kolmapäev, märts 24, 2021

Pullerits: Kas nüüd lähevad suusad tõesti puhkusele ja ratas saab elu sisse?

Eile, teisipäeval, oli hommikul taas suurepärane suusailm. Tööpäeva sissejuhatuseks liuglesin Tähtvere spordipargis ja dendropargis 58 ja pool minutiga 13 kilomeetrit. Rada oli ülimalt hea, tugev ja sile, aga pärast kella kümmet võis juba tasapisi tunda, kuidas päike hakkab lumele mõju avaldama. Ilmselt jäi see selle talve viimaseks ideaalilähedaseks suusasõiduks.

Kas aeg on varsti rattale istuda? Igatahes on mul ajakirjas Ma Olen Jalgrattur nüüd uus rubriik. Rubriigi pealkiri «Pullerits tutvustab harrastajate õppetunde» räägib ise enda eest. Siin üks õppetund viiest, mida jagas uue rubriigi avategelane Kristi Kuldkepp.

Eelmisel aastal Kuusalu rattarallil, kus jagati ühtlasi välja Eesti meistrivõistluste medalid, sai Kuldkepp grupis ühelt mehelt sõidu ajal sõimata, et kuidas ta julges tema ees pidurdada. Mis siis, et see oli vältimatu, sest muidu juhtunuks õnnetus. Ja ega asi ainult sõimuga piirdunud: mees tahtis teda sõidu ajal pikali lükata.

Sellegipoolest oli Kuldkepp täis otsustavust lõpus medalikohta rünnata. Klubikaaslane andis nõu, et võtku finiši eel raja äärde, sealt pääseb paremini teistest mööda. Seda ta 500 meetrit enne lõppu tegigi. Aga 200 meetrit hiljem, kui kiirus oli 50 km/h, maandus ta selili asfaldile. Üks mees oli ees kukkunud ning tema sõitis talle selga. Kuldkepp nägi, kuidas ta ratas lendab üle tema pea. Siis sõideti talle omakorda tagant otsa. «Šokk oli suur,» sõnab ta.

Kuldkepi ratta jooksud oli n-ö kaheksas, kett maas, juhtraud kõver, jalg valus ja marraskil. Aga ta tuli ikkagi üle lõpujoone. Naiste koondarvestuses sai 5. koha.

Pärast aga tundis, et ei saa kaela keerata; ei saa istuvast asendist püsti. Arstitelgis selgus, et õlg on verine ja alaseljalt nahk maas. Kui Kuldkepp koju Tartusse jõudis, läks ta otsejoones EMOsse. Seal minestas voodil istudes kahel korral. Lõpuks tegid arstid kompuuteruuringu. Vigastusi ei leidnud, küll aga tuvastasid tugeva põrutuse.

Nädal aega ärkas Kuldkepp hommikuti, voodilinad selja külge kleepunud ja juuksed hüübinud verega koos.

Õppetund: iga võistlus on õppetund, kust tuleb teha õiged järeldused, et järgmine kord oskaks situatsioone paremini ette aimata ja targemalt sõita.

Millest veel rattaajakirja viimases, järjekorras juba 26. numbris juttu on?

*Peter Sagani maailmameistri ratas nüüd Eestis. Viies lugu sarjas «Jalgrattad seinal». Kõigepealt tuleb aga ära käia Bergenis aastal 2017.
*Eesti on rattaehitajatele hea paik – kui siin sõidab, siis sõidab igalpool. Liberator, Tuul, Nighthawk, E-Roll jt.
*Kümme Eesti proffi vastavad küsimusele, mis on 2021. aasta eesmärgid? Markus Pajur sai kokku ka Nairo Quintanaga...
*Ajakirjanik Priit Rajalo alustab sarja jalgrattamehaanikutega. Esimene on: Ahto Puu.
* Lugu maastikurattur Martin Loo 16 aasta pikkusest karjäärist – lõpuks hakkasid talle meeldima ka vihm, pori ja kivid.
* Rattaga Piirissaarde. Mööda jääteed.
* Kuidas pandi sel korral kokku rattameeskond Ampler Development Team – seekord poisse lausa neljast riigist.
* Rattaga lumisest mäest alla. Kütiorus.
* Rattaseltskond CC Rota Mobilis. Neist on pikk lugu, aga klubi liikmeks saamise valem jääb ikka saladuseks.

Foto 1: Tartu Tähtvere spordipargi nn Lauri ring. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2: Tänavune Tartu maraton. Foto autor: Kiur Kaasik, Klubi Tartu Maraton
Foto 3: Tanel Kangert selle hooaja rattaga. Foto: Eesti Jalgratturite Liit
Foto 4: Ajakirja Ma Olen Jalgrattur värskeim number. Kaanepildi edastas ajakirja toimetaja Vahur Kalmre

58 Kommentaarid:

At 12:50, Anonymous Anonüümne said...

Esineb mõningaid kirjavigu, naabrinaise nime võiks ikka vigadeta kirjutada.

 
At 13:00, Blogger Priit Pullerits said...

Aitäh, eelmine! Vead said parandatud!

 
At 14:17, Anonymous Anonüümne said...

Näete, üks Soome neiu sai 3 kuulise dopingukaristuse. Pole sugugi kindel, et Nabil sama hästi ei lähe. Pigem suhtub EAD praegu selliselt, et Nabi on 99,9% teinud sellist pattu, mis tähendab vähemalt 2 aastast karistust. Kolme kuulise karistuseks saaks tüüp südamerahuga OMil tegusid teha. Võistluskeeld oleks ju 6. jaanuar kuni 6. aprill ehk siis varsti saaks võistlema. Kui suudetaks ülikiirelt üheskoos õiget asja ajada. Isegi kui 6. maiks oleks kõik selge, saaks ka veel asja. Loomulikult tingimusel, et sel perioodil saab ta matitrenne teha, mis praegu keelatud.

 
At 14:27, Anonymous Anonüümne said...

Arvestades asjaolu, et see naabriplika avastas rattasõidu keskeas, siis usun siiralt, et märkus piduri kasutamise kohta oli õiglane ja asjakohane ning rajalt kraavi ajamise jutt asjatundmatu inimese mull. Küsimus naiivsena näivale ajakirjanikule, et kas ta võttis ühendust tolle märkuse tegijaga ja täpsustas asjaolusid? Ilmselgelt piiga reageeris üle. Meistritiitli nimel võitlemiseks on vaja ikka ajusid kah, mitte kuulata targutajate juttu sõidu ajal. Riske peab suutma adekvaatselt ise hinnata. Õnneks see promojutt lükkas punase lipu üles, et sellest numbrist tuleb eemale hoida.

 
At 14:56, Anonymous Anonüümne said...

See kes tagant sisse sõidab jääb süüdi.Ükski normaalne inimene ei sõida täpselt taga ratta taga.Kui toimubki pidurdus siis ega veel tagant tulija õlaga esimest ratturit maha tõmba.Finishis kukkumine igaljuhul kõige raskemini alla neelatav õnnetus.Neid saab vältida mäe finishitega.

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Jääme ootama millise loo maadleja välja käib.

https://sport.postimees.ee/7209145/dopinguga-vahele-jaanud-soomlanna-sai-vaid-kolmekuulise-voistluskeelu

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole märganud rattavõistlustel süü tuvastamist ja menetlemist. Vaatame esmalt ikka naisterahva rattaga võidusõidukogemust, mis on napp paar aastat. Ilmselgelt on tema käitumiskoodeks katseeksitusmeetodi põhine ilma treeneri isaliku ja ahistava sõnata toimunud. Nii kui keegi rajal nats miskit mainib, siis kohe pisar silmas.

 
At 16:25, Anonymous Anonüümne said...

Olen Kristiga mitmel võistlusel ja lugematu arv treeningutel ühes grupis sõitnud. Väga tugev tüdruk. Ja minuarvates Eesti kõige ilusam naisrattur.

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

Püha jumal! Millised need ülejäänud siis küll välja näevad?

 
At 17:30, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, mulle ei meeldi see toon, mida te siin kasutate naisratturi suhtes. Olge väärikad, olge džentelmenid!

 
At 17:33, Anonymous Anonüümne said...

Kas peremehele meeldivad brünetid või blondid?

 
At 18:01, Anonymous Anonüümne said...

Üldiselt peab ratturi käitumine olema ettenähtav. Need kes reageerivad üle ja poogendavad, tekitavad grupis pingeid olenemata soost, päritolust ja rassist. Nende koht on segamatult grupi taga paar meetrit grupist eemal. Teine kord tuleb selline asi lihtkõnes valjult välja öelda. Ei loe, et oled tugev. Kes korda ei tunne, sel gruppi lõhkuma asja ei ole. Väga lihtne. Ajakirjas hädaldamine ja teiste süüdistamine ei ole ilus.

 
At 19:27, Anonymous Anonüümne said...

Mis tähtsust on kassi värvil, 17:33, peaasi et ta hiiri püüab.

 
At 19:54, Anonymous MargusM said...

Kristi on varasemalt jooksjana medaleid korjanud, sellest siis ka tublid rattasaavutused. Tõsi on et paari aastaga grupisõidu närvi ja kogemust jääb väheks. Tihti kiputakse üle reageerima ja närviline rattur ajab kõik närvi. Siiski minu arust sõidab ta täitsa normaalselt, kuigi ega ma kaua tema sabas püsi.
Eks ongi nii et mõni saavutab paari aastaga paremad tulemused kui teine kümnenditega sest Priit on pundis suht ebastabiilne tegelane, kui võimalik siis tuleb eemale hoida.

 
At 23:11, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits reklaamib ajakirja ja ajakiri reklaamib Pulleritsu:

"Priit Pullerits küll veel suusatab hommikuti, kuid juba mõtleb ka rattasõidule. Eks rattaajakiri annab ka talle hoogu ... Tema viimane blogipostitus sellest räägibki.
http://suusk.blogspot.com/"

 
At 08:14, Blogger Priit Pullerits said...

See on ringmajandus. Circle of Life, nagu "Lõvikuninga" filmist teate. Teie loete minu tekste, mina loen teie kommentaare - samamoodi eluring.

 
At 11:11, Anonymous Anonüümne said...

Aga pole kuulnud kiidusõnu usina kommenteerimise eest lgp Dr.Pullerits?

 
At 11:17, Anonymous Anonüümne said...

Kas rattagrupis käitutakse kui lambakari ja keegi ei ajagi oma põhiõigust taga? Kohe näha et grupp on paika pandud ja selliseid tugevaid oleks vaja ka praegust kriisi reguleerima.

 
At 13:31, Anonymous Anonüümne said...

PP kirjutab naisratturist, aga pilti ei jaga, kas selle nägemiseks tuleb kioskist ajakiri osta?

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

to 13:31 -
Kui ratturi nime Sportfotos sisse lööd, siis saad palju pilte.
Minu lemmik on 2019.a. Tartu Rattamaratoni finisipilt. Näha on tahet ja vastupidavust sit.l rajal, samas kui MÕNI ISAKE lõi põnnama!

 
At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

Kas Pulleritsu ei olnudki tollel vahval pasarallil, mis oli sissejuhatuseks vägevale Haanja100-le?

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

ˇ16:28 - olete väga taiplik!

 
At 17:34, Anonymous Anonüümne said...

Milleks seda vana asja enam meelde tuletada jääme praeguse postituse juurde. Endal tekkis paar mõtet, et kunagi oli siin härrasmehi, kes nõrgemale soole pakuvad tuule varju ja üldse kohtlevad naisi õrnemalt. Ma ise ei suudaks küll võistluse ajal sõnavõtta, üldse häirida mingite märkustega.Püüab jääda rahulikuks, sest sellega hoiab energiat mida saab ära kasutada sõidu jaoks. Igasugune sõnaline kontakt pingutuse ajal muudab olukorda veel ärevamaks. Võistlused pakuvad niiehk naa õppetunde ilma kohapealse õpetus sõnadeta. Parem jätta jutt üldse enne ja peale sõitu.

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

Õige. Võhmamehed, preilide ja prouadega tuleb viisakalt käituda!

 
At 18:00, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult on sinu kui maskuliinse subjektoosi kohus pakkuda naistele sõidu ajal füüsilist ja moraalset tuge, igakülgset nõu ja abi tuulevarju ja julgustavate sõnade vormis nagu teevad seda kahtlemata Padre, Huu ja teised tuntud dsentelmenid. Teine asi millise õppetunni dsentelmenid meile annavad selle peab ise välja navigeerima.

 
At 18:24, Anonymous Anonüümne said...

Olukord on ärev poliitilise pakasuuhha ja jultumatu ajupesu tõttu. Ka siin ootaks õppetundi ja abistamist targemate isade poolt kui neil vähegi aega noorte kolonni ja vanade malevat juhendada südamlikult ja hellalt va sitakotid

 
At 21:30, Blogger Priit Pullerits said...

Muidugi on asi ärev, 18:24. Näiteks inimene nimega Meeli Lepson kirjutab, et "Astangul ja Paldiski maanteel ja veel mitmel pool Eestis on valmis kaasaegsed naridega koonduslaagrid, kuhu politsei hakkab meie poliitikute loal viima kodudest inimesi, kellel on "viiruse kahtlus". Ehitajad ei saanud aru, mida nad ehitavad. Puzzle hakkab kokku minema".

Mõistate mehed, mis meil toimub - ja teie tegelete mingi tuulevarju pakkumisega! Teil on nii fookus kui sihik ikka täiesti paigast ära!

Mis siis mina tegin, kui sellest teada sain, küsite. Loomulikult võtsin info levitajaga jalamaid ühendust ja palusin, et ta näitaks mulle kätte, kus need koonduslaagrid asuvad, sest see on ju täielik skandaal, et meil ehitatakse asju, mis kogu Euroopas on täiesti vastuvõetamatu, mis on ikkagi skandaalide skandaal. Aga mul ei ole siiamaani õnnestunud teda veenda, et ta paljastaks mulle nende asutuste asukoha. (Aga kui õnnestuks küüned taha saad, vaat siis tuleks Bonnieri preemia lõpuks ära küll - nii et motti mul jagub!)

Võtsin appi siis ühe asjatundja, kellel lasin uurimistööd teha, sest ise ju ei suuda ja ei oska, ja tema tegi kergelt kindlaks, et viidatud kohtade lähistele jäävad Harku ja Murru vangla ja mingi kinnipidamiskeskus ka ning hullumaja.

Mehed, midagi siin ei klapi, mis me riigis toimub. Kes siin keda tüssab ja ninapidi veab?

Iga kild teretulnud, et puzzle veelgi paremini paika läheks!

 
At 21:38, Anonymous Anonüümne said...

Boss mängib tulega...

 
At 21:52, Anonymous Anonüümne said...

Keegi kandideerib hullumajja.

 
At 23:46, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

On tore, et ka Priit mõistab, et kõik mis hiilgab ei ole kuld ja kõik , mis haiseb ei ole veel ess. Keegi siin soovitas teha interviuu riigikogu liikme Kalle Grüntaliga. Tema on neid teemasid uurinud ja ühteist välja kaevanud ning oma sõnavõttudega ära teeninud peavoolus hävitava pasarahe. Mees on hetkel meedias tõsise turmtule all ( järelikult on ta midagi õigesti teinud) Ma usun, et ta suudaks Priidule nii mõnedki kitsaskohad kätte näidata ning jagada lahkelt dokumente , algallikaid ja soovitada inimesi, kellega nendel teemadel vestelda. Olen nõus, et kõigesse ja kõigisse tuleb vist tänapäeval suhtuda väikese eelarvamuse ja loomingulise lähenemisega, aga paljudele ise mõelda oskavatele inimestele tundub juba ammu, et igaltpoolt mujalt saab tõesemat ja loogilisemat informatsiooni, kui meie rahvuslikust peavoolu meediast

 
At 23:59, Anonymous Anonüümne said...

"igaltpoolt mujalt saab tõesemat ja loogilisemat informatsiooni"
Ärge olge kade suunamisel, kuhu peaks klikkima?

 
At 00:59, Anonymous Anonüümne said...

Arvatavasti backup, kui haiglakohad peaks otsa saama.

 
At 07:50, Anonymous Anonüümne said...

Kägu on hakanud ajama käojaani.
Teadus ei oleks ilma kahtlemiseta teadus. Paraku on üks kontingent inimesi, kes tahavad kangesti olla „isemõtlejad” ja tingimata enamusest erineda. Kui enda suutlikkusest millegi kasulikuga hakkamasaamisel jääb puudu, sobib suurepäraselt erinevate vandenõuteooriatega tegelemine. Selleks sobivad muu hulgas ka kontekstist väljakistud uuringud või suisa pseudouuringud, millel teaduslikkusega on vähe pistmist. On ju oma iseteadvust nii mõnusalt kergitav levitada infot, mida ei toeta maailma teadlaste ja spetsialistide enamus. Saab ennast näidata väga targana, kui justkui põrmustada (vähemalt omataoliste hulgas) üldtunnustatud teaduslikke seisukohti.
Kui poleks oma virtuaalreaalsuses elavaid Kägu- ja Grünthali-suguseid, siis poleks vaja ka riiklikke piiranguid, ei töötaks haiglad oma suutlikkuse piiril ja arstiabi oleks kõigile tagatud märksa paremini kui see praegu on.

 
At 08:35, Anonymous Anonüümne said...

Kägu ja Grünthal on siin õige asja eest väljas. Maailma sulgemise trett on poliitiline pandeemia mitte "haiglate ülekoormus". Ebola levib ka õhu kaudu, miks selle puhul vähemalt aafrika euroopa piiri pole suletud? 9/11 on iga kell vandenõupraktika aga kellele tõestad? Täpselt sama tänase mölluga.

 
At 08:48, Anonymous Anonüümne said...

Maailma teadlased ja spetsialistid? Nature leht kui teaduse lipulaev avaldas 2020 kevadel oma JUHTKIRJAS blm põlvitamise pooldava teksti. Teadlased sõltuvad grantidest mida neile möönab poliitiline ja majanduslik võim. Maailma kamandab raha, poliitika kurjad geeniused ja meedia valelik silm, mitte teaduslikud saavutused. Küsime doktorite Rips, Pullerits, Piirimäe, Kägu käest kui ise ei oska tõde teada saada

 
At 08:55, Blogger Priit Pullerits said...

See on õige jutt, mis 08:48 kirjutab - veenduge ise:

https://www.nature.com/articles/s41592-020-0908-7

See on jõle! Jälk, kuhu teadusajakiri võib langeda! Palun siin enam Nature artikleid argumendina mitte esitada, see ajakiri on selle ideoloogilis-poliitilise juhtkirjaga oma sõltumatust ja erapooletust ja usaldusväärsust diskrediteerinud.

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

Super, kui oled valge oled süüdi ja mitte vajalikul määral antirassist

....
particularly those of us who are white, play a key role in perpetuating systemic racism. Direct actions are needed to stop this injustice. Unless you engage directly with eliminating racism, you are perpetuating it.” The message is clear: it is not enough to simply be not racist; one must work harder to be anti-racist.

 
At 09:31, Anonymous Anonüümne said...

Täiesti loogiline, et Tallinnas, neljas erinevas kohas on võimalik ehitada koonduslaagreid, millest teab ainult üks valgustatu ja seda välja ei räägi, ülejäänud hullikesed kobavad lihtsalt pimeduses.

 
At 09:39, Anonymous Anonüümne said...

See on jälk ja jäle, mis te tsiteerite, 09:22. Ma tahan siin näha võhmameest, kes teie tsiteeritule toetavalt alla kirjutab! Kurat, ma otsustan elus ise, mille eest ja mille vastu võitlen, ja mitte mingi kuradi Nature ei tule mulle ütlema, kuidas ma mõtlema ja käituma pean. Mingu nad persse!

 
At 10:05, Anonymous Anonüümne said...

Minu meelest üks võhmamees õppis tartus sotsioloogiat ja nüüd targutab koos kommaritega elust ja menust. Nii et ära hüppa midagi sina ja sina. Nimi ei tule

 
At 10:13, Anonymous Anonüümne said...

Kas meil on maadleja asemel uus medalilootus?

https://sport.postimees.ee/7210574/peeter-olesk-voitis-indias-mk-etapi

 
At 10:46, Anonymous Anonüümne said...

Kägu on selle talve suurim pettumus. Vaat et suurem kui Nabi. Et selline kehalutuurlane isolatsioonis pidepunkti kaotab ja lamemaalaste võrku langeb on suur üllatus.
Saata Priit skisofreenilise Kalle Grüntali juurde infot saama on samm mille järel mina enam vaikida ei saa.

 
At 10:52, Anonymous Anonüümne said...

Millest Pullerits homses Arteris kirjutab? Spordist või naistest?

 
At 10:59, Anonymous Anonüümne said...

942, 645, 797, 4047, 53? ja 684 panevad pildil ikka kõva andmist! Mul jäi sel aastal üle pika aja TM vahele ja sellist pilti vaadates lähevad küll püksid väheke märjaks -- 500-1000 grupis pannakse nähtavasti ju veel kõvemini kui esimeses otsas! Tuleb järgmiseks aastaks ennast valmis panna, pole naljaasi selliste meeste eest ära kihutada ja oma vana grupp kätte saada.

Seda enam tuleb praegu suuskadele kõva huugamist anda, et tippvorm võimalikult kaua varrukas hoida ning suvised ekstsessid võimalikult lühikese perioodi peale sättida. Mul veel usku on, et saab enam-vähem maikuuni suusatada, lõunapoolsed rajad lubavad. Nädalavahetuseks ja tulevaks nädalaks jälle mõnusalt külma kah tulemas. Tööl pidi küll ennast õhtusesse vahetusesse ümber panema, et saaks päikselisematel tundidel suusad ära libistada.

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

Mulle meeldib see nr 645 stiilinäide. Ette kaldu kehaga surutakse veel lisa jõudu kätesse. Selline pinges kehaga edasiminek põletab hästi rasva millest oma korda tekkib kehasse jõudu.

 
At 15:12, Anonymous Anonüümne said...

Kas PP on täna pealinnas patrullimas, näoraamatu soolapuhuja infot kontrollimas?

 
At 19:53, Anonymous Anonüümne said...

...kaasaaegsed naridega koonduslaagrid...
Kas te mehed ei tea üldse mis Euroopas toimib? Sarnaste ehitiste ehitusbuum algas 2015.a. Eriti palju on neid Kreekas, eriti saartel ja Saksamaal. Selliste ehitiste puhul on kõige tõenäolisem et meie väikesel tublil liikmesriigil on aeg üles näidata "solidaarsust" - maakeeli, võtta taas vastu migratsioonisahmakas, islamiriikidest. On kaks varianti, kas kontingendid lähevad "pärast konflikti lõppemist" kodumaale tagasi või saame "konflikti" oma koduõuele. Ma just optimistlik ei ole, seega olge juba praegu ettevaatlik kinnisvara soetamisel, võite tulevikus paikneda väga vales linnaosas.

 
At 20:10, Anonymous Anonüümne said...

To 07.50 Kägu ja Grüntali suguste meeste pärast poleks neid piiranguid üldse vaja. Piiranguid nõuavad foobiate küüsis vaevlevad ajupestud inimesed. Mina ei nõua kelleltki teiselt, et ta peaks oma harjumusi muutma ja oma tervist kahjustama selle pärast, et ma usun mingit krdi jama. Minu tervis on minu asi, ja ainult mina tean kuidas hoida oma keha terve ja funktsioneerivana, mitte keegi ei tule mulle ütlema, et ma pean mingit solki endasse süstima või mingit nartsu nina all kandma. Ma olen nõus kas või iga nädal purki sülitama, et tõestada, et olen terve, aga mingit süstla või vatitikuga maniakki ma endale ligi ei lase. Tundub, need vaktsiinide ja maskide kummardajad ikka väga ise ka ei usu nendesse, sest miks nad muidu arvavad, et minusugused neile ohtlikud? Süstige enda tagumik siis sõelaks ja kandke kolme maski korraga või istuge kodus ja oodake surma ,aga ärge sundige neid, kes tahavad elada ,samamoodi surma ootama. Muideks leidke mõni tuttav ja usaldusväärne inimene, kes ei oleks siuke ohkija ja hädapasun, ning uurige kuidas põeb keskmine inimene seda haigust. Minu tutvusringonnas 3-8 päeva kerget grippi, üks 85 aastane vanainimene põdes 2 nädalat. Kas selline haigus on tõesti põhjus, et kogu maailm pea peale keerata ja majandus välja suretada?

 
At 20:22, Anonymous Anonüümne said...

Braavo härra Kägu! Mina lisaks veel, et jah mõned inimesed tõesti surevad sellesse haigusesse, enamasti on need nõrgad ja haiged inimesed. Tundub küüniline et me neist ei hooli. Aga täpselt sama küüniline on inimestesse süstida seda krdi astrazenecat ja ajada jura, selle ohutusest.Lutsari mutt ütleb, et jah osad inimesed küll saavad tüsistusi ja surevad, aga see on paratamatu. Minge õige puu taha krdi "mitsuurinlased"! Õigesti ütleb Varro Vooglaid, et Jumal on kinkinud inimesele immuunsussüsteemi, aga selle asemel, et seda usaldada ja arendada usaldab ta pigem mingisugust kiiruga kokku klopsitud möga mille kohta pole praktiliselt midagi teada. Aitab see üldse? Millised tüsistused võivad tekkida aasta-kahe pärast jne.

 
At 20:33, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Mõnedede jaoks on täiesti andestamatu, et ma soovitasin hr. Pulleritsul kohtuda Riigikogu liikme hr Grüntaliga. Olgu , äkki sobib siis Varro Vooglaid? Haritud ja põhimõtetega mees, eekujulik perekonnainimene ja mis põhiline, mehel on kõvasti mune. Mees ei ole karjaga kaasakaagutaja ja nahahoidja vaid julgeb teravalt ühiskonnas valitsevatele probleemidele tähelepanu juhtida. Nagu 20:22 põgusalt mainis on see värvikas inimene tõepoolest 14 märtsil käesoleval aastal kirjutanud järgmised read:
"Oskab keegi nimetada mõne ratsionaalse põhjuse, miks meil jagatakse inimestele tasuta maske ja vaktsiine, mitte aga C- ja D-vitamiine, mis on teatavasti immuunsussüsteemi toetava toimega ning aitavad vähendada viirushaigustesse nakatumise tõenäosust, just nagu ka nakatumise korral raskete sümptomite ilmnemise tõenäosust? Jääb mulje, et need, kes niisuguste asjade üle otsustavad, ei ole huvitatud mitte võimalikult paljudest tugeva immuunsussüsteemiga tervetest inimestest, vaid sellest, et võimalikult suur osa ühiskonna liikmetest saaks tehtud ravimitööstuse klientideks".

 
At 21:23, Anonymous Anonüümne said...

Pigem ikka intervjuu huvitava inimese Grünthaliga, ehk on isegi võhmamees. Objektiivi Pullerits juba aitas jõu ja nõuga, kui too portaal tegi esimesi samme, aga vaat mis tasemele on praeguseks jõutud! Järvi aumehena tänas PP-d avalikult.

 
At 22:16, Anonymous Anonüümne said...

Käu-Jaan raviks katku kah C-vit tablaka ja Paalajärve küüslauguga. Ja sama teeb ka propagandaministeeriumi imbagit. Teinekord tundub, et ongi hästi imbunud. Õnneks kabinetikoi hais juures, õige võhmamees näeb läbi! Käust saab samamoodi sotti.

Kuda siis homme rajasoovitustega on, kas keerame suusad Tehvandile ja paneme muskli proovile? Või Kurgjärvele väiksemat luftisõitu tegema, Munamäe kohvikus olevat mingit metssea või mõne veel suurema uluki päevapraadi pakkuda ja saab paaristõugetega otse terrassile põrutada. Õllevaati vist Kaja ei luba veel terrassile panna, peab leti ääres põrandat kulutama. Tehvandil sööklaga kiduram.

 
At 22:32, Anonymous Anonüümne said...


Jääb mõistatuseks, miks seda kõike siit kommentaariumist lugeda, kui on olemas originaal kujul UU, Objektiiv ja Telegramm? Kahju.

 
At 22:50, Anonymous Anonüümne said...

22:16 Just just Inimene peab kogu aeg ravima. Lapsest saadik on meisse sisse kodeeritud, et kõik maailma haigused tuleb alati kohustuslikus korras läbi põdeda. Kui ikka Kaja midagi ei luba siis kuula parem teda, las need "käujaanid" olla. Õige mees peab ikka tegema seda mida partei ja valitsus käseb

 
At 23:12, Anonymous Anonüümne said...

Keegi rattaga sõidab, oma lõbuks või nii. Mai kuine mõõduvõtt jääb vist traditsioonilisel viisil ilma erandita pausile. Pole kuulnud, et Priit trenni raiuks teha. Nimekirjast kah ei leia. Endomondo on kaputt, Stravas ainult 15 kiibitsejat ja ei ühtegi sissekannet. Elu pole enam endine. Koronts on ikka üks paras supp. Mingeid ideid mis toimiks on vaja. Kaja pani Brüsselis vastu seina laiaks ja nüüd seegi võimalus kadunud. Kui nii edasi läheb siis peab omainitsiatiiviga miskit ette võtma aga mida?!

 
At 23:18, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Mehed krdile see koroonõts, kuulake parem Pahvi ja Välbet. Päris mõnus saade. Välbe on alati mõnusa jutuga vana olnud.https://sport.delfi.ee/artikkel/92935377/peep-pahvi-ajahupped-sportlasena-inimkatses-osalenud-urmas-valbe-kiidan-alaveri-veerpalu-ja-maed-tanu-nendele-olen-ma-praegu-siin

 
At 09:47, Anonymous Anonüümne said...

Miks tuleb Postimehest lugeda, kuidas autoomanik on häbiväärne staatus? Miks lastakse trükki intervjuu vasakpoolse multikulti propagandistiga? Kes seal autode vastu on? Ise loosivad Subaru välja. Loosige siis ikka mõni mõttetu hipsterratas, millega autovabaduse puiesteel kanepiuimas tuigerdada. Kaalun tõsiselt, kas tellimust jätkata.

 
At 07:53, Anonymous Anonüümne said...

09:47 ilmtingimata katkestage ühe ja helistage mõnele sõbrale, kes õigustab põllu peal elamust koos kuue lolli liisinguautoga. Subarabarberi loosis osalevad ikka, hoian pöidlaid, et teil läheks lollisti.

 

Postita kommentaar

<< Esileht