neljapäev, mai 06, 2021

Pullerits: Kas minu või Eesti ratturite olümpiavorm on erilisem?

Kas teate, kuhu jäid minu esimesed ratturipüksid? Helesinised ja valgete traksidega. Õigemini peaks alustama sellest, et kas oskate ära arvata, mis nendega juhtus.

Need ei pidanud lihtsalt vastu. Üheksa aastat tagasi, kui viisime Jaanus Laidveega oma Salt Lake Cityst, olümpialinnast ostetud Treki maastikurattad Moabi peatänaval rattapoodi hooldusse, ütles sealne mehaanik lause, mis on meeles siiani: "Moab damages bikes." Moab lõhub rattaid. Nii karmid rajad seal.

Niisiis pole ime, kui ka püksid seal vastu ei pidanud. Järgmise Moabi-ekspeditsiooni lõpus rändasid need prügikasti. Polnud mõtet neid Eestisse tagasi vedada - taguots oli vertikaalselt lõhki rebenenud.

Praegu on mul kahed rattapüksid. Ühed on väga erilised, milliseid pole maailmas kellelgi. Need on nimelised. Kummalgi reiel ilutseb mu perekonnanimi. Isegi Tanel Kangertil ega Peeter Pruusil, kes lähevad Eestit esindama Tokyo olümpiale, pole omanimelisi rattapükse. Vaat nii! Rein Taaramäel ka pole. Vot!

Mis siis saab, kui need unikaalsed püksid ka katki lähevad? Siis pole katki midagi! Allan Oras ütles mulle mullu, et tal peaks oma moomoo ettevõttes need lõiked või mis iganes alles olema, et vajadusel saab lasta uued püksid teha. Igatahes on mu vorm isikupärasem ja erilisem kui see, millega Kangert ja Pruus lähevad olümpiale. Kui nad tahavad seal veidigi silma paista, ei jää neil üle muud, kui tuleb medalile sõita.

See on muidugi kosmos, mida ma siin teile endast ja Kangertist ja Pruusist räägin. Mõned üritavad ka sinnapoole küünitada, soetades endale Cofidise või Astana või lausa Sky meeskonna aastatetaguse vormi, arvates, et ehk paistavad sellega silma, ent arvestamata, et kõik vähegi kainelt mõtlevad inimesed näevad ju läbi, et nad ehivad end võltssulgedega.

Tundub tühine teema? Aga ei ole! Ega siis muidu jalgratturite liit lasknud Eesti olümpiaratturite vormist terve pildiseeria teha, et see mööda Eestit laiali saata. Põhjus, miks rattavormist paraku liiga palju juttu ei tehta, peitub selles, et vähestel on, mida isikupärast enda seljas näidata - millest sul siis ikka rääkida, kui sõidad mingi masstoodangu särgi ja pükstega; siis räägidki parem oma sadulapostist või lenksupaelast.

Fotod 1-3: Gleb Karpenko (Ampler Development Team), Eesti mullune meister eraldistardist sõidus, näitab Eesti ratturite vormi, mida nad kannavad Tokyo olümpial. Disain: Timo Saabas (moomoo). Fotode autor: Adam Illingworth / Eesti Jalgratturite Liit

20 Kommentaarid:

At 07:52, Anonymous Anonüümne said...

Nats liiga homo riietus pole või? Vaene rattakoondis, Samordni sildistab nad eplis selles riietuses raudselt homodeks. Heas füüsilises vormis mehed poevad liibukatesse, kust kõik nende treenitud lihased homoerootiliselt välja punnitavad, lähevad ilma oma naisteta kuhugi olümpiale hängima, ei jäta just palju fantaasiaruumi meie ajakirjandusele. Ja nüüd promotakse seda homoerootilist riietust ka siin blogis. No kuhu me välja jõudsime, mis toimub?!

 
At 08:13, Anonymous Anonüümne said...

a USA suusakoondise kostüüm on igati koššer? või mis

 
At 08:22, Anonymous Anonüümne said...

Terve postitus pühendatud homorootikale? Nooooo!

 
At 09:11, Anonymous Anonüümne said...

Algab uus elu!!!

 
At 09:25, Blogger Priit Pullerits said...

Just: uus elu, uus algus! Kui palju võib muudkui vana rada pidi künda ja kõmpida...

 
At 09:42, Anonymous Anonüümne said...

Tore tõdeda, et Pullerits, kes alles hiljuti hülgas demograatia ja liitus sotsidega on nüüd ometi lõpuks asunud tões ja vaimus homoerootikat propageerima. Kiidame Pulleritsu valikud heaks,sest see tundub olema jõukohane teema ja pealegi eks neeed homod on meie tulevik ning kaua sa ikka vastuvoolu ujud. Võsa Pets hakkaks nüüd selle kohapeal laulma:pederallala pederallala....

 
At 09:51, Anonymous Anonüümne said...

Priit, eriliste rattapükstega inimesi on ka siin Eestis mitmeig, kuid sina näed loomulikult ainult soovitut. Valikuline nägemine.
Samas, isegi "masstoodangu" rattapüksid Kanksi jalas ja Tokio stardis, on rohkem väärt kui sinu püksid, millede kohta väljaspool Eestit ei oska keegi midagi öelda - tõenäoliselt peavad mingi viineri reklaamiks ...

 
At 09:58, Anonymous Anonüümne said...

Mis ses usa suusakoondises viga? Kunagi oli pilt Lolo Jonesist bobikoondise kombinsonis, vohh see oli kosser, võhmamehed kiidaksid heaks kui näeks

 
At 10:23, Blogger Andres P said...

oota, mismõttes homoerootiline? Kui naised on sama moodi liibuvates riietes siis on see naisvaatajate jaoks homoerootiline? Kiiruslike tulemuste peale suunatud spordis ongi riided liibuvad, viimasel ajal ka teatud lihaste/lihasgruppide puhul kompressioonimõjuga ( mis veelgi suurendab liibuvust). Miks peaks sportlane liikuma mingi tuules lotendava purjega mis kuhugi takerduda võib?
Kas erilised riided teevad inimese eriliseks?

 
At 10:46, Anonymous Anonüümne said...

Sa Andres_P ei märganud, et ka Putinil oli liibukas seljas ja rikkale inimele kohaselt oli see liibukas täiesti transparentne. Kahjuks sildistati ta meie päevalehe poolt seetõttu homoks. Pole kõhklustki, et vaesem rahvas, kes ei suuda endale lubada transparentset kombet, on automaatselt kõik homod meie päevalehe tõlgenduse järgi. Imelik, et Delfit veel kinni ei ole pandud.

 
At 10:57, Anonymous Anonüümne said...

Vabandust et teemat solgin, aga Pulleritsu palvel panen siia ühe lingi https://www.youtube.com/watch?v=ZJZxiNxYLpc. Ta võib selle mehe minevikku guugeldada ja selle tulemusena leida et maailmas on hulgaliselt tõelise teadlasi, kes seda vohavat lollust, mida medistsiiniks ja teaduseks kutsutakse ( pigem on tegemist massipsühoosiga) ei toeta. Antud sündmuste nagu see https://leht.postimees.ee/7242139/karjakulas-nakatus-koroonaga-22-topeltvaktsineeritud-hooldatavat?fbclid=IwAR2ypx1OFbMB4GZRCen0ZwNdc7zd159262govNpNcV-IPe2GpjlxxSP-MW4 ja see https://forte.delfi.ee/artikkel/93349989/maailma-enim-vaktsineeritud-rahvas-on-sunnitud-taas-piiranguid-karmistama?fbclid=IwAR0m328FdGjB2RUS0tgdNYhz2U6mBt2A3zbiyRizMaWTjMG0SOICgJIBD9E on see võrdlemisi aktuaalne. Vabandan veelkord, sest homoerootika on ka kindlasti väga oluline teema ja mitte vähem tähtis.

 
At 11:05, Anonymous Anonüümne said...

Kurat sotsid saavad mõnu, homod saavad mõnu aga võhmamehed? Kes nende vaeste peale mõtleb? Mis?

 
At 11:39, Anonymous Anonüümne said...

Paljukest neid võhmamehi siin üldse veel järel on, Kägu ja Huu on nad kõik oma meeskonda meelitanud.

 
At 13:27, Anonymous Anonüümne said...

Baruto ja Bramanis ütlevad kui ühest suust, et olümpia aeg on kõige kuumem ja niiskem aeg, eurooplasel (saati põhjamaalasel) saab väga raske olema. Heledad ja niiskusega hästi toime tulevad rõivad on abiks. (Kellel on kolmas silm avanenud, näeb homoerootikat). Detail küll, aga pisiasjadest oleneb kõik tippmängus. Kuidas Kanx saunatingimustele vastu paneb, maratoonarid Nurme ja Fosti tegid hea etteaste Dohas, timmides jahutuse ja joomise ülitäpseks.

 
At 15:11, Anonymous Anonüümne said...

Pole üldse kindel kas nende homoerootiliste riietega õnnestub olümpsil esineda. Japsid on korontsitõrjega paanikas ja ei saa elu kontrolli alla. Ei tea, milles asi. Suremus korontsi on neil kasvanud pooleni (83) Indias(168) koolenute arvust miljonist. Arenenud riigis on siiski piisavalt võimsad krematooriumid ja tänavatel ei pea Jaapanis laipu põletama, samuti pole need ülekoormuse tõttu veel kokku sulanud. Meie õnneks on ka soomlastel kõik hästi, nendel on maad palju ja saavad oma surnud (166), keda tuhastamise vabrikud teenendada ei suuda, lihtsalt metsa alla matta. Muide, Eesti peaks taotlema rahvusvahelist abi, sest siin ületab koroonasurmade arv (899) India oma 5 kordselt. Õnneks on ka Eestis head põletuskambrid ja siinsed lambad on nii dresseeritud, et ei niutsu kah ja kui piuksu teevad, siis saadab Vaher neid eriüksuse tänavalt eemaldama.

 
At 16:33, Anonymous Anonüümne said...

"Vabandust et teemat solgin"
Pole mingit vabandust. Miks kurat iga teema all peab seda vaktsiinide vastast jama või mitte jama postitama? Milleks neid linke ja pidevaid soga kordusi siia regulaarselt toppida, saage ometi üle, või minge ravile.

 
At 16:47, Anonymous Anonüümne said...

o 16:33 äkki peaksite te ise ravile minema? Kuidas küll selline pisike asi saab inimese endast niimoodi välja viia? MIna lugesin ja sain vastupidi teile hoopis hea tunde, et ei ole lasknud seda kahtlast kraami endasse süstida nii, et tänud sulle 10:57. Valgusta ikka spordimehi aegajalt. Need liibuvad ja üli seksikad jalgrattariided ei jää kellelgi sellepärast vaatamata ja kommenteerimata. imestan vaid, et Pullerits pole lisanud siia pilti endast oma üliseksikate ratta riietega. Praegu ju polegi midagi võrrelda ja kommneteerida, eriti neil kellele noored poisid ei meeldi ja kes eelistaksid vanemaid ja elukogenumaid mehi

 
At 16:52, Anonymous Anonüümne said...

https://majandus.postimees.ee/7242490/aas-jattis-kultuuriministri-ja-tartu-maratoni-pika-ninaga-suusatajad-hupaku-uhel-jalal-ule-maantee

Kas Kelk hakkab maanteesilla raha koguma?

 
At 21:13, Anonymous Anonüümne said...

16:52 Mis krdi suustunnel! Suusatajad istugu kodus, mitte ärgu levitagu koroonat! Pealegi riigil on vaja kulutada raha vaktsiinide ostmisele ja haipimisele. Suusatunneli rahad kulutati Toompeale kaitse rajatiste püstitamise ja rahvale peksa andmise peale. Inimestel tööd teha ei lasta, makse ei laeku teie unistate suusatunnelist.

 
At 01:07, Blogger WILLIAMS said...

Kiireloomuline laenupakkumine
Tere kõigile! Tahaksin öelda suured tänud Mohammed Salmanile, kes laenas mulle haige lapse ravimiseks laenu. Mul on nii hea meel kohtuda Mohammed Salmaniga, võtke temaga ühendust e-posti teel, kui vajate kiiret laenu äri- või isiklikuks laenuks, (mohammedsalmanloanfirm999@gmail.com)

 

Postita kommentaar

<< Esileht