esmaspäev, jaanuar 04, 2021

Pullerits: Miks moodsa maailma saavutused saboteerivad minu sportimist?

Head alanud aastat, kõik spordiblogi lugejad ja kommentaatorid! Paraku tuleb alustada kohe probleemidest.

Endomondo ähvardas, et paneb uuest aastast «poe» kinni ja soovitas kolida mujale. Olen uue aasta kolmel esimesel päeval korduvalt väljas käinud, sh korra maanteel rattaga sõitmas ja kaks korda suusatamas, aga Endomondo töötab nagu muiste. Mille vastu mul ei ole midagi. Aga keegi võiks ära seletada, mis oli sel juhul rakenduse sulgemise ähvarduse mõte. Ja teiseks, kui see ühel päeval teoks saab, siis kuhu üle kolida?

Tegin konto ka Stravasse, aga pole seda veel aktiveerinud. Tundub, et seal saab mu liikumisi jälitada, mida ma küll ei soovi. Isegi kuigi märkisin konto privaatseks, isegi kui seda ei aktiveerinud, tulid mulle meilitsi juba teatised, et nii mitmedki Eestis tuntud tegelased on registreerinud mind oma jälitatavaks.

Ühe sunnitud lükke tegin aasta lõpus veel. Seal oli mängus raha.

Nimelt oli endises SportID-s, nüüdses Stebbys mu kontole kogunenud 60 eurot, millest 35 «istus kinni», sest taotlus hüvitada mu osalustasu Mulgi rattamaratoni põhisõidul oli tagasi lükatud teatisega «Teenust on osutatud vahemikul, mil Postimees Grupi spordikompensatsioon oli peataud. Peatamise vahemik - 1.04-31.08.2020.». Tagasilükkamise otsus tuli juba 2. detsembril, ent isegi peale jõule ei olnud broneeritud 35 eurot mu kontole naasnud. Tuli tagasi alles siis, kui võtsin ühendust Postimehe personaliosakonnaga, kes omakorda võttis ühendust Stebbyga ja palus neil see asi korrektselt ära korraldada.

Miks oli seda 35 eurot nii hirmsasti vaja? Sest siis olnuks mu kontol aasta lõpuks 60 eurot, mis on maksimaalne summa, mida saan korraga kasutada. 1. jaanuaril laekunuks kontole järjekordse kuu eest 20 eurot ning summa suurenenuks 80 euroni, millest 20 oleks «korstnasse kirjutatud», sest läinuks üle limiidi.

Eelmise nädala hakul sain «kinni jäänud» 35 eurot kätte ning panin end kohe kirja Tartu maratoni pikale distantsile, mille registreerimistasu oli mu üllatuseks tõusnud juba 75 euroni. Nii et 15 eurot tuli ikkagi oma taskust ehk isiklikult kontolt maksta. 

Te nüüd küsite, miks ma end kirja panin, kui olen avalikult panustanud pigem sellele, et maraton selle klassikalisel ja õigel kujul jääb ära. Sellepärast, et inimene panustab, aga Jumal naerab. Ehk teisisõnu: 15 eurot kogu selle «lõbu» eest ei ole liiga tappev summa. Ja kahju oleks raha, mis tasuta saadud, tuulde loopida – eks ikka püüad sellele mingit rakendust leida.

Kuid sellega ei ole tehnoloogilised küsimused sugugi ammendatud. Kui uurite Tartu maratoni osalejate protokolli, siis näete, et peaaegu kõigi nime eest on stardinumber 1, sh minust neli rida ülevalpool oleval Andry Prodelil, kellega sai omal ajal 800 meetrit võidu joostud (ja kaotatud, olgu ausalt tunnistatud: tema 800 m isiklik rekord on 1.52,66), aga minu nime ees ei ole ainsatki numbrit.

Kas järjekordne it-viga, mille parandamiseks tuleb taas isiklik aktsioon ette võtta? Kaua võib?

Foto 1: Spordiarst Mihkel Mardna (vasakul) Priit Pulleritsuga 29. detsembril Tähtvere spordipargi ovaalil tehtud fotol. Foto autor: Mihkel Mardna
Foto 2: Chrysler Pacifica 26. detsembril 2020 Tartu lähedal Tiksoja metsa parklas. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 3: Tartu-lähedane dendropargi suusarada 1. jaanuaril 2021. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 4: Klubi Tartu Maraton kirjadega sõidukid 1. jaanuaril 2021 Tartu laululava kõrval. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 5: Tartu-lähedane matkarada Tiksoja metsas 3. jaanuaril 2021. Foto autor: Priit Pullerits

35 Kommentaarid:

At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Priit,ära nussi oma ajusid mingi jamaga,pane suuska,kuniks saab.

 
At 19:33, Anonymous Anonüümne said...

Head uut aastat, võhma- ja suusamehed!


https://www.instagram.com/p/CJl64FVJD72/

Kodumaa talv on ilus.

 
At 19:48, Anonymous Anonüümne said...

Talv on tõesti imeline, selles on sul täielikult õigus, 19:33.
Head uut ja paneme edasi!

 
At 20:47, Anonymous Anonüümne said...

Pilt 1 - Mihkel Mardna?

 
At 20:57, Anonymous Anonüümne said...

Kus on legendaarne Leho Rips? Temaga võiks pilti teha

 
At 20:59, Anonymous Anonüümne said...

Fotol nr 2 on RMK silt Tiksoja ...

 
At 21:02, Blogger Priit Pullerits said...

Mardna on õige vastus ja Tiksoja ka.

 
At 22:40, Anonymous Anonüümne said...

See 1 topiti kõigile kes registreerisid end esimese voorus. Muide TM lehel on kirjas, et stardigrupid avalikustatakse detsembri kuu jooksul. Kas TM korraldajad on juba leppinud olukorraga, et maraton ei toimu ning korjavad ullikestelt lihtsalt raha kokku?! Ehk siis nad ei vaevugi stardigruppe tegemast. Padre, siin saad, meid osalejaid ainult sina aidata ning uurida TM tagatubades mis toimub ja kus stardigrupid on. Muideks Endomondo soovitatud Map My Run töötab väga hästi ning saab valida ka erinevaid spordialasid mida soovid trackida. Soovitan!

 
At 23:51, Anonymous Isafiguur Roobert said...

Ärge nüüd tormake, teadmatud, uskmatud ja ka mõned sitakotid!

Nagu Padrele meeldib küsida, siis: aga mida juhend meile ütleb?

Tartumaraton.ee: "63 ja 31 km distantsi stardigruppide moodustamisel lähevad arvesse mõlema distantsi varasemad tulemused ainult registreerumisel enne teise registreerimisvooru lõppu.

Prioriteet on Tartu Maratoni sama distantsi viimasel tulemusel. Arvestatakse 63 km saavutatud kohta 2019. aasta maratonil koefitsiendiga 1 või selle puudumisel 2018. aasta maratonil koefitsiendiga 1,1 või viimase puudumisel 2015. aasta koefitsiendiga 1,2, kuid ei tagata sama stardinumbrit ega kohta vastavas stardigrupis."

Seega, aega veel maailm oma õige numbrini, seltsimehed!
Teine voor lõpeb 08.02.2021.
Head treenimist!

 
At 00:50, Anonymous Anonüümne said...

Autouudistel:
1. PP sõidab jätkuvalt muldvana Ameerika rauaga, millega ülevaatustel läbisaamine juba tähelepanu nõuab. Kas härra mitte uue suksu ei ostnud mõni aasta tagasi? Või uus suksu polnudki uus? Või uut rauda peres härrale ei anta?
2. Kelgu firma peab pideva Subaru ja Mersu tulva all nüüd Peugeoti kaubikutega leppima? Oh kui raske võib olla. Pole ime, et TMi 100% toimumist lubatakse.

 
At 00:59, Anonymous Anonüümne said...

Stardinimekiri (stardigruppidesse paigutus) avaldatakse pärast esimest registreerimisvooru detsembris, numbriline stardiprotokoll neli päeva enne maratoni.

Vot seda ütleb sulle juhend!

 
At 07:43, Anonymous Anonüümne said...

Minu Endomondo keeldus 01.01.2021 tööle hakkamast. Saatis mu uut mapmyride äppi laadima. Kustutasin koos oma kuulsusrikka dataga. Nüüd kahetsen-äkki kiirustasin. Oh krt kyll. HUA!

 
At 08:30, Anonymous Anonüümne said...

Täitsa persses,sitakotid jamavad oma endomooooooododega,selle asemel,et suusatada.

 
At 10:38, Anonymous Anonüümne said...

Fotol 3 on muidugi dendropark.

Stardigrupid :))
Teie optimism teeb Teile muidugi au aga reaalselt on olematu tõenäosus, et 47 päeva pärast saaks toimuda mingi ühisstardist massiüritus.

 
At 11:07, Blogger Priit Pullerits said...

Ka 3. pildi küsimus õigesti vastatud.
Nüüd on jäänud teil vaid 5. pildi tegemise kohta ära mõistatada. Ühtlasi selgub selle põhjal, kes tunneb Eestimaad ikkagi tõeliselt sügavuti.

 
At 11:23, Anonymous Anonüümne said...

5 == Tähtvere mets.
PP ei käi ju kusagil kodust kaugemal, v.a. Hiiumaa suvel.

 
At 11:26, Anonymous Ornitoloog said...

Priit, aga pildil pole ju suusarada, vaid laudtee metsas!
Kas meid on tillitatud?

 
At 14:49, Blogger Priit Pullerits said...

Õige, pilt nr 5 on laudtee Tiksoja puhke- ja lõkkekohast veidi Tartu poole, mitte kaugel Armuvalu teest.

 
At 15:24, Anonymous Anonüümne said...

Laudteel saab ka edukalt klassikat suusatada, hea kõva põhi alati alla. Muudkui aga uha paaristõugetega. Jalgsi ette töllerdajad saab kepiga eemaldada.

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Ootaks videoklippi kus tuntud legendid (Pullerits Mardna Teppan Rips Huu jt) uhavad võimsate paaris tõugetega vastu tuult ja läbi tuisu. Oleks meile kõigile kulda motivatsioon

 
At 17:39, Anonymous Anonüümne said...

Võimsad paaristõuked on meie kõigi ideaal ja unistus, kuid anname endale aru saavutatav vaid vähestele. Neile kes suvel maatööd tegid, võimlas higi valasid ja imitatsiooni jooksu elemendid treeningusse lülitasid. Niisama jutumehed peavad häbiga taanduma.

 
At 18:11, Anonymous Anonüümne said...

Mardna on ju Kindrali usin abiline. Või oleme me millestki valesti aru saanud? Üldse oleks vaja uppdeiti selle kohta, kes kellega paaristõukeid harjutab.

 
At 19:53, Blogger Priit Pullerits said...

Mardna oli siiski Šmigun tiimis. Kindrali meeskonnas oli dr Kiudma, kes parandas kiire õmblusega oma Otepää kodus mu kulmu, kui selle enne legendaarset Otepää MK teatesprinti Tehvandi hooldemajas vastu radikat või mida iganes katki kukkusin. Olid ajad!...

 
At 20:38, Anonymous Anonüümne said...

Kas see et doc aitas kriitilisel hetkel Resistance'i liidri verejooksu peatada peab ta süüst puhtaks pesema? Not so sure

 
At 20:48, Blogger Priit Pullerits said...

Igatahes on see üllas ja kiiduväärt tegu. Tegu, mida tänutundega meenutan. Ainult et pärast samal õhtul ei lubanud ta mind MK teatesprindi starti, kui oli kulmu kinni tõmmanud.

 
At 21:18, Anonymous Anonüümne said...

Pehmod. Vaadake hokit- vastu tatti saanud mängija korjab jäält hambad kokku ja siis kiirelt meediku juurde, haavad õmmeldakse kinni ja davai, mängu tagasi.

 
At 21:37, Anonymous Anonüümne said...

Tuulelipp plädiseb ja muutis suunda.
Kõikides sajatustest ja välja käidud ennustustele vaatamat on Eesti kuulsaim tuulelipp suuskadel ja ka Tartu Maratonile registreeritud.

 
At 22:05, Blogger Priit Pullerits said...

Ärge kiirustage järeldustega! Kirja võin ju end panna, aga vaatame, kas starti ka tulen.

 
At 22:26, Anonymous Anonüümne said...

10 a tagasi. Pulleritsu klassika.

https://www.youtube.com/watch?v=vKnLWnKlmGU

https://www.youtube.com/watch?v=uF4_fDgQFaI

 
At 09:34, Anonymous Anonüümne said...

Väga hea lüke. Konkurendid on psühholoogilise pinge alla pandud. Las nüüd pabistavad.

 
At 11:10, Anonymous Anonüümne said...

10 aastat tagasi liikus blogija kui noor näljane rebane kana jahil. Näha oli särakat, motivatsiooni, suusavalitsemise klassi. Tahaks näha juba kangesti tänast stiilinäidet. Kas on vanusega lihvitud tehnika Andruse tasemele ja puudu jääb ainult sobivatest ainetest või on nooruse säde kustunud ja edasi näeme väsinud karu tatsamist?

 
At 12:44, Anonymous Anonüümne said...

Mis kümne aastaga longu vajunud tuleb korvata taktikaga. Õigel ajal kiirendus tõmbab konkurentidel hapniku kinni.

 
At 14:12, Anonymous Anonüümne said...

Padre on ennegi õigeaegse atrõõviga tuhanded noored ja treenitud vanad näppe jätnud noolima. Seda kavalust ta valdab. Mees mehe vastu lahingus Padret juba ei võida (Kirsipuu Mae Austa Veerpalu jpt)

 
At 14:32, Anonymous Anonüümne said...

Lihvitud taktika toob edu.

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, mul juba eelmise aasta viimastest päevadest tuleb endomondosse logides ette ainult konto leht ja ei näe midagi rohkem. Kantisin andmed sinna uude keskkonda aga üle läksid ainult pooled ehk. Seal uues ei toimi aga miski: ei saa aru Gartmin connectist (kasutan kella) tulnud aladest, paneb kõik generic ja käsitsi siis sellest pikast nimekirjast näiteks suusatamist otsida väga tülikas. Statistikas ühevärvilised tulbad, kuskilt pole näha eri alasid värvidena nagu endos. Mul oli 8a ajalugu seal ja tore oli võrrelda kui palju miski aasta suuska või mnt või mtb või hoopis süstasõitu tehtud. Oli tasuta teenus aga väga hea, asendus on kasutuskõlbatu, kahju ikka oma statistikast.

 

Postita kommentaar

<< Esileht