esmaspäev, jaanuar 18, 2021

Pullerits: Vaadake, kuidas mina olen ausam ja avameelsem kui Eesti poliitikud!

Eesti elus valitsevad masendavalt kahepalgelised ja jäledad protsessid. 1. Keskerakond, kes saab kahtlustuse korruptsioonis ja astub seepärast valitsusest hoobilt tagasi, võttes Jüri Ratase sõnul niiviisi vastutuse, ei pilguta tosin tundi hiljem silmagi, kui asub rõõmsa näoga osalema juba uue valitsuse kokkupanekus. 2. Mailis Reps, kes alles poolteist kuus tagasi pidi ametist lahkuma, sest kasutas riigi vara eraotstarbel, on nüüd taas suunamas ja ohjamas, kuidas seesama riik, mida ta mõni aeg tagasi nööris, peaks edasi minema. 3. Ja suur seltskond vasakpoolseid ja liberaalseid, kes varem krimpsutasid nägu iga neile mitte meeldinud väljaütlemise peale, ei tee nüüd teist nägugi, kui toimub selline «ülelaskmine», nagu kirjeldasin punktides 1 ja 2, mida, pange nüüd tähele, on meil esitatud küüniliselt Eesti maine päästmise aktsioonina.

Ai-ai, viimases, 3. punktis siiski eksisin. Kuidas nad ei tee teist nägu?! Teevad küll – lausa rõõmustavad ja rõkkavad.

Aga meie, ausad ja sirge seljaga spordimehed, räägime pigem faktidest ja võtame asjad must valgel kokku. Olen võlgu eelmise aasta ülevaate. Siin see on!

Treening- ja võistlustunde eelmisel, 2020. aastal 228:16.19 ehk ümardatult 9,5 ööpäeva ja 16 minutit. See teeb 28,5 kaheksatunnilist täistööpäeva ehk sportisin aktiivselt palju rohkem kui kuusse mahtuva ametliku tööaja jagu. (See aeg ei hõlma rattaga kodunt tööle ja tagasi sõitu, koeraga tehtud jalutusringe [fotol all paremal] jms.) 

Treening- ja võistluspäevi 187 ehk veidi rohkem kui pooltel päevadel aastas.

Ühe treening- ja võistluspäeva keskmine pikkus 1:13.15.

187 päevast 179 sõitsin rattaga ja 8 suusatasin (kolm päeva veebruari lõpus ja viis päeva aasta lõpus).

Rattakilometraaž 6377,1 (taas: ei hõlma sõite kodunt tööle jms).

Suusakilometraaž 111,9.

Aga see ei ole ainus, mille peale mul põhitöö kõrvalt mullu aega kulus. Kevadsemestril andsin Tartu Ülikoolis umbes 80 tudengile uudiste aluste ning sügissemestril ligi tosinale tudengile reporteritöö kursust.

Kevadsemestril 5 loengut koguajaga 7:30. Märtsist tuli minna kaugõppele ja auditoorset tööd rohkem ei toimunud.

Kodu- ja kontrolltööde parandamisele kulunud aeg 70:11. 

Kokku kevadsemestril õppetööle kulunud aeg 77:41 ehk 3 ööpäeva ning 5 tundi ja 41 minutit. (See aeg ei hõlma ülesannete ja koduste tööde koostamisele kulunud aega ning muud ettevalmistust.)

Sügissemestril loengutele ja seminaridele kulunud aeg 28:38.

Iseseisvate tööde (uudiste) parandamisele kulunud aeg 28:59.

Kokku sügissemestril õppetööle kulunud aeg 57:37. 

Kevad- ja sügissemestril õppetööle kulunud aeg kokku 135:18 ehk 5 ööpäeva 15 tundi ja 18 minutit. See teeb ligi 17 täisajaga ehk kaheksatunnilist tööpäeva (kordan: selle aja sisse pole arvestatud minu ettevalmistusaega).

Niisiis saame kokku, et Postimehe põhitöö kõrval kulus mul ülikoolis teisele tööle ning lisaks vaba aja sportlikele harrastustele kokku 363 ja pool tundi, mis teeb peaaegu 45 ja pool täistööpäeva, mis tähendab üheksat töönädalat ehk pisut rohkem kui kahte lisatöökuud aastas.

Mis te arvate, kas sellel võivad olla tagajärjed?

Võib-olla sellest edaspidi.

Fotod 1, 2 ja 4: Ühekilomeetrine nn Lauri ring Tähtvere spordipargis pühapäeval, 17. jaanuaril. Fotode autor: Priit Pullerits
Foto 3: Kääbusšnautser Morgensilber Eye Candy laupäeval, 16. jaanuaril Tähtvere linnaosas raudtee läheduses Tallinna suunas kulgeval uuel kergliiklusteel. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 5: Priit Pullerits 2020 sügissemestri algul Tartu Ülikooli õppehoones Toomemäel (endine sünnitusmaja) Juhan Peegli nimelises auditooriumis, kus toimub uudiste aluste massikursus. Foto: erakogu
Foto 6: Kes arvab ära, kus on see suusapilt tehtud? Foto autor: Priit Pullerits

25 Kommentaarid:

At 11:46, Anonymous Anonüümne said...

Aga miks ajakirjandus ei mölla praegu? See Keskerakonna "trikk" on ju täiesti absurdne. Kas te kujutate ette, kui EKRE oleks sellise asjaga vahele jäänud nagu kesikud? Ilmselt me keegi ei kujuta seda ette. Nüüd kõik rahumeeli ajavad asja. Praegu peaks ajakirjandus möllama nii et vähe pole. Miks ei mölla?

 
At 11:55, Anonymous Anonüümne said...

Eesti Kõige Räuskavamat Erakonda ei kujuta niisama ka ette.

 
At 12:23, Anonymous Anonüümne said...

Härma suusarajal anti rajameistrile autoga rajal tuuritajate poolt peksa - https://www.pealinn.ee/tagid/koik/suusaraja-hooldaja-langes-vagivalla-ohvriks-n262249 Kohutav!

 
At 12:28, Anonymous Anonüümne said...

Miks ei ole PP hr. Viilut letti võtnud ja lasknud tal selgitada, miks seda lund ikka oskamatult (?) rajale tehakse, nii et sõita ei saa(nud)?

 
At 12:29, Anonymous Anonüümne said...

12:23 just jah kommunism tuli linna aga Pulerits Priit molutab auditooriumis selle asemel et meedias ja suusarajal litakaid jagada

 
At 13:06, Anonymous Anonüümne said...

Kui Padre aega saab paneb sellise litaka et kiunute kõik

 
At 13:43, Anonymous Anonüümne said...

Visma Ski Classikul esikümnesse sõitjal sellised varbad https://www.instagram.com/p/CKHqhXDDfdY/

 
At 14:27, Anonymous Anonüümne said...

Foto 6: eks ikka Vorbuse väljadel.
Madruse tänav on kiviga visata.

 
At 14:50, Anonymous Anonüümne said...

Ärge ajage Padret vihaseks, ta paneb sellise litaka et lendame selili kõik õhu survest

 
At 21:07, Anonymous Anonüümne said...

Engadini muljeid vaadates võiks lgp blogipidaja äkki õigeid riietumisreegleid üldsusele meenutada? Kuidas see oligi, jooksuliibukad, kiht postimeest, kossupüksid, kiht postimeest, suusapüksid? Saapa sisse läks ka postimees?

 
At 21:41, Anonymous Anonüümne said...

Priit pole veel aru saanud, mida tähendab moodsal ajal sõnapaar Eesti maine. See ei ole täna enam see mis ta oli näiteks 15 aasta eest. Liberaalne meedia on (mitte ainult Eestis) defineerinud maine kui vähemuste tolereerimise, avatuse (migratsioonile, inglise keele, kogu globalismile), solidaarsuse (lihtsamalt öeldes araablaste ja aafriklaste laialijaotamise, Euroopa kontekstis) ülesnäitamise, üleüldise leebuse (näiteks kuritegude karistamisel, kurjategijaid kujutatakse juba kui "ohvreid") ja leplikuse (näiteks keelepoliitika puhul Eestis ja eks Priit teab isegi kuidas keelepoliitikaga ülikoolis lood on ja mis keelt räägib seega meie tulevane eliit), riigi atraktiivsuse (iga Pakistani ja Nigeeria kolkaküla vähemgi tegijam mees peab teada saama kui lihtne on siirduda väiksesse digiriiki nimega Estonia "iduks" või "üliõpilaseks", tänavapilti "kaunistama" ja oma "köögi lõhnadega" neid lahkeid inimesi "tänama". Sellest lähtuvalt on Kaja Kallasel muidugi tuline õigus - Eesti maine saab nüüd parandatud. Kokkuvõtteks, migratsioonipumbad huugavad - tegelikult käib "võidujooks" selle nimel kes kiiremini meie kalli Eestimaa maha müüb, kahjuks.

 
At 21:56, Blogger Priit Pullerits said...

Karm, aga valus, 21:41. Seda uut punti ei usalda ma juba enne selle kokkupanemist!

 
At 11:26, Anonymous Anonüümne said...

VismaClassicu loo all peetakse ilmselt seda silmashttps://sport.postimees.ee/7158645/porgukulmas-toimunud-voistlus-pohjustas-sportlastele-tosiseid-kulmakahjustusi

 
At 12:09, Anonymous Anonüümne said...

Ärge jätke Padret üksi külma kätte

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

Et varbad lähevad villi?

 
At 12:28, Anonymous Anonüümne said...

Suure Mõõduvõtu piirarv on 4000 pikal rajal ja 200 lühikesel. See aasta on tänu määrdemeeste ja spordipoodide lobile viimane kord kui saab floormäärdega uhada. Viimane võimalus raja rekordi tegemiseks. "The FIS Council, in accordance with the recommendation of its Fluorinated Wax Ban Working Group, has approved postponing the implementation of the ban of fluorinated waxes until the start of the 2021-22 season, beginning on July 1, 2021." https://www.fis-ski.com/en/international-ski-federation/news-multimedia/news/flourinated-wax-ban-implementation-to-begin-in-the-2021-22-season

 
At 17:36, Anonymous Anonüümne said...

Suur Mõõduvõtt toimub, kuid kes lobistas hämarates kabinettides ja salongides selle hea nimel? Ega ometi...?

 
At 19:24, Anonymous Anonüümne said...

17:36 kas oli see Padre kes lobistas ja õlitas?

 
At 19:29, Anonymous Anonüümne said...

to 17:36 - ei, ei - blogiperemees ei lobistanud, tema üritas novembriski selgitada, et lume tõttu jääb suusasõit ära.

Aga põhipostitus ajab segadusse.
Kuidas sai Priit sellise hulga treeningtunde, kui ta on mitu korda rõhutanud, et trenni ei tee?
Segane lugu ...

 
At 19:50, Anonymous Anonüümne said...

Vaimne trenn, erialane meditatsioon paaristõuketehnika lihvimiseks

 
At 20:05, Anonymous Anonüümne said...

Ega peremees ise ei lobista, ta saadab mõne ustava adjutandi seda tööd tegems.

 
At 23:20, Anonymous Anonüümne said...

Aruandlusest jääb mulje nagu ületunnitöö oleks hobi. Aga. Meile õpetati kõrgemate isandate privaatkoolitusel, et õppejõud on otsivad ustavaid adjutante ülikoolides, et oma agendat realiseerida. Loomulikult satuvad soosingusse need kes suudavad noorbroilerite kasvanduste kaudu tähtsat ninade lähedusse sattuda, kel on võimekust agenda elluviimise nimel lobistada puhtalt sisemisest entusiasmist , enese tõestamise ja ilusa homse nimel. Nemad õlitavadki piisk haaval neid keda vaja. Ja panete tähele, et ühe küllusliku õlikannu asemel piisab armeest entusiasmist higistest jüngritest, et asi sujuvalt libiseks ka kõige peenemast august läbi.

 
At 23:37, Anonymous Anonüümne said...

Kavalalt jääb märkimata, kui palju (vähe?) aega kulus niiöelda põhitöö peale.

 
At 08:24, Anonymous Anonüümne said...

Priit,kas hakkad närtsima.........virus poolel maal stardis.

 
At 08:29, Blogger Priit Pullerits said...

Täitsa üllatav, kes mu poolele maale stardinimekirja pani!

 

Postita kommentaar

<< Esileht