reede, märts 12, 2021

Pullerits: Kas Heiki Nabi tuleb rongi alt välja?

Me ei tea ikka veel, mis saab Heiki Nabist, kuigi Tokyo olümpiani pole enam viit kuudki. Ja Nabi on üks väheseid Eesti medalilootusi. Küsimus on selles, kas leiduvad tegelased, kes suudavad ka Nabile tekitada usutava loo ja leida tõendid, millega positiivne dopingu A-proov kahjutuks teha.

Ütlen otse: lootused pole just ülemäära suured. Vanasti, jah, mäletate, kuulis vahele jäänutelt õigustusi, et keegi pani dopingut tema hambapastasse või spordijooki või et ta sõi steroide täis lehmaliha. Uurisin Eesti dopingueksperdilt doktor Margus Annukilt (fotol all vasakul), milliseid on nüüdisajal levinumad väited, et end puhtaks pesta. Ta rääkis järgmist.

Üldiselt esitatakse ikka suhteliselt banaalseid põhjendusi. Mulle on arusaamatu, kuidas ei saada näiteks aru, mis on toidulisand ja mis on ravim, ning poetakse väite taha, et toidulisand võrdub toimeainetelt ja efektiivsuselt ravimiga. See on nonsenss. Teine variant: otsitakse välja toidulisandid niisugusest maadest, kus pole ravimiameti rangeid reegleid. Siis viidatakse teaduskirjandusele, kus tõesti leiab analüüse, et keelatud ainete, peamiselt hormoonide või neurostimulaatorite protsent toidulisandites võib kõikuda 4-st 28-ni. Aga need toidulisandid ei ole mõeldud tippsportlastele. Need on mõeldud inimestele, kes ei käi võistlustel, vaid arutavad asja riietusruumis, mis on põhikolleegiumi koht, et see või teine lisand toimib hästi.

Ka see jutt, et enne tehti vabrikus hormooni või ravimit ja pärast samal masinal toidulisandit, on totaalne jama. Need ei ole enam nõukogude aja lihavabriku masinad, mis piiksuvad, sest öösel olid rotid ja hiired sinna sisse läinud.

Üks asi on veel lihtsam: näidaku sportlased karpi, kust nad on ravimit võtnud. Kui teame, et veres on mingi aine tase kõrge, ja teame, millise ainega on tegemist, siis mis probleem peaks olema seda ainet määrata tabletis, kus teda ei tohiks olla? Järsku ongi neis ravimeis keelatud ainet suures kontsentratsioonis sees? Siis seda karpi ei ole või on see kadunud. Sageli minnakse otsima õlekõrt, mille peale üles ehitada kaitse, aga mingisugust tõestust sealt ei tule.

Kui ilmnevad mingid erilised füsioloogilised näitajad, näiteks kõrge hemoglobiini või testosterooni tase, öeldakse sageli, et mul on niisugune geenimutatsioon, mis seda taset tõstab. Probleem tekib siis, kui on taseme langused, näiteks puhkusperioodidel. Geenidel ei ole ju puhkust! Geenimutatsioonid või -modifikatsioonid ei kõigu nädalate ja kuudega, need on alati paigas.

Tänapäeval on ka võimalik jälgida testosterooni sünteesiahelat (fotol vasakul), mis reedab ära, kas tegemist on dopinguga. Vanasti tehti analüüsiga kindlaks, kas testosteroon on kehaväline või -omane. Kehavälisega jäädi kohe vahele, praegu ka – need on rumalad, kes nii teevad, sest seda tõestada on lihtne. Aga elu läheb edasi ja nüüd võib leida sportlasi, kelle keha on iseenesest tootnud kõvasti testosterooni. Siin on järgmised võimalused: see on seotud geenimutatsiooniga, mida on kaasajal kerge määrata, aga seda taset saab ka kaudselt tõsta, mõjutades testosterooni tootmise ahelat mingi ainega, nii et analüüs näitab – testosteroon on kehaomane.

Edasi on küsimus, kas leiame ahelas üles need mõjutamise kohad, mis reedaksid ära, et organismiga on manipuleeritud. Aga see ahel on pikk. Maailmas ei ole väga palju teadlasi, kes selle lahti hammustaks. Lisaks, me saame otsida dopingust ainult seda, mida läheme otsima ja tahame leida. Me ei leia kunagi seda, mida me otsima ei lähe või mida me otsida ei tea. 

*

Nüüd mõelge ise, millised võiks selles protsessis olla Nabi šansid. Kui suured panused julgete teha, et ta tuleb rongi alt välja?

*

Selle nädala Arterisse tegin:

suure intervjuu Jüri Ratase ja Urmas Reinsaluga, kuidas nad täpselt aasta tagasi eriolukorra kehtestasid - aga eriti kaval on mu intervjuu kõige viimane küsimus, kas pole? 

kuidas aasta tagasi Eestis ühe esimesena raskelt koroonaviiruse haigusesse nakatunud ettevõtja Enn Veskimägi, kauane Eesti Jalgratturite Liidu juht paraneb (85% teest käidud, 15% veel minna);

ja kuidas valitsuse otsuste sunnil Eesti ühest ägedaimast spaast vesi välja lastakse ja mida see kõik kümnetele inimestele kaasa toob.

Foto 1: Heiki Nabi tunamullu 16. detsembril Silberauto esinduses, kui ta sai aastaks enda kasutusse Mercedes-Benz GLC 220 d 4 MATIC Coupe. Foto autor: Tairo Lutter, Postimes/Scanpix
Foto 2: Meditsiinidoktor Margus Annuk. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 3: Heiki Nabi (paremal) pidamas 2018. MM-il Budapestis pronksikohtumist Kuuba maadleja Oscar Pinoga. Foto autor: EPA/Scanpix
Foto 4: Kas tunned, kes on need testosterooni täis mehed Eesti suusapildilt täpselt 17 aastat tagasi?
Foto 5: Pilt laupäevases Arteris Priit Pulleritsu loo juurest. Mis kohaga ja kellega on tegemist? Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Foto 6: Tartu V Spa juhataja Gea Puidak 340 kuupmeetrist veest tühjaks lastud basseinis. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix

97 Kommentaarid:

At 19:07, Anonymous Anonüümne said...

Nabi siis pettis eestlasi? Ega vist keegi teda hukka ei mõista. Pealegi polnud ta esimese järgu täht. Kahju ainult, et sport nii keemiaga seotud on. Ajakirjanikud ei peaks sporti lihtsalt kajastama.

 
At 19:16, Anonymous Anonüümne said...

Ühe medali saame järgmiselt olümpialt vähem.

 
At 19:36, Anonymous Anonüümne said...

Mis seal täpsemalt oli, me ei tea ju Nabi loost mitte midagi?

 
At 19:45, Blogger Priit Pullerits said...

Teame küll. See oli letrosool (Letrozole). Seda leiti mullu minu allika andmeil 7 protsendist kõigist positiivsetest proovidest.

 
At 19:57, Anonymous Anonüümne said...

Kiku juhtumitega võrreldes tundub Nabi seis kehvem. Kiku 1. juhtumi puhul oli küsimus aine kontsentratsioonis. B-proov oli määrustepärane ja seega sportlane puhas, 2. juhtumi puhul oli tegu molekuliga(?), mis ise ei olnud keelatud, vaid võis viidata keelatud aine tarvitamisele. Hiljem kinnitatigi, et proovid on puhtad.
Nabil leiti keelatud ainet, kui ilusat lugulaulu ette ei laula, kuda nii juhtus, siis on seis raske. Port kõneleb, et ca 10% vaid saab mingi usutava põhjendusega kinnitatud ja süüdistused valemängus maha, see, et toda keelatud ainet (letrosool) B-proovist ei leita, on kaduvväike.
Huvitav, millele Nabi apelleerib?

 
At 20:21, Anonymous Anonüümne said...

Üks meessportlane, kes väitis, et see aine sattus tema organismi ajal, kui ta oma boyfriendiga vahekorras oli, mõisteti igatahes õigeks. Äkki peaks nabi ka seda teed minema? Samas jälle ei tea, kuidas Egle sellisesse kõrvalhüppesse suhtuks

 
At 21:21, Anonymous Anonüümne said...

Negatiivse proovi nimel positiivselt, arvan ma.

 
At 22:05, Anonymous Ärni Uduverest said...

Foto 4
anonüümne suusataja + ajakirjanik Ameerikast + fotolabori juhataja

 
At 23:35, Anonymous Anonüümne said...

Kas Olle pole Priidust pikem ja on jäänud ka vahele testo molekulidega?

 
At 00:05, Anonymous Anonüümne said...

Mingi Fredo tinistab naisi oma kehavõlude ja tulevase au abil vutti taguma. Kahjuks au jäi kõigil saamata ja jama majas, et kaua see tinistaja valetab. Kas ei peaks riigis keelama ära kooliealiste laste profispordi lepingutega peibutamisega. Paljud kaotavad sellega süütuse, au ja kibestuvad laste suunamist hakklihamaainasse lubavate parteide suhtes. Nii tekivad riigi alustalasid kõigutavad äärmuslased, kes on kergeks saagiks võõrluurajatele oma mustade tegude teostamiseks.

 
At 09:55, Anonymous Anonüümne said...

Üldiselt võitlusspordis pole kombeks kulturistide rohtusid tarbida. Välja arvatud juhud, kui üritatakse kaalukategooriat vahetada. Pigem pannakse epot või eksitakse vigastusest taastumise ravil. Suur, rohkelt hapniku tarbiv lihas on turniiril pigem takistuseks kui eeliseks. Samas tsiteerides olümpiakomitee presidenti "palju neil sportlastel seda mõistus ikka peas on ja kooliharidus ka tavaliselt poolikuks jäänud"...

 
At 11:05, Blogger Priit Pullerits said...

09:55, te lahmite. Lugege minu intervjuud dr Margus Annukiga eelmise nädala Arteris, seal ta seletab, kuidas tõelistel tippsportlastel on suured tiimid, kes nõu annavad, ja et epo ei ole tänapäeval mingi abivahend, sellega langeb kohe sisse, kasutatakse palju peenemaid ja kavalamaid skeemee.

https://leht.postimees.ee/7193992/doktor-margus-annuk-dopinguga-sisse-kukkujad-otsivad-banaalseid-olekorsi

 
At 13:01, Anonymous MargusM said...

Priit mis paha molekul sinu proovides oli et maratonilt kõrvale hiilisid? Nii enne kui pärast olid suusaradadel sõitmas kui viis kopikat.
Mis inimeksperimendid käsil on või ikkagi searasvadieet ei õigustanud ära.

 
At 14:21, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, MargusM, dieeti tuleb korrigeerida. See oleks tark tegu. Üritangi seda teha.

 
At 14:33, Anonymous Anonüümne said...

Seal Annuki loos on hea kommentaar ja ikka pole keegi kohalikele selgitanud seda saksa dopitreeneri lugu. Algul oli juttu kuidas vahele jääb euroopa profisport jalgratturid jalgpallurid ja väiksemad riburada järgi aga lõpuks selgus kogu klientuur oli 2 austerlast 2 eestlast ja Pankratov. 5 mehe jaoks oli tal külmhooned ja laod verd täis ja arhiiv pabereid?
Kas pole aeg rääkima hakata informeeritud mehed?

 
At 14:49, Anonymous Anonüümne said...

"Eesti suusataja Kanal 2 suusakommentaatoritest: see oli päris halb, aga vähemalt naljakas!"

https://sport.delfi.ee/artikkel/92831343/eesti-suusataja-kanal-2-suusakommentaatoritest-see-oli-paris-halb-aga-vahemalt-naljakas

Ütlen, et nende kahe suusakommentaare ei kannata kuulata, kuulan ennem vene või inglise kommentaatoreid eurospordist.

 
At 15:17, Anonymous Noorsportlane Tamm said...

Olen viimasel ajal mõtisklenud, et miks siia blogisse on
neid pederaste kuidagi palju siginenud on? Lugedes seda artiklit saab pildi palju selgemaks. https://epl.delfi.ee/artikkel/92830339/alasti-maailm-krister-paris-homopropaganda-tootabki-juba-iga-kuues-noor-ameeriklane-pole-enam-heteroseksuaal.

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

Vanasti olid neegersportlased, nüüd on pagulassportlased. Kas pole tore ah?

 
At 15:25, Anonymous Anonüümne said...

Uskuge Parislasi, kuulutage uusfakte hoolega ja teist saavad geiprohvetid! Ja prohvetid saavad õndsaks!

 
At 15:32, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, kas te vaatasite PMs intervjuud selle brasiilia treeneriga?

Vaatasin ja hoidsin kahe käega peast kinni!

Hea, et mul ei ole võimalust ise ajakirjanikuna ennast nii lolli olukorda ei seada.

 
At 16:11, Anonymous Anonüümne said...

Peast tuleb kinni hoida, nokust tuleb kinni hoida et pedermastid minema ei viiks, pepust tuleb kinni hoida et brasiilia trenni sinna ei tehtaks. Käsi ei jätku selleks kõigeks. Millega relva kinni hoida kui isamaa eest lahingusse vaja minna?

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

16:11 k o h u t a v !

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

Rohkem võiks bambiinode pilte olla siis pole nii hirmus.

 
At 20:07, Anonymous Anonüümne said...

Nabi tuli esimest korda maailmameistriks poolraskekaalus. Siis kolis raskekaalu, kus ta oli hädas sellega, et ta raskekaallastest palju kergem. Viimasel ajal läks Nabi äkki jämedaks, vaadake pilte. Põhjus oli too Kanada treener, kes Nabi füüsise eest hoolitses. See treener suri hiljuti. Äkki see treener treenis Nabit imeravimitega? Nabi kaalu teemat tuleks detailsemalt uurida. Millal ja kui palju kilosid juurde tuli jne. See dopinguaine just ongi see, mis aitab massi lisada. Loodame, et Nabi puhas. Aga see kaaluteema ja dopinguaine - liiga palju loogilisi seoseid. PP uurib välja, millal ja kui mitu kilo Nabil 15 aasta jooksul kaalu juurde tulnud. Palun graafikut. Treeningpäevikutes peaks kõik ju kirjas olema.

 
At 20:24, Anonymous Anonüümne said...

Palju ta siis juurde võttis?
Krt, ma olen trauma, laiskuse ja motivatsiooni puudusega 9kg juurde võtnud ja seda kolme kuuga ja puhta pudru ja soustiga.))

 
At 20:33, Anonymous Anonüümne said...

Rasva on lihtne koguda. Katsu aga õiget jämedat ja prinki liha kasvatada, mida maadluses vaja.

 
At 21:30, Anonymous Anonüümne said...

14:33 vajutab teravalt nuppe.

20000kg aineid, paarsada miljonit süsti ja tabletti, aga me räägime ikka mingist Seefeldi ja Tuuri kümnest sportlasest.

Tuletame meelde https://sport.postimees.ee/6559719/briti-kodanik-toimetas-eestisse-labi-austria-dopingut

Vallimägi ja Port, mis magate!

 
At 21:58, Anonymous Anonüümne said...

Foto 1 - kui B proov on positiivne, kas Mersuga enam sõita ei saagi.

 
At 22:06, Anonymous Anonüümne said...

2006 võitis -96kg MM tiitli. Ise kaalus toona u. 104. Londoni OMi ajal oli ca 112-113kg. Täna on 120+ kg. Raskekaal ongi kuni 120kg meestele.

 
At 22:43, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole 120 kg, Kreeka-Roomas, kus Nabi võistleb on 130 kg ja vabamaadluses 125 kg.

 
At 23:24, Anonymous Anonüümne said...

Keemia-Mati sai Silber Autost Mersu ja Nabi tantsis samal rehal... Kokkusattumus? Anus seda teab...

 
At 09:31, Anonymous Anonüümne said...

To: 22:43
Seda enam on põhjust kaalu juurde saada, et konkurentsis olla.

 
At 10:42, Anonymous Anonüümne said...

Kaja kultuurikeskuses käisin viimasena vaatamas filmi teekonnast Narayamale. Pärast seda pandi kino kinni. Film rääkis alakaalulistest penskaritest kes enam ise liigutada ei jõudnud ja kellele oli vaja kõrvalist abi viimsele teekonnale minekuks. Japside traditsioon, noh. Kui sellistele aga panna kaalu tõstvaid sutsakaid käsivarde, nagu praegu samas keskuses vaktsiini, siis poleks omastel seda tohutut vaeva vanakeste lohistamisega mäe otsa. Ise läheksid, omal soovil, sest komme nihuke.
Tallinnas läks lahti vaktsiiniralli. Ei, mitte ülekaalulise vastu ega kaalu tõstmiseks alakaalulistele nõrkade tugilihastega nägudele. Seekord Covidiga võitluseks just Kajas.

Narayama on fiktiivne mägi Jaapanis, kuhu vanal ajal, kui nälg oli jaapani talurahva tavaline kaaslane, viidi vanad ja väetid surema minema. Mitte omal jõul, vaid omaste abiga tuli nad sinna toimetada. Seal nad said siis palvetada, kuni jõudsid olekusse, kus maiseid muresid enam polnud.https://leht.postimees.ee/4256431/mari-saat-ules-narayama-maele-lugu-minu-noorest-haigest-sobrast

 
At 10:56, Anonymous Anonüümne said...

Vastus küsimusele : ei tule. Oodanuks Priidult ka ikka konkreetset karmi hinnangut dopingutarbimise suhtes. Kahjuks seda ei tulnud.

 
At 10:56, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, vaatame, kui hästi te tunnete Eesti inimeste huve ja maitset!

Mu sissekande lõpus on nimetatud kolm lugu, mis ilmusid Arteris. Mis on nende veebis loetavuse järjekord alustades kõige menukamast?

Need lood on:

A: Jüri Ratas ja Urmas Reinsalu mullu eriolukorra kehtestamisest

B: Enn Veskimägi, kes sai ärimehe elutööpreemia, koroonaviirusest

C: Tartu V Spa sulgemise tagajärjed

 
At 11:14, Anonymous Isafiguur Roobert said...

PP:"Tänapäeval on ka võimalik jälgida testosterooni sünteesiahelat (fotol vasakul), mis reedab ära, kas tegemist on dopinguga."
Nice kompositsioon, man! :D

Priit, nagu aru saan, on pildil testosterooni ahel, aga mis on õige järjekord, kas nii nagu pildil:
Šmiguni ema (vabandan, kui silm petab), Padre, Soonets.
Või Soonets, Padre, Šmiguni ema.
Või Šmiguni ema, Soonets, Padre?

Ja no sõnasabast võttes... a kelle testosteroon reedab dopingut?
Vat see on tõeline pommküsimus siin, mehed!

 
At 11:15, Anonymous Anonüümne said...

Inimeste maitse on esmalt lugeda üle surmakuulutused. Kui seda lugeda ei saa, siis vaadatakse üle elutööpreemia saajad, sest nende tegemised on tehtud. Seejärel riigitegelaste heietused ja lõpetuseks kohad kuhu enam minna ei saa. Vastus seega b, a ja c.

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

Šmiguni ema... Vaene Olle.

 
At 11:37, Anonymous Anonüümne said...

Ei tea mis rohelist ainet Priit omale tasku suskas https://sport.postimees.ee/226627/postimehe-maratonisuusatajat-noustab-vasaloppeti-voitja ?

 
At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

Ma pakun 4. pildile järgmise lahenduse: 2 dembli kõrval on blogi palju kiidetud erikorrespondent. Spordiühing "Jõud" Eesti valdade XII talimängud Väike-Maarjas.
Artliklite loetavuse osas toetun lp 11:15-le, aga tooksin sisse sisuliselt eriolukorra spetsiifika: 1) armastatud ja eduka, ent vandenõuga eemaldatud juhi memuaarid - rahvas ootab päästjat ja otsib lootuskiirt, 2) Putinilt ordeni saanud mehe õõvalugu, 3) muu huiabella.

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

C, B, A.

 
At 12:51, Blogger Priit Pullerits said...

Ei ole seni veel õiget järjekorda.

Loogikuile siin vihjeid.

11:15 - üks õige
11:47 - kõik valed
12:40 - üks õige

Sellest peaks piisama, et järgmine vähegi loogikat ja analüüsivõimet omav pakkuja reasteks lood õiges järjekorras!

 
At 13:26, Anonymous Anonüümne said...

Hr PP, teie lehe klikilugeja on rikkis, palun kontrollige tehnikutega üle, see on roheliste vilkuvate tulukestega seade serveriruumis.
Lugupidamisega
11:47

 
At 14:14, Anonymous Anonüümne said...

Noo jah. Lihtsat ja keerulist I osas omandatu järgi ei ole huiabella viimane. Ordeni kavaler pole ka teine. Järelikult on lauavabriku dire lugu esimene, veeuutuse lugu teine ja heietused 3.

 
At 14:43, Blogger Priit Pullerits said...

Täpselt nii ongi, 14:14!

Nägite teised, kuidas asi ära lahendati! Efektne!

Nüüd tagasi dopinguteema juurde. Probleem selles, et koroonapiirangute tõttu on laborisse B-proovi avamise juurde keeruline saada, samas ei saa seda avamist lõpmatusse lükata, ja vaevalt on see lõputu venitamine ka Nabi soov. Olukord on segane.

 
At 15:19, Anonymous Anonüümne said...

Vaat see on väärt info, aitäh! B-proovi avamisele kiirustatud minek olnuks kui sirge seljaga mülkasse marssimine. Koroonapiirangud annavad võimaluse kalastamiseks. Kaitsetiim teeb head tööd!

 
At 15:37, Anonymous Anonüümne said...

Hetkel on ETV-s film ja peaosas loomulikult Padre isiklikult.

 
At 16:18, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, see on lahe film. Tegime mõnuga, peaasi, et nalja ka saaks. Nagu näete, ei võtnud keegi seda värki surmtõsise näoga. Äge!

 
At 16:46, Anonymous Anonüümne said...

"Kreeka-rooma maadleja Heiki Nabi esitas Harju Maakohtule hagi Eesti Antidopingu ja Spordieetika Sihtasutuse (EADSE) ja Sihtasutuse Eesti Antidoping (EAD) tegevuse suhtes, milles taotleb talle määratud esialgse võistluskeelu tühistamist."

 
At 17:48, Anonymous Anonüümne said...

EAD-st ei saa ma ka aru. Kuidas nad nii rumalad seal olla saavad? Võtmata seisukohta, kas Nabi on puhas või ei, siis AED käitumine on väga ebaprofessionaalne. Kui Nabi ongi puhas, siis praegu selle veiderdamise ja venitamisega on juba tekitatud sportlasele suur kahju, ta ei saa ju teistega koos trenni teha. Üldsuse jaoks pole ju vahet, kas dopingupatune tuleb välja jaanuaris või aprillis, oluline on see, et tuleks. Seni võinuks lasta Nabil ikka treenida, kui juriidiliselt oleks see võimalik olnud. Miks see EAD nii jäik on ja kommunikatsioon olematu? Las Nabi treeninuks, kui juriidika seda lumanuks. Kui tunnustatud advokaat leidisd nii palju puudusi EAD tegevustes, siis ma usun teda. Antud juhul Nabi ju ei vaidlustanud oma dopingujuhtumit. Nabi läks kohtusse lihtsalt seepärast, et ta tahaks trenni teha. Kui Nabi on pattu teind, siis karistada saab ta nii või naa. Aga vähemalt praegu võiks veel mõistlikult asjasse suhtuda. Isegi kui on 0,01% võimalust, et Nabi saab OMile ja seal edukalt esineda, siis oleks see EAD poolt ikka julm sigadus, kui praegu trenni ei lase teha.

 
At 20:00, Anonymous Anonüümne said...

20 tonni paberitete dopinguainete pole EAD jaoks teema, aga üks kätte saadud ports on teema juba siis, kui alles lõhna tuleb.

Haistan fookuspunkte ja meetodeid, rahastust.

 
At 00:09, Anonymous Anonüümne said...

Kas keegi teab, miks räägib lugupeetud spordi moraalne majakas, spordibioloog 5Gst juba mitmes väljaandes. Vanasti tegelesid sellega füüsikud, aga tehnika arenguga on seadmetele ilmselt antud elusolendi tunnused?

 
At 03:26, Blogger Priit Pullerits said...

Antud juhul Nabi ju ei vaidlustanud oma dopingujuhtumit. Nabi läks kohtusse lihtsalt seepärast, et ta tahaks trenni teha.

Tule, taevas, appi! Lihtsameelne olete või? Margus Annuk just rääkis, mida tehakse, et võetakse juristid, kes hakkavad tähti närima. Selle lükkega tegi küll Nabi end väheusutavaks. Aga eks see ole tema valik. Ja ega tal muud üle jäägu, sest eks ta tea ise hästi, mis ta on teinud ja et see küllap ta viimane õlekõrs.

 
At 07:48, Anonymous Anonüümne said...

Lihtsameelne ma kindlasti pole. Ma loodan, et AED teeb oma tööd ka väga hästi. See ka müstiline, et kudas juristid alati leiavad need nõksud üles? Miks? Sellepärast, et AED ei mõtle asju läbi ja annab võimaluse end kohtusse kaevata.

Kui Nabi on puhas, kes sis vastutuse võtab? Kes rikkus Eesti OMi medalivõimaluse? AED, ajakirjandus? Emb-kumb peab ju süüdi jääma! Kui Nabi patune, siis loomulikult tema süüdlane! Kas Priit arvab seda, et kui Nabi puhtaks jääb (sisualiselt, mitte juriidiliselt nagu AV), kas siis Nabi ikka iss süüdi? Või siis öeldakse lihtsalt, et ups....juhtub...

 
At 08:50, Anonymous Anonüümne said...

Sportlane väidab, et
1) ta ei ole saanud võimalust selgitada juhtunut EAD-le. Ausalt öeldes raske aru saada. Seda selgitust Antidoping ju ongi vaid oodanud?! Ei saa selgitada suuliselt, kirjalikult jne. Arusaamatu.
2) EAD on varjanud olulist materjali. A-proov ja tulemus on sportlasele teada, mis olulisest materjalist võib jutt veel käia?

 
At 09:17, Anonymous Anonüümne said...

Rahu, rahu. Las Nabi siputab. Tema teema. Meie teeme rahulikult trenni edasi. Saab paberid korda, hea. Ei saa korda, oma mure, keda see maadlus tänapäeval väga morjendab. Nüüd pannakse vajadusel serviti. Ja vaheda teraga.

 
At 09:28, Anonymous Anonüümne said...

https://sport.err.ee/1608142117/port-nabi-ei-ole-siiani-b-proovi-avanud-kohtu-kaasamine-on-arusaamatu

 
At 10:02, Blogger Priit Pullerits said...

Väga hea, 08:50, hea töö, head vastuväited!

 
At 10:13, Anonymous Anonüümne said...

2) EAD on varjanud olulist materjali. A-proov ja tulemus on sportlasele teada, mis olulisest materjalist võib jutt veel käia?

Miks seda väidet Port ümber ei lükanud?

 
At 10:22, Anonymous Anonüümne said...

"Nabi läks kohtusse lihtsalt seepärast, et ta tahaks trenni teha."

Kas kohus keelas tõesti kangitõstmise ära?

 
At 10:27, Anonymous Anonüümne said...

Aga millelegi ikkagi loodetakse, et kulukas advokaat palgatajse. Või mängitakse päris hullikest?

 
At 11:02, Anonymous Anonüümne said...

Kas Heikil on sama advokaadibüroo, mis Andrusel?

 
At 11:51, Anonymous Anonüümne said...

Seal on vist miski rahastamise teema hoopis. Trennikeeld tähendab äkki ka EOK ja sponsorrahade automaatset ärakukkumist. Rahad on vaja ju kõik ikka kätte saada, mis lubatud. Täitsa mõistlik aga natuke üleannetu käik Nabi poolt. Oled teinud pätti, siis peaks ikka valge kampsiga pisarate voolates andestust lunima, mitte kohtukulliga kärkima. Nii teevad suured näod, kellel on kaalu ja võimu. Mis võimu on aga tsirkuseartistil?

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Kui suur on tõenäosus, et meie maadleja B-proov on puhas?

 
At 13:58, Anonymous Anonüümne said...

0,01%

 
At 14:20, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, mitte rohkem kui 0,01%. Eks nad seda aimates ja sellega arvestades selle EAD vastase käigu tegidki.

 
At 14:27, Anonymous Anonüümne said...

Kas Risto Mehine on PMis tagasi?

https://sport.postimees.ee/7199468/skandaalne-venelanna-saab-paljastavate-piltide-eest-vihaseid-kirju-olen-ujuja-miks-ma-ei-voiks-bikiinides-pilte-lisada

 
At 15:07, Anonymous Anonüümne said...

Bikiini sportlastele aukoht postimehes. Muidu vaata Postimees soome rallimeeste blogi ikka mida latvala ütles ja mida rovanpera pudrutas. Õudne. Sekka hundai klubi tavoti "uudiseid". Padre on tubli mees aga PM spordi eest on talle keretäis soolas.

 
At 15:47, Anonymous Anonüümne said...

Ajutise võistluskeel all ei tohi sportlane ei tohi organiseeritud treeningus osaleda. Nabi võibki ütsi kangi teha ja metsas joosta. Aga 4 kuud enne OMi seda pole kindlasti õige teha. Sparringut on kõige rohkem vaja. Kui nüüd kuu aega sparringut ei saa, siis ongi kööga, isegi kui puhas on.

Sellest ma muidugi aru ei saand, et millal see B proov avatakse? Miks seda juba homme ei avata. Kui Nabi ise ei taha B proovi kohest avamist (nagu Pordi jutust aru sain), siis pole Nabil tõesti miskit kobiseda.

Samas, kui ongi mingi "kogemata" teema värk, siis selleks ongi vaja veits aega. Tänapäeval see juriidika ei mõjuta mitte midagi. Eesti rahvast ei huvita, kas sportlane on juriidiliselt puhas või ei. AV juhtum näitas selle ju selgelt ära.

Las nad madistavad seal kohtus. Kui teevad tööd hästi, siis teenivad Eesti rahva austuse, kui ei, siis saavad põlastuse osaliseks. Nii lihtne see ongi :).

Ikkagi tuleks kiirelt uurida Nabi kaalukasvatamise teemat. Kuidas on võimalik saada puhast liha ~20 kg juurde? Nabi ju ühes artiklis aastate eest väitis, et rasva pole juurde vaja, vaid liha. See on juba ajakirjanike välja uurida. Keegi teine seda teha ei saa. Kui kuskile koer on maetud, siis just sinna :)

 
At 15:52, Anonymous Anonüümne said...

to 15:47

https://podcast.kuku.postimees.ee/podcast/intervjuu-paul-keres-heiki-nabi-soovib-b-proovi-kiiret-avamist-hagi-on-esialgse-voistluskeelu-maaramise-vastu-saade/

 
At 16:11, Anonymous Anonüümne said...

Selles suhtes oli advokaadil ju 100% õigus, et EAD võttis vastu otsuse, et Heiki Nabi OM on korstnasse kirjutatud. See täpselt nii ongi, kui ta lähema nädala jooksul ei saa matile.
Loodame, et kohtus jääb Nabi kaotajaks just konkreetses võistluskeelu küsimuses, kui võitjaks, siis on EAD endal küll püksid täis teinud ja kaotanud usaldusväärsuse.

 
At 16:57, Anonymous Anonüümne said...

Olümpiani on 129 päeva ja 20 tundi.
https://tokyo2020.org/en/

Kui suur on tõenäosus, et HN maadleb end olümpiale?

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

Naljaninad, kui suur on tõenäolsus, et mingi olümpia toimub?

 
At 17:55, Anonymous Mirjam, filoloog said...

Olen kulutanud tohutult tunde, et koroona teemat uurida, sest olen minagi aasta tagasi selle ees hirmu tundnud. Nüüd tean, et ainuke, mis päästab, on omaenese immuunsuse hoidmine ja mitte lasta hävitada sellel vaktsiinidega.
Minu tutvusringkonnas on arste, kes ei läheks mingi hinna eest vaktsineerimisele, sest nad on selgeks teinud endale immunoloogia põhitõed. Antud vaktsineerimine on eksperimentaalne geenitehnoloogia, millel tervisele ohtlik järeltoime võib tekkida alles aastate pärast. Kui Sind siiski peaks kollitama see viirus, siis tea et doTerra OnGuard+ ja GX Assist kapslid on aidanud inimesi kiirelt sellest välja tulla. Mina ja minu pere oleme terve olnud, sest sööme igapäevaselt kvaliteetseid toidulisandeid, mida võin ka Sulle pakkuda:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ngMlWmPuXad9av_RAdGYxt_OFiJr-g3Pgryigl_f4L0/edit#gid=0 Kahjuks ei ole kõike lisandeid veel suutnud tabelisse panna, nii et tuleb osata küsida!
Kui te olete aga meditsiini pooldaja, siis Kaari Saarma toob välja ka tõhusad ravimid ja nende uuringud. Vt. kõige alumine lõik!
Ma ei taha kedagi vägisi suunata! Soovin vaid, et teeksid otsuseid südamega ja küsimusi küsides...

Urmas Siigur (arstiteadlane) ja ajakirja Eesti arst peatoimetaja edastab teadusajakirjades öeldut:

1. Ükski kasutavatest vaktsiinidest ei ole 100% efektiivne. Kuigi nii Pfizer/BioNTech-i kui ka Moderna vaktsiinid näitasid ulatuslikes kliinilistes katsetes silmapaistvalt suurt tõhusust – 95% –, tähendab see teisisõnu, et üks kahekümnest vaktsineeritust võib jääda kaitseta. Tavaelus on vaktsiinide efektiivsus tavaliselt veel madalam, kui kliinilistes katsetes.

2. Vaktsiinid ei taga kohest kaitset. Ka teise süste järgselt kulub veel aega maksimaalse kaitse väljakujunemiseni.

3. COVID-i vaktsiinid ei pruugi takistada viiruse levitamist, vaktsineeritu võib olla nakkuse allikas. Enamik vaktsiine, nt gripivaktsiin, kaitsevad inimest haigestumise eest, kuid ei hoia täielikult ära nakatumist ja viiruse levikut teistele. Kuidas on lood COVID-i vaktsiinidega, vajab veel uurimist.

4. Immuunsupresseeritud (s.t väiksema immuunsusega) patsientidel võib vaktsiini tõhusus olla oluliselt väiksem.

5. Viirus on pidevalt muteerumas. Uute geneetiliste variantide tundlikkus väljatöötatud vaktsiinide suhtes võib olla ettearvamatu.

 
At 17:56, Anonymous Mirjam, filoloog said...

Geert Vanden Bossche on Belgia teadlane ja vaktsiiniekspert:
Koroonavaktsiinide kasutuselevõtt pandeemia AJAL s.t. viiruse aktiivse leviku tingmustes tipneb suure tõenäosusega katastroofiga.
Juhul, kui vaktsineerimine toimub viiruse inkubatsiooni perioodil s.t. ajal, mis kulub nakkuse saamisest esimeste haigustunnuste ilmumiseni, võib see kaasa tuua raskeid tagajärgi. Aga mitte ainult!
Geert Vanden Bossche on Belgia teadlane ja vaktsiiniekspert, kes on koordineerinud ka nt. Ebola vaktsiini programmi ning on maailma absoluutses tipus vaktsiine puudutava info valdamise alal.
Tema sõnul aitab koroonavaktsiinide kasutamine KESET pandeemiat kaasa viiruse kiirele muteerumisele ja sellega seoses hukutava superviiruse tekkimisele. Juba ongi tekkinud uued ja radikaalselt virulentsemad tüved.
Koroonavaktsiinid ei peata teatavasti nakkuse levikut, küll aga tekitavad paljudel inimestel suboptimaalse immuunvastuse, luues sellega nn. "immuune-escape" fenomeni. Vaktsineeritud inimesed muutuvad asümptomaatilisteks viirusekandjateks ja levitajateks.
Vaktsiini toimel tekkivate antikehade afiinsus uute muteerunud viirusvariatsioonide suhtes on madal, kuid samal ajal võistlevad need organismis loomulikult tekkivate antikehadega. Vaktsiinist saadav potentsiaalne kasu on vähene, kuid samal ajal ei ole inimene kaitstud ka ka omaenda hinnalise kaasasündinud immuunsuse poolt.
https://www.youtube.com/watch?v=shg0VWkz0VM&fbclid=IwAR27hsdZ0BqyrKW_R6dj5an_iW5OkixPRstOFu_CJFZqmRmdvRrQtdoHEoA
Geert Vanden Bossche hoiatuse ja teadusliku tõendusmaterjaliga selle väite kinnitamiseks võib tutvuda siin: https://mcusercontent.com/.../concern_about_using_current...
Video: https://www.youtube.com/watch?v=ZJZxiNxYLpc&fbclid=IwAR1DzmWJeLPed5QsrcCk87ysAcrwOBb-GDSh01IYtlYFCQaRO0C42maPM-4

 
At 17:57, Anonymous Mirjam, filoloog said...

Euroopa Komisjoni lehelt:
https://ec.europa.eu/info/live-work-travel-eu/coronavirus-response/safe-covid-19-vaccines-europeans/questions-and-answers-covid-19-vaccination-eu_et?fbclid=IwAR3cQo3c-M9A7zTTpigavNc8g2MUzAg6Xd3N-ygIDGFdmxC6O8VT1JoBJp0#10
Kas inimene levitab haigust pärast vaktsineerimist?
Me ei tea seda veel. Et hinnata vaktsiini toimet sümptomiteta kulgeva nakkuse korral, on vaja lisahindamisi ning kliiniliste uuringute ja vaktsiini müügiloajärgse kasutamise andmeid.
Seetõttu peavad praegu isegi vaktsineeritud inimesed kandma maske, vältima rahvarohkeid siseruume ja järgima sotsiaalset distantseerumist. Antud suuniste läbivaatamist mõjutavad ka muud tegurid, näiteks see, kui palju inimesi vaktsineeritakse ja kuidas viirus kogukondades levib.

Tänuväärne töö Kaari Saarmalt:
Kriisist väljumise Tervikplaani 1. osa, mis puudutab Covid-19 ravi, on valmis!
Uurimustöö tutvustab tõhusaid ja ohutuid raviprotokolle, millega on võimalik Covid-19 puhul vähendada haiglaravi vajadust 80% ning vabastada haiglad ülekoormusest.
Uurimus teeb ülevaate Covid-19 ravimitest, mida Eestis hetkel veel ei kasutata, ent mis on laialdaselt ja edukalt kasutusel arvukates riikides.
Minu soov on kergendada arstide ja teadlaste tööd ajal, mil peadpööritava kiirusega lisandub iganädalaselt uusi teadusuuringuid.
Eesmärk on tulla kriisist välja võimalikult heas korras oleva meditsiinisüsteemiga, hoida ära suuremat majanduskatastroofi ja päästa inimelusid.
Uurimistöö on läbi lugenud 7 teadlast ja arsti, kes omapoolsete tähelepanekutega on tööd rikastanud. 12.03.21 saatsin selle ka Teadusnõukoja liikmetele, Terviseameti hädaolukorra meditsiinijuhile, Terviseametile, Haigekassa Ravijuhendite nõukoja liikmetele, Ravimiametile, Sotsiaalministeerimile, tervise- ja tööministrile, Arstide liidule, Perearstide seltsile, Apteekriteliidule, õiguskantslerile, Riigikogule, peaministrile, Presidendile. Lisaks enamikele haiglatele.
All oleval lingil on 2 dokumenti: ühes on viited lõpus (akadeemiline versioon) ja teises teksti sees, aga sisu on sama. Tean kogemusest, et inimeste lugemiseelistused on erinevad. Akadeemilise versiooni tekstis olevale viitenumbrile klõpsates viib see automaatselt artikli päises olevale viitele. Dokumendid on avalikud ning neid võib soovi korral edastada.
https://drive.google.com/drive/folders/1cCqb_DH5qxpL4wGIxImoWuRXs3ymbW3a?fbclid=IwAR2DxomWKT0lRPYN2ckS1gRXzymp4kS0VpxDVoEI6-RZOJfXbU43DN0nlF0
Kaari Saarma
MSc, molekulaarbioloogia
kaari.saarma@gmail.com

Mõtlemapanevat ka siit:
http://www.aigarsade.com/M6elge_laiemalt_ja_olge_terved.pdf

Vaktsiinide võrdlused Irja Lutsari sulest lk.5:
https://www.hm.ee/sites/default/files/irja_lutsar_infotund.pdf
Mind hämmastas Astra Zeneca suur erinevus teistest. Kui panete tähele, siis just selle vaktsiiniga on praegu ka kõige rohkem kõrvaltoimeid k.a. surmasid.

 
At 17:58, Anonymous Anonüümne said...

Priit, praegu oleks vist kõige õigem aeg sinu lemmikspordialale, milleks me kõik teame on jalgpall, üks korralik "litakas" anda. Loen ja imestan, mis toimub.
Nabiga on kõik, siin pole midagi arutada.

 
At 18:29, Anonymous Anonüümne said...

Mirjam, rahune. Suurima tõenäosuse paneks ikkagi sellele, et viirus on inimese poolt teadlikult modifitseeritud ja levitatud. Sellele teemale on kaua ja palju panustatud ja võimatu on uskuda, et inimene pole suutnud teha analoogse toimega viirust. Ka Meritsa doktori kraadi teadmised on pärit Moskva ülikoolist eelmisest sajandist. Ka seal huvitas teadlasi isetegemise rõõm nagu igal pool mujalgi. Pealegi vaevab maailma nõrkade vanurite probleem, kes pole nõus siirduma Narayama otsa ja kes ei nõustu ka vaktsineerima. Nende elutee valikute kiirendamiseks on viirusel oma lünk täita. Teiste elutee on aga piisavalt valitsejate poolt paigas ning vaktsiin paneb neid kõrvalefektina rohkem nende sõnu uskuma. Maakera ei ole kummist ja ei suuda kõikide inimeste ülalpidamiseks vajalikku CO2 ümber töödelda. Vaja on rahvaarv viia alla miljardi. Selles on kogu iva. Selleks ongi vaja pedesid ja pedofiile, et rahvast juurde ei tehtaks. Igasugused vaktsiini järelnähud on nagu nad on. Kes elavad üle, nende põlv õitseb edasi. Teised naudivad elu kuni jõuavad. Ilmselt tõuseb vaseliini tarbimine, et lipe oleks parem. Me kimame Titanicuga jäämäele otsa. Ohvrid on paratamatud. SOS!

 
At 18:38, Anonymous Anonüümne said...

Oh jube meie bloog on muutunud võhmameeste kodust hirmu vulkaaniks. Issand jumal andke armu, tooge koju kas isakesed ei võiks tagasi tulla rahustama.

 
At 19:06, Anonymous Anonüümne said...

Filoloog Mirjamilt tubli kokkuvõte rohkete viidetega, aitäh!
Kui tohib küsida, siis milliseid tundeid ja mõtteid tekitab teis meie matimehe, Tokio olümpia lootuse niinimetatud või nii-öelda toidulisandite manustamine? Nüüd, nagu ihuadvokaat teatas, heale tervisele vaatamata jäi mees ka koroonasse.
A-proov: positiivne; koroonaproov: positiivne. Kole seis, aga sparringut on hädasti vaja.

 
At 19:56, Anonymous Anonüümne said...

Endine Eesti naisjalgpallur, kes kasutab tänasel päeval nime Mia Belle Trisna, paljastas eelmisel nädalal Kanal 2 saates "Õhtu", et temalt röövis 14-aastasena süütuse üks jalgpallitreener. Reedese jalgpalliliidu pressiteatega sai kinnitust fakt, et Trisna pidas silmas Getulio Aurelio Fredot.
Pagana segane lugu, ei kiida heaks pedofiiliat, aga "röövimisega" tegu vist ikkagi ei olnud. Kogu selle asja juures, ei meeldi mulle see 7 aastat ootamist. Saan aru, et saadi kokku ja nahistati aegajalt, mis tähendab et see oli ikkagi nagu suhe. Mingil põhjusel plika otsustas nüüd asja suure kella külge panna, ju siis ei saadud enam kompensatsioonis kokkuleppele. Mirjamilt väga hea ja hariv kirjutis, aga Mirjam, kui naisterahvas võiks hoopis selgitada, et miks mõni tema suguõde ootab aastakümneid, enne , kui otsustab mingist väärkohtlemisest või asjast rääkida. Ma ei mõista sellist asja. Kui midagi on valesti, räägi kohe või unusta ära ja ela edasi!

 
At 20:33, Anonymous Anonüümne said...

Igal jutul on oma aeg. Kaabakaid tuleb jalast maha tõmmata nii ootamatult ja tugevalt, et enam ei tõuse. Ju siis varem polnud õiget momenti. Nabi otsib kah enne tükk aega kui vastase matile selili saab. Enamjaolt puhast võitu ei tule. Võit saabub napilt kohtunike otsuse abil. Seega tuleb võte teha alati nii, et selle eest kohtunikelt võimalikult palju punne tuleks. Samas vastasele ei tohi anda rohkem võimalusi. Seega seni toimib kaitsetaktika kuni löögile saab.

 
At 21:12, Blogger Priit Pullerits said...

Ohohoo, Nabi advokaat on Paul Keres!
See muudab mängu!
Paul Keres on ülikõva jurist, Eesti absoluutne tipp, siin on EAD-l kõva vastane. Vaadake, millise feminiinse rongi alt Keres Aivar Mäe välja tõi (muidugi minu kaasabil).
Aga Nabil ka koroona positiivne proov ja on haige.
Tokyo olümpia on talle üha kahtlasem...

 
At 21:14, Anonymous Anonüümne said...


Need toidulisandid on tänapäeva uus hullus, mis on edukalt suudetud maha müüa.
Toituge mitmekesiselt ja te saate kõik vajaliku kätte, ka üle keskmise spordiharrastaja puhul.

Aga varsti võib probleem olla see, et ilma vaktsineerimis passita ei saa lennata, reisida ja ei tea veel mida teha.

 
At 21:31, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

See et Nabi omale koroona sai, ei ole üllatus.Tippsportlase immuunsus on nõrguke, sest ta keha häälestatud tulemuse tegemisele ja pealegi stressis inimene on haigustele väga kerge saak, seda teab meist igaüks omast käest. Kurb, et ühel pealtnäha sümpaatsel spordimehel, nii halb õnn on.
Eks neid toidulisandeid ole nii ja naa suguseid. Kvaliteetset toitaineid sisaldavat ja mürkkemikaalidevaba toitu on üha raskem hankida. Nii ei jäägi muud üle, kui sellele tühjale toidule neid lisada. Eks see ole usu küsimus, nagu iga asjaga. Kui ühteist oma kapsamaalt saab, on asi lihtsam, aga muidu on valida kas ravimid või toidulisandid. Mina valin viimased, see on minu usk. Nõus, et meiega manipuleeritakse nii ühelt kui teiseltpoolt. See kas inimkond tahab ennast farmaatsiatehaste süstla otsa istustada on natuke inimeste enda teha.. Samas kui vaadta, kui kergesti inimesed oma õigustest ja vabadusest loobuvad, siis kurb küll, aga meie põhiseadus meid ei kaitse. Sellele lastakse lihtsalt kaarega peale ja pole kedagi kes vastu hakkaks. Üksikud üritajad naerdakse lihtsalt välja ja just nende poolt kelle õiguste ja tuleviku eest nad seisavad.

 
At 21:52, Anonymous Anonüümne said...

Mehejutt, Kägu. Nii jätkata!

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

Keres võib tipp jurist olla aga sellega asi lõpeb, kui vaenlane maale tuleb siis null. Mis femiinne rong see oli, vanamutid läksid Mäe poole, Keresel oli kerge töö sest naised talitasid valesti, läksid algul meediasse selle asemel et politseisse anda. Asjast tehti õlgmees ja Kerese sugusel oli kerge põlema panna.

 
At 22:05, Anonymous Anonüümne said...

Keres tõi ka Kenderi kohtusaalist võidukalt välja.
Kas on teada, mis büroo EAD esindab?
Ma oleks EAD nahas murelik.

 
At 22:54, Anonymous Anonüümne said...

Kahtlen, et Keres nii võimekas on, et B proovi tulemust saab mõjutada, kõik muu ei loe lõpuks midagi.

 
At 23:13, Anonymous Anonüümne said...

Kender pedofiiliat meil ühiskonna aktsepteeringuks triikis. Pidid tal võimsad toetajad olema kalli advokaadi palkasid ja lõpuks Londonisse varjule viisid. Sõnum oli keskmist peetrit teile selle asemel et karistus. Pärast ärge vinguge kui teie lapsed inimkaubanduseks tehakse sitakotid.

 
At 23:13, Anonymous Anonüümne said...

Israelis on arvamus, et koronts on siin aastateks. https://www.err.ee/1608142441/iisraeli-teadlane-pandeemia-kontrolli-alla-saamine-voib-votta-veel-aastaid

Seni kuni vaktsiinivastased aitavad levitada viirust, on selle kontrollimine ilma lokkdaunita võimatu. Seda teavad ka vaktsiinitootjad. Kuid demokraatlikes riikides on just selliste anarhistide pärast ainsaks pääseteeks korduvvaktsineerimine. Mida rohkem on koroonalevitajaid, seda kauem saab müüa vaktsiini. Klassikaline äriloogika ütleb, et kõige lihtsam on müüa uut süsti juba süstla otsa kukkunule. Seega kui sama väiksevõimsusega tehas saab aastaid kasumit teenida, siis on tegu hea äriga. Seetõttu ei ole tark suurendada EL i poolt allasurutud hindadega dooside tootmist ajas vaid teha korduvmüüki ja võtta soovitud kasum välja pikema aja jooksul. Nii valitseb vaktsiinitööstus maailma. Turismifirmad saavad hiljemalt aasta pärast jalad alla vaktsiiniturismi korraldamisega. Varsti on aeg odavate lennu ja turismikorraldajate aktsiate soetamiseks pensionifondi. Langusele järgneb tõus.

 
At 23:45, Anonymous Anonüümne said...

To 23:13 Midagi nii rumalat pole ammu lugenud

 
At 01:27, Anonymous Anonüümne said...

Daamid ja härjad, kuuma arutelu vahepalaks Melodifestivaleni 2021 võitja esitus. Tusse artisti nime taga peitub siiski mehepoeg, loomulikult pagulane, Kongost. Svennsonid panevad ka seekord kõva produktsiooniga oma maa esindaja Eurovisiooni favoriitide sekka.
Tusse "Voices"

 
At 01:56, Anonymous Anonüümne said...

...rootslasena oleks ma valinud aga Clara Klingenströmi loo Behöver inte dig idag (Ma ei vaja sind täna). Nautige!
Behöver inte dig idag

 
At 08:15, Anonymous Anonüümne said...

Pagulased ruulivad. See ainult laul, kuid põlispagulastel ongi parem rütmi taju. Meloodiline laul on rahuajaks. Ajal kui käib madin dooside üle pole aeg üksi lõõritamiseks, et ma ei vaja sind täna, on vaja häälekas punt kokku koguda ja doosid kätte saada.

 
At 10:06, Anonymous Anonüümne said...

Mis on meie jaoks õppetund?

 
At 19:03, Anonymous Anonüümne said...

See Rootsi võdulaul Tussi esituses on mõne akordi osas Weekendiga kõla osas copy aga see võib olla ka hetke mainstreami osa. No vot Sissy oleks pidanud minema se0ts B L Matter.

 

Postita kommentaar

<< Esileht