mul on tunne et võhmamehed unistavad siledast. Karvane pole ammu enam moes.

 
At 12:36, Anonymous Anonüümne said...

Kui siin juba pilli mäng käima tõmmati, siis hetkel keelpilli maalimas kuumim perebänd mursket mürinat ja oma instrumente väga osavalt käsitlemas. Soovitav kuulata rahuldava helitehnika peal. Usutavasti eliit kasutab üle keskmise helitehnikat kodus kuulamiseks... https://m.youtube.com/watch?v=epC4-vvAGWc

 
At 14:42, Anonymous Anonüümne said...

12:36, PP ja Soonetsi viiuli-klaveriduo töötlus sellest oleks muljetavaldav kindlasti. Õhtusel ajal või pühapäevalõunal Tähtvere ovaalil.

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

Pigem siis juba põhapäevalõunal, saab pikema ja mõnusama sõidunaudingu. Loodetevalt härrdel-instrumentalistidel jätkub ka piisavalt töötlusi ja südikust.

 
At 15:12, Anonymous Anonüümne said...

Aga suvel kus uus superduo hakkab mängima? Toomemäel?

 
At 15:39, Anonymous Anonüümne said...

Njüša on viimase peale krassaavitsa. Kui saaks nii et Soonets klimberdab klaverit ja Njuša laulab ja Pullerits las puhkab lava taga ja rüüpab mineraalvett

 
At 16:05, Anonymous Anonüümne said...

Mingi koht on Taaralinnas vist ka Kassitoome, 15:12, võib ka seal, rahulikult.

 
At 16:13, Anonymous Anonüümne said...

Rahulikult? 🙂, ega kunagi ette ei tea kuna mingi klõks ära käib. Olin ka kunagi discoperse, nüüd vanemana, targemana metalhead.

 
At 16:33, Anonymous Anonüümne said...

Kui sa metallipea oled siis areng on läinud vastupidises suunas - lollimaks oled jäänud.

 
At 16:44, Anonymous Anonüümne said...

Mõistus liigub reeglina persest pea suunas. Kui mõni arvab teisiti, siis las ta olla.

 
At 17:00, Blogger Priit Pullerits said...

Siin on väga palju suurepäraseid muusikateemalisi ettepanekuid! Äkki peaks nüüd suusad nurka ja ratta kuuri alla viskama ja meeste rõõmuks ja naiste kasuks lükke esteetiliselt väärikamale alale tegema? Kaua sa ikka punnid, otsaesine kipras, tatt rippumas ja higi leemendamas - selge see, et seal pole midagi kaunist, ei kuulata ega vaadata; ainult üks lõputu oma ego rahuldamine.

 
At 17:01, Anonymous Anonüümne said...

Ma nüüd ei saa aru, et kes siis selle viiuli tegi kas Storioni remodelleeris pärast Stradi surma selle ümber või vanaisa kes tahtis lapselapsele üllatust pakkuda ja markeeris oma kena galligraafilise käega tollele nimed keda oli kuulnud?

 
At 17:07, Anonymous Anonüümne said...

Jagasin selle stradika pilti ühe kõvajalgsema võhma-viiuldajaga. Nišivaldkonnas teavad asjatundjad erialast kõike ja pildi järgi sai kõik selgeks. Tahaks, et enda erialal kah asju niimoodi ajada saaks.

 
At 17:12, Anonymous Anonüümne said...

Ei Priit sul on vedanud, et oled spordis ree peale saanud. Trend on kes tahavad muusikas tegijad olla peavad, selles maailmas ka sporti peale tegema. Sport on kõige vundament.

 
At 17:23, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas vanaisa oli hea viiuldaja?

 
At 18:05, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, minu teada küll. Mängis ka teisi pille.

 
At 18:17, Anonymous Anonüümne said...

Priit, kas nädala pärast oled stardis. Visseriga, viiulit võime ju pärast supilauas uudistada.

 
At 16:51, Blogger Thanks3 said...

Kiireim ja lihtsaim viis endise väljavalitu, naise või abikaasa viivituseta 12 tunni jooksul tagasi saada. Nad armastame ja austame teid Dr Sacre, ta on suurepärane loitsujuht, ta tõi tagasi mu endise kallima, kes minust lahku läks 8 kuud tagasi, nüüd armastame ja austame üksteist üle kõige maailmas, võtke ühendust dr Sacre'iga e-posti aadressil sacretempleofpower@gmail.com või WhatsApp või helistage talle numbril +2349076034359, kui igatsete oma väljavalitu

Andrea Martin

 

Postita kommentaar

<< Esileht