laupäev, juuli 10, 2021

Pullerits: Kelle jõudmine olümpiale näitab kõige paremini Eesti taset riigina?

Esmalt tuleb tänada Tanel Kangertit (fotol paremal), kes hoolimata sellest, et tal oli kuuldavalt kiire, leidis selle nädala algul ühel hilisel õhtul aega, et minuga telefonis veidi rääkida. Ta küll ütles algul, et tundi tal lobisemiseks pole, mille peale kostsin, et ega ma lobiseda tahagi, mul on konkreetsed küsimused, ja tundi ma ammugi ei palu ega ootagi.

Saime vajalikud jutud räägitud, minut jäi veel varugi.

Millest rääkisime, seda saate lugeda siit.

Kangert on Eesti olümpiakoondises üks vähesed, kes teeb kaasa rohkem kui ühel alal, mis on iseenesest kõva kvaliteedi ja taseme näitaja. Ent kui vestlesin eelmisel nädalal olümpivõitja Erki Noolega (vasakpoolsel fotol paremal), kuulsin tema suust sama mõtet, millele olin päev varem isegi tulnud. Nimelt mainis Nool oma olümpiaid meenutades, et kõige suurema mulje avaldas talle – oli see nüüd Atlantas või Sydneys, seda ma enam meie pikast vestlusest täpselt ei mäleta – see, kui olümpiakülla saabusid Inglismaa ratsutajad. Tuua hobused üle ookeani olümpiale – seda ei suuda iga riik. Näiteks Barcelona olümpial ei suutnud Eesti kogu kergejõustikukoondise peale isegi ühtainust treenerit kaasa saata, ütles Nool.

Sedasi lausus Nool, et koolisõitja Dina Ellermanni (fotol paremal) jõudmine olümpiale on märgiline – ses suhtes, et nüüd kuulub ka Eesti suurte ja arenenud riikide hulka.

Täpselt sama mõttekäiku olin maininud selle nädala hakul pärastlõunases telefonivestluses Ellermanniga (all vasakpoolsel fotol), kes oli parajasti teinud teel Saksamaale peatuse Poolas, et oma hobust Donna Annat 20 minutit veega jahutada. Iraagi pealinnas Badgadis sündinud Ellermann (jah, minu kontrollitud fakt otseallikast!) rääkis mulle omalt poolt seda – mida mainis ka mitu teist olümpiasportlast –, et olümpia ajal võistluste eel lülitavad nad end sotsiaalmeediast välja.

Vaat seda oli rõõm kuulda! Sotsiaalmeedia, nii Facebook kui Instagram ja muu sedasorti värk, on lapsik ja haiglaselt nartsissistlik: inimesed käivad vargsi-vaikimisi nurumas teiste kiitust oma välimusele ja tegevustele. Need on naeruväärsed ego paitamise ja upitamise kohad. Kui te loete seal neid üksteisele kirjutatud läägusest nõretavaid kiitusi, jagatavaid südamekesi ja muid ultrapositiivsusest pakitsevaid märke, tahan küll küsida, kas inimestel endal selle peale tõesti süda pahaks ei lähe ja piinlik ei hakka. Nagu põhikooli alama astme tüdrukud! (Ja ärge lootkegi, et ma selle ausa ja otsekohese jutu peale vabandama hakkan – ei maksa paludagi seda!)

Kui tahate näha midagi sellist, kuhu südamekeste panijatel ja ninnu-nännu jutu veeretajatel asja ei ole, siis siin teile minu mehine sissevaade järgmise nädalalõpu Eesti ja maailma spordi suursündmuse kõige tehnilisemale ja keerukamale etapile – ehk sinna, kuhu naistel, muide, osalejana üldse asja ei ole.

Foto 1: Tanel Kangert mullu 14. augustil Criterium du Dauphine'i 157 km pikkusel etapil Corencist Saint-Martin-de-Belleville'i. Foto autor: AFP/Scanpix
Foto 2: Erki Nool (paremal) juhendamas tänavu 28. mail Tartus Tamme staadionil Gustav Sule mälestusvõistlustel kõrgushüppaja Grete Udrast. Foto autor: Margus Ansu, Postimees/Scanpix
Fotod 3 ja 4: Dina Ellermann oma hobuse Donna Annaga enne teeleasumist Tokyo olümpiale. Fotode autor: Mihkel Maripuu, Postimees/Scanpix

102 Kommentaarid:

At 09:02, Anonymous Anonüümne said...

Eesti riik oli eelmisel aastal sündinud hea et üldse raha leidis olümpiale. Individuaalalal pole treener nii tähtis kui võistkonnaalal. Saab ka ilma.
Ratsutamine on rikaste sport. Asi siis briti aristokraatidel oma hobuseid lennutada. Nagu ka purjetamine. Paadid lennatakse teisele poole maailma nagu nalja
Selle kohta vist öeldakse ei võrdle õunu ja apelsine?

 
At 09:34, Anonymous Anonüümne said...

Ah mitmel alal? Võimleja ja ujuja võib tuua mitu medalit. Ala spetsiifika. Nagu ka sprinter, 100 200 ja teade kui on suur riik. Maratonijooksja reeglina ühe.

 
At 09:46, Anonymous Anonüümne said...

Päris koomiline lugeda seda sotsiaalmeedia kriitikat. Nartsisslik oma piltidele ja tegevusele kiituse nurumine, ego paitamise ja upitamise koht. Kui südamekeste jagamine välja jätta, siis mille poolest see blogi antud kirjeldusest erineb?

 
At 09:58, Anonymous Anonüümne said...

Põhikooli nooremad tüdrukud on väga tublid ja naksid. Meie homsed olümpiavõitjad. Kõige rohkem panevad südameid meespeded. Ühesõnaga, Pullerits peab jälle vabandama hakkama.

 
At 10:24, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits tüdrukute solvamise eest paks ja rasvane vabandus olgu olla või muidu......

 
At 10:35, Anonymous Anonüümne said...

Eesti riigi tase. Keda kotib et eesti osaleb ratsutamises? Selline eriline ala mis ei peaks olümpsil olema. Nagu autoralli, nagu golf ja veel mõned

 
At 10:35, Anonymous Anonüümne said...

Minu pakkumine on, et esimesel fotol pole mitte Kanx, vaid keegi hispaania päritolu võitleja. Tõenäoliselt kolumbialane Daniel Felipe Martínez, kes pani Dauphine kriteeriumi möödunul korral kinni. Pulleritsul ei jää muud üle kui vabandada.

 
At 10:51, Anonymous Anonüümne said...

Naistel on täitsa lubatud rallidel osaleda ja on tublisid saavutustega nais rallisõitjaid. Pullerits peab vabandama.

 
At 11:16, Anonymous Anonüümne said...

Postimees kirjutab nukraid lugusid, mis aga sisuliselt pole põrmugi nukrad. Pullerits peaks sellise haltuura eest vabandama.

https://om.postimees.ee/7288180/kanepit-suitsetanud-kergejoustikutaht-sai-olumpiamangude-eel-usa-koondiselt-nukra-teate

 
At 11:44, Anonymous Anonüümne said...

Priit, viimane väide, et naistel pole autorallile asja (kust üldse selline imeline muundumine ja kiindumus ratta ja suusaspordi asemel autorallisse?) ei pea paika. Praegusel ajal WRC sarjas ühtegi naist ei võistle kuid see ei tee olematuks fakti, et Michèle Mouton jõudis Audi Quattro roolis 1982 hooajal kokkuvõttes poodiumi teisele astmele (võidust jäi lahutama vaid ebaõnn ja tehnilised probleemid hooaja viimase, RAC Rally viimasel päeval) ning võitis kokku 4 rallit ja 162 kiiruskatset.

 
At 11:48, Anonymous Anonüümne said...

Huvitav jah, kus on vabandus? Finiši pildil olid Kanksul Sidi kingad jalast kadunud, habe aetud ja nahk heledam. Pole minu silmad varem kuskil sellist imet võidusõidul kohanud. Kõva vabandus oleks väga kohane.

 
At 12:24, Anonymous Anonüümne said...

Kanksu ees peab vabandama, naiste ees, tüdrukute ees, rallispordi ja hobuspordi ees, olümpialiikumise, rahvusvahelise konglomeraadi ja mis peamine, ausa lugeja ees.

 
At 12:33, Anonymous Anonüümne said...

Enne tuleb viimne laupäe kätte kui Pullerits vabandamisega valmis saab

 
At 12:49, Anonymous Anonüümne said...

Fännide ja sotsiaalmeedia gigantide ees peab ka vabandama.

 
At 12:49, Anonymous Anonüümne said...

Kui on vaja leida poolpaljas avalikkusele tundmatu spordipiiga, siis on kõik kenasti ja korrektselt kirjas, kes ta on, mis on strateegilised mõõdud, keda peab lemmikloomana, kas on vegan jne. Kanksiga aga pannakse taoline prohmakas. Soonetsil kui pildikataloogi manageril tuleb Pulleritsu ees vabandada, sest ta õõnestab haltuuraga suusa- ja ralliblogi usaldusväärsust!

 
At 12:54, Anonymous Anonüümne said...

Soonets on kaassüüdlane ja peab vabandama täies mahus härra Pulleritsu ja kogukonna ees.

 
At 13:40, Anonymous Anonüümne said...

Kogukond ootab ....

 
At 14:32, Anonymous Anonüümne said...

Andestamatud prohmakad. Vabandamisest on vähe. Põlvili peab olema ja väga ärdalt paluma

 
At 15:55, Blogger Priit Pullerits said...

Kuulge, see oli AFP, maailma ühe suurema agentuuri lisatud kirjelduses selgelt kirjas, et pildil on Tanel Kangert. Kas ei peaks siis AFPd usaldama või? Soonets küll vabandama ei pea, mina ammugi mitte. Nõudke oma vabandust AFP käest, kirjutage talle!

M. Mouton sõitis rallit kui mitu aastat tagasi??! Ligi 40! Enamik teid, jõmpsikaid, polnud sel ajal veel seemnerakunagi olemas. Kus on need WRC ja MMi tasemel autorallinaised nüüd?? Mõistagi ei räägi ma siin ju mingist amatööride ega harrastajate tasemest. Neist rääkimiseks on teised kohad.

Ratsutamine on kõva ala, ega ilmaaegu eestlased ja paljud teised seal löögile pääse, kuigi hobuseid on terve maailm täis. Seetõttu tegingi siin reveransi Dina Ellermannile. Kiidan neid, kes seda väärivad. Ja ütlen otse välja, kui miski on ülespuhutud ja võlts.

Palju hullem lugu on see, et Rootsis, meie mitme poliitiku eeskujuriigis saavad nüüd kuni 18aastased kergejõustiklased ise otsustada, kas võistlevad tüdrukute või poiste arvestuses. Jaan Martinson kirjutas, ju siis ikka kontrollitud materjal. Aga ma küsiks Rootsilt kriitiliselt, miks ainult kuni 18aastased. Kas seepärast, et siis lõpeb tüdrukute varasemast murdeeast tingitud sooline vähenegi arengueelis?

Viibin Kirde-Eestis, nädalavahetus ju, eramajutus. Perenaine, venelanna, ütles, et tal poeg Saksamaal, aga tagab ära tulla. Kas teate, miks? Sellepärast, vahendas perenaine poja juttu, et musti tuleb liiga palju sisse ja elu on muutunud kohutavaks.

Vaat, mis on tõelised probleemid Rootsis ja Saksamaal! Ja teie nõuate mult totraid vabandusi asjade eest, milles mul pole mingit süüd. Rohkem õiglast meelt, palun!

 
At 16:23, Anonymous Anonüümne said...

Saite nüüd 1+1 on 3 ja ei mingit vabandust. Kvaliteedimärk Pullerits& AFP.

 
At 17:07, Anonymous Anonüümne said...

Kägu ju ka ülistatakse siin pidevalt, seega sama kiidulaul mis mujal.

Jõgeva Filtril oli enne finišit täna karm laks, kaks kiirabiautot toimetasid pikalt.
Oskab keegi midagi täpsemalt öelda?

 
At 17:24, Anonymous Anonüümne said...

Kägu peabki ülistama, sest Kägu on kunn.

 
At 20:52, Anonymous Anonüümne said...

Laupäeva õhtu on hea aeg vabandamiseks Pulerits me ootame.

 
At 23:28, Anonymous Anonüümne said...

Soonets ka ülbitseb ja ei vabanda. Hea elu peal. Peame meeles! Laupäeval peaks vabanduseks lubama kasti õlut. Niisama ei loe. Scanpixil on see lumme lasta, esinduskuludena maine puhastuseks. Rahvusvahelise ajupesuvalekorporatsiooni esindajad ei vabanda enne kui tuhanded laibad taga. Kahtlane, et kas ka siis.

 
At 09:22, Anonymous Anonüümne said...

Kui ülbikud vabandada ei suvatse tuleb korraldada poikott.

 
At 09:35, Anonymous Anonüümne said...

Kas suurkorporatsioonide valedele toetuv PP ei kavatse oma posti muuta ega vabandada kogukonna ees? Skandaalne lugu.

 
At 10:46, Anonymous Anonüümne said...

Ülemuste ja sponsoritega võid tülli minna, see on väike asi, kui aga kogukonnaga suusad risti siis on lend lühike. Kogukond sellist alatut muigerdamist andeks ei anna. Kogukonna mälu on pikk, see antakse edasi edasi põlvest põlve

 
At 11:45, Blogger Priit Pullerits said...

Võtke lõdvalt, suvi ju! Ma tegin eile õhtul 21,6 km 55 minutiga, vaat nii rahulikult tuleb asju võtta.

 
At 12:45, Anonymous Anonüümne said...

Härra Pullerits, ärge jätke võimalust meediagigandile koht kätte näidata ja informeerida neid valeinfost kas otse või härra Soonetsi kaudu. Mõelge, te saate oma tudengitele loengus ühe väärtusliku eduloo jutustada, kuidas tuleb fakte kontrollida, olgu allikas kui tugev. Ja ärge seejuures unustage tänamast kogukonda, kes selle teile kandikul ette tõi.

 
At 13:18, Anonymous Anonüümne said...

Kogukonda juba ei narri. Soonets ja Pullerits kes on hakkama saanud mitmete vähemuskogukondade solvamisega kõige jälestusväärsemal viisil peavad põlvitama ja vabandust paluma väga pattukahetseval häälel. Vähemaga ei mängi välja.

 
At 13:52, Anonymous Anonüümne said...

Siiralt peab kahetsema. Silmades pisarad. Kogukonda juba ansipliku okei ma vabandan fafnuuliga ei peta.

 
At 15:23, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits olgu valvel, kogukond näeb fafnuulimise katsed juba eos läbi, pole mõtet mitte proovidagi. Mida rutem vabandada seda kergem on järelmid.

 
At 15:25, Anonymous MargusM said...

Njaah, milline sisemine areng on toimunud.. "Panna on vaja" asendus repliigiga "Võtke lõdvalt".

 
At 20:28, Anonymous Anonüümne said...

Kuu lõdvalt võttes panna, kas see on ka hea?

 
At 20:28, Blogger Priit Pullerits said...

MargusM, suvi ju, nautige ka!
Lõpetage see tüütu vabandamise jura. Siin jääb alati nii, nagu mina ütlen. Kui ütlen, et praegu panna pole vaja, ei pane ka MargusM. Ma ei saa aru, mis siin keerulist on, et mõned aru ei saa!

 
At 11:08, Anonymous Anonüümne said...

Eile oli kõige ägedam vutimatš. Kohe alguses käis värav itaallaste väravas enne kui õieti jälgima sai hakatud, seejärel tuli pikk ja magus unekas kuni viimase penaltilöögini millega britid endale mütsi pähe tõmbasid ja poolsajandi võimaluse maha magasid. Juhtub ka parimatel.

 
At 11:17, Anonymous Anonüümne said...

Missugustel parimatel?

Tallinnas oli euroopa kergejõustik ja meedia kirjutab sada artiklit jalgpallist. Postimehe esileht on jalgpall, kergeraksu ei ole. Kas vanemtoimetaja Pullerits võtab vastutuse või mis toimub eesti maal?

 
At 11:18, Blogger Priit Pullerits said...

Milles te siin räägite, 11:08?

 
At 11:30, Anonymous Anonüümne said...

Räägime MM-st, et vuti jälgitavuse tase finaalis on alla igasugust arvestust. Tegelikult tuleb mängu mängimise protsess alates poolfinaalist vahele jätta ja tuleb haarata kohe sarvist st lüüa ainult penalteid. Tunnike penalteid ja kes rohkem 100-st löögist sisse äsab, see on meister. Ja et asi aus oleks võiks ollagi penaltite löömine turniirisüsteemis, et iga finalist saab lüüa igale finalistile kõmaki ära. Milleks see aja venitamine palli veeretamise ja pansoliku maha viskamisega?

11:08

 
At 11:45, Anonymous Anonüümne said...

Millal Pullerits süü omaks võtab?
https://sport.delfi.ee/artikkel/93981949/inglismaa-koondise-peatreener-southgate-penaltite-osas-votan-suu-omaks

 
At 12:06, Anonymous Anonüümne said...

Me kõik vastutame aga Pullerits kui platvormi omanik peab vabandama. Soonets las põlvitab, tal treenitud põlved ja musklid.

 
At 12:36, Anonymous Anonüümne said...

Kas see siin on panemise blogist vabandamise blogiks saamas?

 
At 13:47, Anonymous Anonüümne said...

Paar repliiki (futboli)turniirisüsteemi arengutest. Pehmostumine toimub: 1. finaalturniiridele lastakse peale satsid, mis kõlbavad mudaliigamängudeks, nagu näiteks Soome (kogu lugupidamise juures soomlastesse, aga nad said ju isegi meilt peksa). UEFA närukaelad laiendavad sellega haaret - rohkem pealtvaatajaid nii telerite taga kui ka staadionidel (too mööda ilma laialipillutatus on omaette rumalus - turniiri vibe saab pihta). Püütakse raha rohkem teenida. 2. too neetud lucky looser'i süsteem murrab igale poole sisse. Nüüd saavad neljasest alagrupist juba osaliselt 3 edasi. Kuhu edasi? Varsti saavad kõik (kaotajad edasi)? Sportlik pool kannatab, kui kaotajaid upitatakse. Millal kaotajate pea silitamine lõpeb?

PS. Meie U23 kergeraksu "noored" põrusid, pole tegijaid. Pole ka pealtvaatajate huvi. Kui Kadrioru staadionilt võtta ära osalejate delegatsioonid ja kaasvõistlejad, on plats tühi. Kadrioru staadion sai kuuldavasti uuenduskuuri. Toda uuendust on hästi varjatud, kõik näeb ikkagi kulunud välja: katkine teivashüppematt, heitesektorite kaitseraamid, vihma- ja päikese varjud sportlastele - nood on vist jäätisemüüjatelt laenuks võetud, elektrisüsteemid on nähtavasti ajast, mil Heike Drechsler meid hullutas jne. ERR tegi head tööd: telepildi mix oli tasemel, telepilt ise kah (Sääritsat ei kommenteeri).
Mida jungad suudavad?

 
At 14:14, Blogger Priit Pullerits said...

Ei, 12.36, sellepärast ma ei vabandagi. Käige seenele!

 
At 14:28, Anonymous Anonüümne said...

Omad vitsad peksavad. Poleks pidand umbluud ajama ei peaks ka vabandama. Läheb immits, läheb autoriteet, läheb kogukond ja järgi jääb vaevu kuivad banaani koored.

 
At 14:31, Anonymous Anonüümne said...

Need mudaliiga peksukotid näitavadki mis vahe on jalgpalluritel ja mudapalluritel. Kui neid ei oleks siis oleks kogu turniir üks härjaila ja teineteise passimine. See on kogu turniiri huvitavam pool kus võitja on ette teada ja on võimalus õige pool valida ning nö kaasaelada omadele.

Kergeraks on aga väljakult ilusam vaadata kui telest. Väljakult need mainitud puudujäägid silma ei paista. Kõik sujub nigu kellavärk. Seal on nigu kolhoos, kohal on ainult need kes alati. Juhuslikku elementi ei kohta. Vabalt võid sattuda kohta kust staazikamad külastajad kogemuse tõttu ise eemale hoiavad. See, et särakas ära kadus oli vast küll üllatus. Viide renoveerimiste alarahastusele. Ütleme nii, et nats piinlik moment aga pole viga, kõigil juhtub. Pealegi me ainult kujutame endale ette, et eestlane on spordirahvas. Sport on eestlastele kuulsust toonud ainult proffide tasemelt. Mingil ajal vormiti seda küll valitsejate poolt ümber amatöörspordiks aga nii ta oli. Profisport on aga puhas meelelahutusäri. Kahju, et sellega on seotud lipu lehvitamine ja rahvuslikud tunded. See on ju ainuke teema kus rahvas kokku kogutakse ja ühtses vibes hingama pannakse.

 
At 15:03, Anonymous Ärni Uduverest said...

Pilt nr 1 on täitsa eesti mees, veidikene ainult lõunamaa verd.
Meil Uduveres töötab sääraseid 2 tükki.

 
At 15:10, Anonymous Anonüümne said...

U23 jätkuks:
1. Mitmendaks tuli meie 800 m jooksja?
2. Kas see koht on hea?
3. Mis oli tema aeg?
4. Kas see aeg on hea?

Kui vastused käes, siis paigutagem need Eesti ühe kõige enam kõneainet pakkuva 800 m tulemuse (vähemasti siinses blogis) konteksti (koos (enese)hinnanguga sellele ajale jne)!

 
At 15:22, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits keeldub jäärapäiselt vabandamast. Ta ei saa aru et see on karuteene kogukonna vibele.

 
At 15:54, Anonymous Anonüümne said...

14:31, minu lugupidamine, et staadionil käid kergeraksu vaatamas. Minu mulje Tartus toimuvatest võistlustest on sama: käivad need, kes kogu aeg on olnud kohal pluss juhuslik seltskond, kes mingi haibi või talendi esilekerkimisel uudistama tuleb.
Veel noppeid Kadriorust. 3000 m takistusjooksu veetakistuse kast näis kui muda või roostevann. Kaugushüppekastide katteid ei näinud. Osad võistlejad võtsid hoogu teise otsa jäänud kastist, mille liivale oli asetatud ajutine kitsas rada. Hüppel kastist välja jooksurajale lennanud liiva ei pühitud rajalt ära. Vihmaga libe pakk, millel võistleja ennast vigastas. Kuivatamine!
Paistab, et stadka ümbrus oli hullemgi veel (too on siiski teisejärgulisem): https://epl.delfi.ee/artikkel/93984145/karin-kaup-laponin-korralduslik-farss-kergejoustiku-emil-meie-enda-korraldajad-surusid-kohaliku-publiku-nurka
Kas Tartu Tammeka või Pärnu Rannastaadion poleks esindusstaadionist etemad olnud? Oli vist nii, et Teigamägi tegi Euroopa alaliidule ettepaneku tuua U23 võistlus Norra loobumise tõttu Tallinna? Vastutulekut ja kiiret tegutsemist ei saa siiski möödapanekutele vabanduseks tuua, sest U20 oli ju varem meie plaanis. Kõik oleks pidanud valmis olema.

 
At 15:58, Anonymous Anonüümne said...

https://tallinn21-u23results.european-athletics.com/en/results/athletics/result-men-s-800m-rnd1-000200-.htm

Mitmes PP oleks oma rekordajaga olnud?

 
At 16:01, Blogger lucifer season said...

Its Pleasure to understand your blog.The around articles or blog posts is relatively extraordinary, and I quite enjoyed reading your blog and things that you expressed. I quite like to look back over a standard basis,post additional inside topic.Thanks for sharingkeep writing!!!
olansi luftreiniger

 
At 16:32, Anonymous Anonüümne said...

Mis need 2 viimast 800m jooksjat olid naised või meesnaised? Kes küll nende turismireisi kinni maksis, ega ometi ise?

Rannastaadion jätab ägedama mulje küll aga eks Tallinnas on poliitiliselt sobilikum võistlust teha. Isegi kui vaesus välja paistab aga eks olemegi veel netopapinurujad.

 
At 16:38, Anonymous Anonüümne said...

Postimehes oleks ammu tulnud Teigamäele kambaali teha. Vabariigi maine kujunduslikes huvides. Vanemtoimetaja Pullerits aga rallib ja lõbustab ennast sotsiaalmeedia pehmel lainel.

 
At 17:33, Anonymous Anonüümne said...

TÜ staadionil on oma vibe, epakad on näidanud seal trääsa nii teeärrüükatele kui pealinlastele legendaarses vabadusejooksus. See staadion tuleb top notch korda teha, sest eks seal on härra Pullerits oma jalad perse jooksnud, austusest juba selle vastu. Reformikatel on viimane aeg jalad kõhu alt välja võtta ja suunata ELi, vabariigi, omavalitsuse ning TÜ rahamassid Eesti kergeraksu taassündi.

 
At 19:34, Anonymous Anonüümne said...

Kas eesti kergeraksu vähjakäigus on süüdi Pullerits?

 
At 20:21, Anonymous Anonüümne said...

15:10,
esimese küsimuse vastus, et koht oli 24.

 
At 20:48, Blogger Priit Pullerits said...

15,22, vastupidi, see keeldumine siin üldse vibe'i elus hoiabki.

 
At 21:13, Anonymous Anonüümne said...

Vot see on tase! Ajakirjanikuhärra ei suuda tuvastada Eesti sportlast.
Saan aru, et ridade vahelt ei osata lugeda ja usutakse mingit jampsi pimesi.

 
At 09:59, Anonymous Anonüümne said...

Teigamäele kambaali? Nalja teete. Mees kes kerkis skeemitajate esindusnäoks tänu oma puhtale põllele, peab igasugusele kambaalile kaua ja visalt vastu.

Ministeerium aitas ühiselamuid parseldada
Septembri alguses avastasid Tallinnas Akadeemia teel asuvate ühiselamute elanikud, et nende kodudele on ilmunud uued omanikud. Nad imestasid, sest teadsid, et Mustamäe halduskogu taotles kevadel majandusministeeriumilt ja linnavalituselt luba korterid peredele erastada.
Mustamäe linnaosa vanema Voldemar Trummi sõnul jääb täiesti arusaamatuks nende viie hoone müümine mingile riiulifirmale.
Eesti Vabariigi algusaastatest saadik tegeles nende haldamisega Ehitajate EEV, mis kuulus majandusministeeriumi kaudu riigile. Tänavu veebruaris müüs riik Ehitajate EEV aktsiad erakätesse. Nagu toonitab sündmusi abitult pealt vaadanud linnaosa vanem Voldemar Trumm, müüdi ASile Servikol just majade hooldusettevõtte Ehitajate EEV aktsiad, kuid mitte ühiselamud kui riigi vara, mis peaksid eeldatavasti kuuluma majandusministeeriumi haldusesse. Dokumentidest nähtub aga, et Ehitajate EEV on majandusministeeriumi nõusolekul selle aasta 24. augustil müünud majad OÜ-le Fennovara 10,5 mln krooni eest.
Voldemar Trumm ütles, et temale jääb täiesti arusaamatuks, kuidas sai Ehitajate EEV hoonete haldajast nende omanikuks.

Loe pikemalt Äripäeva veebist: https://www.aripaev.ee/uudised/2001/09/25/ministeerium-aitas-uhiselamuid-parseldada
26. september 2001

Ametnikud jahivad elamumajandust
Tänavu suvel toimunud muudatuste järgselt kuuluvad riigi omanduses oleva Ehitajate EEV nõukogusse ja juhatusse Elumaja kauaaegsed juhid Tiit Griffel ja Urmas Kivisalu. Nende juhtimisel müüdi Elumajas riigikontrolli hinnangul väga ebaefektiivselt ja oskamatult riigivara.
Riigikontrolli peakontrolör Olav Lüüs kirjutas 1997. aastal RASi Elumaja kontrollimise kokkuvõttes, et mitmel juhul müüs ettevõte riigi vara turuhinnast odavamalt. Tuntumad objektid asusid nn Rotermanni keskuses. Vara müüs Elumaja Lüüsi sõnul eksperdi pakutust kuni neli korda madalama hinnaga. Objektidest kolm müüsid ostjad paari nädala pärast ostuhinnast kuni viis korda kõrgema hinnaga edasi. Tiit Griffel töötas samal ajal ka erastamisagentuuris varasid Elumajale üle andva üksuse direktorina.

https://arileht.delfi.ee/artikkel/151211/ametnikud-jahivad-elamumajandust

Pärnoja surus oma soosiku nõukogusse
Oktoobri alguses viimast päeva tööl olnud majandusminister Mihkel Pärnoja kutsus Tallinna Tehnikaülikooli elektroenergeetika instituudi direktori Mati Valdma Eesti Energia nõukogust tagasi ning määras tema asemele Mõõdukatega tihedalt suhtleva mitme Tallinna ja Tartu soojusettevõttega seotud Erich Teigamägi.
“Ma olen üpris veendunud, et minu väljavahetamise taga võis olla poliitiline mäng ning asemele oli vaja erakonnale sobivamat isikut,” lausus Mati Valdma. Tema sõnul võis Pärnoja ärritada tema vastuseis möödunud aasta suvel toimunud Narva Elektrijaamade müügile firmale NRG.
valdma oli nrg-tehingu vastu. “Kirjutasin märgukirja, et Narva Elektrijaamade lepingu põhitingimused on halvad ja Eesti energeetikale kahjulikud, sellest hoolimata otsustati müüa,” sõnas Valdma.
...
Samas suhtleb Teigamägi Eesti Päevalehe andmeil väga tihedalt Mõõdukate peasekretäri Tõnu Kõivuga. Ametlikult Teigamägi erakonda ei kuulu. ”Oleme küll Teigamägiga suhelnud, kuid väga põgusalt,” tunnistas Kõiv.
Teigamägi on Tallinnas Mustamäel skandaalse ühiselamumüügi korraldanud Ehitajate EEV erastamisega kuulsust kogunud AS- i Servikol nõukogu esimees. Samas on ta seotud ka Ehitajate EEV- ga. Ühiselamute erakätesse minekus on teiste seas süüdistatud ka endist majandusmiministrit Pärnoja.
Erich Teigamägiga seotud ettevõtted:
Ehitajate EEV AS,Elumaja AS,Servikol AS,Ristiisa OÜ,ETPV Trükikoja AS,Kesklinna Kinnisvarabüroo AS,Kärdla Linnasoojus AS,Regmare OÜ,Comoor AS,Riigi Kinnisvara AS,Suurerastamise Investeerimisfondi AS,Russel Projekt OÜ,Vara ja Hooldus OÜ
Eesti energia nõukogu: Erich Teigamägi:AS Servikol
https://arileht.delfi.ee/artikkel/50811076/parnoja-surus-oma-soosiku-noukogusse?

 
At 11:38, Anonymous Anonüümne said...

Jalgapll jäi vaatamata. Ei vaadanud ühtegi mängu. Polnud huvi. Jalgpallist jäi mulje meedia vaheldusel, et võitis see kes paremini penalteid lõi. Kuid eks see ole vana häda juba jast mil jalgaplli palju vaatasin. Peale alagrupimänge playoffidest muutub mängitav jalgpall igavaks ja ettevaatlikuks. Arusaadav. Liiga palju on kaalul.
Mis veel lõlama jäi on millised kultuuritud-tõprad on jalgpalli fännid. Laserid silma, solvangud, tapmisähvardused, laamendamine, konkurentide hotelli ees röökimine et need magada ei saaks. Kohutav inimsaast
Peab tunnistama et jalgratta fänne on kultuursem inimene. Kiuslikud tifosid jäid vist ka 80 ndatesse. Kes omasid lükkasid ja võõraid kiusasid mägedes.


Huu

 
At 12:44, Anonymous Anonüümne said...

Huu tabab vaibi. Anti intellektualism on see mis märatseb läänes. Väga hea et eesti jalgpallist eemal on. Matside meelelahutus.

 
At 13:16, Blogger Priit Pullerits said...

Huu on asja hästi kokku võtnud, nii on.
Ja pange tähele, see kõik toimub Lääne-Euroopas, mis peab end nii eesrindlikuks, õigeks, tubliks, heaks. Minu silmis näitab kõik see, millest Huu rääkis ja mis nii ka on, Euroopa üldist madalust ja allakäiku. Meil ei ole sealt mitte midagi õppida ja eeskujuks võtta. Me oleme paremad ja peame jääma paremaks. Euroopa on kaotatud maa ja eurooplased kaotanud inimmass, mis saab seda selgemaks ka siin, kus puhkan, Kirde-Eestis, kuulates lihtsate inimeste poliitkorrektsusvabu elukogemusi sealt kaugelt.

 
At 14:16, Anonymous Anonüümne said...

Mis keeles te Kirde-Eestis lihtsate inimestega suhtlete?

 
At 14:54, Blogger Priit Pullerits said...

Na russkom. Jazõkii nado znat, tšto-bõ otkrovenno obštšatsja.

 
At 14:58, Anonymous Anonüümne said...

Teigamägi nime ei julge vist keegi suhu võtta,sitakotid"..........

 
At 15:33, Anonymous Anonüümne said...

Kas Erich pole mitte lihtne maskott?

 
At 16:21, Anonymous Anonüümne said...

Postimehe sitakotid ei julge Teigabergi puutuda.

 
At 16:22, Anonymous Anonüümne said...

Ponjatno. Eks rahvastevahelist suhtlemise keelt tuleb osata, nõukogude aja inimesed seda ka mõistavad. Eesti noored enam mitte. Teil on kohalike usalduse võitmiseks muidugi kõva trump taskus - Nõukogude armee raketiväelane on naša! Kas te olete juba jõudnud ka nn Narva Veneetsia vetele, kus Vene sõjalaevastiku lipud kenasti garaažide ja purrete juures lehvimas?

 
At 16:59, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, kui öelda, et služil v zapoljarje, oled hetkega kangelane ja autoriteet.

 
At 17:06, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits küsi oma peatoimetaja Aavikult keda tema sluužib? Ole valvel ja na straaže et püksid jalast ei tõmmataks.

 
At 19:04, Anonymous Anonüümne said...

Jajah, "jazõkii nado znat". Miskipärast need sovjeedid pole suvatsenud 30 aastaga eesti keelt rohkem õppida kui nende iidol sm Putin "tjere, tjere, vana kjere". Aga noh, ega pole ilmselt vaja ka kui igasugu pugejad kukuvad nendega kohe po russki patrama ja kiidavad veel takka ka kui tore see on.

 
At 19:55, Anonymous MargusM said...

Kui inimene läheb puhkama siis ikka tahab ennast hästi tunda ja otsib omasuguseid üles, nüüd me teame siis kus Priit ennast egopaitamas käib.. "kangelane ja autoriteet". Mitu inimest po rjusski teda seal nime v nägupidi teavad?

 
At 20:58, Anonymous Anonüümne said...

No ma ei tea. Sillamäel ringi tuuseldades sai kogu kaupa teha 100% eesti keeles. Venelased laulsid eesti keeles. Ühislauda sööma istudes vastasid eesti keeles. Kui esimese korraga aru ei saanud, tuli korrata aeglasemalt ja hei hopsti vastus tuli isegi siis eesti keeles kui üritasin vene keeles juttu korrata. Vot sihuke värk. Ma ei tea mis jama teil seal Narvas on. Kord on käest ära. Ajakirjanikud lasevad kaa eesti keele latti alla. Tuleb välja, et need kõige libedamad limukad on hoopis kirjutavas pressis.

 
At 22:53, Anonymous Spordimees Paul said...

Olen pisut segaduses ja pöördun siinsete tarkade poole. Kas siis ikka vaktsineerida või mitte? Kas ainult mulle tundub, et riik ajab vaktsiinide kohapealt häma ja ei räägi meile kõike. Tundub, et täidetakse nagu mingit plaani. Hr Pullerits tehke spordimeestele teene ja öelge, et see video https://vimeo.com/573731713?1&ref=fb-share&fbclid=IwAR32ZFkdd2ahv5hT30dAxHd2WfcRJkIe-RIX6x2WNCyHtNpKoAJ64K-Pskw on jama ja me peaksime ikkagi uskuma Karmen Jollerit, Irja Lutsarit ja vabariigi valitsust?

 
At 10:03, Anonymous Anonüümne said...

Las Padre paugutab tal raketivärk selge ja autoriteet on ta idavirus ja tü suurkoolis

 
At 10:20, Anonymous Anonüümne said...

Spordimees Paul, suutsin kuulata Sinu saadetud viidet paaris lõigus mõne minuti. Räägiti sellest, kuidas rong sõidab ülikiiresti maa all Ameerikast Euroopasse. Enamuse eest on seda teadmist varjatud. Kui Sa oleksid kursis lamemaalaste ideoloogiaga, siis ei ole siin midagi imestada. Nimelt olla lameda Maa all veelgi lamedam Maa. Sinna on raudteed väga lihtne ehitada. Sama lihtne kui kergeusklite inimeste pähe igasuguseid vandenõuteooriaid istutada. Trenni kõrval tasub ka koolis käia.

 
At 11:30, Blogger Priit Pullerits said...

MargusM, enne teadsid mõned üksikud, nüüd teavad see-eest kõik.

Palun igasugust lamemaalaste ja muude konspirtiivteoreetikute joga ja möga siia mitte tuua. No mõelge oma peaga, mis kuradi raudtee maa all!

 
At 12:02, Anonymous MargusM said...

Kui Ida-Virusse satun eks siis tuleb tõehetk, kas teavad kõik..
Raudtee maa all, no muidugi.. on see prantsusmaa-inglismaa vahel asi siis ka soome-eesti teha.. : )

 
At 14:42, Anonymous Anonüümne said...

Kiidame heaks. Pullerits on igipõliste vendade, eesti ja vene rahva ühendaja. Selle asjaga peabki kiirustama, kaua me jemb

 
At 15:40, Anonymous Anonüümne said...

Ootame Ida-Viru vendi suusablogisse, tere tulemast!

 
At 15:46, Anonymous jan said...

80 kommentaari postituse kohta aga keegi pole tõstatanud küsimust autori väitel kontrollitud allikatest pärit info kohta Iraagi pealinna nime osas??

 
At 16:50, Anonymous Kägu, kehakultuurlane, said...

lgp Spordimees Paul. Kui Sa seda blogi loed, siis mõistad isegi, mida teeb vaktsineerimine ja igapäevane peavoolumeedia uudiste tarbine inimesega. Selliste videote, nagu te jagasite vaatamine ja neist aru saamine, käib ilmselgelt siinsele rahvale ja ka blogi peremehele endale üle jõu. Kui kooliaega mäletad, siis debiilikud tavatsesid alati kõike millest nad aru ei saanud ja hoomata ei suutnud koheselt lolluseks nimetada. Üks blogi lugeja oli siiski erakordselt tubli , kuulas 2 minutit ja fikseeris ära maa-alla sõitva rongi. Braavo, milline erakordne intelligentsus.Minu soovitus, Sulle Paul on, et hoia sellest blogist eemale, sest siin tegeletakse ainult pseodoteemadega ja eneseimetlusega. Nende nende uut tüüpi vaktsiinide kasutamisse puutub siis , kasutan ravitseja Tarmo Urbi tsitaati: "Need muudavad inimese viljatuks ja veel lollemaks kui ta enne oli"!

 
At 17:38, Anonymous Anonüümne said...

Jan, suusablogi pole ajakirjandus. Siia kannatab igasugu iba panna, nagu hr Kägu, Paul jt teevad.

 
At 17:48, Anonymous Anonüümne said...

Viljatud kohilambad pidid andma PM andmetel rohkem villa ja elama palju kauem. Kui vaktsiin viljatuks teeb, siis pole ise vaja kohimisele enam minna. Vaid paar sutsu ja korras. Naistele kes lapsi ei taha peaks vaktsineeritud kutid siis väga peale minema. Siis on kõrvalnähuna ainult oht AIDS-i massidesse minekul. Selle vastu on õnneks kondoomist abi.

 
At 17:50, Anonymous Anonüümne said...

Kas seal maaall peale rongide ka lennukid lendavad? Musk katsetab miskit hüperloopi, sellele pole vist keeruline tiivakesi lisada.

 
At 21:06, Blogger Priit Pullerits said...

Jan, Jan... Mis lollus jälle suust välja pääses. Küsisin Bagdadis sündinult isiklikult üle ja sain isiklikult vastuse, et jah, ta on Bagdadis sündinud.

See jutt, et vaktsiin teeb viljatuks, on käojaani (või käojani) jutt. Kuidas keegi Urb seda teab? On katsetanud? Kus, kelle peal? Enda peal? Tõenduspaterjali, palun!

 
At 22:01, Anonymous Anonüümne said...

Viljatus-lastetus on päritav.
Kui su vanaisal ei olnud lapsi
ja su isal ei olnud lapsi, siis
ei tule ka sul lapsi.

 
At 23:01, Anonymous Anonüümne said...

Hr Pullerits te kuulake alustuseks ära näituseks see lugu ja siis kui teil on piisavalt mune minge ja küsige tema enda käest. Kuigi ma arvan et see on teie jaoks liiga kõrge tase https://fonte.news/eesti/mis-on-sinu-jaoks-puha/?fbclid=IwAR1yXThIZxQvUGkaDdK3tOXdSyPavz_mbpRv8OaExckqtPCgKXRvyeUkMMo

 
At 23:45, Anonymous Anonüümne said...

Siin on täna kaks kuulatavad linki antud. Tublid poisid. Hea oli et täna õhtu on taastumine ja saab juttu üldse ülesse keerutada. Aga nüüd peab tulevane meister magama minema. Aeg on kallim vara ja siis tervis. Teine kord arutame kui meist meistreid ei saa.

 
At 00:17, Anonymous Anonüümne said...

Pullerits armastab teadust, palun siin see on, ei mingit "uhuuinimeste" värki https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7996517/pdf/medicina-57-00199.pdf?fbclid=IwAR3xM3QNa-xYOp4stTj8gwP2ghQxB88wsFxTCNMu3FsgfkDZDhYDaTQxc2Q

 
At 00:27, Anonymous Karvakoib Harku vallast said...

Kui ma sellest artiklist õigesti aru saan, siis see geneetilist koodi muutev nn maailma päästev väggdziin hoiab ära tervelt 1% haigusjuhtudest. Ma ausalt öeldes kahtlen selles. Minu tutvusringkonnas haigestuvad paraku ainult vaktsineeritud inimesed. Seega jätan endale õiguse selle kiiruga tehtud soperdise tõhususes kahelda ja usun pigem Kägu juttu, et peale selle et see väggdziin lolliks ja viljatuks teeb, teeb ta ka inimese nõrgaks ja haigustele kergesti haavatavaks.

 
At 09:35, Anonymous Anonüümne said...

See on selge, et puhta usu vastu ei saa ükski vägi ega argument. Meenub, et usuti ka AV-d.

 
At 09:44, Blogger Priit Pullerits said...

23:01, palun ärge toppige siia mingeid Huuse jt selliste lugusid. Aitäh!
PS: Sellistes vestlustes on ka üksjagu väärt mõtteid, selle üle ma ei vaidle, aga alati, pange tähele, on väärt mõtete vahele peidetud tõelist umbluud, mis ongi sedasorti vestluste tagamõte, et väärt mõtete vahel ja foonil n-ö legitimeerida ehk anda autoriteetsena tunduv kõlapind ka uhuule. Tark inimene oskab neil vahet teha, kritikavaba inimene neelab kõik alla nagu religiooni.

 
At 09:48, Anonymous Anonüümne said...


Käo kõrge intelligents lubab temaga mitte nõustunuid debiilikuteks nimetada, eks katsuge vastu argumenteerida.

 
At 09:54, Anonymous jan said...

Ma lootsin kõrgeltharitud ajakirjanikuhärrast veidi rohkem kui kohe solvama hakata. Alustada võiks enesekontrollist, näiteks OMA TEKST üle kontrollida! Kuidas ülikooolis sellises olukorras käitutakse, kas antakse sellised vead andeks või joonitakse punaselt alla ja alandatakse hinnet? Ma ise teises koolis teist eriala õppisin ja seal polnud õigekiri primaarne aga ajakirjanikel?

 
At 09:58, Anonymous Anonüümne said...

Ehh, Priit, mis naiivset mula sa siin ajad? Mulle rääkis ka üks tark inimene üksjagu väärt mõtteid. Osa asju olid teada niigi (väga haritud inimestele), osa asju olid teadmata aga osutusid tõeks isegi aastaid hilisematel kontrollidel aga kõige lõpuks oli jutt ka asjadest, mida pole võimalik kontrollida, mis meie ametliku käsitluse järgi on kahtlemata umbluu, kuid väga loogilise jutu ja eelnevalt kontrollitud seoste tõttu tekib sügav kahtlus, et kas jutt oli lihtsalt elevandi sabast või ikkagi väidetavast elevandist. Võta nüüd kinni. Probleem. Known knowns, known unknowns, unknown unknowns

 
At 11:22, Anonymous Anonüümne said...

No kui vaktsiin muudab viljatuks ja täna on meil juba 54% täiskasvanutest vaktsineeritud, siis peaks järgmine aasta sündivus ka väga järsult langema. Jääme põnevusega tulemusi ootama.

 
At 11:32, Anonymous Anonüümne said...

Põnevust ei ole siin midagi. Loe targemaid. Kägu ja Huu ja isad, pane tähele doktor Pulleritsu ei ole loetelus kuigi formaalselt peaks ta kuuluma.

 
At 12:17, Anonymous Anonüümne said...

Huu nagu siiani pole päri sellist kägu ajanud.

 
At 12:30, Blogger Priit Pullerits said...

Jah, tõmmake Huu sealt koos minuga maha!

Aga okei, paneme siis uhuud kah:

see vaktsineerimisasi on mõeldud eurooplaste väljasuretamiseks ning neegritele ja musulmanidele ja araablastele heaoluühiskonnas koha tekitamiseks. Et kuidas? Väga lihtne: me ju oleme kuulnud, et vaktsineerimine teeb viljatuks ja nõrgestab tervist. Seega, kuna läänes käib jõuline vaktsineerima surumine, siis eesmärk ongi lääne inimeste väljasuretamine vaktsiinidega. Kus aga vaktsiine ei jätku? Aafrikas ja igasugu shithole riikides. Nemad seal ei lase end mürgitada ja viljatuks teha, seega nemad saavad edasi sigida ning lõpuks Euroopas valgetest inimestest vabaks jäänud kohad kõik edukalt üle võtta.

Kas nüüd mahun juba Käo klubisse?

 
At 14:12, Anonymous Anonüümne said...

Huu on vaktsineeritud. Nii covidi (korra ka läbi põdenud), puukide , kui sügisel gripi vastu.
Ei kleepu metall käe külge. Ei leidnud viimane röntgenuuring ka kiipi. Munandid pole küljest pudenenud. Nõrgemaks vist ka jäänud pole. Tour de Rõugel sain Vällamäest oma parima ajaga ülesse.
Mul pole igav ja mul on piisavalt lõbus elada ,et mitte vandenõu teooriatega tegeleda ja nende levitajatega vaielda. See on mõttetu tegevus mõlemale osapoolele.

Huu

 

Postita kommentaar

<< Esileht