Pullerits: Kuidas ma käisin äraspidises toitumislaagris (ja see mõjus!)?
Sellist kohta nimetatakse dressing room (fotol paremal) – see on suur garderoob, kuhu jalutad sisse, mitte ei tõsta asju kohmitsedes-upitades riidepuu peal varna, ise koridoris jõlkudes. Õigemini, see oli supersuur, nagu mõne keskmise mehe kabinet, sh töölaud koos telefoniga, ja juhul, kui olete naine, siis teile oli seal isegi küünelaki kuivatamise seadeldis. Sinna oleks võinud kogu korvpallimeeskonna varustuse üles riputada ja ära paigutada ning ikkagi oleks jäänud kolmele-neljale mehele liikumisruumi üle. Varnade all oli kaal. Ja see teatas, kui peale astusin, et kaalun 71,5 kilo.
Aga see polnud määratud nii jääma.
Seks ajaks, kui jõudsin oma ajutisse elupaika (fotol all paremal ja siin vasakul [vannituba]) ning end kaalusin, olin kaheksa ja poole tunnise lennu jooksul söönud järgmist.
Lõuna
Amuse bouche: cold smoked Baltic herring and vendace roe; garden salad
Starter: vorschmack, sour cream, pickled beetroot and cucumber with Villa Maria Sauvignon Blanc 2014
Main course: slow cooked reindeer entrecote, Jerusalem artichoke puree and dark sea buckthorn sauce with Chateau Beau-Site, Cru Bourgeois, St. Estephe 2010
Before dessert: Peltolan blue cheese and Viinitarhuri, award winning, strong matured milk cheese
Dessert: apple cake à la Marski, cinnamon mousse and warm caramel sauce
Hommik
Seafood noodles with prawns and bok choy; fresh fruit, yogurt
Hommikul, pärast öist lendu kohale saabudes, tundsin sellegipoolest, et kõht on tühi. Võtsin seitsmenda korruse numbritoas ühe kuuest telefonist ja helistasin teenindusse ning palusin tuua lõunasöögiks (fotol paremal):
Dim Sum: steamed pork dumplings Shanghaiese style (3 pcs)
Meat: sweet and sour pork with pineapple
Noodles: stir-fried noodles with bean sprouts and blanched chives in dark soy suace
Dessert: sweetened walnut cream
Õhtusöök läks pikale, käisin linnas läbi kolmest kohast, aga ei hakanud märkmeid tegema, see oleks võtnud meeletu aja lisaks.
Hommikusöök (fotol all vasakul) võttis tunni, sest see oli kuuekäiguline:
Home-baked croissants, assorted home-baked Danish pastries, variety of muffins, orange brioche and breakfast breads
House-made yogurt and mango parfait
Peninsula fresh fruit plate
Lobster congee, Xiao Long Bao, condiments
The Peninsula lemon-ricotta pancakes, blueberry ginger syrup
Smoked salmon, egg, cream spinach, local sustainable caviar, country bread
Lõunasöök (fotol all vasakul) võttis kaks tundi, see oli samuti kuuekäiguline (kahjuks ei tea lisada juurde joodud kahe veini nime):
Dim Sum combination (steamed shrimp dumpling with bamboo shoots, steamed Siew Mai with crabmeat, home-made baked barbecue pork puff, deep-fried spring roll filled with red king crabmeat)
Enriched organic tomato soup with wild bamboo fungus
Braised prawns in mild chili sauce
Coddled sliced marble grade beef with soy sauce
Fried crispy noodles with seafood
Sweetened almond cream with rice dumplings, chilled pudding and osmanthus
Õhtusöök elu- ja ööbimispaigas (fotol paremal) läks meelest kirja panna.
Hommikusööki polnud aega kirja panna, sest oli vaja kiirustada, et lennukile jõuda.
Lõuna
Amuse bouche: Parma ham with mango salad; green salad
Starters: smoked salmon carpaccio with herb roasted yellow zucchini (fotol vasakul)
Main course: ricotta and herb ravioli in tomato sauce, vegetables and Parmesan cheese with Vidal Icewine Pillitteri 2013
Before dessert: Emmenthal and Camambert cheeses
Dessert: vanilla ice cream
Õhtu
Fries egg noodles with prawns in Sichuan sauce, vegetables; fresh fruit
Teise päeva õhtul astusin oma deluxe river roomis (pindala ligi 55 ruutmeetrit; fotol paremal, samuti sissekande esimesel kolmel fotol) walk-in closetis kaalule. See näitas 73,7 kilo. Niisiis kahe päevaga rohkem kui kahe kiloga plussis.
Ma ei ole kindel, et tagasiteel, mis kestis üheksa tundi ja mille vältel, nagu eelpool loetlesin, sai süüa kaks korda, mu kehakaal oluliselt vähenes. Pigem vastupidi. Enamik ajast sai rahulikult lebada ehk leiba luusse lasta, sest iste käis täiesti horisontaalseks voodiks, mil pikkust vähemalt 190 cm (fotol all vasakul). Isegi kere püsti hoidmisega ei pidanud vaeva nägema.
Huvitav küsimus on see: kui kaalu kiire kaotuse järel kehakaal ruttu taastub – ja endisest «seisust» ülegi põrutab –, niipea kui langeda tagasi tavapärasesse toitumisrutiini, siis kas ka sel juhul, kui kiiresti paar kilo juurde võtta, langeb kehakaal tagasi endisele tasemele – ja endisest «seisust» allapoolegi langeb –, niipea kui hakata jälle toituma, nagu seni?
Kindlasti huvitab nii mõndagi, kus ikkagi toitumislaagris käisin, kellega sinna jõudsin ja kelle juures täpsemalt peatusin. See sissekanne on siin vihjeid täis, viige otsad kokku, kui end kõvaks meheks peate.
******
The beginning of the trail to Little Wild Horse Canyon, Utah, 1. mai 2012. Pildistanud Priit Pullerits. (Suuremalt vaatamiseks klikkida pildile.)
Kõigi fotode autor Priit Pullerits. Pildistatud vahemikus 21.-24. november 2015.
40 Kommentaarid:
Aidake nüüd meenutada, sõbrad võhmamehed, kuhu Tallinnast uus lennuliin avatigi...
Aga isu ajasid peale küll ehk nüüd on söögiaeg!
Kindlasti tegemist Aasiaga. Hiina, Shanghai?
Oot-oot, Taavi käis ju just Hiinas, mis tähendab, et... Ei saa välistada.
Hr Pullerits,
Soomlase Peltoneni sinised "juustud" kaenla all - lend toimus järelikult Helsingist.
P.S. Kas oskate oletada, palju te Wattbike-il võiksite välja pigistada? 200 W? 300 W?
...ei tea, ei ole proovinud. Ja ei huvita ka. Loeb koht protokollis, mitte mingi wattbike'i näitaja.
Aga nüüd tagasi seekordsete põhiküsimuste juurde.
Kuidagi nõrk on teie läbinägemisvõimekus...
kahe kiloga kõikumine kahe päeva jooksul ei ole küll mingi asi, millest juttu teha.
Lennuaeg sobiks Pekingi lennuga
Kohti protokollis tõesti loeb ja oma kohta meeste seas saab vaadata siit.
Paremad mehed nagu Kert, Indrek, Ivo jt saavad 4 km sõidus 500 W keskmiseks.
Siit saate end interneti teel lihtsasti regada. 13. detsembril loodatavasti olete "joonel". Tallinnasse sõitminegi pole vajalik, sest sõita saab ka Tartu Arena klubis.
Kui loeb koht protokollis, mitte mingi wattbike'i näitaja, siis miks Sa ei osale eraldistardi võistlustel, vaid teed rekordeid Tartu-Kärevere-Kärkna ringil?
Lp 17.12, Peking ei ole õige vastus.
Kaalutõus hullem kui Nõukogude armees, teisalt liigesehaige peabki rohkem polstrit koguma. Retooriliselt, kas te olete kindel ikkagi oma sisemiste lihaste treenimiskavast, kui te kunagi pole neid tundnud ja kunagi pole neid vaja läinud?
Üpris huupi pakun ilmselt, aga sisetunne tavaliselt ei peta - käisid Hiinas või mõnes selle mõjusfääri kuuluvas riigis!
Jah, see on selge, aga see on ka siin pakutud variantidest juba läbi käinud.
Aga kus linnas?
Kellega, peaks olema juba lihtsam variant, kui hoolas olla ja detaile märgata.
Ja peamine: millises establishmentis laager toimus? Uurige interjööri, ühel pildil on selge vihje, mis annab ära!
shenyang
ladna eelmine oli huupi aga see ütleb kõik - 21.11.2015 at 19:16
#A350Finnair left today for its first long-flight to #Shanghai!
Reisikaaslane Kaja Koovit, ajakirjaniku reisikulud kattis Huawei.
Hotell The Peninsula Shanghai , ahjaa PM sattus kah samal ajal Shangaisse ja tuleb tagasi alles reedel.
Tubli, 20.05, korralik töö!
Täitsa mööda, 20.52.
Suurepärane, 21.39! Öelge teistele ka, mille järgi ära arvasite. Ütlesin eelmises kommentaaris, et uurige detaile. 2. pildil on kätterättidel näha suur P - see ei tähenda Pulleritsu, vaid The Peninsula hotelli. Aga eks hotell tule ikka oma nime suure tähe järgi valida.
Rätiku järgi polnud just eriline kunst õiget hotelli tabada.
Pettumusena pidin tunnistama, et kõik pildid olid udused stampvõtted. No vähemalt hotelli leheküljel olid need kaadrid kõik eksponeeritud teravatena. Sama jutt käib ka lennuki kohta. Toidud on nagu mobiiliga ikka oma isuäratavusest enamiku kaotanud. Tegelikult vääriks ju üle 500€ hotellituba ja seal serveeritud toidud natuke kenamaid pilte. Toimetus võiks järgmine kord vähemalt oma tippajakirjanikule korraliku kaameramobiili muretseda, et operatiivselt kah ilusaid klõpse teha saaks. Aga ju siis lehele on kärped olulisemad kui sisu kvaliteet.
Samal ajal maakera teisel küljel...
"läksin kella seitsmeks kokkulepitud varasele hotelli hommikusöögile. Veel pool kaheksa polnud köögis kedagist. 7:45 sain oma pool tassi kohvi, kaks odavaimast jahust tehtud röstsaia viilu ja kaks pakikest marmelaadi kätte! Continental breakfast my ass!"
Küsimus: Paar tundi hiljem läbis see odavlendude ja säästu-apartamentide gurmaanist tuntud harrastussportlane sörk-kõnd meetodil oma 45. "maratoni". Kellest on jutt?
22:55 kirjeldus peaks passima Ain-Ivarile?
Vanameistrilt kiire uhke trip maailma teise otsa, tsiteerides klassikuid: "Pole paha!"
Kas PP reisil sporti ka tegi, Taavi-poiss kindlasti jookseb Jangtse kaldal.
Nojah, taseme vahe, Ain-Ivari odavland ja säästuhotell ning teise mehe business class ja viie tärni lukshotell koos kuuekäiguliste söögikordadega. Kaks täiesti eri maailma. Kumma ma valiks? Aga loomulikult Peninsula kõige sinna juurde käiva ja viivaga.
mitte loomulikult. minu jaoks on hotell magamiskoht, viis tärni on penskarile ja inimesele, kel on vaja oma ego tõsta miskise valge rätiku arvelt, kus peetäht peal. milleks kõik see jama. ja vaevalt ta omast taskust maksis, ikka nn. tööreis. toredaimad söögikoha don need, kus kohalikud käivad, mitte peen restoran. aga eks inimeste eelistused ongi erinevad.
Imelik eputus "sõltumatult" ajakirjanikult. Õige spordimees reisib oma raha eest, kasvõi säästureziimil, aga ilma häbita.
Ahhaa, Priit kas ei tunne Eesti ajakirjandusmaastikku või siinseid ajakirjanikke või on ta nii uhke, et peale PM-i ei teisi ei märkagi. Kuidas on võimalik mitte märgata nii šarmantset kirjaneitsit nagu Kaja, kes ausalt ka oma sponsori kohe välja toob ja ei jäta muljet nagu oleks oma tööalaste saavutuste eest miskil preemiareisil viibinud. On muidugi võimalus, et reisil toimus väike häbenemist ja varjamist vääriv flirdi operatsioon... see seletab, miks rõhk oli söömaorgjatel ja maitsval veinil. Ühel hotellituppa servereeritud söögikorra pildil ongi märgata fotolt ära korjatud taldrikute jälgi ning kahtlast kaamerat laual. On see kaamera ikka Priidu oma või äkki hoopis kenad pildid avaldanud Kaja oma?
Dr Holden on õige vastus.
TOIDUST:
"Nälg aga aina süvenes ning 39-nda kilomeetri peal oli kõht ikka nii kapitaalselt tühi, et panin parema suuna sisse ja keerasin esimesse raja kõrval olevasse boksi ehk cerveceriasse ning tellisin vedelat leiba, hispaania keeles siis "una cerveza, por favor"! Toodi, üsna kiiresti, ilmselt saades aru olukorra tõsidusest. Läks alla, üsna kiiresti, tulenevalt olukorra tõsidusest."
LENNUST:
"Kuna oskasin ligi kuu aega enne reisi lennupileteid ostes täpselt ennustada Lufthansa töötajate streigi lõppkuupäeva, siis pääsesin maratonieelsel päeval kenasti päikese alla kohale. Kuuldavasti olevat elu esimest maratoni jooksma läinud Tiidrek Nurme päev varem sellesama streigi tõttu seigelnud Eestist Hispaaniasse Türgi kaudu!?! Kuigi mul läks marsruudi valikul edukamalt, suutsin ma oma lennulitaka ikka ära saada - nimelt oli lennuki tagauks Frankfurdis õhkutõusmist oodates liiga kaua lahti ning vähemasti ühe reisija tõmbas see lennusaatjate apsakas läbi. Pühapäeva hommikul ärgates ei saanud ma esimese hooga voodist välja, sest seal kusagil õla ja kaela vahel tegi miski põrguvalu"
- -
Hr Pullerits lendab harva. Kui aga lendab, siis kõrgeimas, äriklassis. Ja hotelli valib maailmaklassist.
Chateau Beau-Site, Cru Bourgeois, St. Estephe 2010, tärggeldatud triiksärgi ja musta kikilipsuga sommeljee poolt serveerituna - versus proletaarse san migueli kulistamine kusagil tänavaõllekas..
Lgp Kitsipung (8.50), hr Pullerits oma kõik oma reisid välja teeninud.
Tuleks juba lumi maha, saaks vähemalt millestki lugeda.
-- Veel šampanjat, sir?
-- No, thanks
Lennukis on mõtet valida koht mitte tagatrapi juures, kus rahvaste paabel, higised, džiinsides ja ebamäärast halli värvi türpides ülekaalulised, olematus füüsilises vormis massid oma pagasit istekohtade ülestesse riiulitesse tagumas, odavaid krõpse avamas - kuhu stjuaardessid ja stjuuardid ei jõuagi - vaid salongi lennuki esimeses osas, kus ruumi, värske "Frankfurter Zeitung" ja "Vanity Fair", intelligentne seltskond ja teenindus. Eelkõige aga üldse mitte valida lennufirmat, kel lennukiuks lahti ununeb..
Mr Pullerits, That was your Peninsula Moment.
Te peate sellest kirjutama! Lennujaama transfeeriks valisite Rolls-Royce'i? Šampanjaks Bollingeri? Tippi andsite pool kuupalka, jah?
Kirjutan, kirjutan, kuidas muidu.
Mu koht oli tagasilennul 3D, nii et eesotsas.
The Peninsula Shanghai tuba oli number 713.
Nii, nüüd siis siizon algab.
11:30: Sprint Classic RUKA
13:00: Finaalid - Eurosport.
Kas keegi sõidab ka 30 hulka?
Kvalifikatsioon, Petsil jäi mõni sajandik puudu.
1. GOLBERG Paal 2:32.62
2. FOSSLI Sondre Turvoll +0.43
3. SUNDBY Martin Johnsrud +2.21
9. NORTHUG Petter Jr. +5.88
28. POLTORANIN Alexey +8.81
31. KUMMEL Peeter +9.56
36. KILP Marko +10.24
56. RANKEL Raido +13.09
85. REHEMAA Aivar +17.79
Ei maksa erutuda ega seda rahv-vah suusatamist siia toppida. Ma soovin muidugi Eesti poistele edu ja tahan, et neil hästi läheks, kuid olgem realistid: kui siiamaani ei ole midagi tulnud, miks siis nüüd äkki peaks tulema? On kvalitatiivselt midagi muutunud? Ei ole ju. Nii see hakkabki edaspidi olema: ikka joone all, ja kui isegi üle, siis veerandfinaalis tagaotsas. Seega, ei maksa tähelepanu väga pöörata.
Priit, ikka erutume, sest millele muule siin talvel ikka kaasa elada on?
1. Esimene Peninsula Hotel avati 1928. a. Millises linnas?
2. Peninsula Pekingi hotellis asub ühe väga tuntud luksuskaupade brändi "World Flagship Store". Millise brändiga on tegu?
3. Maineka Travel+Leisure "World 100 Top Hotels 2015" edetabelis on Peninsula Shanghai mitmendal kohal?
4. Mitu Peninsula hotelli on ülalnimetatud loetelus (maailma 100 parima hotelli hulgas)?
5. USAs võib lisaks Pulleritsu väisatud Chicagole ja New Yorkile ööbida Peninsula hotellis veel ühes linnas? Millises?
M 16.25
Kas teil häbi ei ole sigadele pärleid loopides? :D
17.02,
hr Pulleritsu külastajate seas on väga tarku mehi. Kultuurseid mehi. Mehi, kes teavad, mis asi on tuxedo ja mis puhul seda kantakse (nt ajakirjanike galaõhtul järjekordset tunnustust vastu võttes). Aga eks avatud blogisse satub ajuti muidugi ka teistsugust "seltskonda".
Martin
Nojah, tuxedo tasemel tunnustuse vastuvõtmine on samalaadse kaaluga sündmus kui daamilt lillede saamine. Aga eks see tuleneb pigem vaesusest ja madalast enesehinnangust(-uhkusest).
16.25, ma tean, et Hongkongis; kui ei eksi, siis Louis Vuitton; kui õigesti mäletan, siis kaheksas; pakun, et kuus; seda ma tean - Beverly Hills
Postita kommentaar
<< Esileht