esmaspäev, mai 03, 2021

Pullerits: Kuidas ma teile vastu tulen ja te sportlikku tuju üleval hoian?

Ei tahaks kõlada pessimistlikult, aga asjalood on ikka väga käest ära. Mitte üksnes seetõttu, et Tartu rattaralli toimub ka tänavu virtuaalsõiduna ehk õigem oleks öelda: igaüks omaette või tillukese seltskonnaga, mis ei tekita küll erilist tiivustust. Kuigi olen pigem üksik hunt, siis mõnikord on seltsis segasem - nagu see, et mulle maitseb tort, ei tähenda, et peaksin seda sööma kolm korda päevas. Seega, tõenäoliselt jääb Tartu rattaralli ka tänavu sõitmata, ehkki mul on Klubi Tartu Maraton arvel 60 eurot krediiti, sest sain ju Tartu suusamaratonist arstitõendiga vabastuse. Aga loodetavasti tekib atraktiivsemaid võimalusi seda 60 eurot ära kasutada.

Asjalood on sandid ka selle poolest, et razve eto mai mesjats, nagu küsiks venelased. Muidugi mitte! Vaadake, mis õues toimub: Tartus vali tuul, jahedus, lörts. Õige peremees ei aja sellise ilmaga isegi koera välja. Ja õige rattur, kes hoolib oma jalgrattast sama palju nagu hea peremees koerast, ei aja ka oma ratast välja. Või kui rattast kahju ei ole, sest see on asendatav, siis iseendale võiks küll mõelda.

Mida ma öelda tahan, küsite. Õige küsimus! Tahan öelda seda, et alles kaks aastat tagasi oli samaks ajaks juba saadud korralikult rattasõitu nautida, sellest lausa viimast võttes. Saate aru küll, millest jutt, eks ju? Kuid ega ma ainult endale mõtle - ikka teistele ka, mistõttu panin teile kokku meeleoluvideo Moabi parimatest rattaradadest. Saan aru, et enamikule ei paku huvi vaadata 20-minutilist videot ühest rajast - et tüütuks läheb. Aga kui Moabi rajad oma mitmekesiseses on kuude minutisse kokku surutud ja muusika ka taustaks pandud, siis ehk hakkab juba looma, kas pole?

Niisiis, palun väga: ajal, mil koroonaviirus raskendab reisimist ja laagerdamist ning mil kodused olud ka sadulasse ei meelita, olgu teile minu poolt tuju tõstmiseks kokkuvõte sellest, mida te elus eales oma silmaga näinud pole - ja kui elu meil samamoodi edasi läheb, siis väga-väga suure tõenäosusega kunagi ei näegi. Nautige!

Foto 1: Üksik jalgrattur Rollercoasteri rajal, kus saab sõita nagu mööda Ameerika raudteed. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 2: Ratturid Gooney Bird Rocki ehk Albatrossi kalju ees Gold Bar Rimi raja alguse läheduses. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 3: Ratturid õhtupoolikul pressimas läbi liivase vadi. Foto autor: Priit Pullerits
Foto 4: Mary's Trailil tuleb rada jagada koos mootorratturitega. Foto autor: Priit Pullerits

70 Kommentaarid:

At 12:23, Anonymous Anonüümne said...

Kõvemad trassid nagu Hangman's Tree, Skullbroker's Creek, Fugusnack Snaw, Bloodykeck Trail ja paljud teised on katmata, millal tulevad? Ja muidugi Kõrvemaa Schmuck Chaindrill Bunk ja Haanja Kugelman Lepatrink Narragee?

 
At 12:40, Anonymous Anonüümne said...

Priit ,kiidad endale vastu,alles see oli,kui tuule ja lörtsiga uhasid ratast ja ise ka ei saanud aru,miks......

 
At 13:08, Anonymous Anonüümne said...

Sellest jamast on küll ammu kõrini!

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits kündis Haanja Kugelman träkil ninaga maad, selle häbi tahaks unustada

 
At 14:37, Anonymous Anonüümne said...

Haritud inimene sellistesse schmuck creekidesse ennast mudaseks tegema ei lähe.

 
At 14:44, Anonymous MargusM said...

Kõigepealt võib ennast harida ja rattasõidu oskused omandada/lihvida siis pole põhjust muda karta.

 
At 15:15, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Väljas kehvakene ilm ja kisub järjest tuulisemaks. Blogis taas suht hapukurgihooaeg. Kelle jaoks need Moabi rajad liiga üheülbalised tunduvad, võib laiendada oma silmaringi ja vaadata parem, kuidas ravimeid toodetakse. Saate tulevikus paremini siin blogis üha populaarsemaks muutuvatel tervise ja ravimiteemadel ka asjatundlikult kaasa rääkida https://www.facebook.com/Naabrimees/videos/4649816158378751

 
At 16:24, Anonymous Anonüümne said...

Nondesse kenadesse kompilatsioonidesse võiks pikkida ka metsiku looduse jälgi (mitte vaid hunnituid vaateid), videolt silmatud rahnudetagune on puumale varitsuseks kui loodud. Kui taolises kohas peatuda ja ümbruskonda uurida, siis ehk leiab mõne peletise kolju, kes on oma saatusele alla vandunud. Ma saan aru küll, skelette ja muud taolist träni võib imetleda ka nt TÜ loodusmuuseumis, aga ilmestamaks ohtlikku rada teiste nurkade alt lisab Moabi ekspeditsioonidele vaid väärtust juurde, mis tavalisele blogilugejale jääb püüdmatuks unistuseks. Raja läbimine on kahtlemata prioriteet.

PS Peip pani täna Veeriku Selveri ristis oma autoga teisele sisse (või sai ise sisse). Õnneks vaid plekikortsutus. Spordimehena kompromissitu oli ta ka õnnetuse asjaolude klaarimisel. Politsei tuli asja lahendama. Peagi siirdus ta politseibussi oma versiooni seletama ja muid asjassepuutuvaid toiminguid täitma.

 
At 16:55, Anonymous Anonüümne said...

Jälle need pead valutama ajavad värisevad rappuvad kaamerapiinamise videod. Suht ull värk isegi 6 minutit vaadata. Proovisin stabiliseeritud pilti sellest üle vaadata, aga nii muutus see pilt täitsa süldiks. Hinnang - "proovi uuesti".

 
At 16:59, Blogger Priit Pullerits said...

Lp 16:55, ega Moab ei ole teil mingi Elva või Tartu või Rakke või Lähte rattamaraton, kus on sile kruus ja pehmed metsarajad. Seal on ikka karm ja raske reljeef.

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

See Wolt video on täitsa vaadatav. Kaamera stabiliseerib pildi ära ja ei ole mingit migreenilaadset jura ekraanil. Range soovitus on, et pead minema ja kõik need rajad uuesti üles filmima uue kaameraga.

 
At 17:08, Anonymous Anonüümne said...

Kõvemad mehed teavad lugu mis tuntud The Knuckleman Scalp Flup Trail nime all. Kes raja lõppu jõudis sel kooriti peanahk maha ja kui õnnelikult koju tagasi komberdas siis oli kaabu verest märg ja järgmiseks hommikuks oli sussid püsti

 
At 18:20, Blogger Priit Pullerits said...

Ma tean seda lugu, 17:08. Aga sellest on veelgi hullemaid lugusid, muide.

Lp 17:05, kui uue stabiilse kaameraga kõik üle filmida, siis ju kaob fiiling ära! Teil tekib tunne, et Moab on nagu mingi maanteesõit. Aga Moab ongi seline, nagu te näete ja kirjeldate, et nõrgematel meestel tekib migreen ja kehvemad... no need nülitakse suisa elusalt. Ega ma seal siis muidu käi, kui ikka oma mehisust testimas. Ma kõva mehe testi selle kohta küsimust siiski ei pannud - tuleb teistele halastada, jääda realistiks.

Näiteks osadel, kes vaatavad alla Shafer Trailile, mis on video üsna alguses, läheb ainuüksi sellest vaatepildist süda pahaks - aga kujutage ette, sealt pannakse külma kõhuga alla; see on ka ju näha. Ja eriti nõrga närvikavaga mehed - nemad lõpuni küll ärgu vaadaku, kus tuleb Porcupine Rim, sest muidu kukub süda saapasäärde. Või see päris lõpuvõte, kus on küsimus, kas saab enne kuristikku kukkumist pidama või ei.

Moab ei ole teil mingi Jõelähtme maraton... või Haanja 100, kus pole 40-kraadist palavust, totaalset kaugust tsivilisatsioonist, ei ühtki teist ratturit kümnete kilomeetrite ulatuses, ei mingit lipukestega tähistatud rada ega joogipunkte, med-abist rääkimata, aga see-eest on puumad ja lõgismaod ja kaktused ja kuristikud.

 
At 19:25, Anonymous Anonüümne said...

Neid hirmsaid lugusid tahaks kuulda, siis on hea rõõmsa meelega Jõelähtmele minna pole karta madusid ja kuristikke kohutavaid kargenosse kes sul kõrvad küljest lõikavad.

 
At 08:06, Anonymous Anonüümne said...

Kas isand Pullerits ristimärgi teeb ette enne hulludesse seiklustesse sukeldumist või läheb nö. külmalt peale?

 
At 09:05, Anonymous Anonüümne said...

Mis risti? Kui üldse midagi siis viisnurga, see on stars ja stripes lipul ja Aloisio da Milano kavandatud Troitski torni otsas kenasti olemas.

 
At 10:49, Anonymous Anonüümne said...

Veider vastandlik mees te Priit. Sügisel kui rattahooaeg läbi oli teil tarvis ennast "karastada-mehistada" 0 kraadi ümbruses sõitudega igasugu taevast alla tuleva plägaga segatuna ja pärast sooja vee alla üles sulatada.
Nüüd kus hooaeg algamas ei kõlba +6 kraadiga trenni teha?
Väike nipp mida ise aastaid praktiseerinud. Kui aknast välja vaadates on õues tuuline ja vilets ilm, siis ära maanteele roni. Sõida metsas sellisel päeval ja teise rattaga, siis jääb rattasõidu lõbu alles.

Huu

 
At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

Totaalne tuulelipp

 
At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

Asi on selles, et tugevamaks saadakse puhates. Trenni lõhkuda mõistab igaüks, puhata mitte. Koerailmaga mõni rattasõit vahele jätta ja magusal ilmel vanu ilusa ilma sõite tuubist vaadata võib osutuda üllatavalt kasulikuks tegevuseks.

 
At 11:55, Anonymous Anonüümne said...

Gagarin tegi ristimärgi ette enne kui kosmosesse lendas. Järelikult Pullerits on julgem mees kui Gagarin. Respekt.

 
At 13:38, Anonymous Anonüümne said...

Padre on muidugi julge mees. Teil sõbrad läheks kõht lahti kui peaksite puumade ja komantšide juures lagedal maastikul tempot andma.

 
At 14:11, Anonymous Anonüümne said...

Tavaliselt on nii, et kui lind ehmatab ja lendu tõuseb siis läheb tal kah vurts tagant välja, et kergem eemalduda oleks. See kui puumat nähes pabulad välja lendavad on normaalsete refleksidega inimese tunnus. Ebanormaalne on kui kõht lahti ei lähe, siis peab uurima, et miks. Mis Priiduga juhtus, et tal enam selliseid keha kergendamise reflekse ei ole? Viitab nagu tegemist oleks Prantsuse Võõrleegioni koolitusega, millal see toimus, Priidu CV-s ei jätku selleks sobivat ajalist vahemikku. Jääb järgi raketiväes teenimise ajal tehtud varjatud erikoolitus.

 
At 15:14, Anonymous Anonüümne said...

Puuma varitseb öösiti. Niipalju, kui PP on USA olukorda selgitanud, siis pimedaks pannakse nii Moabi rattatuurid kui ka Disneyland kinni, piletimüük lõpetatakse. Rangersid korjavad eksinud ratturid enne ära, kui puumad selja tagant ligi hiilivad ja kihvad kõrri löövad. Siin on mitu juttu olnud võistlusest ajaga: et vihmapilv ei segaks edasiliikumist ja muu jokutamisega liiga hilja peale ei jääks. Vurtsu lööb pigem lahti särgitasku marineerima jäänud banaan, rasvane hommikusöök või liiglahja õlu, mida Ameerikamaal armastatakse.

 
At 21:56, Anonymous Anonüümne said...

Mehed, tuleb välja, et Pulleritsu suur eeskuju ja iidol on homo! Äkki Pullerits on ka homo?https://epl.delfi.ee/artikkel/93331119/vene-meedia-paevik-aina-rohkem-viiteid-kinnitab-et-putin-voib-olla-homoseksualist

 
At 23:10, Anonymous Anonüümne said...

Toksiline teema. Neil kes sel teemal sõna julgevad võtta on kas püssitoru kuklas või on nad muidu ullikesed.

 
At 23:15, Anonymous Anonüümne said...

Ma küsin otse, ka uuenev nädalalõpu lisa, PMi Nädal sisaldab endiselt konservatiivi liberaalset nurgakest (Arterit) või siis teisiti - liberaali konservatiivset pilku ilmaelule?

 
At 09:20, Anonymous Anonüümne said...

Gagarin oli lihtne maapoiss kelle jaoks toimuv oli täiesti uskumatu juhtum mille tõenõosus toimumiseks oli tema jaoks 1 kolmest miljardist maailma mastaabis ja üks 218 miljonist NSVL-s. Juba see suhteline numbri muutus näitas, et kõige viisnurgal oli muu maailma ees 1500 kordne edu, kas see sai olla juhus ja miks Gagarin nõuka inimesi ei austanud selle eest?!

 
At 09:54, Anonymous Anonüümne said...

Ka Pullerits oli lihtne maapoiss, kuni saatus tema maailmakuulsa Kolumbia Universiteedi sammaste vahele viis ja the rest is history.

 
At 10:54, Anonymous Anonüümne said...

Maa poistes on sisu. Ei tule alustuseks selle pealegi et mees kel sõrmes pealuu ja kontidega sõrmus ja seljas Hõbe Mao Ordu mantel on pärit Luunja talupoja lihtsast perest.

 
At 10:55, Anonymous Anonüümne said...

To 09:54 Te eksite selles, kui arvate, et see oli saatus, mis Pulleritsu sinna saatis.Tegelik saatja oli hoopis emake Lauristin, kes nägi Pulleritsus suurt potensiaali. Kolumbias õppis Pullerits eelkõige machomehe võtteid ja korralikult kõvatama, selleks, et osavalt varjata tegelikku sotsi endas. Mõnda aega õnnestus see tal osavalt, aga viimasel ajal on mees lohakaks muutunud.

 
At 11:11, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, ei, mööda panete! Columbia oli tollal, aastal 1990, veel täitsa poliitika- ja ideoloogiavaba, vähemasti mina küll midagi sellist ei märganud ega märka ka nüüd, mil seda aeg meelde tuletan - ja mul on hea mälu, mäletan täpselt isegi enamikku loenguid, kes mida ütles, mida õppejõus küsis, mis dekaanil seljas oli jne. Seal tegeldi rangelt ainult ajakirjandusega, mingeid selliseid kursusi, a la feministlik meediakriitika või sotsiaalse võrdõiguslikkuse edendamine, seal kavas ei olnud. Oli kaks üldisemat kursust, ajakirjandus ja seadused ning ajakirjanduseetika. Ah jaa, muide, mu New Yorgi isa, üks sealne advokaat, oli puhas right wing conservative, oli tegev isegi venelaste vastu Afganistanis, nii et tegeliku maailmavaatelise algsuuna sain kätte temalt.

Olulisem oli aeg Newsweekis 1995, kus mu toimetaja oli Chief Economic Correspondent Rich Thomas. Tema oli selge fiscal conservative, millega käis kaasas ka maailmavaateline parempoolsus, nt selge nõukogude ja muu vasakpoolsuse vastane hoiak. Kui kellelgi mõju oli mulle, siis temal väga kõvasti.

Siit edasi võib küll öelda, et the rest is history.

 
At 11:12, Anonymous Anonüümne said...

«Meie eesmärk on lugejat puudutada, kaasa haarata, avada talle uusi maailmu ja viia ta põnevatele radadele. Postimees Nädal räägib lugusid, mis on päriselt olulised,» kirjeldas lehte Postimehe peatoimetaja asetäitja, Postimees Nädala peatoimetaja Heili Sibrits.

Lood Gagarinist, Moabist jms, kuid miks kannab leht sel juhul banaalset nime PM Nädal? Paistab, et PP-le tehakse ärtust ära.

 
At 11:17, Anonymous Anonüümne said...

10:54 eks ta ole me kõik tahame olla vahvad maapoisid kellele näidatakse Salt Lake City reptiilide katedraali maaaluseid saladusi aga näe tutkit !

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Gagarinile näidati, Luunja maapoisile näidati ka. Millise järelduse siit teeme? Kuhu viivad traagel niidid?

 
At 11:47, Anonymous Anonüümne said...

Kuhu? Ikka viisnurga alla, kuhu siis mujale?!

 
At 15:10, Anonymous MargusM said...

Priit, kui konservatiiv sa oled, kas arvad ka et inimesele on lubatud ainult üks abielu elu jooksul? ..ikka hambaid kiristades elu lõpuni : )

 
At 15:54, Anonymous Anonüümne said...

Königsbergi Doomkiriku salakambritesse viivad meie kõvemate maapoiste niidid ja traksid. Kelle vanu konte neile seal näidatud me ei tea aga Bohuslaw Radziwili mõõga käepidet on lubatud katsuda kui vanne antud teutooni kunni tolmunud kolba ees.

 
At 16:38, Anonymous Anonüümne said...

Ei tea, et Gagarinil seda võimalust oleks olnud Köningsbergis. Ja Gagarini meieks nimetamine viib meid tagasi karu rüppe.

 
At 16:52, Anonymous Anonüümne said...

Keegi võiks nagu olukorda updateda, et mis selle korontsi omadustest on siis selgunud? Senised empiirilised tulemused näitavad, et viirus käitub kui piirkondlikult muditud omadustega robot. See aktiveerub ja deaktiveerub nagu nupule vajutamise peale kas pehmelt või agressiivselt. Kas on teada, et kus asub selle masina juhtimispult ja kuidas neid roboteid juhitakse. Vägisi tundub, et nupp asub puhtalt marssali kraadiga meeste valduses, kes suunavad riike viima ellu nende tahet. See eeldab, et mingis vormis jagatakse soovitusi valitsustele nt OECD nime all. Mis see reffide viimane kärpeõigustus oligi, midagi struktuurse tasakaaluga seoses vist eluasemelaenude tulumaksutagastuse likvideerimine vastavalt OECD soovitustele?

 
At 17:05, Anonymous Anonüümne said...

Poisid kes käinud võiks jutustada mida tehakse. Olen kuulnud et kui seista Sigismund II Augustuse krüpti kõrval võtab kellegi külm käsi munad pihku ja pigistab nii et silmas kibe.

 
At 17:27, Anonymous Anonüümne said...

Lp 16:52, te olete õigel teel ja teie püstitatud küsimused on oi kui relevantsed!
Teile pole märkamata jäänud, et OECD hakkab juhtima Mister Viie Silma riigist. Mees, kes noorpoliitikuna on olnud kristlik-sotsialist, hiljem Austraalia liberaal - see peaks ütlema kõik. Kodulaenu intressi toetuste lõpetamine on hanitus, 0%-st väga palju maha arvata ei anna. Suured lõiked on ees.
Teiseks, kui võim on rahva käes, siis kelle käes ta on? Kelle käes on Masina Juhtimispult peale Bill ja Melinda Gatesi lahutust? Kumma?

 
At 17:35, Anonymous Anonüümne said...

Püstitame veel julgema hüpoteesi ja küsime, kas vaktsiini pähe süstitakse inimestesse kaitsavat vaktsiini või hoopis midagi muud? Praktika näitab, et 2 korda vaktsineeritud inimesed, ka meil siin Eestis haigestuvad sagedamini, kui vaktsineerimata inimesed.

 
At 17:59, Anonymous Anonüümne said...

5 mehed peaksid valdama perfektselt inimeste eksima sundimise oskust. Tänuväärt omadus konkurentide eksiteele uitama saatmiseks. Nii mõnelgi alal kindlustab selline tegevus medalivõidu. Pole vaja dopingut, võib tegutseda täiesti puhtalt, eeldusel, et oled false flag jumalate soosingus. Müstika, eks.

 
At 18:20, Blogger Priit Pullerits said...

"...2 korda vaktsineeritud inimesed, ka meil siin Eestis haigestuvad sagedamini, kui vaktsineerimata inimesed."

Lihtne! Mis raketiteadus siin on?! Tulevad uued viiruse tüved, mille vastu vaktsiin ei aita. Teiseks, vaktsineeritud muutuvad liiga uljaks ja julgeks, arvates, et neil on kaitse, ja minetavad ettevaatuse. Tegelikult ei kaitsnud vaktsiin neid sada protsenti kohe algusest peale - teate ju isegi, et seee kaitse oli kuskil 90+/-paari protsenti.

Mõelge oma peaga!

 
At 18:33, Anonymous Anonüümne said...

Kesikud kasutavad ikka veel arhailist tööautoga nügimise meetodit, et oma otsuseid ellu viia, nagu nägime Kravtšenko juhtumist. Kas platsil värskes õhus aega veetnud ja meelsust väljendanud kodanik peab oma nõudega pöörduma riigikogu vastu kohtusse, et pukis olelejateni viia sõnum selle kojta, et oma soove ei ole Eestis ok viia ellu teiste vaatenurka arvestamata. Ratas on tühjaks jooksnud kui selline tegevus kesikute vankri all pärast juhi Hundisilmale taandumist ikka veel toimub.

 
At 21:17, Anonymous Anonüümne said...

Isand Pullerits aitäh soovitama oma peaga mõelda aga see on ohtlik. Eestis tehakse trahvi ja ameerikas panevad hoopis trellid ümber. Pole pahemat pattu kui Oma Peaga Mõtlemine

 
At 22:12, Anonymous Anonüümne said...

Las teised mötlevad, tegutseda tuleb.

 
At 11:25, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Selline vaktsineerimisele kallutamine toimub juba pikemat ega ning tundub, et enam vassida ja varjata ei ole õnnestunud ning nüüd on need uudised siis ka lõpuks peavoolumeedias. Ehk
hakkab mõnele puupeale kohale jõudma, mille vastu need
"lamemaalased "seal Toompeal õigupoolest meelt avaldasid. Kallutada inimesi endasse süstima vaktsiine, mille toime eest tootja, ega riik ei vastuta on juba iseenesest kuritegu. Lisaks on praktika korduvalt tõestanud nende vaktsiinide absoluutset ebatõhusust kaitsena covidi vastu. Milleks need vaktsiinid head on, ei tea. Tundub, et nende toime on sarnane lobotoomiale https://epl.delfi.ee/artikkel/93343993/tallinna-kiirabi-laseb-vaktsineerimata-tootajad-lahti?fbclid=IwAR12_rj9PQ_IoGwYIA31uIb4gdWr9sh7jEqMwgVvsVbBQSAo7dcrQXyhqlI

 
At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

Kägu - ära vassi. Kas turvavöö kaitseb õnnetuse eest? Ei, turvavöö aitab ellu jääda (või vigastust vähendada). Sama on ka vaktsiiniga, kusjuures lisaväärtusena vaktsiin vähendab siiski vaktsineeritu nakatamisvõimet. Toime on testitud. "Lamemaalased" lihtsalt seisid ja musitseerisid ja "mõtlesid", jumal nendega.

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Kui Kägu oma peaga mõtleks, siis sellist jama siia ei kribaks ja ei peaks siinseid päris hullikesteks.

 
At 11:48, Anonymous Anonüümne said...

Kui ilmad ilusaks lähevad siis on Kägu ja Padre käsikäes Toompeal protestimas vaktsiinide vastu. Ja siis tuleb Elmar Vaher, uus saabas jalas ja uus klapp kõrva peal ja annab neile peksa ja laseb koertel pureda. Ja Mart Helme kirjutab sellest oma venekeelses ajalehes.

 
At 12:13, Anonymous Anonüümne said...

Jebuntumateri toime on testitud! Kes anonüümne lammas sellist kirjutab? Eestile tüüpiline väljamaa onudesse uskumine on tänu info levimisele mõranemas. Toime on testitud sinusuguse tainapea peal.
https://objektiiv.ee/stanfordi-meditsiiniprofessor-uhiskonna-sulgemised-on-olnud-koige-hullem-tervisepoliitiline-otsus-100-aasta-jooksul/

 
At 14:32, Anonymous MargusM said...

12.13 Mulle tundub et anonüümne lammas oled sina ja meedia eksperimentide toime on testitud sinu tainaspea peal. Paistab et toimib.

 
At 14:56, Anonymous Anonüümne said...

Nii saab oma absoluutset tõde igaüks kuulutada, kui ei pea midagi otsustama ega mitte millegi eest vastutama.

 
At 15:08, Anonymous Anonüümne said...

Uskumatu, et siinses blogis hakkavad tooni andma sellised uhhuulaste sõnumid: "Mõelge oma peaga. Internetis on kogu info olemas. Haiguste ravi. Kontrollitud."

 
At 16:48, Anonymous Anonüümne said...

Uskumatu on see et me läheme koos Käguga ja teeme ennenägematu mahtra, Keiser Nabullion ei valanud Leipzigi linna all ka nii palju verd kui Toompea nõlvast hakkab alla voolama. Padre ja tema tossikesed sõbrad jäävad koju nutma.

 
At 17:05, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

To 11:39. Maailmas pole absoluutset kindlust millegi suhtes. Teie toodud turvavöö on muideks väga hea näide. Turvavöö, ei ole, ei hea, ega ka halb leiutis. On olukordi, kus sellise vidina kasutamine vähendab avarii puhul oluliselt traumasid. Turvavöö kasutegur on ilmselt päris suur väikestel kiirustel toimuvate avariide puhul. Samas andke mulle andeks minu küünilisus, aga maanteel suurtel kiirustel ,see turvavöö sagedamini tapab su , kui sind päästab. Tean isiklikult mitmeid inimesi, kes tänasel päeval suusatavad, sõidavad rattaga jne ja seda vaid tänu sellele, et nad ei kasutanud turvavööd. Kui on ikka nii tõsine laks, et autost jäävad järgi vaid tagatuled või korralik võssa sõit, siis enamsti pääsevad sellistest avariidest eluga vaid need, kellel turvavööd lahti on. Sageli on nii, et samas autos pääsevad avarii puhul eluga need ,kes ei kinnita turvavööd ja hukkuvad need kellel turvavööd korretselt kinni. Turvavöö ei peaks olema kohustuslik, nagu ka vaktsineerimine. Olen nõus, et nõrga ja põdura organismi puhul on sellised eksperimendid mõtekad, aga noor terve inimene tarbigu parem vitamiine ja toidulisandeid, kui et ekperimenteerigu oma tervisega. Pealegi mis juhtub kui te sellesse grippi/sarsi/ covidisse ( heal lapsel palju nimesid) haigestute? Midagi, põete mõne päeva ja elate edasi. Vähemasti mind on jumal õnnistanud tuttavate ja sõpradega ning isegi naabritega,kus ringkonnas on samuti mõned ,kes on seda tõbe reaaalselt põdenud. Keegi neist ei saa aru, miks selline seakisa?! Nõrk inimene võib iga haiguse kätte surra, eriti veel kui paanika, ( mille õhutamisega meie meedia tegeleb) sellele kõvasti kaasa aitab. Muideks minu abikaasa töötab ka haiglas ja seal on päris mitmed korrektselt vaktsineeritud töötajad haigestunud, samas , kui mitte üksi vaktsineerimata töötaja pole haigestunud. Õnneks veel kedagi lahti ei lasta, sest töötajaid napib kõvasti, samas poliitika on selline, et vaktsineerimata inimesi tööle ei võeta. Kurb küll aga, ka meditsiinivallas on kõrgetele kohtadele sattunud, kas süüdimatuid või siis nüri võitu inimesi, (kellel endal enamasti tervised tuksis, sest tegelikult ei tea nad tervisest ja inimorganismi toimimisest mitte midagi) kellel on piisavalt lollust või ülbust kogu inimkonna eest otsuseid vastu võtta.

 
At 17:15, Anonymous Anonüümne said...

Paljud lihtsalt naudivad sellist olukorda ,mis maailmas toimub. Mõnele inimesele lihtsalt meeldib , kui temaga käitutakse nagu kaltsuga, aetakse igapäev ise juttu ja hea poiss või tüdruk olemise eest premeeritakse. Sellega on nagu seksuaalsusegagi , kellele meeldib tervislik seks sportliku ja kirgliku partneriga, kellele igasugused uriini, sidumis ja väljaheite mängud ning piitsutamised.

 
At 19:07, Anonymous Anonüümne said...

Seadused muutuvad meil sama kiiresti nagu soovitused vaktsiinide ja maskide kasutamise kohta. Ükspäev öeldakse, et üks vaktsiin sobib ainult noortele, läheb pisut aega mööda, siis teatakse, et see vaktsiin ikka ei sobi noortele ( need raisad kärvavad selle peale maha) , et see sobib pigem eakatele, nii üle 60 stele. Läheb pisut aega mööda ja siis teatatkse, et see vaktsiin sobib ka 50 aastastele. Nüüd on selgunud, et see vaktsiin eriti ei aitagi koroona vastu ( juba eelmise põlvkonna koroona sars vastu, nagu ka tavalise gripi vastu ei ole suudetud toimivaid vaktsiine toota, sest farmaatsiatööstuste mökerdamise tulemina tüved pidevalt muutuvad ja muteeruvad. Vähemasti on sellel covidi vaktsiinil üks suisa silmaga nähtav erinevus eelnevate ees. See paneb inimese süsteemi ja riiki ülistama, muutes vaktsiini saaja truualamlikuks süsteemi orjaks konkurentsituks süsteemi tõdede eest võitlejaks. Meenutame või sm Huud, kes hiljuti ülistas parteid valistsust, politseijõudusid ja loomulikult juhtivaid meditsiinitöötajaid.

 
At 19:32, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

Tekib küsimus, kas meil siin riigis on juhtival positsioonil veel mõni inimene, kellel oleks
halli aimugi , miks ta seal on ja mida ta teeb? Vaktsineerimine = ohutu?!!! https://forte.delfi.ee/artikkel/93349989/maailma-enim-vaktsineeritud-rahvas-on-sunnitud-taas-piiranguid-karmistama?fbclid=IwAR0iW5uQ7iRVUPynny00cSJq7znBjW9t1Rslyt6W0P7s5zihBkvjPqHtY4E

 
At 19:53, Anonymous Anonüümne said...

19:07 õigust räägid mees, selliseid partei ja valitsuse ülistajaid on suusablogisse paljum siginenud.

 
At 20:11, Anonymous Anonüümne said...

Tervislikku seksi sportliku partneriga on tänapaeval vähe saada. Ehk vaid TRM-il ja suusublogis aeg-ajalt. Millal juhtkond kokkutuleku korraldab?

 
At 20:14, Anonymous Anonüümne said...

Praegu vallandatakse vaktsineerimata meditsiinitöötajaid olukorras, kus neid tõeliselt napib ja nad töötavad ülekoormusega), järgmiseks tulevad ilmselt need "ülemakstud ja ülemotiveeritud" müüjad jne. Millaski peaks järg ajakirjanikeni jõudma, sest siililegi on selge, et vaktsineerimata ajakirjanik on kogu riigile tõsiseks ohuks ja nuhtluseks. Ilmselt selline edumeelne ajaleht nagu postimees näitab kõigile eeskuju ja teeb algust. Kas on soovitusi kampaania hüüdlause kohta? "Pask veeni" oleks vist liiga matslik?

 
At 20:24, Anonymous Anonüümne said...

Hr Kägu, kirjutage oma tähelepanekutest ruttu Ott Tänakule, ja teistele rallimeestele ikka ka, neil tihti juhtub "korralikke võssasõite", siis teavad traksid maha võtta.

 
At 20:58, Anonymous Anonüümne said...

To 20:24 Teie sarkastiline märkus on väga asjakohatu ja võiks öelda asjatundmatu. WRC auto ja nn rahva auto ainuke sarnasus on väline sarnasus. Ralliauto turvalisus on mäekõrguselt suurem, kui tava auto oma. sinna on sisse ehitatud turvapuur, sõitja istme külge kinnitus on hoopis teistsugune. Pealegi rallimaailmas ei esine laupkokkupõrkeid, kuna kõik liiguvad ühes suunas. Teatavasti laupkokkupõrkel kiirused summeeruvad. Tõsi ta on, et laupkokkupõrgetest on inimesed pääsenud vaid tänu sellele, et on aknast välja lennaud ja vahel praktiliselt ilma ühegi kriimuta. Kui vaadata mis autodest järgi jäi siis kinnitatud turvavööga poleks variantigi olnud.

 
At 00:06, Blogger Priit Pullerits said...

No kurat, nüüd siin lahtise turvavööga sõitmise propageerijad ka platsi ilmunud. Kes järgmiseks?

 
At 07:51, Anonymous Kägu said...

Ärge demagoogitsege hr Pullerits keegi pole midagi propageerinud, tõin vaid näite, miks selline asi ei peaks olema kohustuslik vaid inimese enda otsustada. Üksinda turvavööta sõitev inimene ei ohusta mitte kedagi. Teie muidugi pooldate autoritaarsuse ja diktatuuri,kus alati eeldatakse,et inimene on lammas.

 
At 09:59, Anonymous Anonüümne said...

Järgmiseks. Liikluseeskiri ise on ju ka vägivald, inimene võiks ikka ise otsustada, kui kiiresti, kummal teepoolel jne sõidab. Siis saaks veel argumenteerida kiivri kasutamise üle jne kuni lõpmatuseni, s.o tsivilisatsiooni hällini välja.

 
At 12:03, Anonymous Anonüümne said...

Ja jaa, ja mis on raha, ahh? Iga inimene võiks ise otsustada, et mis on raha väärtus, kas 50 eurone on väärt tikutopsi või luksvillat. See, et keegi selle väärtuse kehtestab on ju vägivaldne. Inimesel peab olema ikka ise õigus määrata asjade hulk, mida ta oma säästude eest saab soetada, eks juu. Kohalike omavalitsuste planeeringutest ei hakka üldse rääkima. Kuidas saab kohalik võim keelata kasvõi Harju tänava haljasalale pilvelõhkuja rajamist, no absurd ju. Kui omanik tahab, siis võib ta sinna rajada kas ehitusmaterjalide kaevanduse või lennukite radari või Eesti kõrgeima pilvelõhkuja, eks!

 
At 21:22, Anonymous Anonüümne said...

2 viimast te ajate jama. Teie toodud näidetes segaste te teisi inimesi ja ohustate neid. Keda ohustab mina peale iseenda kui ma üksinda autos turvavööd ei kasuta?

 

Postita kommentaar

<< Esileht