laupäev, veebruar 05, 2022

Pullerits: Miks tuli Tamsalu maratonil piirduda alles 23. kohaga?

Rinnanumber oli ühekohaline – 8 (parempoolsel fotol keskel). Nii sai Tamsalu-Neeruti vabatehnikamaratonil startida kohe esimesest reast – sest ega saa ju hakata kohe pärast paugu kõlamist teistele meetreid ära andma, ütleb Suusasemude tiimi kuuluv Rimo Timm (28), laevaehitusettevõtte Baltic Workboats müügijuht, kes nädal tagasi lõpetas Viru maratoni 17. kohaga; eelmine aasta oli ta Virus koguni neljas ja Tartu maratonil sai 16. koha.

Kuidas Tamsalu maratonil stardist minema said ja kunas tekkis tunne, et täna loodetud tulemust vist ei tule? 

Start (fotol vasakul) oli okei, läks ilma suuremate draamadeta, midagi ei juhtunud, üllatavalt rahulik oli. Tavaliselt on stardis ikka rohkem tõmblemist. Sain ilusti liikuma, enesetunne oli täitsa hea, kõik sujus hästi, aga umbes 10.-15. kilomeetril oli järsku kogu keha krambis. Sealt edasi oli korralik kannatamine. Selline tunne oli, et oleks vaid raja ääres keegi, kes köit pakuks.

Kas tavaliselt käib alguses kõva positsiooniheitlus?

Seekord oli tõesti suhteliselt rahulik. Tamsalus on rada alguses suhteliselt lai, nii et pole hullu. Kohe sai normaalselt sõitma hakata. Aga näiteks Kõrvemaal, kus on algul kaameli küürud ja kitsam rada, käib hull rabistamine, korralik olelusvõitlus. Olen isegi seal suutnud paaril korral kepi ära murda.

Mis positsioon õnnestus nüüd Tamsalus algul sisse võtta?
 

Algul olin grupis kolmas-neljas. Siis võtsin mingil hetkel juua ja kukkusin grupis tahapoole. Umbes 10. kilomeetri peal läks raskeks.

Mis selle põhjus võis olla?

Ei oska öelda. Üle-eelmisel nädalal oli Suusahullude klassikamaraton, paaristõugetega, seal oli enesetunne täitsa hea. Aga eelmisel nädalal Viru maratonil ei jõudnud ja täna samamoodi. Ei teagi, milles asi, sest puhkeseisundis on pulss 40 juures, täitsa normaalne ja tavaline, ületreenitust ei tohiks olla.

Kirjelda, mis täpsemalt kehaga juhtus, et ei jõua!


Igal pool, sääremarjades, reites, triitsepsites, hakkavad nagu krambid tulema ja ei suuda enam lükata. Varasematel aastatel ei ole mul sellist asja tekkinud, vähemalt sellises sõidufaasis mitte; kui, siis viimasel 5-10 kilomeetril, kui hakkavad vahed tekkima.

Kuidas selle ajani võistlustunne oli?  

Selle ajani tundus täitsa mõnus võrreldes eelmise nädalaga. Oli isegi mugav sõita, aga siis oli järsku sein ees.

Tamsalus oli ilmselt positsioonivalikul tähtis tugeva tuule tõttu targasti teiste selja taha hoida, et mitte lolli tööd teha?


Esimesel poolel [distantsist] oli tuul tagant ega eriti seganud. Kui sa grupis eespool oled, on see mõnusam, et lõõtsaefekti on vähem; kui oled grupis tagapool, tekib lõõtsaefekt: korraks võtad tempo maha, siis pead jälle kiirendama. Tuuleteema oli pigem distantsi teisel poolel, kui sõitsin suhteliselt üksi. Siis tuli küll tuult korralikult raiuda. Ja selliseid lumevaale ja nii pehmet rada, nagu seekord põldudel oli, ei ole ma vist kunagi Estoloppeti maratonidel näinud.

Kas esimesed kolm-neli meest pidid rada sisse ajama?  

Natukene, aga ega tagapoolgi väga vahet olnud, sest rada oli nii pehme. Minu ees oli 15 meest läinud, aga suusad vajusid ikka sisse. Ega rada kinni sõidetud.

Kui rasked tundusid Pariisi tõusud keha seisundit silmas pidades?

Seal võtsin veidi gaasi maha, võtsin rahulikumalt. Nägin, et esimesed on läinud, siis tulid kaks tüüpi tagant, ootasin neid järele, sain 10 kilomeetrit koos nendega sõita. Seekord ei olnud Pariisi kõik karmimad lõigud sees, oli ainult pooleteistkilomeetrine nii-öelda valgustatud ring, kus tõusud on suhteliselt leebed. Korralikke seinu, mis on Pariisis võimalik [maratonile] sisse panna, seekord ei olnud.

Huvitav, mispärast ei olnud? 

Ei tea. Eelmisel aastal ka ei olnud neid sees. Võib-olla tagumistele sõitjatele lähevad need liiga raskeks. Nüüd ja eelmisel aastal oli nende tõusude asemel Pariisi põldude peal tiirutamist rohkem.

Kui esimesed olid eest läinud, siis mis eesmärgiga edasi sõitsid?

Kui eelmise aasta tulemusi vaadata, siis oleks tahtnud igal juhul top 10-sse ära sõita. Hooaja alguses olid eesmärgid natuke suuremad, aga nüüd on niimoodi läinud...
Kuskil kuus-seitse kilomeetrit enne lõppu jäin üksinda, punnitasin üksi. Kilomeeter enne lõppu kaotasin veel kaks kohta. Eks ma nii lõpuni tulin, nagu jõudsin. Keha oli suhteliselt tühi.

Kui kõva oli tagasiteel tuul?  

Tagasiteel oli, jah, tuul rohkem vastu põldude peal, kohati oli ikka tunne, nagu raiuksid läbi seina. Põldudel oli hästi palju lahtist lund, lisaks tuul – huvitav kogemus. Põldude lõpuosas läksid kaks paarimeest ära.

Tamsalu terviseradadel, maratoni viimasel viiel kilomeetril, tulevad taas tõusud. Kuidas neid sõita oli?

Seni on, jah, suhteliselt lauge, aga seal tuleb enne finišit kolm-neli tõusu moodi tõusu. Need olid suhteliselt rasked. Rada oli pehme ja seal on huvitavad kurvid ka. Sõber, kes natuke tagapool sõitis, suutis seal suusa ära murda. Seal on 90-kraadised kurvid, ta ei olnud varem Tamsalus käinud ja pani kurvist otse.

Pehme ilmaga on vist kurvid problemaatilised, raske on pööret teha, kui lund on palju?  

Muidugi. Ja lõpus on jalg juba pehme ja rada on väga pehme. Ma ei mäleta, millal ma võistlustel viimati kukkusin, aga nüüd Pariisist Tamsalu poole tagasi tulles olid lumevaalud kohati nii suured, ise ka pehme, et kaks korda suutsin külje maha panna, sest suusk jäi lumevaalu kinni. Hakkasin välja tõmbama, aga ei tulnud.

Lõpus viimastel kilomeetritel sul kuskilt enam reserve võtta polnud?  

Ei olnud. Tagant võeti hoopis mind. Tahtsin lihtsalt lõpuni jõuda. Ma ei olnud Tatjana Mannimale (parempoolsel fotol) päris ammu kaotanud, aga täna ta võitis mind päris pikalt. Ja teist naist olen ma tavaliselt edestanud viie minutiga. Täna oli teine naine finišis ainult 10 sekundit minust taga.

Millal Mannima mööda läks?

Ta oli algusest peale liidergrupis ja kui umbes 15. kilomeetri peal grupist maha jäin, läks ta koos grupiga eest ära.

Kui kõva lahing lõpus liidergrupis tavaliselt lahti läheb?  

Enamasti on rajad lõpupoole kitsamad, kui põldude pealt metsade vahele jõuavad. Selleks ajaks tuleb normaalne positsioon kätte võidelda. Kui lõpus keegi grupis enam ei jõua ja hakkab vahet sisse laskma, siis härrasmeeste kombel ikkagi tõmmatakse koomale ja lastakse need mööda, kes jõuavad. Pigem on alguses madistamist rohkem. Lõpuks tuleb hea positsioon kätte võidelda enne otsustavaid hetki. Kui jõudu on, siis saab panna igast asendist.

Kui valusalt tuleb lõpus punnida, et pjedestaalikohtadele konkureerida?

Põhimõtteliselt peab silmamunadest pritsima viimastel kilomeetritel piimhapet välja. Ikka täitsa viimase piiri peal peab end tühjaks sõitma.

Oled vahel lõpu eel murdunud ka? 

Eks ikka. Ühel hetkel, kui tuleb sein ette, siis lihtsalt kätest kaob jõud ära. Pulss on kõrge, paned ikka, aga pole enam seda jõudu, mis kõvasti edasi viiks. Otseselt alla ma ei anna, aga kangi olen ikka saanud.

Mida selleks vaja oleks, et mõni maraton ära võita?

Eks see nõuaks ka suvist kõva erialatreeningut, rohkem rullsuuska, rohkem spetsiifilisi jõuharjutusi, et organism paremini valmis oleks.

Kui tähtis on lõpus viimasel kolmel kilomeetril kannatamise võime?  

Kindlasti on vaja pikki trenne teha, et organism pika pingutusega harjuks, ja siis pika trenni lõppu ka veel kiirendusi, et organism ikkagi teaks, mida oodata.

Mis mulje maraton kokkuvõttes jättis?

Seekordne Tamsalu maraton oli suhteliselt sündmustevaene. Kui muidu eesotsas grupis sõidad, siis ikka midagi juhtub: keegi kiirendab, lähed kaasa, on rohkem toimetamist, aga sel korral oli suhteliselt palju üksi sõitmist ja actionit oli vähem. Natuke nagu igav isegi. Muidu, kui eesgrupis sõidad, on pinget rohkem. Kui jääd üksi madistama, siis tead, et midagi püüda ei ole. See on veidi tuim nühkimine.

Tõmbab see lipu mastis veidi allapoole? 

Eks see mingil määral ikka emotsionaalselt mõjub, aga seda ei saa öelda, et ma käigu välja võtaks. Eks ma ikka pingutan ja üritan järele hoida, aga kui keskmine pulss on kõrge, siis eks see emotsionaalselt ikka veidi motti maha tõmbab.

Mis seekord keskmine pulss oli?


179. Mul on maksimumpulss 200 kandis. Kui ma 5 või 10 km jooksen, on keskmine 190 kandis.

Mis seekordse maratoni õppetund võiks olla?
 

Eelmisel nädalal sai tehtud kolme aasta kõige kehvem tulemus Estoloppeti maratonidel, kui Tartu maraton arvestusest välja jätta, ja nüüd sai 23. kohaga ka too tulemus üle trumbatud. Head emotsiooni või positiivset ei ole siit kaasa võtta. Tuleb võib-olla korra Synlabist läbi käia ja vereproovid anda. Tundub müstika, sest puhkeoleku pulss on okei, enesetunne on ka täitsa okei, aga sõidu ajal lihtsalt ei jõua.

Kui palju trenni oled teinud? 

Trenni on korralikult tehtud, sai novembris isegi Itaalias Livignos laagris käidud. Enne Estoloppeti hooaega kogunes umbes 1500 kilomeetrit, natuke rohkem kui eelmisel aastal. Kui kahtlustada ületreenitust, peaks puhkeoleku pulss kõrgem olema. Aga Suusahullude maratronil kaks nädalat tagasijõudsin sõita. Võtaks nädalaks-paariks hoo täitsa maha ja siis prooviks uuesti.

Arvan, et Alutaguse ja Tartu maratoni jätan vahele ja võib-olla Tallinna maratonil olen stardis tagasi. Kui organism ei suuda või ei taha pingutada, ega siis talle peale andmine head tee.

Kuidas sul ikkagi nii ette on õnnestunud jõuda, et sõita Estoloppeti maratonidel parimatega koos?  

Jah, eelmisel aastal ma naljalt ikka top 10-st välja ei langenud, kokkuvõttes olin neljas. Olen Urmas Randma juures teinud suvel jooksutrenne ja talvel omal käel suusatanud, nii on see tulnud. Jooksutulemused läksid suvel paremaks, see tekitabki hämmingut, miks praegu Estoloppetil ei suuda sõita. Võib-olla peaksin natukene ka suusatehnikat lihvima, ilmselt oleks sellest samuti kasu.
Arvan, et uisus on mul rohkem potentsiaali kui klassikas. Klassika on tänapäeval eesotsas ikkagi ainult paaristõugetega sõitmine, aga ma olen kleenuke, pigem on mul uisus rohkem potentsiaali.
(Pikkus 177 cm, kaal 68-70 kilo.)

Kui mitu tundi nädalas trenni teed? 

Nädalas kuus-seitse korda. Ettevalmistusperioodil teen 12-15 tundi nädalas, ja kui on rahulikum periood, siis 8-10 tundi nädalas.

Ja eesmärk on mis?

Selle aasta Estoloppeti eesmärk oli vähemalt top-6 sisse sõita kokkuvõttes, nagu eelmisel aastal, aga selle võib vist maha kanda, tuleb järgmise hooaja poole hakata vaatama. Hooaja põhieesmärki niikuinii enam ei täida. Tuleb reaalsusega leppida. 

Laupäevase Tamsalu-Neeruti maratoni fotode autor: Marianne Loorents, Virumaa Teataja / Scanpix

53 Kommentaarid:

At 20:18, Anonymous Anonüümne said...

Kui juba Mannimast jutt, siis tuleks ideaalse ülevaate saamiseks siia vanameistri treeningu andmed ka vastukaaluks letti lajatada. Mitu km ja mitu tundi trenni on tehtud, et noortele härgademe nii lõdvalt särk püksi pannakse. Muidu väga hea intekas, tänud!

 
At 20:35, Anonymous Anonüümne said...

Väga hea ja huvitav lugemine ja vähemalt jäi mulje, et Rimo on ka ausaks jäänud, räägib täpselt nii nagu oli või tundis, ei hakanud midagi ilustama.
Seda kõvem spordimees minu silmis tundub. Tänud, tegijatele!

 
At 21:48, Anonymous Trennimeistritele said...

Mannima treeningmahud:

>>>
Tulles olümpiakoha toonud võiduka võistluse juurde tagasi, ütleb Tatjana Mannima, et tänavusteks Eesti meistrivõistlusteks valmistus ta rohkem kui mullu, mil sai pronksi. Kui veel suvel tal suuremat plaani ei olnud, siis novembrist hakkas süstemaatiliselt trenni tegema. Ja detsembrist saati veelgi rohkem.

«Neli-viis korda,» ütleb endine tippsuusataja, kui mitu korda nädalas ta nüüd talvel harrastajana trenni teeb. «Vastupidavust mul on. Teen natuke aktiivsemalt trenni, ja olengi peaaegu täitsa heas vormis.»

Küsimuse peale, kust ta selle aja võtab, et pere ja töö kõrvalt nii palju end treeningutele pühendada, vastab ta silmagi pilgutamata: «Tunnike-poolteist leian alati päevas selle aja, et trenni teha.»
>>>

Siit artiklis siis:
https://lounapostimees.postimees.ee/7440607/olumpiakoha-voitnud-harrastaja-noored-peavad-rohkem-treenima

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

Aa, no siis Rimo on ikkagi ületreeninud. Vähem tuleb pingutada. Mannima järgi maks 6 tundi nädalas. Siia ongi koer maetud.

 
At 22:26, Anonymous Anonüümne said...

Rimo peaks Pekingis norralastele pressingut tegema. Kodused põlud jäägu veteran Pulleritsu triikida.

 
At 08:21, Anonymous Anonüümne said...

Lineaarse spordimehe intervjuu: pole originaalseid ega huvitavaid mõtteid, kuid kõva rahvasportlane sellegipoolest. Taolised lihtsad ja tublid kaasteelised ongi kodukamara suusamaratonidel. Kui ületreenitusest toibub, küll siis tulevad ka tulemused, mille üle rõõmu tunda.
Kui Padre ise väga estoloppetitel uhada ei viitsi, siis rahvasportlaste intervjuudega võiks jätkata. Mis meil Kiku kõrgustest ja hiilgusest, hulga lihtsam on samastuda meestega, kes Mannimalt pähe saavad.

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits võiks jääda superstaaride interrogeerimise juurde.

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Kui te ei enam võistlustel ei käi, siis miks mitte teha reportaaži trennirajalt, täna hommikust näiteks laululava tagant.

 
At 12:42, Anonymous Anonüümne said...

Keegi Pullerits osales Pariisi sõidul. Loodetavasti sünnib sellest ka õige lugu stammlugejatele.

 
At 20:01, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits ärgu kolagu euroopa linnades vaid keskendugu kohtumistele ja intervjuudele superstaari klassi inimestega.

 
At 20:07, Anonymous Anonüümne said...

Pariisi käbidest tahaks kaa ülevaadet saada.

 
At 00:26, Anonymous Anonüümne said...

Priit teeb just teie jaoks rahvasportlasega toreda intervjuu, aga grupp lödipükse ikka ainult ilguvad ja hauguvad. No mida selliste tänamatute lontrustega peale hakata?

 
At 09:45, Anonymous Isafiguur Roobert said...

Väga huvitav intervjuu, Priit ja Rimo!
Master, sarnaseid usutlusi ala tippharrastajatega võiks teha edaspidigi.
Blogi kogukond, usun, oleks kõigiti rahul, ühtlasi leiame täiendavalt emotsiooni ka enda paremaks putitamise teel.

 
At 10:12, Anonymous Anonüümne said...

Blogi kogukond ootab kogu aeg täiendavat emotsiooni aga tuleb rohkem peapesu ja hassetamist. Mõnitavad ka.

 
At 10:53, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits ütles eelmine aasta kui vabandama pidas et kogukond kerigu Kuu peale ja hoidku tatramulk kinni

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav oleks teada, kas esiotsa tippharrastajad kõik nii palju treenivad kui Rimo?

 
At 13:02, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav lugemine ainult et mees mainib et oli sündmuste vaene ühes kohas ja teises nendib et -tagant võeti hoopis mind. Tundub et siiski oli actionit.

 
At 16:43, Anonymous Anonüümne said...

Üle pika aja jälle spordimehele midagi lugeda. Kindlasti huvitaks ka kogemused suuskadest / varustusest ja tähelepanekud lihvist / määretest.
Kommentaariumi osas leidub kahjuks ikka tänamatut eestlust, kurb :(

 
At 21:53, Anonymous Anonüümne said...

Priit rabab ropult tööd teha. Millal siis puhkus hakkab? Nii üle kuu aja panna küll ei jaksa. Selle järgi peaks ülejärgmise nädala lõpus olema Maarjamaa tolm talla all vahetatud üle suure lombi asuvate liivaväljade tolmu vastu.

 
At 22:45, Anonymous Anonüümne said...

Utah Arizona ja Montana on käidud. Ameerika pole enam ammu kuum. Ehk võiks midagi sorti Gabon ja Elevandiluurannik teha? Kohalikud saaksid näha kõvasid eesti mehi kellest maailmas palju räägitakse aga vähe on nähtud. Enne peaks veidi saalis käima keskaafriklased hindavad suurte musklitega isasid.

 
At 23:59, Anonymous Anonüümne said...

Jäägu shithole riigid süü- ja kaastunnet evivatele maailmaparandajatele, seiklusradade lätet ja Eesti suusamaratone inspekteerigu ikka kogukonnalt hellitusnime saanu Padre.

 
At 00:17, Anonymous Anonüümne said...

Nii on, 23:59, jamaga pole mõtet tegeleda, eriti maestro mõõtu mehed.
Sitta urgitsegu kuskil primaatide juures ullikestest lillelapsed ja suunamudijad neiukesed, siinne kogukond ootab puhast kulda ning seda suudab meile pakkuda üksnes Padre (puumade ja lõgismadude hirm nr 1).

 
At 07:55, Blogger Priit Pullerits said...

Tänan, mehed. Hoiame lippu üheskoos kõrgel!

 
At 09:07, Anonymous Anonüümne said...

Latt on mudas. Kas keegi stammlugejatest viitsis Vähi üldse heietusi sirvida? Ma ei tea ühtegi inimest, kes teaks inimest, keda Kristina okse kotiks.

 
At 11:07, Anonymous Anonüümne said...

Hoiame kõrgel jah. Padre rääkigu suurtel teemadel holokaust ameerika euraasia kosmos universum tartu maraton balti ühtsus vere hind rahvuslik hoog.

 
At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

Sa, 09:07, oled ju täielik hälvik. Sellise idiootliku kommentaari järgi oled sa absoluutselt vales kohas!
Tee kogukonnale teene ja ära kunagi enam seda blogi külasta, milleks ennast ja teisi närvi ajada? See, et sa idioot oled, sellest saime juba suurepäraselt aru, aga paistab, et oled veel ka masohhist. Abi võiksid leida ka nööri ja seebi koostööst...

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

No kurrivaim!

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

Tundub et sealt Moabist on päris madu meitele tulnud vist ja salvanud mõnda meest, et niimoodi mürki pritsitakse.
Võtke mõningaid kirjutisi kui algaja humoristi katsetusi. Solvumiskultuurist on siin ju varem juttu olnud.

 
At 14:27, Anonymous Viroloog said...

Kägu mehed saavad ka tulla laulupeole, kui ennast seal ikka kultuurselt üleval peavad ja piketeerima ei hakka ega radadele ristseliti pikali viska.

https://www.postimees.ee/7448995/tiit-terik-vabaohuuritustel-kaob-koroonapassi-noue?fbclid=IwAR3rihUh8m6UGH3gY044bd11ttjyO6tJCL8dY1EkFR5jlOVb1hW2nxjL8fQ

 
At 14:34, Anonymous Anonüümne said...

Ups, ma ei teadnudki, et siin nii palju oksefiile on.

09:07

 
At 14:54, Anonymous Anonüümne arvamusliider said...

Aasta ajakirjaniku tiitli pälvis Priit Pullerits.

Võhmamehed, soovime ka omalt poolt Priidule palju õnne ja jätkuvalt viljakat loometööd.
Sest peame Padrele tänulikud olema, kes kõikide muude tegemiste kõrvalt on juba üle 15 aasta oma vabast ajast ja tahtest pärleid meile siin iganädalaselt silmade ette laotanud.

Palju õnne, Priit!

https://arvamus.postimees.ee/7447854/postimehe-arvamusliidrite-louna-julge-olek#_ga=2.133232267.469688539.1644247458-314770300.1636619198

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

Igati õige ja õiglane otsus, õnne Padrele!

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

Assa nuga!

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

Ohsa pele!

 
At 18:14, Anonymous Anonüümne said...

PM-i sisemine autahvel on väga tähtis verstapost. Õnne! Lõpuks teda märgati kui suunaviita. Loodetavasti on mingi tolmukübeke au ka siinsel blogil kui ajakirjaniku kujundajal. Aga no kui pole siis elame selle üle. Tegelikult ootaks nüüd tänukõnet teadagi kellelt, ikka sellelt kes ei vabanda!

 
At 18:37, Anonymous Anonüümne said...

Kogukond on alati supportinud ja
aidanud aga põhimõtteliselt ei tohigi vabandada see viib fookuse kõrvale ja nüristab zurnalistitseeni teraviku. Soovime palju õnne ja ootame ausate kogukondlaste solvamist ka tuleval aastal.

 
At 19:18, Anonymous Anonüümne said...

Aasta advokaat- Robert Sarv. 😂

 
At 19:18, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, mehed, kes märkasid ja hea sõna saatsid. Jah, see pole tegelikult üldse väike asi, vähemasti mulle.

 
At 19:22, Anonymous Anonüümne said...

Kommertaar netiavarustest:

Viimatised PMi arvamusliidri valikud olid sellised:
2019 - Ivan Makarov (Objektiiv, minister Solmani nõunik),
2020 - Maarja Vaino (Helme)
Vahtre sobib oivaliselt sellesse ritta.

 
At 20:35, Anonymous Anonüümne said...

Ilus tänukõne. Oli tunda, et pisaratilk tikkus silma. Väga emotsionaalne. Tõstan kaabut.

 
At 21:31, Anonymous Anonüümne said...

Mulle meeldis, et Padre tuleb meie kõigiga (kogukond, Eesti) rääkima ja kirjutama! Selge see, et meie mees!! Samas me kõik peame tasemel olema, et jutust ja artiklist ikka tolku oleks. Ma jätsin täna trenni vahele ja tegin power-kõnni poodi ja ostsin ühe kihiseva. Padre terviseks!

 
At 22:26, Anonymous Anonüümne said...

Loomulikult ise peame tasemel olema, et õigustada Padre tähelepanu, 21:31. Sest ega ta tolvanitele ja tuhajuhanitele pikalt viitsiks kirjutada. Milleks?! Raiskad ainult oma kallist aega ja tolku ei mingit...
Tunda kohe, et suure südamega (võhma)mees oled! Mul ka kerge pisar helgib silmas, kui neid ridu kirjutan. Jah, päev on nii elev ja helge olnud, et avan selle puhul ka ise nüüd kihiseva.
Proosit, kogukond ja Padre!

 
At 22:45, Blogger Priit Pullerits said...

Joogem terviseks, mehed!

 
At 23:02, Anonymous Anonüümne said...

Kõige olulisem on siiski vahetult enne Moabi missiooni, et kas auga tuli ka piisavalt plekki kontole, et see aasta läbida võitlustee pantrite ja lõgismadudega hardtale ratta asemel korraliku rendielektrirattaga või no vähemalt full suspension kondiväristajaga?

 
At 23:24, Anonymous Anonüümne said...

Minu esimene kohtumine Padrega oli rumala varateismelisena Tähtveres suusatades. Jäin talle ette koperdama ja minu mäletamist mööda midagi kriitilist ta ütles, asja eest. Varsti hakkasin tegelema jooksmisega ja mulle tundus nii sümpaatne, et Padre viskas tervituseks käe ülesse, hoolimata sellest, et olin suvaline laps lippamas Raadit ja Kõrveküla ühendaval rajal, vahepeal üksi, vahepeal koeraga. 11 aastat tagasi polnud haruldane, et Pullerits oli tollel rajal ainukene vastujooksja. Veelgi sümpaatsem oli näha Pulleritsu seljas Postimehe logoga riideid, ma ei mäleta, kas alati, aga tihti. Mõtlesin, et selline lojaalne mees on iga tööandja unistus. Siiralt hea meel, et nüüd on saanud Pullerits tööandja poolt väärilise tunnustuse osaliseks, küll mitte seetõttu, et ta Postimehe logoga riietega sporti teeb, mis vääriks eraldi auhinda, aga ma arvan, et ka kõige suuremad Pulleritsu kriitikud tunnistavad täna endale, et Eesti ajakirjanduses pole täna kedagi paremat. Pulleritsu vaadetega võib nõustuda või mitte, aga tema meisterlik sulg, lugejate ja allikate austamine teeb temast Ajakirjaniku.

 
At 23:28, Anonymous Anonüümne said...

Ei tea kas Kägu mehed saatsid õnnitlus telegrammi? Kallis Pullerits palju jõudu ja edu tulevaseks

 
At 23:33, Anonymous Anonüümne said...

Ma usun küll, et saatsid, nad ei taha ju mokk töllakil näoga olla, kui teised kõik klaase tõstavad ja pidu peavad. Või tahavad?

 
At 23:48, Anonymous Anonüümne said...

Täna pole päev eri leerideks, küllap ka Käo mehed on kärsa likku pannud, sest on olnud paljut, millega saab PP käsitluses nõus olla.
Kena meenutus hr 23:24, sellisena ta meie mõlgutustes ongi.

 
At 23:50, Anonymous Anonüümne said...

Kas selleks korraks Padre ja kogukonna suhted taas silutud? Padre juba teab kuidas publik pehmeks tampida.

 
At 03:01, Anonymous Anonüümne said...

Kodukülas peomeeleolu.
Ulata karikas

 
At 07:52, Blogger Priit Pullerits said...

...Kägu meestest pole kahjuks kippu ega kõppu.

 
At 10:35, Anonymous Anonüümne said...

Kägu mehed tulevad välja siis kui aeg on küps, nemad odavat vahuveini ei kääni.

 
At 11:06, Anonymous MargusM said...

Järelikult otsid vale kivi alt Kägu mehi, ega magavale kassile hiired suhu ei jookse..

 

Postita kommentaar

<< Esileht