esmaspäev, juuni 21, 2021

Pullerits: Kuidas ma saatuse kiuste eliidi grupisõidust ikkagi osa sain?

LISATUD VIDEO!

Muhk, suur veritsev muhk vasaku küünarnuki peal tekkis nii kiiresti, et Tarmo Mõttus, kelle südameprobleemist kirjutasin mullu sügisel Postimehele suure loo ja kes nüüd tuli Valgas näitama, kus ja kuidas kulgeb Baltimaade ja Eesti grupisõidu meistrivõistluste lühem, 11-kilomeetrine ring, kahtlustas koguni, et käeluu on murdunud.

Umbes kaks kilomeetrit varem, Transpordi tänaval Bauhofi kaupluse ees, hakkas esirehv tegema rütmiliselt imelikku heli. Kas tõesti auk sees? Vaatasin, et rehv tühjemaks ei jookse, ja kui pärast Tartu maanteele pööramist Mõttusele hüüdsin, et pidagu hoogu, vaadaku oma asjatundliku pilguga kõrvalt, kas kumm on katki, tõdes ta, et kõik paistab korras. Tõepoolest, ka kentsakas rütmiline heli kadus. Tunde järgi näis, et ratas jookseb ilusti, nii nagu peab.

Siis, kui pidime pärast Valga surnuaiast möödumist vasakule, Jaanikese teele pöörama, tuli vastu maastur, mistõttu võtsin hoogu maha, ja kui maastur möödus, tegin võrdlemisi järsu pöörde, keskmisest ilmselt enam kallutades, sest järelejäänud trajektoor eeldas seda – kui ühtäkki kadus ratas alt. Kukkusin asfaldil külili.

Ei saanud ju jääda keset teed pikalt lebama. Ajasin end püsti. Siis märkasin, et küünarnukil haigutab suur haav. Rattasärgi oli kukkumine õlalt maha lükanud. Peaaegu esimene mõte oli, kas nüüd lõhkusin särgi ära. Ei, särk oli terve, aga õlg oli saanud äestada. Ja puus samuti. Vasakul peopesal olid väiksed kriimud, sest ligi 30-kraadine palavus ei tekitanud tahtmist kindaid kätte ajada. Ja vasak põlv ja säär said ka kriimud peale.

Jutt võimalikust käeluumurrust ei tundunud veenev, kuigi mõne sekundiga kerkinud punn oli tõesti suur. Painutasin kätt siia-sinna, nii küünarnukist kui õlaliigesest – kõik liikus laitmatult ja valutult.

Sealsamas olid liikluse reguleerijad, kollased vestid seljas. Nad küsisid, kas peaksid kutsuma kiirabi. Ütlesin, et pole vajadust. Küsisin vastu, kas neil sidet on. Sidet polnud, küll aga andsid nad niiskeid lappe, millega haavu puhastada ja loodetavasti ka verejooksu pidurdada. Panin lapid püksi puusale ja vasakule küünarnukile, kus hoidsin neid parema käega kinni. Siis istusin ratta selga ja ühe käega leistangi hoides sõitsin tühja esirehviga neli kilomeetrit linna tagasi, üle mitme koha, kus tuli ratast tee-ehituse tõttu kas tõsta või käe kõrval talutada, Valga haiglasse EMOsse. 

EMOs tuli oodata pool tundi, võib-olla rohkemgi, sest enne tuli ühel purupurjus mehel haav kinni õmmelda ja ühel naisel varbaküüne probleem lahendada. Siis kutsus kirurg mind ruumi, pani lavatsile istuma, puhastas kõik mu haavad ja sidus kinni (fotol ülal paremal).

Kui Valga keskväljakule võistluskeskusse tagasi jõudsin – autoga ja siis jalgsi, mitte rattaga kahjuks –, oli meeste eliidi sõit kestnud kaks ja kolmveerand tundi ning lõpuni jäi viis 11-kilomeetri pikkust ringi. Need võtsin videosse, et teha siiski ära see, milleks Valka olin tulnud – videoreportaaž Eesti meistrivõistluste grupisõidust. Ei saanud ju seatud eesmärki maha matta. Tulemust saate näha siin!

Foto 1: Baltimaade ja Eesti grupisõidu meistrivõistluste meeste eliitklassi osalejad Valga keskväljakul stardi ootel. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2: Kohtunike auto Baltimaade ja Eesti grupisõidu meistrivõistlustel Valga keskväljakul stardi- ja finišikoridoris. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 3: Suur leedekraan Baltimaade ja Eesti grupisõidu meistrivõistluste jälgimiseks Valga keskväljakul. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 4: Valga kesklinn. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 5: Priit Pulleritsu seotud käsi ja jalg pühapäeval Baltimaade ja Eesti grupisõidu meistrivõistlustel. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 6: Baltimaade ja Eesti grupisõidu meistrivõistluste stardi- ja finišikoridor Valga keskväljakul. Foto autor: Priit Pullerits

108 Kommentaarid:

At 14:14, Anonymous Anonüümne said...

Nonoh, Valga on üks neetud paik. Video kokkuvõte oli ka päris ok. Langemise videolupsuga läheks aga video viraalseks vähemalt baltimaades.

 
At 14:45, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, mingi imelik värk on selle Valgaga. Viis aastat tagasi oli seal kõvem mats, kui läks rangluu ja viis roiet. Seekord pääsesin ikka väga kergelt.

Kahjuks tuli videos ratta kummi lõhkemise tõttu lõivu maksta. Plaan oli teha kaasasõitev video - Valgas oli küllalt lõike, nt kergliiklusteedel, kus oleks saanud võistlejate kõrval kimada, nagu tegin seda Tour of Estonia Tartu etapi ajal. Nüüd pidin kahjuks piirduma staatiliste kaadritega. Aga kuna keegi paremat teinud pole, siis võib öelda, et see on ikkagi Baltimaade praegusaja tipp.

 
At 14:47, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei imestaks, kui tolles maasturis, mille möödumise järel õnnetus juhtus, istus roolis suur vene mees.

 
At 15:40, Anonymous MargusM said...

Priit, Baltimaade praegusaja tipp oli nähtav ETV-s, ära hakka jälle ennast ülehindama! Kuna praegu on võrreldavaid kaks siis sinu oma on kõige põhjas.
Mis pöiast alles jäi peale 4km sõitu?
Aga muidu, ikka head paranemist!

 
At 16:11, Blogger LIHTSALT MINA said...

Jaaajaaa Priiduke,Valkka sõites Sulle ei sobinud liikluskorraldusmuutus ja kurjustasid nendes kollastes vestides reguleerijatega,niiet ,,,,,��

 
At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

Priit- see on karma. Kõigepealt sõimad turvajad läbi, et miks sina ei saa otse Valka ja pärast paned samas kohas maoli. Turvajad tegid oma tööd ja lõpuks aitasid sind. Järgmine kord ära võta turvajatega sõna. PARAS SULLE.

 
At 16:15, Blogger LIHTSALT MINA said...

Jaaajaaa Priiduke,Valkka sõites Sulle ei sobinud liikluskorraldusmuutus ja kurjustasid nendes kollastes vestides reguleerijatega,niiet ,,,,,😃

 
At 16:36, Anonymous Anonüümne said...

Parem,kui sa enam ratta selga ei istu..........

 
At 16:44, Anonymous Anonüümne said...

Mingid väiksed prussakad on siia pesa teinud?

 
At 17:15, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ei saa aru, mis lolli juttu siin mõned mehed ajavad turvajatega õiendamisest. Midagi sellist pole olnud. Sõitsin Valka, nägin turvajaid tee peal, lasin klaasi alla ja küsisin viisakalt, mis ma pean tegema, ja sain viisaka vastuse, et praegu saan läbi, aga õhtupoolikul on siit liiklus kinni, mida oligi ju arvata, ja enne, kui edasi sõitsin, küsisin veel igaks juhuks, et olla kindel, kas võin nüüd edasi sõita - jah, palun, öeldi (ütleja oli üks naisterahvas, suhtlus oli igati viisakas ja vastastikku lugupidav).

Ma ei saa aru, millest need osad tüübid siin räägivad. Ma ei õienda kunagi inimestega, kes teevad oma tööd. Ma ju tean, miks nad seal olid. Viisakas suhtlus on alati kõige tulemuslikum. Oli ka seekord. Ainult algul ei saanud aru, kuidas see liiklus on seal korraldatud ja kuhu tuleb suunduda, seepärast klaasi alla lasingi, et järele küsida ja et mitte millegi vastu eksida ja mitte segadust külvata.

 
At 17:19, Anonymous Anonüümne said...

ERRi tuleb ülekande eest kiita! PP viis oma missiooni samuti lõpuni, mille eest plusspunkt. ERR (ja ERRi kokkuvõte) oli seekord etem. Järgmine kord võib olla teistpidi.
Kas keegi autasustamist vaatas, milline too Balti meistri maika välja näeb (kas see üldse on olemas?)? Skujinš oma maa patrioodina hindab, et hea tunne on sõita Läti meistri särgis suurtel võistlustel, näis. Tema spurt Räime vastu enne lõppu oli ülivõimas!

 
At 17:51, Blogger Priit Pullerits said...

Loomulikult, 17:19, ma ei hakka ennast võrdlema ERRiga, kellel olid väljas kraana otsas kaamerad, samuti kaamerad mootorrattal, väljas oli terve armaada mehi, aga kui rääkida efektiivsusest, siis minu töö sai tunduvalt soodsamalt tehtud - ihuüksinda, jalgsi, tilluke kaamera. Mõned mu käigult leitud vaatenurgad olid tunduvalt paremad kui ERRil, lisaks pidev info ekraanil, et mitu ringi veel minna, kes on liidrid, kes lähimad jälitajad, muusikaline taust ka meeleolu loomiseks, rääkimata kompaktsusest - ma ei eelda teilt nelja tundi vaatamist, vaid pelgalt kuut minutit.

Arvestades, et olen sel alal algaja, siis pole alustuseks vast paha?

Vaadake ka, millise interaktiivse materjali tegin ma oma piiratud vahenditega, abiks vaid üksainus veebidisainer, Rally Estonia ettevalmistusest:

https://sport.postimees.ee/7274598/rally-estonia-2021-vaadake-kuidas-kaib-valmistumine-publikumagnetiks

 
At 18:13, Anonymous Anonüümne said...

Eks tuleb nüüd Pridul golfi hakata mängima, kettagolf võib liiga ohtlikuks jääda.

 
At 19:36, Anonymous Anonüümne said...

Rally Estonia on juba rallisõprade poolt teeninud endale nime Aava Eurovisioon. Ja publikumakneteid nimetatakse juba ammu miki-hiire katseteks. Lihtsalt teadmiseks Vanale Võhmamehele. Mõne sita sisse astumist tasuks vältida.

 
At 22:45, Anonymous Anonüümne said...

See on siis ju puhas kompliment.

 
At 23:11, Anonymous Anonüümne said...

Loodetavasti rattal suurt rohkem viga pole. Äkki paneks uued rehvid alla. Vaevalt, et see kukkumine sõiduoskamatusest oli. Mingi kamm rehviga oli kehva pidamise põhjuseks. Ei tasu remontima seda vana kesta hakata. Enda ravi on kallim kui hea rehvikomplekt.

 
At 00:21, Anonymous Anonüümne said...

..sa räägid seda juttu mehele kes sõidab ketirattad enne ovaalseks kui neid vahetada raatsib..

 
At 01:16, Anonymous Anonüümne said...

Tule jah kettagolfi üle. Tegin juba alguse lahti eelmise aasta novembrist. Mängin siiani. Samas kas maksab, ka seal võib vigastada saada ja küünarnuki vm. ära lõhkuda.
aga pulss püsib ilus madal!

Huu

 
At 04:34, Blogger Priit Pullerits said...

Huu jt, teie iroonia pole ainult kohatu, vaid on ka asjatu.

 
At 06:46, Anonymous Anonüümne said...

Kas pärast veresoonte kateetrimist antikoagulanti (tabletti, mis ei lase verd hüübida) ei ole tarvis võtta? Sel juhul peaks haava puhul vere pidamasaamine aeglasem olema? Sisemine verejooks võib suisa märkamata jääda.

 
At 08:20, Blogger Priit Pullerits said...

Asjatu mure, verega kõik korras.

 
At 10:11, Anonymous Anonüümne said...

Põlve ja südamega oli ka kõik korras.

 
At 11:41, Anonymous MargusM said...

Priit, ära alahinda, pole see kettagolf ka mingi "walk in the park", ka seal võid ennast ära tõmmata. Ülaselg ja ranne saavad ikkagi parajalt koormust. Tähtis on possa ja õige visketehnika.
Priidule soovitan trennipäevadel sudokut ja puhkekatel tripstrapstrulli. Kui on atrõõvi nälga siis saab ka maletades jooksikutesse minna... Vigastuste oht on minimaalne!

 
At 12:00, Anonymous Anonüümne said...

Kui sul õnnestub juba frisbit mängides ennast ära tõmmata, siis on tõesti aeg sudoku ja tripstrapstrull käsile võtta.

 
At 12:27, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Arvestades, seda mis toimub Lätis ja Venemaal või kuidas diskrimineeritakse vaktsineerimata inimesi meil siin samas maarjamaalgi. Vaatasin eile tänavatel 37 kraadises kuumas kõndivaid maksikandjaid ja mõtlesin, et pikka pidu enam ei ole, varsti väänatakse tõrksatel inimestel tänaval käe seljapeale ja karmenjoller või irjalutsar isiklikult vajutab neile solgisüsti prsse. Kuna tervis on viimasel ajal imeliselt hea ja elu tundub suisa lill, siis mõtlengi, et viimane aeg on hakata rehepapitsema, sest ei taha endale kohe kuidagi sama saatust mis nendel vaestel solgisüsti saajatel. Tromboosi tagajärjel surm poleks midagi hullu ja peast soodaks minemine mind ka ei häiriks ( kuigi lähikondlastele võiks olla võrdlemisi häiriv, kui ma järsku laksust parteid ,valitsust ja politseid ja meditsiini kiitma kukuks), aga seda, et jään sandiks või olen edaspidi elu lõpuni ravimisõltlane, ei tahaks kohe kuidagi. Mõtlesingi, siis et nüüd on vist aeg "rehepapitsema" hakata. Küsin otse, kas keegi tunneb kedagi, kes teaks kedagi, kes müüks toimiva vaktsiini passi? Nõus maksma suuri , isegi väga suuri summasid, sest tervise pealt ei koonerdata ja kui solgi tagajärjel teise ilma minek, siis pole maisest rahast enam niikuinii kasu. Igasugune vihje mis aitab vakstiinipassi hankida on teretulnud ja saab premeeritud.

 
At 12:39, Anonymous Anonüümne said...

Keemia Mati telefonis kindlasti leidub numbreid, kust Kägu abi saaks.

 
At 13:01, Anonymous MargusM said...

Kägu, ära üle dramatiseeri, oskad sa öelda mitu inimest eestis on cov-vaktsiini tõttu teise ilma läinud? Mis see tõenäosus on?
Klõbista natuke kalkulaatoril neid numbreid ja saad aru et pole vaja ennast emotsionaalselt üles kütta.
Armasta oma naist ja lapsi, ära stressa ja head jaanipäeva!

 
At 13:11, Anonymous Anonüümne said...

Perearstiga tasub rääkida mõni kindlasti leidub kes mõistab inimese juttu veel.Kutsuda kohvile ja seal ära klaarida teened🙂

 
At 13:12, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ei usu oma silmi - Kägu kirjutab: Küsin otse, kas keegi tunneb kedagi, kes teaks kedagi, kes müüks toimiva vaktsiini passi?

Ma ei ole vaktsineeritud, sest südamerütmihäirete aegu ei tahtnud seda saada, sest toime minu südamele polnud ju teada. Nüüd olen aga vaktsineeritud - Valga haiglas sain pühapäeval... teetanuse süsti. Pidi kümme aastat toimima. Küll toimibki!

Ma loodan, et mitte keegi ei müü Kägule mitte mingil tingimusel vaktsiinipassi. Kägu, uskuge, mida tahate, aga see, mille järele siin küsite, on ikka sigadus kuubis ning selle mõistan üheselt hukka. See on räige pettus. Sellist asja ei salli ma silmaotsaski.

MargusM-il on õigus: te olete end emotsionaalselt üles kütnud ja asjata. Ma tahaks ka näha neid suuri arve, et kui palju on vaktsiini tagajärjel meil inimesi surnud. Inimeses surevad ikka covid-19 tekitatud komplikatsioonide tagajärjel. Ja neid on Eestis üle tuhande, kui vähegi infot jälgite.

 
At 13:13, Blogger Priit Pullerits said...

Ma arvan ja loodan, 13:11, et ükski perearst ei lähe sellise pettuse teed. Ja kui läheks, tuleks tal pärast vahele jäämist jalamaid tegutsemisluba ära võtta. Kui me kedagi peaks saama siin elus usaldada, siis olgu need arstid, kellest sõltub me kalleim vara - tervis.

 
At 13:32, Anonymous Anonüümne said...

MargusM paar nädalat tagasi tegi vähem kui tund peale teist vaktsiinidoosi oma viimase hingetõmbe 51 aastane tervisest ja elujõust pakatav naine, Tallinna keskkooli õpetaja järjekordne sundvaktsineerimise ohver. Tavaline ja igapäevane juhtum. Eriliseks teeb selle juhtumi vaid asjaolu , et juhtumisi oli see minu hea sõbra, kes tegeleb korterite välja üürimisega , klient. Mis sa arvad kuidas kallutamata meedia seda sündmust kajastas ja millesse ta statistika andmetel suri? Kui kuradi palju on inimesi, kes jäävad nende vakstsiinide süstimise tagajärjel raskelt haigeks paljud suisa covidisse. Hästi võtavad neid vakstiine vastu vaid olematu immuunsusega ravimisõltlased, kelle organismi valvurid on nagu joodikud. Ma ei viitsi midagi tõestada, ega isegi mitte tuuleveskitega võidelda, vaid olen tões ja vaimus nõus maksma raha selle eest, et mul lastaks elada. Kägu

 
At 13:34, Anonymous Anonüümne said...

Käo igas lauses on vale või pettus. võiks jääda kehakultuuri (keha arendada) juurde ja mitte võistelda (sportida) teemal kes suudab rohkem lollusi suust välja ajada. Kuum pidi ka mõjuma vanematele inimestele halvasti.

 
At 13:42, Anonymous Anonüümne said...

Priit, millisel viisil see sind kahjustab, kui keegi ostab vakstiinipassi? Kardad lihtsalt, et uuritakse välja, et sai kontaktid läbi sinu blogi?

 
At 13:45, Anonymous Anonüümne said...

Käo igas lauses on vale või pettus. võiks jääda kehakultuuri (keha arendada) juurde ja mitte võistelda (sportida) teemal kes suudab rohkem lollusi suust välja ajada. Kuum pidi ka mõjuma vanematele inimestele halvasti.

Te kõlate nagu oinas, kes autoriteetsel häälel lammastele selgitab, et lihakombinaate pole olemas

 
At 14:03, Anonymous Anonüümne said...

"The greatest trick the Devil ever pulled was convincing the world he didn't exist", a line borrowed from Charles Baudelaire.

 
At 14:03, Anonymous Anonüümne said...

Lugedes blogiperemehe viimaseid kommentaare tundub, et ta sai teetanuse süsti asemel ( kogemata või langes pettuse ohvriks) hoopis suraka covidi vaktsiini

 
At 14:10, Anonymous Anonüümne said...

Alati on olnud ja jäävad eksisteerima enda saatuse sepad. Inimesed kes peavad lugu traditsoonidest. Ja on suutelised enda tegemisi täielikult enda kontrolli all hoidma. See vaktsineerimine on sama, mis minna kütusenäidukita autoga sõitma. Ühel hetkel väljuvad asjad kontrolli alt. Milline mõtlev inimene tahaks sellise autoga sõita?

 
At 14:32, Blogger Priit Pullerits said...

13:42 - häirib ja vihastab suur pettus. Ei taha vaktsineerida? Ära vaktsineeri! Kuid ära hakka siis ka petma, nagu oleksid vaktsineeritud. Jää endale lõpuni kindlaks!

Kägu, ma olen küll ja küll kuulnud neist vaktsiini kätte surnutest. Kevadel tekkis hasart, hakkasin neid inimesi otsima. Te ju teate, et olen ajakirjanikuna võimekas igasugu inimesi leidma ja intervjueerima. Küll ma panustasin, sest niidiotsi oli nii palju, üks mees teadis lausa kolme, kes vaktsiini mõjul surnud. Palusin siis teda, et andku mulle nonde lähedaste kontaktid, ma räägin nendega. Ja teate, mis siis vastus tuli? Küll ei tahtnud see, küll teine, küll kolmas rääkida, sest vahemehe sõnul olid kõik talle öelnud, et kardavad rääkida. Kardavad rääkida?!? Mis nad arvavad, et siis tuleb palgamõrvar ja laseb neile kuuli pähe või? Las ma ütlen, miks nad ei tahtnud rääkida ja otsisid hirmu-ettekäände: sest neil polnud sittagi rääkida! Neil oli kas mingi kuulujutt või linnalegend või muu hägune ja olematu info. Mul sai nende fantoomsurnute tagaajamisest nii villand, et ainult see villand saamine päästis nonde juttude levitajad sellest, et ma ei viitsinud neile oma kallist aega enam raisata ja kirjutada, kuidas kõik need inimesed "hüppavad alt" ära, sest tegelikult neil ei olegi midagi ega millestki rääkida.

Nii et Kägu, palun mulle selle teie viidatud 51-aastase tervisest ja elujõust pakatava naisohvri lähedaste andmeid - teen loo ära! Teie ju ei hüppa alt, ei vea mind alt?

 
At 14:40, Anonymous Anonüümne said...

vaktsiinivastased- pakkuge alternatiivi? mis oleks seis praegu , kui ühtegi vaktsiini poleks? kuidas oleks pidanud tegutsema? mida riigid tegema, mida teadlased, mida üksikisikud? mida? mis tuleb edasi? andke juhiseid, tahaks ka kahe aasta pärast ja edasigi elus olla. on tervisemuresid, mis panevad muretsema. pole vaktsineerimas käinud ja ei kavatse ka- aga teie juttu lugedes- mis on plaan- kui asjad edasi arenevad? pole ju see jama läbi. vbl ongi varsti nii, et vaktsiinid ei aita. mis siis teha? teie parimad soovitused?

 
At 14:52, Anonymous Anonüümne said...

Elva täiega,tegele kehakultuuriga jakõik on ok.

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

"Tavaline ja igapäevane juhtum"
"Ma ei viitsi midagi tõestada"

See on puhas käojaani uhuujutt.
Vaktsiinipassi ostmisega tahab Kägu selle nn. väljakirjutajale kriminaalasja kaela tõmmata. Väärt soov igatahes.
Hea on lahmida, kui ei pea covid osakonna ega millegi eest vastutama.

 
At 15:53, Anonymous Anonüümne said...

Imestan põhjenduse üle miks blogipealik pole vaktsineeritud. Kägu ühe paadi vend. Mis siin karta? Saad vaktsiini ja lased oma sisu leplikumaks ja tolereerivamaks ja lihtsamini manipuleeritavamaks sääda, so what? Kui oled vajalik, siis oled vajalik ka vaktsineeritult. Lapsi sa niikuinii enam ei kavatse teha, elad oma elu kuniks seda antakse. Sa ju ei hoia ennast kui kogu aeg paned, tahad minna lõbuga kilk peas. Vaktsiin seda ei takista ega stimuleeri. Vaevalt teid Musk marsile kaasa võtab, enne kui maal veeuputus saabub.

 
At 16:16, Anonymous Anonüümne said...

Arvan Kägu jutu põhjal,et tegemist on segastel asjaoludel lahkunud Tallinna 21 keskkooli õpetajaga. Edasi saab ajakirjaniku härra asja ise uurida.

 
At 16:23, Blogger Priit Pullerits said...

Ma ei hakka siin midagi mingi umbluu viite pealt mõistatama. Tüüpiline vandenõulase jutt teil: uurige ise, internet on vastuseid täis. Raske on siis siia kirjutada nimi, liiati anonüümsuse kattevarjus - ei ole ju raske. Miks te täpsemalt ei ütle - sellepärast, et isegi anonüümsuse kattevarjus kardate lolliks jääda, kui ütlete, et see oli nt Mari Kask, ja pärast tuleb välja, et Mari Kasel oli vähktõbi või sai infarkti ja vaktsiinil pole sellega mingit seost. Krd lollpead: arvestage, et kui vaktsineeritud on sadu tuhandeid inimesi, ja enamik neist on ikka keskeas ja üle selle, siis on tõenäosus, et mõni neist peagi sureb, vägagi suur - sest nad on lihtsalt nii vanad!

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

"Alati on olnud ja jäävad eksisteerima enda saatuse sepad. Inimesed kes peavad lugu traditsoonidest. Ja on suutelised enda tegemisi täielikult enda kontrolli all hoidma. ..."
Ohhoo, milline sinisilmne enesekindlus! Seal virtuaalmaailmas on ikka imetore elada!

 
At 16:49, Anonymous Anonüümne said...

Alles pühapäeval kaabud oma legendaarses raadiošõus teatasid pidulikult, et kogu see koroona-värk töötati välja Hiina laboris selleks, et Trump presidendi ametist maha võtta. Kui nüüd on vaja tõestust süvariigi vaktsiini ohtlikkusest, siis Helmedelt tuleb tõestusi nagu Vändrast saelaudu.

 
At 17:18, Anonymous Anonüümne said...

Hiinlastel õnnestus plaan briljantselt. Trump läks vooluga kaasa, pani koroonapiirangud peale ja majandus langes. President, kes hävib majandusega, on halb valik. Konservatiivsed ringkonnad olid piirangute vastased ja vabaduste kompromissitud kaitsjad, nagu näiteks Florida valitseja DeSantis. Trump sõnades oli küll pigem sama meelt, kuid piirangud tulid sellegipoolest. Hea poliitikuna halvustas meditsiini- ja teisi eksperte, kelle nõuandeid ta oli sunnitud kuulama, nagu nt dr Fauci. Tagant järele on väidetud, et Donald oleks parema meelega Hiina viiruse teemat rangelt vaos hoidnud, et mitte hüsteeriat üles kütta. Natuke nõrk vend, oleks ikka ise pidanud oma peaga mõeldes edasi toimetama. Tema kolleegid Putin (Vene liigsuremus on koroonaja maailma suurimate seas), Orban (ELi tipus koroonasse suremise näitajalt) ja Bolsonaro (üle poole miljoni hukkunu) on edukalt populaarsust nautides pukis edasi. Trump on heade aegade president?

 
At 21:27, Anonymous MargusM said...

eelneva kirjutaja nimekirja lõppu sobib suurepäraselt koroonaeitajast Tansaania president kes vastupidise uskujatele soovitas palveid ja auruteraapiat..

 
At 22:32, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, miks noor kaabu endale selle nn. solgisüsti lasi teha? Selline eeskuju.

 
At 23:38, Anonymous Anonüümne said...

Ütleme otse, kes ei julge teha sutsu, sel pole vaenlase alistamiseks tossu. See inimene on hirmul ja alistub esimesel võimalusel. Moraal on see, et elu muutvaid lahinguid suudavad pidada ainult uljad noored kes lähevad mõtlematult panema. Vana päss kalkuleerib ja kardab selleks liiga kaua, et magab kõik maha ja reageerib siis kui hilja, kui võimekus on kapitaalselt pärsitud. Mis aitab? Ainult tudikeste regulaarne ajupesu. Kuidas aga pesta ajusid ajupesu kaptenil, milline pesustiil toimib, kas tõesti nõtke väga sorava ja peenetundelise jutuga alamakstud inglist pereõde, kes suudab kehtestada ennast merelainetustes karastunud roolikeerajate ja suunajate üle, kes ei karda kuraditki. Kas pole traagiline, et maailma peavad päästma õblukesed vaesuse piiril hõljuvad inglid, ahh?

 
At 23:54, Anonymous Anonüümne said...

Venemaal on võlts vaktsiinipassi äri täitsa avalik info. Alates 25 minutist on sellest ülevaade.

https://www.youtube.com/watch?v=mT239pLEgUw

 
At 12:49, Blogger Priit Pullerits said...

Venemaal on kõik võimalik, 23:54. Mina oleksin selliste võltsijate ja võltspassidega äritsejate suhtes ülikarm ja kompromissitu. Kurat, ütlen ma, kui olete nii eneseteadlikud, et põlgate vaktsiini ära, siis säilitage selgroog ja ärge nihverdage endale mingit dokumenti, mis kinnitaks, et olete teinud seda, mida te teha ei taha. Jääge lõpuni kindlameelseks.

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

Ega hirm ei ole kindlameelsuse näide. Hirm, et vaktsineerituid manipuleeritakse rohkem kui tavalisi onkleid on lihtsalt nii vägev, et kardetakse seda sammu teha, justkui see päästaks. Passi on vaja aga lihtsalt probleemideta reisimiseks. Sellel pole põhimõtetega absull miskit pistmist. See on karantiinist möödanihverdamise moodus. Aeg on võtta vastu seadused karantiinikohustuse vastu patustajate efektiivseks eemaldamiseks ühiskonnast.

 
At 14:33, Anonymous Anonüümne said...

Meil on demokraatia ja härra Kägul on põhiseaduslik õigus osta endale Columbia Ülikooli lõpudiplom cumlaudega massipropaganda dirigeerimises nagu ka misiganes kosmonaudi aukiri ja vaktsiini pass. Sõda ei tunne eetilisi piiranguid. Pullerits vana võimurite tallalakkuja ei kujuta endale elu ilma kaitsva bürokraatiata ette sestap hädaldab.

 
At 15:47, Anonymous Anonüümne said...

Õige, milleks käia koolis ja vaktsineerida, kui diplomeid ja passe saab osta, lihtne elu.

 
At 21:57, Anonymous Anonüümne said...

PP: "Kurat, ütlen ma, kui olete nii eneseteadlikud, et põlgate vaktsiini ära, siis säilitage selgroog ja ärge nihverdage endale mingit dokumenti, mis kinnitaks, et olete teinud seda, mida te teha ei taha. Jääge lõpuni kindlameelseks."

Väga hea point. Antivaxxerid, lugege, saage aru ja olge väärikad oma tsunfti au mõttes!

Võhmamehed! Et teie tõrvikutes tuli ei kustuks! Head võidupüha, head jaani!

 
At 01:06, Anonymous Anonüümne said...

Kas Jaan põle mitte jutlustaja Johannes? Kristlik tava on paganlikud riitused kaaperdada pühakute nimeliste päevadega, et rahval kirikule annetamise kohustus meeles oleks. Loodetavasti ka selle jaani ajal mõni vip võhmamees kirikule törtsu annab, et kumm ikka täis püsiks.

 
At 01:42, Anonymous Anonüümne said...

Ei viitsi enam sellel teemal väidelda. Kuid Priidu südikus sunnib talle tunnustust avaldama.
Lõpeta Kägu see süvariigi jura ja vastuta ka pisut oma sõnade eest.

 
At 02:18, Anonymous Anonüümne said...

Kas kägu on üldese oma munade ja sõnade eest vastutanud ja milleks, selleks on teised.

 
At 09:01, Anonymous Anonüümne said...

Ärge mölisege niisama,Kägu on oma jope...".

 
At 09:13, Anonymous Anonüümne said...

Kägu on kunn, vastupanu juht ja isake. Tuhanded võhma-, kiirjooksu ja pressingumehed on tema poole üle läinud ja ootavad edasisi juhiseid. Kui Kägu ütleb siis kõu kõmiseb ja kohimehed värisevad.

 
At 09:33, Anonymous Anonüümne said...

Õige....

 
At 09:48, Anonymous Anonüümne said...

Kes see Kägu (veel) on? Kas Raimo?

 
At 10:07, Blogger Priit Pullerits said...

Kägu?! Kes tema kunniks tõstis? Kägu näete sama harva siin, nagu rahet suvel. Kes teab, kus ta ringi kooserdab? Õige kunn, nagu mõni teine, on siin kogu aeg koos võitlejatega eesliinil tuld andmas ja positsioone kindlustamas. Kus on Kägu? Ei kuskil teda... hüüdke nüüd appi... asjata!

 
At 10:41, Anonymous Anonüümne said...

Kägu teeb võhma, tal pole aega siin pidevalt pläkutamas käia.

 
At 10:45, Anonymous Anonüümne said...

Peremehel on kõva kilk, paneb kõvasti Jaani. Panna on vaja!

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

Meie Kaia ei mängi olümpial tennist, kas paarismängu võimalik hea koht jäi raha taha,
tenniseproua sissetulek oleks tulnud hooaja lõpuni tagada.

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

Kas kedagi naiste tennis tõesti huvitab siin? Uskumatu. See ju sponsi projekt mille abil meedias pildil olla. Meie meedia on juba sihuke rahatuusade tõugata lükata.

 
At 15:45, Anonymous Anonüümne said...

Õige, naiste tennis pole sport vaid publicity. Üheski endast lugupidavas võhmameeste blogis sellest ei räägita, häbi matab hinge, aga suusablogi on juba 2016 aastast alates geiseksuaalide jututuba

 
At 16:19, Anonymous Anonüümne said...

Kui Kägu annab oma heakskiidu naiste tennisele siis võib ju arutada, aga muidu mitte

 
At 11:21, Anonymous Anonüümne said...

Olukord on ärevakstegev. Eesti tippsport on kängus. Mägi võib poolfinaali jõuda ja kümpimeeste lagi on 7-10.koht. Vanasti olid vähemalt suusamehed, kuhu oleme jõudnud? Geimeeste ja tennisetüdrukuteni. Nojah naiste maadlus aga olge nüüd keda huvitab maadlus?

 
At 12:30, Anonymous Anonüümne said...

Oleks Lurich teadnud et 21.sajandi eesti vabariigis tüdrukud maadlevad ja geimehed kuketavad ta poleks üldse

 
At 12:41, Anonymous Anonüümne said...

Lurich oli artist, tema huvi oli pappi saada ja oma paljaid kehakumerusi esitleda. Suht geiline tegevus. Oli tal naisi lapsi üldse? Äkki rõõmustaks kui kuuleks kui äge geindus praegu Eestis on.

 
At 12:48, Anonymous Anonüümne said...

Mina rõõmustan küll. Suusablogi geifoobid kurvastavad.

 
At 14:03, Anonymous Anonüümne said...

Ehk tuleb Kägu kui ta puhkusele pole läinud ja paneb geifoobidele litaka

 
At 14:44, Anonymous Anonüümne said...

Kägu on kahtlane vana.

 
At 15:07, Anonymous Anonüümne said...

Kägu on ainus vanas kes võimeline geiblogist meesteblogi tegema

 
At 15:27, Anonymous Anonüümne said...

Järgmisel talvel on Suur Mõõduvõtt jälle endine.
Otse ülekanne helikopterilt ja väljamaa suusaässad paaristõukamas.

https://www.vismaskiclassics.com/the-tour/events/tartu-maraton/

 
At 15:33, Anonymous Anonüümne said...

Peab hakkama paaristõukeid treenima juba suvel ja ülekeha muskulatuuri. Rodeomeeste taktikat kasutada et trahh trahh kiirus üles ja ohjad pingule saavutatud tempot hoida 3/4 distantsist

 
At 16:01, Anonymous Anonüümne said...

Vara veel tõugata. Praegu on paras ronida rappa sääretõstejooksu harjutama. 1/4 rada on mägedes künkakumeruste vallutamine. Selleks on hea kui ikka suudad kenasti kuuske teha nii, et sääred välguvad.

 
At 16:37, Blogger Priit Pullerits said...

No näete nüüd oma Kägu, hüüate teda juba mitu päeva, aga pole meest kuskil. Ja teie räägite, olgu, mõned teist, et Kägu on kunn. Mis ajast?! Tõestagu! Ise praegu Kirde-Eestis vastu Vene piiri julgeolekut kontrollimas ja positsioone kindlustamas. Kui vaenlane ei maga, ei tohi ise ka põõnata.

 
At 18:54, Anonymous MargusM said...

Priit, mida sa härgad jälle. Kas pühadeväsimus või on kanged ravimid peal? Sinu julgeolek on tagatud just Kägu jt lugejate olemasoluga.. Kägu teeb oma toimetamisi ja õieti teeb, polegi vaja koguaeg kuskil peldikuseintel kooserdada!

 
At 11:32, Anonymous Anonüümne said...

Ei tea, kas see 21. keska õpsi lugu oli nii või naa, aga mulle tundub, et kuniks lahkunu ise hauast Ravimiametile kõrvaltoimete teatist ei tee, senikaua kõrvaltoimeid või seoseid ei registreerita. Sel teemal kõnelevaid lähedasi saab niisuguses meedia keskkonnas ju ainult häbistamine oodata, vähemalt suure tõenäosusega.

http://www.lounaleht.ee/?page=1&id=30942

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

Kägu nähti Riia linnas läti küttidega kaupa tegemas. Kägu kunnib Paidest Kuramaa neemeni. Küll Tallinna itsked talle kandikul end sõbraks pakuvad. Nii kõvaks kunniks on Kägu tõusmas. Ühel päeval vaatab Königsbergi peapiiskop kah et Liivimaa ja Pihkvamaa maa tuleb tegusama mehe kätte hoiule anda. Elagu Kägu! Elagu kunn!

 
At 14:36, Anonymous Anonüümne said...

Elagu Kägu!

 
At 15:09, Anonymous Anonüümne said...

Postimehes on ikka puhta kommunistideks kätte läinud - demokraatiat austavad riigid…???

Kui vaadata, kes jõudsid kaheksandikfinaali, siis kõik riigikorralt kas hästi vabad ja demokraatiareegleid hästi austavad või siis selle poole püüdlevad riigid.....
https://em2020.postimees.ee/7280069/jaanus-kriiski-kolumn-jalgpalli-em-kui-riikide-demokraatia-arengu-lakmuspaber/

 
At 16:30, Blogger Priit Pullerits said...

Oot, eelmine, kas kuskil mängitakse jalgpalli??? Vabandust, minust on see täiega mööda läinud.

 
At 18:35, Anonymous Anonüümne said...

Kriisk arvab et olland ja prantsusmaa on hästi vabad riigid. Jahhah mida rohkem lgbt-d ja rassismivastast võitlust seda demokraatlikum, teame teame.

 
At 09:44, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits ära vabanda midagi see kräpp on postimehes tunne häbi ja piinlikkust

 
At 09:45, Anonymous Anonüümne said...

Kas Mihkel Tiks ka mingi nime all siin kirjutamas käib või puhkab spordiromaanidest?

 
At 10:04, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits peaks sellise kommunistliku kräpi eest suusablogi kogukonna ees vabandama. Väga vabandama.

 
At 10:20, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits, me ootame vabandust.

 
At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

Mille eest, naljamehed?

 
At 10:49, Blogger Priit Pullerits said...

Olgu, ma vabandan.
(Ansip)

 
At 11:19, Anonymous Anonüümne said...

Ansip pole süüdi, tema ei ole postimehe vanemtoimetaja ega kanna vastutust.

 
At 11:49, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits peab uuesti vabandama ilma Ansipi selja taha pugemata

 
At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

Suusablogi kogukond süü lahjendamist ei tolereeri. Ka seltsimees Stalin oli ses suhtes väga vali. Süüdi, siis vastutad 100%. Ei ole süüdi, saad andeks pärast siirast kahetsemist

 
At 12:22, Anonymous Anonüümne said...

Kes kahetseb, see on süüdi. Punkt. Stalin. Edasi on võimalik minna pikaajalisele ekspeditdioonile kulla ja hõbeda kaevandustesse süü lunastamiseks. Puhtalt pääseb ainult see kes korralageduse lõpetab. Kas siin blogis on sellise võimekusega tegelast? Ei olegi või, siis kõik on süüdi...

 
At 12:27, Anonymous Anonüümne said...

Ansipi vabandus vastu võetud.

Küsimused konservatiivsetele futbolistidele Budapestis toimuva Madalmaade ja Tšehhi mängu eel:

Kas demokraatias ebaõnnestunud madjarid kostitavad hollandlasi staadionil:
1. Geivastaste hõigetega,
2. Ahvihäälitsustega,
3. Õlletopside loopimisega,
4. Natsitervitustega.

Kas Madalmaade jalgpallurid häirituna ungarlaste vastuvõtust:
1. Põlvitavad mängu alguses,
2. Lahkuvad staadionilt,
3. Näitavad kätega südant,
4. Võidavad matši vähemalt kahe väravaga.

 
At 12:46, Anonymous Anonüümne said...

Minu poolest mingu need Orbani fašistid ja Hollandi neegrid omavahel kasvõi käsipidi kokku, ikka ei hakka oma aega raiskama selle jama vaatamise peale.

 
At 17:52, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits millal vabandad nagu aus kommunist Mihhail Sergejevitš kes ütles et jaa vinovat v razvale CCCP

 
At 19:00, Blogger Priit Pullerits said...

Olgu, ma vabandan.
Rahu majas nüüd?

 
At 21:42, Blogger Priit Pullerits said...

Suurepärane jalgpallitulemus teatati AK spordisaates:

tšehhid tegid Hollandile 2:0 pähe! Iga tolerastriigi kaotus on meie võit, mehed! Nii edasi panna!

 
At 21:57, Anonymous Anonüümne said...

Horvaatia ja Ukraina on samuti Euroopa idaosast mängus. Ukraina on muidugi lääne tugeva vaimse surve all. Rootsiga kohtumine saab märgiliseks sündmuseks - sallivad vs sallimatud. Horvaatia on neist nii vaimult kui oskustelt kõige kõvem. Pöidlad pihku!

 
At 22:07, Anonymous Anonüümne said...

Priit,oleme Sinuga ühel meelel.....

 
At 22:10, Blogger Priit Pullerits said...

Ukraina, Horvaatia, Tšehhi - ükskõik kes, peaasi, et mitte need allaandjaist ja äraandjaist lääneeurooplased!

 
At 07:55, Anonymous Anonüümne said...

Kas läheb jalkpalli imemiseks?

 
At 08:27, Anonymous Anonüümne said...

Olgu juba naiste rannapall, fussball on nalbajoobide sport, Pullerits ka ei vaata ega kuula ainult nüpeldab ja solvab. Roib

 

Postita kommentaar

<< Esileht