neljapäev, veebruar 04, 2021

Pullerits: Las ma õpetan teid, millal on tegelikult õige aeg oma spordiharrastusega tegeleda!

Viimastel nädalatel olen aru saanud, et ühte olulist asja teete te kõik oma päevas täiesti valesti. Ja juba aastaid.

Jutt on töö ja hobi/harrastuse vahekorrast.

Alustage sellest, et ärge magage kaua. Tõuske juba veidi pärast kella kuut. Hiljemalt enne seitset. Uskuge, see ei ole üldsegi raske: avate silmad ja ajate end voodist välja. Edasine läheb kõik juba autopiloodil.

Kuhu kiiret, küsite.

Tööle, ikka tööle.

Ega töö ole jänes, mis eest ära jookseb, püüate küllap vastu vaimutseda.

Asjatult püüate. Või... pagana pihta: teil on täiesti õigus, et töö ei ole tõepoolest jänes, mis eest jookseb. Töö võib oodata. Oodata lausa õhtuni.

Aga alustage tööga juba varakult. Enne koitu. Sest midagi targemat, kui väljas veel pime, pole nagunii teha. Tarka on teha siis, kui väljas valgeks läheb. Kui väljas isegi päike pilve tagant välja tuleb, nagu täna Tartus. Siis on õige aeg tegeleda selle targaga, mis nii vaimset kui füüsilist rõõmu pakub.

Töötasin täna pärastlõunal kella üheni. Siis teeb keskmine inimene lõunapausi. Aga mina ei ole teil mingi keskmine! Mina olen eriline. (Nagu te kõik olete erilised, kes rohkem, kes vähem.) Ja erilise inimese eriline mõte on, et võiks teha lõuna ajal midagi erilist.

Mina läksin suusatama (fotol paremal).

Läksin vähemagi südametunnistuse piinata suusatama. Suusatasin tunni ja veerandi. Küll oli mõnus! Rada Tartu Supilinna spordipargis ja dendropargis oli nagu raudtee. Sõitsin klassikat, paaristõugetega. Päike paistis. Lumi oli värske ja... lumivalge.

Kella kolmeks jõudsin tagasi töölaua taha. Ja töötasin, nagu kord ja kohus, oma ametliku tööaja ilusti ja ausalt täis. Ajasin muu seas asju transiidiärimehe Oleg Ossinovski kihlatuga. Nagu öeldakse: just business, nothing personal.

Kogu loo moraal, kui te veel aru ei saanud:

Meil on talvel niigi vähe päeva- ja eriti päikesevalgust, nii et minu arvates on see enda vastu lausa kuritegu - jah, just kuritegu, sest kui sa ise endast ei hooli, kes siis veel hoolib! -, kui teed kogu päeva tööd ja siis pimedas lähed välja. Vastupidi on ju loogiline!

Seda, mis on loogiline, ma täna tõestasingi.

Ja muide, eile samuti.

Foto 1: Tartu Toomemägi laupäeva õhtul. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2: Laulupeo tänav Tartus laupäeva õhtul. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 3: Suusataja Tartu Supilinna spordipargi Pulleritsu-nimelisel ovaalil neljapäeva varasel pärastlõunal. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 4: Tartu dendropargi suusarada neljapäeva varasel pärastlõunal. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 5: Uisutajad Tartus laululava ees laupäeva õhtul. Foto autor: Priit Pullerits

22 Kommentaarid:

At 21:00, Anonymous Anonüümne said...

Paistab,et Padre on..............ära pööranud,ei oskagi midagi kosta.

 
At 21:33, Anonymous Anonüümne said...

Ah, jälle lihtsalt kevadsemestri unerežiim.

 
At 22:21, Anonymous Anonüümne said...

Ei, ta kardab ja ei julge pimedas treenida. Panite tähele mis moodi töödeldi pimedas jalutuskäigul haiglast autoni Priidu eakaaslast suures linnas? Keegi ei usu, et tegu oli juhusliku teoga. Targad inimesed teevadki järeldused, et kui tahad lõugu lõksutada oma suva järgi, siis õhtul välja polegi asja.

 
At 07:31, Anonymous Anonüümne said...

... ee, see ei ole nüüd küll uudis, et valges on mõnusam suusatada ka tööpäeval. Eriti nüüd, kus võimalik tööd teha kodukontorist.

Aga õige mõte, millele tähelepanu juhtida. Ei pea kõik tulema ja ummistama spordiparki kella 18-20 vahel.

 
At 07:52, Anonymous Anonüümne said...

https://estonianworld.com/wp-content/uploads/2021/02/ski-park.png

 
At 10:26, Anonymous Anonüümne said...

Peaasi et Padre on turvalises ja valges

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

Mart Raudsaarelt tänases Postimehes korralik litakas Padre aadressil ja asjaosaline ise sahistab suuska Supilinna spordipargis?

 
At 11:22, Anonymous Anonüümne said...

Andke Padrele töörahu.

 
At 11:30, Anonymous Anonüümne said...

Noh, Raudsaar ütleb selgelt, et ajakirjanikeks hakkavad sorava jutuga tööhobud, suhtekorraldajateks aga vaheda mõtlemisega rebasenäod, kelle asi on tööhobused oma soovi järgi silmaklappidega liikuma panna. Ajakirjanikuks saab see, kes suudab lõputult ovaalil kedrata ja tunneb sellest nirvaana laadset rahuldust. Kes seda ei suuda, ei sobigi ajakirjanikuks ja peab jääma suhtekorraldaja liistude juurde. Tõde selgub õppetöö käigus ja kui ikka Priidu käe all panna ei jaksa, siis tuleb kavalam eriala omandada, et ülikooli aastad raisku ei läheks. Enivei. Millegi pärast ongi nii, et head ajakirjanikud põlevad läbi ja nende unistuseks muutubki suhtekorraldus. Seetõttu on oluline igale ajakirjanikuhakatisele juba varajases nooruses ka suhtekorralduse alustõdesid õpetada. Hetkel kui saad aru, et millal hakkavad tundmatud vedelikud kelle näpunäidete järgi lendama, neile tegelastele esitatud sobimatute küsimuste või tegevusplaanide tõttu siis juhtubki see ja enam pole ajakirjaniku ametis midagi teha. Tuleb võtta ette suhtekorraldaja raske amet, et ajakirjanikud suunata eemale ebameeldivatest teemadest, mis ei ole sobilikud meediaruumis käsitlemiseks ja mis võivad seetõttu mõjutada inimeste eluteed.

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

11:30 väga suusablogastiliselt summeeritud sedast on näha jaeh kenasti postimeh ja teiste peal

 
At 12:41, Anonymous Anonüümne said...


Priidu lugu algab ju kenasti, et töötas kella üheni ja siis teeb keskmine inimene lõunapausi, kuid Priit pole ju keskmine inimene, ning läks lõunapausile mineku asemel töölt minema, suusatama. "Päike paistis. Lumi oli värske ja... lumivalge."

Aga mis siis edasi juhtus - "Kella kolmeks jõudsin tagasi töölaua taha. Ja töötasin, nagu kord ja kohus, oma ametliku tööaja ilusti ja ausalt täis." Enam keskmisem ja keskpärasem ei saa ju eluolu olla - töö tegemise koht, tööaeg vähemalt 8 tundi päevas. Erilisust ei miskit!

 
At 12:58, Blogger Priit Pullerits said...

Mis siis Raudsaar täna ikkagi kirjutab minuga seoses? Hästi kirjutab, tunnustavalt:

Suhtekorraldajad on tänapäeval ajakirjanikega võrreldes enamasti paremini makstud. Mitmed endised ajakirjanikud on siirdunud tööle suhtekorraldajateks, vastupidiseid näiteid on väga vähe. Tartu Ülikooli bakalaureuseõppes valisid paljud üliõpilased suhtekorralduse eriala, sest ei soovinud läbida kell kaheksa algavat Priit Pulleritsu reporteritöö kursust, mis kestis terve päeva ning mille käigus tuli käia ja rääkida võõraste inimestega.
*
Olen viimastel aastatel kogu aeg tudengitele rääkinud otse ja karmilt, et need, kes valivad noorelt suhtekorralduse, valivad sisutu elu teiste taktikepi järgi. Tegelikult olen öelnud veel karmimalt, nii et mõni on hakanud lausa õhku ahmima. Aga tulebki otse öelda, poliitkorrektselt päid silitades lähebki noorus kogu täiega hukka. St viljatusse mugavustsooni. Kurb.

 
At 13:14, Anonymous MargusM said...

Millal ülikoolis suunamudimise eriala sisse tuuakse, igasugu blooger-vlooger elu on ju nii põnev ja kirju..

 
At 13:20, Blogger Priit Pullerits said...

MargusM - ülikoolis on sellega alustamiseks hilja. See peaks olema juba põhikooli programmis. Eluga tuleb varakult kaasas käia. (See kõik, mis ütlesin, on muidugi halvasti varjatud iroonia.)

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

Mis äri PP ajab?
Hakkab Tbilisisse kinnisvara ostma?

https://tbilisihills.com/

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...

Klikkige Postimeest

https://sport.postimees.ee/7172421/uhes-sonumis-koolitab-mati-alaver-kuhu-sustal-palun-lihasesse-koige-parem-kasivarre-delta

 
At 23:15, Anonymous Anonüümne said...

Suusablogi ja ei sõnagi estoloppeti startidest. Aasta oodatuim sündmus. Loodan homme ikka reportaaži, kas või asendusliikmelt, kui peremees ise haavatud.

 
At 23:49, Anonymous Anonüümne said...

Paraku Tamsalus pole Priit Pulleritsu asendavat Priit Pulleritsu kohal nagu oli Virus. Nii, et pole isegi asendusreportaaži loota. Tõsi küll, ega seda polnud ka Virus. Seega pole ka midagi kaotada ja hullemaks ei saa enam minna. Hea seegi.

 
At 00:01, Anonymous Anonüümne said...

Nagu vanasti enne võistlusi öeldi: hoidke kõva!
Kui muu ei aita, siis see kindlasti:
https://www.youtube.com/watch?v=RUpDslHSLbU

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...


ساندویچ پنل


کامیون


کامیونت شیلر

 
At 04:02, Anonymous Anonüümne said...

Kurat,kell kuus ärkamine oleks luksus. Kell on 4 ja mul tuleb lõuna varsti, väljas - 19,2 kraadi .. kohe kuidagi ei viitsi lõunapausi ajal suusatama minna.

 
At 14:25, Anonymous Anonüümne said...

پانل
https://www.magcloud.com/user/trucks-car
قیمت کامیون

کامیونت

 

Postita kommentaar

<< Esileht