reede, mai 07, 2021

Pullerits: Kas tahate rattasõiduga teenima hakata? Eks hakake kulleriks!

LISATUD VIDEO!

Ühel päeval nägin Tartus Postimehe toimetuse hoones viiendal korrusel noort meest, keda ma ei tundnud. Tal olid linnaratturi tumedad riided seljas ning suur sinine Wolti kott käe otsas. Tuli kellelegi süüa tooma. Kasutasin juhust ja astusin ligi: palusin näidata, milline see kott seestpoolt välja näeb, sest olen alati juurelnud, kuidas toit seal ümber ei lähe ja supp kaane alt välja ei immitse, kui kuller läbi linna kihutab.

Ta siis näitas lahkesti. Misjärel küsisin, kas võin temaga ühe tööpäeva kaasa teha – selleks, et sellest reportaaž kirjutada.

Ta oli taas lahkesti nõus.

Siis küsisin nime ka, et helistan peagi ja lepime täpsemalt kokku.

Tuli välja, et olin tabanud Eesti ilmselt ühe sitkema rattakulleri. Marten Soesoni, Tartu Ülikooli majandustudengi nimi on isegi FISi ametlikul leheküljel kirjas. Ta on saanud aastate eest Põhjamaade meistrivõistlustel sprindis 31. koha (teisisõnu, jäänud esimesena veerandfinaalist välja), kuid juba paar aastat enam võistlusspordiga ei tegele. Siiski näitab FISi kodulehekülg, et ta sai Tartu maratonil 26. koha. (Ei tea, kust nad sellise tulemuse võtsid...) Kindel fakt on see, et Eesti meistrivõistlustel sprindis sai ta tänavu 13. koha. Pole paha!

Eelmise nädala reedel tegingi temaga pärastlõunal kella neljast alates ligi viietunnise tööpäeva kaasa. Selle kirjeldust saate lugeda laupäevase Postimehe uuendatud nädalalõpus leheküljel 16.

Vähese lugemisoskusega tüüpidele panin kokku ka video, sest öeldakse ju, et oma silm on kuningas ja parem üks kord näha kui kolm korda lugeda.

Statistikat ka!

Kulleri reedene tööpäev 

Tööpäeva pikkus 4:52.
Puhas rattasõiduaeg 2:25.
Rattaga sõidetud 44 km.
Keskmine sõidukiirus 18,3 km/h.
Maksimaalne sõidukiirus 42 km/h.
Keskmine südamelöögisagedus minutis 127.
Maksimaalne pulss 177.
Kulutatud energia 2063 kilokalorit.
Täidetud tellimusi 17.
Teenistus 68 eurot.

Toiduvedaja staaž

Marten Soeson on toidukullerina tegutsenud 2019. aasta algusest. Ta teeb nädalas neljal-viiel päeval keskmiselt nelja ja poole tunni pikkuseid vahetusi.
Rattaga läbitud distants:
2019 – 10 000 km;
2020 – 7000 km;
2021 – 3000 km.
Kokku täitnud rattaga umbes 5700 tellimust.
Edukaima päeva teenistus 115 eurot (üheksatunnine vahetus).
Suurim täidetud tellimuste arv päevas 37.
Suurim tipp ehk jootraha 15 eurot.
Pikim tellimussõit 10 km Tallinnas kesklinnast Viimsisse.
Lühim tellimus 35 sammu jalgsi.
Suuremad tellimused: 10 karpi pitsat; 20 pooleliitrist pudelit õlut.
Kokkupõrkeid ja õnnetusi kokku 4. 

Foto 1: Wolti toidukuller Marten Soeson väntamas üles Lossi tänava mäest Tartus. Foto autor: Kristjan Teedema, Postimees/Scanpix
Foto 2: Priit Pullerits toidukuller Marten Soesoni (ees) töövarjuna Tartus. Kes tunneb ära, mis tänav see on? Foto autor: Priit Pullerits
Foto 3: Kuller Marten Soeson viib tellitud portsjonid Tartus Teguri tänava eramusse. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 4: Marten Soesoni ja Priit Pulleritsu reedese kulleripäeva marsruut. Foto autor: Priit Pullerits

55 Kommentaarid:

At 22:32, Anonymous Anonüümne said...

26——Tarmo Tamm,Priit ära siin jälle uduta.......

 
At 22:40, Blogger Priit Pullerits said...

Palun vaadake siit, FISi ametlikult koduleheküljelt - Tartu maraton on FISi kalendrivõistlus, seega on FISi dokumendid ülimuslikud. Seal on Soeson 26.:

https://www.fis-ski.com/DB/general/results.html?sectorcode=CC&competitorid=205032&raceid=37700

 
At 22:44, Anonymous Anonüümne said...

https://www.sportos.eu/ee/en/marten+soeson. Kui siit vaadata siis kõigest 178 s

 
At 22:59, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Arvestades , et kogu see FIS i värk on viimasel ajal nagu üks sega puder ja kapsad. Neil puuduvad isegi üheselt tõlgendatavad võistlus reeglid suusatehnikale, käitumisele rajal ja finishiheitlustele. Lisaks MM del otsustavad kohtunikud enam vähem kulli ja kirja visates, kes on võitja .( vihje Kläbo ja Bolshunovi finishi heitlusele, kus kullale hääletati mees, kes seda kindlasti ei väärinud).Ma arvan, siiski,et Tartu maratoni oma kodulehel olev protokoll on objektiivsem. Arvestades mehe jooksuvõimekust ja muid sportlike tulemusi, siis tundub pigem loogilisem see 178 koht kui 26s. Mis iseenesest on samuti suht tubli tulemus. Kuigi isegi mina olen korra selle maratoni kiiremini läbinud olles sel hetkel oluliselt vanem, nii et ei midagi ulmelist.

 
At 23:10, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Vaatasin seda Pulleritsu antud protokolli uuesti ja sain aru milles asi. Selles protokollis on ainult fis koodi omavad sportlased. Vaadake selle Soesoni lõpuaega siis saate aru. Ajakirjanikult taas halvasti kontrollitud faktid.

 
At 23:13, Anonymous Anonüümne said...

Mehed ma ütlen teile ühte, usaldage Kägu! Mees jagab sporti ,meditsiini ja poliitikat.

 
At 23:17, Anonymous Anonüümne said...

Priit saavutab igal võistlusel esikoha, olles oma vanuseklassi parim Pullerits. Sama loogika järgi tuleks hr Soensonile hoopis esikoht omistada.

 
At 23:27, Anonymous MargusM said...

Täiendaks eelnevat, et lisaks on Pulleritsu jalas ka maailma kõige erilisemad püksid.. kõik ülejäänud sõidavad masstoodanguga : )

 
At 01:28, Anonymous Anonüümne said...

Blogilised, Toomas Annus paneb vägevalt! Tema masti mehi saab usaldada.

https://www.postimees.ee/7243050/pikk-usutlus-toomas-annusega-suurarimees-tahab-pensionile

 
At 08:55, Anonymous Anonüümne said...

Kullerite arvestuses oli ta kindlasti 1-ne,aga minust jäi ta maha.FIS-i arvestuses oleks in siis 25hulgas,pole paha—-olles poisist mitu x vanem.

 
At 09:47, Anonymous Anonüümne said...

Usaldame Kägu küll. Mees jagab kõike.

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Annus paneb ägedalt. Sobib siia tööjõu reservvägedesse küll. Kahjuks pole blogi autor tema poolt alati loetavate tegelaste listis. Kahju. Aga. See filosoofia, et kingin raha Eesti solistiks upitamiseks riikide seas kus karud tantsivad luikede järve ja kui siis selgub, et need solistid saavad oma asjadega hakkama ainult suflööride abil nagu ülejäänudki, siis miks ei julge rahastaja seda avalikult tunnistada, et jah ta tõesti teadis seda ja kas keegi tõesti siin arvab, et karud õpivadki emapiima ja pudruga tantsima? Ta ei julge seda öelda ja selle asemel lõpetab karutantsuõpetuse rahastamise üldse ära. Muutub tavaliseks põrandaaluseks rotiks nagu ülejäänud siinse blogi koonrid kes ei raatsi miljoneid saputada meie solistidele.

 
At 12:31, Anonymous Anonüümne said...

Ega kui Anus Reiljanile altkäemaksu andis, siis ta ka ei teadnud, mille eest. Tema arvates maade vahetus toimis igati ausalt ja kõiki seadusi järgides. Ja Ester Tuiksoo elas tema kvartiiras? So fucking what? Naisterahvas oli väga vaene ja tal polnud kusagil elada. Anus aitab!

 
At 14:01, Anonymous Anonüümne said...

Miks Pullerits kurikuulsa ehitajaga intervjuud ei teinud?

 
At 14:59, Anonymous Anonüümne said...

Ranne ju räägib, et kuidas ta pikalt moosis ja vastuseid sai. Priit lööb oma sarmiga, trahh ja valmis, ta ei kannata kirimale stiilis ühte partiid pool aastat nikerdada. Ja norra lipp pole ka Priidu esilistis juba ammu. Mingi segane ärapanemine Tommilt selle lipuga.

 
At 15:33, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits las teeb intervjuud kuulsate kaunite naiste ja roki presidendiga, prügikala jäägu teistele.

 
At 15:55, Anonymous Anonüümne said...

Keegi peab meie suusatajate krahhis süüdi olema. Norrakate lobi, FIS, Antidoping, Aadrilaskmise op., Eesti ajakirjandus, kes paljastas ehitaja seose dopinguskeemi rahastamises, jne.
Dopingumehed tegid aga endale liiga.
Selline on mehe õiglustunne.

 
At 16:12, Blogger Priit Pullerits said...

14:01-le ja teistele, vastus on siin:

Riigikohus mõistis Toomas Annuse 2014. aastal kriminaalkorras süüdi pistise andmises. Pärast süüdimõistvat otsust võttis president Toomas Hendrik Ilves temalt ära ka 2006. aastal antud Valgetähe III klassi teenetemärgi.

Lühidalt: tegemist on kriminaalkurjategijaga.

 
At 16:20, Anonymous Anonüümne said...

Aga näed- kiru poliitikuid ja riiki ning pööbli silmis oled õige mees.

 
At 17:38, Anonymous Anonüümne said...

See toidujagamise töö on paistab tore, aga kõnniteel kihutamine küll mitte. Miks ei või olematu liiklusega tänavatel sõiduteid kasutada, kui on kiire. Tartus vähemalt kaks gruppi, toidujagajad ja laenu(särtsu)ratastega sõitjad oleks nagu Kuu pealt alla sadanud. `Õnneks praeguses videos vähemalt Vanemuise mäest ei laskuta kõnniteed pidi (ja kasutati ka käemärke), omal juhus, kus õhtul hilja mööda tühja kõnniteed jalutades kostis seljatagant mingit öginat ja siis lendas täie lauluga pakikandja mööda. Minu kogemata müüri poole tõmbamine päästis mõlemad, sest poiss ei tundunud üldse asja kontrollivat. Ootaks nendelt kulleritelt (ja ka nt mnt huntidelt kergliiklusteel), kes väga suure kiiruste vahega (nt Vanemuise mäest 50 kmh+) selja tagant lähenevad, vähemalt mingit selget hõiget "lähen paremalt, lähen vasakult vmt". Liikluseeskirja pole vist üldse mõtet mainida.
Lisaks annab selline suvaline käitumine hea õigustuse maanteel autojuhtidele hoolimatuks suhtumiseks. Kes poleks kuulnud seda "aga mis need ratturid siis..."?

 
At 18:20, Anonymous Anonüümne said...

1. Kas see 68 eurot on peale maksude tasumist?

2. Kes veel Endomondot kasutab ��

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

Las Padre paugutab tal tuleb hästi välja.

 
At 20:13, Blogger Priit Pullerits said...

Mis sel Endomondol viga, 18:20? Nagu näete, töötab nagu muiste!

 
At 21:33, Anonymous Anonüümne said...

Hmm, eelmise aasta lõpus lõpetati selle arendamine ära ju. Võimalik, et äpp töötab, aga kas arhiiveerimine ka? Garminist ja mujalt enam igatahes endomondosse trenne enam ei sünkroniseerinud. Ja nüüd prooviks sisselogides saab vaid varasemad treeningud zipina alla laadida.
Enamasti koliti Stravasse, sest see mida Endomondo arendajad soovitasid Endomondo asemel, ehk Map my run, on paras jura.

18:20

 
At 04:16, Anonymous Anonüümne said...

Ootan huviga, et tundegist toiduvedajast saab väärikam kodanik, kui Annusest oma õigustatusega.

 
At 13:51, Anonymous Anonüümne said...

Pulleritsule ja tema sõpradele palju õnne Võidupäeva puhul! Pikka iga ja tervist!

 
At 15:15, Anonymous Anonüümne said...

Sinu jaoks, neeger, on see karneval.

 
At 16:18, Blogger Priit Pullerits said...

Mehed, täna, pühapäeval, on minu lugu Wolti rattakullerist Postimehe veebis loetavuselt esimesel kohal! Number üks - mõistate!
Ja mis eriti tähelepanuväärne: see ei ole ju mingi tänane värske lugu, vaid eilne - aga olla teisel päeval number üks, see on ikka megakõva tulemus!
Vaat nii tuleb rattalugusid teha.
Ja teie räägite siin Käost ja Huust... Piinlik teil olgu.

 
At 16:38, Anonymous MargusM said...

..ja kui mitu korda seda lugu boostitud on? sa eneseupitajast kiitleja. Võiks ikka endal piinlik olla upitatud ja selletõttu ka ülehinnatud tulemusi meie "analoog kommentaariumiga" võrrelda.

 
At 18:35, Blogger Priit Pullerits said...

...mingit boosti kuskil ei ole. See kõik tulnud loomulikku teeb pidi, õnnestus hea teema ära tabada. Profi õnn!

 
At 18:41, Anonymous Anonüümne said...

Õiglane tulemus!
Kuidas aga läks pensionile sättiva ehitaja sajatusi täis lool? Mis iseenesest ka tublilt tehtud, persooni halastamatult avav lugu.

 
At 19:31, Anonymous Anonüümne said...

See on juhus, kuivas postimehes lihtsalt pole midagi lugeda, kus on intervjuud fertiilsete noorte naistega, milleks see bolt jalgrattur, kas Kirt läheb olimpiale 88m heitma ja kas hakkab Lauraga abielu sadamasse jõudma. Tõeliselt kuuma gossipit ei ole. Miks?

 
At 19:48, Anonymous Anonüümne said...

Kadedad olete. Postimehes olid kaunteril nädalavahetusel hullud päevad - kõik artiklid said esikoha. Tegin ka virtuaaljooksu läbi. Külmalt peale minnes oli kohene tulemus nr 1. Maru hea tunne tekkis. Selline pauer sees. Siis vaatasin konkurentide tulemusi kah. Neil samuti tulemus nr 1...

 
At 10:19, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 18:41, kriminaalkorras karistatud ärimees jääb minu toidukullerile selgelt 10 000ga alla.

 
At 10:56, Anonymous MargusM said...

Priit, väga huvitav hinnangskaala. Kuhu Mati platseerub?

 
At 11:01, Blogger Priit Pullerits said...

Mitte huvitav, vaid andmepõhine. Ei mingit subjektiivset momenti.

 
At 11:31, Anonymous Anonüümne said...

Vandenõuteoreetikute järgi valitsevad maailma valgekraedest kurjategijad kes kasutavad oma käepikendustena miljonäre, kes siplevad advokaatide abil pildis seni kuni süüdi jäävad. Ja kui vaadata valdavat emnamust miljardäre, siis nad kõik on self made manid. Huvitav, et selline tark inimene nagu Priit pole veel miljardär. Millised koolid kõik läbitud, millised toetajad aga ikka pole veel miljardit koos, milles asi?

 
At 11:56, Anonymous Anonüümne said...

Eelmisele, vt oma postituse algust.

 
At 12:19, Anonymous Anonüümne said...

Kuidas Postimehes loetavust arvestatakse?
Kas lugejate hulka lähevad ka need, kes lihtsalt klikivad lool, aga tegelikult Postimehe lugemisõigust ei oma?

Tervitades,
mp

 
At 12:21, Blogger Priit Pullerits said...

Iga klikk loeb!

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

11:56 - ideaalmaailmas ei pea suur juht olema rikas, küll aga võimukas. Veel ideaalsemas maailmas ei pea olema suurt juhti vaid on parteitutest duuma või kongress, kus igal peal on oma erikaal ja kes tegutsevad sõltumatult teineteisest reaalelus, mitte ei perseta kuskil saalis tunnist tundi. Isegi kui enamik sellest juhtimiskogumist on geniaalsed kerjused on vaja reaalseks majanduse ja elu manipulatsiooniks juhtivatel paikadel ninasid, kes saavad oma kohtadele koroona ajal nii aktuaalse kätepesu abil, aja jooksul saavad neist miljonärid. Nupukamad või erilisemate omadustega neist miljonäridest leiavad mooduse miljardäriks saamiseks. See eeldab, et punti satub silmapaistev hulk külma närviga tegelasi, kes suunavad soodsaid otsuseid tegema omi nägusid, keda on võimalik mingite jamadega lõa otsas hoida. Teisisõnu, oluline ei ole mitte see, et kui palju sul on pappi, vaid see, et kui palju sa omad informatsiooni, millega on võimalik maailma manipuleerida. Informatsioon võrdub võim!

 
At 12:51, Anonymous Anonüümne said...

"[K]riminaalkorras karistatud ärimees jääb minu toidukullerile selgelt 10 000ga alla."
Mis me kaotusprotsendiks siis saame, kui matialaverlikult küsida?

 
At 13:16, Blogger Priit Pullerits said...

Piisavalt suure protsendi, et Mati Alaver sellega ei vehiks. Tema armastas ikka ühest-kahest-kolmest protsendist rääkida.

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

Ootaks maskuliinseid teemasid kuigi Arteri toimetaja on tädike aga Padre kogemus, kavalus ja kolossaalne infopagas peaks kaalukausid ümber kallutama.

 
At 16:43, Anonymous Anonüümne said...

Jah nõus, Pullerits peaks suured teemad üles võtma - riigi olevik ja tulevik, presidendi võim, võimalik kosmose ja arktiliste alade vallutus, armee ja laevastiku uuendamine, ohvitseride panus kogukondlikku ellu...

toidu kullerdamine jäägu noortele nagadele

 
At 18:44, Anonymous Anonüümne said...

Kulla mees, 16:43, kulleri jutt ongi Eesti tuleviku jutt. Noor eesti kutt teeb korraliku kilometraaži, teenib raha olukorras, kus paljud sirutavad käe riigiraha ehk laenuraha järele. Selge see, et võhmamees (loodetavasti ei kuku nii rängalt ära kui hr Kägu vanaduspõlvis). Kas teie ukse taha on taoline eesti pärl tulnud, palun siin on teie tellimus? Mul on küll ka tublisid mehi söögikraami toonud eneseisolatsiooni aegu, kuid sageli on nad tont teab mis päritolu - on olnud päikeselise naeratusega Aafrika mehi, nõnda avala naeratusega, et teeb tuju ka endal heaks, üks kutt oli välimuselt nagu zapatist, mõni jällegi joutab semulikult, aga taoline korrektne, sportlik, ikka päris oma... see on teine teema.
Loodetavasti saab see lugu Pulleritsu, vabandust Pulizeri preemia või mingi muu kõva tunnustuse. Kiitus nii kuller-võhmamehele kui ka osalusvaatlejale!

 
At 20:11, Anonymous Anonüümne said...

Tifooside juures jookseb Giro aga uudiseid ei kuskil? Kas Huu peab jälle tilk haaval inffi andma või suudab Pullerits oma võimsad teabekanalid lahti lükata? Kurat istu nagu kotis informatsiooni ajastul? Vähe ei mandraseeri

 
At 20:31, Anonymous Anonüümne said...

Info maksab. Tahad osaleda totalisaatoris siis pleki heaga need uudised kinni ja täiega. Meie mehed ju teises sajas, pole nigu jälfgimist väärt.

 
At 22:19, Anonymous Anonüümne said...

Midagi on siin kahtlast. Kust ja kuidas (ehk siis millal) see viimane pilt Endomondo reklaamiga tehtud on?
Endomondo pakkis oma äpi ja veebisaidi teadupärast juba aastavahetusel kokku. Priit, on siin väike ajakirjanduslik vimka mängus?

 
At 22:25, Anonymous Anonüümne said...

Priit on kasutanud võimalust mitte updateda Endot. Õige on täna küsida, et mis versioon tal on ja kas statistika lehekülg toimib eelnevate aastate osas?

 
At 23:54, Blogger Priit Pullerits said...

Mul Endomondo igati töötab, kasutan seniajani. Ma ei tea, mis jutt see on, et ei tööta! Töötab küll, nagu muiste.

 
At 07:40, Anonymous Anonüümne said...

Õndsad on need kel vajadused napid. Kas Endo ikka kuu ja aasta kokkuvõtteid annab?

 
At 08:33, Anonymous Anonüümne said...

Endomundo näitab aiateibaid. Mida ütleb aga meie kollektiivne alateadvus? Kes sööb piruka ja kes jääb näppe noolima? Kes võidab rahvusliku rodeo kuninga 2021 tiitli?

 
At 10:17, Anonymous Anonüümne said...

Pole mõtet hakata verd valama. Rodeo kunn on Kägu ja ma tahan näha meest kes talle väljakutse esitab

 
At 11:35, Anonymous MargusM said...

nii on, isegi Priidust pole rodeos Kägule vastast.. :)

 

Postita kommentaar

<< Esileht