reede, aprill 09, 2021

Pullerits: Kuidas ma tabasin kahel korral naelapea pihta ehk paljastasin kahe aktuaalse sündmuse varjatud poole?

Nüüd, tuleks öelda, olen tabanud otse kümnesse. Ja mitte ühe, vaid lausa kaks korda. Esmalt siinsele publikule veidi kaugemast, aga see-eest harivamast teemast.

Te teate neid meeleavaldusi, mis toimusid Toompeal 31. märtsist kuni neljapäevani? Tuli välja, et seal lasti valjuhääldist Eesti armastatud laule, mille autorid ja esitajad ei olnud nende kasutamisega tollel üritusel nõus, nagu kirjutan reedeses Postimehes. Hullem veel. Nende käest polnud selleks isegi luba küsitud, nagu mitte ka Eesti Autorite Ühingult, kes neid varaliselt esindab. Ja hullemast veelgi hullem. Nende meeleavalduste, täpsemalt avalike koosolekute läbiviimiseks polnud luba taotletud ning isegi kui oleks, siis oleks see saadud ainult juhul, kui seal oleks osalenud maksimaalselt kümme inimest, mis on praegustes oludes valitsuse kehtestatud piir.

Mind üllatab meie riigi sõbralik ja salliv ja leebe suhtumine sellise avaliku koosoleku pidamisse, kui see on keelatud, aga samal ajal teeb ka murelikuks, kui riik vaatab sellistele kogunemistele läbi sõrmede ega püüagi midagi ette võtta. Mis siis, kui homme hakkavad Toompea lossi või Stenbocki maja ette kogunema rohelised mehikesed? Algul kümme. Siis 30. Siis sada. Siis 300. Kas siis jääb ka riik, meie Eesti riik passiivseks kõrvalseisjaks, et ärme sekkume, sest kes teab, äkki sellega provotseerime ja saavutamegi selle, mida nood kogunenud tahavad – et läheks madinaks?

Mina õppisin koolis ja ülikoolis, et riik on vägivalla aparaat. Sest muidu see lihtsalt ei püsi.

Teine kümnesse tabamine: kolmapäeval tegin laupäevasesse Arterisse intervjuu meditsiinidoktor Margus Annukiga, kellel palusin võtta luubi alla maadleja Heiki Nabi ja tema advokaadi Paul Kerese pressikonverentsil esitatud väited. Intervjuu läks rahvale lugemiseks plaanitust päev varem, reede hommikul, mil tuli uudis, et Nabi B-proov on samuti osutunud positiivseks. Mõned katked sellest usutlusest dr Annukiga, st tsiteerin motiveeritud mahus, sest intervjuu kuulub siiski Postimehele, mitte mulle.

Kui usutav on väide, et letrosooli tühine kogus Nabi organismis on tähtsusetu?  

Selle väite puhul peab kindlasti tuginema ravimi teekonnale organismis ehk farmakokineetikale, mis näitab, kuidas aine kontsentratsioon organismi kudedes aja jooksul muutub. Letrosooli normaalne kontsentratsioon inimorganismis on null. Niisugune väike kontsentratsioon [0,6 ng/ml] on võimalik kahel juhul. Esiteks, ravimi võtmisest on möödunud suhteliselt vähe aega, mis tähendab, et selle kontsentratsioon organismis alles tõuseb. Või teiseks, et ravimi võtmisest on möödas piisavalt palju aega, nii et organism on seda juba väljutanud ja ravimi kogus väheneb. See kõik ei olene ainult tableti suurusest ehk ravimi manustamise hulgast, vaid oleneb ka tableti võtmise ajast ja analüüsi võtmise ajast.

Pressikonverentsil kõlasid ka väited, et letrosool võib organismi sattuda siis, kui võtad jõusaalis kangi, mida enne on kasutanud sportlane, kes on tarvitanud letrosooli. Ja et maadluses, kus sportlaste pead on väga koos, pritsib higi ja võib lennata ka sülg ning sedasi võib samuti saada letrosooli. On see usutav? 

Ei, absoluutselt mitte! Selleks palun vaadata letrosooli farmakokineetikat ja tableti suurust milligrammides. Sealt on näha, kui suur peab olema kogus, et see annaks organismis mingisugust toimet. Selline võimalus ei tule kõne allagi. Ja kui keegi räägib kontsentratsioonist uriinis, mis on nii väike nagu 0,6, eeldaks see, et enne nende ensüümide toimet, mis letrosooli lõhuvad ja see uriini satub, peab letrosooli kontsentratsioon veres olema suhteliselt kõrge.

Nahakontaktist või sissehingatavast õhust letrosooli manustada ei saa. [Isegi kui see nii oleks, siis] sealt uriini sattunud letrosooli kontsentratsioon oleks ümmargune null. Selline väide [naha kaudu imendumisest] on täielik nonsenss ja seda kasutavad paljud dopingupatused sportlased õlekõrrena, kui neil ei ole muid variante välja pakkuda.

Pikemalt ja põhjalikumalt, sh palju arutelu tekitavast juuksekarvatestist, saate lugeda minu tehtud intervjuust

NB: Keda aga huvitab enda tervis, et spordivõistlustel end mitte hauda juua, siis neile soovitan tingimata oma tänast Arteri lugu sel teemal!

Foto 1: Meeleavaldajad Toompeal 7. aprillil. Foto autor: Remo Tõnismäe, Postimees/Scanpix
Foto 2: Meeleavaldajad Toompeal 6. aprillil. Foto autor: Sander Ilvest, Postimees/Scanpix
Foto 3: Meeleavaldajad Toompeal 5. aprillil. Foto autor: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix
Foto 4: Heiki Nabi võitlemas 2018. aasta sügisel Budapestis Kreeka-Rooma maadluse MM-võistlustel pronksmedali eest Kuuba esindaja Oscar Pino Hindsiga. Nabi kaotas. Foto autor: AP/Scanpix
Foto 5: Heiki Nabi rõõmsana täpselt neli aastat tagasi Lääne-Virumaal Väike-Maarjas Eesti meistrivõistlustel maadluses. Nüüd tuleb tal pidada palju rõõmutumat võitlust. Ja mitte matil. Foto autor: Meelis Meilbaum, Virumaa Teataja / Scanpix

110 Kommentaarid:

At 19:00, Anonymous Anonüümne said...

Tunnustust väärivad lood. Kiidame heaks.

 
At 19:27, Anonymous Anonüümne said...

Keres täna ringvaates, kõik ümberringi on vaenulikud ja kallutatud.

 
At 19:36, Anonymous Anonüümne said...

Keres võib vahtu ajada ja otsima hakata ,kas kuse proov võeti reeglite järgi ja hoiustati reeglitega ettenähtud tingimustes. Fakt on see et nii A kui B proovis keelatud ained sees, mida kogemata organismi ei saa. Kõik muu seal ümber on vaht ja mula, kui kahju mul ka Nabist pole. Kahju mul on.

Huu


 
At 21:36, Anonymous Anonüümne said...

Herr Padre on tõesti eksimatu oraakel olnud. Aga kas keegi selgitaks miks ei palgatud hr Pilve ja mida loodab hr. Keres selle kaasusega saavutada (raha , feim jms,). Ma miskipärast ei usu , et hr. Keres saab nii edukaks kui oli hr. Pilve tiim, kus kogu Eesti establisment oli ettevõtmise patroon + lugupeetud teadlaste kaader oli kooris abis. Keegi võiks teha kronoloogiat ja võrrelda nende lugude eeldusi arngut ja tulemust. Miks mitte võtta luubi alla ka Kiku lood ja teha võrdlusi ka sellest kaasusest. Ma ise oleks küll tänulik lugeja kui oleks korralik uurimus.

 
At 21:44, Anonymous Anonüümne said...

Keegi siin tõi kunagi välja Nabi kaalutõusu kronoloogia. Nüüd mees väidab ,et 8 aastaga kogutud kilod on paari kuuga läinud - kas seda saab ikka kõike uskuda. Lisaks ütles , et olümpiaks jõuaks veel midagi taastada - kas miskit varud on veel kusagil. Wada peaks täiendama oma volitusi, nii kui leid on tehakse kohe läbiotsimised alalises elukohas või miskit sellist - siis jõukas tõele kiiremini jälile ja poleks vaja jaanalindu teha.

 
At 22:12, Anonymous Anonüümne said...

Mis krdi tolerastia! WADA ametnikul peavad olema sportlase elukoha võtmed ja tal peab olema õigus suvalisel hetkel sisse astuda. Viisakas oleks enne koputada, aga see pole kohustuslik, eriti kui on alust arvata, et sporlane tarvitab dopingut ja on lootust ta teolt tabada. Pulleritsusl on tulimane õigus demokraatia ja tolerastia ei vii kuhugi. Mina plaanin minna Toompeale piketeerima ja nõudma, et kõikidesse kodudesse paigaldataks kaamerad, et litsantseeritud politei töötajal oleks võimalik vajadusel jälgida, inimeste tervislikku seisundit ja hinnata nende seadusekuulekust. Vot see on riik mille eest tasub võidelda.

 
At 22:18, Anonymous Anonüümne said...

to 22:12 kui lähete piketeerima, siis võiks valitsuselt veel nõuda, et suuremate tehaste töölised ööbiksid tehases. See vähendaks oluliselt nakkusriske, sest neil tekkiks koos viibides karjaimmuunsus, puuduksid ohtlikud kontaktid nakkatunud inimestega ja kaoks võimalus ise haigusi levitada. Lisaks tõuseks tööviljakus, sest töötajad ei kulutaks asjatult aega töölt koju ja kodust tööle sõitmise peale, ega kulutaks aega ja energiat riigi jaoks tarbetu tilulilu , nagu kultuur sport jne peale. Automaatselt kaoks vajadus sellistele inimestele palga maksmiseks, sest neil poleks rahaga niikuinii midagi teha.

 
At 22:21, Anonymous Anonüümne said...

Mehed Hästi panete! Lugege Pulleritsu, kandke maske ja vaktsineerige, siis olete õigel teel!

 
At 22:28, Anonymous Anonüümne said...

Üha sitasemaks see PP ümbrus läheb.

 
At 22:31, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Teemasse ka.
Mina ei välistaks varianti, et varsti tuleb taas üks üllatuspomm, kus selgub, et Nabil siiski on poisssõber ja keelatud ained on sportlase kehasse sisenenud sugulisel teel. Pole midagi üllatavat, et sellise fakti paljastamisega viimase hetkeni viivitatakse . Lamemaalaste suhtumine lesbi ja gei kultuuri on suhteliselt negatiivne. Meie ühiskond pole veel selliseks uusnormaalsuseks täielikult valmis ja seega on mõistetav , et seda päästerõngast kasutatakse alles viimases hädas. Usun, et Pulleritsusl on need asjad ammu teada ja ta lihtsalt praeb meid natuke omas mahlas

 
At 22:35, Anonymous Anonüümne said...

Annuki väited on hägused ja laiad nagu Alveri prognoosid. Suht ila. 0.6ng/ml, mehe kaal on teada, mõjuvad kogused on teada. Millal ja täpselt mitu päeva pidi möödunud olema, kui suure doosi juures? Vastus paistab olevat, et ärra spetsialist ei käinud ühtegi sobivat kaarti lauda. Pakun, et tal ei olegi sellist kaarti.

Samal ajal lugesin, et kui ebaadekvaatne see juuksekarva test siis on. Teadlased ütlevad, et vastab igati WADA nõuetele ja kromatograafiametoodikutele:

The application of hair testing seems to be a suitable approach to document letrozole exposure, a prohibited drug at all times in the world anti-doping agency. The proposed method has been validated according to the sport authorities rules, including two independent methods, one for quantification (LC-MS/MS) and a second one for confirmation (LC-HRMS).

 
At 22:57, Anonymous Anonüümne said...

22:35, te saate ise ka väga hästi aru, et Nabi jäi vahele "jääknähtudega", võite umbkaudu välja arvutada, palju Nabi kehas antud ainet proovi andmise hetkel siiski reaalselt oli. Keres üritab üldsust eksitada ja jätta muljet, et kogu Nabi kehas sisalduva vedeliku kohta oli leid vaid 0.6 ng, kuigi tegelikult oli leid vaid ühe ml kohta, reaalselt aga tuleb arvestada, et inimese organismis leiduvat vedelikku saab väljendada liitrites, mitte milliliitrites. Lisaks on letrosooli poolestusaeg 48h, seega on antud aine organismist kiiresti kaduv. Ja WADA ei kasuta juuksekarvatesti, kuna seda on väga lihtne petta ja nii vastasid nad ka Kerese kirjale, seega pole vaja hämada ja mingeid tähtsusetuid google-leide siia pasteda.

 
At 23:35, Anonymous Anonüümne said...

120 kg maadlejas on vähemalt 7,1 liitrit verd.

7100 ml vere korral oli halba ainet kokku 4260 nanogrammi - 0,000000426 grammi.
Maadleja veri oli selge, kui prillikivi.

 
At 23:52, Anonymous Anonüümne said...

23:35 eksib ühe komakohaga. 0,00000426 g

 
At 23:58, Anonymous Anonüümne said...

Halb leid oli uriiniproovis, mitte veres.

 
At 00:29, Anonymous Anonüümne said...

Hea küll, keelatud sünteetilist ainet oli sportlases vähe, teadlikult dopingut ei pannud, aga mis on Nabi ja kaitsjate peamine hüpotees, kuidas aine kerre sai? Kui kiputakse tagasi matile treenima ja olümpiale, siis peab ju selge ettekujutus olema juhtunust, mida tõenditega hakatakse tõestama.

 
At 08:46, Blogger Priit Pullerits said...

Siin, nagu näha, on hulk iseteadlasi, kes ei tee vahet, kas see näit 0,6 oli veres või uriiniski, rääkimata sellest, et nad ei tea muhvigi juuksekarvatestist, mida saab sellega määrata praeguse teadusvõimekuse juures ja mida mitte. Saab mõnesid raskemetalle ja narkootilisi aineid, muus osas on küsimusi rohkem kui vastuseid. Ärge tuletage ise midagi oma rumala peaga, vaid küsige spetsialistidelt, laske neil endale seletada, muidu loote ise endale mingi müüdi, hakkate seda uskuma ja levitama ka veel. Kui palju müüdiloojaid on praeguse pandeemia ajal, seda oleme juba kõik näinud, tüütuseni näinud.

 
At 09:41, Anonymous Anonüümne said...

Muusikaga panid küll valusalt haamriga vastu labakätt,mine konsulteeri kõigepealt Volkonskiga!Matimees ilmselt raiub oma rauda ja võib pääseda min.karistusega,aga olümpia on läinud,kui see üldse toimub.

 
At 09:42, Anonymous Anonüümne said...

Maailm vajab müüdiloojaid nagu õhku. Me elame müüdis, me supleme müüdis. Suusablogi müüdilooja on suurest päevast, 7.aprillist alates doktor Kägu ja mingeid suvalisi postimehe pušitud amatöörmütolooge me ei aksepteerih

 
At 10:32, Anonymous Anonüümne said...

Priit on kirjutanud Arteris hea loo. Ilmselt oleneb füsioloogiast, aga 20km pole joogita probleem joosta. Kummastav, kui palju on joogipunkte 10km peal. Olen ise lolli peaga võtnud juua, sest ikka on ju kahtlus, kas ilma on tervislik jne ja tulemus on selgelt olnud kehvem kui joogita.

 
At 10:54, Anonymous Anonüümne said...

Joogi janu on lihtsalt kõva motivaator.

 
At 11:03, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, kaks eelmist (ja teised ka), spordivõistlustel liigse joomise teema on eluline teema, sellest siin märksa põhjalikum lugu kui see, mis ilmus mõni aeg tagasi blogis - too oli teile teema sissejuhatuseks ja soojenduseks ning teid eelinformeerituna hoidmiseks:

https://leht.postimees.ee/7220893/oh-oudust-harrastussportlasi-ohustab-surnuks-joomine?_ga=2.9181109.1251102301.1617944564-532792975.1608287490

 
At 16:50, Anonymous Anonüümne said...

Tore, et mingi Margusega sõbrunemine käib, saab alati helistada ja tülitada ja uudishimu kustutada. Aga kuniks antidopparite protokollid nõnna ebaselged ja arusaamatud on ning kommunikatsioon kohalike esindajate poolt puhta nõukaaegse pedagoogikamöla moodi, seniks ei aita mingi Marguse arvamuse mängu toomine. Matimeest peaks paremini kohtlema, isegi kui leitud oleks jälgi süsteemsest testosterooni derivaatide kasutamisest!

 
At 17:28, Anonymous Anonüümne said...

Paremini kohtlema ? Kes teda halvasti kohtles ? Keres on oma valedega hetkel Nabile väga sugava augu kaevanud, kust välja ronimine võib osutuda võimatuks. Siinkohal aga süüdistada Porti ja tema meeskonda, kes on kõike korrektselt ja vastavalt WADA reeglite järgi teinud, Nabi halvasti kohtlemises, on lihtsalt demagoogia ja/või rumalus.

 
At 19:01, Anonymous Anonüümne said...

Mis värk selle süvariigiga on, kas süvariigi reaktsioon meeleavaldusele läbi tuntud blogija näppude?

 
At 19:56, Anonymous Anonüümne said...

17:28, kui palju käituti WADA reeglite järgi, kui Heikit ei olnud dopingupatuste nimekirjas, aga meie sportlaste suhtes negatiivselt meelestatud inimesed olid Heikile võistluskeelu seadnud. Miks teda nimekirjas polnud?

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

17:28, misasja ? WADA reeglite järgi seatakse esimese "halva leiu" korral kohe ajutine võistluskeeld, ametlikult aga ta ei olegi veel dopinguga patustajate nimekirjas.

 
At 21:51, Anonymous Anonüümne said...

Ajutine võistluskeelu protesteerimine oli puha vee segamise. Oluline on B proovi tulemus, mille avamist venitati. Oli ju selge, et lõpuks peab oma puhtust tõestama CAS-s, ja seal otsustamisel ei mängi Eesti Antidoping mingit rolli.

 
At 23:20, Anonymous Anonüümne said...

Kas Keres tegi rehepappi ja pani üle võlli? Kahtlased sõbrad Priidul.

 
At 08:50, Blogger Priit Pullerits said...

Tähelepanu, veel üks hüpotees selle kurikuulsaks saada ähvardava juuksekarvatesti kohta: kogu trikk võib olla selles, et Nabil on lühikesed juuksed!

Nabi letrosooli jääknähud tuvastati jaanuari algul. Sinna on nüüd üle kolme kuu tagasi. Vaadake Nabi juuste pikkust ja juurelge, kas see osa juustest, kus võiks ainest mingid märgid olla (võiks!...), pole juba maha aetud? Kolme kuuga, teate ju isegi, kui palju juuksed kasvavad, arvestades, et keskmine juuksekarva kasv on 1,25 cm kuus - see teeb Nabil vähemalt 3-4 cm. Uurisin pilte Nabi viimaselt pressikalt, pakuks, et ta juuste pikkus jääbki sinna 3 cm kanti.

Me ärme veel lasku siin sellesse teemasse, kas letrosooli saab üldse juustest määrata, sest rõhutan, selle kohta teaduslikult vettpidavaid tõendeid, mida WADA aktsepteeriks, ei ole. Liiati, nagu uurisin, on teema selles, kuhu piirkonda juustest mingid ained võiks n-ö ladestuda. Need ei ladestu ühtlaselt kõigisse juustesse, nagu välja uurisin muude ainete ladestumise kohta.

Sedasi võibki saada tulemuse, et võtame Nabi lühikesed juuksed, kus midagi enam ei saagi olla, ja võtame need sellest peapiirkonnast, kuhu letrosooli nähud ei ladestu. Siin on juristile mänguruumi oi kui palju, millega publikut segadusse ajada, sest isegi teadlased ei ole juuksekarvatesti osas lõplikul selgusel, ammugi siis on asi rahvast lolliks teha.

 
At 09:55, Anonymous Anonüümne said...

Ei maksa unustada ka matimehe varbaküüsi.

 
At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

Jurist võib rahva segadusse ajada aga saksa tohtrid?

 
At 10:31, Anonymous Anonüümne said...

Milleks oli vaja venitada kolm kuud B proovi avamisega ja hageda siin võistluskeeldu?
Milleks oli vaja olla laboris isiklikult kohal, kus selgus ainult, et proov on positiivne? Kas sellest sõltus proovi tulemus? Samas täpsem B proovi sisu avaldatakse hopis hiljem, pealegi mainis Nabi, et ega suurt aru saanud mis seal toimus.

Eks ikka selleks, et leida protseduurilisi vigu. Ja seda ei saa ka ette heita, kuigi tundub kuidagi kentsakas.



 
At 11:22, Anonymous A very knowledgeable source said...

OK, guys, I'll talk to you in English not to blow my cover. There are still documents which cast light on unexplained irregularities in the wrestler's analysis on T/E ratio in past. These documents were pushed under carpet by certain authorities, but some of them are still in existence. They might come out to daylight anytime. So, there's more to come.

 
At 16:41, Anonymous Anonüümne said...

Siis on halvasti. Varsti peab hakkama taandumislahingut pidama.

 
At 21:26, Anonymous Anonüümne said...

Äkki saab hakkama. Kuni otsust pole on kõik võimalik. Just andis otsad üks narkarist räppar, kelle kogu edu oli narkotsi põhine. Elu oli lühike ja megaedukas. Teenäitaja. Popjumal. Kuigi ained on keelatud, ei köhi keegi tema võidetud Grammyde peale. Saa siis aru, muusika äri meelahutustööstuses võib teha kõike, ilma disklahvi ja ärist väljapuksimise ohuta, spordiäriharu samas tööstuses peab aga tõmblema miskite nanoosakestega. Midagi on siin väga viltu.

 
At 21:40, Anonymous Anonüümne said...

Nonii mehed, seda lugu oskab kommenteerida vaid kõvema kategooria spetsialist

https://sport.postimees.ee/7222311/eesti-soudjad-tundsid-medalisoidus-kehavalist-kogemust/

 
At 21:55, Anonymous Anonüümne said...

Padre võiks kirjutada loo topingu piiranguvaba spordi võimalikkusest , pro ja contra spestsialistide abiga. Siis saaks suurem auditoorium aru miks siiski on see temaatika keelatud. Saaksid ka massid teada mis on viltu ja mis mitte.

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

21:26, kas sa selle peale ei tule, et Nabi jäi jääknähtudega vahele ?

 
At 22:46, Anonymous Anonüümne said...

Kehaväline kogemus on nats sadistlik variant. See suht sarnane porri filmis sellele kui kaks keppi on ühes kohas sees ja siis annab võttegrupp käsu ka kolmas sinna samma panna. Mis nipiga ja mis tunnetega on segane aga kolmas peab väga pikk olema. XXI sajandil peaks sellised pingutused mootoritele jääda. Inimesed võiks ajusid paremini kasutada kui ilma dopinguta kehavälise kogemusega punnitamiseks.

 
At 06:37, Anonymous Anonüümne said...

Keegi küsib "Milleks oli vaja venitada kolm kuud B proovi avamisega ja hageda siin võistluskeeldu?" ja on täitsa ära unustanud, et esimesel kahel kuul oli sportlase poolsel mitte tegutsemisel suur roll selles, et teda keegi ei informeerinud. Ma usun, et WADA lasi lihtsalt juustel kasvada ja n-ö testi suhtes ebausaldusväärseks muutuda. Antidopsikute võit - neil on õigus nii teha, ise kirjutasid oma reglemendi, sportlane köhigu nutta, antikutel seejuures ka õigus meedias pasundati venitamise üle. Üsna sovjetlik lugu.

 
At 06:44, Anonymous Anonüümne said...

PP "võtame Nabi lühikesed juuksed, kus midagi enam ei saagi olla, ja võtame need sellest peapiirkonnast, kuhu letrosooli nähud ei ladest" kohta palume teaduslikku viidet, et on mingid sellised kohad ja et samad kohad põhjustavad valenegatiivseid teste! Kui ei Anna tõestust siin letti, on jälle mindud ühe agentuuriga kokku määgimise teed.

Minu teada on valenegatiivne letrosoolikronatograafia oht siis, kui kiharaid on ülesehitatud. Pleegitanise kromatograafia saab omakorda sooritada, nt värskest kihist juuksejuure ligi.

Ootame tõestust!

 
At 07:17, Anonymous Anonüümne said...

06:37, WADA ei kasutagi juuksekarvatesti, ja venitas ikkagi Nabi, küll oli tema "karantiinis", siis tema "erapooletu spetsiaist".

 
At 07:24, Anonymous Anonüümne said...

Kehavälise kogemuse teemas ootame tunnustatud spetsialistide sõnavõttu näiteks dokt Kägu võib ka dokt Pullerits 2016 teatesõidu esimene vahetus oli kindlasti kehaväline tunne peal.

 
At 09:40, Anonymous Anonüümne said...

07:17 WADA ja kohalik org ei lase kasutada jah. Proovi võtmise ja A-proovi kohta sportlasele teada andmise kuupäevad panite kõrvuti? Kalendris on see mõõdetav 2cm uute juustega, mis ei saanud ühestki otsast teada, et neil tuleb olümpia-aastal halliks minna!

Rehkendajatelt korrigeeritud väärtus --- 0,49 ng/ml kohta! Tehke oma mustandivihikutes korrektuurid ja kustutage see number kuuega väärtus heaga maha!

 
At 09:46, Anonymous Anonüümne said...

Hästi hästi aga tahaks teada kes vastutab? Kus on mees kes astub areenile hetkel kui kõik teised peitu poevad ja kontsentreerib eetilise platvormi?

 
At 10:00, Anonymous Anonüümne said...

07:17, juuksekarvatesti kohta on maailmas vaid üksikuid uuringuid tehtud seoses dopingutarvitamisega, seni pole aga keegi suutnud selle usaldusväärsust tõestada, seega millest me üldse räägime ? Paul Keres norib hetkel täiest mõttetute ja tühiste asjade kallal, lootes protseduurivigu leida. See viitab ilmselgelt sellele, et Nabi ei ole puhas sportlane, lolluste asemel peaks ta üritama enda "väiteid" tõestada, mitte laskma advokaadil lahmida. Nii Port kui ka Antidopinguagentuur oma kirjavahetuse avaldamisega on iga Nabi ja Kerese väite ümber lükanud. Fakt on see, et letrosooli kasutavad meessportlased steroidide tarvitamisega kaasnevate negatiivsete kõrvalmõjude leevendamiseks, lisaks aitab letrosool teistel ainetel kiiremini organismist lahkuda. Samuti on letrosooli poolestusaeg kaks ööpäeva, seega pole leitud kogus oluline, kuna ilmselgelt oli kogus organismis mingil ajahetkel suurem. Kõik Kerese väited on teaduslikult ümberlükatavad.

 
At 10:25, Anonymous Anonüümne said...

"seni pole aga keegi suutnud" guugeldada, et on avaldatud

Characterization of letrozole in human hair using LC-MS/MS and confirmation by LC-HRMS: Application to a doping case

Hair analysis to discriminate voluntary doping vs inadvertent ingestion of the aromatase inhibitor letrozole

Hair analysis for the detection and quantification of letrozole after single and repeated use

Edasi vaadake viitamisi, mis nendele artiklitele tehtud on.

Lisaks kirjutab 10:00, et letrosooli poolestusaeg oleks nagu kaks ööpäeva ja hakkab sealt juba mingid seosetuid järeldusi tegema. Lugupeetud 10:00, palun avage silmad - 3-4 päeva! https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/12404296/
10:00, andke siis pärast lugemist teada, mis andmeid väljumisajaks (CL) kommentaariumile pakute?

 
At 10:30, Anonymous Anonüümne said...

Mis te urisete? Nabi tegi reeglite osas pattu, tegi, no mis siis?! Tippsport võtab nii ehk naa eluaastaid lõhemaks ja teeb need vaevalisemaks isegi juhul kui pole vahele jäänud nanoosakestega. Ehe näide on kohalik 800m staar. Tegi oma tulemuse noorelt, uljalt ilma treenerita ära ja nüüd tervisega jama majas. Kas see on see, mida me sirguvale põlvkonnale tahame kommunikeerida? See asi ei käi nii! Noortele tuleb kommunikeerida eluterveid väärtusi mitte pahapoiste mentaliteeti, mida stimuleeritakse ajakirjanduses afišeerimisega. Võtke valemist ajakirjandus välja ja kedagi enam ei huvita dopinguga jahmerdamine. Vastupidi. Ajakirjandus peab kogu aeg tampima, et nt kraaviott on ennast täis ära keeranud tüüp, kes stimuleerib mõrtsuk kihutajaid. Matipoisid aga ei oska asju sõnadega selgeks saada ja panevad keemia abil käed käiku. Vaja on tampida igasugune upitamine spordis mutta. Keelata ära rahvavõistluste tulemuste protokollid, et kaoks ära võimalus ametlikult aega võrrelda jne. piirangute maailm on siin lõputult suur, see on nigu kündmata põld. Lubada tuleb ainult tervistavat liikumisharrastust kus puudub võistlusmoment. Põhimõttelisel on ka päevitamine tervise sport, kuna sisaldab jalga ja tagasi autosse jalutamist, keha kuumutamist väheke ka karastavat kastmist veekogus. Kaob ära oht korontsi levitamiseks, kuna ei viibita kinnises ruumis. Aga ei, meie ajakirjandus ainult huvitub spordist, seksist, räpist, narkotsist ja rokenrollist, et mammonat teenida. Miks ei tehta intekaid nendest, kes hoiavad tervist säästlikult gümnastikat tehes? See pole lihtsalt kollane müüv kaup. Järeldame siit lihtsalt oma peaga ilma spetsialistide abita seda, et ajakirjandus on kurja juur ja seega tuleb kommertsajakirjandus keelustada kui pahu eluviise promov ühiskondlik paise. Lubatud on ainult ajakirjandus mida tehakse kasutajatele sh ilma reklaamita bro bono. Reklaami tohib aga avaldada ainult 100% reklaamile pühendatud kanalitel, kus tarbija teab, et seal kirjeldatav on üle võimendatud ja reaalsuset tugevalt hälbiv. Loomulikult peab vastav hoiatus nendel kanalitel ka juures olema alati samamoodi nagu ilmub lehtedele küpsiste olemasolust teavitav hüpikaken.

 
At 11:36, Anonymous Anonüümne said...

Jah Nabi ja ülejäänud pööbli jaoks pole vahet. Aga on spordi funktsionäärid ja nemad peavad kaitsma meie rinnaesist. Massiteabe vahendite tarbimine pole kohustuslik siis pole ka ka neid emotsioone mis teevad osadel elu elamise raskeks. Kellegil pole keelatud arendada enda kriitilist mõtlemist.

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

Tugevad Eesti naised "võistlevad" kes jõuab enne kõige kõrgemale.

https://www.postimees.ee/7222454/eesti-naisalpinistid-votsid-sihikule-dzomolungma

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

11:36 tarbimisest rääkides, jah, pole kohustuslik aga on tungivalt soovituslik. Mäletate veel aega kui auto tuli käima lüüa starteri asemel vändast. Nupukamad sellid tabasid ära, et niivõrd ei ole tähtis mitu pööret sa vändaga mootorile inimrammuga peale keerad vaid oluline oli tekitatud moment, mis aparaadi kärmelt ilma higistamata tuksuma pani. Ja ajakirjandusest rääkides, on tal just see võime tekitada ühiskonnas moment, nö pressiteadete edastamisega, mis paneb asjad liikuma. Tavaline pööbel ei saa sellest aru aga teatud pööblile tavapäraste koodide edastamisel hakkavad asjad toimuma nigu võluväel. Näiteks 7.12.41 edastati raadio teel sõnum, "roni Ithaka otsa", pööbel mõtleb, et no kes nüüd meie lauljat enne tema sündimist nii armastas aga tegelikult mõeldi hoopis Odysseuse kodu, millega samal laiuskraadil kuid täpselt teisel pool maakera asus Perl Harbour, mis tuli selle koodi peale maatasa teha ja käivitada japside sõda jänkidega.

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav mis koodiga suusablogi lödipüksid üles erigeeritakse?

 
At 17:02, Anonymous Anonüümne said...

Kas siin blogis tervisesporti ka veel tehakse või aetakse ainult jutuvada?

 
At 17:13, Anonymous Anonüümne said...

15:46 "Nuishal on valged aluspüksid"

 
At 17:20, Anonymous Anonüümne said...

Ja pruunid silmad.

https://4.bp.blogspot.com/-Jdw4gc6GC5Y/W0hJK2KX0AI/AAAAAAAAdXM/d0UYPqOd6vsogiiYHuX7FPf-ddVXs9zCQCLcBGAs/s1600/nyusha2_small.jpg

 
At 18:09, Anonymous Anonüümne said...

Njuša peale läheb juuksed kangeks

 
At 18:57, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen ikkagi Vonni austaja. Tubli naine mingitele šokolaadimeestele pikka pidu ei luba, saadab sajatustega lõpuks minema. Talle passiks hästi üks põhjamaine karge sportlik mees.

 
At 20:02, Anonymous Nummi said...

See on ka hea https://p.ocdn.ee/53/i/2018/7/15/gnoztz3v.mc0.jpg

 
At 20:39, Anonymous Anonüümne said...

Vaata parem https://www.instagram.com/lindseyvonn/.
Mul endal insta abonementi pole, et videolõike vaadata, vaid PP blogi on mulle kättesaadav, aga vaadake tõsteid ja muid asju.

 
At 21:17, Anonymous Anonüümne said...

15.32 Õige märkus tarbimise kohta, kunagi Samost ütles ,et igaüks kes Eestis tellib ükskõik millist ajalehte kuulub intelligentsi hulka. Ja lehetellijaid on meil ca 100 000 ja leibkonna suurus ca 2,3 siis koodimõistjaid on vähevõitu arvestades seda et palud võtavad ajakirjandust puhta kullana.

 
At 21:55, Anonymous Anonüümne said...

Jajah, intelligentsi on vähe, veel vähem on eliiti kes koodi mõistab ja tegutseb. Samas, tähtis on, et võtmetegelased oleks informeeritud asjade toimumiseks. Ja neid polegi väga palju vaja. Vahelduseks naudime veel Ithaka kumeraid jooni suuremalt Õhtulehe abil - https://elu.ohtuleht.ee/887349/vau-missis-estonia-2018-finaalis-osaleb-ka-supervormis-kolme-lapse-ema-ithaka-maria

 
At 23:15, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Tegin tänasel imelisel päeval rannas tervisejooksu ja jõulinnakus väikese võimlemise ka. Kujutage ette, ei ühtegi maskidega inimest! Kenad tervisest pakatavad inimesed, rõõmsad naeratavad näod ees. ( kes oleks võinud arvata, et kord saabub aeg, kus inimese naeratuse ja üldse näo nägemine niipalju rõõmu teeb). Mõtisklesin, et kas kõik maski kandjad ( muidu on neid ikka omajagu olnud) on nüüd haiglas tilgutite all või on nad lihtsalt oma elus mingi arenguhüppe teinud?

 
At 09:27, Anonymous sotside sabarakk said...

Kehakultuurlane Kägu, kas ka teie kuulute nende väheste hulka, kes leiavad, et Toompeal ja nüüd Vabaduse platsil avaldavad meelt need õiged ja paremad ja targemad inimesed?
Kas juhtusite eile nägema "Kuuuurijat"? Seal oli hea pilt sellest nn rahvast ja nende mõttemallist. Hirnu ribadeks! Idikate paraad!

 
At 10:09, Anonymous Anonüümne said...

Üks asi on täpselt selline millisena peavoolumeedia tahab midagi näidata. Kui soovite kaadreid kus vastasleeri käitub nagu idikas, peate muid kanaleid kasutama.

 
At 11:13, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas on võimalik korraga tarbida nii Kuuuurijat kui ka Suusablogi? Mehed, kurat, võtke endid kokku!

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

11:13 vastan. Samamoodi on võiamlik nagu jauramine Vonni ja Njusha ümber pidevalt - maitse on kinnistunud ja midagi teha pole. Isegi teisi ei suudeta säästa - surutakse aga aegajalt peale.

 
At 11:46, Anonymous Anonüümne said...

Padre - enam ei jõua paluks uut konti järamiseks...

 
At 11:57, Anonymous Anonüümne said...

Tehke parem sporti.

 
At 12:04, Anonymous Anonüümne said...

Njusha on meie südames teda välja ei saa rebi või nelja härjaga Vonn aga lääne kollase meedia ja odavate bulvarilehtede frivoolsete kurvide klikimagnet

https://nypost.com/2020/10/21/lindsey-vonn-hits-the-beach-in-a-bikini-for-her-birthday-vacation/

Nagu mäletame Padre seisis akna peal ja heldis kui Njusha Tartu sumedas öös heart to heart laulu lõõritas ja meie koos temaga

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

Millal mehed biitsile lihaseid näitama läheme?

 
At 12:53, Anonymous Anonüümne said...

Ei saa sportida, ealised iseärasused, järelnähud, taastumine venib pikaks.

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

Ma olen ikkagi Vonni austaja. Tubli naine mingitele šokolaadimeestele pikka pidu ei luba, saadab sajatustega lõpuks minema. Talle passiks hästi üks põhjamaine karge sportlik mees.
------------
Vonni fiancee on temast 6 aastat noorem neegrijuntsu. Koos põhjamaise karge spordimehega ei tunneks meedia tema vastu huvi. Palu las isakesed ja Padre seletavad sulle mis on apokalüpsus

 
At 13:55, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav-huvitav, palgalised kommentaariumi partorgid toodavad ja jagavad tekste, mis Kübler-Rossi mudelit infole rakendades näitavad survet viimase faasi tüpoloogiale, leppimist kaasa toova ja olukorda vältimatuna turundava infomaterjali esinemine on läbiv. Sekka puistatakse siiski ka helbeid teistsuguste lähenemistega (näituseks too Njuušenk või I-M).

Platsdarm on tüüpidel igatahes soodus, eriti selles viimases Vonni-Lintsei näites. Aga võhmamehed mureta, mingid palgasõdurid koodimurdjate soomusest läbi ei murra!

 
At 14:39, Anonymous Anonüümne said...

13:40, kas Vonn tollele juntsule juba ust ei näidanud? Padrel tuleb Arteri naiskolleegidelt hetkeolukord järgi küsida.

 
At 14:40, Anonymous sotside sabarakk said...

Mehed, kas Toompeal täna ei saagi ätšionit?
Kas nii vähekeseks neil seda jaksu jätkuski?
Nõrk, jube nõrk..
https://www.postimees.ee/7223623/toompea-ja-vabaduse-valjak-on-meeleavaldajatest-tuhi

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

Tüpoloogia on see et mõni rikas juudi vanamees võtab Vonni endale trofeeks ja kroonika jätkub. Njusha aga jääb alatiseks soomeugri võhmameeste unistuste taeva täheks. Seda ei pea Padre Arteri kolleegide käest järgi küsima.

 
At 15:30, Anonymous Anonüümne said...

15:22, Padre on korduvalt eksponeerinud oma võiduvalemit - küsi asjatundjatelt järele. Naised toimetuses teevad 5-10 minutiga vinge ülevaate, lisaks on nad väga kriitilised teiste naiste suhtes. Lihtne.
Vonn on sporditüdruk!

 
At 15:37, Anonymous Anonüümne said...

No nii! Eesti Meedia hakkab edaspidi edastama sotsiaalpornot glamuurses võtmes- Elu24 peatoimetajana alustab tööd populaarse Kanal 2 telesaate «Kuuuurija» saatejuht Katrin Lust.

"«Kuuuurijaga» plaanib Lust jätkata samamoodi ning ta loodab, et need kaks töökohta täiendavad teineteist."

Mida London Lusti kunagine õppejõud ja suunanäitaja PP sellistest arengutest ka arvab? Kas näiteks tulevikus on lootust, et Brigitte Susanne Hundist võiks kasvada Postimehe peatoimetaja?

 
At 15:44, Anonymous Anonüümne said...

13:55 ei taba iva. Maadlejad on Vene värk ja nad on alati ikka ilusate postkaartide tarbeks olnud. Vähe sellest. Eesti kõige kuulsamad maadlejad on ikkagi ju läbi ja lõhki Vene riigi alamad olnud. Polnud nende kuulsuse tipus veel Eestist miskit. See on võõras mure, sellel pole rahvuslusega miskit pistmist. Absull ei imesta kui venelased saboteerisid meie kõige edukamat matipoissi halbade nõuannetega ja kontrollimata ainetega. Ükski eestlane ei samasta ennast maadlejatega. Isegi meie džuudo olümpiapronks vegeteerib Siberis. No, mis on meil neile kaasa elada?

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

Tõde hakkab välja kooruma. Arteri naised on Padrele mandraseerinud et Njuša on vähekõlbuline võhmameeste magamistubade promotsiooniplakatitel figureerima. Sellest on kahju aga võtame teatavaks

 
At 17:11, Anonymous Isakeste ametlik esindaja said...

Seis selline, et Njuuša on tatari juurtega ei kõlba meile mitte. Need tatarlased on teadagi... Mongoli-tatareid mäletate? kas kujutate ette, millised need tatarlased kümne aasta pärast välja näevad, eriti naised, kui panete veidi feminiinset elufunktsiooni ja kogemust ka juurde!?

Aga ka Vonnist pole siin tegijat. Esiteks, ta on ameeriklanna, ja ameerika naised on kõik uhuhuud. Pooleldi võltsid. Teiseks on tal jämedad reied, mis aastate lisandudes lähevad veelgi jämedamaks. Juba praegu on tagumikul näha lodevat pekki. Aga kas olete näinud, mis sellega juhtub, kui aastaid lisandub, kui laps peaks sündima! Üldse, tema füsionoomia viitab selgele täidlusele, mida teatud eas, mis on kohe-kohe ukse ees, hakkab süvendama ameerikalik toit ja elulaad.

Kokkuvõtteks: siin on nüüd klassikaline kaasus, mis näitab, miks on siinse blogi lugejatel, sitakottidest dolbojoobideni, vaja Padre-sugust isafiguuri, kes kõik teile korralikult ja piltlikult ajalisse perspektiivi paneks ning aitaks ette näha seda, mida teie napp ja pinnapealne elukogemus eales ei võimalda! Muidu paneksite elus ikka täiega puusse!

 
At 17:22, Anonymous Anonüümne said...

Ootame aga siis kannatlikult, millal piirid lahti tehakse ja saaks hakata jälle Lätis naistes ning viina järel käima.

 
At 17:57, Anonymous Anonüümne said...

Njuša on siberi kange tüdruk ta on rohkem meie kui lääne tabloidide lörtsitud Vronn. Meiekandi võhmameestel on paljudel Njuša postrid magamistoa seinas voodi kõrval vonni pole kellegil Madonna oli ühel vanemal maratonimehel aga temagi võttis lõpuks aru pähe ja pani Eve Kivi

 
At 18:03, Anonymous Anonüümne said...

Isakeste ametlik esindaja oskab sõnu ritta seada, antropoloogias on keskmisest maamatsist tugevam, kuid naistest jagab vähe. Iga terve mees teab, et naisel peab pekki olema.

 
At 18:06, Anonymous Anonüümne said...

Isakeste esindajal pole ametlikku volitust. Tuleb Kägu ja paneb anterpolitoogia õigesse perspektiivi

 
At 18:53, Anonymous Anonüümne said...

Mitte Kägu ei tule ja pane vaid tuleb ja ajab kägu poliitteemadel ja ebakorrektselt pealegi.

 
At 19:03, Anonymous Anonüümne said...

Karm, siin on juba ida lääne võitlus nagu ennemuiste komunismi aal

 
At 19:29, Anonymous Anonüümne said...

Kogu elu ongi võitlus ja selles blogis tuleb seda õppida. Kogu aeg tuleb panna. Nagu peninukid kaks päeva ehitavad ja päeva lammutavad. See oleks ka inimkonna ajaloo lühikokkuvõte ühe lausega vähemalt Kaplinski järgi.

 
At 20:26, Anonymous Anonüümne said...

Siin blogis teeb ajaloo kokkuvõtteid peremees ja tema lähemad võitluskaaslased mitte uhuduu professorid.

 
At 20:41, Anonymous Anonüümne said...

Jah õige kuna Padret pole saate veidi villast visata aga kui tuleb siis on finito. Hea kui blogiperemiis laseb leiba luusse vahel - saab möllata ja mökitada.

 
At 20:47, Anonymous sotside sabarakk said...

Neid uhuduu professoreid ja tulevasi peaministreid saite näha paar päeva Toompeal, siis koristati nad ära, enne kui mõni võhmamees nende lõksu langeb ja meie margi täiega täis laseb. Olgu politsei tänatud!

 
At 20:49, Anonymous Anonüümne said...

Kuule 20:41, peremees jälgib mängu kõrvalt nagu kapo vennad Toompeal ja sekkub vaid siis, kui asjas vaja veidi peenhäälestust teha. Üldiselt tegeleb peremees ikkagi siiski tüvitekstide loomisega.

 
At 21:00, Anonymous Anonüümne said...

20:49 võiks ka tegeleda võhma- ja matimeeste kasvatamise juhendamisega. Tükki tal see küljest ei võta.

 
At 21:31, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

LGP Sotside sabarakk, teie seisukoht on huvitav, sest üldiselt sotsid on tolerantsed ja sallivad, ning pooldavad demokraatiat ja sõnavabadust, aga teie näikse pooldavat autoritaarset ühiskonda ja Kaja Kallase isikukultust. Need " Uhhuu doktorid" käisid rahumeelselt meelt avaldamas selle vastu, et politseile tahetakse anda täiendavaid õigusi ja suuremat kontrolli inimeste üle. Võltspandeemia mitte tõsiseltvõtjaid tahetakse hakata trahvima, inimesi sundima inimekatsetele ( kuidas muudmoodi nimetada kohustuslikus korras korrektselt testimata ainete manustamist inimestesse). Ühesõnaga inimesed tulid tänavale, sest tundsid, et valitsus on asunud piirama nende põhiseaduslikke õigusi ja lammutama demokraatliku riigi alustalasid. Selle nn "pandeemia" väga ühepoolne kajastamine, tegelikuse moonutamine hullemaks, ebaadekvaatsed ja tervisevaenulikud soovitused ja korraldused jne. annavad alust muretsemiseks ja kartusteks. Need inimesed olid seal sellepärast, et nad kartsid oma elu ja tervise pärast. Valitsus eelistas nendega diskusiooni laskumise asemel rahumeelsed kodanikud politseirelvade toel laiali peksta, paigaldades toompeale isegi piirdeaiad. Muideks Pulleritsu jutt autoriõiguste rikkumisest on hülgemula, lugege parem juristiharidusega Varro Vooglaiu arvamusavaldusi sellel teemal.

 
At 21:48, Anonymous Anonüümne said...

Isa Kägu räägib asja. Täname.

 
At 22:03, Anonymous Anonüümne said...

Meil kardeti ka vis et murtakse sisse oma kapitooliumile , sestap võeti väheke rangemad meetmed kui tavaliselt. Aga seda paralleeli võib tõmmata - need ameeriklased ka kartsid et võim usurpeeritakse ja tormati juskui rahvalgatuse korrase korda looma. Aga niiditõmbajad naersid 100 tolliste tv ekraanide ees. Nii palju siis rahvaalgatusest ja elu ja tervise pärast kartmast. Kas mõni siinsetest võhmameestest julgeb ka tunnistada et käis oma elu ja tervise eest võitlemas Morodori müüride all? Või oli see tõesti vajalik aktsioon? Pööbel my ass mitte terviseedendajad ja põhiseaduse kaitsjad. Selliseid annab iga teema jaoks üles kütta ja manipuleerida. Aga politsei + press reageeris minu meelest üle ja miitingu lubamist peab aktsepteerima olgu või tegemist uhuuduudega. Oleks piisanud viimasel lehel 2 realisest nupust.

 
At 22:56, Anonymous Isakeste ametlik esindaja said...

Lõpetage, mehed, lolli jutu ajamine! See polnud mingi rahvas, kes Toompeal käis. Neid oli paarsada ullikest, kokku masimaalselt 13 päeva peale tuhat. Kui mitu protsenti see teeb Eesti rahvastikust? 0,07 protsenti. Okei, Tallinna rahvastikust? 0,2 protsenti. Mis rahvas??? Kas olete vaadanud ka, mis inimesed need on, ja kuulanud, mis juttu need ajavad?! Nende liider on keegi põhiharidusega mees, kes olnud baarmen jne, isegi Keskerakonda ei kõlvanud, visati välja. Ta teine tüüp, see Koval, vaadake tema tausta ka! Need olid igasugu karvased ja sulelised, kes seal koos olid, neid ei saa ega maksa tõsiselt võtta. Kui nii palju siiski maksab, et nende tekitatud rumalus politsei poolt likvideerida.
Elagu Eesti politsei!

 
At 23:03, Anonymous Anonüümne said...

Just Elagu Miilits ja Nõukogude võim! Za Leninu Za Stalinu...

 
At 23:17, Anonymous Anonüümne said...

22:56 juba teie valitud nimi näitab, et teil pole seal kupli all kõik korras. Miitingul osales palju haritud intelligentseid inimesi, spordimehi, kelle tulmused suusarajal on kõvemad, kui tegelikul "isakeste ametlikul esindajal" hr Pulleritsul. Seda üritust toetas virtuaalselt mitukümmend eestimaalast ja filmitud on päris palju kaadreid politsei räigest ja põhjendamatust jõudemonstratsioonist. Neist saab näha kuidas meie politsei oma halba seaduse tundmist ja mõistuse puudujääke relvade ja toore jõuga kompenseerida üritab. Muidugi ühel miilitsajurakal ei tohigi palju mõistust olla, sest mõistusega ja empaatiline olend ei suuda kaitsetule naisterahvale kumminuiaga äsada või rahulikult ja viisakalt argumenteerival meesterahval käsi seljataha väänata ja teda kongi suruda. Samas mis me vaidleme, igaühel on õigus asjadest aru saada nii nagu ta tahab ja suudab. Õitsval nõukogude ajal elas samuti palju inimesi, kes vaatas "programma vremjat! ja ehitas tões ja vaimus kommunismi

 
At 23:29, Anonymous Anonüümne said...

Paljud lihtsalt ei mõista ja ei taha kuidas selline väljakuulutatud pandeemia võimaldab teatud seltskonnal ratsa rikkaks saada, taltsutada ja saavutada konrolli inimeste üle . Teeme sigadusi, paneme inimesed lolli mängima ja kasvõi käpuli käima ja väidame , et see kõik on teie turvalisuse ja tervise huvides. Krt varem kottis inimeste tervis riiki suhteliselt vähe. Nüüd järsku ei ole inimese tervis enam üldse tema enese asi ja meie riik süstib pool vägisi
oma kodanikele sisse sitta mille arenenumad riigid kasutamiskõlbmatuks on tunnistanud. Samas kui vaadata, kui palju on meil lambaid kes selle kõigega kaasa lähevad ja enamgi veel, lausa nõuavad et neid vangi pandaks

 
At 01:11, Anonymous MargusM said...

Millist sitta siis inimestele süstitakse, palun täpsustage, tahaks ka teada.
Kuu suured need numbrid on vaktsineeritute üldarvust?

 
At 07:58, Anonymous Anonüümne said...

MargusM jutt käib vist astrazenecast, mis on osades riikides keelustatud. Lisaks ei suudeta otsustada millisele vanusegrupile see sobib. Kord ei sobi eakatele, siis jälle sobib. Klounaad!

 
At 08:00, Anonymous Anonüümne said...

Jolki-palki, lamemaalased ka siia jõudnud...
Nad on nii lõpmatult tüütud oma vandenõuteooriatega.
Politsei käitus igati leebelt, mis te jogate! Ammu tulnuks see larneval laiali lüüa, aga ikka lasti neil edasi toimetada. Riik peab oma jõudu ka näitama. Liiga vähe näitas. Ma tahan, et mu riik oleks tugevam.

 
At 08:10, Anonymous Anonüümne said...

Minu kodumaa on nõukogude liit ja minu miilits kaitseb mind! Lõpetage palun imperialistlik propaganda!

 
At 08:28, Anonymous Anonüümne said...

See tolerastia siin blogis on lihtsalt üle mõistuse. Ma põdesin pool 8 kuud tagasi 2 poolset kopsupõletiku, nüüd põdesin läbi koroona ( õnneks ei olnud väga raske, sest ma olen vaktsineeritud). Elu on isegi sitt ja raske, asutused puhta kinni, ehituspoodisesse ei pääse, maskide peale kulub pool pere eelarvet jne. Siis tulevad veel need krdi lamemaalased ka kõige tipuks Toompeale tõmblema. Mul on üks naaber ka käis seal, mingi krdi napakas, käib talvel jääaugus, ei kanna ta maski ja vist isegi ei pese käsi, et ta raisk ka haigeks ei jää. Nüüd kuulsin, et oli vähemalt politsei käest peksa saanud. Kuue mehega väänati ta maha ja anti kongis korralikult nuuti. Paras raisale, krdi lamemaalane käigu veel ilma maskita ja nõudku inimõigusi!

 
At 09:09, Blogger Priit Pullerits said...

Ärge valetage, 08:28, ei ole mingit koroonat ega ole ka koroonahaigeid! Katrin Lust oma saates näitas teile ju ühte Toompea meeleavaldajat, 50-60-aastast veidi ümarat meest, kel oli suur sininustvalge lipp uhkelt käes, kes väitis end olevat võitluskunstide treener ja vabal ajal elektrik, tema ju seletas väga veendunult, et need väidetavad koroonahaiged, keda haiglates telest näidatakse, on kõik näitlejad ja nukud. Mis pagana koroonajuttu te ajate?!??!?!! Ärge kujutage endale asju ette!!!!!

 
At 09:51, Anonymous MargusM said...

Priit, preili Lust on nüüd sinust tugevamal positsioonil, sinu kibestunud kommentaar on mõistetav..

 
At 09:51, Anonymous Anonüümne said...

Isake Pullerits ära hakka populistlikku padjänni ajama

 
At 10:47, Anonymous Anonüümne said...

Riik éi muretse inimese tervise eest grammigi täna rohkem kui inimene ise. Pigem peaks olukord olema täpselt vastupidine. Aga millegipärast pole ja mida aeg edasi seda hullemaks keskmise inimese tervisenäitjad lähevad. Kampaania mis võrdleb vangi ja laste liikumist pole tühja kohapealt tekkinud. Oletagem korraks, et teeks riigi lahti paugust ja kõikidest piirangutest vabaks ja ka vakstsiinid saadaks humanitaarabi korras aafrikasse mida ei vajata. Siis peaksime vaatama karmi reaalsusega pealt mida teeb looduslik valik julmalt - kas see olekski see valik mida paljud sooviksid. Seda aga üks normaalne riik lubada ei saa kõiksugu konventsioonid ja regulatsioonid nõuavad sekkumist. Juba hakkavad Itaalia laipadehunnikud meelest vist minema paljudel...
Haigekassa peaks tegema digilukku ühe rea mis lubab inimesel keelduda konkreetsest vaktsiinist ja kui peaks saabuma murega ja testimine selgitab et koroona siis viisakalt kodusele ravile saatma koos hingamisaparaadi rentimise võimalusega haigekassa hinnakirja alusel.

 

Postita kommentaar

<< Esileht