kolmapäev, juuni 02, 2021

Pullerits: Mis põhjusel tekkis ühel mehel võistluspaus?

Tunne oli, nagu käiks ettevalmistus kosmoselennuks. Kõik maised riided tuli maha jätta. Ja siis astuda ruumi, mis oli täis keerulist, asjatundmatulegi silmale hirmkallist aparatuuri. Sellist, millega lihtsurelik ei oskaks mitte midagi pihta hakata. Taamal suure klaasakna taga kolm eririietuses meest. Ruumi sisenenuga, kel valge pikk rätik põimitud ümber niuete, asus tegelema kaks kaitseriietuses naist.

Tuli kahe astmega puittrepist ronida üles ja istuda lavatsile. Keha külge kinnitati hulk klemme ja elektroode – vähemasti sellisena need paistsid, võib-olla õige nimetus on midagi muud. Ettevalmistus oli pikk ja põhjalik, tundus, et veerand tundi vähemalt, misjärel pidi lõpuks, nagu filmides nähtud Juri Gagarin, pikali heitma ja rohkem mitte liigutama. Siis seati aparaadid ümberringi paika. Üks suur helehalli värvi agregaat paigutati rindkere kohale, sellest umbes 15 sentimeetri kõrgusele. Tekk pandi ka enne starti peale, sest ruumis oli jahe – konditsioneer töötas.

Seejärel kaks naist, kes ettevalmistusi tegid, taandusid, ja ligi astusid kaks meest, mingid erilised tumedate raamidega prillid tihedalt silme ees.

Üllatuslikult õnnestus säilitada rahu, kuigi olukord pidanuks olema pingeline. Seepärast oligi põhjust jahedust peljata, et kui närvipingele peaks lisanduma külmatunne, tekivad tahtmatud ja kontrollimatud värinad ja vapped, mis võivad edasist tegutsemist segada.

Üks torge oli veidi valus, aga ainult korraks. Edasi ei tundnud suurt midagi. Ei, mitte sellepärast, et pilt oleks eest kustunud või kustutatud. Seda polnud kellelgi plaanis. Isegi mingit osalt keha «halvavat» tuimastust ei tehtud. Võib-olla ainult midagi väga-väga lokaalset. Sest algul tehti kaks augukest ja siis mõne aja pärast veel kolmaski. Kahte oli vaja selleks, et leida probleemi allikas, ja kolmandat selleks, et asuda sealt kaudu probleemi likvideerima.

Päris palju sai meestega protseduuri ajal juttu aetud. Enne ikka igaks juhuks küsitud, kas küsida üldse tohib, et neid mitte segada. («Miks te nii raske eriala valisite?» – «Sellepärast, et kergemaid polnud saada.») Meeste silmad oli enamasti naelutatud hiiglaslikule ekraanile, mis oli vähemalt sama suur, nagu LG OLED teleril mu kodus. (Ei, ikka vist märksa suurem.) Hiiglaslikul ekraanil oli igasugu pilte ja graafikuid, nagu ühes lennujuhtimiskeskuses igaühe ettekujutuse järgi olema peab. Peale enda nime ja lühendi HR ei tulnud seal midagi arusaadavat ette. Nii palju vanem ja kogenum mees siiski näitas ja seletas, millele nad keskenduvad. Lõuna-Ameerikat meenutaval värvikireval kujutisel asus see lõunatipus.

Neid kahte meest tuli usaldada täielikult, sest ega muud varianti ju polnudki. Vanem ja kogenum mees on omal alal ikkagi Eesti tippspetsialist. Lisaks nooruses täitnud ühel Eesti kuulsusrikkamal alal meistersportlase normi, kuigi see ei puutu siin asjasse (kusjuures läbis viimase ala nii kiiresti, et isegi enamik siinseid võhmamehi ei küüni ilmselt eales sellise tasemeni). Tema erialast kogemust kinnitab see, et ta leidis probleemse paiga kerge vaevaga üles. (Hiljem ütles, muide, et ta polnud midagi sellist oma elu jooksul näinudki.)

Siis, kui päris lahendustööks läks, ütles kogenum mees, et nüüd võiks küsimused mõneks ajaks ära jätta. Ja isegi kui tema soovitust mitte kuulda võtta – ent loomulikult tuli alluda! –, oleks järgnev nagunii võtnud küsimise tuju ära, sest eks mehed pidid ikka haiget ka tegema, muud võimalust polnud. Ja haiget sai sellepärast, et teadvus polnud ju põrmugi välja lülitatud; liigutada sai nii sõrmi, mida tasus pinge maandamiseks aeg-ajalt teha, kui ka varbaid, kui tahtnuks, aga targem oli ikkagi püsida liikumatuna.

Sirakad olid päris karmid, mistõttu, nagu raportisse pärast kirja läks, pidid mehed neid tegema fraktsioneeritult. Kõigepealt kolm korda, millest kolmas oli eriti hull. Pani lausa vanduma – aga siiski viisakuse piires. «Ai, täitsa pekkis!» võis olla üks lendu läinud repliike, hambad ristis. Kuigi hambad ristis ei oleks pidanud seda asja vist taluma, nagu eelinfost võis järeldada. Aga eks inimeste tundlikkus ole erinev.

Siis andsid mehed veidi kosumisaega, läksid klaasakna taha midagi uurima ja vaatama. Kuid tulid peagi tagasi ja andsid veel kaks või kolm sirakat, millest üks läks õige pikaks, vähemalt pooleminutiliseks. Kuid noorem mees ergutas, et «tubli, väga hea, pea veel vastu». Sai peetud.

Kogu see «lend» koos põhjaliku ettevalmistusega kestis kaks tundi ja 10 kuni 15 minutit. Palju rohkem kui Juri Gagarini oma (tund ja 48 minutit). Pärast pidi muidugi taastuma ka, üle üheksa tunni ainult lamama. Selg jäi päris valusaks. Kuid vähemalt põis pidas kangelaslikult vastu.

Milles siis ikkagi asi, sai kogenud mees kuulda järgmisel päeval küsimust. «Halb iseloom ja kehv tähtede seis,» vastas ta muigega.

Tähelepanu: neil fotodel pole selle looga siin mitte mingit seost!
Fotod 1 ja 2: Arstid tööl Kielis Saksamaal. Fotode autor: Caro/Ruff/Scanpix
Fotod 3-5: Arstid tööl Tallinnas Eestis. Fotode autor: Albert Truuväärt, Scanpix

76 Kommentaarid:

At 15:21, Anonymous MargusM said...

Vau, see oli nüüd küll päris hea lugu!
Kondikava on nüüd olemas, vaja veel "luudele liha kasvatada", viimistleda ja võib saata ulmeantoloogias avaldamiseks.

 
At 15:25, Anonymous Anonüümne said...

Võimas litakas jah. Tundsin et mind pole enam olemas juba poole loo peal. Hirm surus ligi maad

 
At 15:32, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits võiks inimeste hirmutamise lõpetada

 
At 16:28, Anonymous Anonüümne said...

Ma ei tea, suht umbluu proosa. Mis tarkust me peaksime siit saama, kas seda, et kui õige litakas tuleb, siis võib ka asja saada?

 
At 17:11, Anonymous Anonüümne said...

Tuleb, litakas tuleb

 
At 17:33, Anonymous Anonüümne said...

Mulle meeldivad Kägu litakad muidugi rohkem. Peale tema käest laksu saamist tulitab ikka mitu päeva veel tagantjärele.

 
At 17:41, Anonymous Anonüümne said...

Mulle ka. Kägu käest saab õige litaka

 
At 17:56, Anonymous Anonüümne said...

Mis see põhjus siis oli,eisaa aru?

 
At 18:00, Anonymous Anonüümne said...

Ärge kutsuge kurja karja.

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

Järelikult käis kivide lõhkumine.

 
At 19:08, Anonymous Anonüümne said...

Koha peale sõidud ja keskmise kiiruse rekordite tagaajamised on nüüd sõidetud. Hea, et virvendama hakkasid kojad, mitte vatsakesed.

Oleks on paha poiss, aga ei tea, kas pulsikella abil treenimine oleks aidanud seda ära hoida/edasi lükata?

 
At 19:46, Blogger Priit Pullerits said...

Ei oleks, sain kinnituse kahelt spetsialistilt. Asi geneetikas.
Homme kohtun spordimeditsiini spetsialistiga, kes ütleb, mis ja kuidas edasi.
Üks arst ütles - aga ta pole spordiarst -, et võib edasi treenida. Aga ärme kiirusta asjadest ette!

 
At 19:47, Anonymous Anonüümne said...

Trenn ei huvita meid, meid huvitab, et kas panna saab või ei!?

 
At 20:38, Anonymous Anonüümne said...

Priit, ära põe!
Vanemad ja haigema südamega mehed (ka Eestis) teevad sporti edasi ning sealjuures edukalt. Kuid arst muidugi annab mõistliku piiri.

Kuigi sõnad "edukas" ja "mõistlik" on igaühel erineva tähendusega...

 
At 21:43, Anonymous Anonüümne said...

Ilmatüdruk luges täna AK spordiuudiseid, kas Osila on homme ilmakaardi eest?

 
At 21:56, Anonymous Anonüümne said...

Ilmatüdruk?! No nii, tuligi litakas spordirahvale ära. Mis sellega nüüd peale hakata, kas kiita heaks või öelda ei või pool eid?

 
At 22:59, Anonymous Anonüümne said...

Ärge jätke Padret üksi

 
At 00:03, Anonymous MargusM said...

Edaspidi siis pulsiga kuni 130, max 150.
Alguses tundub imelik kuid tõenäoliselt läheb edaspidi fookus rohkem metsa poole ja Cube saab rohkem kasutust, seal on madala pulsiga huvitavam kui maanteel tiksuda.

 
At 08:44, Blogger Priit Pullerits said...

...Ei hakka siin jälle telefoni teel diagnoose panema ja soovitusi jagama! Ütlesin, et seda, mida ja kui palju ja kui kõvasti, ütleb spordiarst, Tartu oma ala parim. Eile helistasin, täna juba vastuvõtule. Küll käivad Eestis asjad kiirelt!

 
At 09:06, Anonymous Anonüümne said...

Esimeses Eestis käivadki asjad kiirelt. Ela teises ja siis oled õnnelik palju lihtsamate ja pikema vinnaga asjade üle, raha eest muidugi.

 
At 09:24, Anonymous Anonüümne said...

Jah ega viisakas inimene "fleksi" sellega et järjekorras paarisajast ette sai. Käib vaikselt ära.

 
At 09:28, Blogger Priit Pullerits said...

Kaks eelmist: ma ei küsinud mingit eelisjärjekorda, helistasin registratuuri, nagu helistaks kõik teisedki, mitte arstile otse (ei teinud seda isegi dr Laisaare puhul, kelle vastuvõtule oli hiljuti vaja, kuigi olen temaga teinud pika intervjuu ja tean teda juba aastate eest, ikka läksin üldjärjekorra kaudu), ja üllatus oli suur, kui seal pakuti kohe tänaseks aega. Arvan, et see oli puhas vedamine - ilmselt oli keegi aja ära ütelnud. St viimase minuti sooduspakkumine vist?

 
At 09:43, Anonymous Anonüümne said...

Kas mitte ei ole nii, et Esimese Eesti nimesid teavad registratuuri töötajad peast. Helistad, ütled nime, seejärel vajutatakse registratuuris imeklahvile ja avaneb hoopis teine nimekiri kui teisele Eestile?!

 
At 10:31, Blogger Priit Pullerits said...

Me kõik oleme üks Eesti, tahaks loota!

 
At 10:35, Anonymous MargusM said...

Miks Raudsaar välja vahetati?

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

Lisaks on veel olemas võlusõna tasuline, siis on lootust ka samaks nädalaks saada aegasid, heal juhul joppab kas samaks või järgmiseks päevaks.

 
At 12:24, Anonymous Anonüümne said...

10:51, tasulisega on selline asi, et lähed tasulisse, maksad kogu järgneva ravi kinni. Tuhandetes, kui mitte kümnetes.

Raudsaare lahkumisest on kahju. Blogi isake peaks tekitama bloggerisse maksumüüri, kahjuks on nii, et selle eest oleks nõus maksma. Lehe tellimuse lõpetamist olen edasi lükanud, aga üha lähemale sellele otsusele jõuan.

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

12:24 onon aga selle eest saab mida vaja. Ja kui arstil on veel südametunnistust säilinud ja ta on hea inimene, siis leitakse ka võimalus soodsamaks kiireks lahenduseks.

 
At 13:15, Anonymous Anonüümne said...

Oleks õigel ajal doktor Kägu soovitusi kuulda võtnud oleks terve kui purikas. Jookske nüüd arstide vahet.

 
At 13:32, Blogger Priit Pullerits said...

Annan teada, et oligi nii, nagu oletasin: täna oli kella 10.30 aeg vabanenud ja sain selle eile käigult endale. Nii et pole siin mingit esimest ega teist Eestit, on üks ja ühtne Eesti, nagu ütlesin.

 
At 13:57, Anonymous Anonüümne said...

Väga loogiline, eile juba arst või tema sekretär teadis, et täna 10.30 vabaneb aeg. Võib-olla on ravimid nii kanged, et Priidul eesti keel longab... :D Tõsisemalt rääkides jõudsimegi tõdemuseni, kus asjad ei käi mitte kiiresti vaid mõnel ikka veab kunstlikult tekitatud ajadefitsiidi tingimustes. Meie õnn on, et kui on suur häda siis saab abi EMO-st ja kui väike häda siis lisarahasüstist meditsiinisüsteemi. Muinasjuttu, et kõik saavad tasuta ja kiireti eriarsti juurde ei tasuks siin blogis ajada.

 
At 14:13, Anonymous Anonüümne said...

Padret süüdistatakse surmapatus. Minge kaege iga hommik ePatsienti. Küllalt on neid aegu, millest keegi viimasel hetkel loobunud. Olen saanud nii naha- kui silmaarstile samal päeval. Normaalsed mehed kiidaks, et hästi läks Priidul, aga siin hakkavad vinguma nagu eided, et kuidas ja kuidas. Vahel lihtsalt veab. Need samad vennased ilmselt näevad TMil kepi murdumisel tootjapoolset vandenõud teiste kasuks. Pange nokats pähe või varjuge, päike kõrvetab mõnel ajurakke eriti kõvasti!

 
At 14:32, Anonymous Anonüümne said...

ja jaa, 14:13 muinasjutuvestja - IP , Taastusravi ja füsiaatria - Almeda Kliinik esimene tasuta aeg TEISIPÄEV 08. JUUNI 2021 - ära rohkem siin loba aja, et tasuta saab kohe tuntud nimega arsti juurde.

Ja kui päike pika nina ära kõrvetab siis esimene tasuline aeg on ESMASPÄEV 07. JUUNI 2021
AM , Otorinolarüngoloogia (Kõrva-nina-kurguarsti vastuvõtt) AS Medisfäär Otorinolarüngoloogia Tuukri 58

 
At 15:11, Anonymous Anonüümne said...

Kui Pullerits aiglast koju saab saate sellise litaka et oi oi

 
At 15:23, Blogger Priit Pullerits said...

Väga hästi kirjutate, 14:13. Jah, nii oli, lp doktor täna ütles, et kuna on alanud taas kool, siis paljud noorsportlased (mida on noorsportlastel spordimeditsiini asja?!!) on seetõttu pidanud hommikused ajad targu ära ütlema. Seetõttu tänaseks kohe vastuvõtule saingi. On üks ja ühine Eesti, nagu rääkisin. Kes näeb kahte, see näeb topelt. Alustagu silmaarsti külastamisest!

 
At 15:28, Anonymous Anonüümne said...

just, silmaarst Tallinnas vaatame siis esimene tasuta aeg - PÜHAPÄEV 04. JUULI 2021
Dr. JV , Oftalmoloogia - Albinea SA - Punane tn 16/1, Lasnamäe linnaosa, Tallinn

Mine Priit karu taha mustikale.

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

Tegelikult on nii. Tasulisi aegu on kalender täis, tule ja võta. Mõni panebki kirja ja siis annab vabaks tagasi, siis jälle aeg vaba ja ripakil. Tasuta aegu väga ikka ei kipu keegi andma. Enamus kordadel on aga tasuta aeg viimse hetkeni üleval ja siis see jagatakse arsti poolt soosikutele tasuta ära ametialane selline arstide vaba tahte avaldus. Muinasjutt juurde - see arst on loll kes vabandust sõrmekeerutamisele ei leia.

 
At 16:08, Blogger Priit Pullerits said...

Kirjeldatud protseduuri suremus:
The early mortality rate, defined as death during the initial admission or 30-day readmission period, was 0.46% among more than 60,000 patients.
Väike seega.

 
At 16:15, Blogger Priit Pullerits said...

Paljudel kuulsustel enam-vähem sama värk, sh USA presidendil:

https://www.everydayhealth.com/atrial-fibrillation/living-with/irregular-heart-rhythms-celebrities-with-atrial-fibrillation/

Protseduur ise graafiliselt kujutatud siin:

https://jamanetwork.com/journals/jama/fullarticle/2728488

 
At 16:36, Anonymous Anonüümne said...

Testament oleks ikkagi mõistlik ära teha.

 
At 16:56, Anonymous Anonüümne said...

Aga kui arste rünnati ja neid halvustati, siis kes kaitsele asus?
Igati õiglane, kui PPl nüüd arstiajaga trehvas.
Ravitsege oma silmakaed kummelileotise või mingi muu tökatiga. Pöörduge Käo poole, ehk paneb võnke jälle paika.

 
At 17:37, Anonymous Anonüümne said...

Omal ajal sain südamega sellise laksu, et maailmas statistiliselt jääb ellu 5% ja kui juhtub haiglas, siis ~10%.
Joppas sinna 5% sisse ja täna käisin TRR 128km "virtuaalselt" sõitmas. Ai-paganamas, kui ilus ja hea rada! Viimaste aastate parim!
Ainult päike küpsetas hullult Ihamarust kuni lõpuni...

 
At 19:13, Anonymous Anonüümne said...

Postimehel jälle uus peatoimetaja, kas see on mingi võistlus, millal PP tüüri juurde lastakse?

 
At 19:58, Blogger Priit Pullerits said...

See päike on köki, möki võrreldes Moabi päikesega, 17:37. Ärge kaevelge! Mina, näe, ei kaeble palju karmimate asjade üle, mille kõrval päike on puhas mõnu.

 
At 20:25, Anonymous Anonüümne said...

Saite pööbel, ärge kaevelge. Võtke eeskuju esimesest Eestist kus elu on lill. Pealegi pole arstid süüdi, et inimesed haiged on. Kes arsti käe all eluvaimu tagasi saab on puha nirvaanas. Vahet pole kas bro bono või papi eest. Elu on hindamatu.

 
At 09:12, Anonymous Anonüümne said...

Mu meelest oli kunagi suusablogis ka mees - män with steel balls

https://www.delfi.ee/artikkel/93643165/video-valgevene-riigitelevisioon-naitas-intervjuud-pratasevitsiga-milles-ta-kahetses-patte-ja-nimetas-lukasenkat-terasmunadega-inimeseks

 
At 09:14, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd pärast AF korrigeerimist mõned kuud beetablokaatorit võttes üle 100 pulssi ei saa ajada, sest lihtsalt ei lähe. Kui liialt pingutada, läheb pilt tasku, sest kehal jääb nii madala pulsiga hapnikku puudu.

 
At 10:00, Anonymous Anonüümne said...

Õnneks meil siiski on roostevabast rauast testiiklitega mehi. Ei pea isegi üles lugema

 
At 10:40, Anonymous Anonüümne said...

Roostevaba on nõrk - peab olema happekindlad roostevabast terasest munad. Muidu hakkab see värk reaalsetes oludes lekkima. Eks need lekked on mõnedelegi raud- ja roostevabade raudmunadega meestele saatuslikuks saanud. Olete hoiatatud, eks. Isegi Musk tahab lennutada marsile esialgse kalli karbonraketi asemel roostevabast terasest raketi mis algselt oli tehtud margist 301 kuid pärast korrosiooni probleemi ilmnemist võeti kasutusele mark 304L mis on madala karboni sisaldusega. Vot nii karboni sõbrad, roostevaba terase mark 304L munad ruulivad!

 
At 11:11, Anonymous Anonüümne said...

Kõvemad kui 304L mark on naturaalsed munad, nagu Huul ja Kägul. Juri Gagarinil oli ka naturaalsed ja vaat kui kõrgele lendas võimsa kiirendusega.

 
At 11:54, Anonymous Anonüümne said...

Mis marki munad peab olema et rodeos meistersportlase klassi tulemuseni jõuda?

 
At 12:21, Anonymous Anonüümne said...

Pigem tuleks küsida, et mis soengud parasjagu moes on?

 
At 12:24, Anonymous Anonüümne said...

Karusmarjapõõsa soeng ruulib. Karta on, et enne oppi tõmmati see nulliga üle.

 
At 12:38, Anonymous Anonüümne said...

Kui tahad ameerikas puuma käest pääseda peavad sul olema soojad munad. Fleksibiilne peab olema ....

 
At 12:55, Anonymous MargusM said...

Pulss 100-ga nüüd küll puuma eest ei pääse, kui just puumat ei taba AF. Isegi kepikõnnil vanurite vastu jääb seda pulssi väheks..

 
At 13:41, Anonymous Anonüümne said...

Soonets müüb Padrele soodsa hinnaga elektriratta ja puuma närigu pori iga pulsiga.

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

Pulssi pole väga vaja, õige taktika peab olema. Kui puuma hüppab vasakule siis sina põika paremale ja samamoodi edasi.

 
At 14:45, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole vaja seda geneetikaiba siin ajada.. kui ikka kõik trennid tehakse nii, et laktaat üleval ja glükolüütiline ainevahetus huugab, siis juhtub selline asi varem või hiljem.. Eestis puuduvad selles teemas spetsialistid. Erinevas ainevahetustsoonis treeningud treenivad erinevaid südame osasid, siin on palju võimalusi asi balansist välja ajada. Geenid avalduvad sobivates tingimustes, see, et mõni tugevam ka valesti treenides ellu jääb pole mingi ime. Intensiivse vastupidavustreeningu ja mitteintensiivse tervislik ajaline suhe on harrastussportlasel ca 1:9 , pidev lteise läve all treenimine nagu blogi autor teeb, on organismile kurnav.

 
At 15:46, Anonymous Anonüümne said...

Hirmu ajate nahka. Pärast ei julge ükski mees TRMile minna.

 
At 15:59, Anonymous Anonüümne said...

Munad on soovitav puuma naha sisse mähkida. Siis pole talvel külm ja suvel liiga palav. Vin vin situatsioon ja muidu ka mõnus.

 
At 18:12, Anonymous Anonüümne said...

Uuemad laiatarberiistad ütlevad ära, kui südamekodade virvendus hakkab kimbutama. Kui kaua blogiomanikul see varjatud AF juba küljes oli ilma seda teadmata?

 
At 18:40, Blogger Priit Pullerits said...

Esimest korda tulid mullu detsembris rahulikus olekus töölaua taga keset päeva.

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

Poleks uskunud,et Padre omadega nii põhjas .......

 
At 19:19, Anonymous Anonüümne said...

Peaasi, et hing sees. Üldiselt on nii, et kui oled oma lae kätte saanud, siis saad sellest kiiresti aru ja ei punnita ülearu sest korrigeerivateks toiminguteks jääb vähe võimalusi. Alguses veab aga mingil hetkel tekivad korrigeerimatud mured.

 
At 23:44, Anonymous Anonüümne said...

Okei ma nikerdan põlveotsas oma mõtte kuigi vaevalt 5 aastat noorem mees Priidust saab miskit uut mõtlemisse tuua.Ma naudin progressiivset muusikat ja see on kujundanud mind selliseks et kõik mis hakkab korduma me muutume kasu ahneks.Progresiivses muusikas pole kunagi kasule mõeldud vaid pigem rõhk on loovusel.Pulsi kellade ja watte mõõtvate instrumentidega kaob eos meie loovus ära,Inimene muutub nendega masinaks.Läbi loovuse on progressiivses muusikas muudetud muusika maailma. Ja miks ei peaks see ka spordis toimima.Dekaad tagasi üks loov mees oli progressiivne ja muutis maailma.Varem oli see võimalik ainult masinatega.Võin öelda ega keegi saanud kohe pihta kuidas seda teha ja mees sai jumala staatuse ja on siiamaani elav legend.Selle mõtte põhjal me ei te kunagi kuna meil lagi on käes.

 
At 11:33, Anonymous Anonüümne said...

Elav legend võib ka voodis aige olla. Normaalne.

 
At 17:16, Anonymous Anonüümne said...

2008 läks ju kah pilt eest, vererõhk ja ebakorrapärane rütm võivad seotud olla. Soovitan järgmisel korral läbi arutada. Tõenäoliselt lisaravi sellest ei saa, aga seletust haiguse arengule võib tulla. Karvakraapsu jagu.

 
At 19:51, Anonymous Anonüümne said...

Mis oli, see oli. Oluline on, et kas panna saab ja kui ei saa, siis miks?! Äkki ikka saab. Kui saab siis mida?

 
At 21:28, Anonymous Anonüümne said...

Las Padre puhkab aga keegi peaks teatepulga üle võtma ja mehed uueks hooajaks üles erütrotsüteerima. Olgu nad siis rattamehed jooksumehed võhmamehed rodeomehed või muidumehed

 
At 22:09, Anonymous Anonüümne said...

Vader pidas miskit kanalit, ei tea kas see veel toimib, äkki sealt leiab ainest panemiseks?

 
At 11:36, Anonymous Anonüümne said...

Ei tea kas võhmamehed lähevad Priitu palatisse külastama? Võtke siis lilled ja marmelaadi kommi kaasa

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

Ei ole vist mõtet. Viimane kord kui võhmameest palatis külastasin, siis see mees enam ratta selga ei saanudki. Las pusib ise välja, rajal äkki on lootust siis näha kaa.

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits suhtus võhmameestesse üleoleva kõrkusega miks peaks nad lilli ja sokolaadi viima?

 
At 17:28, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, ma juba teisipäeva hommikust peale väljas. Pühapäeval sisse, esmaspäeval protseduur, teisipäeval koju. Efektiivsus ja kulude kokkuhoid meie kärpeajastul, kus raha olevat rohkem kui kunagi varem, mistõttu kaitsekulutused, mida vähendatakse, tegelikult hoopis suurenevad. Asi siis sellisel ajal ka muid asju ennaktempos teha.

 
At 17:53, Anonymous Anonüümne said...

Põhiküsimus pole palatis vaid panemises. Kas arstid lubavad või keelavad? Need mehed kes panevad, need enamjaolt naljalt juurviljaks ei jää. Kui siis otse jalalt. Seega oleks loogiline, et arstidel pole selle vastu midagi. Pealegi suurenevad ravikulud vanuse kasvuga, seega mida kiiremini jala pealt minnakse, seda efektiivsem riigile.

 
At 08:48, Anonymous Anonüümne said...

Las Padre kosub, küll ta pärast jälle tempo üles tõmbab.

 

Postita kommentaar

<< Esileht