neljapäev, aprill 22, 2021

Pullerits: BLMi stiilis põlvitamist olümpial ei tule. Kas ikka tõesti?

Hea uudis on meile tulnud Rahvusvaheliselt Olümpiakomiteelt. Ei, ma ei pea silmas seda, et Tokyo olümpia toimub, vaid pean silmas seda, et ROK keelas autasustamistseremoonial BLM-stiilis põlvitamise ja muud protestimeeleavaldused.

Taevale tänu! Õigemini, olgu tänatud need veidi rohkem kui kaks kolmandikku ROKi küsitletud 3547 sportlasest (185 riigist), kes olid põlvitamise ja teiste protestiavalduste keelustamise poolt. (Mis muidugi jätab õhku küsimuse, et mis aju osaga mõtleb see kolmandik sportlasi, kes olid põlvitamise poolt.) Sest see veel puudus, et olümpia muutuks mingiks poliitiliste ja ideoloogiliste meelsuste näitamise ürituseks. Kui muutuks, ei saa ju keegi tulla näiteks Venemaa sportlasi keelustama, kui nad näitavad autasustamisel, et Eesti tuleks uuesti okupeerida. Kas see meile meeldiks? (Aga see oleks ju sõnavabadus!) Ei meeldi, ja seepärast on igasuguse palagani keelamine sada protsenti õigustatud. Või leidub selles küsimuses ka mõni loll, kes vastu vaidleb ja arvab, et võiks küll lasta põlvitada ja kõike muud teha, mille iganes vastu keegi vaid protestida soovib?

Pärast seda, kui nägin mullu suvel FC Liverpooli jalgpallimeeskonda staadionimurul põlvitamas, olen mõelnud, kuidas küll Ragnar Klavanil vedas, et ta sealt meeskonnast õigel ajal minema sai. Sest kas te kujutate ette, et tal olnuks võimalus jääda eriarvamusele ja põlvitamisest loobuda, kui teised kõik seda teevad? Isegi kui klubi talle öelnuks, et ei, sa ei pea meie põlvitamist kaasa tegema, kui sa ei taha, siis ei ole raske ette kujutada, millise surve alla ta tegelikult sattunuks. Ei ole kerge meeskonnast eristuda, isegi siis, kui suur osa neist, kes põlvitamisega kaasa lähevad, seda sisimas ei poolda. Väga raske on jääda valgeks vareseks.

Ma ei kujutaks küll ette, et nõustuksin põlvitama. Mitte mingil juhul! See oleks mulle üdini vastumeelt. Aga kui vastasel juhul võid jääda näiteks jalgpallurina pingile või müüakse sind kuskile kurat teab kuhu, oled n-ö kahvlis. Väga vastik on kujuteldava ja ülevõimendatud üldsuse sunnil laskuda madalale ja minna avalikult oma põhimõtete vastu, et vaid grupiga sobituda ja hääleka vähemuse dikteeritud pilli järgi tantsida.

Seetõttu on mul kohutavalt hea meel, et ROK sellele jubedale perspektiivile hakata olümpial ideoloogilisel eemärgil põlvitama kriipsu peale tõmbas. Sest kujutage ette: te olete tulnud olümpiavõitjaks – unistamine pole ju kellelegi keelatud! –, teie auks tõmmatakse masti sinimustvalge Eesti lipp ja mängitakse Eesti hümni ja siis mingi tüüp, kes jäi teiseks või kolmandaks – lühidalt: on teie käest pähe saanud –, otsustab teie triumfihetke kaaperdada ja teie suurvõidu valguses oma mingit meelsust avaldada. See oleks jäle! 

Seetõttu olen isegi selle poolt, et neil, kes hoolimata keelust põlvitavad, võetaks kas või medal ära. Jah, ma möönan, et nii karmiks ei julge ROK minna, aga karta võib, et mingi leebem variant, näiteks olümpialt minema saatmine, ei hoia põlvitajaid tagasi, sest mida muud ongi sportlasel pärast võistlust teha, eriti koroonaajastul, kui ära koju sõita. USA olümpiakomitee on juba põlvi nõtkutavalt teatanud, et nemad ei kavatse omalt poolt kedagi selle eest karistada, kui ta autasustamisel põlvitab või rusika püsti ajab.

Seega, küll neid põlvitajaid leidub, öelgu ja keelaku ROK, mida tahab. Ja siis saab olümpiast juba karneval. Kahju. Kui see nii läheb, siis mina sellist olümpiat jälgida ei kavatse.

Foto 1: NJ/NY Gotham FC naisjalgpallurid põlvitamas USA hümni mängimise ajal 20. aprillil New Jerseys. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 2: Kohtunikud, NJ/NY Gotham FC ja Orlando Pride'i naisjalgpallurid põlvitamas USA hümni mängimise ajal 15. aprillil Orlandos. Foto autor: ZumaPress.com/Scanpix
Foto 3: Londoni Arsenali jalgpallurid põlvitamas Londonis 3. aprillil. Foto autor: EPA/Scanpix
Foto 4: Sellise põlvitamise vastu, nagu teevad Saksa jalgpallurid, ei ole vist spordimeestel küll midagi. Foto autor: www.imago-images.de/Scanpix
Foto 5: USA naiste jalgpallikoondise kolm liiget pole ühinenud ülejäänute põlvitamisega 22. jaanuaril Orlandos Floridas enne mängu  Kolumbia vastu. Foto autor: USA Today Sports / Scanpix
Foto 6: Georgetown Hoyase korvpallurid põlvitamas USA hümni ajal 3. märtsil New Yorgis Madison Square Gardenis. Foto autor: USA Today Sports / Scanpix

109 Kommentaarid:

At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

Nonoh, see keelamine meenutab burkajama. Pärast selle keelustamist hakkasid kõik maske kandma. Prooviks nüüd visualiseerida, et mis saab kui põlvitamine keelata. Võimalik vatiant on, et mingil veidral põhjusel hakkavad kõik Meka poole põlvitama ja kummardama. See saab juhtuda kui moslemism kuulutatakse kohustuslikuks usundi rituaaliks kõigile, hmm sportlastele tulevasel taliolümpial. Hiinlased võovad selle pulli ära korraldada kuna samal ajal on ka kolm budistlikku püha.

 
At 22:11, Anonymous Anonüümne said...

Võibolla siiski olümpia tuleb. Varsti avanevad ka kõige naiiivsemate inimeste silmad. Lõppeb see paanika õhutamine ja elu pöördub tagasi oma rööbastesse. Raske saab see olema sest liiga palju on inimesi, kes ei taha sellest koroonast ( sarsist, grippist mida iganes) lahti lasta, kes ärilisel kaalutlusel, kes lihtsalt harjumusest, rumalusest või äkki isegi põnevusest. Igatahes Jää vaikselt liigub , kuulake või seda saadet siin https://www.tv7.ee/arhiiv/alarm_p81489/

 
At 22:14, Anonymous MargusM said...

huvitav, kas ROK saaks määrata teleülekannetele tingimuse et põlvitajaid ei näidata. Kes näitab saab trahvi ja järgmisega kojusõit.
Fotomeedia kontrollimisega läheb vist keeruliseks.

 
At 22:21, Anonymous Anonüümne said...

Ei maksa nüüd üle panna. Ja mis sest katki kui mõni põlvitab kui koos eesti sportlasega pedestaalil? Mida see rikub? See on tema mure. Kas sellest medali väärtus väheneb? Pullerits ise põlvitad vabariigi valitsuse ees ja rõhutud rasside eest pole nõus? Ilge silmakirjateener, ptüi!

 
At 23:02, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

See põlvitamine on ju pseudo teema. Keda või mida see õigupoolest kahjustab? Mulle see ka eriti ei meeldi, aga mõtlen, et äkki on see sellest, et olen liiga konservatiivne. Äkki ei peaks selle BLM ile üldse tähelepanu pöörama või siis tegema vastukaaluks WLM -i? Lugesin peavoolumeediast uudiseid ja mõtlesin, et küll inimesed on väiklased ja kadedad, iga mees juba ei mõista naisterahvale nii kenasti öelda nagu härra Grünthal! Maailm oleks palju ilusam kui kõik mehed kutsuksid naisi lillekesteks. Grünthali saksa pärane nimi vihjab võimalikule aadli päritolule. Ilmselt on need härrasmehe geenid ,mis välja löövad teevad sotsid -matsid kadedaks, sest nende mesijutud piirduvad enamasti vaid õrnema soo kaagutajateks kutsumisega

 
At 00:34, Anonymous Anonüümne said...

Haridus matsi ei riku.

 
At 07:54, Blogger Priit Pullerits said...

No mida juttu! Mina ei lange küll kellegi ees põlvili, ammugi mitte endise retsidivisti surmast ajendatud liikumise ees, sunnil ega dikteerimisel.

Lugege, siin on juba mullu suvel mul oma seisukoht selgelt välja öeldud:

https://leht.postimees.ee/6993112/priit-pullerits-aeg-jaada-rahulikuks

Loodan, et siin ei ole neid eesti mehi, kes valepuuslike ees orjameelselt koogutavad, vaid säilitavad sirge selja, ükskõik mis lolliks läinud maailm nende ümber ka ei tee või arva.

PS: Kui eelmine arvab, et Grünthali sõnakasutus "lillekesed" naiste kohta on härrasmehelik, siis ei, otse vastupidi - see on see, mida tänapäeval nimetatakse patroneeriv - mis iganes see täpselt tähendab, aga mõte on selles, et teisele vaadatakse ülalt alla kui väetimaile, kes ise hakkama ei saa ja kelle eest tuleb isalikult seista. Nii et naised on jobud, jah, Grünthal ja tema toetajad?

 
At 08:55, Anonymous Anonüümne said...

Pole mingit kollektiivset süüd neegrite, et mitte öelda mustanahaliste, üleüldise diskrimineerimise ees. Endised koloniaalriigid vaadaku, kuis ise hakkama saavad oma taagaga. Miks peaksid nt tšehhid või eestlased mingi päti, kes politsei ülereageerimise tõttu hukkus, maoli viskuma? Ei pea ja ei pea ka jänkid. Seega olümpiakomitee otsus on asjalik ja õige, seda eeskuju tuleb ka teistel spordi- ja muudel organisatsioonidel järgida.
***
Hr Pullerits, te väidate, et rahvasaadik Grünthal on oma tegevusega mitmeid rahvuskonservatiivide toetajaid erakonnast eemale peletanud, kuid populaarsusküsitlused näitavad pigem vastupidist - Ekre naudib oma üle aja suuremat toetust. Viimaste sündmuste - ullikeste ja provokaatorite meeleavalduste - valguses on just nimetatud patroneeriv rahvaesindaja ja lähemad kolleegid populaarsuspunkte noppinud. Nt pr Helme ja hr Valge on "politseiriigi" vastu võitlejatele pirukaid viinud, neid innustanud. Kas siin pole tegu soovitu tegelikkuse pähe näitamisega?

 
At 09:28, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Pullerits üritab samuti sotside kombel tühjast mingit teemat välja imeda. Kui vaadata kuidas lugupeetud peaminister riigikogu istungitel ja ka muidu käitub, siis mõjub ta seal tõesti nagu posti otsa upitatud kilpkonn. Täiesti ilmselge, et ta on oma tavapärasest tegutsemispiirkonnast oluliselt kõrgemal ja täiesti võõras keskkonnas. Temast õhkuv ebakindlus ja abitus on nii suur, et igaühele on selge, et omal jõul ta sinna posti otsa ei saanud ( jääb vaid imestada, et kuidas ta sinna sai või, kes see ulakas ta sinna on upitanud). Sellepärast on viisakas küsimus täiesti põhjendatud. Ei mingit vulgaarsust, ega ropendamist. Lillekene peaks naisterahvale siiski meelitusena mõjuma, mitte ülbitsemisena. Kas nüüd on siis siin blogis ka jõutud sinnamaale, et haugume nende kallal kelle kallal on ohutu ja popp haukuda ja vohava rumaluse ja nõmeduse ees pigistame silma lihtsalt kinni, eriti kui peavool seda innukalt toetab? Tõesti tundub, et mõned mehed on endal koroonaprofülaktika eesmärgil vist lasknud vähemalt ühe munandi eemaldada.

 
At 09:30, Anonymous sotside sabarakk said...

Keegi dolbajoob nimetas siin Grünthali härrasmeheks. Jah, just dolbajoob saab kiita sellist meest ja tema tegu:

https://www.elu24.ee/7231223/valus-yana-toom-pani-peaministrit-kiusanud-grunthali-korralikult-paika

 
At 09:36, Anonymous Kägu said...

Yana Toom on tõepoolest see inimene, keda iga eestlane peaks tsiteerima ja kellele alt ülesse vaatama. Braavo !
Mis järgmiseks? Leninil oli eile sünnipäev, äkki väike tsitaadike "kommunistliku partei manifestist"?

 
At 10:35, Anonymous Anonüümne said...

Sel "isakesel" Grünthalil läks nädal tagasi riigikogu puldis vaja naisterahva abi veepudeli avamisel. Eks see oli muidugi tehniliselt keeruline süsteem ka, korki tuli nimelt keerata.
https://www.delfi.ee/artikkel/93124491/video-kuidas-see-lahti-kaib-vaata-mida-vastas-juri-ratas-pudeli-avamisega-kimpus-olnud-kalle-grunthalile

 
At 11:15, Anonymous Anonüümne said...

Kaks nädalat tagasi oli vahejuhtum, kus "sakslane" grünthal esitas peaministrile küsimuse: "Mis siin toimub?". Vastas Jüri Ratas: "Toimub Riigikogu infotund. Täna on 7. aprill.".

 
At 11:28, Anonymous Anonüümne said...

Kägu imestab:"[...]( jääb vaid imestada, et kuidas ta sinna sai või, kes see ulakas ta sinna on upitanud). Sellepärast on viisakas küsimus täiesti põhjendatud."

KK sai valimistel 20072 häält, mis on kõige rohkem; isikumandaat.
KG sai valimistel 740 häält, asendusliige.

 
At 11:55, Anonymous Anonüümne said...

Kui inimene on kohale upitatud, siis ju need upitavad teavad, et miks ta seal on. Las ta siis olla niikaua kuni järgmine sinna upitatakse. Mis vahet on suva lödipüksil, et kes seal pukis epistlit peab? Oluline, et riik ei passiks ja tegutseks ja kui ei saa tegutseda siis hoiataks rahvast, et tõmmake oma lödid püksid koomale ja vaadake ise kuidas sest jamast välja pääsete.

 
At 12:26, Anonymous Anonüümne said...

Ühesõnaga halb ei ole mitte olla saamatu ja rumal peaminister, vaid täielik kuritegu on sellele tähelepanu juhtimine.Üldse võiks kõik juba aru saada, et kritiseerida tohib vaid EKRE esindajaid, olgu nad siis koalitsoonis või opositsioonis. Isegi koalitsioonis olles on süüdi alati nemad. 11:28 teie toodu on hea näide, sellest, et nende valimistega on midagi täiesti valesti.Õigus on neil, kes väidavad , et kui valimised midagi muudaks oleks need juba ammu ära keelatud.

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Ega tavalise inimese jaoks valitsuse vahetamine tõesti midagi suurt ei muuda. Aga numbrid näitavad siiski seda meelsust mida valimas käinud rahvas esindab. Selles on aga Padre õigus, et KG oli oma sõnakasutusega patroneeriv ja siin ole härrasmehelikkusega midagi pistmist. Siit edasi on aga see häda , et tõesti sellised ja paljud muud negatiivse konnotatsioooniga sõnavõtud peletavad EKRE-st potenstiaalseid toetajaid eemale. Aga tundub , et nad otsivad toetust venelaste käest, kuna eesti valijatega on lagi käes.

 
At 13:05, Anonymous Anonüümne said...

Täiesti uskumatu mis on juhtunud selle blogiga ja seda vaid mõne aastaga. Rootsis ja nüüdseks ka Soomes ei tohi enam poisile poiss öelda ja tüdrukut tüdrukuks kutsuda. LGPD tegelasi ja värvilistega oleme jõudnud sinna maale, et nendega on nii nagu jumala nimega, mida ei tohi suhu võtta, kui siis ainult ülistamiseks. Nüüd siis on ka "lilleke" patroneeriv?!!! Kahju on vaid sellest, et ei blogipidaja ise, ega need vähesed, kes seda loevad ja kommenteerivad, ei sa ise aru et see on tõeline vaimne mandumine. Puudlikesed olete, mitte alfaisased!

 
At 13:22, Anonymous Anonüümne said...

Aga sa katsu ekre emiste suunal mingit nalja teha, kohe lubatakse maha lüüa.

 
At 14:01, Anonymous Anonüümne said...

13:05 asjata sajatate. Kogu stsenaarium on raamatus "1984" juba ammu paberile pandud. Lihtsalt lepi sellega ja kohe on lihtsam elada. Seal ka kirjas, et ajalugu kustutatakse, terminite tähendused muudetakse vastupidiseks ja kõige osavamad on poliitikud, kes rahvale avalikult esinedes suudavad poole lause pealt, vastavalt käsu saamisle taevalikelt jõududelt, muudavad vajadusel oma seisukohta 180 kraadi ja pange tähele, rahvas kes kogu juttu enne aksepteeris kestvate kiiduavaldustega, muutub pöörde peale tormislisteks kiiduavaldusteks. Pullerits siin järjepidevalt demonstreerib seda võimekust. Tuleb talt lihtsalt õppida ja pääsete kaa Moabi imedemaale suvitama. See kõik ongi käes, siin ja praegu. See aeg ei saabu enam üle kaugete mägede!

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

Olles paljude kaabude mõtetega sinapeal, siis puhast sellist matslust nagu KG ja tema jüngrid siin takka kiidavad on raske mõista.
Midagi peale põlguse on raske sellest leida.

Milleks see kõik?

 
At 14:59, Anonymous Anonüümne said...

13:05 Alfaisasid ei ole jah rodeo mehed ka kuidagi hiir vaikseks jäänud. Nahkpükste krabinatki pole kuulda. Mandumine

 
At 15:50, Anonymous Anonüümne said...

To 14:58. Miks sa süüdistad Kõigis maailma hädades seda EKRE t. Ma tahaks mõista, kas tegemist on poliitikaga, isikliku vihavaenuga või nüriduse ja vaimupimedusega? Mis krdit teevad need EKRE poliitikud sellist mida teised ei tee? Varastavad vähem? Seda kindlasti, sest neil pole vist eriti võimalustki olnud. Valetavad vähem? Minumeelst küll, sest see lapselik ausus ja kohati ehk taktitundetus ongi see, mis kõiki kõige enam häirib. Tõde on ju valus kuulata. Muudavad oma seisukohti harvem? Kuigi eks nagu igas parteis on tuulelippe, on neid ka EKRE s. siiski tuleb tunnistada, et kõnealune partei on oma esialgsetest lubadustest kõige vähem eemaldunud. Kas te ikka mäletate, miks eelmine koalitsioon lagunes ja kuidas asjad lahendati ? Äärmiselt nõme ja inetu lugu ja asjade edasine kulg oli veel nõmedam. Praegune valitsus on nõrk ja saamatu. Peaminister käitub nagu peata minister. Tema mökutamist ja kokutamist riigikogu ees on lihtsalt hale vaadata. Teie loogika järgi on selles süüdi EKRE ja kui me nüüd peksame Grünthalit ja valame teda mõned korrad pasaga üle, siis lähevad asjad nagu võluväel korda. Kui naine trügib meeste mängumaale, siis ta peab suutma vajadusel ka mehe eest väljas olla. Selle soolisuse võrdsusega on imelikud asjad. Ühel hetkel tahetakse meestega võrdseid õigusi, aga teisel hetkel naiselike privileege. Täpselt nagu Pullerits, kes ühel päevalt üritab olla alfa ( kahjuks pole neid päevi enam ammu olnud) ja teisel päeval on padusots.

 
At 16:00, Anonymous Anonüümne said...

Vana Helme sai välisministeeriumist kinga selle eest, et ta sisuliselt varastas paljaks Moskva saatkonna. Lihtsalt meeldetuletuseks kui juba aususest juttu tuli...

 
At 16:02, Anonymous Anonüümne said...

Täienduseks 15:50 tahaks mainida, et härra Ligi "erakordse viisakuse" ja "härrasmehelikuse" kõrval on ka kõige kasimatuma suuvärgiga EKRE poliitikud nagu haledad amatöörid.
PS. Kuna popp ja trendikas on peksta EKRE t, siis laske poisid edasi. Muidu õhtul kui sõber trennis küsib, et kuidas tänane EKRE peks läks? Tuleb häbiga silmad maha lüüa

 
At 16:09, Anonymous Anonüümne said...

Moskva saatkonna tühjaksvarastamise eest peaks president Helmele ordeni andma, sest meie igipõlise vaenlase tagant varastamine on kangelastegu.

 
At 16:12, Anonymous Anonüümne said...

To 16:00 see on küll tõestamata väide ja VEB fondide, autorollode ja Siimu miljonite kõrval on see ikkagi kahjuks nagu piisk meres. EKRE suurim tõestamist leidnud "vargus" on minu teada Jaak Madissoni telefoni lugu, millest on 2 vastandlikku versiooni, üks mehe enda räägitu, teine meedia serveeritu. Ühesõnaga talente neil on ja küll nemadki teiste suurtega samale pulgale jõuavad. Ehk lõppeb siis see peks ja sõim nende aadressil

 
At 16:23, Anonymous Mehine Risto said...


https://www.elu24.ee/7230744/kulisside-taga-venemaa-kulturistidel-pole-midagi-habeneda

Head jüripäeva, kõvad võhmamehed!

 
At 16:32, Anonymous sotside sabarakk said...

Ka keski teab, mis sellest kõva häälega reklaamitud Jüriöö rahumeelsest ülestõust eile sai? Pole nagu miskit kuulda...

Kas see armetu soss-värk oligi kõik, mis see endine kõva lärmilööja"rahvas", incl. kehak. Kägu, suutiski:

https://www.ohtuleht.ee/1032157/galerii-jurioo-rahumeelne-ulestous-toompeal

 
At 16:39, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav, miks Varro kohale ei läinud? Ei kõlvanud ühtäkki koos matsirahvaga tõrvikuid põletada?

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Varro oli katolikul missal, Kägu tegi trenni ja eks kõigil teistel netivabadusvõitlejatel oli ka kindlasti sada head põhjust miks ei saanud tulla, kuigi hullult oleks tahtnud. Õnneks staartšellist oli vähemalt kohal.

 
At 17:11, Anonymous Anonüümne said...

Kes kipuvad siin Günthalit lintsima võiksid teada, et Kaja Kallas on riigikogus väga tuntud oma nipsakate väljaütlemistega ja seda mitte ainult EKRE esindajate pihta. Selliseid nähvamisi kuuleb Kaja Kallaselt pidevalt. Peaminister ei anna Riigikogus sisulisi vastuseid, vaid ründab igal võimalusel küsijat vastu – seetõttu pole imestada, et varsti mandub infotund selgest igavusest formaalsete küsimusteni a la “Kuidas muidu läheb?”

Tõenäoliselt vajab Kaja Kallas psühholoogi abi – peaminister ei saa vaadata igat küsijat kohe vaenlasena, isegi kui küsimus tundub vaenulikuna. See poliitik pole veel aru saanud, millisesse rolli on ta sattunud – riiki juhtides ei saa sõrm pidevalt päästikul olla. Uurige seda asja hr Pullerits, enne kui ummisjalu kedagi kaitsma tormate. Küsitlege näiteks Helir-Valdor Seederit. Hea ajakirjaniku tunnuseks on täielik erapooletus ja faktidega kursis olemine :)

 
At 17:51, Anonymous Anonüümne said...

Mis mõte nendel küimistel ja mullitamistel on, mis sellest muutub? Töö tehakse ära töögruppides, saalis veedetakse lihtsalt aega ja tehakse palagani. Küsimistel ei ole mõtet kui tulemusena ei teki tegevust mis midagi muudab. Riigikogu on nagu rong. rahvas on vagunites ja rongijuht kütab hagu. Ainuke küsimus, mis miskit mõtet omab on, et kas oleme ikka õigel raudteel? Kui vastuseks on ei või enamikul saalisolijatel on tekkinud arusaamine, et ametnikest jaamakorraldajad on rongi valele teele saatnud, siis tuleb lähimas haruteega jaamas mõelda, et keda peab mudima selleks, et jaamakorraldaja seekord liiprid õiges suunaks jooksma paneks. Tavaliselt sellist võimalust aga ei teki, minna tuleb sinna kuhu ametnikud/jaamakorraldajad saadavad. Hädapiduri tõmbamisest ei ole abi, sest siis jääme hoopis toppama ja teiste naerualuseks.

 
At 18:05, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, mehed, tühja nendest Grünthalidest ja teistest kohalikest tormitekitajatest, peamine on ikka see, et vasakäärmuslaste ehk liberastide ja SSi ehk sotsiaalsõdalaste unelm kaaperdada olümpiamängud ja teha sellest spordipeost oma ideoloogiliselt ülesköetud ja ülespuhutud ideede näitelava on läbi kukkunud. Samas on hämmastav see, et siiski igast kümnest küsitletud sportlasest kolm oli arvamusel, et võiks põlvitada ja muidu meelsust avaldada küll. Aga see ehk ei olegi nii üllatav, kui arvestada, et ilmselt üle poole osalejatest olümpial on mittevalged, kellel on alati võtta varnast põhjus, et neid on alla surutud ja orjastatud, kuigi nii palju kui mina tean - ajaloolane Pärtel Piirimäe võib siin mind muidugi korrigeerida (Kägu mitte, sest tema ei ole ajaloolane) -, siis orjusse müüsid neid Aafrikast, olles nad enne kinni püüdnud ja aheldanud, ikkagi teised omasugused ehk neegrid, mitte valged, ja nt Ameerikas tehti rassilisele segregatsioonile lõpp juba kuuekümnendate keskel, millest on, muide, möödas juba üle poole sajandi - kui kaua võib seda vana lugulaulu suurest ebavõrdsusest lasta, nagu oleks me endiselt 19. sajandi keskpaigas, mil Ameerikas käis veel tõepoolest orjandus, mitte aga ühiskonnas, kus valitseb, nt USAs, juba pikemat aega affirmative action, mis annab nt neegritele, aga ka paljudele teistele valgete ees nii palju eeliseid, kas või ülikooli astumisel. Ja küllap olid nende hulgas, kes arvasid, et olümpial võiks meelt avaldada, näiteks ka armeenlased, kui tuua hüpoteetiline pakkumine, kes võisid pooldada, et võiks meelt avaldada türklaste vastu nende vastu toime pandud genotsiidi pärast, ja küllap ka mõned teised, kelle protestisoovil ei oleks põlvitamise tagamaadega mingit pistmist.

 
At 18:05, Anonymous Anonüümne said...

Vaibub see BLM samamoodi nagu MeToo, paar patukotti pannakse kinni ja eluke läheb samamoodi oma rada edasi.

 
At 18:37, Anonymous Isakeste ametlik esindaja said...

Ära ole nii naiivne, 18:05! Seda liikumist tuleb vägisi tagasi lüüa ja taunida, sest kui seda ei tee, siis saab see ainult tuule tiibadesse ja põlvitamine muutub meie koolides sama kohustuslikuks, nagu Eesti hümni laulmine ava- ja lõpuaktusel. Seetõttu tuleb ROKi otsust Pulleritsu eestvedamisel rohkem ja kõvema häälega tervitada, kui siinne kõhklev ja kõikuv element seda seni teinud on, jäädes mitte ainult leebeks ja ükskõikseks, vaid veelgi hullem, koguni BLMi suhtes mõistvaks ja lausa toetavakski.

 
At 18:39, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits põlvitamine on suurem kui rassisüü ja kes keda aafrikas aheldas. See ei ole mustad valged vasakäärmuslaste ja sõsside, kes on etturite brigaad, teema. ROKis on keegi tõsine isake kes jala vahele pani, Coe vana konservatiiv ja üldse mitte vasakäärmuslane oli ju põlvitamise poolt.

 
At 18:58, Anonymous MargusM said...

Priit, vähendada teguviisi olemust sellepärast et omad müüsid orjadeks kõlab minu jaoks küll nihestatult.
Vaatame seda korraks nüüd eesti näitel: küüditasid omad; need kes kuklalasuga kraavidesse jäid, nende peale koputasid ka omad võibolla isegi päästikule vajutasid omad, jne..
Mulle isiklikult tundub et võtad elu liiga lihtsustatult, see aitab küll paremini hetkega toime tulla kuid pikas perspektiivis võib rappa viia.

 
At 19:19, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

To 18:05 Kägul pole mingit soovi seda väidet korrigeerida. Ka selles olen ajakirjanikuhärraga ühel nõul,et nii nagu tiitlivõistlutel on piirangud sponsorreklaamidele ,võiks olla ka teine koht ja aeg igasugustele protestidele. Sport on juba niigi hirmus poliitiliseks muutunud ja kui kõik rõhutud ja represseeritud seal riburadapidi protestima hakkavad, siis ei tule tõesti spordist midagi välja. Pooldan, et OM jääks ürituseks, kus tehakse sporti, mitte poliitikat.

 
At 21:40, Anonymous Anonüümne said...

Kägu on rohkem doktor ja ajaloolane kui nii mõnigi paberitega tohtor ja ajaloolane. Rahvuslikus resistaansi mastaabis teeb Kägu kõigil TÜ prohvessoritel selja prügiseks nii mis koliseb.

 
At 22:34, Anonymous Anonüümne said...

Kui juhtub BLM ära kaduma, küll leitakse midagi uut asemele, olge mureta.

 
At 08:32, Anonymous Anonüümne said...

Seltsimehed ja -naised klikkige Pulleritsu:

https://leht.postimees.ee/7231687/elu-sassis-appi-soostab-sandra-vabarna-teate-millega

 
At 09:48, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits mandražeerib meile ameerikalikku elulaadi. Isegi pühapaeva hommikul, tule jumal appi!

 
At 10:23, Anonymous Anonüümne said...

Veel Ameerikat, võhmamehed, et teil tuleks kena ja energeetiline laupäev!
The Beach Boys - California Girls

 
At 11:11, Anonymous Anonüümne said...

Tõsised võhmamehed sellist femiinset falseti ameerikat ei taha. Rodee nahkpüksid letti ja valged aluspüksid!

 
At 11:31, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits on rahvast võõrdunud. Ta ei tea mida võhmamehed tahavad

 
At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

Vaadake võhmamehed praegu tv3 rallistuudiot. Näete kuidas võhmameeste eest hoolitakse. 4 meest klappidega staatilises plaanis kommivad kordamööda. Õudus kuubis.

 
At 11:41, Blogger Priit Pullerits said...

Ärge siis jätke seda verdtarretavat lugu lugemata:

https://leht.postimees.ee/7231709/kolmveerand-tundi-narvikodi-parast-draamat-uhe-tagaajamise-anatoomia?preview_token=6082dd633b58b

 
At 11:59, Anonymous Anonüümne said...

Vanamutt oleks võinud sellele siklistile nuga anda, oleks saanud palju verdtarretavat meelelahutust meile sitakottidele.

 
At 13:03, Anonymous Anonüümne said...

Kas oli neooni, kas oli hjeledalt sjärav ljeed pepu pääl? Ei kirjutatud, järelikult ei olnud. Oli karbuun. Nüüd pole ka seda. Aga PP oleks pidanud selgelt kirjutama, et adrenaliini tunnelis kulgevate muttide ahtas vaatevihus tähelepanu saavutamiseks on selline lisavarustus must-have!

 
At 13:54, Anonymous Anonüümne said...

https://leht.postimees.ee/7232490/aasta-ema-kasvatusmeetod-jalaga-kubemesse?fbclid=IwAR1JOgGJUtw5P3Rr2VV9KhP8lxjMtQSZ6tyil2M2qcL3uNllx3rdYMcQcmE.
Mõtisklen, et tegelikult tubli naine, aga valinud täiesti vale ala. Märulipolitseinikuna oleks tal äkki suur tulevik? Oleks ikka toompea lossi ees neile "uhhuudele" jalaga korralikult kubemesse virutanud, oleks presidendilt auraha välja teeninud

 
At 14:08, Anonymous Anonüümne said...

Ta ju korra sai presidendilt auraha. Toona oli see kõik ok, eeskujulik munapiiksutaja. Vahepeal aga löödi refid võimult. Loodetavasti taastuvad varsti vanad ideaalid ja uus generatsioon munapiiksu kasvandikke hoiab ka meeleavaldajad kontrolli all.

 
At 14:15, Anonymous Anonüümne said...

Taolisi mutte premeerib ikka konservatiivsete naiste ühendus Eesti Naisliit Oviiriga eesotsas.

 
At 14:33, Anonymous Anonüümne said...

Õige juht ongi see lilleke kes ise oma pikaküüneliste näpukestega ei ehita kärbse pesagi, vaid palub seda kõike teha oma truudel puudlitel.

 
At 14:42, Anonymous Anonüümne said...

Ei midagi uut. 71 aastal palus kuninglik eriteenistus teha pundil mikrosulidel maailma suurima pangarööv. Selle tulemusena päästeti monarhia au ja puhastati ametnikonda massiliselt vanadest korrumptantidest ehk tegelikest maailma keskastme valitsejatest. Tehti ruumi uutele.

 
At 15:20, Anonymous Anonüümne said...

Arvad et suusablogi peaks ka puhastama peerudest ja korrumpaanidest?

 
At 15:35, Anonymous Anonüümne said...

Ah Pullerits ei taha neegrite ees põlvitada aga Herra Jeesuse ette põlvili tuleks küll minna koos onanistide ja võhmeestega. Hinge eest peab hoolt kandma sellest ei pääse.

 
At 16:17, Anonymous Anonüümne said...

Arvan, et pärast munapiiksutajate ahistamist vanglamüüridega, tulevad uued ja võtavad vanadaami endale pühakuks. Ülejäänud lambad hoidsid oma mokad murus enne ja hoiavad seda ka edaspidi, sest maa on ainuke mis meid toidab. Mida vähem ajusid, seda lihtsam on elada. Kui suudad poole lause pealt mineviku unustada ja jutustad edasi mida lillekesed soovivad, siis ootab sind pikk ja edukas tulevik kuni "pangaröövini" mis teeb ühiskonnas kõva puhastuse. Kas peaks ühiskonda puhastama, ikka aga küsimus on, et kui suurelt ja kui tihti. Ilmselgelt on lastud ülbikutel kaua ülbitseda, riik on olnud lapsikult jõuetu. Siinse blogi puhastamine annaks ülbikutele ajapikendust. See neid tegelikult ei morjenda, sest nad elavadki nii nagu homset ei tuleks kunagi. Seega pole siinse blogi nphkimisest tolku, see on vaid ajaraisk ja tulutu onaneerimine.

 
At 16:33, Anonymous Anonüümne said...

Kes vastutab tulutu onaneerimise eest? Kas Padre? või Soonets?

 
At 17:09, Blogger Priit Pullerits said...

Siin on olnud juttu, et minu noorusaja iidol Seb Coe oli olümpial põlvitamise poolt. See on mulle üks viimase aja suuremaid pettumusi, seda enam, et Coe oli Briti konservatiivide erakonna liige. Aga vaat mida multikulti a la GB inimesega teeb - keerab ajus kompassi ikka täitsa valesse suunda.

 
At 17:18, Anonymous Anonüümne said...

Briti konservatiivid after 2WW pole rahvuslased vaid gugmoonide teenrid. Neil on oma feministide ja lgbt ametlik tiib. Kohutav!
https://en.m.wikipedia.org/wiki/LGBT%2B_Conservatives

 
At 18:37, Anonymous Anonüümne said...

Ratta varustuse tulevik https://www.youtube.com/watch?v=E82Gdy2_wbA.See lycra ja rattakiiver ongi tegelikult iganenud vaatenurk.Neoon värvid ja tuled ikka luid terveks ei jäta.Juba lähi tulevikus hakkame sõitma grafeen latex airbag riietuses. Kõik õnnetused lõppevad kõigest ehmatusega.

 
At 18:41, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits seda ei tee ainult multikulti. Kui te võrdlete iseennast ja oma reaktsioone aastate tagsusega siis vabandage väljenuse eest, aga teis on viimasel ajal krdima palju sotsi.
Vaadake mida ütleb alfamees Martin Helme lollaka küsimuse peale, et mida ta arvab Grünthali mõnevõrra kohatust märkusest. Martin Helme: "kui peaminister on muutunud naljategemise objektiks, siis on probleem peaministril, mitte sellel, kes nalja tegi"! Ei mingit nämmutamist, õigustamist ja ilustamist. Lihtne konkreetne ja lööv. Just nagu Pullerits vanadel headel aegadel.

 
At 22:30, Anonymous Anonüümne said...

Coe esindab röövmonarhia impeeriumit ja ajaloolise ülekohtu tekitamise tõttu momarhia poolt, pole tal absull miskit võimalust BLM-i mitte toetada. Ta on kohustatud pattu kahetsema impeeriumi tegude tõttu. Meie siin kui orjarahvas ei saa nõustuda, et BLM keskendub ainult pigidele tehtud ülekohtule, meie soov on hoopis PLM, kus P tuleb sõnast proled. Kui Eestis saavad presidendilt auraha need kes tulevastel proledel lubavad kella pikkust kärpida, siis see asi peab minema suure kella külge.

 
At 23:10, Anonymous Anonüümne said...

Kohatu on võrrelda matslust ja mühaklikkust naljategemisega.

Kõik muutub, hetkel veel põranda all aga õige varsti räägime ka EKRE feministide ja lgbt ametlikust tiivast. Pole vaja õhku ahmida.

 
At 23:25, Anonymous Anonüümne said...

23:10 Olete teie alles üks hapu inimene, teil pole üldse huumorimeelt!

 
At 10:06, Anonymous MargusM said...

Jalaga persse naljad on väga eelmine sajand, kui üldse siis ootaks head eesti huumorit!
KG plagieeris nii haledalt et 23.10 hinnang on lausa ülehinnatud.

 
At 10:46, Anonymous Anonüümne said...

Ootaks Padrelt briti konservatiivide klikile ausat hinnangut ja pole vaja õhku hahmida

 
At 10:53, Anonymous Anonüümne said...

MargusM-l oleks ka juba aeg hakata aru saama, et eelmisel sajandil oligi kõik parem! Naised,mehed,maailm ja loomulikult ka naljad! Tänapäeva tolerastid ei teagi mis nali on. Midagi pole teha neid on maast-madalast sootuks munadest milliseks kasvatatud.

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

Huumorist rääkides Helmed praegu seletavad raadios, kuidas politsei protestivatele naistele-lastele-vanuritele Toompea ees nuia andis, olles ise surmavalt relvastatud. Gurmaanid, nautige.

 
At 13:13, Anonymous Anonüümne said...

Huumori soon on inimestel ikka väga erinev. Üks naerab nii, et munad märjad,kui naised ja vanurid peksa saavad,teise jaoks on naljakas kui ennast täis pirtsakas plika paika pannakse

 
At 14:14, Anonymous Anonüümne said...

Kas on mingeid tõendeid selle kohta, et anti kohe valimatult nuia naistele-lastele-vanuritele. Mis surmavad relvad neil siis olid võrreldes tavapärase arsenaliga - kas pinid või? Helmete raadiosaadet on ju võimatu kuulata sealt lausa nõretab kõnemeestet endi ekstaatilist katarsist. Seepärast loobusin juba ammu nende kuulamisest, ehkki vahel oli seal huvitvaid vaatenurki ja pisut siseinfot valitsuse tegevuse kohta mida aja kirjandusest ei leia. Aga kogu see ekstaas - no ei kannata välja seda ühte tundi.

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Mis Luunja mutist sai? Šokivangi ei pandud? saadeti koju paari ginni juurde?

 
At 14:46, Anonymous Anonüümne said...

Kurat ja põrgu on pühapäev võhmamehed tulevad trennist koju ja mida pole ei huumorit ega hingele kosutust noorte spordinaiste esitust mai pilte ainumt neegrite tagumikud

 
At 15:24, Anonymous Anonüümne said...

Floridas tehakse küll huumorit.Kes ikka siis muud kui isakesed peavad otsa lahti tegema.Alaku suvi.https://www.youtube.com/watch?v=SUhFKamoscA&t=1056s

 
At 15:29, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, 14:28, minu reporteritöö jäljed viisid sinnani, kui sain teada, et politsei kõrvaldas naise 14 km enne Räpinat roolist ja oli ta ära koju viinud Setomaa valda oma autoga. Naise auto vedas puksiir Tartusse.

Aga kes lugu luges, see saab nüüd küllaga mõtteainet, et mis arved sealt naisele tulema hakkavad, kui ta süüdi jääb.

Esiteks, kindlustus esitab talle arve ratta lõhkumise eest. Ja ma tean, mis see ratas maksis, aga omanik palus, et ma sellest ei kirjutaks, ja seetõttu ei kirjuta ka. Aga see ei olnud teil mingi kahetuhandene ratas. Lisaks olid sel imepeened jooksud, nii et ma arvan, et see ratas oli ikka mitu korda kallim kui naise Mazda, mis tõenäoliselt ei olnud tutikas.

Edasi, ravi on kallis ja pikaajaline. Kes teab, millist järel- ja taastusravi tuleb veel teha. Haigekassa, kes ju niigi rahapuuduses, et vähihaigetele lastelegi ei jätku, saab esitada naisele arve, et ta kannatanu kõik ravikulud kinni maksaks. Nagu loos juba juttu oli, siis haiglas tehti juba kaks operatsiooni - need iseenesest maksavad tuhandeid. Lisaks on mees ilmselt tükk aega töölt eemal ja nagu aru olen saanud, siis ega see ole mingi odav töö, mis ta teeb, ikka pigem vastupidi.

Lühidalt, kokkuvõtvalt: ilmselt võib naine kõik oam säästud ja pensioni n-ö korstnasse kirjutada ja isegi siis peab veel juurde laenama või midagi maha müüma, et kogu seda arvete kuhja kaela pealt ära saada. Kust muidu ta võtab need kümned ja kümned tuhanded?

Ja seda kõike sellepärast - pange nüüd tähele! -, et ta lahkus pärast õnnetust sündmuskohalt. Seda kõike lasin Ifi kindlustuse spetsialistil endale seletada.

 
At 15:34, Anonymous Anonüümne said...

Samas kui muti võtab näiteks Aivar Pilve endale advokaadiks, hakkab vändagänkster Mazdat oma haigevoodist kinni maksma. Eesti ikkagi ju.

 
At 16:27, Anonymous Anonüümne said...

Kuulake viimast "Jalgrattapalavikku" seal aetakse Kirsipuuga päris spordijuttu.

 
At 17:31, Anonymous Anonüümne said...

See nii tehniline jutt, et igav. Oli midagi põnevat kaa Kirsipuu jutus, hoiaks aega kokku.

 
At 11:07, Anonymous Anonüümne said...

BLM stiilis mõnitamist kogevad võhmamehed kogu aeg. Näiteks eile veebi Postimehe esiuudis Ogier Tojoota kõberad veljed. Tule Ansip appi riik ja rahvas on uppumise inflatsiooni moraalse ja pankrotilise kriisi äärel ja ole lahke tojoota veljed läksid kõveraks.

 
At 12:41, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits peaks iga päev põlvitama ja andeks paluma meie käest, aga ei, ta beeellemmitab aga lisa.

 
At 15:15, Blogger Priit Pullerits said...

Kas keegi ERRis ja ETVs eesti keele õige kasutamise järele ka vaatab? Eilses AKs oli sõna "efektiivsus" kahe f-tähega! Ja miks üldse kasutada võõrsõna? On ilusad eestikeelsed sõnad, nagu tõhusus ja mõjusus. See ei ole kaugeltki esimene kord, kui ETV ekraanilt loll viga vastu vaatab. Ometi seal ju kirjalikku teksti nii vähe...

 
At 15:36, Anonymous Anonüümne said...

Jättes selle tähevea kallal norimise kõrvale, siis tahaks öelda üht - eesti keel ei sobi arvuti- ega majandusterminoloogia alal kommunikeerimiseks. Ja kes üldse tõi eesti keelde sõna kommunikatsioon? Võiks kasutada ilusat eesti keelset sõna suhtlemine. Tartu Ülikoolis võiks õpetada ajakirjanduse ja kommunikatsiooni eriala asemel ajakirjanduse, suhtluse, informatsiooni edastamise ja vastuvõtmise eriala eks ju Priit!

 
At 15:58, Anonymous E. ja R. Vääri õpilane said...

Edasi ja Postimehe kauaaegne keeletoimetaja Helju Vals läks 10 aastat tagasi manalateele. Sellest ajast alates on Postimehe õigekeele tase väga palju alla käinud. Näpukaid ma ei paneks nii väga tähelegi, aga tundub, et keegi kirjutatud teksti läbi ei loegi. Toimetajaid vist polegi toimetuses enam. Kõigil tundub olevat kiire kirjatüki ärasaatmisega. Ei osata leida õigeid tüüpsõnu ja nende põhjal käänata, pöörata teisi sõnu. (Elus aitab tihti leida õiget vormi võrdlemine sõnaga s-ttuma, päästjaks on ainsuse 3. pööre.)

 
At 15:58, Anonymous Anonüümne said...

Peaminister Kaja Kallas (Reformierakond) tunnistas täna hommikul Vikerraadios seda, mida on juba ammu kaugele näha – et tal on meeletu aukartus peaministri ameti ees ja et ta pole siiani harjunud mõttega, et ta on peaminister. Kuigi ihaldatud ameti krahmas ta endale juba sadakond päeva tagasi. Vot siis miks seltsimees Kallas käitub nagu teismeline tüdruk ja miks Grünthal teda isalikult patroneerima peab. Selles valguses ei ole ju hr Grünthal üldsegi halb inimene ja need kes temast pahasti mõtlesid ja selle isegi välja ütlesid, peaksid nüüd küll vist kirikusse minema.

 
At 16:39, Blogger Priit Pullerits said...

Ma tagasihoidlikult täiendaks teie ettepanekut, lp 15:36:

ajakirjanduse ja kommunikatsiooni eriala asemel ajakirjanduse, suhtluse ja teabe vahendamise eriala - kas pole veelgi parem?

Jah, 15:58, Helju Valsi kool on minulgi. See oli väärt kool. Ta võttis su teksti, punase pastaka ja siis tegi teksti karmilt punaseks. Ja seejärel tuli ja seletas sulle, mis sa valesti tegid ja kuidas on parem. Kuldaväärt õpetus!

See on kohutav, mida noorte tekstides näeb. Nt sõna auto mitmuse osastavas - autosi. Ja silm ka ei pilgu seda kirjutades!?!

 
At 16:46, Anonymous Anonüümne said...

Nüüd on siis selge miks Kallasel oli vaja rahva vastu jõudemonstratsioon korraldada ? Ta kartis.

 
At 16:52, Anonymous Anonüümne said...

Me kõik peame kirikusse minema aga Pulleritsul on pealuu ja kontidega musta randiga sõrmus tema ei tule.

 
At 16:59, Anonymous Anonüümne said...

Irriteerimine kommunikatsiooni üle ei vii meid kuidagi eesti keele parendamisele lähemale. Kui ikka terminoloogia on emakeeles segane, siis üheselt mõistetavuse huvides tuleb jääda võõrsõnade juurde. Köögis võib leppida 1000 kodumaise sõnaga aga asjatamisel tuleb kiiremaks ja paremaks teineteise mõistmiseks asjatada laenatud võõrsõnade abil. Nii lihtsalt on.

 
At 17:59, Anonymous Anonüümne said...

Rahvasaadik Randpere käitumine oma kolleegide suhtes pole ilus, ta ei tervitavat riigikogu kõige rumalamat saadikut Grünthali. Rumaluse osas võib tal õiguski olla, kuid tervitama peaks ikkagi. Alati on keegi valitutest kõige rumalam. Ühiskonna sidususe ja eeskujuks olemise huvides tuleks viielisel ikka tainapead teretada ja vastupidi.

 
At 19:32, Anonymous Anonüümne said...

"See on kohutav, mida noorte tekstides näeb. Nt sõna auto mitmuse osastavas - autosi. Ja silm ka ei pilgu seda kirjutades!?!" Kui te peate silmas mõnda konkreetset teksti, kas viga võis tuleneda murrakust? Kas tekstis võis leida veel keskmurdele omast kirjakeelt?

 
At 23:12, Anonymous Anonüümne said...

17:59 Ole sa tänatud selle info eest. Kui oleks "miljonimängus" esitatud küsimus, kes on kõige rumalam rahvasaadik, oleks kõhkelemata vastanud Randpere ja nagu selgub oleksin miljonist ilma jäänud. Ilmselt kipub sellega olema niii, et inimesi häirivad kaaskodanike juures kõige rohkem nende omad vead.

 
At 00:20, Anonymous MargusM said...

Kui nüüd peaksid Kuldvillakusse sattuma ja küsitakse kahte kõige rumalamad saadikut siis nüüd tead sedagi.
Palju huvitavam on mõelda et kes võiks olla saadik nr.51 ehk mediaansaadik, see tühipaljas null kellest paremale ja vasakule hakatakse teisi järjestikku joondama.

 
At 10:04, Anonymous Anonüümne said...

Mis te sinna ameeriklaste kloonsaatesse trügite, seda kino on palju toredam jälgida kui osaleda. Võidusummad on nigelad seal võimlemiseks. Parem mängige lotot ja toetage sporti läbi selle. Pole kuulnud, et Kuldvillak sportlasi sponseeriks. Muidu toredad faktid. Nt Ithaka kohta oli tõesti veider ja mittevajalik aga selle eest sai avastatud jälle võhmameeste tähelepanu alt väljajäänud suurepärast rodeovideot https://www.youtube.com/watch?v=yBZGn1ZaRs0 :D

 
At 11:59, Anonymous Anonüümne said...

Peremees, millal uus postitus tuleb?

 
At 13:18, Blogger Priit Pullerits said...

Varsti.

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

Et oleks siis rosinaid ka sees, kaua me nõhist lurri lürbime?

 
At 17:32, Anonymous Anonüümne said...

Kas spordijuttu ka saab?

 
At 17:45, Anonymous Anonüümne said...

https://kroonika.delfi.ee/artikkel/93261251/video-jurgen-ligi-jai-volikogu-istungi-ajal-kaamerasilma-ette-puksata-kogu-olukord-tekkis-tehnilise-torke-tottu
Õppige noored mehed kuidas töö ajal endale lingamimassazi teha.

 
At 17:49, Anonymous Anonüümne said...

Ligi näiteb head eeskuju. Nagu kirjutas mõned aastad tagasi hr Söörumaa, on regulaarne lingamimassaaz vanematele meestele väga vajalik ja kasulik.

 
At 20:35, Anonymous Anonüümne said...

Lingamit tulebki teha hommikul, lõunal ja õhtul, siis on mõte terav ja löögivalmis. Edukate inimeste abc. Tehke järgi.

 
At 20:37, Anonymous Anonüümne said...

Milline kreem on lingami jaoks parim? LingamTV kangelane võiks teavet jagada.

 
At 21:25, Anonymous Anonüümne said...

"Ära nüüd kaaguta nüüd, kuule," püüdis Ligi korda majja luua.

 
At 22:04, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav Kas sotsiaalteadlane MargusM paigutaks Ligi oma intelligentsuse tabelis alla või ülespoole jkeskjoont? MargusM võiks selle edetabeli valmis teha ja Pulleritsu abiga Postimehes avaldada

 
At 23:08, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Mehed, mul on teile häid uudiseid. Pulleritsu jaoks need muidugi nii head ei pruugi olla.https://uueduudised.ee/uudis/maailm/laanemaailma-mojukaim-kultuurikriitik-jordan-peterson-ennustab-peavoolumeedia-peatset-surma/?fbclid=IwAR2-7PVIng7903sHXCm2LYFPUI0DAZrUaybvDTf8nd5maw0OsCpkeNlEgNI

 
At 23:24, Anonymous Anonüümne said...

Pole võimalik! Mismoodi me ilma "erapooletu ja sõltumatu kvaliteetmeediata" elada saame?? Vajame CNN-i ja muude taoliste erapooletuid uudislugusid nagu õhku. Täpselt nagu mõnikümmend aastakest tagasi vajasime erapooletut ja sõltumatut Vremjat, Pravdat, Izvestijat ning Rahva Häält. Usaldame CNN-i ja muid taolisi sama palju nagu omal ajal leninlik-stalinlik-molotovlik-kaganovitšilik-vorošilovlikke rajoonilehti "Võitlev Sõna", "Töörahva Lipp" jne

 
At 23:31, Anonymous Anonüümne said...

Kui peavool sureb, siis kas kõrvalnire kuulujutu meedia suudab ära elada? Vastus on, et ei suuda. On vaja inffi kokku imevat meedia platvormi, muidu see ei levi sihtrühmadesse. Sotsiaalmeedia tõmbenumber on meelelahutus, mida ei huvita tõerasus. Kägu järgi sureb igasugune filtreeritud meedia ja maailm liigub ibateabe rappa. Sellisel müral pole tulevikku.

 
At 23:43, Anonymous Anonüümne said...

Peavool võib surra kui ta omanikele kahjumit toodab aga kõrvalnire eksisteerib samamoodi edasi nagu praegu- kellegi omaniku rahastamisel, omamata mingit lootust kasumit teenida.

 
At 00:04, Anonymous Anonüümne said...

Kui isake Kaarepere kahjumliku lehe soetas, siis oli see pigem nire. Mkas see nire kunagi ka kasumit on näinud, pole oluline aga kõrbes on ka nire peavool ja paneb karja seda limpsima ning selle järgi oma sammu astuma. Aeg on muutunud. Kõrb muutunud dzungliks. Dzunglis viib iga nire alati peavoolu juurde. Mingi maagia selles on, isegi kui ükski nire ega põhivool pole kasumlik, ei kao nad ka ära. Kuskil on siin konks peidus. Kahjuks on sööt konksu ümber nii priske, et ei hakka silma.

 

Postita kommentaar

<< Esileht