kolmapäev, märts 03, 2021

Pullerits: Mehed, kas olete hommikuse konjakijoomise maha jätnud?

See oli nüüd küll eile tõeline maksahaak Eesti suusaspordiüldsusele, et Kajakene keelas ära Kerstikese maratoni. Kas me oleme lõpuks jõudnud sinna, et peame tõdema, et naised ei saa omavahel leitud kuldset keskteed ja hakkavad isakeselikult teineteisele tõestama, kumb on ikka kõvem ja kumma sõna maksab rohkem?

Ma oleks ikka arvanud, et peaminister, kes ju ametis presidendi armust ehk nimetamisel, oma leivaemale ehk riigipeale käru või käkki ei keera. Ilmselt olen olnud sinisilmne, ikka ja jälle uskunud inimestest üksnes head - ja pidanud taas pettuma.

Haanja maratoni ärajätmine on sõnulseletamatu ülekohus, mille, jätkem meelde, on teile korraldanud Reformierakonna ja Keskerakonna valitsus (provokatsioon! - aga kelle?). Soovitan teil selle tingimata meelde jätta, mitte jälle lasta end otsustuspäeva eel meelitada mesijutust vonklevate silmade all. 

Teile jagatud maksahaak on seda suurem, et Jaanus Laidvee, selle blogi eriraportöör, uus tõusev täht Eesti suusameediataevas, oli lubanud, et kirjutab osalusülevaate ka Haanja maratonist. Te ju kiitsite ise, kuidas tema tase, mis üllatas teid juba tema debüüdil, Tamsalu maratoni kajastamisel, tõusis kolmandal etteastel, Tartu maratoni elamuste ja kogemuste vahendamisel veelgi kõrgemale. Meil jääb siin vaid ette kujutada - ja karta on, et me kujutlusvõime jääb pingutusist hoolimata piiratuks -, millist taset oleks Laidvee pakkunud siin pärast Haanja maratoni, mida ta minu teada peab oma lemmikuks.

Eesti suusameedial, võib öelda, on niidetud jalad alt ning talendil võetud küpsemisruum. Kas me sellist valitsust tahtsimegi? (Minu vastus: ei, ei ja veel kord ei!)

Nii et ärge unustage, kes seda tegi: Reformierakonna ja Keskerakonna valitsus tegi. Ja riigipea - tema vaatab jõuetuna lihtsalt kõrvalt, vana, kuid kustunud suusahunti Jürgen Ligi parafraseerides: suured silmad (mis lähevad teatavasti eriti suureks rahvale kõnesid pidades) kinnise suu kohal.

Ah et miks ma konjakijoomise kohta küsisin? Teate ju küll seda küsimust. Tegelikult mõtlesin konjakijoomise asemel suusatamist. Ja minu vastus, vähemalt tänase, kolmapäevase seisuga kõlab: ei! Selle tõestuseks siinsed kolm pilti. Nii et ärge arvake midagi, et ma suusaradadelt kadunud olen. Täiesti vastupidi: olen viimaseid, kes sinna veel alles on jäänud.

Fotod 1-3: Tartu Tähtvere spordipark ja dendropark kolmapäeva, 3. märtsi hommikupoolikul kella 10 paiku. Fotode autor: Priit Pullerits

110 Kommentaarid:

At 14:22, Anonymous Anonüümne said...

Väga õige härra Pullerits. Kõvemad mehed, vabariigi viimase maskuliinse rinde rügemendi peab mobiliseerima võitluseks alla andmise vastu.

 
At 15:11, Anonymous Anonüümne said...

Kõvemad mehed on ära kolinud. Loe suusablogi lillaroosat nubinat ja veendud ise.

 
At 15:16, Anonymous Anonüümne said...

Ei tea, kas julgengi Padret parandada, aga eriraportööri debüüt oli Tamsalu maratonil ja Suur Mõõduvõtt oli seega kolmandaks selles reas.

 
At 15:19, Blogger Priit Pullerits said...

Kui parandus on õige, siis selle eest olen tänulik.

 
At 15:47, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd kõik see mees Toompeale suuski põletama!

 
At 15:51, Anonymous Kägu, kehakultuurlane said...

Kas seda blogi veel mõni mees ka loeb? Ma mõtlen tõeline mees, selline nagu Karvajalg Harku vallast, Säinas, jne. Kui madalale võib laskuda. Lasete ennast liberastist tädidel niimoodi kamandada? Praegu te kannate vaid suukorve, aga teid õpetatakse vaheldumisi piitsa ja präänikut jagades sitsima ja õigel hetkel "auh" ütlema. Olete tublid ja käite käpuli siis lubatakse teil preemiaks vahel mõni maraton ka sõita, kui jonnite siis keevitatakse korteri uks kinni, pannakse trellid akende ette ja istutegi kõigi oma haiguste ja bakteritega kodus. Terveid inimesi ju enam pole, nüüd on vaid sümptomitega ja sümptomiteta haiged. Inimese soolestikus pidi olema ca 140000 erinevat viirust, selle loogika järgi tuleks hoopis tagumikule filter ette panna ja hakata riigikodanikele regulaarselt klistiiri tegema. Selle asemel, et riigi isadelt emadelt kogu rahvale vangistust nõuda, söötke parem see klistiiri idee neile. Nagu paljudele suukorvi kandmine, hakkab ka regulaarne ja korrapärane klistiir inimestele meeldima ja varsti oled sa persona nongrata, kui sul ajud ja prse läbi loputamata jäävad. See on meie tulevik, pole lootagi, et peavool hakkaks rääkima inimese enda immuunsüsteemist, tervise tugevdamisest, liikumise vajalikkusest, värskest õhust, õigest hingamisest, vaimsest tasakaalust jne, et mitte olla misiganes haigustele kerge saak. Sh ka igaühe enda vastutusest oma tervise ja heaolu eest.

 
At 16:05, Anonymous Anonüümne said...

Priidukene, soovitan mõnda covidi osakonda külastada või uurida inimestelt, kelle plaaniline ravi on ülekoormuse tõttu edasi lükatud, et mida nad arvavad grupis suuskadel lusti sõitmisest.

 
At 16:07, Anonymous Anonüümne said...

Kas partisanid lähevad suuskadel Haanja radadele?

 
At 16:15, Anonymous Anonüümne said...

Kägu räägib õiget. Vaimne ja füüsiline resistanss sulab nagu kevadine lumi ja ükski spordimees olgu ta või omasoolane ei pane õlga alla. Me oleme kadunud hõim. Häda meile!

 
At 16:17, Anonymous Anonüümne said...

Ja, 16:05, ütlete ehk siis ka, et mitu inimest on eelneval viiel Estoloppeti maratonil osalemise tõttu sattunud mõnda covidi osakonda?

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Kägu jagab seda meditsiini värki. Kliistrist sai TM ajal jauratud küll, nüüd võiks rohkem klistiiri kasulikest omadustest rääkida. "Švejkist" saime teada, et seda ravimeetodit rakendati edukalt Austria-Ungari keisririigis juba üle saja aasta tagasi, eriti hästi töötas see kombineeritult märgade linade ja hiniiniga.

 
At 16:22, Anonymous Anonüümne said...

Kõik suured võhmamehed ja isakesed siin aga muudkui hädaldavad, hullemad nagu ma ei tea kes...

 
At 16:29, Anonymous Anonüümne said...

Kolm päeva kuivi teid ja Tartu ümbruses tublisti rattureid ketramas. Ei saa kurta.

 
At 16:29, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, mis te kraaksute häda! Olge mehed!

 
At 16:36, Anonymous Anonüümne said...

Blogis olete kõvad võhmamehed ütlema aga kui Kaka ja Keka peale käratavad olete vaiksed hiired. Ei tule enam ühtki loppetit. Järgi jääb virtuaalne mõõduvõtt ja siin pannakse ka tsensuur peale. Hea kui Kägu süüdlastel kõrvad pihku võtab ja läbi vitsutab

 
At 16:43, Anonymous Anonüümne said...

Priit,olid vahepeal kadunud pikalt,said vist kõva kitli,tehti kõrvad tuliseks ja jätsid jüngrid saatuse hoolde ning nüüd on suu vett täis.

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Kunagi nahutas meid Mirjam. Õiglaselt ja magus valus oli.

 
At 17:09, Anonymous Anonüümne said...

16:43 Priit käis oma sõbra Kadastikuga vandenõud küpsetamas. Vaevalt nad vett jõid sinna juurde.

 
At 17:53, Anonymous Anonüümne said...

Arukas oleks olnud lubada purakat täis meestele ja naistele võtta villadress ja lumelauad ning lasta Haanjas trassile peale, lõõtsutagu vabalt kaunil maastikul. Nüüd arusaadavalt vallandub frustratsioon teisiti, suukorvistamise vastased plaanivad neljapäevaks tormijooksu kaubakeskusele.
https://www.ohtuleht.ee/1027618/maskivastased-tahavad-massiga-luua-kaubanduskeskuse-juht-astume-sellele-vastu-lisajoududega

 
At 18:07, Anonymous Nime avalda, aga te teate mind! said...

Ohoo, 17:53 esitatud viide - lõpuks läheb tõesti andmiseks!

Uskuge, see teeb ainult head, sest inimestesse on kogunenud nii palju frustratsiooni - lugege kas või siin võhmameeste kommentaare! -, et see otsib ventiili vallandumiseks. Ja kapitalismi ehedaim sümbol, linnaäärne megaparklaga kaubakatedraal, on ideaalseim koht, mis sihikule võtta. Hea valik!

Ja see, võhma- ja muidumehed, ei ole vihakõne. Niimoodi, mässates, tormi joostes, kähmlusse minnes jõuame me lõpuks Euroopasse! Nii toome Euroopas valitsevad väärtused, nt suht süütult/karistamatult autosid põletaval Prantsusmaal ja Rootsis, lõpuks ka Eestisse. St nüüd jõuame suurte sammudega tõesti ihaldatud Euroopasse.

Hurraa, jõudsime ära oodata!

 
At 18:31, Anonymous Anonüümne said...

Teate 18:07 minusugusele vanale spordimehele ja maratoni hundile tundub, et see ihaldatud Euroopa on äärmiselt sarnane seltsimees Staalini diktatuuriga. Ainult üks ja vankumatu tõde mida raiutakse ja mille ainuõigsust delfi portaali faktikontrolli stiilis "tõestatakse".Kõik valede vaadetega teadlased ja arstid pannakse põlu alla ja torgatakse häbiposti. Asjaga on mindud isegi nii kaugele, et isegi ERR serveritest on ära korjatud kõik vähem kui aasta tagasi siis veel austatud ja lugupeetud arstide poolt tehtud analüütilised kirjutised maskide ja vaktsiinide headest ja halbadest külgedest. Loomulikult ei ole sellised arstid enam lugupeetud. Seltsimees Staalinilt on mida õpida. Elagu euroopalikud väärtused ja demokraatia
Võtame pitsi konjakit, kuni veel saab.

 
At 18:42, Anonymous Anonüümne said...

Eesti ning kogu Euroopa vajab kõva käega juhti. Nagu Kim Jong Un või Putin omal maal. Pullerits sobiks ideaalselt. Kas me saaksime hakata kuidagi toetuseks allkirju koguma?

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

To 18:31 Te võiksite teada, et nii nagu härra Pulleritsul ei ole puudusi ,ei ole mingeid halbu külgi ka maskidel ja vaktsiinidel. Pole vaja levitada vandenõu teooriaid ja õõnestada impeeriumi alustalasid. Mis peenutsemine see konjaki joomine on? Lihtsad nõukogude inimesed joovad viina!

 
At 19:11, Anonymous Anonüümne said...

Jah, 19:04.
Anton Pavlovitš Tšehhov on öelnud: „Kui inimene ei võta viina, võib tegemist olla lurjusega“.

 
At 19:16, Anonymous Anonüümne said...

Võhmamehed on kõhnad, aga näib et nende kuivetunud kehades on varjul tohutu potentsiaal. Lase vaid ventiil valla ja läheb laksimiseks Toompeast jääb küngas kive alles

 
At 19:55, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, eile oli Utah näitaja alla 500 nakatunu. Kes Haanja asemel Moabi ei lähe, on lödipüks!

 
At 19:59, Anonymous Töökoja-Reino said...

Täna panin tööriistad varem käest, laksasin paaristõugetega kevadpäikesel tuled kustu ja literdasin lõpuks klassikasammuga nii, et tuul pööras ringi. Natuke kere nüüd koguneb, nädalavahetuseks saab täpselt paras.

Kes siis laupäeval kell 11 alustavad? Mul on viimasel ajal suusatamisest tervis nii kõva, et lööb luugid kella viiest lahti, ega ma kauem kui seitsme-kaheksani kannata, siis löön Haanjas kepid lumme. Noortel ja vanadel-hädistel ongi vaja rada ees soojaks sõita, Mõõduvõtu järel oli selle osas virinat palju, et talvel suusarada lumine. Panen paksult oranži kliistrit kah, siis te ei eksi marsruudilt kõrvale ja rada läigib korralikult rasvaselt. Kuda ette tahate, kas piki- või vastupäeva sõidetud sooja jälge?

 
At 20:31, Anonymous Anonüümne said...

Reino, mis kontoorast sa oled, kas ekre või reff? Ja veel, kas ikka matka ja mäesuusal vahet teed ja ütle oma kaika pikkus ja bränd kah. Palju praegu kommentaari taks on, väljaspool tööaega ikka ületunnitasu antakse nagu teistele?

 
At 20:43, Anonymous Tehniline delegaat said...

No näha kohe, et Reino on tegija vend ja niisama mune pole tulnud sügama!
Tõeline maa sool nigu meite kandis öeldasse.
Lauba rajal trehvame!
A kui seitsmest peale lähed, siis jõvvad enne pauku õkva kats ringi tetä, saab soone veel parembini läikiva.

 
At 21:08, Blogger Priit Pullerits said...

20:31-le tahaks ikka korraliku noomituse teha, ja mitte suulise! Töökoja-Reino on selle blogi üles leidnud, tuleb hea tahtega panustama, küsib, kuidas härrased soovivad, ja siis 20:31-lt selline toores, jõhker, brutaalne, vaenulik vastuvõtt?!! Mis villi peale Töökoja-Reino teile astus? Ravige oma vill terveks, siis tulge teistele kraesse kargama. Ei, ärge siis ka tulge. Võtke kohe vaiksemalt pigem.

Tubli, Töökoja-Reino, tere tulemast Eesti parimasse ja huvitavaimasse spordikeskkonda! Sellist meest oli siia hädasti lödipükste, pehmode ja s***kottide kantseldamiseks vaja. Minu jaks ei käi ka neist enam alati üle, paljuvõitu teisi siginenud. Ma arvan, et paar sellist teravat laksu teilt veel ja siinne kogukond, mis on muidugi Eesti võimekaim kogukond, tõstab teid peagi isakeste hulka, st minu järele jagama teist positsiooni. See on kõvem sõna, kui mingi Estoloppeti etapi esikümne koht. Noid esikümnetajaid ei tea keegi, aga isakesed on täpselt ja nimeliselt üle loetud.

 
At 21:47, Anonymous Anonüümne said...

Teine positsioon ei ole kõva, see on esimese kaotaja koht. Pigem olla töökojas 1. mees kui suusablogis 2. mees. Reinol ainest muidugi on, Haanja sõit, mehed, saab sõidetud!

 
At 21:49, Anonymous Anonüümne said...

Milleks meile selline valitsus, kes tõmbleb ja sahmib sihitult nagu vaimuhaige?

https://lounapostimees.postimees.ee/7192923/haanja-maraton-pidi-koroonapiirangutele-alla-vanduma

 
At 21:59, Anonymous Anonüümne said...

to 18:42
No mis kõva juht see Priit enam on. Suusablogi boss ei osalenud see aasta ühelgi suusavõistlusel ja Tartu maratonist kõrvale hiilimiseks ja raha tagasi saamiseks sebis endale isegi arstitõendi, kuigi enne ja pärast seda üritust kannatas suusatada küll, nagu ta ise siin blogis on näidanud. No ei ärata juhina usaldust.

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

Täpselt,Priit on ennast ise alla lasknud ja sügavale........

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

Aa, et siis kui abi pakub siis järelikult hoopis sots. Kanni küll, sotse pole siia vaja! Vaja on kes kliistrita Haanjas sepa jõuliste käte rammuga paaristõugetega raja läbi rapsivad. Selliseid on vaja.

 
At 22:31, Blogger dr Holden said...

Lisaks Haanja Estoloppetile löödi tugijalg alt ära ka Haanja Suusa100-l, mis pidanuks toimuma nädalajagu hiljem, rsk #¤%&()"#¤ (tõlkimatu sõim serbo-horvaadi keeles)!

Haanja Suusa100 saime lükata Suurele Reedele, eks näis, kas covidlo taandub? Lund tundub tolle ajani jätkuvat!

Aga gerilja-salk on see lauba teele minemas, täpselt lääne suunas kellaaja paiku, ikka õigele trassile! No pasaran!

 
At 22:39, Anonymous Anonüümne said...

Reino tundub siiki olema isamaaliste vaadetega tubli mees. Tugev ja hea tervis näitab, et mees ei ole mingi medikamendi ja vaktsiini manustaja. Julgen pakkuda, et Reino on pigem EKRE valija. Pealegi Haanja pole sul selline tasase maa maraton nagu Tartu oma, mille tugevam harrastaja paaristõukega läbi lükkab. Haanjas panustab isegi kõige machom jõujuurikas pidamisele

 
At 23:25, Anonymous Anonüümne said...

Ladna, las Reigo teeb oma retke läbi ja avaldab siin oma retke raporti. Selle pealt näeb kui isamaaline ta on ja kuidas raskel hetkel toimetab. Priit eestkostjana on valmis kirjutise postitusena siin avaldama. Ja no pasaran! Siiski on eestil vaja mitte pidamisele vaid libisemisele panustajaid. Pidamine on kiiruse surm. Eesti, väikese riigina ei saa lubada luksust koha peal tammumiseks isegi üles mäge. Eestis pealegi pole ühtegi mäge. Siin on kosmopoliitlikust vaatevinklist ainul mügarikud ja künkad. Eesti hädad ongi selles, et ametnikud on oma kohtadel kliistri abil kinni ja kui keegi nõtkelt libiseb nende juures, siis visatakse oma kepid käest möödujale kaigastesse. Nutikamad haaravad võõrast kepist kinni ja loodavad ilma omapoolse panuseta künkast üles vinnata. Selline süsteem hoiab hästi korda aga puudub innovatsioon. Eesti väikeriigina ei saa lubada 0-innovatsiooni.

 
At 23:26, Anonymous Anonüümne said...

Kui Pullerits veel reichstansi poolel on siis teeb ta Reinost isakese ja võtab tagatuppa ringi. Küll peab mees läbima vanemohvitseride kooli peotantsu ja mõõklemise ratsutamise kursuse.

 
At 23:28, Anonymous Alternatiiv meditsiini spetsialist said...

DR Holden, Covidlo oli on ja jääb! Hetkel annab see paljudele inimestele tööd. Inimesed on teinud tänu sellele peadpööritavat karjääri. Kas oi kõla uhkelt näiteks covid osakonna juhataja või koroona spetsialist jne. Paljud ärimehed on investeerinud suuri rahasid maskide tootmisesse, miljardeid on investeeritud vaktsiinide valmistamisse, rääkimata lobitööst ja faktide väänamisest, et rahva "peenhäälestusest" Isegi kui mitte kahelda testide ja statistiliste numbrite usaldusväärsuses,siis vähemasti hetke seisuga lähevad statistikasse sisse ka nn "vale positiivsed". Need viimased on inimesed, kes on nimetatud haigust põdenud, kelle sümpotomid on kadunud ( niipaljukest kui neid muidugi on, sest eesti kaitse väe näitel praktiliselt kõigil noortel meestel sisuliselt tõsisemad sümptomid puudusid), aga kes testil annavad endiselt veel pikka aega positiivse näidu, kuigi nad ei ole enam nakkusohtlikud. Ühesõnaga vaevalt inimkond saab midagi selle otseselt haigusega ette võtta, ta saab lihtsalt muuta sellesse suhtumist. Hetkel sureb näiteks oluliselt rohkem inimesi Eestis vähki kui koroonasse, aga ometi on koroona in ja vähk aut. ON arvamusi , et ka raskete sümptomitega haigeid oleks oluliselt vähem , kui inimesi süstemaatiliselt paanikasse ei aetaks ja neile pidevalt lisastressi ei tekitaks. Koondamised, huviringide, kultuuri ja spordi ning igasuguse muu lõõgastust ja puhkust pakkuva tegevuse pärssimine jne. Juba iidamast aadmast on teada kui oluline on haige ja ka terve inimese jaoks positiivne mõtlemine, usk ja sisemine rahu. Isegi kui tervele inimesele pidevalt korrutada kui ohtlik on elu, näidata talle pidevalt kaadreid surevatest ja hinge vaakuvatest vanuritest ning siis talle pidulikult teatada, tal on koroona. Päris paljud satuvad sellise sugestiooni mõjul paanikasse ja nende keha reageeribki vastavalt, ehk siis ägedate ja raskete sümptomitega. Ehk siis Covidlo jama lõppeb siis, kui leitakse uus mänguasi, millele samasugust haiglast tähelepanu pöörata. Koroonat tappa ei saa, sest ta juba on surnud, nagau enamust viiruseid on ta lihtsalt jupike DNA d, mida tervel ja positiivsel ning stressivaba elu elaval inimesel on tegelikult väga raske saada. Usul muideks on kuradi suur jõud.

 
At 00:13, Anonymous Anonüümne said...

Täna on siit kohe rõõm, kõrgema prooviga tekste lugeda.

 
At 00:29, Anonymous Anonüümne said...

Ma ka Kajakeste ja Kerstikeste tõmblemistest aru ei saa - karm olukord nõuab otsustavust, mida need poliitikud ei evi! Kas paneme piirid, poed, pordumajad kinni, kinni korralikult niikauaks kuni koroona on riigis välja surnud ja rahvas kohustuslikus korras vaktsineeritud. Või siis kui seda ei taha, siis paneme liberaalset "Tegnelli", täiega, kuni karjaimmuunsus käes ja (kalkuleeritud arv) laipu taga. Praegu on "päikesetõusjatel" pea nagu jaanalinnul liiva all - midagi on juskui vaja piirata, ärimehed aga ei luba, vaktsiini ei ole, niipea kui olukord läheb paremaks tulevad uued "iraanlased" siia ja toovad uue tüve sisse ja kogu tants algab otsast peale... "Schönwetter" poliitikud valel ajal vales kohas!

 
At 00:48, Anonymous Anonüümne said...

«Minu isiklik kartus on, et me oleme üsna lähedal sotsiaalse ühiskonna kriisile. See läheb paari järgmise nädala jooksul niimoodi, et meie haiglad on ainult täidetud Covid-patsientidega – plaanilisest ravist ma enam ei räägikski, me ei suuda enam aeg-kriitilist ravi pakkuda,» hoiatab intensiivraviarst Kristo Erikson.

Kui covidi tõttu meditsiinisüsteem kokku jookseb ja su lähedane kiireloomulise murega või sa ise, rattaga näiteks üle nipli pannes ravile ei pääse, siis mis kasu on mingist alternatiivmeditsiinist.

 
At 06:51, Anonymous Anonüümne said...

Spordiuudist kah vahele. Eile on norra dopingupatune ületarvitaja saanud sellise koha:
7. Martin Johnsrud Sundby (Norra) +55,9

Uudis on muidugi see, kui inimene koera hammustab, mistõttu kombinatsioonist "Norra suusataja doping" meedia artiklit ei tee. Tavaline koer hammustab inimest juhtum. Igapäevane.

 
At 07:02, Anonymous Anonüümne said...

Jouhoog paneb naistele minutiga pähe, 5km jooksul läks 45 sekundit eest ära. Aus värk, ostke tema brändi sokke ja mütshilpe! Oma puhastel noorsportlastele paluge parem pea ära keerata.

 
At 08:01, Anonymous Anonüümne said...

Lapsik on Priidul taandada see Haanja maratoni ära jätmine ainult kahele naisele...
Miks ei ole siis sõnakestki neist meestest, kes juba ammu nõudsid karmimaid reegleid - Merits, Kiik, Popov, Erikson, Talving, jne.jne.?

Paistab nõrga inimese kahepelgelisus ...
Näide:
- ennem Suurt Mõõduvõttu- vaadake kui kõvasti ma sõidan!
- võistluse ajaks võtan arstitõendi, sest olukord s.tt!
- küll ma nüüd jälle kiman suuskadel!

 
At 09:20, Blogger Andres P said...

Ei ole mõtet nahutada praegust valitust (ja erakondi), oleks ka eelmine oma eriloa tagasi võtnud ja pidurit pannud.
Kahjuks Kägu ei tea bioloogiast (ja meditsiinist) ka ikka midagi - soolestikus elavad bakterid. Bakterid on iseseisvad elusolendid ja tulevad misiganes keskkonnas toime ja inimkeha toimimiseks hädavajalikud. Viirused on sellised poolelusad - väljas pool RAKKU ei ela (noh umbes sama inertne nagu liivatera) ja ei funktsioneeri. Viiruste hetkekasulikkuse (inimorganismile) üle vaidlused käivad teadusringkondades. Põnevaim leid on see et elu miljonite evolutsiooniaastate jooksule on viiruste RNA'st teiste elusolendite DNAsse jõudnud hulgaliselt juppe, mis kodeerivad eluks ja funktsioneerimiseks hädavajalikke valke. Seega võiks lugeda rohkem (populaar)teaduslikku kirjandust või jääda sinna suusakliistrite juured pidama kui liiga keeruline.

 
At 10:21, Anonymous Anonüümne said...

Hea Andres, palun ära pahanda. Siin käib lihtsalt tavaline poliitiline sopaloopimine, kus juba ammu vahendeid ei valita.

 
At 10:23, Blogger Priit Pullerits said...

Õige, dr Holden, toetan seda, et geriljad teele ja et Haanja100 suuskadel ka tehtud saaks. Ja loomulikult õnne tähtsa medali puhul! See on midagi sellist, mida meist enamik kunagi ei saa, eriti mina, sest ma olen alati olnud valitsejaile pinnuks silmas. Nagu sellegi sissekande puhul. (Millega ma ei taha üldse öelda, et medali saamiseks peab kintsu kaapima - ei! Medali saab tubli töö eest, mida sa kahtlemata pikki aastaid vapralt teinud oled.)

22:39, on Haanjat ka paaristõugetega läbi lükatud. Ise olen seda teinud. No ei pidanud kuidagi, täitsa lõpp. Aga esisajas olin kindlalt sees.

23:25, Reigo loo, kui see tuleb sellises stiilis, nagu ta debüüt kommentaariumis, avaldaks igal juhul. Me kõigi rõõmuks.

Alternatiiv meditsiini spetsialistilt 23:28 väga mõtlemapanev kirjutis. Mitte et ma pooldaks vandenõuteooriaid, mille jälgi ja mustrit võib seal tajuda, aga igal juhul ei ole asi nii mustvalge, nagu meile serveeritakse, ja igal juhul on struktuurides ka mingid sellised jõud ja ilmingud, mida 23:28 kirjeldab.

08:01 - te ei taba ikka üldse biiti, seda esiteks. Ja teiseks, ma ei ole kordagi väitnud sel talvel, et kiman suuskadel. Teie arusaamine asjadest on vale ja väited on valed ka.

Ja väga hea Eesti olukorra kirjeldus, 23:25 - väga andekas ja tabav!

 
At 10:26, Anonymous Anonüümne said...

Andres P räägib haritud inimese juttu. Huvitav leid COVID statistikast on see, et 16% korontsi haigestunutest on pensionärid, kellest 2% sureb just selle haiguse tõttu. 84% haigestunutest ehk 60000 on tavalised tööinimesed, kelle sotsiaalseid kontakte valitsus agaralt piirab ja kellest suri eelmisel aastal 19 inimest. Samas iga kuu sureb Eestis üle 100 inimese muudel põhjustel. Samas nende muude põhjuste pärast ei lõpetata lennukite lendamist, autode sõitmist, relvade müüki, suitsetamist jne. Veider, et üle ilma on tekkinud massiline liikumine 100 aastaste elude säilitamiseks olukorras kus pensionisüsteem jookseb täiega kokku ja teise samba lõpetamise või säilitamise üle käivad tulised vaidlused. Me oleme sattunud irratsionaalsesse maailma, mida juhitakse populistlike loosungitega. Maailm pannakse lukku nende ees, keda pole vaktsineeritud. Need muudetakse sunnismaiseks. Tänane vaktsineerimise statistika aga näitab, et vaktsineerimise käigus surma saada on tööinimesel 6 korda väiksem tõenäosus kui haigestumisel. Kui seerumit peab manustama kord aastas, siis on 6 aasta jooksul võimalik tappa vaktsiiniga sama hulk tööinimesi mida teeb koronts juhul kui haigestuda sellesse kord 6 aasta jooksul. Keegi haritud inimene äkki seletab, et kus siis see eesliini ja tööinimeste vaktsineerimise võit on?

 
At 10:32, Anonymous Anonüümne said...

Et Eesti parim ja huvitavaim spordikeskkond? Mis nali see nüüd on?

PP blogi on viimastel aastatel mandunud vanemate meeste huumorinurgaks, mida on paslik max korra kuus lehitseda. Hr. Laidvee üritas blogi taas lugemisvääriliseks pöörata, aga nüüd paistab kõik tagasi endisesse vakku minevat. Spordimehe jaoks pole siin midagi asjalikku, küll aga tunnevad headmeelt ilmselt amatöörjuutuuberid ja Delfi kommentaariumist tuttavad kibestunud kodanikud.

 
At 11:04, Blogger Priit Pullerits said...

Eelmine - te oodake ära laupäev! Ärge kiirustage oma järeldustega.

 
At 11:22, Anonymous Anonüümne said...

PP blogil ei ole häda midagi, mandumisest rääkimata. Probleem on pigem mõningate lugejate endi peas, kellele "kibestunud kodanikud" ja rahvuspatriootlik hoiak vastumeelt on. Kogu seda nn. ühiskonna lõhestumise ja lõhestamise debatti jälgides tuleb meelde kunagine Rahvarinne ja Interrinne. Kui võtame näiteks meie eksistentsi ühe suurima ohu, migratsiooni, siis rahvuspatriootliku poolt esindavaid "kibestunud kodanikke" kujutatakse meedias tihti tagurlaste pahalastena nagu toonane Interrinne. Tänased globalistid, kes usuvad et migratsioon lahendab Eestis paljudki probleemid, peavad end progresiivseteks liidriteks midagi toonase Rahvarinde sarnaseks. Lõpuks võidab ikkagi see seltskond (rahvus, keel, usk, nahavärv, kultuur), keda antud territooriumil rohkem on ja kes lihtsalt massiga oma tõe maksma paneb.

 
At 11:32, Blogger Priit Pullerits said...

..."kes usuvad, et migratsioon lahendab Eestis paljudki probleemid" - no öelge, mehed, kas võib veel suuremaid idioote olla kui need, kes nii arvavad!
Migratsioon on meile, eestlastele, keda meid on niigi vähe, hukatuslik. Kas on juba meelest läinud, kuidas 70-80ndatel toodi siia tuhandeid migrante - ei, see ei toimunud korraga, algas ikka esimesest vagunitäiest, nagu nüüd paaditäiest, aga siis läks järjest hoogsamaks, kuni ca 20 aastaga oli neid nii palju, et võtsid üle teatud eluvaldkonnad ja kehtestus teine keel, vene keel. Ja nende seas oli ka muidugi spetsialiste, pole kahtlust, näiteks tööstusinsenere, kes olid paralleele tuues need tänased it-spetsialistid, keda siia väidetavalt vajame. Aga koos nendega tuli hordide kaupa muud massi, nagu läheks nüüdki, kui 20 India ut-mehega tuleb kaasa sadu suvalisi harimatuid tüüpe, keda meil siis tuleb hakata ülal pidama. See on nii selge stsenaarium, et ma ei saa eru, kuidas paljud inimesed seda näha ei suuda.

 
At 11:46, Anonymous Anonüümne said...

10:26, eesliini ja tööinimeste (ja kõigi muude inimeste) vaktsineerimise võit seisneb selles, et jäävad ära kulud raskelt põdevate keskealiste/vanemapoolsete inimeste elule tagasi toomiseks, nende taastusravile ja püsivatest tervisekahjustustest põhjustatud hilisematele elukorralduslikele muutustele. Ning on jälle olemas ressurss juhuks kui tööinimene haamriga omale näppude pihta lööb või suusatades midagi nikastab.

 
At 11:50, Anonymous Anonüümne said...

Jääme ootama laupäevase partisanisõidu reportaazi.

 
At 12:01, Anonymous Anonüümne said...

Partisanisõidule võiks isegi Kägu peale minna ilma igasuguste maskideta? Saaks vähemalt võimudele jälle trääsa näidata.

 
At 12:16, Anonymous Anonüümne said...

11:46 räägib iseendale vastu. Vaktsineerida tuleb ainult pensionäre! Nemad on riskirühm ja korontsi tõenäolised ohvrid. Nemad ummistavad palateid. Nemad vajavad vaktsineerimiseks lunimist. Nende pärast on vaja teha IT ja telefonisüsteemid, et nad ei raiskaks õdede ja arstide aega oma plärajutustamise ja vaidlemise sooviga. Nende pärast ei saa haigestunud tööinimene või eesliinitöötaja arstiabi oma haiguste kontrolli alla saamiseks. Ja see ei ole nii ainult Eestis. See on nii üleilma. Eesti ametnikud kardavad tegutseda sihipäraselt otseselt pensionäride probleemiga. Täna ei tohiks ükski vaktsiinidoos vedeleda laos vaid peaks paiknema penskarite veenis. Aga ikka nämmutatakse vaieldes tähti ja komasid. Eesti võiks presidendi õrna käekesega kehtestada pensionäridele sõjaseisukorra, sest peaminister seda otsustavust ei oma. See tähendaks, et võetakse kontroll kiirelt ja otsustavalt kaitsepookimisel riigi kätte ja üle riigi lohistavad sõdurid need penskarid pookimisele, kes esimese minutiga ei saa telefonikõnes sellest käsust aru. Nii nagu Soomes lohistati eestlanna testimisele nii viidaks jõuga pensionärid otse süstla alla siin Eestis, karmilt ja ilma mulata.

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

Lp blogiperemees ärgu medalita jäämise pärast väga nukrutsegu. Kui Vabariigi Presidendiks saab rahvuslikku koalitsiooni juhtinud hr Ratas, siis võivad asjaolud muutuda - medaleid hakkavad saama endised külaelu edendajad, sookuivendajad, dissidentlikud žurnalistid. Seda esiteks. Teiseks, 80ndate aastate migratsioonil on ka positiivseid külgi: milliselt elanike grupilt lihtne eesti rahvuslane, spordimees leiab maailmavaatelist tuge? Aga suukorvide vastast kamraadlust? Targemad mehed nagu hr Grünthal on selle ammu ära jaganud.

 
At 12:59, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits, ega asi on tõsine. Närv on täitsa must ja ei osanud muud peale hakata, kui eks ikka suusablogi tulla lugema. Küsimus on KES VASTUTAB? Kaua võib? Kas lödipüksid tahavad üldse elu ära keelata? Mõni on nii ülbeks ära läinud, et arvab, siit planeedilt on võimalik lahkuda elusana. Kurb!

 
At 13:13, Anonymous Anonüümne said...

Padre on kaotanud igasuguse analüüsivōime. Igaüks, kes viskab pilgu Estoloppeti üldseisuke vanusegrupis N50, näeb kohe, miks Haanja sōit pidi ära jääma! Aga küsimus jääb - kumb on kōvem suusahunt, Pullerits v Kaljulaid, anno 2021? Üks on VKLis kokkuvōtte mees (naine), teine suusatab ainult suuliselt ja isegi selles toetub osavamatele suusa- ja suleseppadele!

 
At 13:20, Anonymous Anonüümne said...

13:13 rahu, rahu. Loe juhendit: Autasustatakse sarja kokkuvõttes:

• Üldarvestuse 6 parimat ja 3 paremat naist karikate ja auhindadega.

• Vanuseklasside N17, M17, N20, M20, N40, M40, N50, M50, N60, M60, M70 võitjaid.

 
At 13:47, Anonymous Anonüümne said...

Kas laupäeval toimub Haanjas?
1. Partisani-sõit
2. Metsavenna-sõit
3. Gerilja-sõit

Kas Pullerits on rajal?

 
At 13:57, Anonymous Anonüümne said...

Laupäeval tuleb tõeline purgaa, koos tuisu ja tuulega.

 
At 14:35, Anonymous Filoloog Mirjam said...

Lp 13:57, ükski purgaa, veel vähem tuul ja tuisk ei morjenda ühtegi partisani, metsavenda ega geriljat.
Olete pehmokultuuri ja -eluviisi esindaja, näen?
Kurb muidugi siis... Aga tunnen kaasa.

 
At 14:42, Anonymous Anonüümne said...

Olen rajal, pole vaja soovmõtlemises kinni olls.

 
At 15:15, Anonymous Filoloog Mirjam said...

Siis olete pigem tubli mees ja ärge nüüd pikalt põdege!

 
At 15:37, Anonymous Anonüümne said...

Teen laupäev suusameeste auks jalgrattaga 200 km lõigu.

 
At 16:11, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, laupäeval saab Haanjas sõita:

https://sport.postimees.ee/7193437/arajaanud-haanja-maratoni-peakorraldaja-rajad-on-ette-valmistatud-ja-soovijad-saavad-soita?utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_campaign=share-buttons&utm_content=7193437&fbclid=IwAR1OlOeV1eOu703lWtDxixSYUOSCoT0mIZnfeez6RyPDaGoJXAp6_OI7T8o

 
At 16:36, Anonymous Anonüümne said...

Väga tubli. Sellise rebell suhtumisega viime eesti riigi tagasi kuulsuse radadele.

 
At 17:55, Anonymous Anonüümne said...

Priidu postitus tundus kui sarkasmist nõretav lugu. Kurb on see , et seda see siiski pole.
Need suusaraja pildid küll sõitma ei kutsu, näha kuidas värskelt tehtud rajalt esimene suusataja sügavale sisse vajub.
Aja ratas välja. Detsembris kõlbas poole sõgedamate ilmadega sõita küll.
Seniks meeldivat lamemaalaste paraadi jätku.

Huu

 
At 18:20, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsu jaoks oli Dendropargis vahvel tõmmatud.

 
At 19:08, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, nii see käib. Ma võtan hommikul ühendust rajameistriga, et tahaks poole tunni pärast sõitma tulla, ja ta siis ütleb, et okei, selge pilt, ta läheb ajab siis raja korda. Viimati jõudsin tsipa varem, ta ei olnud veel dendros 900 m ringile jõudnud, seepärast pidin mitu korda Lauri ringi tegema. Eelistan dendrot.
Koostöö on selle asja nimi!

 
At 21:08, Anonymous Anonüümne said...

Leidub meedias ausat juttu:

Andrus: Misasja, me oleme ju Mati poolt! Sest miks mindi Mati kallale, kui norrakad vöivad mingeid aineid kasutada – kuna nad on ametlikult justkui astmahaiged? Pealegi, kui ta kord oli juba meie Mati Alaver, siis ta peab igaveseks jääma meie Matiks! Nagu oleks nüüd mingi hullu asjaga hakkama saanud. No tegi veits bisnesit – mis sellest siis?

 
At 23:06, Anonymous Anonüümne said...

Mis puhul ja kus sellist juttu aeti?

 
At 07:28, Anonymous Anonüümne said...

21:08 tõi selle tsitaadi samast kohast, kus kirjutatakse ka: "Heeliale jagas uskumatu julguse eest kiidusõnu ka Tanel Padar elukaaslane ja lapse ema Lauren"

Vialiteetmeedia.

 
At 08:27, Blogger Priit Pullerits said...

ETV "Esimene stuudio" on muutunud hambutuks. Vaatasin eile Mirko Ojakivi usutlust peaminister Kaja Kallasega, mis oli hästi sümptomaatiline kogu selle saate viimaste kuude käekirjale. Olukord on Eestis hullem kui eales varem, mitu korda hullem kui eelmise valitsuse ajal, aga usutleja suhtumine intervjueeritavasse oli nii pehme, nii leebe, nii sõbralik. Ainult haugi mäluga inimene ei saa mäletada, mis moodi selle saate juhid tõmbasid liistule eelmise valitsuse juhttegelasi, kuigi toona olid koroonanäitajad palju-palju tagasihoidlikumad. Millest see kõik räägib ja mida näitab, seda ei näe ainult kurt ja pime. Juhul kui selliseid siin on, siis see räägib Eesti mõnede ajakirjanike erapoolikusest, mis, muide, ei ole ainult ebaprofessionaalne, vaid on ka ebaõiglane.
Priit Pullerits,
ajakirjanduse magister aastast 1995
Tartu Ülikooli ajakirjandusõppejõud aastast 1991

 
At 09:37, Anonymous Anonüümne said...

Tahate Tõelist Meediat, lugege Uusi Uudiseid.

 
At 09:39, Anonymous Anonüümne said...

Vaatame ajalugu: Falklandi kriis, oli väljakuulutamata sõda Argentina ja Suurbritannia vahel. Sõja põhjustas vaidlus Falklandi ning Lõuna-Georgia ja Lõuna-Sandwichi saarte riikliku kuuluvuse üle, mis asuvad Atlandi ookeani lõunaosas. Suurbritannia valitsuse toetus aga suurenes ning see aitas Margaret Thatcheri juhitud valitsusel jääda võimule ka pärast 1983. aasta valimisi.

Suurbritannias oli siis nais kuninganna ja naispeaminister. Nad näitasid, et nad olid tasemel. Ka täna on Suurbritannia kõige efektiivsem vaktsineerija ja korontsi ohjeldaja, kuigi enam pole Thatcherit. Järelikult asi pole mitte peaministris vaid Eesti oludes presidendis. Peab olema kõrgeimas võimuahelas keegi kes peab julgustama peaministrit tegudele. Tänases Eestis on tegemist juhtimiskriisiga, sest peaministri motiveerivat isikut reaalselt ei ole. Kindlasti ei ole selleks Mirko Ojakivi, ta on selleks liiga ebakompetentne ja kõrgemate toimetajate poolt manipuleeritud. Kahjuks pole selleks ka Priit Pullerits, kuigi 8:27 jutt on väga tugev. Eestis on peaminister nigu jumal taevas ja kui ta on pehme, siis on see Eesti õnnetus. Samasugune õnnetus nagu Päts 1940. Eesti riik ongi ehitatud õnnetule ja võimetule kõrgemale juhtimisahelale. Sedasi täidab ta suurepäraselt välismaiste agentide agendat.

 
At 09:45, Anonymous Anonüümne said...

Kelle õppetöö tulemus see siis on?

 
At 09:49, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ma ei pea enam vastu

 
At 10:29, Anonymous Anonüümne said...

"Esimese stuudio" ajakirjanike stiilid ongi ju erinevad. Mina mäletan Mirko Ojakivi juhitud saadete puhul sama sõbralikke ja leebe stiiliga vestlusi eelmisest sügisest toonase koalitsiooni juhtfiguuridega (29 okt Henn Põlluaas, 10 sept Martin Helme). Otseselt küsimata ju miskit ei jää. Selge see, et Andres Kuuuse juhitud vestlused on teravamad, ründavamad.

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

Ammu oleks aeg et Padre peaministri kepi endale võtab ja oma favoriidid ministri toolidele istutab. Kägule spordiministri kohta anda ei saa ta on liiga printsipiaalne seal on vaja laveerimist ja õlitamist, Kägule sobib kaitseminister või armee ülemjuhataja las paugutab.

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Ei tea, kas ilma maskita Kägu on pokri pistetud?

 
At 12:23, Anonymous Anonüümne said...

Väga võimalik et Kägu, viimane isake kes toetab Pulleritsu on arreteeritud ja interneti kontakt temaga suletud.

 
At 12:57, Anonymous Anonüümne said...

Nii juhtub kui isakesi solvatakse ja ei vabandata. See ainuke truuks jäänu arreteeritakse ja oledki üksi. Lödipükstele ja sitakottidele toetuda ei saa.

 
At 13:44, Anonymous Anonüümne said...

Peaks petitsiooni kirjutama vabastage Kägu ja koheselt! Nemedlenno! Lõpp diktatuurile! Meie kannatus on lõppenud!

 
At 13:49, Anonymous Anonüümne said...

Klikkige Pulleritsu:

https://uueduudised.ee/uudis/eesti/meediaoppejoud-priit-pullerits-etv-esimene-stuudio-on-parast-valitsuse-vahetust-muutunud-hambutuks/

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

Need uudised on Padre tsiteerimisega küllaltki loominguliselt, et mitte öelda vaba käega ümber käinud. Nii moodsal ajal käibki?

 
At 16:49, Anonymous Anonüümne said...

Parimad peavoolumeedia ajakirjanikud tulevad mujalt. Kui poleks rus.postimeest ja kokku ostetud maakonnalehti, oleks tühjad pihud. Pullerits peab sekkuma, tuleb edutada kontsernis poliitiliselt mõjukatele kohtadele, et allakäik säravaks tõusuks pöörata. Pööret on vaja!
https://www.postimees.ee/7194783/postimees-grupp-voitis-ajakirjanduspreemiad-mitmes-kategoorias

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

Või siiski on Kägu maski taha varjunud ja massi sulandunud?

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

Loodame et Kägu teeb partisani ja lipsas piiramisrõngast välja nagu kapten Tenkeš. Me ei saa oma parimaid mehi kaotada.

 
At 18:19, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits helistagu oma sõbrale Antsipile, enne Kägu türmist välja ei lasta.

 
At 18:24, Anonymous Anonüümne said...

Ülemistele tuli meelt avaldama kaks maskivastast, kuid Kägu nende seas polnud. Kõik teised om maskide raha varjunud, seega kahtlane lugu.

 
At 19:09, Anonymous Anonüümne said...

Suurepärane kompositsioon, lähenemisnurk ja sõnaseade, PP!
Õpime, mehed, millise filigraansusega libistab sulge oma ala suurmeister.
Ja teeme märkmeid. Kes muidugi suudab.

 
At 19:49, Anonymous Anonüümne said...

07:28, mis vahet seal on, kus see sõnum edastatakse. Siin on MargusM, Huu, Kägu ja muud karvased ja sulelised, aga see ei tee seda halvaks kohaks.
Lugege mõttega, mida arvab asjast Andrus, mõelge tagasi nendele hetkedele, mil uskusime Meie Andrust. Kas ei tule meelde helged emotsioonid, pisarad silmis, rõõmust avatud Saku õlled ja üle lahe karjumine "Olen virolainen, *ebatsensuursed soomekeelsed sõnad*!"?

 
At 20:03, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb meelde, 19:49, oi kuidas tuleb!
Ilusad ajad, ei, imeilusad ajad olid nood.

Ja ootame ka järgmise tõusulaine ära!

 
At 20:46, Blogger Priit Pullerits said...

Siit saate aimu, millest homme kirjutan:

https://www.postimees.ee/7194710/dopinguskandaalid-ja-sportlaste-vabandused-mida-uskuda-mida-mitte?fbclid=IwAR0v1SVXo0D-5iYVvdeaevuyCMj_fzKD1hVvROqZPLGbmzrFw12WXktZkZc

 
At 21:47, Anonymous Anonüümne said...

Täielik jama. Kui Kristiina Herodes asjal siis kõige odavam jant. Nagu siin isakesed hiljuti kirjutasid on eesti meditsiin rongist maha jäänud kui amatöörid midagi raamatust uurivad ei tähenda see et oskame kaasa rääkida maailma spordi dopingust. Üksi Säinas ja Harku Karvajalg tundsid teemat spetsialisti tasemel aga

 
At 22:12, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb katsetada, katsetada, katsetada. Selleks on vaja hulka kahuriliha kindralitele ette ajada. Baas peaks olema lai kust noppeid teha. Kahjuks eestlasel pole enam seda auahnust nagu muiste kui õiged metoodikad välja sõeluti ebaõnnestumiste abil. Ilma katseteta, puhtalt kirjasõnasse talletatud vigaste teoreetiliste teadmistega ei saa edu. Käised on vaja käärida üles ja muudkui teha ja mõõta.

 
At 22:45, Anonymous Anonüümne said...

Vaatasin telest EM i 1500 meetrit. Mitte ühtegi meetrit finaalis. Puhas rassism!

 
At 22:47, Anonymous Anonüümne said...

Kurdi nutituti telefon ja tema autokorrektor neegrit finaalis

 
At 23:05, Blogger Priit Pullerits said...

...kaevake võrdõigusvolinikule, las lööb korra majja!

 
At 23:21, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Veedan konjaki asemel aega hoopis väikese veiniga.Lolliks läinud maailm tundub kuidagi ilusam ja normaalsem, kui sarv kergelt soe on. Tundub, et Ka Pulleritsu blogis on läinud lihtsalt lahmimiseks. Hr Andres P le lugemiseks, näiteks midagi sellist https://novaator.err.ee/1608126700/teadlased-leidsid-inimese-sooltest-tuhandeid-uusi-viiruseid. Muideks minu ema oli kõrgharidusega arst, minu abikaasa omab medistsiini vallas suisa kahte kõrgharidust ja tütar on magistrikraadiga füsioterapeut. See, et ma seda mula mida peavoolumeedias inimestele aetakse ei aksepteeri, ei tähenda, et ma seda ei tea. ON levimas tore tava, nimetada kõiki, kes kahtelevad süsteemi heaks töötavate teadlaste ja tohtrite ainueksimatuses lamemaalasteks. Tegelikult on juba ammu ära tõesatatud, et maa ei ole, ei kerajas, aga ka mitte lapik vaid hoopis nõgus. Parimaks tõestuseks nimetatud teooriale on see et kõndides kuluvad eelkõige kinga kontsad ja ninad. Keegi siin avaldas imestust, et euroopakate 1500 finaalis polnud ühtegi neegrit. Veel mõnikümmend aastat tagasi oleks olnud tõeliselt kentsakas, et mõnda euroopa riiki esindab neeger. Käib tõsine ajalooo ümberkirjutamine, raamatu pealkirjade ja kunstiteoste nimede jne muutmine, aga kas keegi suudaks seletada, et kui Aadam ja Eeva olid esimesed inimesed maal ja me kõik oleme nende järglased, et siis kust krdi kohast tulid neegrid?

 
At 09:51, Anonymous Anonüümne said...

Neegrid tulevad Aafrikast paatidega üle Vahemere. Elementaarne, dr Kägu.

 
At 10:04, Anonymous Anonüümne said...

Hr Kägu, üks haritud inimene ei saa nii loll olla!
"Tegelikult on juba ammu ära tõesatatud, et maa ei ole, ei kerajas, aga ka mitte lapik vaid hoopis nõgus. Parimaks tõestuseks nimetatud teooriale on see et kõndides kuluvad eelkõige kinga kontsad ja ninad.*

Tõsimeeli usutegi seda, mida kirjutasite? (Kahe käega peast kinni emotikon...)

 
At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

Dr Kägu on targem kui teie kõik kokku suusablogi lödipüksid. Ongi nõgus ja seda tõestab eksplitsiitselt kingakontsade kulumine. Vaid seda Kägu ei tea et Aadam ja Eeva olid neegrid.

 
At 13:22, Anonymous Anonüümne said...

Kägu teooria on lombakas. Mu tossudel kuluvad ära esimesed küljed. Kägu teooria arendusena on sellisel juhul maa hoopis tolmukera, mille pinnase kohal on abrasiivne mass. Üldiselt saime aru, et Käo pere on süüdi korontsikriisis kuna nad on raamatutarkusel põhineva kraadiomandamise usku, mis ei võimalda efektiivselt võidelda konstruktoritega kokkumudeldatud rahastiku kontrolliks tekitatud viirusega. Kägu tõestab, et korontsi vastu peavad võitlema mitte üleõppinud arstid vaid otsustavalt tegutsevad ajateenijad. Trahh trahh ja kontroll on käes.

 
At 16:03, Anonymous Anonüümne said...

To 13:22 mulle tundub, et te olete ise natuke lombakas, soovitan teil oma probleemiga pöörduda ortopeedi poole. Don Quiote võitles kunagi tuuleveskitega. Suhteliselt sama arukas tegevus on võitlus jupikese DNA ga. Käo perel pole pole mingite haigustega probleeme. ainuke probleem on see, et maskikandmisest tingitud pidev hapniku puudus ja pärsitud maailmatunnetus , on suurel osal planeedi elanikonnast mõistuse peast röövinud. Delfi faktikontorolli tasemel tõestust kasutades väidan ma, et maa on kindlasti nõgus. Proovige teie kanda vett millegi korvpallis sarnasega või siis lameda plaadiga. Mina valan oma ookeanid nõgusesse anumasse ja näitan teile kuidas vesi neis kenasti püsib
Kägu

 
At 17:25, Anonymous Anonüümne said...

Kägu, su kauss pere probleemid ei koti siin blogis absull keskit. Supelge ses kausis rahus. Käes on talv. Suusk lippab. Vett pole kuskil. Välja arvatud Käo silma munades. Sai sii kõva sahmaka aga natuke vesistab ja tõmbab jälle rivvi. Äkki saab ka miski hea dopingu retsepti. Meil sobivad ka lollid lahendused. Meid ei kontrollita. Oleks vaja sellist, mis enne lume veeks muutumist toimiks. Kevad on paari nädala pärast kohal. Toimivat retsepti on vaja. Võta ennast kokku Kägu, pane oma sõna oma kanakarja sees maksma ja nõua tõhus retsept oma naistelt välja! Kiire on!

 

Postita kommentaar

<< Esileht