teisipäev, märts 16, 2021

Pullerits: Kuidas Heiki Nabi tippadvokaati palgates enda usutavust õõnestab?

Paul Keres (fotol paremal keskel) on Eesti võimekamaid advokaate. On suur õnne, kui saad ta enda selja taha, nagu Aivar Mäe, ja suur õnnetus, kui ta on sinu vastasleeris, nagu Eesti Ekspressil. Neid kaasuseid, kus ta on kellegi «surmasuust» välja toonud, on ridamisi teisigi. Nüüd siis, nagu teame, panustab tema peale positiivse dopinguproovi andnud maadleja Heiki Nabi.

Et saada täpselt aru sellest, millele Keres Nabit kaitstes rõhub, nõuab asjasse süüvimist ja nüansside tabamist, milleks meil praegu siin, tunnistagem, pole aega ega ka tahtmist, sest see on teiste meeste probleem ja oma unikaalne elu, mille pikkus ainult väheneb, tahab samuti elamist. Aga ega see olegi tähtis, millele Keres mängib.

Siinkohal tuletan meelde, mida rääkis mulle hiljutises intervjuus Eesti parim dopinguekspert meditsiinidoktor Margus Annuk – ja mida ma siin blogis ei ole veel kunagi teile rääkinud.

Küsisin dr Annukilt, kas testimeetodid on ikkagi usaldusväärsed. Tuletasin meelde, et Andrus Veerpalu kasvuhormoonijuhtumi puhul tõestasid Eesti teadlased ju ära, et test oli vigane.

Dr Annuk vastas: «Toon siin näite. Kujutage ette, et sõidan S-klassi Mercedesega 50 märgi alt 130-ga läbi ja politsei peab mind kinni. Mul on advokaat kaasas. Ta küsib: kas kiirusemõõtja on taadeldud? Ei ole taadeldud?! Aga mis kiirusega ma siis sõitsin, kas see oli lubatud? Ja keegi ei karista mind. Samamoodi leitakse tippspetsialistid, kes hakkavad otsima nõrku kohti testisüsteemist.»

Ja just seda Keres teebki - võtab ette igasugu reeglid ja protseduurid. Kas ma heidan talle seda ette? Selle kohta ütles mulle hiljuti intervjuus vandeadvokaat Robert Sarv, Nõmme Kalju brasiillasest jalgpallitreeneri kaitsja, kes on tuntud ka selle poolest, et võttis pihtide vahele tolle neiukese, kes hakkas korraldama mullu suvel Alari Kivisaare kangutamist raadios saatejuhi kohalt, ja nõuab temalt nüüd valurahaks 75 000 eurot: «Need ei ole minu asjad, need on klientide asjad. Mina olen filter ja nui kliendi käes.»

Kui siin kellelegi midagi ette heita, siis Nabile, et ta on läinud seda teed, mida kirjeldab Mercedese näitel dr Annuk. Mis iganes konksu Keres leiab, et kogu seda dopinguproovi menetlemise protsessi õõnestada, ei ole siin pääsu tunnetuslikust järeldusest, et Nabi, kelle käes Keres on Sarve määratluse järgi üksnes filter ja nui, otsib pehmelt öeldes viimset õlekõrt, ent otse öeldes tegeleb tähelepanu kõrvale juhtimisega põhiprobleemilt: miks ta dopinguproov on positiivne ja kas ka B-proov võiks anda positiivse vastuse.

Siin ei ole kainelt ja loogiliselt mõeldes pääsu järeldusest, et küllap Nabi teab hästi, mis seal B-proovis samuti sisaldub – sest ta ju teab, mida ta on sisse võtnud või lasknud süstida ja mida ei ole – ja et arvatavasti ei erine B-proovi tulemus A-proovi tulemusest. Seetõttu on loogiline, et kasutada taktikat, mis aitab edasi lükata B-proovi avamise ja analüüsimise järel lõpliku tõeni jõudmist, ehkki samal ajal on laual küsimus, kas Nabi saab valmistuda Tokyo olümpiaks, sinna pääsemiseks ja seal osalemiseks; ent sellest veelgi tähtsam on küsimus, kuidas päästa oma nimi, nägu ja au, ja selle nimel, et midagi vähegi päästa, ei pruugi ükski ohver, sh Tokyo olümpia – mis niikuinii võib nüüdseks olla juba lauldud laul –, olla liiga suur.

Ent nende jaoks, kellele kogu seda etendust korraldatakse – ja siin on jutt Eesti spordihuvilistest, tegelikult kogu Eesti rahvast –, jätab viimaste päevade asjaajamine ning tippadvokaadi kaasamine paratamatult möödapääsmatult mulje ja tunde, et kogu selle äsjakäivitatud juriidilise protsessi üks eesmärke on takistada lõpliku tõe väljatulekut. Või vähemasti seada tõde, kui see välja peaks tulema, suurte ja ülikeeruliste küsimärkide alla, mis looks mulje, et on tehtud ülekohut ja liiga.

Nabi senine asjaajamise käik ei tekita minus usaldust, et Nabi usuks ise ka, et ta on puhas poiss.

Foto 1: Vandeadvokaat Paul Keres (keskel) 7. mail 2017 Tallinnas Harju maakohtus kohtuprotsessil altkäemaksu võtmises ja rahapesus süüdistatavate Tallinna Sadama eksjuhtide Allan Kiili ja Ain Kaljuranna üle. Foto autor: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix
Foto 2: Kaitsjad (vasakult) Andri Rohtla ja Paul Keres tänavu 17. veebruaril Tallinnas Harju maakohtus, mille otsus tühistas Aivar Mäele ahistamise eest mõistetud trahvi. Foto autor: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix
Foto 3: Maadleja Heiki Nabi 16. detsembril 2019 Tallinnas Silberauto esinduses, kus sai aastaks enda kasutusse Mercedes-Benz GLC 220 d 4 MATIC Coupe. Foto autor: Tairo Lutter, Postimees/Scanpix

68 Kommentaarid:

At 10:29, Anonymous Anonüümne said...

Jajah, Nabi mure. Võtame vabalt. Las elab oma elu ise. Meie jaoks on asi piisavalt selge selles sogases vees. Prooviks seda teemat nüüd vähem näppida. Võtaks ette aktuaalsema teema. Kes juhib kui pealik on haige, kas ta ongi asendamatu ja peab ravi asemel tegelema riigi päästmisega. Kas ei teki nii oht, et juht on haigusest uimane ja reageerib hilja ning põrutame vale kursi tõttu vastu kallast?

 
At 12:32, Anonymous Anonüümne said...

Kui tõenäoline on, et härra maadleja pääseb olümpiale, kui see üritus sel aastal toimub?

 
At 12:56, Anonymous Anonüümne said...

Klikkige ikka PMi ka:

https://sport.postimees.ee/7201714/nabi-b-proovi-avamine-on-viibinud-koroonapandeemia-tottu

 
At 13:13, Anonymous Anonüümne said...

Loomulikult tuleb enda elutööd kõigi lubatud vahenditega kaitsta, mitte ennast üle lasta. Eriti, kui tunned, et pole süüdi. Õigust mõistab meil endiselt kohus ja selle kaasamine annab erinevalt kõigist muudest arvamustest, sh Priidu arvamusest, oluliselt usaldusväärsema vastuse. Võrdluseks - kui mõni kirjatsura kuskil väidab, et hoopis tema on kirjtuanud Priidu tekstid, siis mida teha? Ikka kohtusse tuleb minna ja õiglus jalule seada, mitte lasta endale pähe kusta. Nabi ei vaidle praegu pealegi ilmselt millegi muu kui protseduuri üle ja sellest kinnipidamise kohustus on AD jaoks primaarne, muidu lasevad nad ennast hoopis ise üle.

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

Mis siis, kui äkki Nabi ei olnudki süüdi? Võimalus, kuigi väga väike, on olemas.
Kas blogiperemees arvab, et sel juhul piisab lihtsalt eitamisest?
Miks võtta kesine nohik hea advokaadi asemel?


Üldse, siin Nabi arutamise asemel, ootaks Priidult meie ees vabandamist selle eest, kuidas ta mõnda aega tagasi oli valmis Mati Karlovitši eest ambrasuurile viskuma!

 
At 14:22, Anonymous Anonüümne said...

PP, kas advokaat Keres on maletaja Kerese sugulane?

 
At 14:27, Anonymous Anonüümne said...

Meie Mati on legend ja Heikist saab ka.

Pullerits, suusa- ja spordiblogi peremees aastas 2006, on ka legend.

 
At 16:38, Anonymous Anonüümne said...

"sõidan S-klassi Mercedesega 50 märgi alt 130-ga läbi"

Kujuta nüüd ette, et oled Venemaal, sõidad 50 märgi alt 49-ga läbi ja miilitsasse lükatakse nina ette, sõitsite 45km/h liiga kiiresti, kas teeme kokkuleppemenetluse või lähete pokri, kohtus järgmine vaba aeg kahe-kolme nädala pärast.

Nabile võiks ette heita siis, kui ta neid ülejalalaiskureid ei hageks ning oma õigusi ei kaitseks. Kui jääb süüdi, on olümpiaks selge, kui ei jää süüdi, rikkusid ülejalaoivikud ettevalmistuse. Ei tohi lasta segada, kuni lõplikult süüdi pole.

 
At 16:42, Anonymous Anonüümne said...

Aga mis kuramuse Silberauto reklaam siia peidetud on? Võhmavenda ei koti, mis autotööstuse turundusosakond mingi panni klassiks määrata laseb. Punktist A punkti B ja suusad alla, pannivennad! Elusalt.

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Õige võhmamees sõidab Ameerika autoga, Chrysleriga.

 
At 17:35, Anonymous Anonüümne said...

Nabi ei ole võhmamees, meie hulka ta ei kuulu. Ne naaši

 
At 17:48, Anonymous Anonüümne said...

16:42, Mati sõitis ka sponsori Mercedes-Benziga.

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

Heale advokaadile tuleb hästi maksta. Summadest saame aimu, kui kohtulahingud peetud. Aga kas me saame teada, kust raha selleks tuli? Kahtlemata on hea, et Nabi ja tema meeskond sai palgata oma õiguste kaitseks väärt mehe. Kas raha tuleb alaliidult, olümpiakomiteelt, sponsoritelt, atleedilt endalt või kõigilt? Kaotuse korral on raha "hukka" läinud. Küsin siis teistpidi - mis maadlusliidul, EOK-l, teistel jääb seetõttu (kohtukaotuse) kiduma? Mu meelest see peaks olema avalik info. Muidugi, kui meie spordisüsteemi juhivad Mutko-taolised aparatšikud, siis läbipaistvust on raske saavutada. Loodan, et Nabi saab hea kaitse ja loodan, et ajakirjanikud teritavad suled eriti teravaks.

 
At 18:55, Anonymous Anonüümne said...

Advokaate ja suuski tuleb alati määrida.

Panso

 
At 19:07, Anonymous Anonüümne said...

Suusad lippavad paremini ka siis kui kaalu langetada. 10% kaalulangetust ja 10% kiirem suusk. Lihtne ja selge. Advokaatide kohta ei tea, et kui 10% väiksem tüüp võtta, kas saab siis sama tulemuse 10% odavamalt.

 
At 21:34, Anonymous Anonüümne said...

Mida härra Pullerits kaastartlasena arvab sellest, et süku tahetakse ehitada parki?
mina ise, neljakümnendates sünnist saadik Tartlane olen vastu. Ega üks maja jää teiseta varsti parke pole ja Tartu tavaline täisehtatud linn nagu iga teinegi.
Samas kui küsisin 16 a. tütrelt, nooremalt põlvkonnalt, nendel savi, lasku käia.

 
At 21:50, Anonymous Anonüümne said...

Blogiperemehe ekskolleeg, kes nüüd töötab konkurendi juures, teatas Twitteris, et õige mees kohtusse ei lähe. Lubage vaielda, kohtusse pöördumine oma õiguste kaitseks on täiesti normaalne elu osa. Ega see etteheitja just särav pliiats polegi, erinevalt Paul Keresest, kes on äärmiselt nutikas sell.

 
At 00:49, Anonymous Anonüümne said...

"Paul Keres (fotol paremal keskel) on Eesti võimekamaid advokaate" - ma olen loo esimese lause juures kinni. Kus ta siis on? Paremal? Keskel? Paremalt keskmine? Keskelt parempoolne?

 
At 07:01, Anonymous Anonüümne said...

to 21:50 -
Kes see kolleg on?
Kõlab nagu tõeline kristlane, et "kui sind lüüakse vasakule põsele, pööra ette parem "-stiilis.
Ilmselt, kui naabrimees hakkaks tema naist nillima, siis pakuks ise tütart ka kõrvale ...

 
At 10:20, Anonymous Anonüümne said...

Nabi tuli maailmameistriks 2006 -96 kg, 2013 (-120kg)
Nabi sai olümpial hõbeda 2012 (-120kg)

2014 aastast muudeti raskekaal -120kg pealt -130kg. Ehk siis oli massi juurde vaja. Konkurendid ei pidanud end enam 130kg pealt kaalu võtma 120 peale, vaid lasid enda kaalu 135 peale ja enne võistlust võtsid 5 kg alla. Siis oli Nabi tava kaalu ja konkurentide tavakaalu vahe ~20kg

2015 ja 2016 aastal Nabi kuni 130meeste konkurentsis MMil medalit ei saanud. Peale seda lõppes ka koostöö Henn Põllustega.

Peale Rio OMi hakkas Nabi üksi asja ajama võõramaalastega. 2017 ja 2019 sai Nabi MMilt taas medaleid. Kaal oli kasvanud ja võimu juures.

Koroona rikkus Nabi karjääri? Kui Tokyo OM toimunuks 2020, siis ilmselt saanuks läbi ka Nabi karjäär ja poiss pääsenuks puhtalt, aga nüüd...

2016 aastal peale Rio OMi, see oli too sama suvi, kui Tammjärv käis MA jutul, võtsid peale Rio OMi Nabi ka punti :)?

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

Tänapäeva sport: seni kuni süüdimõistvat kohtuotsust pole, tohib Vasal aeg-ajalt rada vahetades 5-6 uisusammu teha. Ja kui keegi mölisema hakkab siis saadame advokaadid peale.

 
At 13:01, Blogger Priit Pullerits said...

Väga huvitavad faktid 10:20-lt. Hea töö!

 
At 13:21, Anonymous Anonüümne said...

T0 10:20

2015 oli MM ja 2016 OM. Nendel suurvõistlustel ja Nabi medalita. Peale seda läks Nabi liha kasvatama :)

 
At 13:22, Anonymous Anonüümne said...

*ja=jäi

 
At 13:25, Anonymous Anonüümne said...

Rääkige vahepeal võhmameestest ka

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

Tundub, et võhma ei arenda keegi, ainult lihast kasvstame.

 
At 13:49, Anonymous Anonüümne said...

Mingit lihast ei kasvata. Topingut paneme.

 
At 14:23, Anonymous Anonüümne said...

Mis kaalukategooria vahetuse põhjuseks oli?
Kas kaal kippus vanas klassis üle minema, dieedid ja kiledressides saunas istumine mõjusid kuplile?
Konkurentsi erinevus?
Veel midagi.

 
At 14:38, Anonymous Anonüümne said...

Maadlus visati ju OM kavast välja, siis muudeti kõike kaalukategooriaid ja ka reegleid. Sellest midagi paremaks ei läinud, lihtsalt ROK nõudis muutuseid, need ka tehti :)

Naised ju tungivad igale poole peale. Nüüd anti OMil neile kaalukategooriaid juurde, meestel võeti vähemaks. OM pani vist piidarvu, et medalikomplekte võib olla maksimaalselt nii ja nii palju. Aga naised tahtsid ju ka ja siis võetigi meestelt kaalukategooriad vähemaks.

Nüüd on keskmiste kasvuga mehe kaalukategooriate samm väga suur, nende konkurents hirmkõva, võrreldes raskekaaluga. Kui MMil on kaalukategooriad -67, -72, -77, kg, siis OMil -72 kg pole.
Vanasti oli -69kg ja -76 kg (7kg)vahe, nüüd siis OMil 10kg vahe.

Naised naised :)

Kui mehed iluvõimlemisse läheksid, siis ilmselt lindikava oleks vaid meestearvestuses :))

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

Pange siis mõni lindiga naine sisse, pika jutu illustratsiooniks peaks pilt ka olema higiseid dresse ei taha keegi näha eriti elitaarses võhma alade bloogis

 
At 15:27, Anonymous Anonüümne said...

to 14:38
Milline keskmise kasvuga meesmaadleja sul 67-77 kg kaalub? Pole nagu Priidu kehaehitusega maadlejaid väga näinud tippvõistlustel.

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

Keskmine mitteülekaaluline mees kaalub 75-85 kg. Võistluskaalud reeglina 5-7kg kergemad. Vahel isegi rohkem. Keskmine mees ca 182 pikk ja selle pikkuse juures ongi normaalne kaal 75-80. Ehk siis, sellises vahemikus on inimesi ühiskonnas kõige rohkem. 190-200cm pikkuseid inimesi maailmas oluliselt vähem kui 177-187 pikkuses inimesi. Selleks ei pea isegi mitte doktoritööd koostama hakata :)

Siin blogis ennegi arutatud sel teemal, et Eestis teevad tegusid suured mehed või siis spordialad, mida harrastavad vähesed riigid.

Nimetage tegijad Eesti spordimehed, kel pikkust 177-187 pikad ja mida harrastab terve maailm.

Erki Nool on ainus!

 
At 17:00, Anonymous Anonüümne said...

Režnitsenko maailmameister, siis kui Eestis elas

 
At 17:03, Anonymous Anonüümne said...

Eesti mees pole osav, vaid suur ja mühakas. Isegi PP lemmikalal on tegusid teinud pigem suured: Poom, Klavan. Vassiljev pole ilmselt kehvem mees tasemelt. Aga kuna tema kasvu juures on konkurents meeletu, siis suurtest liigadest ta võib unistada.

Suusamehed olid ka kesmist mõõtu, aga....seal ju doping ja seda harrastab maailmas 10 riiki.

Rattamehed, eriti sprinterid keskmist mehe mõõtu, mitte kõrendid mägedemehed. Meil oli Jaan Kirsipuu. Nüüd pole ainsatki ratturit, kes midagigi sarnast teeks.

 
At 18:17, Anonymous Anonüümne said...

Jass ei jaksanud mägedest üle tulla. Loogiline. Aga Eric Zabel ja nt Peter Sagan said ja saavad mägedes hakkama. Eripära tuleb kindlasti arvestada. Zabel jäi vahele. Sagani reie ümbermõõtu tahaks tema parematel aegadel teada küll. Greipel jällegi ei saanud mägedes hakkama - ilmselt aus mees.

 
At 18:56, Anonymous Anonüümne said...

Lipitsev postimees. Väga hea et ukraina naised valget pauerit hoiavad. Ei huvita absoluutselt et eestlannad rootsi neegreid juhendavad.
https://sport.postimees.ee/7195435/naiste-kaugushuppes-selgitati-euroopa-meister-dramaatilise-loppvaatusega-eestlanna-juhendatav-teenis-pronksi

 
At 21:07, Anonymous Anonüümne said...

Ärge juhtige diskusiooni tuupikusse

 
At 21:33, Anonymous Anonüümne said...

Mehed,mis saab? Peaminister haigestus, kes võtab riigi juhtimise üle?

 
At 21:54, Anonymous Anonüümne said...

See peab olema kõva mees. Moraalselt ludu ja lõdvade lihastega ei saa olla

 
At 22:18, Anonymous Anonüümne said...

Aab võtab Kajakese haigestumise korral tüüri üle, teatab PM. Pole paanikat. Kohvi ja moosi uuele pealikule nagu Arabellas olukord veel näita.

 
At 22:28, Anonymous Anonüümne said...

Blogi veel töötab, seega on lootust, kuid võhmamehi pole näha.

 
At 22:37, Anonymous Anonüümne said...

Võhmamehed peavad vahepeal kaeru sööma.

 
At 22:47, Anonymous Anonüümne said...

Klikkige PMi
https://sport.postimees.ee/7204105/nabi-kaitsja-paul-keres-ukski-osapool-ei-taha-ju-oma-hingele-seda-pattu-kui-eestilt-roovitaks-ebaoiglaselt-olumpiamedal

 
At 08:03, Anonymous Anonüümne said...

Ärmend ikka karu nahka enne aega jaga. Kus on see olümpia medal?

 
At 09:39, Anonymous Anonüümne said...

Võhmamehed võiks jõulise sõna sekka öelda. Kas karu nahk on ahvukaatide ja nukitsate või nende seljas?

 
At 11:27, Anonymous Anonüümne said...

Mis medal? Nabi on vahele võetud ja mädalit ei ole, tule ja on lootusetu. Selles pole süüdi kindlasti avalikustajad. Nabi teadis millega riskis ja tema võitleb oma käbide tulest välja tirimise nimel. Tahab tõmmata nii palju kui vähegi saab. Las võimleb. Kiibitsejate jaoks on aga tegu igal juhul läinud rongi täpistunud viimase vaguni tuledega.

 
At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

Nabi b proovi avada ei saa sest põeb koroonat ja reisipiirangud. Samas sparringut tahab teha aga ei saa sest esialgne keeld on peal. Trenni tegemist koroona siis ei sega???

 
At 12:09, Anonymous Anonüümne said...

Ping-pong:
https://sport.postimees.ee/7204442/kohus-lukkas-heiki-nabi-kaebuse-esialgu-tagasi

 
At 12:09, Blogger Priit Pullerits said...

Väga terane küsimus, 11:39!

 
At 12:14, Anonymous Anonüümne said...

11:39 ja 12:09, Padre, kas te saate aru, et koroona mõju on lühiaegne? Keeld pikaaegne. Parem elagem oma mehele kaasa!

 
At 12:18, Anonymous Anonüümne said...

Võhmamehed elavad küll spordimeestele kaasa aga neile ei anta sõna. Miks? Karu nahk on mehe seljas kes Moabis puumad selili pani

 
At 12:20, Anonymous Anonüümne said...

Samas me ju ei tea mis hetkel ta koroonasse jäi. Kas selleks hetkeks oli hagi juba valmis või ei. Kui koroona kergelt läbi põed, siis on vaid 10 päevane paus, maks kaks nädalat.

Minu meelest need reeglid on totrad. See on positiivse A proovi puhul liiga karm karistus, et ei või võistelda ega ka organiseeritult treenida. Positiivse A proovi puhul ma keelaks võistlemise, aga treenida võib seni, kuni on avatud B proov. Kui Nabi ja ta meeskond suudab seda protsessi venitada, las ta siis venitab, võistelda niikuinii ei saa.Keda kotib, et ta treenib? Kellele see halba teeb?

Milleks peab positiivse A proovi puhul olema keelatud organiseeritud treenimine? Täiesti arusaamatu! Võistlustest saan veel aru, sest kui teen võistlustel tulemuse, siis on suur tõenäosus, et see tühistatakse, seetõttu ka võistluskeeld. Ajakirjanikuhärra võiks EAD-lt küsida, et miks selline tobe reegel on.

 
At 12:38, Anonymous Anonüümne said...

Kui maailmapraktika on selline, siis pole miskit kobiseda. Kui EAD on siin jälle kruvisid rohkem pingutanud kui teised, siis on tegu kohaliku spordi väljasuretamisega.

 
At 13:01, Anonymous Anonüümne said...

Maailmapraktika võib ka totter olla.

Kui keegi suudaks seletada, et miks on sportlasel automaatne organiseeritud treeninimise keeld peale A positiivset proovi? Kui teeks nii, et see sportlane võib organiseeritult treenida ka edasi, kuniks selgunud B proov, mis siis juhtuks? Loomulikult on õige, et sportlane ei saa positiivse A proovi puhul võistelda ja ei saa ka toetusi ajutiselt.

Antud juhul ei võta keegi seda vastustust enda peale. Kasvõi esimese dopingujuhtumi näide. Šmigun toona tegi kõik õigesti. Ma ei tea küll tollaseid reegleid, aga mängu huvides oletame, et need olid samad. Oletame, et tegu olnuks ka sellise alaga, kus sparring hädavajalik. Metsas saab suusatada igaüks omaette.

Kes oleks süüdi selles, et Šmigun ei saanud A ja B proovi vahelisel ajal treenida? Kes võtab vastutuse? Toona oli ka OMini väga vähe aega ja 2002 OM tal ju seepärast metsa läkski.

Reegel võib olla, aga igal reeglil peab ka mingi mõte olema. Sildaru alal on esmapilgul ka tobe reegel see haare, et miks seda nii väga hinnatakse, aga point on selge, maandumine peab olema ohutu, kui on haare, siis ei pane ka ii hullusti matsu või siis suusahüpetaes telemark maandumine.

Mis point on sellel reeglil, et A ja B proovi vahelisel ajal ei või sportlane organiseeritult treenida?

Noh, targad, tulistage nüüd!

 
At 13:35, Anonymous Anonüümne said...

Nabit ei näe rahvusvahelises peatuste nimekirjas, kellele oleks mingeid sanktsioone seatud. Kui mõelda, mis on positiivse A proovi õiguslik mõju, siis on see õigustus hakata asja uurima. Kui sportlane loobub B proovist või osutub B proov positiivseks, siis on selle õiguslik mõju kahtlustusele laadne.

 
At 13:36, Anonymous Anonüümne said...

Patuste*

 
At 14:05, Anonymous Anonüümne said...

Doktorijumalad ütlevad sellise spekuleerimise peale, et kui on ikka riik on hädas siis tuleb sellised ninatargad oletajad kõik massidest isoleerida. Neil selleks kõik vajalikud asutused olemas. Ainult kohtasid on vähe ja personali ning pappi ei jätku seetõttu tuleb hoolega sõeluda, keda kinni panna. Las Nabi peseb oma pesu ise.

 
At 14:22, Anonymous Anonüümne said...

Miks on vaja Nabil isiklikult B proovi avamise juures olla? Kas sellest muutub proovi tulemus?
Volitatud esindaja juuresolekul oleks seda juba ammu teha saanud ja B proovi tulemus ei oleks sellest muutunud.

Paraku mängitakse siin hoopis teist mängu.

 
At 14:45, Anonymous Anonüümne said...

Ettekääne treenimise keelamisele ja B proovi avamise edasilükkamine on venitamistakstika osa. Seega seltsimehed, ärge olge sinisilmsed. Me ainult ei tea veel, milleks see kõik.

 
At 14:55, Anonymous Anonüümne said...

Vahelduseks värskemat kraami Vasaloppet Risbergilt - https://www.youtube.com/watch?v=rsCSWPUMGUI Ikka juhtub, kuigi rahvast vähe.

 
At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

14:45, doping või mitte, Meie Mati, Meie Andrus, Meie Heiki. Nii on. Eesti lippu tuleb hoida kõrgel ja omasid toetada. Vaadake, kuidas on sellega Venemaal või Soomes. Ei lööda omadele nuga selga, vaid ärgitatakse uuesti proovima, soovituslikult puhtalt või kavalamalt. Sellised on omade toetajad.

 
At 15:45, Anonymous Anonüümne said...

Nojah, palju on inimesi kes pole ühtegi liikluseeskirja punkti eiranud tahtlikult või teadmatusest või kogemata? Me ei löö neile ju nuga selga. Võetakse see ohmu jutule ja siis noomitakse, vajadusel karistatakse ning elu läheb edasi. Väga raskel juhul eemaldatakse liiklusest või ühiskonnast. Iga sapsu peale ei võeta lube ära ja ei jäeta inimest tööta. On miski mõistlik hierarhia, et kuidas noomitakse. Vanasti kui juhiluba võeti ära vestlusele minekuks, siis anti kah ajutine paber, et sõida kuni karistus määratakse. Nüüd muidugi ajad teised.

 
At 16:03, Anonymous Anonüümne said...

No las see Nabi venitab ja uurib, mis sellest halba on? Venitamisega jääb ju vaid ise potentsiaalsest medalist ilma. Las treenib ka. Välja tuleb see kõik niikuinii. Miks seda venitamistaktikat talle ette heita? Kui juriidiliselt saabki puhtaks ja OM ikkagi luhtas, küll siis tema varasemaid tulemusi hinnatakse niisamuti kui AV omasid. Aasta ju koroona old, 1,5 aastat pole tiitlisvõistlust olnud, takkajärgi pole temalt niikuinii midagi ära võtta. Las poiss ajab oma asja ja teeb trenni, kus meil pealtvaatajatel nii kiire?

 
At 16:05, Anonymous Anonüümne said...

14:45 venitab mida? Tühi väide, põhjus-seos-tagajärg ahel puudu

 
At 16:10, Anonymous Anonüümne said...

Millal Pullerits oma blogis võhmamehi premeerib?
Kuhu jääb Ohhoota?

http://3.bp.blogspot.com/-uCe8RxSC7yU/VCl-SH2KSkI/AAAAAAAAT1g/eyZJtQIA_kE/s1600/81KS20140927FL_1154.jpg

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

Tänapäeva tüdrukud paistavad täiskasvanumad välja. Ma väga ei läheks noorte naiste näitamise libedale teele, pärast saab veel süüdistuse 14 aastaste kupeldamise propageerimises blogi põhikontingendile M50+.

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

16:10, need on õiged Pulleritsu Ohhoota tüdrukud
http://1.bp.blogspot.com/-oTlPtJ31TTQ/U-Jp7KfwwuI/AAAAAAAATZA/DatijZmP4b4/s1600/J09154Q6.jpg

 
At 17:49, Anonymous Anonüümne said...

Aitüma 16:10 selliseid punapõskseid oohootasid tahtsime näha. Kas need tantsivad Ovaalil enne kui stardipauk lahti lastakse?

 

Postita kommentaar

<< Esileht